Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιαγιάδες!Θετικά κ αρνητικά;Τις εμπιστεύεστε;

Recommended Posts

Καλησπέρα ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ.Καλέ τι όμορφος άνδρας είναι αυτός;Πόσο μεγάλωσε;;

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι θέμα χαρακτήρα,ανθρώπου κ υπομονής.Μπράβο στην μαμά σου που σε βοηθάει.Να δώσεις φιλάκια στο Σπυράκο σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι δίκοπο μαχαίρι αν έχεις γιαγιά με τέτοια συμπεριφορά. Η πεθερά μου ευτυχώς το πονάει η ψυχή της και δεν τον έχει αγγίξει ούτε μια φορά και γω το ίδιο άλλωστε. Ευτυχώς ακολουθεί τις οδηγίες μου και έχουμε κοινή γραμμή. Αντιθέτως η μάνα μου είναι πιο υπερβολική αλλά έχω το ελεύθερο να "μπινελικιάζω". Αν δεν είχαμε συνενόηση απλά θα γινόταν της κακομοίρας.... :P :woohoo:

Καλησπέρα εκρηκτική μου DemiM.Μπράβο που τα καταφέρνεις τόσο καλά όλα κ έχεις δίπλα σου το μωράκι σου,όταν μεγαλώσει όμως;Όταν δεν θα χρειάζεται πια το πάρκο κ το καρότσι κ η μικρή σας θα αλωνίζει μέσα στο μαγαζί;Τι θα κάνεις τότε;

Θα σου πω, πως πολύ καλά πράτεις κ δεν ακούς τα λόγια του κόσμου.Μην εκνευρίζεσαι.Πάντα ήμουν της άποψης ότι ο καθένας ξέρει καλύτερα για το σπίτι του από αυτούς που βρίσκονται έξω από αυτό.Εσύ κ ο άνδρας σου όπως κ το κάθε ζευγάρι ξέρετε το καλύτερο για το μωρό σας.

Δεν θα συμφωνήσω ότι οι δικοί σου άνθρωποι είναι "ξένοι".Δεν το αποκλείω βέβαια να νιώθεις έτσι.Η κάθε οικογένεια διαλέγει τους δικούς της δεσμούς κ ακολουθεί τους δικούς της κανόνες.

Σε ευχαριστώ για το μεγάλο σου μνμα και το χρόνο σου.

Sweetmammy συμφωνώ μαζί σου για το θέμα της παρατήρησης,αν δεν κάνεις κ παρατηρήσεις μάλλον το παιδί θα βγει κακομαθημένο.Μπράβο σου που μεγαλώνεις μόνη σου το αστεράκι σου,έτσι είναι,σε έχει όλη μέρα κ ζητάει ότι εκείνος θέλει.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου,πολλά φιλιά.

Γιωργια δεν νομίζω πως στους παιδικούς σταθμούς χτυπάνε τα παιδάκια,κ αν αυτό συμβαίνει καλό είναι να γίνονται καταγγελίες κ να κλείνουν οι συγκεκριμένοι παιδικοί σταθμοί.Τι φταίνε οι αθώες ψυχούλες των παιδιών.

Μπράβο στη μαμά σου κ στην πεθερά σου που σε βοηθάνε με το μικρό Νικόλα.Μήπως το όνειρο της μαμάς ήταν πάντα ένα αγοράκι κ τώρα με τον Νικολή λιώνει;

Μπεμπούλα 16 χαίρομαι με την τελευταία φράση που έγραψες:

"είμαι υπέρ το μεγάλωμα από γιαγιάδες αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.."

Μπράβο στην πεθερά σου κ σε σένα που έχετε τόσο καλές σχέσεις.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Καλησπέρα frapedia72.Πόσο είναι η μεγάλη σου;Τι γίνεται με την γιαγιά κ κάνεις πίσω;

Πιστεύω πως οι μαμάδες πληγώνονται αν το μωρό τους πει"θέλω την γιαγιά μου κ όχι εσένα" κ φωνάζει σαν υστερικό!

Κουράγιο κ υπομονή κ θα μεγαλώσουν!Όλα καλά θα πάνε!Φιλιά πολλά!!

Καλησπέρα ΕΦΗΚΑΤΕΡΙΝΑ έχεις κ εσύ παρόμοια περιστατικά με αυτό που περιγράφεις για αυτό δεν εμπιστεύεσαι κανέναν;;Αν θέλεις μοιράσου τις εμπειρίες σου κ τους φόβους σου μαζί μας.

Το παράδειγμα που περιγράφεις είναι λυπηρό.Κρίμα που παππούδες να χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις κ να έχουν τέτοιες συμπεριφορές.Τι να πω..μακάρι οι γονείς να τα γνωρίζουν αυτά κ να προσπαθήσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.Είναι κρίμα πάντως,είμαι της άποψης πως αν δεν μπορούν οι παππούδες να αναλάβουν με σύνεση τα εγγόνια τους να μην τα αναλαμβάνουν καθόλου.

Μακάρι να μπορούσαμε ναμαστε συνέχεια 24 ώρες το 24 ωρο μαζί με τα μωρά μας. δυστυχώς όμως αυτό δε γίνεται όταν η μητέρα είναι εργαζόμενη..

η μαμά μου, ειναι ατομο ασθενές, που δεν μπορει να φροντίσει η ίδια τον εαυτό της. πόσο μάλλον το παιδί μου. το αγαπά, το λατρεύει, μα δεν μπορεί να με βοηθήσει σε τίποτα, κι αυτό το καταλαβαίνω...

από την πρώτη στιγμή, στην κλινική, στο πλάι μου εκτός από το σύζυγο ήταν και η πεθερά μου. αν δεν ήταν αυτή δεν ξέρω πως θα τα κατάφερνα. κράτησε στα χέρια της νεογέννητο το εγγόνι της, και όσο περνά ο καιρός το αγαπά ακόμα πιο πολύ.

ξενύχτησε στην κλινική μαζί μου, όταν εγώ εγχειρισμένη δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. το μόνο που μπορούσα, ήταν να θηλάσω τη μικρή.

με την πεθερά μου από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισα τα πήγαμε πολύ καλά. με αγαπά σαν κόρη της και δειχνει μεγάλη κατανόηση σε πολλα πράγματα...

στην αρχή που η μπέμπα ήταν πιο πολύ στην αγγαλιά της παρά στη δική μου και έβλεπα μια τάση λατρείας, ομολογώ πως ζήλεψα.

ξέρω όμως πως στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, και αν και ειναι μεγάλη γυναικα, μου έχει πει πως θα με βοηθήσει όσο γίνεται. δεν έχω άλλωστε άλλον άνθρωπο από εκείνην...

σίγουρα μια ξένη, μια νταντά επαγγελματίας δεν θα το αγαπήσει όσο το αγάπησε η πεθερά μου...

neni86 έγραψε:

Kαλησπέρα ΒΙΚΥ 2. Oύτε κ εγώ θα ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου με τις γιαγιάδες.Δεν είναι ότι δεν τις εμπιστεύομαι,απλά επειδή εγώ μεγάλωσα με την γιαγιά μου (από την πλευρά κυρίως του πατέρα μου)κ πάντα μου έλειπε η μητέρα μου δεν θα ήθελα κ εγώ η ίδια να λείψω στα δικά μου παιδιά.Βέβαια στην εποχή που ζούμε με ένα μισθό μόνο είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα το παλέψουμε τουλάχιστον για αρχή.

Να χαίρεσαι την Εβελίνα σου και την Βαλέρια σου!Τι παράξενα κ πρωτότυπα ονόματα!

σε ευχαριστω πολυ και εσυ να χαιρεσαι το δικο σου παδακι

δεν θα ηθελα ουτε και εγω να μεγαλωσουν αλλοι τα παιδακια μου και οχι επειδη μου φαινεται εγωιστικο !!!

Γεια σας και απο μενα...εγω μεγαλωνω μονη μου τη μικρη μου καιδουλευω στο σπιτι ειναι πιο κουραστικο απο το να δουλευεις εξω και ψυχολογικα και σωματικα (πριν κανω παιδι δουλευα εξω) και η μαμα μου μενει διπλα μου...δεν ηθελα με τιποτα να χανω στιγμες απο την μικρη μου...το θεμα ειναι ομως οταν την περνει η μαμα μου τα απογευματα...την καλομαθενουν...ολα τα χατηρια...καταλαβενετε και με νευριαζει αυτο :angry: γιατι χαλαει οτιδηποτε εχεις καταφερει η ιδια...

στην πεθερα μου παντως δεν θα την αφησω ποτε και η πιο μεγαλη αναγκη να ειναι...ο αντρας μου ειχε φαει πολυ ξυλο οταν ηταν μικρος... :(:(:(:(:( πιστευω το καλυτερο ειναι αν εχεις τη δυνατοτητα βεβαια να μεγαλωνει το παιδι με τη μαμα του :):):):P

Από 4 μηνών τον Νικόλα τον μεγαλώνει η μαμά μου αφού εγώ έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά... Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή φοβόμουν καθότι υπερπροστατευτική η μαμά μου με μας όταν ήμασταν μικρά, πίστευα ότι θα ήταν χειρότερα με το μωρό... Έτσι από την αρχή της έθεσα τους δικούς μου κανόνες σε ότι αφορά την διατροφή του, την διαπαιδαγώγησή του, τα όχι και τα μη... Θέλω να σας πω ότι ούτε κι εγώ δεν περίμενα ότι θα ήταν υπόδειγμα μεγαλώματος ενός μωρού. Κι εμένα με μεγάλωσε η γιαγιά μου αφού η μαμά μου δούλευε, σπούδαζε αλλά ήταν και στην ηλικία των 19 ετών όταν γέννησε εμένα, οπότε πιο πολύ με έβλεπε ως κούκλα παρά σαν πραγματικό μωρό. Δεν θα ξεχάσω λοιπόν ποτέ την γιαγιά μου και τον παππού μου, την μαμά μου και τον μπαμπά μου, και το πόσο ωραία περνούσα με τον καθένα τους!!! Έχω χαραγμένες στο μυαλό μου πολύ ευτυχισμένες στιγμές από 1 έτους...

Έτσι θέλω και το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο με μας τους γονείς του αλλά και με τους παππούδες του που το λατρεύουν και που πραγματικά κάνουν ό,τι μπορούν για να χαμογελάει χωρίς ωστόσο να κακομαθαίνει. Τώρα που είναι και αυτό 1 έτους θεωρώ ότι μεγαλώνει σωστά με τις "αρχές" και την αγάπη που του δίνουμε.

Σίγουρα δεν μπορεί να γενικεύουμε καταστάσεις και να είμαστε απόλυτες. Πάντα βέβαια υπάρχουν και τα κακά παραδείγματα...

Κοριτσια εγω τη μικρη μου εκτος απο τον αντρα μου την εμπιστευομαι ΜΟΝΟ στη μαμα μου!!Εχει μεγαλωσει τοσο καλα εμενα και τον αδερφο μου που νιωθω τυχερη που την εχω!

Για το ξυλο δε θελω καν να το συζητησω!Θεωρω πως οι ανθρωποι που χτυπουν παιδια ειναι για φτυσιμο!Δεν εφαγα ποτε ξυλο και ακουγα τους δικους μου παντα, ετσι θελω να μεγαλωσει και το παιδι μου.

Αντιθετα η πεθερα μου ειναι τη αλλης "σχολης"....του ξυλου.....για αυτο δε υπαρχει περιπτωση να της αφησω τη μπουμπου μου!!

Α....ειναι και το θεμα της υγιεινης.....απλα δεν εχει!!

Μακαρι να μη χρειαζοταν να παμε στη δουλεια και να ειμαστε ολη μερα με τα παιδια μας αλλα δεν εχουν ολες οι μανουλες αυτη την επιλογη!

ΒΙΚΟΥΛΙΝΙ έγραψε:

στην πεθερα μου παντως δεν θα την αφησω ποτε και η πιο μεγαλη αναγκη να ειναι...ο αντρας μου ειχε φαει πολυ ξυλο οταν ηταν μικρος... :(:(:(:(:( πιστευω το καλυτερο ειναι αν εχεις τη δυνατοτητα βεβαια να μεγαλωνει το παιδι με τη μαμα του :):):):P

Παλιότερα το ξύλο ήταν πιο αποδεκτό από ότι σήμερα και οι περισσότερες έδιναν από καμία.

Η μαμά μου με έχει δείρει πάρα πολύ,όχι σε επικίνδυνα σημεία,μόνο ξυλιές στο ποπό.Η αδερφή μου αντίθετα δεν έχει φάει καθόλου ξύλο.Εγώ την προκαλούσα να με δείρει.Τώρα όχι απλά δεν δέρνει τον μικρό μου αλλά δεν τον μαλώνει ποτέ.Το πρόβλημά μας είναι το ακριβώς αντίθετο.

Μπορεί και η πεθερά σου να ανήκει στην ίδια κατηγορία,δες τις τωρινές απόψεις της.

neni86 έγραψε:

Καλησπέρα ΝεφέληΠ.Δεν έχεις άδικο,καμιά μας δεν είναι τέλεια.Αλλά σαν μαμάδες δεν μπορούμε να φερθούμε τέλεια στα μωρά μας;Υπάρχουν κοπέλες που παιδεύτηκαν τόσο για ένα παιδάκι,δεν είναι τραγικό μια γιαγιά ή μια θεία να μαλώνει ή πόσο μάλλον να χτυπάει το παιδί σου;Δεν ξέρω,μαμά ακόμη δεν είμαι αλλά δεν μπορώ με τίποτα να διανοηθώ χτύπημα σε μωρό ή σε παιδάκι.Για κανένα λόγο κ καμιά αιτία.Θυμάμαι την θεία μου που έδερνε τα ξαδέρφια μου κ εκείνα ερχόταν στην αγκαλιά μου να κουρνιάσουν κ να κρυφτούν.

Το ξύλο έχει απαγορευτεί και με το νόμο Ν.3500/06,άρθρο 4.

Φυσικά και δεν πρέπει κανείς να χτυπά ένα παιδί.

Αλλά το μάλωμα είναι αναπόφευκτο,δε γίνεται πάντα να είσαι σε νιρβάνα.

ΝεφεληΠ οι πεθερα μου εχει τις παλιες αποψεις ακομα...να φανταστεις ακουσε οτι προσπαθω να βγαλω τα μπειμπιλινα της μικρης και δεν μπορω να σου περιγραψω πως εκανε...αντι να με ενθαρυνει...οπως η μητερα μου ασ πουμε!το μαλωμα συμφωνω ειναι αναποφευκτο ανθρωποι ειμαστε ποσες αντοχες να εχει κανεις ειδικα οταν ειναι κουρασμενος;;;

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε κανεναν αλλον τοσο πολυ! Οχι οτι οι αλλοι θα μου πειραξουν το παιδι αλλα μονο ο πατερας του ξερει τα κουμπια του εκτος απο μενα και ξερω οτι μαζι του θα ειναι ασφαλης και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!!!! :)

δεν διαβασα ολες τις αποψεις αλλα το θεμα ειναι σχετικο κια εχει να κανει με το χαρακτηρα αλλα καιτη νοοτροπια της καθε οικογενειας η ακομα και καποιων μελων της οικογενειας.Προσωπικα δνε χειαστηκα ποτε να μου κρατησειη μαμα μου η η πεθερα μου το παιδι παρα καποιες μεμονομενες ωρες που πηγαινα σε καποιες εξωτερικες δουλειες και συνηθως τον κρατγε η μαμα μου .Ειαιμια γυναιακ που δεν χαλαει χατηρι σταεγγονια της αλλα δνε θα το αφσηει και ανξελεκτο τι εννοω ; τις προαλλες ηθελε να παρει τα εργαλεια καινα ερχιζεινακανει ο μπομπ μαστορα μεσα σα εργαλεια ειχε και λιμα καικατι άλλαεπικυνδινα που του τα πηρε εκεινος τα ηθελε και εκινη του ειπε η κρατας τα αλλα η τα μαζευω ολα .Δεν θεωρω κακο να μαλωσει η μαμα μου η η πεθερα μου το παιδι αλλα ο τροπος εχει να κανει μια φορα εγεινα εξαλλη με το πεθερο μου ο οποιος επειδη ο Σταυρος εβριζε επιασε και του εβαλε πιπερι στο στομα το οποιο μπηκε στη μυτη και εγεινε χαμος , τον επιασε η αλλεργια και του εκανε εσωτερικο εγκαυμα .Τα ακουσε ο πεθερος μου απο τον αντρα μο και απο τη πεθερα μου η οποια δνε χαλαει κανενα απολυτως χατηρι στο μικρο ειναι η γιαγια που τον αφηνει να τα κανει ολα μπαχαλο αυτο το θεωψρειτε σωστο ; να μην βαζει ορια ; καποια στιγμμου ειχε πι να τον παρει στην επιδαυρο αλλα εγω ανηθηκα επειδη ειναι ζωηρος επιδη δνε κανω χωρις το παιδι μου επειδη εκει δνε χουν γατρους επειδη δνε βρισκω τιποτα θετικο να κατσει ενα παιδακι 5-6 ετων μονο του με δυο ηλικιωμενους αλλο να ειμαι και εγω παρων ν να υπηρχαν και άλαλ παιδια συνμηλικα .

Οταν δουλευε η νυφη μου κραταγαμε α ανιψια μου εμεις εγω ελευθερη τοτε και ο πατεαρς μου ειχε το συνδρομο της στερησης της κατοχης πιεζε τονα νιψιομου να φαει εκεινο δν εηθελε και γινοταν χαμος οταν ημουν παρουσα επεμβενα και εσωζα τα παιδια απο αυτο μιαμερα γυριζοντα ςστο σπιτι βρηκα τη νυφη μου αν ειναιμεσα στα νευρα και τον μικρονα κλαιει ; τη ρωτησα τι εγεινε και μου ειεπ οτι ο πατερας μου της ειπε οτι το παιδ δνε τρωει οτι τον κουραζεικαι αλλα τετοια παντα γυω απ το φαι και εκινη πλακωσε το μικρο στο ξυλο εγω εμεινα αφωνη και της ειθπε οτι το παιδ ειχε φαει ενα κομματι παστιτσι και φετα και ενα γαλα και μολις ξυπνησε δνε ηθελε να φαει τογιαουρτι και του εκανα ενα τοστ και εφαγε το μισο δνε νμιζω αυτο ναθεωρητε οτι εμιενε νηστικο , ειλικρινα εκεινη τη στιγμη ηθελα να πλακωσω το πατεαρ μου στο ξυλο επειδη με βαση τα λεγομενα του εδωσε μια τελειως διαφορετικη διασταση στο θεμα , αν δνε τρωμε ολο το βοδι δν εχουμε φαει .

Τελειωνοντας αναμεσα σε μια ξενη γυναικα και τη μαμα μου η τη πεθερα μου σαφως και θα διαλεγα μια απο της δυο γιαγιαδες και θα ηξερα οτι ειναι περισσοτερο ασφαλη αλλωστε δνεμπορουμε να βαζουμε α παιδια σε φορμολη μην τρελλενομαστε αν δουμε οτι ριχνει μια στο κολλαρακι και εμεις φαγαμε ξυλο δνε παθαμε τιποτα καποιες ορες η γλωσσα ειναι χειροτερη

Αυτό το θέμα δεν έχει μόνο μια όψη και σίγουρα οι εμπειρίες του καθενός διαμορφώνουν και τις αντίστοιχες απόψεις. Εγώ μεγάλωσα με τη μαμά μου και ο γιος μου με τον πεθερό μου. Τον μεγάλωσε με πολύ προσοχή και τηρούσε όλα οσα του λέγαμε. Σίγουρα είναι καλό τα παιδιά να μεγαλώνουν με τους γονείς,πόσο εφικτό είναι αυτό όμως? Σε μια εποχή που οι μισθοί είναι κάκιστοι, σε μια εποχή που η αβεβαιότητα γαι το μέλλον και για την επιβιώση μας έχουν χτυπήσει κόκκινο, πόσο εύκολο είναι να τα μεγαλώσεις χωρίς βοήθεια? Είναι ανάγκαίο κακό λοιπόν, κανείς δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τον τρόπο που κάποιος άλλος μεγαλώνει το παιδί του αλλά όταν δεν γίνεται αλλιώς καλόν είναι να βλέπουμε τα θετικά σ΄αυτή την κατάσταση.

Ακόμη και εκείνη η γυναίκα που χτύπησε το κοριτσάκι στο πόδι, κανείς δεν ξέρει πόσο φορτισμένη ήταν πριν. Γιατί εμείς δεν φτάνουμε στα όρια μας, δεν έχουμε φωνάξει στα παιδιά μας? Δεν υπάρχουν οι απόλυτα καλοί γονείς που θα τα κάνουν όλα τέλεια και οι απόλυτα κακοί που θα συμπεριφέρονται με βια στα παιδιά τους. Όλοι μας έχουμε τις στιγμές μας και ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα που τα πρακτικά προβλήματα, για τους περισσότερους, είναι πολλά και επηρεάζουν πολύ την γενικότερη συμπεριφορά μας.

Αχ πολυ στεναχωηθηκα :( !Σα να το βλεπα...

Δε διαβασα ολες τις απαντησεις γιατι δεν εχω πολυ χρονο..

Προσωπικα για το μονο που ανησυχω οταν αφηνω τη μικρη με τις γιαγιαδες(ειτε με τη μαμα μου,ειτε με την πεθερα μου!)ειναι οτι θα τους παρει τον αερα και θα τις κανει οτι θελει :P !!Δε της χαλανε χατιρι(ηδη απο τωρα)με συνεπεια να κακομαθαινει λιγακι ισως κ μεγαλωνοντας να ξεφευγει απο τη "γραμμη" που ακολουθουμε με τον αντρα μου!Αλλα ενταξει δε πολυσκαω γιατι οι φορες που τις βλεπει δεν ειναι κ παρα πολυ συχνες(δε δουλευω για την ωρα κ ειμαι εγω μαζι της συνεχεια),και ενταξει...γιαγιαδες ειναι κ αυτες κ τις κατανοω λιγο!Ετσι εκαναν και οι δικες μου σε μενα :silly: !Αλλα ενταξει δεν κανουν κ υπερβολλες!

Παντως για κακομεταχειρηση,τιμωρια,ξυλο,φωνες κτλ δεν τιθεται θεμα!!!!!!Λατρευουν να την κρατανε ειτε για μιση ωρα ειτε για 1 μερα!

ειναι τυχερα τα παιδια που εχουν γιαγιαδες κ παππουδες.Εχουν τοσους ανθρωπους να τα αγαπανε. Οι περισσοτερες απο μας εχουν τις ενστασεις τους με τις γιαγιαδες και το θεμα ανατροφης αλλα εγω λεω κοριτσια οποια δεν θελει ας κατσει λιγο παραπανω στο σπιτι να τα μεγαλωσει -οπως εγω δλδ.Δεν συμφωνω σε πολλα που μαθαινει η πεθερα μου τον γιο μου εστω κι αν τον κραταει λιγο κ παλι θα μαθει το παιδι απο εκεινη οποτε αποφασισα να μη γυρισω στη δουλεια μεχρι να παει ο μικρος 3 αλλα και να ξεπεταχτει η μικρη μου. Δεν μπορεις να αλλαξεις εναν ανθρωπο,ιδιως μιας ηλικιας και πανω.Εχουν μεγαλωσει κι αυτες παιδια και αισθανονται οτι της απαξιωνουμε.

Θα συμφωνησω με την ΑΡΤΕΜΗ που λεει χαρακτηριστικα "Αυτό το θέμα δεν έχει μόνο μια όψη και σίγουρα οι εμπειρίες του καθενός διαμορφώνουν και τις αντίστοιχες απόψεις".... :)

εμενα η μαμα μου δουλευε πολυ και ημουν κυριως με την γιαγια μου (της μαμας μου, τη μαμα) ήταν υπεροχος ανθρωπος και μας μεγαλωσε με πολυ αγαπη!ακομα την θυμαμαι και συγκινουμαι :( οι γονεις μου ήταν παντα εκει για εμας δηλ. τον αδερφο μου κ εμενα και μας μεγαλωσαν πολυ απλα...οπως θα ηθελα κ εγω να μεγαλωσω τα παιδια μου!!μακαρι να τους μοιασω εστω κ στο μισο :)

η αποψη μου ειναι οτι τα παιδια θελουν υπομονη κ συζητηση!!αλλα κυριως να εχεις φαντασια...να μπαινεις στον ονειροκοσμο τους και να πλαθεις ιστοριες μεσα απ τις οποιες θα μπορεσεις παραλληλα να τα διαπεδαγωγησεις!!(βλέπε Αισωπος-μεγαλος...ΜΑΓΚΑΣ!! :laugh: )

σχετικα με την χειροδικια και αυτο που εκανε η συγκεκριμενη γιαγια...ΕΛΕΟΣ!!!υπαρχουν καποια ορια!!αλλα αν καμμια φορα ριξεις κ καμμια στον ποπο :blink: εε!!ενταξει δεν θα παθει κ τιποτα!!!

παντως η μαμα μου κ οι πεθερα μου θα ειναι σιγουρα οι καλυτεροι παιδαγωγοι!!!ακομα και αν χανουν λιγο το μετρο με τα kinder-εκπληξη.... :woohoo: :silly: :laugh:

αχ τι δυσκολο θεμα αυτο με τις γιαγιαδες!!! εγω δεν το ειχα σκεφτει ποτε,τωρα που ειμαι εγκυος εχει τυχει να προβληματιστω πολυ με αυτο ομως...ακρη δεν βγαζω...τη μια λεω μονο τον αντρα μου..την αλλη ομως λεω οτι την μαμα μου την εμπιστευομαι απολυτα! ξερω πως μεγαλωσε εμενα...οσο για την πεθερα...ετσι και ετσι,...την εχω δει να κανει καποια λαθη με μωρα,ισως αρκετα σοβαρα..και αγχωνομαι!!! οταν θα το ζηταει να το περνει καμια φορα εμενα θα τρεμει η ψυχη μου!!! ενω με τη μαμα μου δεν ειμαι ετσι..ειναι πολυ της λεπτομερειας και ξερω οτι δεν θα της ξεφυγει τιποτα! αλλα αυτο δεν ειναι και αδικο απεναντι στη πεθερα??....το ενστικτο μου λεει μονο στη μαμα μου και η λογικη λεει οτι ειναι αδικο.. να δω οταν θα γεννησω τι θα γινει...

Η δουλεια των παππουδων γιαγιαδων για εμενα ειναι να την παιρνουν αγκαλια να την χαιδευουν να την κανακιζουν να της λενε τραγουδακια και παραμυθακια και να τα ψιλοκακομαθαινουν

εχουν να παρουν τα παιδια αγαπη απο τους παππουδες αλλα οι γονεις ειναι εκεινοι που θα πρεπει κανονικα να μεγαλωνουν τα παιδια τους

αν πρεπει να μενει πολλλες ωρες το παιδι με τον παππου η την γιαγια πρεπει να μπορεσει να κανει αυτα που θελει ο γονιος του παιδιου και να σεβαστει την διαπεδαφωγηση που θελει να κανει στο παιδι του διαφορετικα παρε μια γυναικα στειλε το παιδι στον παιδικο σταθμο η μεινε για λιγο καιρο σπιτι να μεγαλωσεις το παιδι συμφωνα με τις πεποιηθησεις σου

εχω σχεδον ολη μερα τους παππουδες γιαγιαδες να την κανακιζουν αλλα μεχρι εκει

στη μανα μου σιγουρα δεν θα την αφηνα μονη την κορη μου γιατι δεν με σεβετε και δεν μπορει να σεβαστει κανεναν αν της μπει μια ιδεα στο μυαλο και δεν μου αρεσει ο τροπος που ειχε βρει να μας μεγαλωσει παρκαρισμα στην τηλεοραση και ασε με να κανω της δουλιες μου ειναι και ψιλουστερικη αν της χαλασει η μικρη τιποτα οποτε δεν την εμπιστευομαι στον τροπο που θα τη χειριστει

στους γονεις του αντρα μου δεν ξερω παλι αλλα μαλλον οχι γιατι θελει να τρεχουν συνεχεια απο πισω της και δεν εχουν δυναμεις

ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ!

ΝΑΙ ΘΕΩΡΩ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ! ΔΛΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΑΠΛΑ! ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ! (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!!!ΕΜΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.) ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ Ή ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗ.

ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΧΟΜΠΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΠΕ!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ!

ΝΕΦΕΛΗ ΝΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ! ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΖΙ!

ΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ, ΝΑΙ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΩΣΤΟ! ΝΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΗ-ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ-, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!

ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 14 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ" ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ! ΝΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΨΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛ...ΕΣ (ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ, ΝΑ ΧΟΥΦΤΩΝΕΙ ΚΟΠΕΛΕΣ(!!!) ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΡΑΣΙ (!) ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ (ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΜΑΖΙ) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

ΝΕΦΕΛΗ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ -ΤΟ ΛΕΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΙΛΙΚΑ- ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΠΠΟΥΔΟ-ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥΣ-ΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ!

ΥΓ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ-ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ!

ΦΙΛΙΚΑ... :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...