Μετάβαση σε περιεχόμενο

ερωτηση για διατροφη μωρου 6,5 μηνων

Recommended Posts

κοριτσια,καλησπερα!!!!

εχω μια μικρουλα 6,5 μηνων και δεν τρωει τα αλεσμενα με ευχαριστηση...μια μερα της εδωσα ενα μικρο,πολυ μικρο,κομματακι κοτοπουλο και ειδα οτι της αρεσε πολυ...το ιδιο εγινε με τη μπανανα...εδω και λιγες μερες λοιπον,δεν τα αλεθω τα φαγητα της αλλα τα παταω με το πιρουνι και βλεπω οτι τρωει καλυτερα.η ερωτηση μου λοιπον,ειναι η εξης....μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο???μηπως πρεπει να επιμεινω με τα αλεσμενα?????να σας πω κιολας,οτι δεν εδωσα καθολου κρεμες εμποριου....φυσικα,η κυρια τροφη της ειναι το γαλατακι της μαμας!!!!! ;)

περιμενω τις απαντησεις σας!!!!!! :)

φιλια!!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγω νομιζω οτι δεν εχεις κανενα θεμα σοτ να τα δινεις ετσι..ισα ισα νομιζω οτι δε θα δυσκολευτεις να τα δινεις κομματακια κομματακια..

1 χαρα η μικρη..εχει και αποψη η σκατου!!!μπραβο της..

Grousi μου

ακριβώς τα ίδια κ ο μπεμπάκο μου!

Θήλαζε (κ θηλάζει) αποκλειστικά ως τους 6,5 μήνες

όπου του ξεκίνησα φρούτα κ λαχανικά με κρέας....

1 μήνα τα έφαγε αλεσμενα κ τέλος!

Πατημένα με το πηρουνάκι για κανά μήνα ακόμα

κ τώρα τα τρώει ΟΛΑ σε κομματάκια (όχι κομματάκια,

κομματάρες!!!)

Αφου παρατήρησα στο παιδί μου

πως του εβαζα το αλεσμένο στο στόμα

κ το ...μασούσε! Τον αηδίαζε....

Από τότε λοιπόν που μασάει , ξεχωρίζει τις τροφές

μαθαίνει γεύσεις κ μπορεί να κρατάει στο χεράκι του

ότι θέλει κ να τρώει χωρίς να έχει πνίγει ποτέ!!!

-ούτε γκούχου!-

Εννοείται δεν έχει φάει ποτέ κρέμες, σκόνες,

ψωμιά, τυριά κ τέτοια...

Είναι 11 μηνών κ με ευχαρίστηση τρώει φετούλες ανανά,

αγγούρι, αχλάδι, πορτοκάλι.... Μόνος του, όσο θέλει

κ όπως θέλει!

Είναι τεράστια χαρά για μένα να τον «αφήνω»

να ελέγχει μόνος του την ποσότητα του φαγητού του

(όπως στον θηλασμό)

κ να δείχνει τόσο χαρούμενος που έχει επιλογή

να μασήσει, να γευτεί «καθαρές» γεύσεις, να λερωσει

ότι βρίσκεται γύρω του, να διασκεδάσει!!!

Σας βλέπω γρήγορα, να ...τρώτε μόνες σας!

Το είχα ψάξει πολύ το θα το «μη αλεσμένων»

σε αυτήν την ηλικία κ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

για το στομαχακι τους, να πνίγουν ή οτιδήποτε....

Ισα ίσα έχουν το έλεγχο κ όλα είναι πιο φυσιολογικά!

Απλώς δεν είναι σύνηθες διότι συνήθως ακούμε

να δίνουν αλεσμένες τροφές στα παιδιά

ακόμα κ 2 ετών!!!

Καλή αρχή!!!

γεωργια,ασε!!!!!! :laugh: εχουμε και αποψη!!!!!!τι μας περασες!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :P:P:P

marimari,πολυ χαρηκα με την απαντηση σου!!!!!! ;) διαβασα κι εγω κατι αρθρα και ειδα οτι δεν υπαρχει προβλημα!!!!!!τωρα που εχω και ζωντανο παραδειγμα ειμαι πολυ χαρουμενη!!!!!!!!! :woohoo: μπραβο στο μικρουλι σου που τα τρωει ολα!!!!!!! ;)

να ρωτησω και κατι αλλο....ως ποτε θα δινουμε μονο κοτοσουπες και κρεατοσουπες?????ποτε θα βαλουμε ρυζακι και οσπρια???????

κοιταξε ευα ειναι αναλογως το παιδιατρο..εμας μας εβαλε ρυζι α;πο τον 8ο,κατι του στυλ αντι για πατατα..

και οσπρια νομιζω απο 10ο..

αυγο σας εδωσε;;

Γκρουσι μου καλα κανεις! Αφου ετσι τα γουσταρει το παιδι....κι εμενα ο δικος μου τρωει κομματια και του δινω και να κραταει τροφες και να τις τρωει μονος του. Και του αρεσει πολυ η διαδικασια!

Ααα, κρεμες εμποριου κι εγω δε δινω! Βεβαια εχω φαει τι κραξιμο του αιωνα απο την οικογενεια του αντρα μου! Μεχρι και οτι η βρωμη που δινω στο παιδι ειναι τροφη για τα αλογα μου ειπαν! Ελεος ρε παιδια! Σορυ για την καταχρηση του θεματος!

Εμενα τρωει κομματακια απο 8 μηνων περιπου...και δεν ειχε καθολου δοντια τοτε..απλα ετσι του αρεσει καλυτερα

ακομα και τωρα που υποτιθετε οτ θα επρεπε να τρωει ακομα μικρα κομματακια προτιμαει τα παντα να τα τρωει με το χερι μονος του...οσα ειναι δυνατον του τα δινω..πχ ψαρι- φιλετο το κανω κομματακια, πατατα καροτο κλπ, τα τρωμε στον ατρο..φρουτα ολα κομματι στο χερι ...

εισαι τυχερη αλλοι γονεις βασανιζονται τα παιδια τους να μην τρωνε αλεσμενα..

θεμα πεψης δεν υπαρχει, εχω παρατηρησει πως κρεατα και καποια λαχανικα τα χωνευει μια χαρα..αλλα καποια λαχανικα τα βγαζει αυτουσια

απλα φροντισε να ειναι καλα μαγειρεμενα και βρασμενα για να μην πληγωσουν το εντερακι.

Για το αλλο που ρωτας οπςω τα λεει η Σωσω...καθε παιδιατρος και σε συναρτηση με την γεννικη εικονα του παιδιου συνιστα διαφορετικη ηληκια εισαγωγης καποιων τροφων, εμενα ρυζακι ετρωγε απο 7 μηνωβ..μαλλιστα ηταν απο τις πρωτες τροφες που ετρωγε μη αλεσμενες.

Οσπρια φαγαμε 11 μηνων..τα αγαπημενα του ειναι φασολακια χαντρες...τα πιανει με τα δαχτυλακια και τα μασουλαει

Η Πατσουρου συστηνει οσπρια απο 7 μηνων και ζυμαρικα απο 8.Εγω του εχω δωσει φακορυζο με σελινο καροτο κ ντοματουλα και ξετρελαθηκε!

σωσουκα μου,αυγο δεν μας εδωσε ακομα!!!!δεν ειναι νωρις?????την αλλη βδομαδα εχουμε ραντεβου και θα τον ρωτησω... ;)

Aurore,εμενα ευτυχως δεν μου λενε τιποτα που δεν δινω κρεμες....αλλιως θα ειχαμε καυγαδες.... :angry: αστους να λενε!!!!ποσο ειναι τωρα ο δικος σου?????κοβει μεγαλα κομματια????δεν πνιγεται ε????βρωμη ειναι το κουακερ???το σκεφτομαι κι εγω!!!!! ;)

Cesilia,εμενα το καροτακι βγαζει αυτουσιο....τα βραζω παντως ολα πολυ καλα!!!!λες να την αφηνω να βαζει και χερακι στο φαγητο της????εχει τυχει κι αυτο και τα κανει ολα χαλια.... :P

Κοιταξε...κοβει κομματια αλλα του δινω τροφες που μπορει να μασησει, οπως πχ ντοματουλα. Βρωμη ειναι το κουακερ και του αρεσει πολυ! Βαζω και φρουτακι και κανελιτσα μεσα και τρελενεται.

Λιγο χαλια θα τα κανει με το φαγητο αλλα θα δεις ποσο γρηγορα θα προοδευσει και σε λιγο καιρο θα θελει να πιανει μονη της το φαγητο και θα τρωει! Στρωσε κατω απο το καρεκλακι ενα πλαστικο τραπεζομαντηλο και δε θα χεις προβλημα!

Aurore,το απλο κουακερ παιρνεις?????θα παρω κι εγω για να αλλαζει λιγο γευσεις!!!! ;) το διαιτολογιο της πατσουρου που μου εστειλες συμβουλευομαι κι εγω!!!!!!! :) τα ρουχα της κανει χαλια ομως και μετα δε βγαινουν οι λεκεδες ευκολα..... :angry::P

Μην ανισυχεις για τους λεκεδες..πλυντα στο πλυντηριο με προπλυση, η μολης τα λερωνει ξεπλυνε τα λιγακι..εγω ετυχε καλα ρουχα που ειχε κανει χαλια να τα πλυνω πρωτα με κανονικο απορρυπαντικο και μετα με το δικο του

Εγω τον εφινω που και που νε γινετε χαλια..το απολαμβανει..τα παιδια κατα την γνωμη μου πρεπει να παιζουν και λιγο με το φαγητο, να καταλανινουν την υφη και το σχημα τους, την μορφη...αν και βεβεια εχω βαρεθει να σουγγαριζω

Ενα αδιαβροχο τραπεζομαντηλο κατω απο το καρεκλακι ειναι μια χαρα!!!

Tωρα που ειναι καλοκαιρι μπορεις να την αφηνεις και με το παμπερς.

Βεβαια βρε κοριτσια το κακο ειναι οτι εμενα τα βαζει ολα μαζι στο στομα και μπουκωνεται!

Grousi μου

εγώ με το κουάκερ

του φτιάχνω από τον 8ό μήνα

μια συνταγή της LaLa

...μπισκοτάκια με μπανάνες!

Τα ζύμωνα, τα επλαθα κ τα έψηνα στον φούρνο...

Του άρεσε να τα κρατάει κ να τα μασουλάει μόνος του...

Αν σε ενδιαφέρει θα ψάξω να την βρω

(ούτε ξέρω που μπορεί να είναι καταχωνιασμένη

γιατί έχω να του κάνω κ καιρό...)

Είναι μικρούλα ακόμη αλλά σε λίγο καιρό

αφού τα πάτε τόσο τέλεια , θα μπορεί να τρώει

με ανεση τα φρουτάκια της , σε φέτες στο χέρι!

Αυτο που ήθελα να πω είναι πως όσο τα κομματάκια

είναι μικρά κ κομμένα με μαχαίρι (δηλ τετράγωνα

κ με γωνίες) είναι πιο δύσκολα να τα «γυρίσει»

στο στόμα της,

σε αντίθεση με τις μεγάλες φέτες (ανανά, αχλάδι κτλ)

που δαγκώνει κ κόβει όσο θέλει...

Στην πορεία θα το δεις κ εσύ...

Τα μωρά μας οδηγούν, δεν υπάρχει standar...

Ο σποράκος μου πάντως δεν έχει πνίγει ποτέ!

Διάβαζα πρόσφατα πως τα θηλαζόντα μωρά

δεν «κολλάνε» στα αλεσμένα , με τα χρόνια(!!!)

κ γρήγορα μασάνε καλά κ χαίρονται τος τροφές τους ατόφιες...

Aurore έγραψε:

Γκρουσι μου καλα κανεις!

Ααα, κρεμες εμποριου κι εγω δε δινω! Βεβαια εχω φαει τι κραξιμο του αιωνα απο την οικογενεια του αντρα μου! Μεχρι και οτι η βρωμη που δινω στο παιδι ειναι τροφη για τα αλογα μου ειπαν! Ελεος ρε παιδια! Σορυ για την καταχρηση του θεματος!

Δεν έχουν τον Θεό τους έτσι;;;

Κ τι έχουν τα άλογα δηλ

που θα έπρεπε να κοροιδευουμε κ την τροφή τους;;;

Τον επόμενο μήνα , ενημέρωσε τους,

θα προσθέσουμε στο διαιτολόγιο των μωρών μας

κ ...σανό!!!

Δεν παλευονται πια!!!

Εμένα συνεχώς μου λένε:

«Δεν το λυπάσαι το καημένο;;;»

Πως μου την δίνει!!!

«...δωσ´του κ κανά ανθιυγιεινο!!!»

Εεεεεμ, επειδή το «λυπάμαι»

γί´αυτο φροντίζω για την διατροφή του...

Αν δεν το «λυπόμουν» θα το μπούκωνα

με σκόνες, αλάτια, κ ...greek mousaka!!!

Oυφ!!!

marimari,δεν θελω να σε βαζω σε κοπο...αλλα θα σε βαλω!!!!!! :P:P:P αν μπορεις να τη βρεις θα μου ηταν χρησιμη η συνταγη!!!!ετσι που την περιεγραψες πεινασα!!!!!! :laugh: φοβαμαι μη τα τρωω εγω πριν προλαβει η μικρη!!!!!!! :silly: :silly: :silly:

παντως,μια χαρα ο μικρος σου!!!!!αληθεια,ποσους θηλασμους κανεις τη μερα?????εγω ακομα αρκετους!!!!! ;)

Εμείς ξεκινήσαμε στέρεες στους 6,5 μήνες

κ τώρα είναι 11 (σήμερα έγινε 11 το μανάρι μου!!!)

Θηλαζε κ εξακολουθεί να θηλάζει ...κάθεσαι;;;....

ανα 1-2 ώρες !!!!!!!!!

Κάνει πολύ μικρά γεύματα (5´ δηλ)

κ συχνά....

Ετσι του αρέσει!!!

Ούτως ή άλλως είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί

επομένως δεν με κουράζει καθόλου...

Ότι κ αν φάει, θα συμπληρώσει με μεμέ... απαραιτήτως!

Υποθέτω κ εσείς ε;;; Τα λατρεμένα μας!!!!!!!!!!

Όσο για την συνταγή , θα ψάξω (καλά!)

κ ελπίζω εώς αύριο να την γράψω....

marimari,να σου ζησει το αγορακι σου!!!!!!!! :woohoo: λοιπον,μοιαζουν πολυ με τη μπουμπου μου!!!!!!ετσι κι εμενα...βαζουμε κατι στο στομα μας αλλα βασικα ετσι και δεν παρουμε μεμε χαλαμε τον κοσμο!!!!!!! :silly: :laugh: :silly: ουτε εμενα με κουραζει!!!!για την ακριβεια,εμενα με ξεκουραζει!!!!!ειναι οι μονες στιγμες που καθομαι στην καρεκλα τη μερα!!!!! :laugh: οποτε μπορεσεις περιμενω τη συνταγη!!!!φιλια!!!!! :kiss:

marimari μου να σου ζησει!!!! Αντε χρονιζετε σε λιγο!!! :woohoo: :woohoo: Θελω κι εγω την συνταγη.... :silly:

Εγω παντως που φοβομουν σαν τρελη να του δωσω μη αλεσμενα τωρα μ αρεσει να του δινω διαφορα να δοκιμασει!! Προχθες εφαγε μεχρι και.... μπριζολα!!! :woohoo: :woohoo: Απο εμας! Μας κοιταζε και εκανε μαμ μαμ και του εδωσα!! Η χαρα του δεν περιγραφετε!! Γελαγε ολοκληρος. Και μπανανα αχλαδι του το κοβω σε κυβακια και τρωει.... Μπανανα καμια φορα κι ετσι ολοκληρη... ΚΑ;Ι ΨΩΜΑΚΙ και μπισκοτακια παιδικα!!! Αμεεεεεε!

Και μεμε...συνεχεια! Αλλα γραμμαριο δεν βαζει! :dry: Γιατι δεν βαζει και πωπω κατω. Ολο κινειτε. Ποσα κιλα ειναι ο δικο σου βρε marimari? Εμεις 9 κιλα! Γραμμαριο γραμμαριο το παμε! Οχι οτι σκαω κι ολας... :silly:

για να βγαλω απο το κοπο τη μαρι μαρι ειναι 1 κουπα κουακερ και 2-3 μπανανες κατα προτιμηση μαραμενες...οχι αποξηραμενες και λιγο μπεκιν παουντερ..

εγω τα εκανε στη μικρη αλλα ακοκα δε μπορει να μασουλησει..

μπορει βεβαια να μην εχετε και την τυχη τη δικιας μου..εγω επισης κανω τη μιση συνταγη..

κουακερ δε χρειαζεται βιολογικο..

τα κενετε η μπασοτυνακια η στρογγυλα για να μπαινει το δαχτυλακι..

τα κανετε μασαζ ολα μαζι και τα ψηνεται..στους 180 μεχρι να παρουν χρωμα..θα το καταλαβετε ποτε ειναι ετοιμα..αν παλι δε τα φαει το μωρο σας,ειναι πεντανοστιμα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...