Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θα ήθελα τη γνώμη σας...είμαι 36 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο μου παιδί, κατά τη δωδέκατη εβδομάδα κύησης κάναμε ραφή τραχήλου λόγω ανεπάρκειας του.Το θέμα είναι ότι το έμβρυο μέχρι πριν 10 μέρες ήταν στη σωστή θέση, κεφαλάκι κάτω και προσωπάκι να βλέπει πλάτη στη σημερινή μου επίσκεψη στο γιατρό ήταν μεν με το κεφάλι κάτω αλλά το προσωπάκι έβλεπε προς τη κοιλιά.Πόσο πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει κατά τη διάρκεια του τοκετού?και αν υπάρχει περίπτωση μέχρι τη μέρα του τοκετού να πάρει τη σωστή θέση??Ευχαριστώ

Δημοσίευση

Μαρίνα, δεν ξέρω με σιγουριά να σου απαντήσω, αλλά θα σου πω ότι μου είπε εμένα η γιατρός μου. Εγώ είμαι στην 37η εβδομάδα και η μικρή μου γυρίσε με το κεφάλι κάτω μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν τη ρώτησα αν έχει σημασία πού κοιτάει, μου είπε ότι το κεφάλι γυρίζει κατά τον τοκετό, αλλά ακόμα και αν δεν γυρίσει, μπορεί από τη στιγμή που το πιάσει ο γιατρός να το γυρίσει αυτός στην κατάλληλη θέση.

Δημοσίευση

sokolatitsa σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, να σου πω την αλήθεια και γω αυτή την εντύπωση είχα, αλλά με άγχωσε γιατί μου είπε ότι έτσι δε γεννιέται και όταν τον ρώτησα αν παίζει κατά τη διάρκεια του τοκετού να γυρίσει εφόσον είναι ήδη με το κεφαλάκι προς τα κάτω και με λίγη βοήθεια από τον ίδιο μου τα μάσησε λίγο και δε μου άρεσε, μου φαίνεται ότι μια αδυναμία στις καισαρικές την έχει...δεν έχω κάτι εναντίον των καισαρικών τον πρώτο μου γιο με καισαρική τον γένησα στον ίδιο γιατρό γιατί ήταν μπλεγμένος με τον λώρο του, αλλά τώρα να τρως τζάμπα την καισαρική κρίμα δεν είναι??

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΝΑΚΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ...ΤΗΝ 2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΥΡΙΣΕ...(ΕΙΧΑ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΣΑΡΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ Κ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!!!

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΣΑΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ? ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ ΣΟΥ!

Δημοσίευση

nanabill σε ευχαριστώ πολύ!αν ο λόγος για τον οποίο κάνεις καισαρική δεν έχει να κάνει με παθολογικά προβλήματα (π.χ διαβήτη)ή μορφολογικά της μήτρας ινωμυώματα ή άλλα, αλλά έχει να κάνει με τυχαία γεγονότα, π.χ εμένα με έκανε καισαρική στον πρώτο μου γιο διότι ο γιος μου είχε περιτυλιχτεί με τον ομφάλιο του λώρο τότε μπορείς να προχωρήσεις σε φ.τ σε επόμενη κύηση.Παλιότερα ο λόγος που μετά από μία καισαρική έκαναν και πάλι καισαρική ήταν διότι η τομή γινόταν κάθετη και υπήρχε κίνδυνος με τον φ.τ. να πάθει ρήξη η μήτρα..άσε το έχω ψάξει πολύ, θέλω πολύ να γεννήσω φυσιολογικά, και ο λόγος που αναφέρω και την περίδεση τραχήλου είναι διότι κατά πάσα πιθανότητα πρόβλημα διαστολής δε θα έχουμε, μακάρι λοιπόν και εμένα ο μικρούλης να ξαναγυρίσει στη σωστή θέση, αυτό με τρώει όμως, τόσο καιρό ήταν στη σωστή θέση και τώρα απόφασισε να γυρίσει.... :)

Δημοσίευση

nanabill σε ευχαριστώ αυτό θα κάνω ήδη σήμερα κινήθηκα πολύ περισσότερο μίλησα και με μια μαία και μου είπε δύο φορές τη μέρα να κάνω τη στάση της γατάς!!! :laugh: :laugh: ακουμπάς με τα γόνατα στο πάτωμα και τα χέρια τεντωμένα για δέκα λεπτά..ακουμπω και το περιοδικάκι μου και διαβάζω και περνά η ώρα με αυτό τον τρόπο λόγο βαρύτητας βοηθείται το μωρό για να μπορεσει να γυρίσει τη σπονδυλική του στύλη προς τη κοιλιά!!!Ο θεός βοηθός!!!!τρίτη που θα ξαναπάω ελπίζω να έχει γυρίσει για να δω τι άλλη δικαιολογία θα μου βρει για να πάει σε καισαρική (γιατί μια αδυναμία στις καισαρικές την έχει) :dry::huh::ohmy::blink:

Δημοσίευση

Μαρίνα γειαα!!

Τι μου θύμισες τώρα...... γάτα και περπάτημα και ο Θεός βοηθός!!! Εμένα, πάντως, έπιασε το κόλπο!!!!!!!

Να σε ρωτήσω κάτι.. πόσο είναι το πρώτο σου παιδάκι? σε ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι η πρώτη εγκυμοσύνη με την δεύτερη πρέπει να απέχει 3 με 4 χρόνια περίπου για να γεννήσει κάποια φυσιολογικά ύστερα από καισαρική... Όπως λες θα το έχεις ψάξει.. ο γιατρός σου τι λέει επ' αυτού??

Δημοσίευση

marina. έγραψε:

σήμερα κινήθηκα πολύ περισσότερο μίλησα και με μια μαία και μου είπε δύο φορές τη μέρα να κάνω τη στάση της γατάς!!! :laugh: :laugh: ακουμπάς με τα γόνατα στο πάτωμα και τα χέρια τεντωμένα για δέκα λεπτά..ακουμπω και το περιοδικάκι μου και διαβάζω και περνά η ώρα με αυτό τον τρόπο λόγο βαρύτητας βοηθείται το μωρό για να μπορεσει να γυρίσει τη σπονδυλική του στύλη προς τη κοιλιά!!

Εγώ όλο τον ένατο έτσι στα γόνατα τον έβγαλα :laugh:

Αντί για περιοδικάκι έβαζα το λαπτοπ :)

Για άλλο λόγο όμως...εμένα ερχόταν με τα πόδια... τελικά δεν έπιασε και γέννησα με καισαρική :angry:

Εσένα τώρα που είναι με το κεφάλι κάτω και κοιτάει στη λάθος μεριά και να μη γυρίσει δεν είναι λόγος για καισαρική... Καταρχήν είναι πολύ πιθανό να γυρίσει με τις συσπάσεις κατά τον τοκετό. αλλά και να μη γυρίσει από μόνο του, οι έμπειρες μαίες μπορούν να το γυρίσουν εκείνη την ώρα. Είναι πραγματικά κρίμα να κάνεις και δεύτερη καισαρική χωρίς σοβαρό λόγο...

Χρυσουλίνι, εμένα οι γιατρός που μου έκανε την καισαρική μου είπε ότι μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μετά από 6 μήνες. Κοντεύω δηλαδή :laugh:

Μαρίνα με το καλό!!!

Δημοσίευση

κορίτσια μου την έχει δώσει διότι τον έχω καταλάβει ότι είναι γενικώς της καισαρικής, αν και είναι εξαίρετος επιστήμονας σε αυτό δυστυχώς με βρίσκει εντελώς αντίθετη..Μετά από καισαρική μπορείς να κάνεις φ.τ μετά από ένα χρόνο , ο πρώτος μου γιος είναι ήδη 4 άρα και σε αυτό είμαστε καλυμένοι...φευγοντας πάντως χθες από το ιατρείο του, του είπα περιμένω την επόμενη τρίτη που θα έρθω να δω τί άλλο θα σκεφτείς να μου πεις, και δεν του άρεσε αλλά δε με νιάζει, μη μας παίρνουν και για κορόιδα...χρυσουλίνι όταν πρωτοσυζύτησα μαζί του την επιθυμία μου για φ.τ ηταν πολύ θετικός, μου είπε αν όλα εξελιχθούν ομαλά γιατί όχι, και σήμερα που μίλησα με αυτή τη μαία μου είπε ότι ένας φ.τ είναι πολύ πιο ασφαλής από μία δεύτερη καισαρική..τί να πω κορίτσια, βρήκαν και κάνουν που λέμε και στην Κύπρο, την ευκολία τους θέλουν και μη τους χαλούμε το πρόγραμμα τους και τους βγάζουμε απ αυτό, πάντως μέχρι τελευταία στιγμή θα επιμένω πολύ, έλεος δηλαδή να μας βάζουν το μαχαίρι γιατί έτσι τους βολεύει με τα ραντεβού τους... :huh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...