Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καμιά σας που να προσπαθεί στα 43;;;


Recommended Posts

Είμαι 43 χρονών και μένω στην Αμερική.

Η πρώτη μου εγκυμοσύνη ήρθε με την πρώτη προσπάθεια στα 42, δηλ. πέρισυ τον Ιούνιο. Η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη, που με υπεροψία ατένιζα το μέλλον και φανταζόμουν τα γεννητούρια, που θα έρχονταν στα μέσα Μαρτίου. Ήμουν βαθιά νυχτωμένη.... Ο υπέρηχος στις 12,5 εβδομάδες (οι Αμερικάνοι δεν τον κάνουν νωρίτερα!) έδειξε ότι το έμβρυο είχε πεθάνει από την 6η εβδομάδα. Μεγάλο σοκ! Μια απο τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής μου... Το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου. Για μένα ήταν μια κηδεία.

Δύο ημέρες μετά μου έκαναν D&C και με καθάρησαν. Μου πήρε μήνες να ορθοποδήσω. Ο άντρας μου είχε πάθει μεγαλύτερο σοκ και κατάθλιψη. Για 1 μήνα περίπου αρνιόταν να συζητήσει το θέμα της παλίνδομης κύησης. Ευτυχώς, με τη δική μου βοήθεια, ανασκουμποθήκαμε και ξεκινήσαμε τις προσπάθειες απο τον Ιανουάριο του 2010.

Ο προσωπικός μου γυναικολόγος "ουφάκλα". Τον Ιανουάριο με ρώτησε εάν σκέφτομαι για δανεικό ωάριο ή έμβρυο, χωρίς να μου εξηγήσει περισσότερα για τις δυσκολίες μετά τα 40 (απλά μου έλεγε "you are old"), και μου συνέστησε να πάω σε ειδικό.

Αγοράσαμε το Clearblue easy fertility monitor, συμμαζέψαμε τις δυνάμεις μας και ξαναρχίσαμε τις προσπάθειες. Τους πρώτους μήνες o άντρας μου ούτε να ακούσει για ειδικό. Πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Τελικά τον Απρίλιο πήγαμε σε έναν ειδικό. Η αντιμετώπιση απαράδεκτη! Μου έδωσε ένα χαρτί με τις πιθανότητες εκγυμοσύνης σε αυτή την ηλικία (λιγότερο από 5%) και με παρότρυνε για δανεικό ωάριο/έμβρυο, ή υιοθεσία.Το χαρτί περιείχε τιμές και ονόματα... Όταν του είπα ότι η γιαγιά μου γέννησε στα 52 το τελευταίο της παιδί, μου απάντησε ότι η ημερομηνία γέννησης της ήταν κάτι χρόνια λάθος!!!!!

Προς μεγάλη του έκπληξη και με την βοήθεια του Clearblue 2 εβδομάδες μετά την επίσκεψη ήμουν και πάλι έγκυος (Μάιος 2010). Δάκρυα χαράς γέμισαν τα μάτια μας... Αλλά δυστυχώς η χαρά μας δεν κράτησε πολύ. Απέβαλα μια εβδομάδα μετά... αλλά και πάλι δεν το έβαλα κάτω. Άλλαξα γιατρό και μόλις έκανα τη δοκιμασία του clomiphene citrate για να δουν την ηλικία των ωοθηκών μου. Τα αποτελέσματα είναι:

Τρίτη μέρα κύκλου, FSH 10.2

Τρίτη μέρα κύκλου, estradiol 105

Δέκατη μέρα κύκλου FSH 10.4

Την γνωμάτευση θα την έχουμε στο τέλος του μήνα. Η πρώτη συνάντηση με τον καινούργιο γιατρό έγινε σε πολύ καλύτερο κλίμα. Ήταν πολύ ευγενικός, μας εξήγησε τα πάντα με το χαμόγελο και δεν μας απογοήτευσε. Η εκτίμησή του τότε ήταν πως η εξωσωματική στην ηλικία μου έχει τα ίδια ποσοστά επιτυχίας με τις σπερματεγχύσεις. Άνυπομονώ να δώ τι θα πεί μετά το clomid challenge... Μου έκαναν και υστεροσαλπιγγογραφία, η οποία από ότι κατάλαβα ήταν καλή. Δεν έχω φραγμένες σάλπιγγες. Το γεγονός ότι έμεινα πάλι έγκυος, είναι ενθαρρυντικό.

Έστειλα ένα email στο embryoland στην Ελλάδα για να μάθω τις δικές τους εκτιμήσεις και θα απευθυνθώ και στον Τσιριγώτη στο Ακεσώ.Ο Κανακάς μου απάντησε αμέσως, προτρέποντάς με να έρθω στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για εξωσωματική. Εάν κάποια σας έχει εμπειρία απο τα δύο αυτά κέντρα, θα το εκτιμούσα αφάνταστα εάν με διαφώτιζε. Ο Τσιριγώτης βοήθησε μια φίλη μου πριν από μερικά χρόνια να αποκτήσει το παιδάκι της στα 41, όταν οι Αμερικάνοι την είχαν ξεγράψει και της είχαν πεί ότι μόνο με ένα θαύμα θα κάνει παιδί!!!! Χρειάστηκαν όμως 6 εξωσωματικές.

Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε δύσκολη ηλικία και ότι οι δυσκολίες είναι τεράστιες, αλλά προσπαθώ με νύχια και με δόντια να έχω θετική σκέψη.

Εάν κάποια από εσάς βρίσκεται στο "ίδιο τρένο" και προσπαθεί γύρω στα 43 για παιδί, θα την παρακαλούσα να μοιραστεί τις εμπειρίες της, όποιες και εάν είναι αυτές.

Ισχύς εν τη ενώσει κορίτσια...

Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλιά σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλωσόρισες στο mammyland! Λυπάμαι πραγματικά για οτι σου συνέβη. Σου εύχομαι να σταθείς τυχερή και παρά τις συμβουλές-απόψεις των γιατρών περι ηλικίας, εσύ να τα καταφέρεις!!!! :)

Απλά μην το βάζεις κάτω και μην σταματάς να ελπίζεις. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ, Λένα, για το καλωσόρισμα και την συμπαράστασή σου. :) Ελπίζω το DNA της γιαγιάς μου να θριαμβεύσει... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλως ηρθες ,σορρυ μα το μονο γ τον τυπο που σου ειπε γιου αρ ολντ ειναι φακ οβ !!!!!!!!!!! τι εσχολ!!!!!

δεν εισαι μεγαλη κοπέλα μου ,καθόλου μεγάλη ,πολλές γυναίκες εγιναν μητέρες κ σε μεγαλύτερη ηλικία,θα τα καταφέρεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με είχε ζαλίσει να μου λέει ότι είμαι μεγάλη. Μου είχε σπάσει τα νεύρα και μου ερχόταν να του πω ότι είναι μαλάκας. Αλλά αυτοί προσπαθούν να χαλάσουν το ηθικό σου και να στραφείς στα δανεικά ωάρια, γιατί από ότι φαίνεται εδώ στην Αμερική έχουν φτιάξει ένα καλοστημένο εμπόριο ωαρίων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρικάκι, αυτό θα έλεγα κι εγώ, διαβάζοντας ήδη το πρώτο ποστ σου. Σε εμπόριο και συμφέροντα με παραπέμπει όλη αυτή η συμπεριφορά.. Και μετά λένε όλοι οι Έλληνες "πήγαινε στην Αμερική να δεις γιατρούς και νοσοκομεία"...

Αφού έμεινες δύο φορές έγκυος σ' αυτήν την ηλικία, γιατί να μη μείνεις και τρίτη. Προφανώς δεν έχεις πρόβλημα στο να συλλάβεις, αλλά να κρατήσεις το παιδί. Οπότε, θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο αυτό το πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, είναι κάτι απλό και ξεπερνιέται εύκολα!

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, να πραγματοποιήσεις γρήγορα το όνειρό σου!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Απο το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Δυστυχώς εδώ στην Αμερική κάνουν κουμάντο οι ασφάλειες. Οι γιατροί σου προσπαθούν να κινηθούν μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια, διαφορετικά οι ασφάλειες δεν καλύπτουν τη θεραπεία και σου κοστίζει ο κούκος αηδόνι!!!

Από ότι φαίνεται δεν έχω πρόβλημα να μείνω έγκυος. Το πρόβλημα είναι η ποιότητα των ωαρίων σε αυτή την ηλικία, που δεν είναι καλή και ο οργανισμός τα αποβάλλει. Δεν έχω ιδέα πως θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα... Πρέπει να πετύχουμε το ένα, το καλό...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι, το ξέρω αυτό με τις ασφάλειες, ωραίο κοινωνικό κράτος έχει η Γη της Επαγγελίας. Μια γνωστή μας πήγε διακοπές στις ΗΠΑ στην αδελφή της κι έπεσε στο δρόμο και χτύπησε. Την πήγαν στο νοσοκομείο, την καθάρισαν, τη ράψανε την περιποιήθηκαν, και μετά της έδωσαν και το δωράκι της: λογαριασμός 30 000 δολάρια!!!!!

Μακάρι να βρεθεί γρήγορα το ένα το καλό!!! Πάντως μια φίλη μου έγινε μαμά στα 38 και τα 40 της, έχοντας παντρευτεί στα 36 και με σοβαρό πρόβλημα ενδομητρίωσης και μετά από μια αποτυχημένη εξωσωματική!

Ξέρω κι εγώ πολλές περιπτώσεις "γιαγιάδων" που γίνανε μαμάδες για τελευταία ή και για πρώτη φορά μετά τα 40!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος στη Γη της Επαγγελίας. Έχεις δουλειά και χρήματα, έχεις κάλυψη, δεν έχεις δουλειά και χρήματα, πεθαίνεις στη ψάθα! Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα, η Αμερική είναι πολύ πίσω από την Ευρώπη.

Πάντως, η συμπαράσταση όλων σας μου δίνει φτερά :) Δεν φαντάζεσαι τι δυνάμεις παίρνω για να συνεχίσω τον αγώνα, ο οποίος ουσιαστικά τώρα αρχίζει. Πρέπει πάσει θυσία να νικήσω το σύστημα και τις Αμερικάνικες στατιστικές, που είναι όλα εναντίον μου.

Η πλάκα είναι ότι φαίνομαι 10 χρόνια μικρότερη και δεν αισθάνομαι καθόλου μεγάλη, όπως εδώ μου επισημαίνουν κατά διαστήματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χε χε, το θυμάμαι κι απ' τους Friends, που ο Joey δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη και παραλίγο να πεθάνει από κρίση σκωληκοειδήτιδας, επειδή δεν είχε λεφτά να πληρώσει την εγχείρηση και έψαχνε δουλειά, ό,τι να ΄ναι μήπως και μπορέσει και ασφαλιστεί για να την κάνει!

Μάλλον τους φαίνεσαι old, επειδή έχουν συνηθίσει να βλέπουν όλες τις εφήβους να μένουν κατά λάθος έγκυες από εφήμερες σχέσεις (καλά, αυτό είναι πολύ teenager ταινία με μηνύματα υπέρ της οικογένειας :P).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα οπως ειπες και εσυ το προβλημα ειναι να κρατησεις το παιδι..οχι να μεινεις εγγυος.

Ειχα μια φιλη και πρωην συναδεφο η οποια ειχε 3 αποβολες ..ξεκινησε για παιδακι στα 34.

Για το συνδρομο καθ'εξης αποβολων μπορουν να ευθυνονται πολλοι παραγοντες..και ισος οι γιατροι εκει να εψαχναν σε λαθος κατευθυνση.

Για την συγκεκριμενη φιλη μου ευθυνονταν η ασυμβατοτητα του DNA τους, δηλαδη μπορσουσε να κανει παιδι με οποιονδηποτε αλλον αντρα εκτος απο τον αντρα της.

Τελικα μετα απο 2 μηνη θεραπεια, και πολλες πολλες ενεσεις φαρμακα εξετασεις, πετυχαν ενα παιδακι με εξοσωματικη, επειδη δεν ειχαν ουσιαστικο προβλημα συλληψης πετυχε με την πρωτη..τωρα εχει ενα υπεροχο αγορακι 2 ετων.

Ψαξτε το παντως καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ολα αυτα που σου λένε μου φαινονται πολυ πίσωωωωωωω

Πριν απο 15 μερες εκανα την εμβρυομεταφορα μου και το κεντρο ηταν γεματο ξένους (Ισπανους , Γάλλου...) Η Ελλαδα στο τομεα της υπογεννητικοτητας ειναι πολυ μπροστα . ισως γιατι ακομα δεν θεωρει δεδομενα καποια πραγματα.

Θα σου προτεινα εαν εχεις χρονο κ χρμα να κανεις μια βολτα απο τη Ψαροκωσταινα μας. Καλους γιατρους εει και η Θεσσαλονικη. Απλα ψαξτο καλα γιατι κ εμεις εδω εχουμε τους απατεωνες μας και συνηθως ειναι τα ΜΕΓΑΛΑ ονοματα. Οτι χρειαστείς ειμαστε εδω και ειμαστε αρκετα μεγαλη ομαδα "εξωσωματικών";).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου γράφεις cecilia!!! Δεν είχα ιδέα ότι τίθεται και θέμα DNA. Σε ευχαριστώ πολύ που το ανέφερες. Θα έχω το νού μου να το αναφέρω στον γιατρό στο τέλος του μήνα που θα συναντηθούμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω πολύ gioulaki. Η Ελλάδα είναι πάντα στη σκέψη μου, απλά περιμένω την τελική γνωμάτευση από τους Αμερικάνους. Βλέπεις η ασφάλεια μου καλύπτει 6 κύκλους σπερματέγχυσης, αλλά καμία εξωσωματική. Σύντομα θα ριφθούν οι κύβοι και θα παρθούν οι αποφάσεις. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω κορίτσια να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες σε pm.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ηθελα να σου ευχηθω καλη τυχη να σου στειλω θετικη ενεργεια και να σου πω πως η θεια μου εμεινε εγκυος στα 46 με εξωσωματικη και τωρα εχει διδυμακια!!!! :kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εκτος απο το καλως ηρθες,θα σου πω...να εχεις πιστη στο ΘΕΟ καλη ψυχολογια οτι ολα θα πανε καλα,και θα δεις οτι θα πετυχεις το στοχο σου!!! ;) καλη επιτυχια λοιπον και καλως ηρθες και παλι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλως ήρθες κοριτσάκι μου στην παρεα μας....δυστυχως δεν εχω καποια συμβουλη να σου δωσω αλλα ευχομαι ολόψυχα να πανε όοοοοοοοοοοοολα καλα και συντομα να εχεις ενα σπορακι και μετα απο μερικους μηνες ενα υγιεστατο μωρακι... :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενα θερμό καλωσόρισμα κ απο εμένα..

Εύχομαι ολόψυχα το επόμενο ποστάκι σου να έχει θετικά

κ χαρούμενα νέα σου!

Η Παναγία μαζί σου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ ολόθερμα κορίτσια :)

Και εγώ ελπίζω να έχω καλά νέα, κάποια μέρα, κατά προτίμηση, σύντομα... Όπως και να έχει, όμως, το πράγμα, δεν θα πέσω αμαχητί. Την μάχη θα την δώσω και όπου με βγάλει...

Και εσείς να χαίρεσται τα όμορφα αγγελούδια σας :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα μια φίλη μου έκανε 10 χρόνια εξωσωματικές κάθε 3-4 μήνες κ στα 40 τελικά γέννησε το αγοράκι της κ άλλη φίλη μου στα 41 με 5 προσπάθειες , κ η γειτόνισσα μου έκανε με εξωσωματική δίδυμα στα 33 κ τώρα στα 42 έμεινε έγκυος μόνη της γέννησε πριν λίγο καιρό (αν κ είχε 2 ενδιάμεσες αποβολές)

Κουράγιο αν το θες πολύ όλα γίνονται με καλή ψυχολογία προ παντός εσύ που έπιασες κ 2 φορές είναι πιο εύκολο ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρε κοπελια με δουλευεις , γιατι να πας σε εξωσωματικη αφου πιανεις παιδακι, εχεις προβλημα στο να το κρατησεις διοτι κατι συμβαινει , ψαξε για θρομβοφιλια ειναι η νουμερο ενα αιτια για αποβολες.Εγω ειμαι 32 εκανα 3 εξωσωαμτικες δεν πετυχε καμια, δεν εχω συλλαβει ποτε και παιζει να μπαινω και σε προωρη εμμηνοπαυση καθως εχω κληρονομικοτητα απο τη μαμα του μπαμπα μου και ειμαι στη μεση της 4 εξωσωαμτικησ που μαλλον αυριο θα ακυρωθει λογου φτωχης ανταποκρισησ στα φαρμακα.Μην ακουω βλακειες , ψαξου λιγο να δεις γιατι αποβαλεις .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...