Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διατροφή μωρού 5 μηνών και 10 ημερών .. !


Recommended Posts

Καλημέρα Μανούλες!!!!!

Ελπίζω να είστε όλες καλά ... ! Θα ήθελα τα φώτα σας για τη διατροφή του γιού μου γιατί έχω στεναχωρηθεί και έχω αγχωθεί πάρα πολύ.

Το πρωί ξυπνάει γύρω στις 7 και δεν πολύ πεινάει ! Με το ζόρι τρώει γύρω στα 160 με 180 ml γάλα.

Στις 11 τρώει τη φρουτόκρεμα, σχεδόν όλη , του αρέσει πάρα πολύ ευτυχώς ! Το μεσημέρι κατά τις 3 πίνει γάλα περίπου στα 120 με 130 ml. To απόγευμα κατά τις 6-7 τρώμε τη κρεμούλα μας (μπισκοτόκρεμα γιατί το ρυζάλευρο δεν το τρώγαμε με τίποτα!!! :blush: ) ... Τώρα μετά απο αυτή τη κρέμα δεν πεινάει καθόλου .. ! Κάνουμε το μπάνιο μας κατά τις 9,30 και μετά κορίτσια νυστάζει απίστευτα ! Δεν πεινάει καθόλου και με το ζόρι πίνει 80ml γάλα !

Μα είναι δυνατόν να μη πεινάει καθόλου? Εγώ και 2 βδομάδες δεν μου ζητάει φαϊ ... δεν γκρινιάζει ! Αν δεν του δώσω εγώ φαϊ δεν τον νοιάζει να φάει...

Επίσης, ξέχασα να σας πω ότι σκάσανε τα κάτω δοντάκια ... ! Ξεκινήσαμε και κάναμε και λίγο πυρετούλη ! Ολη αυτή η αλλάγη στη διατροφή του την έκανε τώρα που έσκασαν τα δοντάκια !

Λέτε γι'αυτό να μη τρώει? Βασικά, τις κρέμες τις τρώει .. το γάλα δεν πίνει .. :S

ΤΟ βάρος του μωρού μου είναι πολύ καλό λέει η γιατρός: είναι 7440.. αλλά αν δεν πάρει αυτό το μήνα το βάρος που πρέπει τί θα γίνει?

Αχ...!! κορίτσια έχω αγχωθεί πάρα πολύ .!!

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά πραγματικά χρειάζομαι τη βοηθειά σας!!

Σας ευχαριστώ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Σοφία... Τα μωράκια μας είναι σχεδόν συνομήλικα - να μας ζήσουν!!! Εμείς θα ξεκινήσουμε κρεμούλα σε δύο μέρες. Λοιπόν, όσον αφορά το φαγητό του μπέμπη σου, γιατί αγχώνεσαι τόσο? Εμένα ο δικός μου είχε 3 εβδομάδες που με το ζόρι σε κάθε γεύμα έτρωγε 120-140ml και αυτά με πολύ καραγκιοζιλίκι και τραγουδάκι (εάν δεν επέμενα λίγο, θα σταματούσε στα 80-100). Το βράδυ, δε, νύσταζε τόσο που μπορεί να έμενε και με 60, όσο κι αν επέμενα. Δεν αγχώθηκα διότι είναι 7400gr και μια χαρά υγιής. Τρώει όσο πεινάει. Αυτή τη βδομάδα, εντελώς ξαφνικά, επανήλθε και τρώει 6 γεύματα των 200 ml περίπου. Η παιδίατρος που τη ρώτησα όταν κάναμε το εμβόλιο, μου είπε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η ζέστη και τους κόβει λίγο την όρεξη. Τον δικό σου μάλλον τον ενοχλούν τα δοντάκια. Πάντως, εάν πεινάσει θα φάει, δεν είναι νεογέννητος πια!!!! Μην ανησυχείς καθόλου, θα επανέλθει. Και πάλι να σου ζήσει...

Επίσης: Αν δεν πάρει βάρος αυτό το μήνα, μην ανησυχήσεις...Κάποιους μήνες τα μωρά "βάζουν φρένο" στην αύξηση του βάρους και επανέρχονται. Μια χαρά είναι τα 7440gr (αφρατούλης είναι....).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφια η κοκοκαρη τα λεει μια χαρα.

Ειναι η ζεστη, ειναι τα δοντακια..μην περιμενεις να φαει ποσοτητες

Φροντιζε μονο να παιρνει πολλα υγρα γιατι με την ζεστη οι αναγκες ειναι αυξημενες.

Εκτος απο τηνκρεμα δοκιμασε και αλλα πραγματα..πχ να του δινεις λιγο περισσοτερα φρουτα αφου του αρεσουν.

Σε λιγες μερες θα μπουν στην διατροφη σας και καποια λαχανικα οποτε βθα ειναι πιο ευκολα τα πραγμτατα.

Να ξερεις παντως πως καποια παιδι ααπλα ειναι δυσκολα οταν μπαινουν οι στερεες.

Ο δικος μου ειναι μερες ακομα και τωρα που ειναι 13 μηνων δεν τρωει μεσημεριανο αλλα στρεφετε σε γιαουρτια και φρουτα, ασ επου αρχησε να τρωει με την ευρεια εννοια γυρω στα 10 μηνων

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...