Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ???


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα. Θα θελα τις απόψεις σας σε ενα θέμα που με απασχολει εδώ και καιρό.

Η μιρκή μου ειναι δεκατριών μηνών και τελευταία βλέπω στροφή στην συμπεριφορά της. Νευριάζει πολύ, κανει "ντα" οταν της λεω κατι με ένταση ή κατι που δεν της αρέσει να κάνει, καμια φορά μου το κανει και στο ασχετο όταν την έχει αγκαλια ο μπαμπας της. Το κάνει πια ΚΑΙ σε άλλους εκτόσ απο μένα. Ξέρω οτι το παιδι μεγαλώνει και δημιουργεί χαρακτήρα. Δεν ξέρω όμως πως να της συμπεριφερθώ. Αναρωτιέμαι μήπως το να τις επιβάλω πράγματα με το ζόρι, όπως φαι και υπνο, φέρνει τέτοια αποτελέσματα στην συμπεριφορα της?

Δεν θέλω να της κανω τα χατήρια για να "τα έχω καλα" μαζί της. Δεν με νοιάζει αυτό. Θέλω όμως πολύ να γίνει ενα υπάκουο παιδί και με αρχές. Ηδη αντιλαμβανεται που την "παίρνει" και που οχι, να περνάει το δικό της. Κατι κανω λάθος αλλα δεν ξέρω τι. Πρέπει οταν νευριάζει να μην δίνω σημασία?? Πρέπει να της εξηγώ? (Στις εξηγήσεις δεν δίνει και πολύ σημασία). Με ποιον τρόπο μπορεί να μάθει που είναι τα "ορια" χωρίς εκνευρισμούς και εντάσεις.

Σας τα είπα κάπως συγκεχυμένα αλλα ετσι ειναι και όλη η ψυχολογια μου. Κορίτσια δικαιολογείστε με αν νομιζετε οτι υπερβάλω. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και το θέμα με καιει!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΟΥ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ

ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΙΣ .

ΣΕ ΜΙΜΗΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑ .

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ .

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .ΠΧ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΔΩΣΕ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ .ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΑ «ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ»

ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ .ΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΟΧΙ ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΤΑΝ ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΙΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΛΕΩ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ .

ΑΝ Π.Χ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ,ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ .

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απορια το ντα ποιος της το εμαθε???????

ριξε του χωρις να σας βλεπει το παιδι μερικες σφαλιαρες

τωρα για τα νευρα λογικα μου φαινονται

ειναι ενα ζουζουνακι και θελει να κανει διαφορα και να ανακαλυψει τον κοσμο και εσυ προσπαθεις να το περιορισεις

δεν ειναι στρατιωτακι και εγω στην θεση της κορης σου θα ειχα κανει επανασταση

και νευρα θα εχει και θυμο και απογοητευση μην την περιοριζεις σε καλουπια αστη να χαρει την ηλικια της

φιλικα :kiss::kiss::kiss:

αυτο που της δινω να κανει οταν βαριετε ειναι να της εχω μια τσαντα με παιχνιδια και τα βγαζει και τα περιεργαζετε

της αρεσει να παταει τα κουμπια του σταθερου τηλεφωνου χωρις να ξερει τι ακριβως και και της δινω διαφορα να πεταει κατω να δει τι θορυβο εκαναν και που πεσανε

σε λιγο που θα αρχισι να περπαταει θα την αφηνω να ανοιγει τα συρταρια με τα ρουχα και σε οτι δεν θελω να πιανει θα εχω ασφαλειες εχει να κανει το σπιτι,,,,,,,,,,μπο.......λο!!!!!!!!!!!!!βομβαρδισμενο θα ειναι παντα αλλα εμενα μου αρεσει θα την βοηθαω και απο πανω!!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ,ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΓΑΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ .

ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ .ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ Η ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΩΡΑ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΣ ΕΣΥ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρεπει να σου πω οτι την εχουμε περασει κι'εμεις αυτην τη φαση στην ιδια ηλικια...!!! Ακομα βεβαια κανει νευρα τωρα που ειναι 21 μηνων αλλα ειναι γενικα πιο ηρεμος...!!! Ειναι κατι που δεν μπορεις να το αποφυγεις...! :P

Εμενα τωρα οταν θυμωνει στριγγλιζει και πολλες φορες πεταει πραγματα... κι'εμενα με κανει ντα καμια φορα αλλα οχι απαραιτητα επειδη το ειδε απο εμενα... αν το παιδακι ειναι γενικα λιγο πιο νευρικο και ζωηρο ξεσπαει πιο εντονα απο καποια αλλα πιο βολικα παιδακια...!!!

Οταν το κανει αυτο του μιλαω πολυ αυστηρα και αμεσως μαζευεται... οταν στριγγλιζει και πεταει πραγματα στην αρχη δεν δινω σημασια για να δω ποτε θα το σταματησει... εαν δεν σταματαει του μιλαω αυστηρα η μπορει και να του βαλω και καμια φωνη (αναλογως με την περιπτωση), αν δεν πιασει ουτε αυτο τοτε θα του αποσπασω την προσοχη με κατι αλλο (αν και δυσκολα το πετυχαινω γιατι ειναι επιμονος)...!!!Επειδη πολλες φορες δεν πιανει ουτε αυτο αναγκαστικα θα τον βαλω τιμωρια στην κουνια του για 1 λεπτο οπου τοτε σιγουρα θα ηρεμισει...!!!

Ο διαλογος ειναι καλη σκεψη αλλα οχι γι'αυτην την ηλικια... σε λιγο καιρο θα μπορουμε να το κανουμε και αυτο...!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ Mary78 εμενα ειναι μονο 9,5 μηνων

και νευριαζει ! :( Εδω και λιγες μερες

τσατιζεται και φωναζει αν δεν γινει το χατιρι

του . Και σπανια του φωναζω ή του μιλαω εντονα

Προσπαθω να του εξηγησω οτι ΟΧΙ δεν γινεται

αυτο και ΜΗ αλλα γινεται χειροτερο ...

Προσπαθω να του αποσπασω την προσοχη με

κατι αλλο αλλα μου το πεταει :(

Ειλικρινα δεν ξερω γιατι το κανει και

εχω απελπιστει ... Απο τοσο μικρο να

ειναι τοσο τσατιλας :P Εχει εντονη

προσωπικοτητα αλλα οχι και ετσι ! :huh:

Συγγνωμη που καταχραστηκα το θεμα σου :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαιρούλα καλησπέρα!

Ακριβώς την ίδια ηλικία έχει και η δική μου κόρη και δεν σου κρύβω πως το θέμα των "ορίων" είναι κάτι που με προβληματίζει.

Έχω βρεί αυτό το άρθρο το οποίο εμένα με βοήθησε και μου έλυσε κάποιες απορίες.

http://www.parents.gr/psych/a183

Τώρο για το ντά καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς σαν λέξη γιατι θα το μιμηθεί.

Το έλεγα και εγώ αλλα πλέον το έχω σταματήσει και το έχει ξεχάσει.

Επίσης το να την πιέζεις να φάει ή να κοιμηθεί θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Αν πεινάσει θα φάει και αν νυστάξει θα κοιμηθεί!

Δεν είναι χαζά τα μωράκια μας!

Προσπάθησε όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει να της αποσπάς την προσοχή και μην ξεχνάς πως είναι μικρή ακόμα!

Καλή συνέχεια! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH μου, το "ντα" οχι δεν το ακουσε απο μένα. Το άκουσε απο τους παππούδες που όταν έπεφτε και χτύπαγε π.χ στο τραπεζάκι κανανε το τραπεζάκι "ντα"!!!!! Οταν το ανακάλυψα επέμεινα να μην ξανααναφερθει η λέξη ώστε να την ξεχάσει. Οι παπούδες ως επι τω πλείστον φαίνεται να ακούνε, δεν ξέρω όμως τι γίνεται πίσω απο την πλάτη μου.....

:dry: Γιατι η μικρή απο τότε που το άκουσε δεν λειε να το ξεχάσει και ας μην το ακούει μεσα στο σπιτι..

Εχεις απόλυτο δίκιο στο ότι αν προσπαθήσω να της επιβάλλω κατι τότε τα πράγματα γίνονται τρις χειρότερα. Όταν πήγαινα με τα νερα της όλα ήταν πολύ καλύτερα. Τώρα που εχει αρχίσει και αλωνίζει όμως οι "υστερίες μου" κινούνται κυρίως στο αν αυτό με το οποίο θα καταπιαστει θα ειναι επικίδυνο να χτυπήσει, και η ώρα του βραδινού ύπνου. Εκει μονο εχουμε προβλημα. Το σπίτι δεν είναι πολύ μεγάλο και οι κίνδυνοι ειναι τριγυρω της. Τους εχω περιορίσει όσο μπορώ αλλα ολη μέρα τρέχουμε απο πίσω της.!!!

ΕλενηΧ οταν το παιδι ξεκινήσει να περπατάει, δεν του λεει τίποτα μια τσαντα παιχνίδια! Θέλει να περπατήσει όλο τον κόσμο!! Θα ρθει και η σειρα σας και θα με καταλαβεις... Πέφτει τόσο συχνά (ακόμα και όταν στέκεται όρθια!) που -τουλάχιστον στην δικη μου περιπτωση και μάλιστα λογω φόβου- όταν βλέπεις τον κίνδυνο να ρχεται υστεριαζεσαι με τα μη και τα οχι. Κια φυσικα την αφηνω να αδειαζει συρταρια, και φυσικα την αφηνω να κανει το σπίτι "καλοκαιρινο" αν δεν κινδυνευει.

sweetmammy μου, μου κανες την καρδια περιβόλι!!! Μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσω τα ηρεμιστικα για να μην κανω το παιδι μου νευρικο...!!

To agoraki mou, το θέμα δεν ειναι δικο μου, ειναι όλων όσων "συμπάσχουν"!! Οπότε βουρ και συ!!

Amanda, σε ευχαριστώ παρα πολύ για το άρθρο. Και γω φρονώ ότι το παιδι απο την στιγμή που αρχίζει και αντιλαμβάνεται θα πρέπει να αντιλαμβανεται και τα όρια. Χωρίς αυτό να σημαινει οτι θα πρέπει να επιβαλλονται με φωνές και εντάσεις. Θεωρώ επίσης οτι τα περισσοτερα "λάθη" τα κάνουμε μεσα στην σύγχυση τους άγχους και της άγνοιας (και αυτό γιατι καθε μιας μασ νοιαζεται για το παιδι της). Μήπως τελικά το ένστικτό μας ειναι ο καλύτερος οδηγός?????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι φυσικό και να φωνάξεις και να νευριάσεις καταλαβενω απόλυτα και εγώ μια από τα ίδια είμαι ,προσπαθώ πολύ να μην «ιστεριαζω» γιατί ξέρω ότι έτσι δεν βγαίνει τίποτα .

Ευτυχώς εγώ δεν έχω παππούδες να μαθαίνουν στο μωρό ότι δεν πρέπει .

Καταλαβενω επίσης το μικρό σπίτι ,και εγώ μικρό έχω και όλα τα φτάνει με λίγες κινήσεις.

Η κάθε μαμά ξέρει το παιδί της καλύτερα από τον καθένα .εγώ ήμουνα πιο «ήρεμη» όταν προσπαθούσε να κινηθεί γιατί το μωρό μου είναι πολύ προσεχτικό από μόνο του και υπολόγιζε την κίνηση που θα κάνει .δεν φοβήθηκα ποτέ μου τόσο ότι θα πέσει να χτυπήσει στα τραπέζια και σε αυτό τον τομέα ήμουνα καλα .εξακολουθεί να θέλει να πειράζει τα πάντα ,εκεί εχουμε ένα θέμα .ευτυχώς βλέπω ότι από το πολύ «όχι» σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα καταλαβαίνει το όχι .

Στην αρχή νευρίαζε πολύ που του έλεγα όχι ,τσίριζε και χτυπιόταν αλλά τώρα βλέπω ότι σταμάτησε να τσιρίζει και το δέχεται .

Άρα αυτό που θα σου πρωτινό είναι να είσαι σταθερή σε κάποια σημαντικά θέματα ασφάλειας και θα τα καταλάβει σιγά σιγά .μην είσαι όμως αρνητική σε όλα .

Πχ αν θέλει το τιλεκοντρολ δεν πιραζει και αν το παρει .αν θελει να ανοιξει την πορτα του φουρνου ειτε δουλευει ειτε όχι να εισαι κατηγορηματική ότι δεν επιτρέπετε .

Δεν ξέρω αν είναι και το σωστό αυτό που κάνω να του αφήνω κάποια πράγματα να τα «κατακτά» για να νιώθει καλα αλλά αυτό νιώθω ότι δεν μπορώ να είμαι συνέχεια με το όχι στο στόμα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ......ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ :lol: !!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:

1. ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

2. ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΒΡΑΔΥΝΟ

3. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Π.Χ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑΤΑ, ΒΑΡΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΛΠ

4. ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ¨ΤΙΜΩΡΙΑΣ¨ ΚΑΙ ¨ΣΥΝΑΙΣΗΣ¨ ΟΠΩΣ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΑΚ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ Ή ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ

5. ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ

6. ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ/Η ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΣ/Η

ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 14 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΕΤΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΚΛΑΙΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΛΠ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ!!!!ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΞΥΛΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ "ΝΤΑ" ΚΑΙ Ή ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑ :cheer: Ή ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ;) !!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ....ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ B) !!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

:kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 16,5ΜΗΝΩ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑΑΑΑ!!ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΚΛΑΕΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ!!ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ!!!ΕΜΕΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ..ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ..ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!!!ΜΙΑ 2 3 ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΗΓΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ..ΤΟΤΕ Ο ΜΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΜΑ ΜΟΥ!!!ΜΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ...ΥΠΟΜΟΝΗ!!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα μωρα λιγο πριν ή μετα τα πρωτα γενεθλια , αρχιζουν να καταλαβαινουν το εγω τους . Ολες αυτες οι εντονες αντιδράσεις και το "γραψιμο" που μας κανουν , ειναι απολυτως φυσιολογικά σ΄αυτη την ηλικια .

Χρεος του γονιου ειναι να σταθει διπλα στο μωρο και να το βοηθήσει θετοντας ορια και εξηγήσεις για το καθε τι .

Οι ξυλιες , η τιμωρια , οι φωνες και οι υστεριες (που δυστυχως κανεις μας δεν αποφευγει καποιες στιγμες ) δεν βοηθαν το παιδι αντιθέτως το αγχωνουν και το μπερδευουν . Τα παιδια μετα τα 2 καταλαβαινουν την εννοια της τιμωριας , πριν δεν εχει κανενα νοημα .

Εμπιστευσου το ενστικτο σου και ακου το μωρο σου. Ειναι μια δυσκολη ηλικια αυτη αλλα χαλάρωσε και δες το σαν μια φυσιολογική φαση . Φυσικά και θα πεσει , φυσικά και θα κανει καρουμπαλα , φυσικα και θα κανει ζημιες !

Εσυ να εισαι διπλα της να της μιλας , να απαγορευεις τα σημαντικά και να την αφηνεις ελευθερη σε αλλα ασημαντα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρε κοριτσια, να πω και εγω κατι?

Μιλαμε για την ηλικια ενος ετους, ετσι?

Εγω γιατι την βλεπω ακομη μικρη την κορη μου και οτι οτι κανει ειναι φυσιολογικα?

Μιλησατε για ξυλιες!

Δεν ειναι πολυ μικρα για να ασκησουμε σωματικη βια?(βασικα ουτε και σε μεγαλυτερα παιδια πρεπει).

Η το δικο μου παιδι δεν καταλαβαινει η εγω ειμαι πολυ μαλακη με το παιδι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH το μιρκό σπίτι ειναι μεγαλο πρόβλημα. Κι η δικη μου ακούει αρκετα "μη", φροντιζω να ειναι σε σηματικα πράγματα γιατι αν οχι, θεωρώ οτι καποια στιγμή δεν θα χουν αξία!!

Ηappy mammy, οντως αυτός που θα πρέπει να εκπαιδεύσω και να του κανω ασκήσεις ψυχραιμίας θα πρέπει να ναι ο εαυτός μου. Μαλλον εκει χάνω το παιχνίδι!!

Τονιαχαν ποσες φορές εχω "σωσει" το φαγητο και δεν εχει μπει ο αραπης!!!

Lala πολυ σημαντικες οι πληροφορίες σου. Δεν γνωριζα οτι όλα αυτα θα μπορούσε να ειναι μια φυσιολογικη κατασταση που καποτε θα περασει. Θεωρούσα οτι εγω ήμουν υπαίτια της συμπεριφορας της απο λάθος χειρισμούς.

Ερώτηση? Δεν ειναι άσκοπο να της εξηγούμε εφόσον χαρακτηριστικο της εν λόγω "φάσης" ειναι το γραψιμο???

''

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mary78 έγραψε:

Lala πολυ σημαντικες οι πληροφορίες σου. Δεν γνωριζα οτι όλα αυτα θα μπορούσε να ειναι μια φυσιολογικη κατασταση που καποτε θα περασει. Θεωρούσα οτι εγω ήμουν υπαίτια της συμπεριφορας της απο λάθος χειρισμούς.

Ερώτηση? Δεν ειναι άσκοπο να της εξηγούμε εφόσον χαρακτηριστικο της εν λόγω "φάσης" ειναι το γραψιμο???

Σου γυριζω την ερωτηση ...

Ειναι ασκοπο να μιλας σε ενα μωρο μερικων ημερων αφου δεν καταλαβαινει ?

Τα μωρα καταλαβαινουν (τη φωνη ,τη χροια και αργοτερα το νοημα αυτων που λεμε) ασχετα αν ανταποκρινονται ή οχι σ΄αυτο που τους λεμε . Φυσικά δεν θα αρχισεις να εξηγεις λεπτομερως με πολλες λεξεις . Μικρες προτάσεις με νοημα κατανοητο . πχ "Προσεξε , καιει!" , "προσεξε γλιστράει "

Απεφυγε οσο μπορεις το οχι και το μη ( ουτε εγω μπορω!)

Με βοηθάει παντα να ξερω τι συμβαινει στο παιδι μου σε καθε ηλικια , ωστε να μπορεσω να ανταποκριθω μακρια απο τα στερεοτυπα και να αποφυγω ...το εγκεφαλικο !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=133202

Δεν το χω διαβασει αλλα ειναι στη λιστα μου !

http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=147407

Το παρηγγειλα επιτελους και περιμενω εναγωνιως να το διαβάσω !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω το εχω το πρωτο βιβλιο..ειναι πολυ δυσνοητο αλλα καλο με παραδειγματα!!!!

Να σας πω μια περιπτοση, πηγαμε το Σαββατο στο Βαφτησητηρη του αντρα μου ο οποιος ειναι 5 ετων..θα γιενι τον Ιουλιο και μοναχοπαιδι.

Ειχε μια απιστευτη συμεριφορα τσιρηζε φωναζε συμπεριφεροτασ σαν αγριμη, τραβηξε τα μαλλια του μπαμπα του εδοσε μουνια στο προσωπο της μαμας του, ειχε την απαιτηση να τον εχουν αγκαλια, ειναι και ψιλο παιδι..ουρλιαζε και εκλεγε οταν η μαμα του εδοσε ενα αρκουδακι στο δικο μου παιδι..και γεννικα συμπερηφεροταν σαν αγριμι..

Η μητερα του του μιλουσε απιστευτα ηρεμα, του ελεγ δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις, οχι αγαπη μου δεν πρεπει να χτυπας τη μαμα και λποιπα..

Δεν ξερω αν καταλαβαινε τιποτε το παιδια..αλλα απο καρδιας σας λεω πως αν το δικο μου παιδι εκανε κατι τετοιο, θα ετρωγε μια στον πισινο και θα πηγενε τημωρια στο δοματιο του..μηλαμε για αυτην την ηληκια παντα...τωρα που ειναι 10 μηνων..και να του δοσω μια στον πισινο..στα παλια του τα παμπερς..χαμπαρη δεν παιρνει.

Αλλα μου εκανε εντυποση..δεν θα ηθελα να εχει τετοια συμπεριφορα οταν μεγαλωσει...αν και ηδη εχει αρχησει να εκδηλωνει ζηλια κτιτικοτητα και νευρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ax ta eixes ksana protinei alla den ta eixa simiosei . :blush:

mpika ligo kai sta upolipa biblia kai ta exasa ligo .

uparxoun biblia pou aforane ta mwra-paidia gia ta panta !!!

kapoia apo ton titlo kai mono ta aperipsa na ta dw kan .

kapia ala mou fanikan endiaferonta .

kapia ta exw agorasei kai bgikan moufa :angry:

pws mporoume na kseroume oti to biblio pou agorazoume einai kalo kai tha mas kanei na to diabasoume ?

den ginete apo thn perigrafh kai mono na katalaboume ti akribos grafei o sigrafeas kai poso katartismenos einai (ektos apo kati eksereseis pou kanoun mpam)

a! diabasa thn perigrafh aytou pou parigkiles kai katalaba giati sou arese toso ;) :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια μου ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ...οτι κάνετε τώρα θα έχει αντίκτυπο αργότερα και τα τυχόν λάθη σας..όταν θα τα δείτε στην πράξη δεν θα σας αρέσει αλλά εσείς θα το έχετε διδάξει συνειδητά ή ασυνείδητα..και δεν θα σας αρεσει καθόλου το παιδί να έχει υιοθετήσει συμπεριφορές..που θα τις μιμηθεί και θα δείτε εσάς..! :P

Θα γίνω λίγο σκληρή και ζητω συγνώμη εκ των προτέρων αλλά κάποιες συμβουλές που διάβασα μου έφεραν στο νου ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΟΥ.και ειλικρινά...με λυπεί...πλάθουμε ανθρώπους...!προσωπικότητες..

εγω προσωπικά βρισκω ιερό ..!!και προσπαθω πολύ να μαθάινω..

Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι νέοι έχουμε πρόσβαση σε τοσες πληρφορίες..μπορουμε να τις διαβάσουμε να τις μελετήσουμε..και να τις εκμεταλευτούμε για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ..βρείτε τρόπους να αυτοέλεγχεστε..ειναι δυσκολο το ξέρω..ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ κυρίως! είναι μωρά με έναν εγκέφαλο μια σταλίτσα ..που οτι ερεθισμα παιρνει γίνεται βίωμα...!ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΣΗΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ..!

Υπάρχουν τόσα πραγματα που μπορείτε να κάνετε για να "χειριστείτε" τα παιδιά σας..!Και ακόμη και την αρνητική συμπειροφρά να την κάνετε να γινει θετική..

Μωρό με νευρα..ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΦΡΑΣΗ..τι παει να πει μωρό με νευρα..δεν υπάρχει τετοιο μωρό...!Ξερετε τι έιναι να βγάζεις δόντια ..να προσπαθεις να περπατησεις ..να επικοινωνησεις ..να μαθεις τον κόσμο....και γύρω σου μεγαλοι άνθρωποι να σου λένε διάφορα.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...μπειτε στον κοσμο τους..!δεν μιλάω για υπερβολές. τιποτα δεν ειναι υπερβολικο για ενα παιδι 1, 1,5, 2 ..όλα τα θέλουν...ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ...

Είναι δυσκολο πολύ δυΣκολο να μην χανεις την ψυχραιμια σου το ξέρω..ΑΛΛΑ οσο το κάνετε κερδισμένοι θα βγειτε..!

Αφηστε τα να πειρματιστουν να παθουν για να μαθουν..αφηστε τα να πεταξουν πραγματα κάτω..να χυσουν το νερό τους..να σκαρφαλώσουν ...να τα κανουν ανω κατω...να διεκδικησουν..να τσιριξουν...να εκφραστουν...αφηστε τα να κανουν λαθη ...ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ μιλατε μιλατε μιλατε εξηγειτε ..δεν ειναι ασκοπο( καποια κοπελα το εγραψε) ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΛΕΤΕ...καπου στο μυαλουδακι του ..

θελει να τραβηξει το σεμεδακι ..μαζί τραβηξτε το και μετα γελαστε οριστε το τραβηξαμε..παιδι μου ..απλα πεσαν ολα κατω..θα το κανει 1 2 θα δει οτι δεν ειναι και τιποτα θα το σταματησει..οσο πιο πολύ ασοχλειστε και μιλατε τοσο πιο πολυ θα βλεπετ οτι κατανοει ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!

Τσιρίζει τσιρίξτε μαζί του ή πηγαιντε διπλα του με ηρεμία ..να μπορεστε να τα καταλαβει τι δεικεδικεί τι θέλει ..ΓΙΝΤΕ και εσεις παιδ..Η ΦΑΣΗ αυτη πριν μιλησουν ειναι πολυ δύσκολη...Η λαλα εχει πολυ δικιο ...ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ...!ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ..!ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΑΡΝΕΤΕ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΑΑΑ ΤΟ ΑΠΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΚΟΜΑΘΕ....Ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΛΈΕΙ ..διαβαστε και δειτε (ειναι εντυπωσιακο ολα τα παιδια τα ιδια κάνουν) τι πρπει να κανετε σε κάθε φαση..!

Δεν ξερω πως φαινονται αυτα που γραφω...δεν γραφω για να φανω οτι εγω εχω κάνει τα σωστα..αλλα απο τη στιγμή που αρχισα να διαβαζω να επισκεπτομαι ειδικους και να ρωτω (οπως ρωτουσα και οταν σπουδαζα)Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΟΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ..

Τωρα που πια θα γινουμε 3 εχω αλλη σταση ..τωρα κατανοει ειμαι πιο αυστηρη (αλλο σταδιο) αλλα σε αυτες τις ηλικίες θελει να ειστε ελαστικές βεβαια με όρια ..δεν αντιλεγω..αλλα όχι ορια με βαση εσας που ειστε και σκεφτεστε σαν ενηλικας ..

Ναι να μαθετε τι πειραζουμε και το όχι ..που τρωμε..που παιζουμε αλλα οχι με επιδειξη δυναμης ή φωνής..οχι να μαθει οτι δεν πειραζουμε την πριζα γιατι η μαμα δινει μια ή γκαριζει σαν γαιδαρος..αλλα γιατί δεν εχει κανενα νοημα και γιατι ειναι θα μας προκαλεσει κάτι..θα πονεσουμε..ή δεν ξερω εγω τι άλλο...!!!!!!ΣΥΝΕΠΕΙΑ!

Ειναι παρα πολλες οι συμβουλες που θα μπορουσα να δωσω ..αλλα βασικο να θελει ο άλλος τις ακουσει ...και εμενα μου τις μαθαν..δεν τισ ηξερα..!

Καλό και το ένστικτο της μάνας..αλλα θελει πολύ δουλειά..!

ευχομαι να μη σας κουρασα..αλλα στεναχωριεμαι οταν ακουω μαμαδες να τυραννιουνται ενω μπορουν να καλυτερευσουν τη ζωή τους..(τα περασα και εγω)!

σας φιλώ! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφροδιτη μου δυστυχως δεν ξερουμε , γιαυτο σιγουρα θα διαβασουμε και μερικες μουφες :laugh:

Βεβαια αυτο που εγω βρισκω μουφα μπορει σε αλλον γονιο να ταιριαζει , ειναι και θεμα ποσο μας "αντικατροπτιζει" αυτο που διαβάζουμε.

Σεσιλ συγχαρητήρια σ΄αυτη τη μαμα ! Εσενα ειλικρινα το λεω ενωπιων ολων αν σε ξανακουσω να λες το παιδι σου κακομαθημενο κλπ κλπ σου κοβω την καλημερα ! Χαλαρωσε χριστιανη μου επιτέλους , τα μωρα λειτουργουν με το ενστικτο !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Cesilia δεν ξέρω αν το περιστατικο που περιγραφεις ειναι ο φόβος κάθε μάνας, ειναι όμως ο δικος μου ο τρόμος!! :unsure: Ευελπιστώ να μην "λουστώ" καποτε τέτοιες συμπεριφορές.

Ανεξήγητη όμως η συμπεριφορα του παιδιού υπό την επιβλεψη μιας "προσεκτικης" και επεξηγηματικης μανας..... (Και πολύ ανεκτικής θα λεγε κανεις!!!!!) Αν ο μπαμπας ειναι υπαιτιος τέτοιας συμπεριφορας η μαμα πρέπει να βουτίξει τον μπαμπα και οχι το παιδι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα πειστατικά και οι μεμονωμενες περιπτωσεις σαν παραδείγματα εμενα προσωπικα δε μου λένε κάτι...

Δεν ξέρω τι γινεται μεσα στο σπιτι τους ουτε τι έκαναν και οδηγηθηκε εκει ...ολες οι συμπεριφορες σχεδον μπορουν να αναλυθουν και να βρεις την αιτία πρόκλησης ..!και μπορει η μαμα αυτή ακομη και απο την πολύ υπομονη να εχει δοηγησει εκει το παιδι...

εχω δει πολλες μαμαδες στα ματια και στο θεαθηναι να ειναι τελειες και στι σπιτι να μεταλλασονται ..(προς θεού δεν το λεω για τη μαμα που αναφερατε)

υπάρχει τροπος ..και η υπομονη μόνο ή η γλυκιά η αντιμετωπιση να μην ειναι ο σωστός..να χεριστεις ενα παιδι 5 χρονων !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χθες εκανα αυτη τη συζητηση με την παιδιατρο μας,ο γιος μου οταν νυσταζει ή πειναει αρχιζει και τσιριζει ή οταν του πεις οχι,δεν το κανει συχνα μετα τη γεννηση της αδερφης του το ξεκινησε.Το κακο ειναι οτι καποιες φορες του βαλα τις φωνες και μια φορα του δωσα μια στον πωπω του...μεγαλο λαθος αλλα εχασα την υπομονη μου εκεινες τις στιγμες.Μου λεγε η παιδιατρος για τη φαση του Υπερεγω που περνουν εκει κοντα στα 2 με 4 χρονια.Η λυση ειναι αυτα που εγραψαν και οι πιο πολλες πο πανω,ηρεμη αντιμετωπιση οχι φωνες οχι σφαλιαριτσες στον ποπο.Το εφαρμοζω και βλεπω οτι δουλευει,γι αυτο το προτεινω. Σε μας εχουν κανει λαθη και οι παππουδες του,για να τον στηριξουν ψυχολογικα τις μερες που ημουν στο μαιευτηριο αλλα κ μετα αρχισαν τα πολλα μπραβο,τα "εσενα αγαπαμε μονο" και τετοια παρομοια.Και πολλα χατηρια εννοειται και ΠΟΛΛΑ δωρα,παρα πολλα ομως! Τους τα κοψαμε γιατι μονο καλο δεν του κανε αυτη η σταση.Ο πατερας μου ακομη συνεχιζει γιατι του χει μεγαλη αδυναμια αλλα προσπαθω να τον μαζεψω,γιατι με το που τον βλεπει ο μικρος αρχιζει τα κολπα του γιατι ξερει οτι θα τον κανακεψει..θελει καλο κοντρολ αυτη η κατασταση για να μην τους γινει συνηθεια η φωνη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...