Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?


ΑΡΤΕΜΗ

Recommended Posts

Πότε απευθυνόμαστε στην εκκλησία? Όταν έχουμε ανάγκη από ανωτέρω βοήθεια? Όταν έχουμε χάσει όλες τις υπόλοιπες ελπίδες μας? Από φόβο? Από συνήθεια? Γιατί έτσι μας έχουν μεγαλώσει?

Δεν πρέπει κάποτε να αποδεσμευτεί η εκκλησία απ' το κράτος? Να μην πληρώνουμε όλο αυτό το παπαδαριό? Ακόμη και το κερί που πληρώνουμε εμένα μου φαίνεται υπερβολή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ να σου πω. Προσπαθώ να είμαι κοντά στο Θεό και όσο πιο μακριά μπορώ από την εκκλησία. Είναι δύσκολο, αλλά δυστυχώς έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση θεωρώ όπως λες κι εσύ κοροϊδία όταν πηγαίνω εκκλησία να ρίχνω λεφτά για το κερί και μετά να μου βγάζουν και δίσκο! Δηλαδή ένα 5ευρο μου χρειάζεται κάθε φορά που πάω εκκλησία;;;; βρε ουστ!!!! Μακριά κι αγαπημένοι! Ειδικά τελευταία πιο πολλοί παπάδες είναι φυλακή παρά στην εκκλησία (Ευφραίμ, Γιοσάκης, Παντελεήμων κλπ).

Πιστεύω όμως στο Θεό και προσπαθώ πηγαίνω όσο συχνά μπορώ, αν και συγχίζομαι κάθε φορά!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω δεν ειμαι της εκκλησιας. Πιστευω ομως στον Θεο. Δεν πηγαινω συχνα, ΔΕΝ προσκυνω εικονες, ΔΕΝ κοινοναω,ΔΕΝ εξομολογουμαι. Οταν ομως νοιωθω την αναγκη να ευχαριστησω τον θεο το κανω μονη μου. Με τις προσευχες μου. Το ιδιο κι οταν ζηταω κατι. Η αληθεια ειναι πως μεγαλωσα με αθεο πατερα και θρησκοληπτη μητερα. Οταν ειδα μπροστα στα ματια μου θαυματα πιστεψα Σ Αυτον. Δεν πιστευω λοιπον σε κανεναν παπα και σε καμια εκκλησια. Πιστευω ομως στον Θεο.

ΥΓ Οταν ο μπαμπας μου ηταν στο νοσοκομειο και περιμενε για ενα πολυ σοβαρο χειρουργειο (και που απο θαυμα το καταλαβαμε) ειδε στον υπνο του ενα παιδακι να του κραταει το χερι και να του λεει να μην φοβαται και πως αυτην την φορα θα πανε ολα καλα. Ο μπαμπας μου, αθεος τωρα, ξυπνησε και κλαιγοντας, μας ειπε οτι ο Χριστουλης ηταν διπλα του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν ειστε εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λετε εχετε αναρωτηθει το κερι που περνεται εστω και αυτα τα 30 λεπτα που μπορει να βαζετε ποσο εχει???? Γιατι πας στην εκκλησια για τους ιερεις εσυ τι κανεις για την δικη σου ψυχη και αυτοι ανθρωποι ειναι με πειρασμους με προβληματα.......γιατι εξομολογησε στις εικονες και οχι στον ιερεα γιατι φοβασαι το εμψυχο και οχι το αψυχο σανς του καθολικους που βαζουν ενα παραβαν και τελειωσε τα λενε και ξεμπερδευεοουν πως θα ερθει η ταπεινωσει θα φυγει ο εγωισμος........Δεν ειπαμε να ειμαστε θρησκοληπτες και να ειμαστε πισω απο ρασσα η μ ενα μαντιλη στο χερι η ενα κερι.....

Ο θεος μας εφερε για να μπορεσουμε να γινουμε μικρη θεοι να φτασουμε στην θεωση.......Γιατι εσυ κοιταζεις την διπλανη σου οταν πας στην εκκλησια και δεν κοιταζεις εσενα.......δεν με απασχολει τι θα φορεσω η πως θα με κοιταξει η γρια η νεαρος απο απεναντι παω στην εκκλησια γιατι το θελω θελω να προσευχηθω για την ψυχη μου και μονο οχι για την ψυχη των αλλων για τον συναθρωπο μου λεω καλη φωτισει

Ο πατερας μου εγινε ιερεας οταν εγω ημουν ηδη 11 ετων οταν με ρωτησαν θες να γινει του ειπα εαν πατερα αυτο σ ευχαριστει καντο αλλα να ξερεις οτι την ζωη που θα ακολουθησω εγω δεν θα παρεις μερος......

Ζω κοσμικα δεν πηγαινω συχνα εκκλησια οχι γιατι δεν το θελω οχι γιατι θα δωσω 3 ευρω στο κερακι ναι θα τα δωσω γιατι ξερω πως συντηρουνται και αυτα.......

Δεν θα με επιρρεασει εαν ο ιερεας ππου θα λειτουργησει μαθω οτι ειναι ο μεγαλυτερος μοιχος θα πω μονο ο θεος να τον φωτισει να βρει τον δρομο του

Κοινωναω αιμα και σωμα χριστου για την δικη μου καθαρση της ψυχης.....

Τελικα ολοι μας βλεπουμε την αγγιδα στο ματι του αλλου αλλα δεν βλεπουμε το παλουκι στο δικο μας ματι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ κορίτσια πιστεύω ότι η εκκλησία ως χώρος έχει μετατραπεί σ΄ένα πραγματικό χρυ-σορυχείο για τους βρωμοπαπάδες. Άσε που όποιος κάνει βρωμοδουλειές πάει και γίνεται παπάς και ξαφνικά βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Όσο για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω ότι δεν χρειάζονται εξομολογήσεις, νηστείες κλπ. Ο καθένας ξέρει από μόνος του και με το δικό του τρόπο να ευχαριστήσει το θεό. θα πω κι εγώ ένα παράδειγμα που δεν έχει να κάνει με υγεία αλλά εκεί είπα ναι είναι θαύμα.

Είχε πιάσει φωτιά το βουνό στους πρόποδες του οποίου είχε το σπίτι η γιαγιά μου. Η φωτιά πλησίαζε, νερό δεν είχαμε να την σβήσουμε, βοήθεια από κόσμο επίσης, πυροσβεστική ούτε λόγος και η γιαγιά είχε πέσει κάτω και παρακαλούσε την Αγία Τριάδα να την βοηθή-σει. Μόλις λοιπόν η φωτιά έφτασε να γλύφει το σπίτι τότε ήρθε(κυριολεκτώ με το ρήμα αυτό) ένα σύννεφο(και ήταν 8 Αυγούστου και σε μία περιοχή που δεν βρέχει σχεδόν ποτέ το καλοκαίρι) έβρεξε 10 λεπτά και μετά πάλι ηλιοφάνεια. Μέχρι και ο άθεος άντρας μου είπε: "πώς να μην πιστέψεις?"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατα τη γνωμη μου η εκκλησια ειναι ο συνδεσμος μουμε τον Θεο θεωρω οτι εκει εσα βρισκομαι σε ενα χωρο που μου προφερει ηρεμια γαληνη .Προιμω να πηγαινω μονη μου δηλαη ακομα και οταν δεν εχει λειτουργια αλλα ολλες φορες εχω την διαθεση να παω και σηκωνομαι και πγαινω ετσι χωρις να το εχω σκεφτει .Δυστυχως εδ που μενω δνε εχομε ενορια και εχουμε μονο ενα μικρο εκκλησακι που κανει λειουργιες Κυραικες ειναι πολυ μικρο και ο κοσμος παρα πολυς με αποτελεσμα να ειμαστε σχεδον απ εξω .

Τ ο παιδι μου ο πηγαιω στην εκκλησια και το κοινωναω τον εω μαθει οτι εκει μεσα παμε απλα να ακουσουμε το αππουλη που ψελνει κι δνε μιλαμε και δνε γελαμε.Σαφως και ποηγαινω οταν ειμαι χαλια γιατι απο εκει παιρνω δυναμη πιστευω και αυτο με εχει βοηθησει .

Ναι η εκκλησια θα επρεπε να αποδεσμευτει απο το κρατος και ακομα θα ελεγα αφου ειναι ενα με το κρατος θα ερπεε ολη αυτη την περουσια που εχει η εκκλησια να δωθει στο λαο .Ουτε εμενα με βρισκει συμφωνη τα τρελα ποσα που παιρνυν οι Ιερεις αλλα εδω πρι να τονισουμε οτι ακομα και αυτοι δνε ειναι ολοι ιδιοι , υπαρουν αυτοι ου κανουν το λειτουργημα αλλα και αυτοι που το εχουν κανει επαγγελμα .

Για μεα ο Ιερεας επειδηκανει εργο ναι θα επρεπε να παιρνει το μισθο του και μεχρι εκει ολα τα άλλα ειναι περιτα αλλα εμεις τους μαθαμε ειναι σαν τους γιατρους και το φακελακι οταν θελουε να κανουμε ενα γαμο η μια βαφτιση και μας ζηταε τρελα λεφτα εμεις καθομαστε και τα δεινυμε επειδη αν αρνηθουμε θα μας κλεισει τα φωτα θα μας ξεπεταξει και πολλα αλλα αν ομως κανανμ την κινηση και τον καρφωναμε στη Μητροπολη αν και εκει μεσα ενα μεγαλο συναφι ειναι που τα καλλιεργουν δνε εκαναν αυτα .

Μια φιλη μου ηθελε να βαφτιση το γιο της στη Πανγιτσα στο Χαιδαρι εκεινη εμενε Αμφιαλη ο παπας για αν το βαφτιση ζητησε 200 ευρω ενω γα να αλαλ ξεις ενορια πρεει να δωσεις 50 ευρω και εκεινη α εδωσε !Ε δνε ειμαι τρελλη δνε το καταλαβα θα χρσωσω εγω τον παπα αλαλ ετσι ειναι εμεις τους μαθαινουμε γιατι οταν ακομα μι φιλη μο ηθελε να βαφτιση μια μικρη στην ιδια εκκλησια του ειε δνε σου δινω τιποτα περισσοτερο απο αυτο που οριζει η Μητροπολη και αν εχες αντιρρησεις απο εξω ερχονται στη βαφτιση κι οι δημοσιογαφοι .Της εκανε τη βαφτιση μ οαλ τα φωτα αναμμενα οχι θα τον πληρωνε .

Το κερι αλλη εκμεταλευση πηγα ν παρω μια λαμπαδα εχω Ταμα το Δεκαπενταυγουστο και μου ζηησε 5 ευρω του ειπε θα δωσω οτι θελω εγω δν το καταλαβα αν ειναι ετσι αν μας δινουν και αποδειξεις εγω παντως εχω μπει σε εκκλησιες και εχω αναψει κερι χωρις να ριξω χρηματα εειδη δεν ειχα δεν νομιζω να με κανει λιγοτερη πιστη !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρήκα κάτι που ίσως λυσει κάποιες απορίες...

το κερί συμβολίζει το Φως του Χριστού , τη φλόγα της πίστεως.

Πίσω από το άναμμα του κεριού κρύβεται βαθύτατος συμβολισμός. Ο Συμεών Θεσσαλονίκης μας λέγει ότι το κερί που ανάβουμε έχει έξι συμβολισμούς:

1 )Συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής μας, γιατί είναι κατασκευασμένο από καθαρό κερί μέλισσας.

2 ) Επίσης την πλαστικότητα της ψυχής μας, μια και εTκολα πάνω του μπορούμε να χαράξουμε ο,τιδήποτε.

3 ) Ακόμη την Θεία Χάρη, επειδή το κερί προέρχεται από τα άνθη που ευωδιάζουν.

4 ) Επιπλέον συμβολίζει την θέωση, στην οποία πρέπει να φθάσουμε, επειδή το κερί ανακατεύεται με τη φωτιά και της δίνει τροφή.

5 ) Και το φώς του Χριστού επίσης δείχνει, καθώς καίει και φωτίζει στο σκοτάδι.

6 ) Και τέλος συμβολίζει την αγάπη και την ειρήνη που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε χριστιανό, επειδή το κερί καίγεται όταν φωτίζει, αλλά και παρηγορεί τον άνθρωπο με το φώς του μέσα στο σκοτάδι.

Ανάβοντας κερί πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να ζούμε μέσα στο φώς που πήραμε με την βάπτισή μας. Γι αυτό τη βάπτιση την ονομάζουμε και Φώτισμα. Γι αυτό και στη διάρκεια της βαπτίσεως κρατάμε αναμμένες λαμπάδες. Το φώς αυτό είναι το πύρ της Πεντηκοστής, το φώς του Αγίου Πνεύματος. Και το φώς αυτό ανανεώνεται μέσα μας στην ψυχή μας, κάθε φορά που συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία και κάθε φορά που κοινωνούμε και προσευχόμαστε. Γι αυτό στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας ψάλλουμε: «Είδομεν το φώς το αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον, εύρομεν πίστιν αληθή αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες».

Το φως του Ναού όμως, πρέπει να πούμε, σώζει καλύτερα τους συμβολισμούς του και βοηθεί και την ψυχή να κατανυχθεί όταν είναι φυσικό, όπως στα περισσότερα από τα μοναστήρια μας, δηλαδή αποτελούμενο από κεριά και κανδήλια που καίνε και όχι τεχνητό που προέρχεται δηλ. από ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα κ ε ρ ι ά όπως και το λ ά δ ι είναι μία προσφορά προς τον Θεό από αυτά τα υλικά αγαθά που ο ίδιος μάς δίνει ( τα Σά εκ των Σών) και συμβολίζουν τα μέν κεριά το εύπλαστο και μαλακό της ψυχής αλλά και την ενωτική δύναμη του αγίου Πνεύματος διότι τα κεριά κατασκευάζονται, έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε, από το αγνό κερί που φτιάχνει η μέλισσα, η οποία για να παρασκευάσει το κερί μαζεύει τη γύρη από διάφορα λουλούδια. Για το λόγο αυτό το κερί μάς θυμίζει και την εργατικότητα της μέλισσας αλλά και το γεγονός ότι μαζεύει ό,τι καλό και απορρίπτει ό,τι ρυπαρό. Θυμίζει επίσης το κερί τον τρόπο με τον οποίο το Πύρ, η Θεότητα δηλαδή, ενώνεται με την εύπλαστη ψυχή και τη μαλακώνει αλλά και τη φωτίζει και την ίδια και όλους όσοι έρχονται σε κοινωνία μαζί της.

Το κερί, καθώς καίγεται, φωτίζει το περιβάλλον του. Έτσι και ο συνειδητός χριστιανός, όταν θυσιάζεται για την αγάπη του Θεού, φωτίζει τους συνανθρώπους του και τους δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας.

Όταν ο πιστός εισέρχεται στον ναό, πρέπει να ανάβει στο μανουάλι ένα κερί για τους ζώντες κι ένα κερί για τους τεθνεώτες συγγενείς και γνωστούς του. Εάν όμως κάποιοι από τους ζώντες έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, τότε καλό είναι να ανάβουμε κερί για τον καθένα ξεχωριστά. Το άναμμα του κεριού πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται με λόγια προσευχής. Για τους ζώντες θα ζητάμε το έλεος και την προστασία του Θεού, ενώ για τους τεθνεώτες τη θεία ευσπλαχνία και αιώνια σωτηρία τους.

Το αγνό κερί που παράγεται από παρθένες μέλισσες συμβολίζει την ανθρώπινη φύση του Χριστού η οποία προήλθε από την πάναγνη και παρθένο Μαριάμ. Το τρικέρι του επισκόπου συμβολίζει την Αγία Τριάδα, ενώ το δικέρι τις δύο φύσεις του Χριστού. Τα κεριά ή οι λαμπάδες που ανάβουμε στη Βάπτιση συμβολίζουν το πνευματικό φως που λαμβάνει ο νεοφώτιστος. Τα κεριά της κηδείας, του τάφου και των μνημοσύνων συμβολίζουν το φως του Χριστού, στο οποίο ευχόμεθα να εισέλθει ο αποθανών. Ο Πολυέλαιος συμβολίζει την θριαμβεύουσα Εκκλησία των Ουρανών. Τα κεριά ή τα κανδήλια του συμβολίζουν τους αγίους. Στις μεγάλες γιορτές στις Ιερές Μονές σείουν τον Πολυέλαιο, για να φανερώσουν ότι και οι άγιοι στα επουράνια συνεορτάζουν και συγχορεύουν με την επίγεια Εκκλησία του Χριστού.

δεν ειμαι πολύ τακτική στην εκκλησία αλλα πιστεύω στο Θεό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για μενα η πιστη μου ειναι ο θεος μου!!

η εκκλησια και οι εκπρωσωποι της ειναι οι ενδιαμεσοι Του.

η εκκλησια ειναι το σπιτι του θεου οποτε ειναι ατοπο να λεμε πιστευουμε αλλα δεν παμε στο σπιτι του θεου...

δεν λεω υπαρχουν δυστυχως πολυ κακα παραδειγματα υπηρετων του θεου αλλα αυτοι δεν θα βλαψουν ουτε την πιστη μου ουτε θα με κανουν να απομακρυνθω απο τον οικο του.

και πολλα τετοια ασχημα παραδειγματα ετυχαν και σε εμενα προσωπικα.

προσωπικα πιστευω οτι ο θεος εφοσον ειναι πανταχουν παρων μπορεις να εξομολογηθεις ακομη και μονος σου(αν πραγματικα εχεις μετανοησει)ομως η πραγματικη λυτρωση η πραγματικη επαφη μεταξυ εμας και του θεου ειναι διαμεσου της εκκλησιας.

πολλες φορες εχω βρεθει μονη μου σε εκκλησια να ζηταω συγνωμη και πιστευω οτι με εχει ακουσει αλλα πολλες φορες εχω εξομολογηθει και εχω νιωσει την υπερτατη αγαλιαση,σαν να ειχα ξαναγεννηθει,σαν να ηταν διπλα μου.

στην εκκλησια ποτε μου δεν πηγα για τιποτε αλλο παρα μονο για την πιστη μου και για προσευχηθω για την σωτηρια της ψυχης μου και των δικων μου ανθρωπων

οσοι πανε για αλλο λογο δυστυχως χανουν το νοημα και οσοι λενε οτι πιστευουν αλλα δεν πατανε στον οικο του θεου συγνωμη αλλα για μενα δεν πιστευουν ουσιαστικα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ολο προβληματισμούς μου εισαι βρε αρτεμη...ανησυχη θα βγει η μπεμπα..

το λοιπόν πιστευω ότι η εκκλησια αντιπροσωπεύει άλλα πράγματα απο αυτα που εχουμε μαθει εμεις. Οι ιερεις ειναι άνθρωποι και θα κριθουν για τις αμαρτιες τους...φιλαργυρία,κλεψια,μοιχεια κλπ και ναι εχουν ξεφύγει τελείως.

Η εκκλησία όμως αντιπροσωπεύει τον οικο του Θεου και εκει πηγαινουμε για να προσευχηθούμε όχι για τον παπα που λειτουργεί. Κι εγώ αισθάνομαι ωραία οταν πηγαινω και δεν πηγαινω συχνα ειναι η αλήθεια. Πιστευω στον Θεο και στην Παναγία...προσεύχομαι ,εχω παρα πολλά χρόνια να κοινωνήσω και θα το κάνω τωρα το Πάσχα και χαίρομαι,αισθάνομαι ωραια.

Ο Θεος δεν θα μας κρινει αν ριχνουμε 1 ευρώ για κερί η 50 λεπτά. Μας κρίνει απο τις πράξεις μας γιαυτο και μας εδωσε την δυνατότητα επιλογής και ελέυθερης βούλησης.

Κάποτε ειπα σε έναν παππά οτι ειμαι χριστιανή,πιστευω στον Θεό αλλά δεν πάω συχνά εκκλησία και δεν πιστεύω πως αυτο με κάνει κακή χριστιανή... και μου είπε πως ο καλός χριστιανός,αυτός που αγαπάει τον Θεό έχει και την ανάγκη να πηγαίνει εκκλησία. Και πιστεύω εχει δικιο. Μονο εκει προσευχομαι με δυναμη και κατάνυξη...στο σπίτι μου ειναι αλλιώς, ξεχνάω αυτά που θελω να πώ στην προσευχή μου. Αυτά. Ο καθένας κάνει όπως αισθάνεται σαυτο το θέμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ η αλήθεια είναι ότι νιώθω τρομερή γαλήνη και ηρεμία στην εκκλησία. Ασκεί περίεργη επίδραση πάνω μου. Αλλά όχι δεν πάω συχνά κάι ούτες πληρώνω το κερί, ούτε βάζω χρήματα στο δίσκο. Και δεν πρόκειται να το κάνω. Παίρνουν ένα σωρό λεφτά, εκμεταλλεύονται την πίστη του κόσμου και χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με την δική μας ανοχή πλουτίζουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο τις σπανιες φορες που πηγα σε εκκλησια ηταν την παρασκευη. Απ εξω ηταν μια γυφτισσα με το μωρακι της και ζητιανευε. Μπηκα αναψα κερακι και οταν βγηκα τις εδωσα χρηματα. Μετα απο μερικα δευτερα βγηκε μια γυναικα απο την εκκλησια και αρχισε να την διωχνει. Οταν ειδε οτι δεν εφευγε πηρε το λαστιχο και αρχισε να καταβρεχει και να την απειλει οτι αν δεν φυγει θα την κανει μουσκεμα μαζι με το μωρο της.

Αυτη ειναι η ανθρωπια? Αυτη ειναι η "θεωση" των ανθρωπων? Συγνωμη αλλα εγω δεν θα παρω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω την γνωμη μου για τους Παπαδες δεν θα την πω..ειναι προσωπικο θεμα του καθενος η πιστη..αν και ενμεροι πολλα κορισται με εχουν καλυχει.

Εχω δει τα δυο ενελως αντιθετα προσωπα της εκκλησιας. Εχω γνωρησει ανθρωπους, παπαδες, μοναχους πραγματηκα πνευματικους, που η παροσια τους και μονο φερνει γαληνη στον χωρο, εχω γνωρησει απιστευτα εκνευρηστικους παπαδες με εκφιλο βλεμμα που μου ερχοταν να τον τραβηξω απο τα γενια.

Ξερω πως και που και με ποια λευτα πανε ταξιδακια, που μενουν, τι θελλουν.....

εχω δει οπως απειρες πραξεις αγαπης απο συνανθωπους. Εχω δει "κυριες" της εκκλησιας να φαιρονται με χλευασμο και υποτιμησ σε φτωχους και ανημπορους, κα να σουφρωνουν τις φατσες τους..ενω τρεχουν να πανε να κανουν μετανιες, ενω απο πισω κουτσομπολευουν και αντι να κοιτανε την καμπουρα τουςκαι την στραβομαρα τους σχολιαζουν- μεσα στην εκκλησια-την διπλανη τους

Οταν μετα την βαφτηση πηγαμε να κοινονησουμε το μωρο ολες οι γριες ψωνοντας μπροστα...κονταχαννα ρηξουν κατω μια εγγυο με το μωρο της.

Εχω δει απειρες πραξεις αγαπης συνανθρωπων- κοινων αμαρτολων- που δεν εχουν πατησει ποδι στην εκκλησια απο τον γαμο τους, να προσφαιρουν φαγητο, νερο, ξεκουραση...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ΔΕΝ θα κρινω κανεναν παπα...ο Θεος και μονο θα κρινει..

εμενα με εκφραζει το ΕΛΛΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ...

οι Ελληνες με την Ορθοδοξια ειναι ενα και το αυτο ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωή μου στράφηκα στην εκκλησία και βοηθήθηκα πάρα πολύ. Ηρέμησε η ψυχή μου :)

Ακόμη το ότι η οικογένεια μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα έχουν την υγεία τους και μας πάνε όλα κατ' ευχήν το χρωστάω στο Θεό και μόνο :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιωτα μου εχει απολυτο δικιο...ποιοι ειμαστε εμεις να τους κρινουμε;;;;

Στον θεο θα λογοδοτησουν.

Εκτος και αν ξερουν κατι παραπανω που εμεις δεν ξερουμε..οποτε παω πασο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω με την Πιγκουινιτσα!!!

Την εκκλησια την απαρτιζουν ανθρωποι αυτο συνεπαγεται

αμαρτια κ ολα τα σχετικα!!! Οποτε κατανοητα ολα!!! εννοειται με πειραζει στο σημειο που οι ανθρωποι της εκκλησιας εκμεταλεύονται το οβολό μου και του καθε ανθρωπου που δινει απο το πορτοφολι του αλλα

απο κει και περα εγω συμπεριφερομαι ως εξης :

Παω εκκλησια και καθομαι

πανω στον γυναικονιτη, βαζω το κερακι μου και προσπαθω οση ωρα κατσω (συνηθως 1 ωρα και λιγοτερο) να ειμαι συγκεντρωμενη και να προσευχομαι και να ακουω τους ψαλμους και να μην χαζευει και πολυ το ματι μου και το μυαλο μου!Οσο γινεται!

Η εκκλησια ειναι ΑΓΙΟΣ τοπος...και αυτο με ενδιαφερει...οσοι

εχουν εκμεταλλευτει διαφορα και το ονομα της ...δεν το σχολιαζω.Αλλος θα τους κρινει!

Εκκλησια = Θεος Αυτο πιστευω εγω και ετσι λειτουργω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ κορίτσια πιστεύω, αλλά δεν τα πάω καλά με την εκκλησία! Δεν πηγαίνω, έχω να κοινωνήσω από το Λυκειο, και δεν εξομολογούμαι... αλλά λατρέυω να πηγαίνω στην εκκλησία το πασχα, στους χαιρετισμούς, στην λειτουργια της Μ. Παρασκευής... νιώθω απίστευτη κατάνυξη... όμως με ενοχλεί η εμπορευματοποίηση της πίστης μας, ειδικά από την εμπειρία που είχα από τοτε που έψαχνα εκκλησία για τον γάμο μου!!! ευτυχώς βρήκα έναν παπουλη στο χωριό μου πολύ καλό άνθρωπο με οικογένεια (δεν μπορώ τους καλογερόπαπαδες) και εκεί θα πηγαίνω από εδώ και πέρα!!!! η πίστη είναι κάτι το πολύτιμο για μένα, αλλά κάπου εκεί με την εκκλησία και τα διαφορα που έχουν θεσπίσει οι παπάδες κατά καιρούς (παλιά θυμάμαι "να μην φοράω παντελόνι, να μην πηγαίνω όταν είχα περίοδο όλο μην) με ενοιχλούν πάντα με ενοχλούσαμ αφάνταστα.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αμάθεια προκαλεί πολλές παρεξηγήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν, πράγμα που είναι το ευκολότερο, οπότε και καταλήγουν σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα.

Κατ' αρχήν χαρακτηρισμοί όπως "βρωμοπαπάδες", "παπαδαριό" και δε συμμαζεύεται προσβάλλουν αυτούς που πιστεύουν. Άντε, γιατί έχουμε μάθει ότι πρέπει να σεβόμαστε το διαφορετικό, αλλά ως διαφορετικό θεωρούμε ΜΟΝΟ τη μειονότητα!!!! Να σεβαστούμε τους μουσουλμάνους, να σεβαστούμε τους αθέους, αλλά τους χριστιανούς δε χρειάζεται να τους σεβαστεί κανείς! Εγώ δε βγαίνω να πω "οι βρωμοάθεοι" και περιμένω από τον άλλο να σεβαστεί κι εμένα που πιστεύω.

Άρτεμη, αναφέρεσαι στην Εκκλησία ως θεσμό ή στην Εκκλησία ως θεανθρώπινο οργανισμό που έχει ως σκοπό τη θέωση του ανθρώπου και του κόσμου; Έχεις διαβάσει ποτέ σου θεολογία; Όχι ηθικιστικά υποκριτικά βιβλιαράκια που σου λένε ότι θα πας στην κόλαση αν φορέσεις παντελόνι. Κανονική, πραγματική θεολογία. Έχεις διαβάσει ποτέ; Αν όχι, τότε πώς μπορείς να κρίνεις χωρίς να γνωρίζεις;

Η Εκκλησία ως θεσμός όντως έχει στοιχεία διαφθοράς, αλλά είναι κάτι απολύτως φυσικό, αφού πρόκειται για ανθρώπους: όχι για αγγέλους, όχι για ρομπότ. Ανθρώπους, που κάνουν λάθη και σφάλλουν.

Δεν υποστηρίζω ούτε τα οικονομικά σκάνδαλα, ούτε τίποτα. Να δικαστεί ο Εφραίμ, να καταδικαστούν όλοι όσοι φταίξανε. Αυτό ζητάνε όλοι οι πιστοί, εκτός από αυτούς που νομίζουν ότι Εκκλησία είναι οι παπάδες κι ότι αν ένας παπάς καταδιαστεί, θα καταρρεύσει η Εκκλησία.

Και ναι, πιστεύω ότι πρέπει να χωριστεί η Εκκλησία (ως θεσμός) από το κράτος, για να μη χρειάζεται (ή να μη νομίζει ότι χρειάζεται) να κάνει πολιτική, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι ο χώρος δράσης της είναι η κοινωνία.

Έχω διαβάσει βιβλία από παπάδες και θεολόγους που μιλάνε πολύ σκληρά για την κατάσταση στη σύγχρονη ελλαδική Εκκλησία. Χωρίς, βέβαια, τους χαρακτηρισμούς που διαβάσαμε εδώ μέσα, αλλά η ουσία είναι πολύ πιο σκληρή.

Η υποκρισία, το ψέμα, η διαφθορά υπάρχουν και υπήρχαν ανέκαθεν και στην Εκκλησία, και παντού. Αλλά δε σώζει η Εκκλησία: σώζει ο Θεός. Κανείς, όμως, δε σώζεται μόνος του. Σώζεται εντός της λατρευτικής κοινότητας, μέσω των μυστηρίων. Η Εκκλησία δεν είναι άγιος τόπος καθεαυτή, ούτε και ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με το Θεό! Η Εκκλησία ως ναός είναι χώρος λατρείας, και η Εκκλησία ως σώμα είναι όλοι οι άνθρωποι, που πιστεύουν κι αυτοί που δεν πιστεύουν αλλά τους αγκαλιάζει (θα έπρεπε).

Δε σημαίνει ότι ένας άθεος δε θα σωθεί. Ο καθένας θα κριθεί με βάση αυτό που πιστεύει κι αυτό που πράττει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο θείος μου, άθεος γιατρός, που για περισσότερο από σαράντα χρόνια εξετάζει όλους τους ασθενείς του δωρεάν και παίρνει λεφτά μόνο στις εγχειρήσεις, δε θα σωθεί, επειδή δεν τηρεί κάποιους κανόνες.

Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ το κερί, μην το ανάβετε, εγώ μπαίνω απ' το πλάι και δεν ανάβω κερί. Ούτε στο δίσκο βάζω ποτέ μου λεφτά. Δεν είναι αυτά η Εκκλησία. Αυτά είναι τα παρεπόμενα, τα σημεία των καιρών, τα λάθη άμα θέλετε. Μη μένετε στα ανούσια επιμέρους και χάνετε την ουσία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θέλω να γίνω μαμά! se paw poli poli !!!!

den diabasa sxedon katholou to thema giati h pisth einai poli poli prosopiko thema .

SEBASMOS KAI AGAPH ayta xriazomaste alla den ta blepw ,mas noxloune oi aloi alla den koitame ton eayto mas .

filakia .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο τα λιγα μεγααααλααα μηνυματα που χω διαβασει!!!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ!!!

λυσσα και με εκεινο το κερακι...καλε ποιος σας πιεσε να το βαλετε???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites


  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...