Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξαντας: Ντοκυμαντερ για τα βλαστοκυταρα

Recommended Posts

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν συμφωνω με την εννοια απάτη!!! ο καθένας αποφασιζει για τον εαυτό του βαση των γνωσεων και βαση της χωρας στην οποια κατοικει!!! αλλο να εμπιστευεσαι την δημόσια τράπεζα της Γαλλίας και της Ελβετίας και άλλο της Ελλάδας!!!! Τυχαίο ??? Δεν νομίζω!!!

το ειδες το ντοκιμαντέρ?

δεν ειναι απατη να σου πουλάνε ψεύτικες ελπιδες?

δεν εχεις πιστει ακομα οτι δεν γινονται αυτολογες μεταμοσχευσεις???

η οτι οι πιθανότητες να ειναι ιστοσημβατος 1ου βαθμου συγγενείς με τον δοτη,

ειναι μηδαμινές?

επισης η τραπεζα της ελλαδας συνεργάζεται με την παγκόσμια δεξαμενη!.

θες να ακούσεις τον ιδιο τον εκπ.τυπου της ενωσης των ιδιωτικων τραπεζων να παραδέχεται οτι ΔΕΝ γινονται αυτολογες μεταμοσχευσεις?

δες εδω http://video.google.com/videoplay?docid ... 888616884#

απο την αλλη εγω δεν προσπαθώ να πείσω κανεναν..ανοιγω τα ματια αυτων που θελουν!

κοριτσια αυτο το θεμα εχει ανοιχτει πολλες φορες τοτε που ειμασταν εγκυες εμεις δλδ πριν απο 10μηνες περιπου

η αληθεια ειναι ολοφανερη

δεν κατηγορω ουτε μπορω ν ακρινω κανεναν

γιατι ο καθενας κανει οτι θεωρει καλυτερο για τα παιδια του

το συματικοτερο ειναι να μην χρειαστουν ποτε

αλλα αυτο που θα παρακαλεσω εγω ολες τις μελουσες μαμαδες ειναι να το ψαξουν το θεμα αρκετα

πηγαινετε και στην ελληνικη τραπεζα και στις ιδιωτικες

να δειτε και τα εργαστηρια

να ζητησετε τα πτυχια οσων δουλευουν σε αυτες

οσο για το εαν ειναι ασφαλης η δημοσια τραπεζα

το μονο που θα σας πω ειναι οτι ειναι παγκοσμιως συνδεδεμενη οποτε μονο και μονο αυτο αξιζει μια 2η σκεψη για τις πιθανοτητες

εκει που πατανε οι ιδιωτικες ειναι οτι η δημοσια δεν ε εξασφαλιζει

ναι το ομφαλοπλακουντιακο ειναι η τελευταια λυση αλλα διινεταιμαπλοχερα σε οποιον πραγματικα το χρειαζεται

πραγματικα ψαχτε το μονο αυτο

και μετα αποφασιστε

εγω προσωπικα τα δωρισα και των 2 παιδιων μου και ευχαριστως θα τα ξαναδωριζα

με το καλο ολες οι μανουλες

απλα ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ

οπως και να εχει

τα δωρησετε ή οχι

ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ

Οχι βέβαια και δεν έχω πειστεί με το ντοκιμαντέρ!!! Και δεν καταλήγει ότι δεν γίνονται αυτολογες μεταμοσχεύσεις απλά στο ότι είναι καλύτερο να εμπλουτίζεται η δημόσια τράπεζα!!! Στην Ελλάδα εξάλλου δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας ούτε για την δημόσια ούτε για τις ιδιωτικές!!! Απλά πρέπει να ψάξεις καλά για να βρεις μια αξιοπιστη τράπεζα!!! Αυτολογες μεταμοσχεύσεις και βέβαια γίνονται ειδικά στο μέλλον που κατα κύριο λόγο θα χρησιμοποιούνται τα μεσεγχυματικα κυταρρα!!! Το έχω ψάξει αρκετές φορές στο Ίντερνετ και λόγω δουλειάς!!! Αν θέλετε σας στέλνω με mail τα επιστημονικά άρθρα που περιγράφουν τα μεταμοσχεύσεις αυτολογες ανα τον κόσμο!!!!

θες να ακούσεις τον ιδιο τον εκπ.τυπου της ενωσης των ιδιωτικων τραπεζων να παραδέχεται

οτι ΔΕΝ γινονται αυτολογες μεταμοσχευσεις?

δες εδω video.google.com/videoplay?docid=3000941913888616884#

πως δεν γίνονται αγάπη μου αφου υπάρχουν πολλά διεθνη αρθρα που τις περιγράφουν από αξιοπιστα περιοδικά απ ολο τον κόσμο???? Ο εκπ. τυπου εννοει ότι δεν γίνονται αυτόλογες μεταμοσχευσεις στην Ελλαδα γιατί δεν υπάρχουν τα μεσα ελέγχου του δείγματος ειδικά στην περίπτωση των Λευχαιμιών... Αλλά αν εσυ χρειαστεις να κανεις κάτι τόσο δυσκολο για το παιδί σου θα μεινεις εδώ ή θα πας σε νοσοκομειο της Αμερικής ή οπουδηποτε αλλου που κανουν τις μεταμοσχευσεις αυτες???? Εξάλλου κρατωντας ε΄να δειγμα από το πρώτο σου παιδί, μπορεί να μην χρειαστει ποτε για αυτό, αλλά για ενα δευτερο ώς ετερόλογη μεταμοσχευση!!!!

κοιτα δεν νομίζω οτι χρειαζεται αντιπαραθεση, το ντοκυμαντερ το ειδα στην τηλεόραση την μερα που παιχτηκε, δεν συμφωνώ με όλα γιατί τυγχανει να είμαι μεσα στον χωρο των νοσοκομείων και των εργαστηρίων και να γνωρίζω καλα΄την λειτουργία της τράπεζας που επέλεξα για την φυλαξη. Απλά επενέβησα στο θεμα γιατί η λέξη απάτη δεν αντιπροσωπεθει την αλήθεια. Αν θες να μιλήσεις για μπάχαλο ειδικά σε ότι έχει να κανει με το νομοθετικό πλαισιο (που λειπει) και τον έλεγχο της πολιτειας (και στην δημόσια τράπεζα αλλά και στην ιδωτική) τοτε ναι συμφωνώ μαζί σου απόλυτα!!! απλά να πω ότι από ολα τα δείγματα που δωρίζονται στην δημόσια τράπεζα μόνο το 20% καταλήγει σε φυλαξη (πληροφορία από μεσα) γιατί δεν υπάρχουν τα αντιδραστηρια να γινουν οι απαραίτητες εξετάσεις στα υπολοιπα!!!! δεν λεω για το concept της δημόδιας δωρεας όπως γίνεται σε όλο τον κοσμο!!! μακαρι να γινονταν πραγματα και εδω όπως στην υπόλοιπη Ευρωπη... απλά δεν συμβαινει και δεν μπορώ να εμπιστευτω κατι τόσο πολύτιμο σε δημοσιους υπαλληλους ποτ στις 1 η ώρα πρεπει να σχολάσουν!!!!!

Δεν εχω δει το ντοκυμαντερ διοτι μενω στο εξωτερικο αλλα θα το ψαξω γιατι σχετιζεται αμεσα με τη δουλεια μου. Διαβασα τη συζητηση σας κ θελω να προσθεσω οτι αυτολογες μεταμοσχευσεις γινονται αλλα πρεπει να πληρουνται βασικες προυποθεσεις, οπως πχ το μοσχευμα να μην πασχει η να υπαρχει ελαχιστο φορτιο της νοσου (η οταν καταφερουμε να εχουμε τη νοσο υπο υφεση).Πρακτικα αυτο σημαινει οτι σε ενα παιδι που εχει εκδηλωσει οξεια λευχαιμια οι πιθανοτητες για αυτολογη μεταμοσχευση ειναι σαφως λιγοτερες. Κλινικες δοκιμες γινονται κ η μεταμοσχεσυη βλαστοκυτταρων ειναι το μελλον αλλα χρειαζεται ακομα ερευνα. Παντως για καποια ποσοστα που δινονται απο τραπεζες φυλαξης για επιτυχιες 70 και 100% ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικη. Το να χρειαστει το δειγμα ενα δευτερο παιδι παλι δεν αποτελει λογο φυλαξης σε ιδιωτικη τραπεζα..καταρχας αν και θεωρητικα υπαρχουν καλυτρες πιθανοτητες ταυτισης, εντουτοις τα ποσοστα συμβατοτητας ειναι 25 με 30% μεταξυ συγγενων και γινονται 50% σε περιπτωσεις αλλογενους μεταμοσχευσης απο μη συγγενη δοτη (πχ απο τα δεδομενα της παγκοσμιας τραπεζας).

toulouse θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, και ο έλεγχος της υπολειπόμενης νόσου είναι αυτό που εμποδίζει τις αυτόλογες μεταμοσχευσεις στην Ελλαδα. για να εκδηλωθει μια οξεια λευχαιμία εκτός από την γονιδιακή πλευρα, πρε΄πει να γίνουν και επόμενες μεταλ΄΄αξεις που έχουν να κανουν αμεσα με το περιβάλλον. οπότε το να υπάρχουν καποια ποσοστα προκαρκινικών κυττάρων στο δείγμα, ειναι μια πιθανότητα η οποία όμως δύσκολο να εξελιχθει σε ασθενεια ξανα στο ιδιο ατομο. επόσης να προσθεσω ότιο κανονικά ο ίδος έλεγχος για υπολειπόμενη νοσο και προκαρκινικές μορφές κανονικα θα πρέπει να γίνεται σε όλα τα δείγματα (που δεν γίνεται) καθώς και από την δημόσια τραπεζα που τα δείγματα είναι από αγνωστους δωρητες, κανενας δεν ξερει την πιθανότητα υπαρξης προκαρκινικων μορφων. Και στα νοσοκομεια της Ελλαδας δεν υπάρχει η υποδομη (εργαστηριακή και γνωστική) να γίνουν τετοιου είδους εξετσεις!! το θεμα με τα βλαστοκύτταρα είναι πολύ περίπλοκο και γι αυτό και βρίσκουν πάτημα πολλες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χωρο και κοροιδευουν τους γονεις. οι περισσότερες εταιρείες φυλαξης στην ελλάδα είναι πραγματικα για κλεισιμο, αλλά υπαρχουν εταιρείες οι οποιες δουέθουν καλα και έχουν στοιχεία που αποδεικνυουν σε όποιον το ψαξει και το θελήσει ότι αυτολογες μεταμοσχευσεις γίνονται και στο μέλλον θα γίνονται ακόμα περισοτερες και για μεγαλύτερη γκάμα ασθενειων. Γι αυτό εξ αλλου και πλεον προσφερεται και η δυνατότητα να κρατησει καποιος υα μεσεγχυματικά κυτταρα του ομφαλιου λώρου που μπορούν ννα χρησιμοποιηθούν σε περισπ΄τωσεις ασθενειων περα των λευχαιμιών

εγω τα συμπεράσματά μου τα εχω βγαλει κ ειμαι πολυ χαρούμενη γιαυτο.

προφανώς εχεις βγαλει κ εσυ τα δικα σου.

οποια ενδιαφέρετε λοιπον για το θεμα να δει τα βιντεο και να βγαλει τα δικα της!! ;)

Ακριβως αυτο ARIAN!!! αλλά δεν φτανει να δεί το ντοκιμαντερ!!! χρειαζεται πολύ περισσοτερο ψαξιμο από ενα ντοκιμαντερ του Εξαντα για να καταφερεις να βγαλεις συμπέρασμα!!! Και όσο για βιντεο υπάΡΧΟΥΝ τόσα πολλά στο YOUTUBE πάνω στο θέμα!!!

Φιλάκια γλυκια μου

rena79 έγραψε:

πως δεν γίνονται αγάπη μου αφου υπάρχουν πολλά διεθνη αρθρα που τις περιγράφουν από αξιοπιστα περιοδικά απ ολο τον κόσμο???? Ο εκπ. τυπου εννοει ότι δεν γίνονται αυτόλογες μεταμοσχευσεις στην Ελλαδα γιατί δεν υπάρχουν τα μεσα ελέγχου του δείγματος ειδικά στην περίπτωση των Λευχαιμιών...

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν δύο πρωτοπόροι στη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, η Ελιάν Γκλούκμαν που ήταν και η πρώτη που πραγματοποίησε με επιτυχία αλλογενή μεταμόσχευση και ο Πάμπλο Ρούμπινσταϊν που είναι και ιδρυτής δημόσιας τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Άρα φαντάζομαι πως τα λόγια τους έχουν μεγάλη βαρύτητα...

Η Γκλούκμαν ισχυρίζεται ότι η πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος το δικό του ομφαλοπλακουντιακό αίμα είναι 1 στις 300.000!!! Εξαιρετικά αδύναμο ποσοστό...

Επίσης σύμφωνα με τον Ρούμπινσταϊν από τις 20.000 περίπου επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις, οι αυτόλογες είναι καμιά 12άδα!

Τι να λέμε λοιπόν...τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους...

Πάντως είναι πολύ λυπηρό ότι με ένα τόσο μικρό αριθμό μονάδων -10.000- σε δημόσια τράπεζα θα μπορούσαν να σώζονται σχεδόν ολοι οι Έλληνες ασθενείς. Αντί για αυτό, στις ιδιωτικές φυλάσονται περίπου 100.000 :S που πιθανότατα και δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ...

Δύσκολο βέβαια να πείσεις τον Έλληνα να εμπιστευτεί το δημόσιο σύστημα... Είμαστε του ιδιωτικού - πληρώνουμε ιδιώτες γιατρούς, ιδιαίτερα μαθήματα για τα παιδιά μας, ιδιωτικές ασφάλειες υγείας....εκείνους τους φόρους δεν έχω καταλάβει γιατί πληρώνουμε ακόμα :P

toulouse γιατί δε μπορείς να δεις το ντοκιμαντέρ? Κι εγώ εξωτερικό μένω...Ακολούθησε το λινκ της Άριαν. Δες το! Είναι πολύ ενδιαφέρον!

Ρενα το φορουμ δεν ενδεικνυται για πολυπλοκη επιστημονικη αναλυση κ δεν θα εισελθω σε λεπτομερειες ομως απλοποιεις παρα πολυ το ζητημα.Τα γενεσιουργα αιτια της οξειας λευχαιμιας σε παιδια (αναφερομαι σε παιδια διοτι αυτη ειναι η ειδικοτητα μου) δεν ειναι ακομα γνωστα..Σιγουρα για τον ανεξελεκτο πολλαπλασιασμο ενοχοποιουνται περιβαλλοντικοι παραγοντες αλλα δεν εχει σχεση αυτο με την φυλαξη σε ιδιωτικη τραπεζα η οχι. οι περισσοτερες οξειες λεμφοβλαστικες λευχαιμιες (οι συχνοτερες στα παιδια) συνδεονται με μεταλλαξεις στο γονιδιο FLT3 οι οποιες σε μεγαλο ποσοστο υπαρχουν στο γενετικο υλικο του πασχοντα. Συνεπως η αυτολογη μεταμοσχευση δεν μπορει να γινει η μπορει να γινει μονο αν μπορεσουμε να ελεγξουμε τη νοσο. Θα δω το ντοκυμαντερ μολις βρω λιγο χρονο το βραδυ για να εχω αμεση αποψη (οι ωρες στο νοσοκομειο ειναι λιγο απαγορευτικες...)

snowgirl έγραψε:

Δύσκολο βέβαια να πείσεις τον Έλληνα να εμπιστευτεί το δημόσιο σύστημα... Είμαστε του ιδιωτικού - πληρώνουμε ιδιώτες γιατρούς, ιδιαίτερα μαθήματα για τα παιδιά μας, ιδιωτικές ασφάλειες υγείας....εκείνους τους φόρους δεν έχω καταλάβει γιατί πληρώνουμε ακόμα :P

Νομίζω ότι δεν εχει αδικο ο Ελληνας που δεν εμπιστευεται το δημόσιο.... μου κανει εντύπωση που το λες αυτό, άραγε μενεις Ελλάδα??? το δημόσιο όπως δυστυχως είναι μόνο για να το εμπιτευεσαι δεν είναι από την πιο απλή υπηρεσία του Δημου μέχρι και τα νοσοκομεία!!!! και βεβαια δεν μπορεί να πειστει για το Ελληνικό δημόσιο ο ελληνας, μετά από όσα υποφερει καθημερινα!!!!

toulouse έγραψε:

Συνεπως η αυτολογη μεταμοσχευση δεν μπορει να γινει η μπορει να γινει μονο αν μπορεσουμε να ελεγξουμε τη νοσο. Θα δω το ντοκυμαντερ μολις βρω λιγο χρονο το βραδυ για να εχω αμεση αποψη (οι ωρες στο νοσοκομειο ειναι λιγο απαγορευτικες...)

και γιατί αυτό διαφερει από τα δειγματα της δημόσιας τράπεζας? εκει ο δότης είναι αγνωστος οπότε δεν ξερει κανενας για το αν ανεπτυξε ποτε του καποια μορφη λευχαιμίας, οπότε δεν ελέγχεται και το δείγμα ποτε για τους προλευχαιμικούς κλώνους, έτσι δεν είναι? στην περίπτωση του δικού σου δείγματος, τουλάχιστον ξερεις να το ψαξεις και να το ελεγξεις έτσι δεν είναι?

τελος παντων, καταλαβαίνω ότι μπορείς να μας ενημερώσεις πολύ καλύτερα από μενα μιας και είσαι γιατρός (εγω είμαι μοριακή βιολογος) και θα το χαρώ να ακουσω την αποψη σου. απλα εδω στην ελλάδα είναι έτσι τα πραγματα που δεν μπορείς να εμπιστευτεις το δημόσιο... ειτε προκειται για τραπεζα βλαστοκυττάρων, ειτε για το ΙΚΑ που ενω πρεπει να μας καλυπτει εξετασεις και υπερηχους πχ στην εγκυμοσυνη, για να κλεισεις ραντεβου χρειάζεσαι 2-3 μηνες στην καλυτερη!!! δεν φταιμε σιγουρα εμεις που έχουν καταντησει το δημόσιο συστημα υγείας σε τετοιο χαλι!!!!!

ρενα μεταμοσχευση καρκινικου ασθενους με αυτογενες ομφαλιο μοσχευμα ειναι μια σπανια περιπτωση κ συνηθως γινεται οταν γνωριζουμε το συγκεκριμενο ιστορικο της οικογενειας κ για αυτο εγινε η ατομικη φυλαξη. Σε περιπτωση αυτογενους μεταμοσχευσης πρεπει να μην υπαρχει το καρκινικο γονιδιο, ειτε το πιστευεις ειτε οχι αυτος ο ελεγχος γινεται οτανβ ψαχνεις μοσχευμα στην παγκοσμια τραπεζα. Η επιστημη προχωραει κ προσπαθουμε να απομονωσουμε τα καρκινικα γονιδια, προσπαθουμε επισης να προχωρησουμε τις αυτολογες μεταμοσχευσεις ομως αυτα που υποσχονται οι εταιρειες ειναι ακομα ελπιδες.Συμμετειχα στο MD Anderson sto Houston σε ερευνα κατα την οποια προσπαθουσαμε με αρχεγονα κυτταρα πιθηκων να βρουμε τη λυση ωστε ο καρκινικος ασθενης να διατηρησει τη γονιμοτητα του μετα απο επιθετικη χημειοθεραπεια.Ειναι πολυ ελπιδοφορα ερευνα αλλα τελειως διαφορετικο να το ερευνας κ διαφορετικο να υποστηριζεις οτι μπορεις να το κανεις. Θελω επισης να σου πω οτι περαν της αμιγους ερευνας μεγαλο ποσοστο βλαστοκυτταρψν χρησιμοποιειται στην αναπλαστικη ιατρικη κ παρα πολλες ιδιωτικες εταιρειες ειδικευονται σε αυτο.

ναι το γνωρίζω αυτό και είναι επίσης πολυ σημαντικό!!! και γι αυτό κρατανε και τα μεσεγχυματικά κυτταρα μαζί με το αίμα του πλακούντα εξαλλου!!! ο έλεγχος αυτός για το γονίδιο δεν γίνεται στην Ελλαδα, οχι από τα δημόσια νοσοκομεία τουλάχιστον!!! ισως αν το κανεις καπου ιδιωτικά, αλλά και πάλι δεν νομίζω. Στο λέω γιατι η εταιρεία που δουλευω εψαχνε να φερει ενα διαγνωστικό κιτ για τον έλεγχο αυτού του γονιδίου, αλλά κανενας δεν εδειξε ενδιαφερον. ισως γινεται στο εξωτερικό!

rena79 έγραψε:

snowgirl έγραψε:

Νομίζω ότι δεν εχει αδικο ο Ελληνας που δεν εμπιστευεται το δημόσιο.... μου κανει εντύπωση που το λες αυτό, άραγε μενεις Ελλάδα??? το δημόσιο όπως δυστυχως είναι μόνο για να το εμπιτευεσαι δεν είναι από την πιο απλή υπηρεσία του Δημου μέχρι και τα νοσοκομεία!!!! και βεβαια δεν μπορεί να πειστει για το Ελληνικό δημόσιο ο ελληνας, μετά από όσα υποφερει καθημερινα!!!![/quote:1qafywrs]

Όχι, δε μένω Ελλάδα!!! (3 τα θαυμαστικά, ένα για κάθε ερωτηματικό σου :P )

Δε μπορώ τη γκρίνια για την κατάσταση στην Ελλάδα...Ναι, εμείς φταίμε - αν κι εγώ μιας και δεν είμαι εκεί μπορώ να βγάλω την ουρίτσα μου απ'εξω - γιατί εμείς τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια... Εμείς είμαστε η Ελλάδα, η νοοτροπία της και το τωρινό της χάλι... Αλλά βγήκα τελείως οφ-τόπικ...

Τι είναι η αναπλαστική ιατρική? Αν είναι να συνεχίσετε την κουβέντα, κάντε τα λίγο πιο λιανά για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί :dry:

αναπλαστικη χειρουργικη ειναι οι πλαστικες επεμβασεις..οχι μονο οι επανορθωτικες αλλα οι περισσοτερες ειναι κατα του γηρατος...Ρενα δε ξερω αν συμφωνεις μαζι μου διοτι απο οτι καταλαβα υποστηριζεις την ιδιωτικη φυλαξη..εγω το θεωρω απατη κ ειμαι καθετα αντιθετη.Ειμαι θετικη στην αρωγη της ιδιωτικης πρωτοβουλιας στην ερευνα κ συμφωνω στο να υπαρχει καποιο κερδος απο αυτο..αλλιως η ερευνα δεν θα προχωρουσε ποτε.Ομως το να υποσχεται καποιος οτι θεραπευει τα παντα με το αζημειωτο φυσικα, το να χρησιμοποιει πειραματικες ερευνες ως αποδειξεις κ στην ουσια να εκμεταλευεται τους φοβους του γονεα για το χρημα ειναι ανηθικο. Θα δω την εκπομπη το σκ κ αν εχω χρονο θα πω τη γνωμη μου.

κοιτα οι ιδιωτικες τραπεζες βλαστοκυτταρων δεν υοσχονται θεραπειες... απλα στα κρατανε και στην περίπτωση που τα χρειαστει το μωρό ειναι εκει διαθεσιμα... δεν μπορουν να θεραπευσουν. αλλά εχουν στειλει δειγματα τους για μεταμοσχευση όταν τους ζητηθηκαν και ηταν αψογα... οποτε δεν υποσχονται τετοια πραγματα ουτε σε ξεγελουν. μαλιστα σου λενε για τα μεσεγχυματικα ότι ειναι ακόμα στις δοκιμες όλες οι θεραπειες, αλλά μιλάμε για φυλαξη 20 χρονων που μεσα σε αυτα τα χρόνια μπορεί να γινονται παπαδες με τα κυτταρα αυτακαι τις μεταμοσχευσεις... εμενα δεν μου υποσχεθηκαν καμμια θεραπεια.. μου υποσχεθηκαν ότι θα απομονωσουν σωστακαι θα φυλαξουν βιολογικά δειγματα από το παιδι μου, ωστε να μπορουν να χρησιμοποιηθούν αν υπαρξει αναγκη μεσα στην εικοσαετια και αργότερα. αν η ερευνα οπως λεει και η toulouse προχωρησει, τοτε όλα αυτα που ακουγονται θα είναι πραγματικότητα.

Snowgirl το καταλαβα οτι δεν μενεις Ελλαδα...και εισαι τυχερη πιστεψε με... μπορεί να φταιμε εμεις για όλο αυτό το χαλι, αλλά η κατασταση εχει γίνει ετσι τα τελευταια 30 χρόνια και ισως και περισσότερο... απλά τωρα πια δεν κρυβεται όλη αυτή η ασχημια πισω από ενα δακτυλο όπως γινόταν μεχρι τωρα... δεν ξερω αν φταιω, αλλλά τουλλαχιστον θελω να πραξβ σε αυτό το κλιμα ότι καλυτερο για το παιδι μου, και αυτη την στιγμη το ότι καλυτερο στηνμεγαλυτερη πλειοψηφία των πραγματων είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία δυστυχως!!!!

• 4 weeks later...

κοριτσια προσοχη με την απατη των βλαστοκυττάρων..

το αιμα που πληρώνετε να σας φυλάξουν ειναι άχρηστο!!!

αυτολογεσ μεταμοσχευσεις δεν γινονται επισης αν το ατομο νοσήσει η αρρώστια υπαρχει κ στο αιμα του! ενημερωθείτε!!!!!

http://exandas.ert.gr/el/kentriko-eksan ... mo-kyttaro

Ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής. Αλλά εφόσον επιλέγει, πρέπει στη συνέχεια να υφίσταται και τις συνέπεις της όποιας επιλογής του. Τι θέλω να πω; Εάν προκύψει ανάγκη για λήψη βλαστοκυττάρων από δημόσια τράπεζα σε κάποιον που έχει δώσει τα κύτταρά του για ιδιωτική χρήση, τότε πολύ απλά δεν πρέπει να του δοθούν! Εκτός εάν με κάποιον τρόπο, μποροεί να γίνει και ιδιωτική φύλαξη και δωρεά στη δημόσια τράπεζα.

Κάποια στιγμή θα καταλάβει η ανθρωπότητα πως μόνο με την αλληλεγγύη (και όχι με την φιλανθρωπία) θα πάει μπροστά η ιστορία της.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...