Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

κοριτσια ακουστε το εξης!

πηγα στον οαεδ και πηρα μια συστατικη για μια εταιρια για να παω να δωσω βιογραφικο και μεταξυ ολων των προσοντων που ζητουσαν ηταν να μην κανεις 2ο παιδι αν εχεις ηδη ενα :dry::huh::dry:

εγω φυσικα δεχτικα και εδωσα το βιογραφικο μου γιατι εχω αναγκη απο δουλεια αλλα σκευτομαι που φτασαμε???

να απαιτουν οι εργοδοτες τετοια πραγματα?? :angry::angry: ελεος πια τι ειναι αυτο παλι???

δηλαδη αν εχεις αναγκη για δουλεια και σε παρουν σε μια τετοια εταιρια πρεπει να θυσιασεις το να κανεις ενα 2ο παιδι????

τι να πω εχω απορισει και στεναχωρηθει παραλληλα

δεν με εχουν παρει βεβαια τηλεφωνο αλλα αν με παρουν....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι να σου πω μπεμπουλης..αφου δε σου ειπανε να χαρισεις και το αλλο...

οτι ναναι...τι να πω..απιστευτο αλλα απο δω και περα..ετσι θα παει η δουλεια..κουραγιο

Και που είμαστε ακόμα!!!

Σε λίγο θα βάζουν να υπογράφουμε Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα βεβαιώνουμε οτι δεν θα μείνουμε έγκυες για κάποιο χρονικό διάστημα που θα ορίζουν οι εργοδότες :blink::blink::blink:

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!

/ΑΙΣΧΟΣ :( και μετα μιλαμε για υπογεννητικοτητα παντως και μενα με απερριπταν συνεχεια οταν εκανα στο παρελθον αιτησεις με το που εβλεπαν 3 (τοτε) παιδια αντιο,ευτυχως μετα διοριστηκα διαφορετικα με 4 τωρα θα κοιτουσα με τα κυαλια τις δουλειεσ :huh:

VASOMITS έγραψε:

Και που είμαστε ακόμα!!!

Σε λίγο θα βάζουν να υπογράφουμε Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα βεβαιώνουμε οτι δεν θα μείνουμε έγκυες για κάποιο χρονικό διάστημα που θα ορίζουν οι εργοδότες :blink::blink::blink:

Απ' οτι ξερω συμβαινει ηδη! Ειχα μια γνωστη που για να προσληφθει σε μια ιδιωτικη τραπεζα ειχε υπογραψει τετοιο χαρτι... :angry:

Που έχουμε καταντήσει??? :(:(

Καλά όχι ότι με ξαφνιάζει. Για το να μην μείνεις έγγυος για κάποιο διάστημα το έχω ακούσει και εγώ αλλά να μην κάνεις 2ο παιδί σαν όρο :blink::blink:

Κίνα θα καταντήσουμε που είναι υποχρεωτικό να κάνουν μέχρι 2 παιδιά και μετά? Κάνεις στείρωση???? :P:P:P

Καλά πραγματικά μου φαίνετε απίστευτο να λένε σε κάποιον ότι σου δίνω δουλειά αρκεί να μην κάνεις άλλο παιδί :angry::angry::angry:

νομιζω οτι στην Κινα κανουν μονο ενα!!!!

και εσυ καλε επειδη το λενε αυτοι θα τους ακουσεις?ας σε παρουν μια φορα και μετα βλεποντας και κανοντας

Πριν απο 8 χρονια εχασα μια πολυ καλη δουλεια σε ενα μεσιτικο γραφειο..τα λευτα ηταν καλα, το γραφειο περιοπης το αφεντικο ενας κυριος με μια κυρια...

διαλογος σε συνεντευξη

-εχετε σχεση

-μαλιστα

-σοβαρη

-οριστε;;;

- θελλω να πω εχετε σκοπο να παντρευτειτε

- ε καποια στιγμη ναι, προσεχως

- σε ποσα χροναι δηλαδη;

-δεν ξερω τι να σας πω

-εχετε σκοπο να κανετε και παιδια;

- ε..ναι.

- εχετε σκοπο να αναζητησετε εργασια στο δημοσιο

- δεν το εχω σκευτει ακομα αλλα ισσος καποια στιγμη να το σκευτω( εχω πτυχιο φοροτεχνικου)

-μαλιστα...ειστε καλη περιπτοση, απο τις καλυτερες που εχουμε εξετασει..αλλα το να παντρευτειαι κα να μας φυγετε μας δυσκολευει πολυ τα πραγματα..ειδικα αμα κανετε και παιδια θα βαλλετε σε δευτερη μοιρα την εργασια σας και εμεις χρειαζομαστε ενα ατομο εμπυστοσυνης..

τελικα με απερηψαν...δεν με ενοιαξε ομως γιατι βρηκα την δουλει απου δουλευω τωρα..αλλα θελλω να πω οτι στην πραξη αυτο υπηρχε εδω και χρονια.

Εδω ο ιδιος ο δικοςμας ο οικ. διευθυντςη δηλωσε οτι στο οικονομικο τμημα δεν θα προσλαβει αλλο γυναικες- παρολο που τις θεωρει εξυπνοτερες και αποδοτηκοτερες απο τους αντρες- γιατι λεει παντρευονται και κανουν παιδια

μ

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

μεταξυ ολων των προσοντων που ζητουσαν ηταν να μην κανεις 2ο παιδι αν εχεις ηδη ενα :dry::huh::dry:

....

πλάκα κάνεις....τι να πω....οτι τα χειρότερα έρχονται??κορίτσια να είστε προετοιμασμένες- ο κόσμος δεν πάει καλά- γενικά κανενας μας δεν πάει καλά...

αντε και καλά μυαλά...δεν εχω λόγια.. :S

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

κοριτσια ακουστε το εξης!

πηγα στον οαεδ και πηρα μια συστατικη για μια εταιρια για να παω να δωσω βιογραφικο και μεταξυ ολων των προσοντων που ζητουσαν ηταν να μην κανεις 2ο παιδι αν εχεις ηδη ενα :dry::huh::dry:

εγω φυσικα δεχτικα και εδωσα το βιογραφικο μου γιατι εχω αναγκη απο δουλεια αλλα σκευτομαι που φτασαμε???

να απαιτουν οι εργοδοτες τετοια πραγματα?? :angry::angry: ελεος πια τι ειναι αυτο παλι???

δηλαδη αν εχεις αναγκη για δουλεια και σε παρουν σε μια τετοια εταιρια πρεπει να θυσιασεις το να κανεις ενα 2ο παιδι????

μα κανενας φορεας δεν λειτουργει?αυτο ειναι σκετη καφριλα!πατανε πανω στην αναγκη του αλλου για εργασια και ζητουν οτι τους κατευει.σε λιγο θα μας ζητουν και διαστασεις και φωτο με μαγιω για να βρουμε δουλεια.

savropinguinos έγραψε:

νομιζω οτι στην Κινα κανουν μονο ενα!!!!

και εσυ καλε επειδη το λενε αυτοι θα τους ακουσεις?ας σε παρουν μια φορα και μετα βλεποντας και κανοντας

Ναι βλέποντας και κάνοντας, ΑΛΛΑ έχοντας υπογράψει ότι αποδέχετε αυτόν τον όρο, μπορούν να την διώξουν αμέσως μόλις μείνει έγγυος, χωρίς αποζημίωση και χωρίς τα δικαιώματα της εγγυμοσύνης. Ξέρουν αυτοί τί κάνουν ;);)

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

Αλήθεια να σε πάρουν και ξεκινήσεις δουλειά, γιατί έχεις ανάγκη, τι θα κάνεις???? Δεν θα κάνεις 2ο παιδάκι???

Ή μήπως σου είπαν ότι θα υπογράψεις χαρτί το οποίο θα λέει ότι σε περίπτωση μελλοντικής εγκυμοσύνης θα σε απολύσουν χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης??? :ohmy:

Κακά τα ψέμματα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πήγαινε αν σε πάρουν, ξεκίνησε γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, και όταν με το καλό αποφασίσεις για δεύτερο παιδάκι (αν δηλ.το θέλετε) τότε μην σκεφτείς τον εργοδότη. Κάνε την οικογένειά σου και χαμένη δεν θα πάς. Έχει ο θεός για όλους και κανένας καλός δεν χάνεται!!!! ;)

Καλή τύχη.

Παντως βαση νομου οποιαδηποτε συμφωνια ειναι ακυρη..απαγορευετε η απολυση εγγυου, που να χτυπιετε κατω τον πας δικαστικα..και μαλιστα υπαρχει δεδικασμενο

rozalia έγραψε:

savropinguinos έγραψε:

Ναι βλέποντας και κάνοντας, ΑΛΛΑ έχοντας υπογράψει ότι αποδέχετε αυτόν τον όρο, μπορούν να την διώξουν αμέσως μόλις μείνει έγγυος, χωρίς αποζημίωση και χωρίς τα δικαιώματα της εγγυμοσύνης. Ξέρουν αυτοί τί κάνουν ;);)[/quote:1a24oju5]

Δεν μπορούν, υπάρχουν νόμοι και δικαιώματα. Αλλά εγώ δεν θα ήθελα να δουλέυω για τέτοιούς ανθρώπους.

αντε κι εγω ενταξη προς το παρον δεν θελω να κανω δευτερο παιδι...αλλα με ενοχλει το γεγονος οτι καποιος αλλος θα το αποφασισει αυτο για εμενα και οχι εγω!!!!!

με ποιο δικαιωμα??

στην δουλεια που ημουν το αφεντικο μου οταν εμαθε πως ημουν εγκυος εγινε πανι....δεν το περιμενε και εφαγε φρικη.

με εμενα ηταν παραλληλα εγκυος και μια αλλη κοπελα στην δουλεια(αλλοδαπη)το ποσο ωραια της φεροντουσαν δεν μπορειτε να φανταστειτε και της ελεγε και συνεχεια μπραβο και μπραβο που κανεις παιδια ενω εμενα μου ελεγε γιατι δεν περιμενες λιγο????

παει τελος εχουν αποθρασυνθει τελειως!!!!!

Το ότι γενικά έχουνε ξεφύγει τ' αφεντικά δεν είναι και κάτι το καινούργιο!!!!!!!!!

Εδώ δεν παίρνουνε άτομα (ένα εκ των οποίων και η αφεντιά μου!) επειδή έχουνε παντρευτεί και σκέφτονται για παιδιά!

Μου έχουνε πει κι εμένα πάντως, κάποια στιγμή στο παρελθόν......

"Ο λόγος που δε μπορούμε να συνεργαστούμε είναι πως θέλετε να κάνετε παιδιά!!!!!!!!!!!!!!!!"

'Ημαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κουράγιο κοπέλα μου....... συνέχισε το ψάξιμο..... δύσκολοι καιροί!!!!!!!!

αχ , Θεε μου ..... :(

οχι δεν θα υπογραφα ενα τετοιο χαρτι..

και βασικα εμενα δεν θα θελουν ουτε να με δουν αφου εχω τρια παιδια ..

μονο για το δημοσιο ειχα καποιες ελπιδες αλλα ...

Αν εχεις ηδη παιδια αραγε σου προτεινουν λυσεις τι να το κανεις?Ας πουμε να το δωσεις στη γιαγια να το μεγαλωσει, να το στειλεις διακοπες...να το χαρισεις????Α ρε πατριδα με τα ωραια σου!

Παντως μεγαλες εταιριες ηδη βαζουν γυναικες να υπογραψουν τετοια χαρτια...και ναι οταν εχεις υπογραψει μπορουν να σε απολυσουν σε περιπτωση εγκυμοσυνης!!! :angry::angry::angry:

Κορίτσια πάντα υπάρχουν και χειρότερα....(εύχομαι να μην φτάσουμε βέβαια εκεί)

στο Βιετνάμ -αν δεν κάνω λάθος- λόγω των αυτοκτονιών των υπαλλήλων που εργάζονται σεσυγκεκριμένη εταιρία- τους έχουν βάλει -πλέον- ρήτρα,στο συμβόλαιο- όπου εγγυόνται οτι ...ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι άλλο θα ακούσουμε.....δούλοι είμαστε- να τι είμαστε...

VASOMITS έγραψε:

Και που είμαστε ακόμα!!!

Τί σε λίγο, ήδη γίνεται αυτό που λες! Το έχουν πει σε φίλη μου!!!

Πάντως δεν έχει καμιά νομική υπόσταση αυτό κι ας υπογράψεις και εγκυκλοπαίδεια. Έτσι και καταγγείλεις ότι σου ζήτησαν να υπογράψεις κάτι τέτοιο τους έχεις βάλει λουκέτο κατευθείαν! Αυτά τα κάνουν γιοα εκφοβισμό και δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Παντού υπάρχει αυτός ο ρατσισμός για τις γυναίκες, δυστυχώς. Ισότητα δεν θα υπάρξει ποτέ εκτός κι αν αρχίσουν να γεννάνε κι οι άντρες!

Συμφωνω με την πεπιτα..υπαρχει δεδικασμενο για την υποθεση, κα μαλιστα προσφατο για μια τετεοια και μια προμοια περιπτοση που αφορουσε ανασφαλιστη εργαζομενη. Οχι μονο πληρωσαν πλα τα δικαστικα εξοδα αλλα και αποζιμιωση 27 000 και 10 000 στην καθε μια.

Αυτη στο βαζουν να το υπογραψεις καθαρα εκφοβιστικα. Ο νομος ειναι ξεκαθαρος και μαλιστα ειχε φτασει μεχρι τον Αρειο παγο αλλα δεν τους χαριστικε

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...