Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα,

καταρχήν να ευχηθώ σε όλες μια καλή εγκυμοσύνη και σε αυτές που προσπαθούν να συνεχίσουν τις προσπάθειες και να μην εγκαταλήψουνε το.....σπορ :P

Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από το μικροβιολογικό και επικοινώνησα με την ενδοκρινολόγο μου,διότι ήταν ελαφρώς αυξημένη η TSH.

Μου είπε λοιπόν να πάρω Τ4 των 25 αρχικά και έκλεισα ραντεβού στις 29 Απριλίου για να με ξαναδει.

Θέλω να ρωτήσω, υπάρχουν κι άλλες κοπέλες ,εγκυμονούσες, που έχουν κάποια δυλειτουργία θυροειδούς και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο έμβρυο,εάν π.χ. δεν πάρω το χάπι!

Είμαι 16 εβδομάδων και γενικά οι τιμές μου (TSH,T3,T4)ήταν οριακές μετά την παλλίνδρομη κύηση που είχα. Ποτέ όμως δεν χρειάστηκε να πάρω χάπι, μόνο τώρα :(

Δημοσίευση

To χαπι δεν θα ξεχνάς να το παιρνεις. Το παίρνω εδώ και 3 χρόνια

και το έπερνα και καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Αργότερα το πιθανοτερο είναι να σου αυξήσει τη δόση.

Στην εγκυμοσύνη έκανα κάθε 6 εβδομάδες εξέταση tsh.

Ο δικός μου ενδοκρινολογος είχε πει ότι η πολύ αυξημένη tsh μπορεί να βλάψει το iq του βρέφους. Δες και αυτό που βρήκα, αναφέρει για νοητική στέρηση http://www.vita.gr/html/ent/526/ent.6526.aspΑν όμως το παιρνεις κανονικά το χάπι και ειναι ρυθμισμένη η ορμόνη, όλα θα πάνε καλά! :)

Καλή εγκυμοσύνη!

Δημοσίευση

Τηλεφωνικά σου εδωσε το φαρμακο? Δεν ειδε τον θυρεοειδή σου στον υπέρηχο? Δε σε ζυγισε? Καλό είναι να σε δει κ στον υπερηχο! να δει τη μορφολογια του αδενα!

α! και κάτι αλλο! γιατι στεναχωριεσαι που σου είπε να παιρνεις χαπι?

Εμένα μου ειπε οτι θα το παιρνω εσαεί. Το προβλημα του υποθυρεοειδισμού σε μένα υπήρχε κ προ εγκυμοδυνης

Δημοσίευση

Καλησπερα,

δεν νομιζω οτι πρεπει να αγχωνεσαι απο την στιγμη που σε παρακολουθει

ενδοκρινολογος.Στην δικη μου περιπτωση επειδη η μητερα μου εχει θυρεοειδη της ειχε πει η γιατρος της οτι θα πρεπει μια φορα το χρονο τα παιδια της να κανουν εξετασεις γιατι ειναι κληρονομικο.Επειδη εγω ειχα 2 μικρα οζιδια μου ειπε οτι με το που μεινω εγκυος την παιρνω τηλεφωνο,ετσι εγινε εκανα εξετασεις και επρεπε να παρω σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης Τ4 των50.Τωρα που σταματησα τον θηλασμο μου ηρθε εχθες και περιοδος μολις μου τελειωσει μου ειπε θα κανω εξετασεις για να δουμε αν θα συνεχισω το χαπι η οχι.

Μια συνηθεια ειναι το εχω στο κομοδινο μου και καθε πρωι παιρνω και ενα!

Να εχεις σου ευχομαι μια ευκολη εγκυμοσυνη.

Δημοσίευση

Κι εγώ ήμουν πάντα σε οριακές τιμές με το θηροειδή μου!

Εμένα μου ανέβηκε η ΤSΗ μετά τη γέννα!:blink:

Παίρνω Τ4 των 50 και θα το παίρνω εως ότου κείσω χρόνο από τότε που γέννησα,παρόλο που οι τελευταίες εξετάσεις ήταν καλές!

Το ποσοστό να μου μείνει μόνιμο πρόβλημα είναι 50-50.

Οταν μου το είπε αυτό ο γιατρός στεναχωρήθηκα,γιατί είχα την

εντύπωση οτι ο θηροειδής σχετίζεται με την υπογονιμότητα,τις

αποβολές κλπ!Τον ρώτησα λοιπόν και μου είπε οτι κάτι τέτοιο συμβαίνει

όταν δεν είναι ρυθμισμένες οι ορμόνες!

Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο απαραίτητο είναι το χάπι!

Και δεν επηρεάζει καθόλου το έμβρυο!Το ρώτησα κι αυτό.

Δεν είναι τίποτα,όπως είπε και η PURPLE μια συνήθεια είναι! ;)

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΝΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΘΥΡΟΕΙΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΙΘΕΤΟ ΥΠΕΡΘΥΡΟΕΙΔΙΣΜΟ,ΣΤΗΝ 1 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟ!!!

ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΝΩΡΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΔΕΝΑΣ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΥΠΟΘΥΡΟΕΙΔΙΣΜΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ ΚΟΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΥΞΗΝΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΜΕ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΒΡΗΚΕ Κ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΟΥ!!ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ!!!ΠΡΟΣΕΧΕ ΝΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΡΩΙΝΟ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!!ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!

Δημοσίευση

Κοριτσι, εγω εχω κανει εδω και 10 χρονια ολικη αφαιρεση θυρεοειδους και παίρνω χαπια ως αντικατασταση. τον εχω ρυθμισει.Ο γιατρος παντα μου λέει οτι μονο στην εγκυμοσυνη θελει προσοχη γιατι οι αναγκες αλλαζουν και χρειαζεται μεγαλυτερη δοση.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙς ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙς ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΙς ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ!!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Κι εγώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα στον όγδοο μήνα ανακάλυψα ότι έχω υπερθυροειδισμό και από τότε παρακολουθούμαι από ενδοκρινολόγο και παίρνω χάπι. Αρχικά έπαιρνα το Τ4 των 75 και εδώ και ενάμιση χρόνο παίρνω το Τ4 των 50.

Δεν είναι τίποτα, μια συνήθεια είναι ;)

Μη στεναχωριέσαι.

Δημοσίευση

Καλημερα κοπελα μου!

ΜΕ το καλο το νινακι σου!!!!Εγω παιρνω Τ4 των 50 απο την αρχη της εγκυμοσυνης και συνεχιζω!Εφοσον κριθηκε απαραιτητο να το παρεις πρεπει να το παρεις και καθε φορα που θα κανεις επαναληπτικες εξετασεις θα βλεπουν τις τιμες και θα κανονιζουν και το χαπι...δεν ειναι τιποτα καλε μην ανησυχεις!Οτι πει ο γιατρος!!!Ο Θυρεοειδης ειναι απαραιτητο να ειναι ρυθμισμενος στην εγκυμοσυνη!

Φιλακια!

Δημοσίευση

crazymummy μην αγχώνεσαι καθόλου για την δυσλειτουργία του θυρεοειδή στην εγκυμοσύνη.

Εγώ έχω υποθυρεοειδισμό περίπου 8 χρόνια και ακολουθώ θεραπεία με χαπάκι το οποίο συνέχισα κανονικά και στην εγκυμοσύνη.

Εκανα εξετάσεις καθε μήνα το πρώτο τρίμηνο και μετά κάθε δύο μήνες.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι στην θεραπεία.

Σίγουρα η ενδοκρινολόγος σου θα σε συμβουλέψει κατάλληλα.

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις..

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι πως η ενδοκρινολόγος μου, μου είχε πει πως μόλις μείνω έγκυος θα πρέπει να ξαναδούμε τις ορμόνες. Επειδή όμως είχα μι απαλίνδρομη στο παρελθόν,είπα να περάσει πρώτα το 1ο τρίμηνο κ μετά να κάνω εξετάσεις.Γι΄αυτό άργησα :(

Το ραντεβού μου στην ενδοκρινολόγο είναι μετά το Πάσχα οπότε,μου είπε μέχρι τότε να παίρνω το χαπάκι μου και μετά βλέπουμε.

Βέβαια αυτό με το σίδηρο με προβλημάτησε λίγο.

Σηκώνομαι το πρωί και παίρνω φυλλικό οξύ, T4 και σίδηρο! απότι κατάλαβα όμως αυτός ο συνδυασμός δεν είναι καλος!!

Μάλλον τα χω κα΄νει σαλάτα!!!

Δημοσίευση

crazymammy μην σε αγχώνει καθόλου ο θυρεοειδής...

Εδώ και 1,5 χρόνο παίρνω χάπι λόγω υποθυρεοειδισμού...

Πριν μείνω έγκυος έπαιρνα το Τ4 των 75 και μετά απο εξετάσεις που έκανα γύρω στην 10η εβδομάδα μου το αύξησε ο γιατρός σε Τ4 των 88...στην 21η εβδομάδα θα ξανακάνω εξετάσεις και θα τηλ στον γιατρό μου για να δούμε εάν χρειστεί να αυξήσουμε και άλλο την δόση...

Δεν είναι τίποτα...Απλά πρέπει να το παίρνεις μόνο του μισή ώρα πριν το φαγητό...Αμέσως μετά το μισάωρο και πριν το πρωινό μπορείς να πάρεις το φυλλικό οξύ...

Σίδηρο ή ασβέστιο μπορείς να παίρνεις μετά απο 4 ώρες...

Μην αγχώνεσαι!!!

Δεν έιναι τίποτα....

Δημοσίευση

Καλημέρα! Μια ερώτηση: τις τιμές αυτές τις μετράνε στις αιματολογικές που κάνουμε ούτως ή άλλως; Γιατί κοιτάζω τις 2 που έχω κάνει μέχρι στιγμής και δεν βρίσκω πουθενά T3, T4 ή TSH. Ρωτάω γιατί και οι δύο μου γονείς έχουν θέμα με το θυρεοειδή τους, αλλά ο γιατρός δεν με έχει ρωτήσει κάτι σχετικό. Θα το είχα καταλάβει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή μπορεί και όχι; :unsure: Ευχαριστώ.

Δημοσίευση

deν γνωριζω καθολου για περιπτωσεις θυροειδη!!πιστευω ομως οτι μονο ο ειδικευμενος γιατρος μπορει να σε συμβουλεψει πιο σωστα απο ολους και ο γυναικολογος σου φυσικα!Ευχομαι οτι καλυτερο! ;)

Δημοσίευση

kuo28 έγραψε:

Καλημέρα! Μια ερώτηση: τις τιμές αυτές τις μετράνε στις αιματολογικές που κάνουμε ούτως ή άλλως; Γιατί κοιτάζω τις 2 που έχω κάνει μέχρι στιγμής και δεν βρίσκω πουθενά T3, T4 ή TSH. Ρωτάω γιατί και οι δύο μου γονείς έχουν θέμα με το θυρεοειδή τους, αλλά ο γιατρός δεν με έχει ρωτήσει κάτι σχετικό. Θα το είχα καταλάβει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή μπορεί και όχι; :unsure: Ευχαριστώ.

Κατερινάκι είναι ειδικές ορμονολογικές εξετάσεις...δεν γίνονται στις καθιερωμένες γενικές εξετάσεις αίματος...Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια εξέταση καθαρά και μόνο για να είσαι ήσυχη οτι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο θυρεοειδούς.Σε περίπτωση που υπάρχει θεματάκι πρέπει να ακολουθήσεις αγωγή!!!

Κοίταξέ το για να είσαι ήσυχη!!! ;)

:kiss:

Δημοσίευση

Ευχαριστώ! cinderella, από χαζομάρα εφησυχάστηκα μάλλον επειδή έχω πολύ "ψείρα" γιατρό και όταν πρωτοπήγαμε με ρώτησε 1002 πράγματα, αλλά όχι αυτό. Θα τον ρωτήσω βέβαια, αλλά πέρυσι που είχα κάνει εξέταση, όλα ήταν normal. Anyway, θα του κάνω ένα τηλεφωνάκι. Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσίευση

Να σου πω στα γρήγορα γιατί πρέπει να σχολάσω...

(δε διάβασα απαντήσεις)

Στην εγκυμοσύνη μου είχα υποθυροειδισμό.

Μόλις γέννησα επανήλθε στα φυσιολογικά του.

Γέννησα φυσιολογικά και το μωράκι ήταν μια χαρά.

Υπέρηχο μου έκανε μετά που γέννησα.

Με το καλό να υποδεχθείς το μωράκι σου!

Δημοσίευση

kuo28 έγραψε:

Ευχαριστώ! cinderella, από χαζομάρα εφησυχάστηκα μάλλον επειδή έχω πολύ "ψείρα" γιατρό και όταν πρωτοπήγαμε με ρώτησε 1002 πράγματα, αλλά όχι αυτό. Θα τον ρωτήσω βέβαια, αλλά πέρυσι που είχα κάνει εξέταση, όλα ήταν normal. Anyway, θα του κάνω ένα τηλεφωνάκι. Ευχαριστώ και πάλι.

Κοιταξε κι εγώ άργησα σχετικά να του αναφέρω ότι στις τελευταίες εξετάσεις ήμουν οριακά στις τιμές. Όταν του το είπα κατάλαβα από τον τρόπο του, το πόσο σημαντικές είναι τελικά αυτές οι εξετάσεις και μου τις έγραψε αμέσως.

Δεν είναι τίποτα λίγο αιματάκι θα σου πάρουν και όλα οκ!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια πόσο σας λατρεύω!όλες το ίδιο τρελές έτσι?με νύχια και με δόντια κρατιέμαι να μην το πάρω, και να πω αλήθεια βασικός λόγος που την έχει γλιτώσει ακόμα είναι γιατί άκουσα γυναικολογο που το ρωτούσαν για αυτό και είπε επειδή δεν έχουμε γνώση της θέσης τ μωρού μπορεί να το βάζουμε σε λάθος σημεία,  να μην ακούσουμε καρδούλα λόγω λάθους μας, και να μας αγχώσει περισσότερο..κρατήστε το στο μυαλό σας αυτό πριν τρελαθείτε καμία μέρα χωρίς λόγο!!🙃
    • Καλησπέρα κορίτσια! Πως είστε? @Maria98 όταν μπορέσεις να μας πεις τ νέα σας. Ελπίζω να βγηκατε κ να είστε στο σπιτάκι σας. Αχ κορίτσια εμεις τ απογεύματα δ έχουμε ησυχια. Δ ξέρει τι θέλει. Αγκαλια κλαιεο κατω κλαιει. Τα πρωινά είναι κυρια. Τα απογεύματα με ξετιναζει. Ευτυχως της άρεσε τ μαρσιπο. Μόλις μπαίνει μεσα σβήνει. Χθες βγηκα κ αγορά με τ κορίτσια κ τ μωρο στο μαρσιπο. Δεν κουραστηκα καθολου. Στο σπίτι την βαζω για να κανω καμία δουλειά γτ αλλιώς ολο χέρια θελει. Με βολεψε πολυ κ μενα  κ τ μωρο. Επισης... ξεκινησαμε επαφες. Την 1η φορά ηταβ περιεργα, πονεσα καπως, πιο πολύ σαν αισθηση καυσου αλλα ενταξει τ καταφέραμε. Τη 2η βγηκε πιο καλα..ίσα ίσα μια ενόχληση στην αρχή.
    • Κορίτσι μου καταλαβαίνω πως το λες το "σε ζηλεύω".. εσύ μπορεί να "με ζηλεύεις" επειδή έχεις ζήσει στην επαρχία και ξέρεις πως είναι η ποιότητα ζωής εδώ.. κάποιος άλλος όμως που δεν έχει τέτοια βιώματα μπορεί να σε θεωρήσει και τρελό... 😅 όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή! Για εμάς λοιπόν που ξέρουμε και έχουμε ζήσει στην επαρχία, εκτιμάμε πολλά περισσότερα.. 😉 Αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα να φύγεις κάποια στιγμή από την Αθήνα να το κάνεις!!! Η ζωή είναι τόσο μικρή για να την τρώμε μέσα σε τέσσερις τοίχους σε μεγάλες τσιμεντουπόλις που δεν έχουν να μας προσφέρουν τπτ επί της ουσίας..!!! Δεν είναι τυχαίο που σε δύσκολους καιρούς τα χωριά επιβιώνουν πάντα!!! 🙃😉 Στα χωριά δεν θα δεις ούτε έναν άστεγο, ούτε έναν επαίτη.. δεν είναι τυχαίο!!!
    • Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω αυτό το μηχάνημα,πως θα ξέρουμε όμως  ότι είναι η καρδούλα του μωρού η η δική μας ? 
    • Κορίτσια μου!!! 3 τα δόντια μας εντέλει!! 😱😱😱 Πως να ηρεμήσει το παιδί απ' τη γκρίνια μετά...;!! Να ρωτήσω σήμερα που κατάφερα στα δευτερόλεπτα αυτά που με άφησε να δω το στοματακι της και με το δάχτυλο ότι νοιωθω.. βλέπω να βγαίνουν στραβά ή μου φαίνεται και έτσι είναι το φυσιολογικό; Βλέπω δηλαδή το ένα μπροστά κάτω συγκεκριμένα που έχει ξεπεταχτεί περισσότερο από τα άλλα δύο, να βγαίνει σα τριγωνικό σχήμα από τη μια μεριά και όχι επίπεδο όπως είναι κανονικά το δόντι μπροστά.. είναι φυσιολογικό και καθώς βγαίνει θα "στρώσει"; Είναι η αίσθηση μου τέτοια γιατί μπορεί να μην έχει ξεπεταχτεί 100% από το ούλο ή κάτι πάει λάθος και θα έπρεπε να το νοιώθω ευθεία γραμμή το δοντακι κανονικά; Σε 10 μέρες έχουμε παιδίατρο, μη της στέλνω τώρα και για αυτό..😅
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...