Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΙΙΒΕΑΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤ.ΑΙΜΑΤ.)

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια μου.

Οπως καταλαβαινετε πλησιαζει ο καιρος να φερω κι εγω στον κοσμο το κοριτσακι μου.

Σκεφτομαι λοιπον και το θεμα των βλαστοκυτταρων.

Απ'οτι εχω ακουσει λοιπον υπαρχει ειδικο τμημα της Ακαδημιας Αθηνων οπου μπορεις κι εκει να τα πας.

Αν χτυπα ξυλο, χρειαστεις σου βρισκουν συμβατο δοτη, μιας και συνεργαζονται με τις αντιστοιχες τραπεζες του εξωτερικου.

Τα εχει παει καποια απο σας στην Ελληνικη Τραπεζα?

Αν ναι, υπαρχει κοστος?

Πως μπορεις να κλεισεις ραντεβου ωστε να παρευρεθεις στα απογευματινα σεμιναρια? Γιατι παιρνω τηλ και τη μια πεφτει η γραμμη, την αλλη ακουγονται ηχογραφημενες οδηγιες και δε βγαζω ακρη.

Σας ευχαριστω πολυ!!

:kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΙΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΠΙΣΩ.ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΕ ΙΔΙΟΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑ .ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!

Αthena σ'ευχαριστω πολυ και για την αμεση απαντηση και για τις ευχες.

Εγω θα γεννησω Αθηνα οποτε θα παω μονη μου να παραλαβω και τον ασκο και να τα δωσω.

Αρα απ'οτι καταλαβα το κοστος ειναι μηδενικο. Σωστα?

Γιατι στο site λεει οτι υπαρχει καποιο κοστος, το οποιο καλυπτεται απο το ασφαλιστικο ταμειο.

Τι καλα θα ηταν να τους εβρισκα να μου απαντουσαν!!! :dry:

Αλεξάνδρα με το καλό το μπεμπάκι σου!!! θέλω εδω να λύσω μια παρεξήγηση που την έχω διαβάσει σε πολλά ποστ και πηρα τηλ στην ακαδημία και ρώτησα!!! δώσεις δεν δώσεις τα κύτταρα του παιδιού σου στην δημόσια τράπεζα, δεν εξασφαλίζεις κάποια προτεραιότητα αν χρειαστείς μόσχευμα, καθώς από η προτεραιότητα εξαρτάται από την συμβατότητα... ουτως ή άλλως αν κάποιος χρειαστεί μόσχευμα, η δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων θα ψάξει να βρεί από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια τράπεζα κάποιο κατάλληλο μόσχευμα. βεβαια από το να χαραμιστούν δεν το συζητώ, αλλά μετά την δωρεα τα κύτταρα δεν σου ανήκουν πια... και από γιατρό γενετιστη που ρώτησα, οι αυτόλογες μεταμοσχευσεις κερδίζουν έδαφος γιατί είναι πιο ασφαλείς...επίσης μπορεί το δέιγμα του πρώτου παιδιου να είναι το πιο πολύτιμο δώρο σε ένα επόμενο παιδάκι, ή ακόμα και στους γονεις αν υπάρξει πρόβλημα. εγώ πάντως κορίτσια ασχολήθηκα με το θέμα 2 εβδομάδες τώρα και αποφάσισα να τα κρατήσω ιδιωτικά!!!! νομίζω ότι αξίζει τον κόπο το έξοδο, ειδικά στο μέλλον...

Καλησπέρα και από εμένα και με το καλό τα μωράκια μας!

Θα συμφωνήσω με τη rena79! Κι εγώ από το λίγο που το έψαξα κατέληξα ότι μάλλον θα τα δώσω σε ιδιωτική εταιρία! Όσο για το αν θα πρέπει να τα κρατήσουμε θεωρώ ότι είναι μονόδρομος... δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον... αν όντως θα τα χρησιμοποιήσουμε (που να μην χρειαστεί να έρθει η στιγμή :S )... δεν ξέρω γενικά τι θα γίνει στο μέλλον αλλά προσωπικά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ ήσυχη, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάτι για το παιδί μου το οποίο μπορούσα να το κάνω και δεν το έκανα! Από την άλλη αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ας επιλέξει να τα δώσει στην δημόσια τράπεζα.. αλλά αν τον "παίρνει" έστω και λίγο... καλό θα είναι να τα δώσει σε ιδιωτική! Αυτή είναι η δική μου άποψη! Αλήθεια rena έχεις αποφασίσει σε ποια;;

έχω καταλήξει σε 2 εταιρείες, και θέλω να πάω να τους μιλήσω από κοντά!!! πάντως κοριτσια αν το ζήτημα είναι οικονομικό, δώστε τα στην δημόσια τράπεζα γιατί θα βοηθήσετε έναν άνθρωπο, πράγμα πολύ πολύ σημαντικό!!! απλά επειδή πολλες κοπέλες έχουν την εντύπωση -όπως και εγώ πριν ρωτήσω- νομίζουν ότι δίνοντας τα στην δημόσια εξασφαλίζουν καποια πρωτεραιότητα ή κάποια ιδιαίτερη μεταχέιριση σε περίπτωση ανάγκης (και από τις τράπεζες του εξωτερικου)..Δεν είναι έτσι... κάθε πολίτης που χρειάζεται μοσχευμα έχει τις ίδιες πιθανότητες να βρεί μέσω της ελληνικής και των παγκοσμίων τραπεζών άσχετα αν έχει κάνει δωρεα. δεν είναι όπως στην περίπτωση του αίματος.

Καλησπέρα και από μένα,

και γω γεννάω σε λίγες μέρες.

Για να πω την αλήθεια με τον αρραβωνιαστικό μου δεν είχαμε σκεφτεί τι τελικά θα κάνουμε με τα βλαστικά κύτταρα.

Αποφασήσαμε λοιπόν να τα δωρίσουμε στην Ελληνική Δημόσια Τράπεζα.Επικοινώνησα μαζί τους και μου έστειλαν με κούριερ το ειδικό τσαντάκι στο οποίο ο γιατρός θα συλλέξει τα βλαστικά κύτταρα και έντυπα στα οποία δηλώνεις ότι θέλεις να κάνεις δωρεά ή ότι θέλεις να φυλαχτούν για προσωπική χρήση έναντι κάποιου ποσού.

Πλήρωσα 11 ευρώ. Για να τα στέιλω πίσω και για τα συσκευάσω αγόρασα 2 παγοκύστες και μια μεγαλύτερη ισοθερμική τσάντα από το σούπερ μάρκετ.

Τώρα περιμένω με το καλό να γεννήσω.

• 3 weeks later...

Καλημερα κοριτσια.

Αφου επισκεφθηκα κι εγω την Ακαδημια Αθηνων, κατεληξα σε ιδιωτικη εταιρεια.

Δεν μας τα ειπαν και πολυ καλα εκει(στην Ακαδημια).

Οπως ειπες ΡΕΝΑ δεν εχεις καμια προτεραιοτητα αν χτυπα ξυλο συμβει κατι.

Και για να σου κρατησουν τμημα ομφαλιου λωρου, θελουν κοντα 1300ευρω!!!

Τι σοι δημοσιο ειναι αυτο δεν ξερω!!!

Εκτος αυτου μονο 4/10 δειγματα ειναι καταλληλα προς φυλαξη αλλα εσυ δεν το μαθαινεις ποτε!! Αν το δικο σου δηλ ειναι καταλληλο η οχι.

Rena79 αν θες οι ιδιωτικες ερχονται και σπιτι σου για ενημερωση.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...