Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι θα φαμε σημερα? ? ? ?

Recommended Posts

ΚΑΤΚΑΤ σου προτινω μεσα και μια μικρη τριμμενη ντοματα, ενα τριμμενο καροτο!!και θα σου βγουνε ακομη πιο γευστικα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 240
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα και από εμενα!!!!

Εμείς σήμερα θα φάμε στη μαμα μου γεμιστά με κιμα!!!

μιαμ,μιαμ,μιαμ.....

Λοιπόν,η καλή μαγείρισα που είπε τη σάλτσα με τα λουκανικάκια μήπως θα ήθελε να τη μοιραστεί μαζί μας?????

Και για οποιον τρώει το ιταλικο τυράκι ρικόττα(σαν ανθότυρο )εχω μια σάλτσα για ζυμαρικα που την δοκίμασα και τρελλάθηκα!!!

Καλή μας όρεξη!!!

Μια που δεν έχουμε καθόλου!

Βρε κοριτσια τωρα που ειπατε για ζυμαρικα ..σαλτσα απλη ντοματα δεν μπορω να την πετυχω με τιποτε.ΟΧι οτι δεν τρωγετε αλλα εχω φαει Ιταλια και ειναι τελεια.Δεν ξερω πως την φτιαχνουνε και βγαινει δροσερη και αρωματικη

Marietta2010 έγραψε:

Βρε κοριτσια τωρα που ειπατε για ζυμαρικα ..σαλτσα απλη ντοματα δεν μπορω να την πετυχω με τιποτε.ΟΧι οτι δεν τρωγετε αλλα εχω φαει Ιταλια και ειναι τελεια.Δεν ξερω πως την φτιαχνουνε και βγαινει δροσερη και αρωματικη

συμφωνω... το μυστικο νομιζω, ειναι στα φρεσκα υλικα... φρεσκο βασιλικο , φρεσκο δενδρολιβανο κλπ και φυσικα φρεσκα ντοματα ολα βιολογικα. πολλα μυρωδικα και σε αρκετες συνταγες χρησιμοποιουν πολυ και το κρασι

Τη συνταγή που θα πω για τη σάλτσα με ρικόττα μου την έφτιαξε πρώτη φορά μια φίλη που ζει τα τελευταία 4 χρόνια στη Σικελια.

Και όπως ανέφερα μία κοπέλα χρησιμοποιούν πολύ το κρασί και η συγκεκριμένη έχει!

Λοιπόν :

Κόβουμε μελιτζάνες σε κύβους και τις αφήνουμε μισή ώρα στο νερό να φύγει η πικρίλα τους.

Τσιγαρίζουμε μπόλικο κρεμμύδι και μετα τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρα τις μελιτζάνες...

Σβήνουμε με λευκό κρασί - αν στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα σε κομμάτια, ή

σβήνουμε με κόκκινο κρασί αν χρησιμοποιήσουμε συσκευασμένη ντομάτα( εγώ αυτήν έκανα)

Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα,αλατάκι,πιπεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Οποιος θέλει προσθέτει ελια και ρίγανη ή σκορδάκι που του πάει πολυ.Εγώ έβαλα λίγες ελίτσες,λίγο σκόρδο και τη ρίγανη προς το τέλος.Αφού έβρασαν καλούτσικα σβήνω το μάτι αλλα αφήνω το σκευος επάνω.Προσθέτω τη ρικόττα και ανακατευω πολύ πολύ καλά.

Αν σας αρέσουν οι μελίτζάνες,η ελια και η ρίγανη , η σάλτσα γίνεται απλά τέλεια....

Αχ,χθες αυτήν τρώγαμε!!!

Στη σαλτσα ντοματα για τα μακαρονια το μυστικο ειναι να μην σου ψηθει πολυ! κ να βαλεις και ριγανη μεσα κ μια σταλιτσα κολιανδρο. Κ κρεμμυδι λιγο!

Για τη σαλτσα με τα λουκανικα τσιγαριζεις ενα μικρο κρεμμυδι σε λαδακι, 1 σκελιδα σκορδο την οποια αφαιρεις μετα, 1 πιπερια πρασινη κομμενη σε λεπτες ροδελες και 4 λουκανικα φρανκφουρτης κομμενα σε ροδελες. Βαζεις 1 κουτι πουμαρο και ξαναγεμιζεις σχεδον το κουτι με νερακι και το ριχνεις κ αυτο στην κατσαρολα. Τα αφηνεις να βρασουνε για κανενα 20λεπτο με μισαωρο μεχρι να πηξει η σαλτσα και...βουαλα! και αν βαλεις τα μακαρονια στο φουρνο με τη σαλτσα και τριμμενο ενταμ..ειναι πολυ ωραιο!σαν μακαρονοπιτσα!!(τι ειπα παλι...)

Κimon, πιστευω πως θα σου αρέσει!!!!Καλή επιτυχία!

ΚΑΤ ΚΑΤ , σίγουρα θα την δοκιμάσω!!!Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!!

Τι μαγειρευουμε αυριο?

Εχω πολλα και φρέσκα λαχανικα...Για πέιτε τίποτα?

Παίζει μελιτζάνα , κολοκύθι , κόκκινη πιπερια.....

Αλλα βαρέθηκα το μπριαμ!!!

Εγω παντως αυριο θα κανω γεμιστα γιατι πηγα λαικη και πηρα πολυ ωραια λαχανικα για γεμισμα,και μελιτζανουλες για την παραπανω συνταγη που θα δοκιμασω το βραδυ.Επισης τα γεμιστα συνηθως τα τρωει ολη η οικογενεια,και ειναι ενα νοστιμο και χορταστικο φαγητο.

Αχ τι ωραιες συνταγουλες που δινετε .Και ειναι ολες διαφορετικες απο τα πολυ συνιθισμενα.σημερα το μενου εχει κοτοπουλο στον φουρνο με πατατες και θα παω στην μανα μου να το φαω οχοχοχ Ρεπαρω σημερα απο την κουζινα!!

Καλημέρα. Για μακαρόνια με κιμά το πήγαινα, αλλά θυμήθκα πως είναι Παρασκευή, είμαστε και στην Σαρακοστή και έτσι το τσουκάλι σήμερα γέμισε με πατάτες γιαχνί. Ψωμάκι και τυρί φέτα, άντε και καλή μας όρεξη.

Koritsia help....

Poia aposas kserei thn suntagh ths salatas oriental?

MExei faei o andras mou na thn kanw alla dioti einai aglos den kserei na mou thn eksigisei kala sta ellhnika kai dioti andras mallon gia dhlhtiriash mas paei etsi pws mou thn eksigei!!!

Opoia kserei as mou pei :P

Καλημέρα! Εγω σήμερα θα φτιάξω καρμπονάρα! Εχθές είχα ψαράκι μεγάλο (ροφό) το έβαλα στη σχάρα του φούρνου και απο κάτω έβαλα ένα ταψάκι με νερό το άφησα 1 ώρα στον αέρα και μόλις έγινε το άνοιξα στη μέση του έριξα λαδολέμονο και το συνόδεψα με χόρτα και κολοκυθάκια!

ΒΙΚΥ έγραψε:

ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ..ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ!!ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ!!

βικυ μου πως φτιαχνονται τα μπιφτεκακια λαχανικων??? θελω και εγω να κανω (αν βεβαια δεν εχουν καθολου κρεας).

κοριτσια εμεις επειδη δεν τρωμε καθολου κρεας, σημερα το φαγακι μας ειναι φαβα και μανιταρια πλευρωτους(στο φουρνακι) και μια μεγαλη σαλατα!! εγω θελω ντοματοσαλατα τωρα εχω και λαχανοσαλατα για τον αντρα μου. με φετουλα και ψωμακι :)

χθες εκανα κολοκυθοκεφτεδες νε θραψαλακια τηγανιτα με ντοματοσαλατιτσα και μπροκολακι (να εχουμε και επιλογες στη σαλατα χιχι)

η αληθεια ειναι και για μενα ειναι προβλημα το τι θα μαγειρεψω καθε μερα. τα φαγητα που μπορω να κανω ειναι μετρημενα και πολλες φορες νιωθω οτι κανω τα ιδια φαγητα συνεχεια :dry:

ασε και εγω λιωνω για φαβα!! αμα εχει περισεψει κιολας καθομαι το βραδυ και την τρωω με γρυγανιτσες!!! χαχαχα

πωπω και γαριδοκεφτεδες ε?? μμμμμ

Κικιτσα22 έγραψε:

ασε και εγω λιωνω για φαβα!! αμα εχει περισεψει κιολας καθομαι το βραδυ και την τρωω με γρυγανιτσες!!! χαχαχα

πωπω και γαριδοκεφτεδες ε?? μμμμμ

φρυγανιτσες** (σορρυ)

Marietta2010 έγραψε:

Αχ τι ωραιες συνταγουλες που δινετε .Και ειναι ολες διαφορετικες απο τα πολυ συνιθισμενα.σημερα το μενου εχει κοτοπουλο στον φουρνο με πατατες και θα παω στην μανα μου να το φαω οχοχοχ Ρεπαρω σημερα απο την κουζινα!!

και γω το ιδιο αλλα το κανω εγω! :P:P :laugh: :laugh:

α! και σαλατα λαχανο

• 2 weeks later...

Τι θα φαμε σημερα???Αχ πεφτει κ νηστεια ειναι κ μεγαλη παρασκευη δυσκολα τα πραγματα

Φακες εγω κανω ...Με λαδι κοριτσια γτ οι εγκυες εξαιρουνται χαχαχ :silly:

καλημέρα και από εμένα!!!

εμάς σήμερα το menu έχει μια σουπίτσα που φτιάχνω με γαρίδες και κριθαράκι χωρίς λαδάκι...είναι τόσο νόστιμη!!!καλύτερη και απ'ότι με λάδι...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...