Μετάβαση σε περιεχόμενο

Παιδική παχυσαρκία και κατάθλιψη

nikthearchit

Recommended Posts

Η παιδική παχυσαρκία και η κατάθλιψη δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχετες μεταξύ τους .Αντίθετα τις περισσότερες φορές συμπορεύονται

Όταν υπάρχει παχυσαρκία τότε είναι πολύ πιθανή και η ύπαρξη κατάθλιψης . Αντίστοιχα όταν υπάρχει κατάθλιψη τότε και η παχυσαρκία είναι παρούσα η αναμενόμενη .

Δυστυχώς η παχυσαρκία και η κατάθλιψη είναι δύο πολύ σοβαρά προβλήματα της παιδικής υγείας σήμερα που παρουσιάζονται μάλιστα όλο και συχνότερα .Ο αριθμός των παιδιών που υποφέρει η υγεία τους από τις συνέπειες της παχυσαρκίας είναι ευθέως ανάλογος με τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από κατάθλιψη .Παρόλο που φυσικά κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η μόνη η κύρια αιτία της κατάθλιψης είναι η παχυσαρκία , όπως και ότι ο μόνος γενεσιουργός παράγων της παχυσαρκίας είναι η κατάθλιψη , εν τούτοις η σχέση μεταξύ τους είναι φανερή και άμεσα αντιληπτή .

Το παχύσαρκο παιδί βιώνει μία τραυματική κατάσταση . Προκαλείται κατά κάποιο τρόπο ένας κοινωνικός στιγματισμός που το οδηγεί στην αποστασιοποίηση , την απομάκρυνση και τελικά στην αυτοαπομόνωση από τους συνομηλίκους του και την παρέα του. Το παιδί αναπτύσσει μία μειονεκτική αυτοθεώρηση και συνεχίζει με σκέψεις ότι δεν είναι καθόλου αρεστό .Επειδή η κοινωνία θεωρεί την παχυσαρκία σαν κάτι αρνητικό και ανεπιθύμητο , το παχύσαρκο παιδί δυσκολεύεται να συγχροτισθεί και να ενταχθεί στις παρέες με τα παιδιά της ηλικίας του . Βιώνει καθημερινά συμπεριφορές φραστικών - λεκτικών αλλά και σωματικών επιθέσεων από τα άλλα παιδιά , τόσο στο σχολείο όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον της γειτονιάς . Έχει την τάση να αποτραβηχτεί από τις διάφορες ομαδικές δραστηριότητες επειδή αισθάνεται ανήμπορο να ανταγωνισθεί τους ταχύτερους και πιο ευέλικτους συμμαθητές του .Προτιμά να μείνει στο σπίτι αντί να περνά το χρόνο του με φίλους . Αυτή η συμπεριφορά της αυτοαπομόνωσης ενέχει ήδη πρώιμα σημεία κατάθλιψης . Αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να ενεργοποιεί άμεσα τους γονείς για την αντιμετώπιση του .

Η κατάθλιψη επίσης μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος που οδηγεί στην παχυσαρκία . Το καταθλιπτικό παιδί παραμένει πάρα πολύ χρόνο μόνο του στο σπίτι , παρακολουθώντας τηλεόραση και καταναλώνοντας τρόφιμα , τις περισσότερες φορές παχυντικά και επιβαρυντικά για την υγεία του , σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες του κανονικού . Εάν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί τότε το παιδί θα πάρει βάρος πολύ πιο πάνω από το κανονικό για την ηλικία του και θα καταλήξει να γίνει υπέρβαρο . Το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο επειδή δεν συμμετέχει

στις διάφορες φυσικές δραστηριότητες και ασκήσεις .

Για περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και κατάθλιψη διαβάστε εδώ και εδώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Katiana1987 @Elk κορίτσια ναι μας είπε καλά είναι τα 600 γραμμάρια, αλλά με τρώει γτ πέσαμε καμπύλη! Αφού μας λένε ότι είναι καλά τι μας τις βάζουν αυτές τις καμπύλες στο βιβλιάριο; Για να μας αγχωνουν; 😀😀  Πάντως απ' όταν έκοψα τα γαλακτοκομικά, έφτιαξαν και τα κακάκια του, κάνει κάθε μέρα πλέον..ήταν να γίνει; Δεν ξέρω.. Και κάτι ακόμη..το μωρό σας προτιμάει πλευρά στο στήθος; Εμένα ναι..και είδα ότι δεν πολύ θέλει αυτή που βγάζει γάλα από πολλές τρύπες..μάλλον πνίγεται..το προσπαθώ @Christi.D. όπως βλέπεις.. δίνω κάπως λιγότερο αυτό το στήθος και βγάζω και με το χέρι.. μειώνεται, ξανααυξανεται..ετσι το πάμε.. εσένα Κρίστι σου σταθεροποιήθηκε η ροή;
    • Αυτά από μένα… 😂 Θα κάνω ότι δε ρώτησα ποτέ και στο κεφάλι μου θα είσαι φοιτήτρια μαιευτικής 😂😂😂😂
    • Χαχαχαχαχα… δεν υπάρχουν οι περιγραφές σου 😂😂😂😂 Σε όλο αυτό το beef που έφαγε ο μικρός ήταν ήσυχος;;; Πόσο χρονών είναι ο μεγάλος σου;;  Εκεί με τον εξωγήινο και τη μύξα με γονάτισες 😂😂😂😂 Αχ αυτές οι στιγμές είναι που θα μείνουν και θα τους μεταφέρετε όταν θα μεγαλώσουν!!! 
    • @Demy93 και κορίτσια.. Κι εγώ να πω χάρηκα πολύ λίγο την εγκυμοσύνη μου εν τέλει.. φοβομουνα και να κουνηθώ, δεν το συζητώ για τα νεύρα.. δεν πειράζει όμως, ο κούκλος μου να ναι καλά και θα χαρούμε τώρα τα πάντα 🧿🧿🧿
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...