Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια κι εμεις συζητάμε με τον άντρα μου εδω και πολύυυ καιρο την ιδέα της "εσωτερικής μετανάστευσης". Και οι 2 Αθηναίοι χωρίς χωριά, θα πάμε να στήσουμε το χωριο μας όπου μας αρέσει λέμε!

Λατρεύουμε Κρήτη (δεν έχουμε καμία ρίζα απο εκει), μας αρέσει πάααρα πολυ, και τώρα που κάναμε και το μωράκι μας το θέλουμε ακόμα περισσότερο.

Το πρόβλημα είναι πως έχουμε και οι 2 τις δουλειές μας εδω και είναι δύσκολο να τις οργανώσουμε αντίστοιχα εκει...οπότε τελευταία κοιτάμε για κοντινη μετανάστευση...Σαρωνίδα-Λαγονήσι-Ανάβυσσο κλπ.

Τώρα μένουμε Μελίσσια, οκ δεν μπορω να πω, καλό κλιμα, άπλα σχετικη, δάση-δέντρα...αλλα ΠΟΛΗ :angry::angry::angry:

θελω να έχω κοτούλες, κήπο και την "αίσθηση χωριου"!!!!!

Να χαιρετάω τον μανάβη και τον φουρναρη με τα μικρα τους ονόματα!!!!

Το μόνο που με νοιάζει να διασφαλίσω για την τοποθεσία που θα πάω είναι πρόσβαση σε νοσοκομεία και γιατρους γενικα (κουφια η ώρα).

Δημοσίευση

Κοριτσια εγω την Σαλαμινα δεν την αλλαζω,οποτε παω Αθηνα για δουλειες με πιανει τρομερος πονοκεφαλος!εδω, ειναι και μες στο πρασινο,εχει και τα μαγαζια της και τις παραλιες της,το μονο που με χαλαει ειναι το φερρυ αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα. Εγω ψηφιζω Αυλιδα δαγκωτο για να μεγαλωσουν και τα παιδια μας οσο γινεται πιο ξεγνοιαστα! :)

Δημοσίευση

Εγώ έμενα Θεσσαλονίκη και ο άντρας μου Αθήνα. Τώρα μένουμε επαρχία και δεν την αλλάζουμε με τίποτε. Δεν αντέχονται οι μεγάλες πόλεις και ειδικά όσο μεγαλώνουμε. Κάποια κοπελα είπε ότι η Αθήνα έχει παρα πολλές επιλογές, νομίζω πως αυτό πρακτικά είναι μύθος γιατί ανάλογα με την περιοχή που μένεις κινείσαι κιόλας. Το καλύτερο εστιατόριο να έχει η Αθήνα αν είναι 2 ώρες απο εκεί που μένεις πηγαίνεις? Άντε μια φορά..

Δημοσίευση

pebii στην παραλια Αυλιδας ειναι και μας!! ελα ρε συ!Το εξοχικο του αντρα μου ειναι διπλα στην κεντρικη εκκλησια (δεν εχω ιδεα ποια εκκλησια ειναι :P ).Και ψαχνουμε σπιτι στην περιοχη της Μορφας¨και στην Πουντα,εκει μας αρεσει! Εσεις που ειστε?Λες να μαστε γειτονεισες?

alexdim γειτονισες ειμαστε,εγω Μαρουσι μενω. Μελισσια εχω αρκετους φιλους και 2 σετ κουμπαρων.

Δημοσίευση

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

Εγώ έμενα Θεσσαλονίκη και ο άντρας μου Αθήνα. Τώρα μένουμε επαρχία και δεν την αλλάζουμε με τίποτε. Δεν αντέχονται οι μεγάλες πόλεις και ειδικά όσο μεγαλώνουμε. Κάποια κοπελα είπε ότι η Αθήνα έχει παρα πολλές επιλογές, νομίζω πως αυτό πρακτικά είναι μύθος γιατί ανάλογα με την περιοχή που μένεις κινείσαι κιόλας. Το καλύτερο εστιατόριο να έχει η Αθήνα αν είναι 2 ώρες απο εκεί που μένεις πηγαίνεις? Άντε μια φορά..

επιλογες εχει,αλλα

Α.θελει χρηματα η Αθηνα για να περνας καλα,καποτε τα τρωγαμε για την πλακα μας αλλα τωρα με 2 παιδια δεν μας παιρνει για πλακες.

Β.πολυ σωστα λες ,αν θες ενα 2ωρο για μετακινηση το σκεφτεσαι πολυ να ξεκουβαλησεις.

γ. Δεν μας εμποδιζει κανεις να κανουμε κατι που μας αρεσει.Ορεξη να υπαρχει.

Το θεμα ειναι οτι η Αθηνα εχει αλλαξει πολυ τα τελευταια 13 χρονια,ιδιαιτερα το κεντρο της. Χωρις πλακα εγω θυμαμαι το Μαρουσι με μια καφετερια ΜΟΝΟ στην οποια τις Κυριακες που πηγαιναμε για καφε ταυτοχρονα επαιζε και ακνενα μνημοσυνο :woohoo: δεν κανω πλακα,μοιραζαν σταρι στην εισοδο.Και τωρα εχουμε πηξει στην κινηση με το Mall και το Golden Hall και ολες τις εταιρειες που εχουν "ανεωει" στην Κηφισιας.Δεν βρισκουμε να παρκαρουμε. Σαν πιτσιρικι κυκλοφορουσα κεντρο και θυμαμαι οτι δεν φοβομουν καθολου,4το πρωι στην Ομονοια για βρωμικο ειμασταν.Αντε τωρα να πας εκει στις 4 το πρωι...

Δημοσίευση

γεια σου βρε πιγκουινακι!

ναι Λητη υπηρετουμε, αν και εγω απο το 2004 ημουν με διαθεση στο Αστ.Μεγαρο κοντα σας. με την αδεια.... μου απαντησαν θετικα για το +1 μηνα αδειας μητροτητας και εχουν στειλει και απαντηση για το +9 ανατροφης αλλα δεν ηρθε ακομα στη Δ/νση και στο Τμημα. σιγουρα αρνητικο θα ειναι, οποτε θα ξεκινησουμε με δικηγορο για το Εφετειο. δεν τους χαριζω ετσι ευκολα ουτε μερα! ιδιως τωρα με τα λεφτα που μας κοψανε.

sorry για το ασχετο ποστ. :P

αποκεντρωση for ever!!

Δημοσίευση

Και πολυ καλα θα κανεις... ποσο σε ζηλευω...!!! Μακαρι να φευγαμε κι'εμεις...!!!

Εμεις μενουμε στον Πειραια και ο Πειραιας ενω ειναι μια πολυ ομορφη πολη, εχει τοσο πολυ κοσμο που εχει καταντησει μια αηδια... μενω στον Πειραια απο το 2006 που παντρευτηκα και τον εχω σιχαθει... ο αντρας μου ειναι βερος πειραιωτης και τον λατρευει... τωρα τελευταια ομως με το μωρο βλεπει λιγο λιγο τα στραβα του...!!!

Σκεφτομασταν κι'εμεις να παμε Σαλαμινα... ειναι η δουλεια του αντρα μου στον Πειραια και μας βολευε... αλλα τελικα δεν νομιζω να το κανουμε... ΚΙΜΟΝ σε ποιο μερος στη Σαλαμινα μενεις; εμεις εχουμε εξοχικο στα Περιστερια...!!!

Ωραια ειναι να τα εχεις ολα μεσα στα ποδια σου αλλα σου λειπουν τα βασικα: οξυγονο, ηρεμια, ποιοτητα ζωης...!!!

Δημοσίευση

επιλογες εχει,αλλα

Α.θελει χρηματα η Αθηνα για να περνας καλα,καποτε τα τρωγαμε για την πλακα μας αλλα τωρα με 2 παιδια δεν μας παιρνει για πλακες.

Β.πολυ σωστα λες ,αν θες ενα 2ωρο για μετακινηση το σκεφτεσαι πολυ να ξεκουβαλησεις.

γ. Δεν μας εμποδιζει κανεις να κανουμε κατι που μας αρεσει.Ορεξη να υπαρχει.

Το θεμα ειναι οτι η Αθηνα εχει αλλαξει πολυ τα τελευταια 13 χρονια,ιδιαιτερα το κεντρο της. Χωρις πλακα εγω θυμαμαι το Μαρουσι με μια καφετερια ΜΟΝΟ στην οποια τις Κυριακες που πηγαιναμε για καφε ταυτοχρονα επαιζε και ακνενα μνημοσυνο :woohoo: δεν κανω πλακα,μοιραζαν σταρι στην εισοδο.Και τωρα εχουμε πηξει στην κινηση με το Mall και το Golden Hall και ολες τις εταιρειες που εχουν "ανεωει" στην Κηφισιας.Δεν βρισκουμε να παρκαρουμε. Σαν πιτσιρικι κυκλοφορουσα κεντρο και θυμαμαι οτι δεν φοβομουν καθολου,4το πρωι στην Ομονοια για βρωμικο ειμασταν.Αντε τωρα να πας εκει στις 4 το πρωι...

Δημοσίευση

ωραιο θεμα....οσες μπορουν να φυγουν καλα κανουν...

εγω μενω μαρουσι ολα τα χρονια μου..μια μαρουσια μια κηφισσια...λατρευω τα βορεια προαστεια...εχω ομως και χωριο που ειναι το Καρπενησι...καθε φορα που παω στους γονεις μου κανω βολτες μεσα στο δασος και βλεπω ποσο ξεγνοιαστοι και ηρεμοι ειναι οι ανθρωποι...

ο αντρας μου απο την αλλη βερος Αθηναιος και η επαρχια δεν του αρεσει καθολου!!!

Εγω θα ηθελα τοσο πολυ να φυγω αλλα συγχρονως να μπορεις να πεταγεσαι και Αθηνα για τις δουλεις σου, οποτε οσες μενουν Σαρωνιδα, Σαλαμινα, Αυλιδα κ.τ.λ ειναι τελειο σεναριο....κοριτσια αλλη ποιοτητα ζωης τι να λεμε...οσες μπορειτε να το κανετε δαγκωτο!!!! ;)

Δημοσίευση

bebadomama έγραψε:

pebii στην παραλια Αυλιδας ειναι και μας!! ελα ρε συ!Το εξοχικο του αντρα μου ειναι διπλα στην κεντρικη εκκλησια (δεν εχω ιδεα ποια εκκλησια ειναι :P ).Και ψαχνουμε σπιτι στην περιοχη της Μορφας¨και στην Πουντα,εκει μας αρεσει! Εσεις που ειστε?Λες να μαστε γειτονεισες?

εμας δεν ειανι παραλιακα αλλα παραλια λεγεται η περιοχη!

ειναι στο δρομο που φευγεις για ΑΘΗΝΑ -σχηματαρι!

εχει διπλα ενα ταπητοκαθαρηστηριο ΑΝΑΤΟΛΗ...τωρα το φτιαχνουμε...τ εχουμε βαψει λαχανι....

η κουνιαδα μου μενει κοντα στη κεντρικη πλατεια και στην εκκλησια που δεν ξερω και εγω πως λενε.....

Δημοσίευση

Αγιος Δημητριος ειναι η εκκλησια,ρωτησα τον αντρα μου.Ναι,παραλια Αυλιδας ειναι η περιοχη. κοντα ειμαστε με την κουνιαδα σου :) να δεις που θα βρεθουμε καποια στιγμη στην Αυλιδα :laugh: μαλλον θα παμε κ το επομενο ΣΚ για να δουμε κανενα σπιτι γιατι τωρα μονο μια γυρα καναμε δεν προλαβαμε.

JENNI και ο αντρας μου σκεφτεται οταν παμε να μετακινειται με ΟΣΕ μεχρι να περασει ο προαστιακος απο Αυλιδα,γιατι το γραφειο του ειναι στην Ομονοια οποτε αμαξι δεν παιρνει εκει ετσι κι αλλιως. Θα το παιρνει απο Οινοφυτα ή Αυλιδα και θα κατεβαινει κεντρο. Και εγω οταν ξαναρχισω τη δουλεια κατα πασα πιθανοτητα με τον ιδιο τροπο θα μετακινουμαι.

Δημοσίευση

JENNI και ο αντρας μου σκεφτεται οταν παμε να μετακινειται με ΟΣΕ μεχρι να περασει ο προαστιακος απο Αυλιδα,γιατι το γραφειο του ειναι στην Ομονοια οποτε αμαξι δεν παιρνει εκει ετσι κι αλλιως. Θα το παιρνει απο Οινοφυτα ή Αυλιδα και θα κατεβαινει κεντρο. Και εγω οταν ξαναρχισω τη δουλεια κατα πασα πιθανοτητα με τον ιδιο τροπο θα μετακινουμαι.

Δημοσίευση

bebadomama συμφωνώ με τα όσα γράφεις, ίσως είμαι εγώ άνθρωπος που δεν αντέχω τις μεγάλες πόλεις, δεν βλέπω ποιότητα ζωής και ειδικά για τα παιδιά μας. Δεν θα μπορούσα να αγχώνομαι καθημερινά με το που βρίσκονται και να κάνω ένα σωρό σενάρια.

Τέλος πάντων και στην επαρχία τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και βρίσκεις τα πάντα. Επίσης με θεωρώ τυχερή που ζω στην επαρχία γιατί τώρα με την οικονομική κρίση μπορώ και προμηθεύομαι όλα τα βασικά είδη απ' τα χωράφια των γονιών μου.Αυτό συν του γεγονότος ότι η ποιότητυα τους είναι εξαιρετική.

Δημοσίευση

alexdim πιο πανω απο κει που μενεις δουλευα,στο δημοτικο σχολειο,πανω απο την αστυνομια,αθλιο σχολειο by the way. Το παρατησα να φανταστεις,τοσο χαλι.

ΑΡΤΕΜΗ εμενα μ αρεσει η πολη αλλα νοιωθω οπως και συ για τα παιδια.Δεν θελω να μεγαλωσουν εδω,προτιμω επαρχια.Και για το κοστος ζωης το χουμε σκεφτει,ακομη και που θα νοικιασουμε παλι θα μας ερχεται πιο οικονομικα.Αφου αποφασισα να μην επιστρεψω στη δουλεια για καποιο διαστημα ακομη για να μεγαλωσω τα μικρα μεχρι να πανε παιδικο σταθμο.Οποτε επρεπε να βρουμε ενα τροπο να μας μενει και κανενα φραγκο,αλλιως αν δεν τα καταφερουμε να φυγουμε οτι θα μπαινει στο σπιτι θα βγαινει! ενω εκει θα μπορουμε να κανουμε αρκετα πραγματα,να παμε ταξιδακια που μας αρεσουν,να βγουμε και να μπορεσουμε να δωσουμε στα παιδια κατι παραπανω.

Δημοσίευση

Εαν έχεις θετική ψυχολογία για αυτή την κίνηση που κάνετε τότε όλα θα σου φαίνονται ότι κυλάνε ομαλά και θα σ΄αρέσει μάλιστα. Βέβαια στην αρχή θα είναι δύσκολη η προσαρμογή αλλά το γεγονός ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα σου δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Και μόνο ότι τα παιδιά σου θα αναπνέουν καθαρό αέρα είναι ένας βασικός λόγος για να δεις αυτό το βήμα ως στρόφή σ΄έναν ποιοτικό τρόπο ζωής.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια μου καλησπέρα... Σας διαβάζω από προχθές αλλά με το ταξίδι δεν προλαβαίνω να σας γράψω... Θα σας τα πω όλα μόλις γυρίσουμε. Περνάμε υπέροχα πάντως με την κόρη μου στην Αγγλία!🤩🤩🤩
    • Αααχχχ έτσι ήμουν κι εγώ. Στα μέσα του 5ου κατάφερα να ηρεμήσω από τις ναυτίες και τους εμετούς. Το πρωί έκανα τα πάντα γιατί μετά τις 3:30-4:00 δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Κι εσένα κοριτσάκι είναι;  Υπομονή και θα περάσουν σύντομα κορίτσι μου. Στο εύχομαι τουλάχιστον.
    • @Elk μου μην αγχωθείς κ γι'αυτο τώρα. Εμένα μου έχει τύχει κ στην μεγάλη μου κάποιο μήνα να μην πάρει βάρος η ύψος αλλά αφού μετά έπαιρνε μπρος δεν μας ανησυχούσε. Δεν είναι όλοι οι μήνες ίδιοι. Άλλωστε αφού θα ξαναπάς σύντομα θα το παρακολουθείτε κ θα κανετε οτι χρειαζεται. Κ εγω απο οσο ξερω η παραγωγή δεν επηρεαζεται απο την ψυχολογική μας κατάσταση. Ίσως ευθύνεται η περίοδος.   
    • Εμένα γενννθηκε 26/9 κορίτσια αλλά κανονικά ήταν να γεννηθεί 21/10 όποτε κ λίγο πίσω να είναι είναι φυσιολογικό μ είπε η γιατρος.    εμενα πίνει 120μλ γάλα αν κάνω μπιμπερό αν κ μ είπε η παιδίατρος να της κάνω 150 κ να πίνει όσο θέλει. Φωνούλες κάνει αρκετες μας μιλάει (ο γιος μου δεν ήταν τόσο ομιλητικός) παρακολουθεί τα πάντα θα είναι μεγάλη κοτσομπολα αυτή 😅 χαμογελαει παρά πολύ, εμένα δεν άρχισε να πιάνει αντικείμενα τώρα ανοίγει σιγά σιγά τα δάκτυλά της. Γενικά είναι πολύ σφιχτό μωρό της κάνουμε φυσιοθεραπεία. Τα χέρια τα βάζει συνέχεια στο στόμα εδώ κ 3 μερες. Εμένα με τον ύπνο κοιμάται κάπου στις 22:00 ξυπνάει αλλες μερες στις 4:30 αλλες στις 5 κ μετά ξανά στις 7 ξανά κοιμάται κανένα δίωρο κ μετά μ κάνει μικρούς ύπνους ή δεν κοιμάται καθόλου ανάμεσα στα γεύματα. Την τελευταία φορά π πήγαμε κ εμεις γιατρο έκλαιγε παρά πολύ κ δεν ήταν σίγουρη η γιατρος αν άκουγε φύσημα ή ήταν από το κλάμα. Θα την ακούσει ξανά την επόμενη φορά π θα πάμε .      
    • Εντάξει σίγουρα δεν είναι το ίδιο κάθε μήνας απλά στην μεγάλη μου δεν μου είχε τύχει να είναι κάποιος μήνας που να μην έχει πάρει ικανοποιητικό βαρος -υφος και κάπως αγχώθηκα και στεναχωρέθηκα αλλά θέλω να πιστεύω πως θα στρώσει εκτός από λίγη γκρίνια που έχω παρατήρηση την τελευταία βδομάδα με δέκα μέρες  δεν την έχει συνέχεια βέβαια συνήθως απόγευμα την πιάνει η γκρίνια για λίγη ώρα αλλα γενικά η διάθεση της είναι καλή  ευχαριστώ κορίτσια για τα μνμ σας 🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...