Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ... ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ...

Recommended Posts

Κοριτσια s.o.s!!! H μικρή μου κορη 4μηνων+8 ημερων εχει ήπια βρογχιολιτιδα. Γνωριζα απο φιλες μου την παθηση αλλα δεν φανταζομουν πώς πραγματικα ειναι... Οι άλλες 2 κόρες μου αρρώστησαν, η μια με βρογχίτιδα(1η φορά) είναι 2,5χρ. και η άλλη με συνάχι κ φταρνισμα. Κόλλησα κι εγώ, οπότε ήταν αναπόφευκτο.. Η παιδίατρος,όμως μας έδωσε χθες πρώτη μέρα aerolin inhaler και ceclor 250mg αντιβίωση.

Απορία 1η: γιατί της δίνει και αντιβίωση? Απ'ότι διαβάζω οι περισσότερες δώσατε μόνο εισπνεόμενα και φυσ.ορό. Μήπως να την πάω στο νοσοκομείο?

Απορία 2η:πότε θα αρχίσει να υποχωρεί το μπούκωμα και ο βήχας? Τρέμω.. Χθες περάσαμε με τον άντρα μου ένα από τα χειρότερα βράδια της ζωής μας. Δεν κοιμήθηκε καθόλου το τσακαλάκι μου τώρα έχει λίγο ηρεμήσει και κοιμάται.

Απορία 3η:επειδή τρέφεται μόνο με μητρικό γάλα και έχει μειώσει πάρα πολύ την ώρα θηλασμού,φοβάμαι μήπως πάθει αφυδάτωση και δεν το καταλάβω.. δεν παίρνει καθόλου μπιμπερό για να της δώσω έστω χαμομήλι. προσπαθώ να την ταίζω όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά με τέτοιο βήχα που έχει δεν τρώει(5λεπτά το πολύ-κάθε 3περίπου ώρες!)

H-E-L-P M-E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!!

επειδη εμεις με την βρογχιολιτιδα εχουμε ενα θεμα(παθαινε συνεχεια ο μικρος μου μεχρι και βαριας μορφης)

να σε ρωτησω κατι.

1)ceclor γιατι?????????? εχει πολυ βηχα η μικρη?????(ceclor πηρε ο δικος μου τωρα που εκανε πριν 2 βδομαδες και ειναι 20 μηνων)ολες τις προηγουμενες φορες μας εδινε aerolin(και αν ηταν βαρια atrovent+flixotite)

2)θα αργησει ναι περιπου 10 μερες ειναι η θεραπεια

3)μην ανυσηχεις για αφυδατωση(κανει και πυρετο??)εφοσον θηλαζει προσπαθησε να την βαζεις πιο συχνα στο στηθος απο το 3ωρο

υπομονη θα περασει!!

ειναι λιγο ζορικο αλλα θα περασει(ο δικος μου εκανε 2 φορες βρογχιολιτιδα μεσα σε διαστημα 7 μηνων,την εχω μαθει απεξω και ανακατωτα πλεον)

2)

Η βρογχιολιτιδα γενικα θελει ιδιαιτερη παρακολουθηση σε βρεφη μικροτερα των 6 μηνων. Η θεραπεια ομως ειναι κυριως υποστηρικτικη, δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο φαρμακο. Τα εισπνεομενα βρογχοδιασταλτικα δινονται αναλογα με την ανταποκριση του παιδιου σε αυτα. Αντιβιωση χορηγειται εαν υπαρχει υπονοια βακτηριακης μολυνσης, εγιναν καποιες εξετασεις που να το πιστοποιουν?

Δεν μπορειτε να κανετε πολλα πραγματα, να δινετε στο μωρο πολλα κ μικρα γευματα, κ να παρακολουθειτε προσεκτικα για επεισοδια απνοιας κ επιδεινωση των συμπτωματων. Παντως η προγνωση ειναι γενικα καλη.

cinderella η μικρή μου αρρώστησε με βρογχιολίτιδα πριν σαραντησει απο μικρόβιο που έφερε ο μεγάλος απο το σχολειο. παιδευόμασταν ενα μήνα περιπου, καναμε μάσκα με aerolyn + atrovert και επειδη ειχε πολλε΄ς μύξες της εβαζα και otrivin στη μυτούλα. και εμένα δεν κοιμόταν καλά το βραδυ έβηχε και εβγαζε πολλά φλεγματα. όσο για το γάλα φυσικό ειναι να μην μπορουν να θηλάσουν ανετα. εσενα βρεχει πολλες πάνες? όσο πριν? έτσι θα καταλάβεις αν πινει αρκετό γάλα. βάζε πολύ ορο στη μύτη μην το φοβάσαι. ε΄γω της έβαζα αρκετό πριν τη θηλάσω για να ανοιξει κάπως και να φάει πιο άνετα και της έβαζα και λίγο ακόμα μετά το θηλασμό παρόλο που ο γιατρος μου ειχε πει να το αποφευγω για να μην κάνει εμετο. βάζε ορό πριν απο ΚΑΘΕ θηλασμό. υπομονή και περαστικά...

Βρογχιολίτιδα ε??..κάτι μου θυμίζει αυτό..ο μεσαίος μου 18 μηνών..την περάσαμε 5 φορές.Η τελευταία φορά εδώ και φτου φτου φτου 4 μήνες.Μέχρι πριν μας έδινε αερολιν και φλιξοταιντ.Αντιβίωση δεν θυμάμαι να μας έδωσε καμιά φορά.Ηρεμήσαμε με τα φακελάκια singulair.Κάθε απόγευμα παίρνουμε την σκόνη την οποία την δίνουμε μόνο με στερεά τροφή για να αποροφάται πιο καλά.

Θηλασμός πιο συχνά απο τρίωρο όπως ανέφερε μια κοπέλα και καλή παρακολούθηση γιατί είναι κούτσικο.

Μην σε τρομάζει το γεγονός.Θα περάσει..ψυχραιμία και να κάνεις καλά τις εισπνοές.Στην μάσκα έχει μια τρυπίτσα.Στην 2 με 3 φορά που θα ανεβοκατέβει έχει πάρει την ''δόση'' καλά.

Κουράγιο και όλα θα πάνε καλά. :)

perastika sto moraki sou!!!!!to perasame k emis ...prota i Maria mou(3,5xronon)me vixa k miksa ,poli miksa leme!k meta i boubou 5minon pirame ispneomena alla ixe k pireto k o giatros vrike k otitida k anagastika pirame ceclor gia 10 meres + aerolin k flexodite tora ola kala..pai perase !! rota giati adiviosi???? o giatros mas ipe oti adimetopizete mono me sprei...i adiviosi prepi na dothi mono an iparxi mikrovio diladi parousiasi pireto Sorry se zalisa ..tis euxes mou gia grigori anarosi k min stenaxoriese more ola tha perasoune!!!!!

http://www.mammyland.com/index.php?

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ..ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑ "ΑΝΕΒΑΣΕΙ" ΤΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ;)

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΔΙΑΡΚΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ 10-15 ΜΕΡΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΟΠΛΙΣΤΕΙΣ"ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!!

Κ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ....ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ!!

ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ??ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΝΝΟΩ??

ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ..ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ(ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΒΑΘΟΥΛΩΜΑΤΑΚΙ) "ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ" ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΙΣΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ...ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ Κ ΜΗ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!! ;)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ...ΡΩΤΑ Κ ΕΣΥ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Κ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!!!!!!!!! :kiss::kiss::kiss:

ΩΧ...ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΑ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!!!

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΨΑΞΤΩ..ΕΙΧΕ ΤΙΤΛΟ "ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΥΩΣΑΜΕ" ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΙΑΤΡΙΚΑ..."

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ Κ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!

ΘΑ ΔΕΙΣ Κ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ Κ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΩΤΗΡΙΟ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ EVIPAPA :kiss:

*ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ Κ ΜΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ...ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!!

ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ-ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!!ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ;)

Α ΡΕ EVI!! :kiss::kiss::kiss:

χαλαρωσε,ολοι τα εχουμε περασει,σε λιγες ημερες θα ειναι καλυτερα,ακολουθησε τις οδηγιες του γιατρου κ ολες θα πανε καλα,εμεις δωσαμε κ αντιβιωση,παραλληλα με αερολιν,φλιξοταιντ,5 μερες επινε ελαχιστο γαλα,μολις εγινε καλα αναπληρωσε γ ολα τα χαμενα

Συμφωνώ με τις προλαλείσασες. Περάσαμε κ εμείς τα ιδια πριν κάτι μήνες, η μικρή ήταν περιπου 8 μηνών και οντως ήταν δύσκολα...αλλά υπομονή, σε καμιά βδομάδα που θα τελειώσει η αγωγή με τα εισπνεόμενα, θα είναι ήδη καλύτερα..βάζε της πολύ ορό και αν δεις οτι εχει πολλές μύξες, προσπάθησε (όσο σε αφήνει, σε εμάς γινοταν και γίνεται...πολεμος!) να της τις τραβάς με τον ειδικό αναροφητήρα που υπάρχει για βρέφη. Ενα άλλο κολπο για τον ορό που είχαμε βρει με τον άντρα μου, αφού δεν καθόνταν ημιξαπλωτή και κατάπινε κιόλας τα φλέμματα, ήταν να την σηκώνει ο άντρας μου ψηλά, μπρούμυτα στον αέρα (κάτι σαν αεροπλανάκι φαντάσου, θελαμε κ εμείς να της το κάνουμε λίγο παιχνίδι, τρομάρα μας..) και με γρήγορες κινήσεις να της πατάω εγώ τον ορό με σύρριγγα στο ρουθούνι...βγάζαμε μυξούλες απο κει, μετά πηγαίναμε στο άλλο...) απειρες φορες την ημερα...δύσκολο και για το παιδί και για εμάς, αλλά επρεπε να γινει, είχε πολύ πράγμα..

Όσο αφορά την αντιβίωση τώρα, εμάς δεν μας είχε δώσει αφού δεν είχε πυρετό. Εσένα γιατί στην έδωσε? τέλος, για το flixotide, μου είχε πει οτι επειδή είναι κορτιζόνη, όλες οι κορτιζονούχες θεραπείες θα πρέπει να την κοβουμε σταδιακά και οχι απότομα, δηλαδη στην διάρκεια της θεραπείας καναμε δυο πατηματα ανά 12, μετά το κάναμε ένα πάτημα, μετά μόνο το βράδυ και μετά τέλος..

Περαστικά σας !

Καλησπέρα μανούλες χρειάζομαι την συμβουλή σας και εγώ γιατί και εμένα ο μικρός μου άρχισε από προχθές το βράδυ ένα βήχα(αραιά και που) και ακούγεται σαν καπνιστής 80 χρονών (είναι 5,5 μηνών).

Με τον γιατρό μου που μίλησα μου είπε να βάζω μόνο ορό στην μυτούλα,5 φορές την μέρα από μισή αμπούλα.Αύριο θα τον πάω από εκεί να τον δει.Πάντως δεν βλέπω καλυτέρευση, μάλλον έχει αρχίσει να βήχει περισσότερο.Λέτε να είναι και εμάς βρογχιολίτιδα;Τι άλλα συμπτώματα έχει;Μπορεί ένα απλό κρυωματάκι να γυρίσει σε βρογχιολίτιδα;

Αχ βρε κοριτσια! Σας ευχαριστώ όλες. Η μικρή είναι σαφώς καλύτερα. Δεν έμεινα όμως με σταυρωμένα χέρια. 2 φορές τη μέρα την πάω στο ιατρείο και της κάνει μασκα με aerolin στο νεφελοποιητή, μετά πλύσεις με ορό+ otrivin, περιμένουμε 1 ωρα και μετά της΄κάνει μάσκα με κορτιζόνη. Μου είπε ότι δεν έχει πιστοποιημένα αποτελέσματα η κορτιζόνη, αλλά σε μας βοήθησε από την 1η φορά.Οι μύξες εφυγαν σχεδόν και ο βήχας ελαττώθηκε(προς Θεού δεν έγινε ακόμα καλά, αλλά τώρα τρώει και κοιμάται-βέβαια δεν τηναφήνω ξαπλωμένη γιατί υποτροπιάζει και όλο το 24ωρο την εχω αγκαλιά). Μας έδωσε και για 3 μέρες σταγόνες soldesanil. Ξερω βεβαια ότι η κορτιζόνη μόνο αθώα δεν είναι.. γλιτώσαμε το νοσοκομείο όμως.. τι να πω.. γεννήθηκε και λίγο προωράκι 36+4 με καισαρική γιατί το καρδιογράφημα δεν ήταν καθόλου καλό και φοβάμαι πολύ.. Σας φιλώ όλους και όλες... :P

Kαλημέρα cinderella!

Χαίρομαι που η μικρούλα σου είναι καλύτερα και γιατί να μην είναι?

Να μη φοβάσαι...Πολλα παιδάκια κάνουν μικρά βρογχιολίτιδες γιατί είναι ανώριμο ακόμα το αναπνευστικό τους σύστημα.Συνήθως τις θέλει τις μερούλες της!

Εμένα έκανε 4,5 μηνών, 5,5 μηνών(νοσηλευτήκαμε) , 6,5 μηνών (νοσηλευτήκαμε) και πριν λίγες μέρες

έκανε πολύ πολύ ήπια - είμαστε τώρα 22 μηνών.

Περάσαμε πολύ άσχημα αλλα όλα περνάνε.Ο νεφελοποιητής κάνει θαυματα!

Αγωγή με aerolin-κορτιζονούχο τις δύο πρώτες φορές και aerolin και flixotide-εχει μεγαλη ποσότητα κορτιζόνης- την τρίτη.

Αντιβίωση γιατί να σου δώσει,μόνο αν κάνει πυρετό παίρνει...

Εμένα μου είχε πει να ελέγχω την αναπνοή του στο λαιμάκι του,αυτό πρέπει να προσέχουμε περίπου για 2 μερούλες μετα στρώνει.Και ειδικά αν δωθεί πιο δραστική κορτιζόνη,ανταποκρίνονται θετικα άμεσα τα παιδάκια!

Τελοςπάντων ας πω γρήγορα τι μας βοήθησε εμας - που βλέπω είχαν αποτέλεσμα!!!!Ντίνα μου! :kiss: -

Βάζω μια κουβέρτα διπλωμένη κάτω από το στρώμα για να κοιμάται υπερυψωμένο και να διευκολύνεται η αναπνοή.Η βρογχιολίτιδα δυσκολευει την αναπνοή -ανεξάρτητα από την ύπαρξη μπουκώματος ή όχι.

Βάζω άπειρο ορο και δίνω πολλά υγρα.Μη φοβάσαι που δεν τρωει καλα,όσο θέλει έστω και δυο λεπτάκια κέρδος είναι ,θήλαζε συχνά και μη φοβάσαι θα ξαναβρεί μετα το ωράριο της!

Το κόλπο που έκανα τις προηγούμενες μέρες ήταν αντί να ρίχνω σταθόνες ευκάλυπτου στο δοχειάκι για νερό που έχω κρεμασμένα στο καλοριφερ, να βράζω νερό και σε ένα ποτήρι να βάζω το βραστό νερό με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλπτου και να το αφήνω όλο το βράδυ πάνω στα καλοριφέρ...Διαχέεται πιο καλά στο χώρο μέχρι και η δική μου μύτη ξεβούλωσε στο σαλόνι!!!Πλάκα κάνω,πάντως ηταν πολύ αποτελεσματικό!!!!!

Ζητάω συγνώμη για την πολυλογία...

Περαστικά και μη μασάτε,αυτά περνάνε!!!!!

A!

Mariannap , δυστυχώς και ένα απλό κρύωμα μπορεί να εξελιχθεί σε βρογχιολίτιδα αφού η βρογχιολίτιδα προκαλείται επειδή ο οργανισμός για να πολεμήσει τα μικρόβια του κρυολογήματος , τείνει να κλείσει τα βρογχιόλια( είσοδος και έξοδος οξυγόνου στους πνευμονες) για να μην εισέλθουν οι εισβολείς=μικρόβια!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...