Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μου έστειλαν εχθές ένα email σχετικό. Το παραθέτω να το διαβάσετε είναι πολύ χρήσιμο.

Θέμα της εγκυκλίου είναι η επιστροφή εισφορών (δηλαδή χρημάτων) προς εργαζόμενες μητέρες με ασφάλιση ΙΚΑ.

Πρόκειται για μία καθυστερημένη κατά δύο χρόνια εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε ότι οι μητέρες εργαζόμενες που επιστρέφουν στην εργασία τους δικαιούνται για 12 μήνες μειωμένες εισφορές προς το ΙΚΑ κατά 50% για τον κλάδο κύριας σύνταξης.

Συγκεκριμένα αφορά τις μητέρες εργαζόμενες που επέστρεψαν στην εργασία τους από άδεια λοχείας μετά τις 3/4/2007.

Δεν αφορά μητέρες που η άδεια λοχείας τους έληξε πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Οι δικαιούχες μητέρες πρέπει να κάνουν αίτηση στο ΙΚΑ για την επιστροφή των εισφορών με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Ληξιαρχική Πράξη γέννησης του μωρού

Αίτηση (δίνεται στο ΙΚΑ αλλά υπάρχει και στην εγκύκλιο)

Βεβαίωση Εργοδότη για την απασχόλησή της μητέρας όπου να φαίνεται πότε σταμάτησε η μητέρα με άδεια κύησης και πότε έληξε η λοχεία της.

Βιβλιάριο ΙΚΑ και φωτοτυπία το εξώφυλλο με την φωτογραφία και τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ

Φωτοτυπία του βιβλιαρίου ΙΚΑ της σελίδας (ή σελίδων) όπου φαίνονται οι ημερομηνίες της άδειας μητρότητας,λοχείας, τα επιδόματα κλπ.

Φωτοτυπία της απόφασης του ΟΑΕΔ για την εξάμηνη ειδική άδεια μητρότητας όπου φαίνονται οι ημερομηνίες της άδειας (για όσες μητέρες πήραν την άδεια αυτή)

Για όσες μητέρες θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την 1/4/2010 θα εφαρμοστεί ο προβλεπόμενος νόμος αυτόματα από τον εργοδότη τους και έτσι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία αίτηση επιστροφής χρημάτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να διαβάσουν την επισυναπτόμενη εγκύκλιο ή να απευθυνθούν στο ΙΚΑ της περιοχής τους.

Δημοσίευση

Και βεβαια το δικαιουσε.

Εγω περιμενω την βεβαιωση απο τον εργοδοτη μου(επεστρεψα 04-01) κ να αρχισω να τρεχω..

Μια φιλη μου πηγε σε καποιο ικα αττικης κ δεν ηξεραν βεβαια τιποτα..ειχε βγει η εγκυκλιος αλλα δεν ειχαν μαθει κατι ακομα...χαχα αθανατο ελληνικο δημοσιο.Την εξυηρετησαν λες κ της εκαναν χαρη!

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια!

Εγω ειμαι τωρα σε αδεια λοχειας αλλα γεννησα τον πρωτο μου γιο 27 4 07 και τοτε δεν υπηρχε το 6μηνο.

Δικαιουμαι λετε τιποτα;

Τοτε δουλευα Ορεστιαδα λογω συζυγου και μετο που τελειωσε η αδεια λοχειας παρετηθηκα γιατι πηραμε μεταθεση.

Εδω στο Ικα δεν σε εξυπηρετουν σε τιποτα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...