Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα σας!Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το τεστ ωορρηξίας σαν τεστ εγκυμοσύνης.Δηλ. η ορμόνη LH που μετρά το τεστ ωορρηξίας για να δει αν θα πραγματοποιηθεί ωορρηξία, είναι σε αυξημένα επίπεδα στην αρχή μιας εγκυμοσύνης, όπως η χοριακή HCG ;

Δημοσίευση

Δε νομίζω πως έχει καμία σχέση. Το τεστ ωορρηξίας έτσι κι αλλιώς ανιχνεύει τα πολύ υψηλά επίπεδα της LH, πριν την ωορρηξία.

Η LH είναι η ορμόνη που αυξάνει λίγο πριν την ωορρηξία. Είναι αυτή που ευθύνεται για την ωρίμανση του ωαρίου και που το οδηγεί στην ωορρηξία.

Διάβασε εδώ λεπτομέρειες για την LH: http://www.ivf-embryo.gr/gonimotita-vas ... yrgies.htm

Δημοσίευση

Εψαξα κι εγώ στο ιντερνετ γιαυτό αλλά δεν είχα σαφή απάντηση.Υπάρχουν ορμόνες που αυξάνουν στην εγκυμοσύνη εκτός από τη χοριακή, όπως η προγεστερόνη.Με αυτές τις FSH και την LH που μετρά το τεστ ωορρηξίας τι γίνεται στην εγκυμοσύνη; Το θέμα με μένα είναι ότι είμαι στην 40η μέρα περιόδου, αλλά δεν μπορώ να το θεωρησω καθυστερηση γιατι με το τεστ ωορρηξίας είχα ωορρηξία την Κυριακή, 37η μέρα περιόδου!Από πονάκια το ψιλιάστηκα και έκανα το τεστ και μου χαμογέλασε!Εκανα λοιπόν κι εγώ εκείνη τη μέρα ό,τι έκανα και αναρωτιέμαι γιατί είναι ακόμα νωρίς για self clear, αν μπορεί να δείξει το τεστ ωορρηξίας.Είμαι λίγο σε αναμμένα καρβουνα όπως καταλαβαίνετε όλες.Μπορεί να ρωτώ και βλακεία, δεν ξέρω, αλλά υπέθεσα ότι η LH, σαν ορμόνη μπορεί να μεταβάλλεται στην αρχή μιας εγκυμοσύνης.Το έχει δοκιμάσει καμια σας αυτό το κόλπο;Σκέφτομαι αύριο με πρωινά ούρα να το δοκιμάσω.

Δημοσίευση

Crazy μου διάβασα το άρθρο σου και κοίτα τι λέει κάπου:

¨Εάν δεν επιτευχθεί εγκυμοσύνη, το ωχρό σωμάτιο καταστρέφεται μετά από μερικές ημέρες και η έκκριση των ορμονών FSH και LH μειώνεται σημαντικά¨

δε μας λέει όμως τι γίνεται αν επιτευχθεί εγκυμοσύνη;

Crazy έγραψε:

Δε νομίζω πως έχει καμία σχέση. Το τεστ ωορρηξίας έτσι κι αλλιώς ανιχνεύει τα πολύ υψηλά επίπεδα της LH, πριν την ωορρηξία.

Η LH είναι η ορμόνη που αυξάνει λίγο πριν την ωορρηξία. Είναι αυτή που ευθύνεται για την ωρίμανση του ωαρίου και που το οδηγεί στην ωορρηξία.

Διάβασε εδώ λεπτομέρειες για την LH: http://www.ivf-embryo.gr/gonimotita-vas ... yrgies.htm

Δημοσίευση

Να σου πω όμως κάτι άλλο;

Αν κάνεις τεστ ωορρηξίας μετά την ωορρηξία, το τεστ βγαίνει αρνητικό. Το'χω τσεκάρει αυτό γιατί όταν κάποιο μήνα έκανα τεστ ωορρηξίας, ήταν αχνό θετικό τη μια μέρα και την επόμενη ήταν αρνητικό! Άρα είχε γίνει η ωορρηξία και η LH είχε ήδη πέσει σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα.

Εννοείται πως η ορμόνη υπάρχει όλες τις μέρες στον οργανισμό μας, απλά δεν ανιχνεύεται από το τεστ γιατί είναι κάτω από το όριο του τεστ.

Αυτό που λέει, ότι οι ορμόνες μειώνονται σημαντικά, σημαίνει ότι μειώνονται στη συγκεκριμένη φάση γιατί δεν χρειάζονται πλέον, δεν υπάρχει ωάριο που πρέπει να βοηθήσουν να αναπτυχθεί και να φύγει από την ωοθήκη. Οι συγκρεκριμένες ορμόνες αυτόν τον ρόλο έχουν. Αρχίζουν να αυξάνονται πάλι λίγες μέρες μετά, για την επόμενη ωορρηξία.

Είναι πολύ νωρίς για να διαπιστώσεις εγκυμοσύνη, δεν υπάρχει τρόπος. Σκέψου πως αν η ωορρηξία σου έγινε την Κυριακή κι η σύλληψη κάπου μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, πολύ πιθανόν να μην έχει γίνει ακόμα η εμφύτευση! Αυτή γίνεται 5-7 μέρες μετά τη σύλληψη. Κι αφού γίνει η εμφύτευση, τότε αρχίζει να αυξάνει με γοργούς ρυθμούς η χοριακή.

Γι'αυτό.... χαλαρά... χαλαρά όσο γίνεται... είναι πολύ νωρίς για να "ψάχνεσαι".. προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι, να μην αγχώνεσαι.. άσε να περάσουν οι μέρες... και που ξέρεις;;; Μπορεί το θαυματάκι σου να συμβαίνει τώρα... ;)

Στο εύχομαι ολόψυχα!!!! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...