Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσακια ετοιμαζομαι σιγα σιγα και τα εχω παρει σχεδον ολα!!!

το δωματιακι μας θα ειναι ετοιμο σε 2-3 εβδομαδες και θα σας δειξω και φωτο!!!

αλλα θελω να ρωτησω χρειαζεται το θηλαστρο????να το παρω απο τωρα η να γεννηθει πρωτα με το καλο το μωρο και βλεπουμε αν χρειαστει????και ποια η διαφορα απο θηλαστρο σε θηλαστρο και εχουν τοση μεγαλη αποκλιση οι τιμες????σε τι χρησιμευει αυτο με το ρευμα???ευκολια μονο???μηπως με τη χρηση του θηλαστρου κοβεται το γαλα???σε ποια περιπτωση θα το χρειαστω???(εκτος της περιπτωσης να αφηνω σε καποιον αλλο το μωρο,οπου εννοειται οτι χρειαζεται)

Δημοσίευση

Οχι να μην παρεις θηλαστρο

Οι λογοι ειναι πολοι, αν ψαξεις λιγω και εδω η Αγλαια ειχε ενα αρθρο για διαφορα θηλαστρα και συγκρησεις.

Τα χειροκινητα θηλαστρα ειναι για πεταμα- μην παρεις ακομα και τα 20 ευρω ειναι τζαμπα.

Δεν θα σου χρειαστει για κανενα απολυτος αλλον λογο παρα να αφισεις γευμα στο μωρο σου και να λειψεισ.

Πριν να αδρεωσεις γαλουχια καταλληλο ειναι μονο το νοσοκομειακο το οποιο διατιθετε μονο για ενοικιαση και παλη η χρυση του δεν συνησταται παρα μονο σε περπτωσεις αναγκης, προωρο μωρο, μωρο που δεν μπορει να θηλασει, αν δεν κατεβαζεις γαλα και πρεπει να κανεις πρωτοκολλο αντλησεων κλπ κλπ.

Αργοτερα και μονο αν χρειαστει να αφινεις γαλα θα εξετασεις την αγορα η ενδεχομενη ενοικιαση.

Αμα θες πληροφοριες γεννικα για θηλαστρα στειλε μου πμ ειχα ψαξει παρα πολλα οταν χρειαστηκα γιατι ο δικος μου δεν επινε κατεψηγμενο γαλα και ειχα 3 διαφορετικα

Δημοσίευση

alkost μου τι γινεται βρε? χαθηκαμε!

αντε με το καλο να καλο-γεννησεις!!!

λοιπον για τις αποριες που εχεις... γνωμη μου ειναι να γεννησεις με το καλο και να δεις ΑΝ θα το χρειαστεις και τοτε το αγοραζεις ...στην πορεια! μπορεις επισης να το νοικιασεις!

παλι, αφου τωρα εχεις τον χρονο πηγαινε στην αγορα και ριξε μια ματια να δεις τι παιζεται!

φημισμενα θηλαστρα ειναι η μαρκα Medela και Philips Avent.... με διαφορα ομως η μαρκα Medela! βεβαια υπαρχουν διαφορα μοντελα οποτε και τιμες!

εννοειται να παρεις αυτοματο-δηλ με το ρευμα και οχι χειροκινητο γιατι ειναι παρα πολυ δυσκολο αλλα επισης και θεμα δυναμης!

επισης αλλη διαφορα ειναι ο χρονος... χρονοβορα και πιο... "γρηγορα" στο να βγαλεις γαλα...

αν κοβεται το γαλα με το θηλαστρο....

καταρχην ο λογος που η λεχουσα εχει γαλα ειναι γιατι οταν θηλαζει το μωρο δραστηριοποιουνται καποιες ορμονες οι οποιες παραγουν αλλα και εκκρινουν γαλα... για αυτο το λογο αυξανεται και συνεχιζεται στην πορεια το γαλα στην μητερα.

-οσες κοπελες θηλαζουν αποκλειστικα δεν μειωνεται το γαλα τους

-οσες ειναι μιχτη η διατροφη του μωρου τους, δηλ θηλαστρο+θηλασμος τοτε παλι δεν μειωνεται το γαλα

-οσες ειναι αποκλειστικα απο το θηλαστρο, τοτε σταδιακα μειωνεται το γαλα.... οπως εξηγησα πιο πανω... γιατι αλλο το μηχανημα που "τραβαει" το γαλα και αλλο το μωρο που ρουφαει απο το στηθος!

αλλα ακομη και μονο 1 φορα την μερα να θηλαζεις το μωρο σου τοτε παλι δεν θα μειωθει το γαλα σου!!!

το θηλαστρο θα το χρειαστεις οπως ειπες αν το αφησεις το μωρο στη μαμα σου για λιγες ωρες ειτε για καποιες μερες ακομη! διατηρειται στο ψυγειο για 24 ωρες και στην καταψυξη μεχρι 3 μηνες...βεβαια οσο πιο φρεσκο τοσο το καλυτερο!

αλλη περιπτωση ειναι να δημιουργηθουν πληγες στις θηλες οποτε αναγκαστικα βγαζεις απο το θηλαστρο...

γενικα για να κλεισω... οταν ερθει με το καλο η ωρα τοτε να ασχοληθεις! αντε ριξε μονο μια ματια!τιποτα αλλο!

για την ωρα απολαυσε την εγκυμοσυνη σου!!!

φιλακια στην κοιλιτσα σου!!!

Δημοσίευση

ευχαριστω πολυ κοριτσια..εχω αγχωθει λιγο ειναι η αληθεια!!!

με εχουν πανικοβαλει ολοι οτι ο θηλασμος ποναει,οτι ματωνουν οι θηλες,κλπ και εχω ψιλοφρικαρει!!!απο την αλλη σκεφτομαι οτι τοσες κοπελες θηλαζουν μια χαρα,εγω γιατι να μην μπορεσω??? και απλα ηθελα να ειμαι προετοιμασμενη πληρως και να τα παρω ολα ακομα κι αν δεν τα χρειαστω..

το μωρακι μου το περιμενω μεχρι 21 ιουνιου και τον οκτωβριο λεω να ξεκινησω να ξαναπηγαινω στα μαθηματα μου μπας και την τελειωσω τη ρημαδα τη σχολη..2 εξαμηνα μου εμειναν..οποτε τα πρωινα θα εχει το μωρο η μαμα μου..οποτε εκεινο τον καιρο θα το χρειαστω οπωσδηποτε αλλα ,μεχρι τοτε βλεπουμε,μαλλον το πηγα πολυ μακρια το θεμα!!

:l :laugh: augh: εχετε δικιο,βλεποντας και κανοντας

Δημοσίευση

θυμαμαι και εγω στην δειαρκεια της εγκυμοσυνης μου εψαχνα για θυλαστρο

τελικα ομως φεννησα και δεν ειχα παρεςι οπως με συμβουλεψε μια μαια

βαλε το μωρο στο στηθος και ολα θα παρουν σιγα σιγα το δρομο τους

στην αρχη τους πρψτους 4 μηνες αν χρειαζοταν να λειψω γιαχμιση ωριτσα οχι παραανω μπορουσα και εβγαζα με το χερι γαλα και ετσι μεχρι τωρα δεν χρειαστηκε να παρω

ασε λοιπον πρωτα να γεννησεις και μετα βλεπεις κατα ποσο σου χρειαζετε

Με το καλο να υποδεκτεις το μωρακι σου!!!!!

Δημοσίευση

O πονος και οι πληγομενες θηλασ ειναι αποτελεσμα κακης στασης του μωρου, αντι για θηλαστρο θα σε συμβουλευα να αγορασεις το βιβλιο της Αννας Πατσουρου "Θηλασμος μια υπεροχη σχεση" και το δευτερο βιβλιο που μηλαει για ειδικες περιπτοσεις...

και φυσικα...οτανμε το καλο γεννησεις και θελεις να θηλασεις..να στειλεις απιερα πμ στην λΛαλα

Δημοσίευση

alkost έγραψε:

ευχαριστω πολυ κοριτσια..εχω αγχωθει λιγο ειναι η αληθεια!!!

με εχουν πανικοβαλει ολοι οτι ο θηλασμος ποναει,οτι ματωνουν οι θηλες,κλπ και εχω ψιλοφρικαρει!!!απο την αλλη σκεφτομαι οτι τοσες κοπελες θηλαζουν μια χαρα,εγω γιατι να μην μπορεσω??? και απλα ηθελα να ειμαι προετοιμασμενη πληρως και να τα παρω ολα ακομα κι αν δεν τα χρειαστω..

το μωρακι μου το περιμενω μεχρι 21 ιουνιου και τον οκτωβριο λεω να ξεκινησω να ξαναπηγαινω στα μαθηματα μου μπας και την τελειωσω τη ρημαδα τη σχολη..2 εξαμηνα μου εμειναν..οποτε τα πρωινα θα εχει το μωρο η μαμα μου..οποτε εκεινο τον καιρο θα το χρειαστω οπωσδηποτε αλλα ,μεχρι τοτε βλεπουμε,μαλλον το πηγα πολυ μακρια το θεμα!!

:l :laugh: augh: εχετε δικιο,βλεποντας και κανοντας

nai uparxoun periptoseis pou logou kakhs stashs pligothikan oi thiles toys .uparxoun kai periptoseis opou eixane mia prodiathesh se mastitides .omos uparxoun kai polles periptoseis pou den exoun pathei tipota .

egw thilazw mexri tora kai pote den eixa oute mia pligh ,den kserw ti paei na pei na exeis pligh h mastitida h otidipote alo sto sththos .

mhn anxonese apo tota gia to thilastro ,otan erthei h stigmh na figeis apo to spiti tote na pareis ena .tha sou poume tote pio .

na pareis sigoura ta biblia ths patsourou ,einai to mono pou xriazese apo thn prwth mera giati uparxoun poloi pou den gnorizoun apo thilasmo kai parapliroforoune .prepei na gnorizeis gia na mhn peuteis se parapliroforish .

Δημοσίευση

τωρα ειδα και τις υπολοιπες απαντησουλες...ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια,ηθελα να παρω ενα βιβλιο αλλα θα πηγαινα και θα επαιρνα οποιο να ναι γιατι δεν ηξερα..θα το παρω σιγουρα,σας ευχαριστω και παλι,να χαιρεστε τα μωρακια σας :kiss::kiss:

Δημοσίευση

Αν παρεις θηλαστρο, να το παρεις μετα που θα σραντισει το μωρο. Κι εγω μετα το χρησιμοποιησα οταν το αφηνα στην μητερα μου. Ηταν λιγες οι φορες βεβαια, αποθηκευα γαλα στην καταψυξη κ της το αφηνα. Το medela για μενα ειναι το καλυτερο. Δεν σε ποναει, ειναι πολυ καλο.

Να ξερεις οτι στην αρχη θα πονεσεις με τις θηλες σου μεχρι το μωρο να μαθει να θηλαζει. Εμενα η μικρη θηλαζε κ τρεις ωρες συνεχομενες στο στηθος μου, οι ρωγες μου πονουσαν παρα πολυ, πηρα ομως σιλικονες της chicco και ηταν υποφερτος ο πονος.

Οταν θα θηλαζεις θα ειναι τοσο ωραιο το συναισθημα που θα ξεχασεις τους πονους, τα παντα! Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου! Με εναν πονο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κοριτσάρα εγώ να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία και να φωλιάσουν τα εμβρυακια δυνατά στην κοιλίτσα σου ... Από κει και πέρα κάνε αυτό που σε κάνει να νιώθεις χαλαρή κορίτσι μου δεν θες να το ξέρει κανένας ,δεκτό δικό σας θέμα είναι κανένας δεν μπορεί να πει κάτι ,οκ καλοί οι γονείς καλοί και οι φίλοι αλλά όσο να ναι σ αυτό είναι πραγματικά δίπλα το ζευγάρι .καλή επιτυχία κοριτσάρα 
    • Στη βιοχημική εγώ τελευταία χοριακη Πέμπτη 500+ και Κυριακή μου κατέβηκε το αίμα. Αν πονάς λογικά θα κατεβει σιγά σιγά. Για μένα ήταν σαν μια πολύ άσχημη περίοδος με την πρώτη μέρα να έχω τρομερή αδυναμία. Αυτό τίποτα παραπάνω. Την επόμενη Παρασκευή η χοριακη είχε πέσει στο 10.
    • Καλημέρα στην παρέα την όμορφη.!!! Τι κάνουν τα κορίτσια μου;; Πως είναι το ΣΚ σας;; Εγώ κορίτσια είμαι χαλαρή! και.. δεν βλέπω την ώρα να ρθει η Πέμπτη! 🤣 Καλά χαλαρή δεν με λες, σωματικά τουλάχιστον.. αλλά ψυχικά ναι! είμαι πολύ χαλαρή.. και χαρούμενη! Επιτέλους είμαι τόσο κοντά στο όνειρο μετά από τόσους μήνες!!! Δεν βλέπω την ώρα να πάω. Αυτή τη φορά τα κανόνισα με το σύζυγο να πάμε χωρίς να ξέρει κανείς τπτ.. ούτε φίλοι, ούτε γονείς, ούτε συγγενείς.. κανείς!!!!! Θα πάμε Τετάρτη Θεσσαλονίκη και θα γυρίσουμε Πέμπτη μετά την ετ, κανείς δεν θα καταλάβει τπτ.. ούτε στάση στην Ξάνθη θα κάνουμε στα πεθερικά. Μόνοι μας στο ταξίδι αυτό. Την προηγούμενη φορά το πέρασαν οι γονείς μας και δύο τρεις φίλοι όλο αυτό μαζί μας και τους κόστισε πολύ ψυχολογικά. Αυτή τη φορά θέλω να μην στοιχίσει σε κάνεναν αν κάτι δεν πάει καλά.! Γιατί άλλο να ανακοινώνεις απλά αν κάτι πέτυχε ή δεν πέτυχε κι άλλο να ζεις όλη τι διαδρομή.. γι' αυτό και αυτή τη φορά είπα και τους είπα.. το ξέρουν δηλαδή.. ότι η συνταγή έχει αλλάξει προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για το δικό τους καλό και μόνο.. γιατί δεν μπορώ να σηκώνω εκτός από μένα και εκείνους ψυχολογικά, δεύτερη φορά δεν νομίζω ότι θα είμαι τόσο δυνατή για να το αντέξω, οπότε καλύτερα να προφυλλάξω και εκείνους και εμένα κυρίως!
    • Κορίτσι μου χθες μίλησα με το κέντρο πάλι έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που προαναφερες ,μια έρχονται μια φεύγουν ,η απάντηση τους ήταν για ακόμη μια φορά ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και να προσπαθήσω να είμαι ήρεμη και ξεκούραστη ,εγώ αύριο 5+2 πάω για πρώτο υπερυχο και έχω χε@@@ πάνω μου χαχαχα
    • Λοιπόν διαβάζω "χαζά" νομίζω... Τι είναι αυτά που διαβάζω;; Αρραβωνιασμένη ήμουν κι εγώ στα 25 με έναν όπως αποδείχτηκε εκ τον υστέρον ψυχάκια τύπο. Ζω σε επαρχιακό χωριό κάτω των 500 κατοίκων που και να κλάσεις ο άλλος τη μυρίζει. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή τι θα πει ο κόσμος αν χωρίσω.. σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου και το δικό μου καλό για το μέλλον που θέλω να έχω. Και προφανώς χώρισα. Κι εμένα ουσιαστικά η πρώτη μου σχέση ήταν, άλλη δεν είχα.. ήμουν 25 και ήθελα πολύ οικογένεια.. δεν στο κρύβω ότι άργησα πολύ να βρω τον άντρα μου, όχι γιατί ήμουν αρραβωνιασμένη και δεν με θέλανε.. απλά γιατί δεν έβρισκα τον κατάλληλο για μένα..  είχα καεί από το χυλό οπότε είχα αρχίσει να φυσάω και το γιαούρτι. Προφανώς και δεν τον γνώρισα σε κοινές παρέες ή στη μικρή κοινωνία που ζω.. ξέρεις πως τον γνώρισα τον άντρα μου;; Μέσα από το badoo.. 🤣🤣 για την ακρίβεια αυτός με είδε εκεί, δεν μου έστειλε μνμ και έψαξε και με βρήκε στο fb και μου έστειλε μνμ από κει.. Εγώ στο χωριό των 400ων κατοίκων και αυτός στην Αλεξανδρούπολη, 170 χιλιόμετρα μακριά. Κι αυτός αρραβωνιασμένος και χωρισμένος στις ίδιες ηλικίες πάνω κάτω με τις δικές μου. Μια χαρά τα βρήκαμε και μια χαρά παντρευτήκαμε και πολύ γρήγορα μάλιστα. 1 Σεπτεμβρίου του 2020 μου έστειλε το πρώτο μνμ.. 28 Αυγούστου 2021 μου έκανε πρόταση γάμου και 24 Σεπτεμβρίου του 2022 με παντρευτήκε.. τόσο απλά, τόσο γρήγορα.  Και για να το πάω λίγο πιο μακριά, φίλη μου πολύ καλή από το ίδιο χωριό.. αυτό το μικρό.. αυτή την κλειστή κοινωνία.. ναι.. αυτή.. παντρευτήκε παιδί το οποίο ήταν ήδη παντρεμένο μια φορά και χωρισμένος, χωριό παιδιά βέβαια. Μια χαρά οικογένεια έκαναν μαζί και έχουν και δύο κοριτσάκια αυτή τη στιγμή.. τι με αυτό δηλαδή;; άνθρωποι που έχουν κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή τους και δεν προχώρησαν για τον α-β λόγο είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά;; Σε όποιο χωριό αυτής της χώρας και να ζούμε.. Να ξέρεις πως όλα είναι στο κεφάλι μας και πουθενά αλλού!!! Δική σου η ζωή δική σου και η επιλογή για το πως θα τη ζήσεις.!!!  Με αγάπη πάντα και φιλικά ότι σου είπα!! 💕
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...