Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

gt den theleis toso polu na to kanei afto to embolio?

Βρε θέλω να το κάνει. Αλλά όχι όλα μαζί...ανησυχώ.

Αφού με όσους το τσέκαρα το έχουν κάνει μετά τον 8ο, εμείς γιατί να το κάνουμε από τώρα; :(

Δημοσίευση

Βασικά το ρότα δεν είναι για την απλή γαστρεντερίτιδα αλλα για την βαριά.Επισης το ειπα και πριν ειναι ολοκαινουριο εμβολιο και πραγματικα ειναι προαιρετικο.Εμεις το καναμε.Εχουμε εμπιστοσυνη στον γιατρο μας.Εχει 3 παιδια..5 εγγονια και ειναι λαμπρος επιστημονας αλλα πανω απ'ολα παππους... ;) και τα εχει κανει στα εγγονακια του.

λοιπον....κοιταξα το βιβλιαριο να σιγουρευτω.Καναμε το εξαπλο ινφαριξ και το ροτα.οποτε ειχε και της ηπατιτιδας μεσα.και πριν απο 1 εβδομαδα καναμε μονο της ηπατιτιδας ενζεριξ.

οποτε βλακεια ειπα πριν οτι καναμε πενταπλο...

σορυ :blush::blush::blush::blush::blush::blush:

μπερδευτηκα...

παντως ο μπεμπης δεν εκανε ουτε μια φορα πυρετο ουτε καν καταλαβαινουμε οτι κανει εμβολιο.Την πρωτη φορα ειχε υπνηλια.αυτο μονο.

Μηπως σας το κανει ετσι?Infarix me Rotarix?

Για ροταϊο διαβάστε εδω http://www.paidiatros.com/MAIN/article-219-0-0-0.aspx

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια!

marilou μου ακριβως κι εγω τον ιδιο προβληματισμό εχω. Η παιδιατρος μάς εγραψε να κανουμε infaurix-hexa, syntlovix και rotateq ΟΛΑ ΜΑΖΙ!!! Και φρικαρισα κι εγω! Γενικοτερα με ειχε φρικαρει αυτη η παιδιατρος και την αλλαξα. Αυριο το απογευμα θα κανω το πρωτο ραντεβου με την καινουρια παιδιατρο και θα κανουμε απο εμβολια μονο το infaurix-hexa. Αυτη η παιδιατρος εργαζεται στο ΙΚΑ. Μου ειπε επισης οτι τι rotateq ειναι προαιρετικο.

Πάλι όμως το σκεφτομαι... με φοβιζουν τα καινουρια εμβολια, επειδη δεν ειναι δοκιμασμενα σε βαθος χρονου...

Δημοσίευση

Εχεις πάντως ολο το δικαιωμα να προτεινεις εναλλακτικο χρονοδιαγραμμα που ετσι κι αλλιως εφαρμόζεται απο τους περισσοτερους παιδιατρους.Δηλαδη 5 απλο ή 6 απλο με προαιρετικο το ροταριξ. Δεν θα προτεινεις κατι αγνωστο.Πες τους φοβους σου.

Βεβαια αν δεν σου γεμιζει το ματι και σε αλλα αλλαξε οσο ειναι νωρις.Ξερω βεβαια ειναι το θεμα του τεβε.Εγω εχω τεβε αλλα παω σε ιδιωτη...τι να κανω του τεβε ητανε για σφαλιαρες.Καναμε ιδιωτικη του μικρου και μας ηρθε κουτι.Αν θες λεπτομερειες πες μου...

Γενικά αυτο το σαιτ με εχει βοηθησει και μενα πολυ σε διαφορα. :)

Δημοσίευση

maraki_1978 έγραψε:

Εχεις πάντως ολο το δικαιωμα να προτεινεις εναλλακτικο χρονοδιαγραμμα που ετσι κι αλλιως εφαρμόζεται απο τους περισσοτερους παιδιατρους.Δηλαδη 5 απλο ή 6 απλο με προαιρετικο το ροταριξ. Δεν θα προτεινεις κατι αγνωστο.Πες τους φοβους σου.

Βεβαια αν δεν σου γεμιζει το ματι και σε αλλα αλλαξε οσο ειναι νωρις.Ξερω βεβαια ειναι το θεμα του τεβε.Εγω εχω τεβε αλλα παω σε ιδιωτη...τι να κανω του τεβε ητανε για σφαλιαρες.Καναμε ιδιωτικη του μικρου και μας ηρθε κουτι.Αν θες λεπτομερειες πες μου...

Γενικά αυτο το σαιτ με εχει βοηθησει και μενα πολυ σε διαφορα. :)

Κοριτσάκι μου σου έστειλα Pm

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Δημοσίευση

STAMYMAMY έγραψε:

ΜΑΡΙΛΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά ο άλλος γιατρός είναι χειροτερος οποτε δε λέει... :(

Δυστυχώς εχει μόνο 2 :angry:

Δημοσίευση

κοιτα Μριλου επειδη το γιατρο πρεπει να τον εμπιστευομαστε ,εαν γιατρος σου δεν σου εμπνεει εμπιστοσυνη αλλαξε την ,υτο καταλαβαινω εγω αφου αμφισβητεις τις κινησεις της,εαν κανω λαθος διεψευσε με,τωρα εαν δεν υπαρχει συμβεβλημενος ψαξε και μη συμβεβλημενους,πανω απόλα η υγεια του μωρου!

Δημοσίευση

μαριλου επειδη τωρα ειδα το μυνημα σου να σου πω και εγω σαν μαμα με πιο μεγαλο παιδακι .Ολα τα εμβολια μας τωρα ειναι 6 ετων τα εχουμε κανει στο ΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ παρολο που αρχικα ειχα ιδιωτη παιδιατρο το θεωρησα βλακωδες να ληρωνω κατι το οποιο μου το καλυπτε η εργασια τοσως των του αντρα μου αλλα επειδη ειχα και εγω τον ηλιθιο φοβο με το οσα λεγντουσταν περι του ικα σχετικα με τα εμβολια πηγα και πραγματικα περα απο το καλο χωρο αλλα καιτο καλο προσωπικο με ενημερωναν για τα παντα .Λοιπον ο Σταυρος μου γεννηθηκε 2/3/2004 και στις 10/5/2004 καναμε το διφθεριιδα-τετανου-κοκυτη κι της πολιομελιτιδας .Κοιτα να δεις γιανα αγχωνεσε μην τα κανεις ολα μαζι και ναι να σου πω κατι καποια προαιρετικα αν δεν θες μη τα κανεις κανετα αργοτερα καιμενα ο γιος μου της ηπατιτιδα Α επειδη ηταν προαιρετικοκαι υποχρεωτικο της ειχαμ εκανει της β αλλα οτανειναινα παει παιδικο η νηπιο το θελουν και το κανανμε και της α τωρα .Επισης δνε κανω της κοινης γριπης προτιμω να εχει λιγο πυρετο και συναι απο το να εχει μεγαλωνοντας σοβαροτερα προβληματα

Δημοσίευση

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τι συμβουλές σας.

Τελικά σήμερα τα κάναμε όλα τα εμβόλια. Έτσι αποφασίσαμε με τον άντρα μου γιατί ακριβώς μπροστά από το σπίτι μας έχει μια αποχετευση που κατά καιρούς ξεχειλίζει...

Οπότε φανταστείτε να περάσω από πάνω με το καροτσάκι, να μπω στο σπίτι και να μεταφέρω τα μικρόβια...φοβήθηκα καιστην ιδέα μονο της ηπατίτιδας οπότε διάλεξα να το κάνω γιατί έχω έναν σοβαρό κίνδυνο έξω από την πόρτα μου...δυστυχώς...

Πολλές φορές όσο και να προσέχεις μπορεί να την πατήσεις από το πουθενά...το σπίτι είναι ισόγειο και εύκολο να μπουν μέσα τέτοια μικρόβια...

Από το μεσημέρι ως τώρα πάντως Δόξα στον Θεό η μικρή μου είναι μια χαρά! Ούτε γκρίνια ούτε πυρετό...ευτυχώς!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια

σημερα καναμε το infarix k to rotateq...

οσον αφορα το rotateq από οτι ρωτησα ειναι ασφαλεσ για το rotarix ειχε βγει κατι αλλα οχι επισημο!

εγω αποφασισα να το κάνω στη μικρη μου γιατι ετσι θεωρησα καλυτερο, μασ το προτεινε κ η γιατροσ μασ αλλα κ ενασ συγγενησ μου γιατροσ (οχι τυχαιοσ-διευθυντησ σε νοσοκομειο-το εκανε στην εγγονη του!)οπωσ επισησ εγω εκανα κ το Η1Ν1 οταν ημουν εγκυοσ γιατι ειχε γριπη η μαμα μου κ προληπτικα το εκανα!τιποτα δεν επαθα...απλα με πονουσε λιγο το χερι μου!

παντωσ πισω στο βιβλιαριο τα λεει μπερδεμενα!

Δημοσίευση

μαριλου μου θελεισ να ρωτησω την παιδιατρο μασ αν μπορεισ να την φερνεισ εδω κ να στα γραφει?σιγα 20 λεπτακια δρομος!θα ερχεσαι κ για καφεδακι!τα κεντρικα κ των 2 νομων ειναι στην κομοτηνη κ ενδεχομενωσ να μην εχεισ προβλημα!ειναι πολυ καλη η γιατροσ μας εδω!εμενα στην κομοτηνη ετυχε να μου γραψει φαρμακα γιατροσ , παρολο που ειχα τεβε εδω!

Δημοσίευση

nanabill έγραψε:

μαριλου μου θελεισ να ρωτησω την παιδιατρο μασ αν μπορεισ να την φερνεισ εδω κ να στα γραφει?σιγα 20 λεπτακια δρομος!θα ερχεσαι κ για καφεδακι!τα κεντρικα κ των 2 νομων ειναι στην κομοτηνη κ ενδεχομενωσ να μην εχεισ προβλημα!ειναι πολυ καλη η γιατροσ μας εδω!εμενα στην κομοτηνη ετυχε να μου γραψει φαρμακα γιατροσ , παρολο που ειχα τεβε εδω!

Λες; Ρώτησέ την ναι...όμως δεν θα πρέπει να την πληρώνω; :(

Δημοσίευση

ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ...

ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΝΑΙ! 30 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΕΙ

ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΕΒΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 9-13 Κ ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΗ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΒΕ, Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑΚΟ Κ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ!

ΘΑ ΜΑΘΩ Κ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ!

Δημοσίευση

Γενικά τα παιδιά τώρα κάνουν πάρα πολλά εμβόλια.Το σχήμα που προτείνει κάθε παιδιάτρος εξαρτάται από διάφορα.Στους ιδιώτες μπαίνει ως παράγοντας και το κέρδος όταν παίρνουν extra για τον εμβολιασμό.Γιατί έτσι κι αλλιώς το πας κάθε μήνα στον παιδίατρο.Αν δεν χρεώνει παραπάνω για να στο εμβολιάσει τότε μπορείς να τα σπάσεις τα εμβόλια και να κάνεις ανά μήνα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να τσιμπάμε το παιδί κάθε μήνα και προτιμούν να κάνουν εξαπλά και πενταπλά εμβόλια ανά δίμηνο.

Του μηνιγγιτιδόκοκκου για παράδειγμα έχει διάφορα σχήματα.

Πολλές δόσεις(νομίζω 4ή 5) ανά δίμηνο στην αρχή αρχίζοντας τον 2ο μήνα.

Ή 3 δόσεις αρχίζοντας από τον 7ο μήνα ή 1 δόση μόνο αν το κάνεις μετά τον χρόνο.

Γενικά πάντως τώρα στον 2ο μήνα γίνονται 8 εμβόλια συγχρόνως!Εξαπλό(που περιλαμβάνει το engerix),μηνιγγίτιδας και ροταϊού.

Εγώ προσωπικά έκανα μόνο το εξαπλό (του ροταϊού δεν είχε βγει ακόμα)και της μηνιγγίτιδας το έκανα από τον 7ο μήνα σε 3 δόσεις.Έτσι κι αλλιώς ο τύπος του μηνιγγιτιδόκοκκου που έχει το εμβόλιο δεν είναι αυτός που προκαλεί συνήθως τη μηνιγγίτιδα στη Ελλάδα και φυσικά γιαυτό το εμβόλιο δεν σε προστατεύει πλήρως από τη νόσο.

Ελπίζω να σας ενημερώνουν γιαυτό οι παιδίατροι γιατί δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στον εμβολιασμό και να νομίζουμε ότι δεν κινδυνεύει το παιδί από μηνιγγίτιδα επειδή εμβολιάστηκε.

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΛ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ

ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ! Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΠΧ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝ ΕΓΩ ΠΑΩ ΑΘΗΝΑ Κ ΘΕΛΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΝ ΠΑΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΒΕ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΕΒΕ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Κ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΥΡΩ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

ΑΥΤΑ...

Δημοσίευση

nanabill έγραψε:

ΜΑΡΙΛΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΛ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ

ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ! Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΠΧ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝ ΕΓΩ ΠΑΩ ΑΘΗΝΑ Κ ΘΕΛΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΝ ΠΑΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΒΕ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΕΒΕ Κ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Κ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΥΡΩ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

ΑΥΤΑ...

Ευχαριστώ!!! Μάλλον θα το προσπαθήσω τον επόμενο μήνα...

Μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία της; Τηλ. Διευθυνση και όνομα;

Η μικρή μου χτες το βράδυ αργά έκανε πυρετό πάνω από 38 της έδωσα ντεπόν σιρόπι όπως μου είχε πει η παιδίατρος σε περίπτωση πυρετου πάνω από 38 και δεν ξαναέκανε; Λέτε να μην ξανακάνει πυρετό;

Μήπως ήταν από τα εμβόλια ή κρύωσε άραγε; Τα εμβόλια τα κάναμε την Τετάρτη το μεσημέρι και Σάββατο στις 02.30 είχε τον πυρετό...

Μετά από πόσες ημέρες μετά τα εμβόλια μπορεί να εμφανιστεί ο πυρετός;

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΠΜ

ΕΜΕΝΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ Κ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΠΥΡΕΤΟΥΛΗ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ Κ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ...

ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ...ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΟΣΕΡΗ Κ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΗ!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...