Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσια.βαφτιζω τον μικρο σε μια εβδομαδα κ μου ειπανε πως δεν κανει να τον πλυνω για τρεις ημερες.εσεις τι κανατε?ειναι μια συνηθεια της παραδοσης η κανονας της θρησκειας?γιατι κανενας δεν ξερεινα μου πει.αμαν με αυτα τα πρεπει και αγνοια για το γιατι.ευχαριστω προκαταβολικα

• Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσίευση

καλε τι τρεις μερες...Κυριακη βαφτιζετε Τριτη τον κανεις μπανιο, ερχετε η Νονα δηλάδη και τον κανει μπανιο και το νερο αυτο θα το ρηξεις ειτε σε γλαστρα ειτε στην θαλασσα ειτε σε χωραφη αναλογα με τα εθημα

Δημοσίευση

Οι φίλες μου και κάποιοι συγκενείς που βάφτισαν τα παιδάκια τους τελευταία, τα έκαναν μπάνιο την ίδια μέρα και χωρίς να πετάξουν το νερό σε γλάστρες. Αυτά είναι πολύ ωραία έθιμα, αλλά τρεις μέρες με το λάδι μέσα στο καλοκαίρι?

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι συμβολικά και δε θα γίνει τίποτα αν δεν τα ακολουθήσεις. Να είσαι σίγουρη πάντως ότι δεν παθαίνουν τίποτα τα μωράκια!

Δημοσίευση

ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΒΑΦΤΗΣΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ... ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ! ΤΑ ΛΑΔΟΠΑΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΗΣΗ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΝΟΝΟΙ 3 ΦΟΡΕΣ.

Δημοσίευση

Καλημέρα,

Εγώ στόν γιό μου δεν το ήξερα αυτο το έθιμο και τον έκανα μπάνιο αμέσως και το νερό δεν το πέταξα σε γλάστρες μόνο τα ρουχαλάκια έπλινα στην θάλασσα και τον πήρα για μεταλλαβή 3 φορές.

Ολα κάλα :)

Δημοσίευση

ολα τα εθιμα δεκτα αρκει να μην επηρρεαζουν την υγιεινη

εμεις πχ δεν κοινωνησαμε 3 φορες τη μικρη και ηταν ευπαθης στο ματιασμα! μετα απο πολλες "συζητησεις" με την ειδημονα πεθερα τελικα στους 9 μηνες την πηγαμε να κοινωνησει 3 φορες μπας και σταματησει το ματιασμα αλλα ... φυσικα ανθρακας ο θησαυρος!

κοινως τα εθιμα δεν εχουν παντα βαση, τουλαχιστον στην εποχη μας.

κανε οπως νιωθεις και οταν σε ρωτουν αν εκανες αυτο ή το αλλο λεγε ναι να ξεμπερδευεις!!! χαχαχα

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ τη βάφτισα την μπουλίτσα μου το Νοέμβρη και την άφησα τρεις μέρες με τα λάδια...Δεν έπαθε τίποτα..Εννοείται ότι το ποπουδάκι μας και τη μουρίτσα μας την πλέναμε...Τα λαδόπανα τα πλύναμε και μετά μαζί με το νερό που την κάναμε μπάνιο τα δώσαμε στην εκκλησία για να τα βάλει ο παπάς στο χωνευτήρι...Έτσι νομίζω λέγεται..Και την κοινώνησαν 3 Κυριακές οι νονοί της....Αλλά να σας πω την αμαρτία μου...Επειδή τότε ήταν πολύ μικρούλα μετά τη θεία Κοινωνία έβγαλε 2 φορές γουλίτσα... :dry::dry:

Δημοσίευση

kalhmera koritsia..Egw thn afisa 3 meres me ta ladia, tipota den epathe.....Plename mono ton kolariko, moutrakia, xerakia..Hrthan ta koumparia mas thn elousan kalesa kai kapious sigkenois mou gia (teaparty)....meta thn koinwnise 3 fores o nonos ths. Pigename kathe fora kai thn lampada ths, thn teleftea fora thn anapsame kai thn afisame ekei...Gia ta ladopana kai to nairo tou mpanou den iksera kai to petaksa sto mpanio "oups"....

Δημοσίευση

Ένας λόγος που βάφτισα το γιο μου Απρίλιο ήταν η ζέστη...

Τον βαφτίσαμε Σάββατο απόγευμα και τα μοίρα τα βγάλαμε Δευτέρα μεσημέρι...

Δεν είχε και ζέστη και άντεξε το μωρό...

Τα πάμπερς και τα μωρομάντηλα τα μαζεύαμε και μετά τα κάψαμε...

Τι να σου πω...

Το νερό το πετάξαμε στον κήπο μας.

Πρέπει να είναι απάτητο μέρος...

Ο καθένας κάνει όπως νιώθει...

Δημοσίευση

Επειδη ειμαι εντελως ασχετη,να σας ρωτησω...

Δλδ η θρησκεια μας λεει οτι πρεπει να αφησω το μωρο μεσα στα λαδια 3 μερες Ιουλιο μηνα(δεν εχει περασει μερα που να μην κανει μπανιο),να μαζευω παμπερς(Νανουκα μου με σοκαρες!!! :silly: Γτ αυτο?) ,λαδοπανα(στη θαλασσα???),νερα(στις γλαστρες??),λαμπαδες...Να παω 3 Κυριακες να κοινωνισει το μωρο πινοντας τη θεια κοινωνια που ειναι στην πραγματικη της συσταση μαυροδαφνη?!

Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο δυσκολο μου φαινεται!!!

Δημοσίευση

χαχαχα..Αναστασια πολυ γελασα..

Κοιτα τα εθημα ειναι αθημα..αυτο ακριβως αμα θελεις τα τυρεις

πανες και λοιπα εγω δεν μαζευα..

τα ρουχαλακια του τα απλυσα αναγκαστικα σχεδον αμεσως γιατι ο μικρος τα λερωσε..κανονικα αμα δεν εχεις θαλασσα κοντα τα ξεπλενεις μεσα στο μπανιερακι που το βγαζεις πο το λαδι και μετα πλυσιμο κανονικα.

Κοιτα πισινο μουτρακια χερακια κλπ τα πλεναμε και εμεις..αλλα η δικη μας βαφτηση εγινε 25 Οκρωβριου..νταλα καλοκαιρη λαδομενο...αχ...

εξαλλου πλεων τα λαδια με τα οποια τα λαδονουν ειναι αρωματικα ελαια και σχεδον καθολου λιπαρα..φαντασου τα σαν ενηδατικο λαδακι..ασχετο αν ο δικςο μας παπας το απερρηψε και πασαλειψαμε τον Χριστοφορ με ελαιολαδο της εκκλισιας

Δημοσίευση

Gia thn maurodafnh mhn anisixeis,,emas toulaxiston isa,isa pou to akoumpise sto stomatakh ths..Meta htan kapios pou miraze antidora kai fagothike na ths dosw antidoro na faei..To mwro molis eixai klisei ton 5:o mhna den eixai faei pote sterea trofh kai fisika den ths edosa.... AAAA episis mou eipai pos einai amartia na ths dosw pipila gia mia mera, alla oute afto ekana, pos na eksigousa se ena mwro pos den kanei na pareis pipila giati molis pires thn theia litourgia???

Δημοσίευση

Αναστασία μου και ο δικός κάνει μπάνιο κάθε μέρα!!!

Είχαν έρθει όλοι οι δικοί μου από Ελλάδα και ασχολιόντουσαν μαζί του, οπότε ήταν ευτυχισμένος!!!

Είχε αρχίσει να δυσανασχετεί λίγο το πρωί της Δευτέρας, αλλά έκανε μπάνιο μετά και ηρέμησε.

Το καλοκαίρι είναι λίγο ζόρι για τα μωρά... τα λαδόπανα δεν είναι και καθόλου απορροφητικά.

Μαζεύεις ότι έχει ακουμπήσει να μοίρα...

Αυτά που πλένονται, καλώς... τα υπόλοιπα τα καις...

Μη φανταστείτε οτι πιάνεις το μωρό κι είναι λαδωμένο... το σκουπίζεις πολύ καλά με την πετσέτα, μετά τη βάφτιση...

Τον κοινωνώ κάθε βδομάδα, μετά τη βάφτιση.

Η κοινωνία που του δίνει ο πάπας είναι ελάχιστη!!!

Ίσα που ακουμπάει στα χειλάκια του...

Δημοσίευση

Cesilia έγραψε:

χαχαχα..Αναστασια πολυ γελασα..

Κοιτα τα εθημα ειναι αθημα..αυτο ακριβως αμα θελεις τα τυρεις

πανες και λοιπα εγω δεν μαζευα..

τα ρουχαλακια του τα απλυσα αναγκαστικα σχεδον αμεσως γιατι ο μικρος τα λερωσε..κανονικα αμα δεν εχεις θαλασσα κοντα τα ξεπλενεις μεσα στο μπανιερακι που το βγαζεις πο το λαδι και μετα πλυσιμο κανονικα.

Κοιτα πισινο μουτρακια χερακια κλπ τα πλεναμε και εμεις..αλλα η δικη μας βαφτηση εγινε 25 Οκρωβριου..νταλα καλοκαιρη λαδομενο...αχ...

εξαλλου πλεων τα λαδια με τα οποια τα λαδονουν ειναι αρωματικα ελαια και σχεδον καθολου λιπαρα..φαντασου τα σαν ενηδατικο λαδακι..ασχετο αν ο δικςο μας παπας το απερρηψε και πασαλειψαμε τον Χριστοφορ με ελαιολαδο της εκκλισιας

Βρε Χρυσα μου ποια αρωματικα ελαια>?????

Με το κιλο πεφτει το ελαιολαδο!!!! :laugh:

Ουτε τηγανιτη να θελαν να την κανουν τη γοργονα μου!!! :laugh:

Ασε που εχουμε το εκζεματακι...θα τριφτει το μωρο απο αγκαλια σε αγκαλι(φυσικα θα το αποφυγω οσο μπορω),θα φοραει λαδοπανα κ ρουχαλακια (που δεν ειναι απαραιτητως βαμβακερα-ειναι κ απλυτα) και μετα θα την αφησω ετσι???

Μα γτ να γινει ολο αυτο?Υπαρχει καποια εξηγηση της θρησκειας??(ξαναλεω πως ειμαι παντελως ασχετη κ δεν θα ρωτουσα ποτε αν δεν βαφτιζα την κορη μου...)

Και...Για την θεια κοινωνια τι εχετε να πειτε?

Μια κοπελα ειπε παραπανω πως εκανε εμετουλη το μωρο.... :blink::blink: :blink: :blink::blink:

(Φαντασου ποοοοσο γουρλωμενα ειναι τα ματια μου!χαχαχα)

Δημοσίευση

Evi.D έγραψε:

Gia thn maurodafnh mhn anisixeis,,emas toulaxiston isa,isa pou to akoumpise sto stomatakh ths..Meta htan kapios pou miraze antidora kai fagothike na ths dosw antidoro na faei..To mwro molis eixai klisei ton 5:o mhna den eixai faei pote sterea trofh kai fisika den ths edosa.... AAAA episis mou eipai pos einai amartia na ths dosw pipila gia mia mera, alla oute afto ekana, pos na eksigousa se ena mwro pos den kanei na pareis pipila giati molis pires thn theia litourgia???
THN THEIA KOINWNIA ENOOUSA FISIKA....... :huh::huh:
Δημοσίευση

Κοριτσια τωρα διαβασα τις απαντησεις σας!

Κατανοω πληρως την σχεση ανθρωπου με τα θεια αλλα καπου με πιανουν γελια!...

Κ οταν εχω κ τον αντρα μου να μου λεει πως θα με σκοτωσει αν ταλαιπωρηθει το μωρο... :laugh:

Που να του πω κ τι 'πρεπει' να κανουμε μετα τη βαφτιση!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Μαλλον δε θα κανω πολλα απο αυτα γτ θα με αποκεφαλισει και ισως θα εχει κ δικιο... :unsure:

Δημοσίευση

Αναστασία μου κι εγώ γέλασα πολύ με το ύφος σου... :laugh: :laugh:

Καλέ δεν έκανε εμετούλη...Γουλίτσα έβγαλε...Λογικά επειδή ήταν άγνωστη η γεύση της "μαυροδάφνης" και ήταν και 6 μηνών...Αν και ξέρω ότι δεν πρέπει να βγάζεις τη θεία κοινωνία... :dry::dry:

Ούτε εγώ φυσικά έκαιγα τα πάμπερς της μικρής...

Όσο για το λαδάκι, η πετσέτα το αποοροφά...Την πρώτη μέρα είναι σαν λαδωμένα ποντικάκια, αλλά εντάξει..

Να φανταστείς ούτε εγώ τα ήξερα αυτά τα έθιμα και ο παπάς στην εκκλησία δεν μας είπε τίποτα...Και μετά ήρθε στο μαγαζί που κάναμε το τραπέζι τρέχοντας για να μου πει να μην την κάνω μπάνιο για τρεις μέρες, να κρατήσω το νερό από το μπάνιο της και το πλύσιμο των λαδόπανων και να το ρίξω στη θάλασσα ή να το πάω στην εκκλησία...

Και μιας που ήρθε κάθισε και ήπιε και ένα κρασάκι... :laugh: :laugh: :laugh: :P:P:P

Δημοσίευση

κοιτα να σου πω..εμενα την κοινωνα την κατευαζει μια χαρα....λε ςνα μου γιενβι αλκοολικος;;;;;

κοιτα τα λαδοπανα κλπ μπορεις να τα πλυνεις πριν...νομιζω ομως πως ειναι υποχρεωτικα βαμβακερα..δεν ξερω κι'ολα και εγω ασχετη ειμαι μη φανταστεις..εμας παντως ηταν βαμβακερα ολα

για το εκζεμα επειδη και εμενα την βαφτηση ειχε πολυ μη τιν αφινεις σε κανενα γιατι θα αγριεψει και αλλο.

Ακομα δεν εφιγαν τα δικα σας;;;;

Δημοσίευση

Μπεμπουλα μου πως να μην το βγαλει?

γενικως δλδ?εδω φρουτεκραμα τους δινουμε κ μας τη φτυνουν στη μουρη...Το κρασακι θα κρατησουν??? :P

Ολοι οι παπαδες εχουν αδυναμια στο κρασακι???χαχαχαα

Χρυσα μου εδωσες τελεια ιδεα για να αποφυγω τις αγκαλιες!!!

"Το μωρο εχει αλλεργια"!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Εχει φυγει το εκζεμα αλλα δε μου αφησε κανενα σημειωμα οτι δεν θα ξαναγυρισει!!! :laugh: :P:P

Ειδα σε ενα σαιτ κατι υπεροχα μεταξωτα λαδοπανα...Μμμμ!!!Θεικα!

Πιο ομορφα κ απο ρουχα! :):)

Εχουν βεβαια 120ε τα "θεικα" λαδοπανα που πρεπει (??) να τα αφησω κ στην εκκλησια μετα?!!! :woohoo:

Δημοσίευση

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ!ΕΓΩ ΒΑΦΤΙΣΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ 25/4 ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ Η ΒΑΦΤΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΘΗΝΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ!ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΜΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΡΩΝΟΥΝ.ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΗ ΖΕΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑ ΑΜΕΣΩΣ,ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΟΠΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΛΑ ΠΛΥΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ.ΕΜΕΝΑ Μ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΨΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΕΙΜΠΙΛΙΝΟ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ)ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ 3 ΚΥΡΙΑΚΕΣ!Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ Η ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ Η ΚΑΙ ΤΙΣ 3!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ!ΚΑΛΟΦΩΤΙΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ!

Δημοσίευση

Kala twra to eleolado den einai kai kako gia to dermataki tous...Otan ta pasalivoume me ta diafora babyoil pou kikloforoun sthn agora einai ok?? Ase pou do derma aporofa to elaxisto ladi pou apomenei meta to skoupizma me thn petseta..Ta malakia einai kirios afta pou menoun kolimena apo ta ladia.Ta ladopana kai ta rouxalakia ths vaftishs fisika kai ta vgazeis meta..Egw ta afisa mexri na teliosei to trapezei gia na ta doun ligo kai oi koumparoi mou na ta foraei to mwro...

Δημοσίευση

Η Βαφτιση μας ειναι το Σαββατο. Την Κυριακη θα παμε για μπανιο στη θαλασσα... σκεφτομαι του φορεσω τα ρουχα της βαφτισης να πλυθουν κι αυτα στη θαλασσα! Νομιζω πως ετσι τα καλυπτω ολα τα εθιμα...

Χμμμ σχεδον! Ειναι και η θεια κοινωνια... αν σηκωθει η νονα του απο το κρεββατι Κυριακατικα και μετα απο την προγραμματισμενη νυχτερινη εξοδο για να γιορτασουμε τη βαφτιση και καταφερει να ξυπνησει και τον Ιασωνα που τις τελευταιες μερες ξυπναει γυρω στις 11, τοτε ας τον παρει να τον παει!

:D :D :D :D :D :D :D

Δημοσίευση

Από όταν βαφτίσαμε τα κορίτσια μας τις πηγαίνουμε κάθε Κυριακή (σχεδόν) και μεταλαμβάνουν.

Δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκα, όμως διάβασα κάποια πράγματα και έκρινα πως ναι όσο είναι στο χέρι μου και τα κορίτσια θέλουνε, θα βάζουμε κάθε Κυριακή τα καλά μας και θα πηγαίνουμε εκκλησία να παίρνουν τη Θεία Κοινωνία :)

Και στις 2 βαφτίσεις τήρησα τα έθιμα και δεν τις έκανα μπάνιο 3 μέρες (εκτός φυσικά από τον ποπό μας :P ) και όλα ήταν μια χαρά.

Υ.Γ. Προσωπικά (μάλλον το έχω ξαναπεί) η Εκκλησία με βοήθησε πολύ σε δύσκολες στιγμές μου και δεν το ξεχνώ :)

Δημοσίευση

Κορίτσια γεια σας. Έχω κι εγώ ένα μπεμπάκι που το βαφτίζω το Σεπτέμβριο και να πω την αλήθεια μου προβληματίστηκα με την κουβέντα. Ήξερα για το ότι δεν τα κάνεις μπανιο 3 μέρες και τα κοινωνας ΄3 Κυριακες, αλλά για καψίματα πανών, πλυσίματα σε θάλασσα και τα άλλα πρώτη φορά τα ακούω. Μορφωμένες γυναίκες, τώρα θα παίζουμε τις μαγισσες της Σμύρνης; Φαντάζομαι το σκηνικο, να καίω το πάμπερ και να πηγαίνω στη θάλασσα να πλύνω τα ρούχα και όποιος βλέπει θα λέει καλώς την τρελή :laugh: Τι είναι αυτά; Καλή η θρησκεία, καλά και τα έθιμα, γιατί μας προσδιορίζουν ως λαό, αλλά υπάρχουν και όρια. Εμένα αυτά μου φαίνονται μαγγανίες και κάτι κόλπά που πραγματικά διαβάζεις ότι τα κάνανε στα παλιά τα χρόνια οι γιαγιάδες για΄να διώξουν τα κακά πνεύματα. MariaIoanna, συμφωνώ μαζί σου, καλό είναι τα παιδάκια μας να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία περί υγείας, να έχουν και μια σχέση με την εκκλησία, γιατί ηρεμούν και μέσα στο ναό αλλά βρε παιδιά...ως εκεί! Ελπίζω να μην προσβάλω κανέναν, δεν έχω τέτοια πρόθεση, όποιος νιώθει ότι πρέπει να τα κάνει καλά κάνει, όλα είναι θέμα εγκεφαλικό. Απλώς μου φάνηκαν λίγο τρελα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...