Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ?

Recommended Posts

Franita έγραψε:

Κοριτσια το εχετε λιγο λαθος το θεμα...Η Ελλαδα ειναι απο τις πιο εχθρικες σε λαθρομετανστες χωρες...Δεν υπαρχει πολιτικος σχεδιασμος απο το κρατος, δεν υπαρχει επαρκης νομοθεσια, εχει καταπατησει ολες τις συνθηκες περι προσφυγων, αρνειται τη χορηγηση ασυλου χωρις καν να εξετασει τις περιπτωσεις με αποτελεσμα να προωθει πισω ανθρωπους που εχουν βασανιστει και θα εκτελεστουν, εχει καταδικαστει απο το Ευραπαικο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων, δεν υπαρχουν χωροι υποδοχης προσφυγων αλλα στοιβαζονται σαν τα ζωα σε γηπεδα και ανοιχτους χωρους (με τους αγανακτισμενους πολιτες διπλα να φωναζουν οτι τους φερνουν ασθενειες και εγκληματικοτητα), φυλακιζει ανηλικους λαθρομεταναστες σε φυλακες ενηλικων (να σας θυμισω ενα παιδι 10 ετων απο τη Βουλγαρια που κρεμαστηκε στη φυλακη ΕΝΗΛΙΚΩΝ που το εβαλαν πριν το απελασουν) και η λιστα ειναι ατελιωτη..

Μην συγκρινετε χωρες με απολυταρχικα και θεοκρατικα καθεστωτα...αυτες εχουν αλλες πολιτικες..Ουτε τις ΗΠΑ...Οι ΗΠΑ κανουν εγκληματα στα συνορα με το Μεξικο αλλα το θεμα δεν ειναι ποιος κανει τα περισσοτερα αλλα ποιος εχει εναν πολιτικο σχεδιασμο σε βαθος χρονου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 155
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Franita έχεις απόλυτο δίκαιο. Τα ακούμε και τα διαβάζουμε κάθε μέρα, αλλά όπως βλέπεις δεν μας αγγίζουν τέτοια θέματα, ίσως γιατί ποτές δεν χρειάστηκε να τα βιώσουμε. Είναι πολύ εύκολο να καταδικάζεις χωρίς πρώτα να εξετάσεις τις αιτίες ενός γεγονότος. Μόνο αν γίνεις μετανάστης θα καταλάβεις και πολύ φοβάμαι, όπως είπε και κάποια κοπέλα πριν, ότι η ώρα που θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε δεν είναι τόσο μακριά.

> > Εάν διασχίσετε παράνομα τα

> > ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ,

> > .

> > . . . . .

> > ΠΑΙΡΝΕΤΕ:

> >

> >

> >

> >

> > - Μια θέση

> > εργασίας,- εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς να ασφαλιστής.

> >

> > - Μια άδεια οδήγησης,- εάν δεν έχεις άδεια παραμονής, δεν μπορείς

> >

> > - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, -πάλη δεν μπορείς γιατί είσαι παράνομος.

> >

> > - Πρόνοια, -ούτε αυτό

> >

> > - κουπόνια συσσιτίου, -εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς

> >

> > - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, -εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς

> >

> > - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο

> > για να αγοράσετε

> > ένα σπίτι, -εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, αυτό ναι

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, -ούτε αυτό

> >

> > - Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές

> > και σε πολλές

> > περιπτώσεις ... -Σε καμία περίπτωση

> >

> > - Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.- Δεν ψηφίζουν η αλλοδαποί

> >

> >

> >

> > - ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

> > ΔΩΡΟ Η

> > ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. -Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν γιατί είναι παράνομη.

Ξέρω ότι λίγο σας νοιάζει αλλά απόρησα και εξεπλάγην με πολλά απ' όσα γράφτηκαν εδώ μέσα. Καταρχάς, σε ό,τι αφορά τους Αλβανούς... έχουμε 2010. Οι Αλβανοί μια χαρά δούλεψαν, πρόκοψαν, πολλοί έχτισαν σπίτια πίσω στην πατρίδα τους και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους να φύγουν γιατί εκεί πέρα τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο έστω και με αργούς ρυθμούς, την ώρα που εδώ βαλτώνουμε. Το κύμα μετανάστευσης από την Αλβανία έχει τελειώσει.

Δεύτερον, έχει περάσει ποτέ καμια σας από τη Μενάνδρου ή τη Γερανίου; Έχει δει καμια σας υπό ποιες συνθήκες ζουν οι "φρέσκοι" παράνομοι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, που κοιμούνται στιβαγμένοι 30 άτομα σε μια βρώμικη τρύπα 3χ3, για την οποία ο έξυπνος Ελληνάρας σπιτονοικοκύρης χρεώνει ένα σωρό λεφτά το "κεφάλι" (αυτοί με ενοχλούν παρεμπιπτόντως); Έχει μιλήσει ποτέ καμία με κάποιον από αυτούς; Πιστεύετε ότι έρχονται εδώ από επιλογή τους; Επειδή σκέφτηκαν "Ελλάδα, η γη της επαγγελίας;" Όχι, φτάνουν εδώ επειδή για όσους έρχονται από εκείνα τα μέρη η Ελλάδα με τα σαθρά υδάτινα σύνορά της είναι το μόνο πέρασμά τους στην Ευρώπη, άσχετα αν ελάχιστοι καταφέρνουν να περάσουν πιο πέρα και μένουν εδώ για να ενοχλούν τους Έλληνες με τη βρώμα τους και τους κακούς τους τρόπους...

Ότι θα υπάρχουν και κακοί άνθρωποι ανάμεσά τους είναι άλλο θέμα. Γιατί εδώ είμαστε όλοι άγιοι που δεν κλέβουν και δεν σκοτώνουν, σωστά;

Έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς ξένους που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και την αγαπούν. Ένα ζευγάρι μάλιστα που ζει εδώ πάνω από δεκαετία, έχουν σπουδάσει κι έχουν μεταπτυχιακά σχετικά με τον πολιτισμό μας. Δεν τους χαρίστηκε κάτι. Το αντίθετο. Δούλεψαν πολύ σκληρά για να αποκτήσουν ό,τι έχουν -και δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικά αγαθά. Κι όμως, ο άνδρας δεν έχει... άδεια παραμονής! Δεν του την ανανεώνουν και θα πρέπει να φύγει, παρότι έχει γίνει πλέον ένα με εμάς. Πόσο δίκαιο είναι αυτό;

Όσο για Έλληνες του εξωτερικού, γιατί να μη μας θεωρούν λαμόγια; Γνωστοί μου πήγαν να σπουδάσουν στη Γερμανία τη δεκαετία του 80 και ακόμη υπερηφανεύονται για το πώς κατάφεραν να "ξεγελάσουν" το κράτος χάρη σε ένα παραθυράκι και να μπουν -νέοι μετανάστες!- στο ταμείο ανεργίας, το οποίο παρείχε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Πόσο τίμιο είναι αυτό; Είναι όλοι οι Έλληνες έτσι; Προφανώς όχι. Και πάλι όμως...

Τέλος πάντων. Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο post. Δίσταζα να πω τη γνώμη μου, αλλά... αυτή είναι. Τελικά κακώς εξεπλάγην.

Franita έγραψε:

Κυο να κανεις σε παρακαλω πολυ διακριση σε ποιον αναφερεσαι διοτι αυτο το "εχει περασει ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ" δεν μου αρεσε καθολου...Δεν εγραψαν ολοι αυτα που αναφερεις και σε παρακαλω να διαβασεις τι εγραψε ο καθενας μας..Εχω ζησει στο εξωτερικο χρονια και εχω δουλεψει απο τη Μεση Ανατολη μεχρι την Αφρικη με προσφυγες και το μηνυμα σου με προσεβαλλε διοτι δεν κανεις καμια διακριση..

Δεν ήθελα να σε προσβάλω Franita κι έχεις δίκιο ότι δεν έκανα διευκρίνιση. Το έγραψα λίγο "εν βρασμώ". Αναφερόμουν στα πιο ακραία σχόλια τύπου βρωμιάρηδες μετανάστες και στους αστεϊσμούς με αυτά τα θέματα.

Kuo28 πολύ σωστά τα έθεσες όλα. Αλήθεια είναι δυνατόν να μιλάμε για Αλβανούς μετανάστες απ' τη στιγμή που είναι στην Ελλάδα γύρω στα 20 χρόνια?

Επίσης σχετικά με την στάση των Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού έχεις κι εδώ δίκαιο. Μας ενοχλεί να μας προσάπτουν ένα σωρό χαρακτηρισμούς στο εξωτερικό ίσως γιατί ξέρουμε και οι ίδιοι μέσα μας ότι δεν απέχουμε πολύ απ΄αυτό. Είμαστε όμως λαός απαίδευτος. Η γενική ετυμηγορία είναι να υποτιμούμαι οποιονδήποτε έρχεται από μία χώρα υποτίθεται λιγότερη αναπτυγμένη απ΄τη δική μας και να γινόμαστε δουλοπρεπείς με όλους εκείνους που στην ουσία μας χλευάζουν(χωρίς να θέλω να γενικεύσω τα πράγματα εδώ). Ίσως εδώ να φταίει και το γεγονός ότι πάντα ήμασταν υποτελείς στις επονομαζόμενες ξένες δυνάμεις. Άσε που στην υπάρχουσα φάση νιώθουμε ότι χωρίς τους "ξένους" θα είχαμε κυρήξει πτώχευση.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ!

"ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ?΄"

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ!

ARVENA έγραψε:

> > Εάν διασχίσετε παράνομα τα

> > ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ,

> > .

> > . . . . .

> > ΠΑΙΡΝΕΤΕ:

> >

> >

> >

> >

> > - Μια θέση

> > εργασίας,- εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς να ασφαλιστής.

> >

> > - Μια άδεια οδήγησης,- εάν δεν έχεις άδεια παραμονής, δεν μπορείς

> >

> > - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, -πάλη δεν μπορείς γιατί είσαι παράνομος.

> >

> > - Πρόνοια, -ούτε αυτό

> >

> > - κουπόνια συσσιτίου, -εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς

> >

> > - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, -εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς

> >

> > - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο

> > για να αγοράσετε

> > ένα σπίτι, -εάν είσαι παράνομος δεν μπορείς

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, αυτό ναι

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, -ούτε αυτό

> >

> > - Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές

> > και σε πολλές

> > περιπτώσεις ... -Σε καμία περίπτωση

> >

> > - Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.- Δεν ψηφίζουν η αλλοδαποί

> >

> >

> >

> > - ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

> > ΔΩΡΟ Η

> > ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. -Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν γιατί είναι παράνομη.

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΜΑΞΑΝΕ!!!

Αρτεμη το ειχα πει και σε προπηγουμενο μηνημα μου..ειμαστε ρατσιστες με τους Αλβανους πακιστανους και δεν συμμαζευεται και δεν ειμαστε ρατσιστες με Αγγλους γαλλους γερμανουσ κλπ...πυ στην ουσια μας εχουν σαν τσιαρακια τους. Μαλιστα καποια κοπελα προβληθηκε που μια Αλβανιδα της προτεινε να ανοιξει κομμωτηριο και να παει να δουλεψει αλλα αν της ειχε κανει μια αντιστοιχη προταση μια Ιταλιδα πχ...τι θα εκανε;;;; Θα το θεωρουσε θρασος, θα δεχοταν..εκει σας θελλω.

Να σας πω την αμαρτια μου ειχα δει στο καταχειμονο εναν Πακιστανο να πουλαει ζωνες, ηταν ξυπολητος βρομηκος και μαλλον πεινουσε, δεν ειχα να του δοσω χρηματα... κατι και δεν ηθελα να αγορασω ζωνη, τον λοιπηθηκα και του εδοσα μια πενταδα καλτσες που ειχα μολις αγορασει στον αντρα μου, και ενα ψωμι απο τα ψωνια μου μαζι με ενα πακετακι τυρι. Με κοιτουσε με ευγνομοσυνη και κουνουσε το κεφαλι να με ευχαριστησει, να πω την αμαρτια μου ντραπηκα γιατι δεν μπορουσα να του προσφαιρω περισσοτερα.

Σας ξαναειπα..δεν ειμαι οπαδος του ΣΥΡΥΖΑ αλλα ειδικα τους καημενους ανθρωπους που εγκαταλειπουν την χωρα τους για να ζησουν...γιατι σε μερικες χωρες η παραμονη ή μη ειναι ζητημα ζωης και θανατου δεν μπορω να μην τους λοιπηθω.

Δεν σας ζηταει κανεις να δοσετε τα σπιτια σας...να μην αρνηθειτε ομως ενα κομματι ψωμι, οπως ειπε και η KUO ξερετε πολυ καλα που και πως ζουνε. Αν δεν θελετε τους ξενους να μην θελετε ολους τους ξενους..αλλα οπου φτωχος και η μοιρα του...και μην ξεχνατε..για την Ευρωπη..εμεις ειμαστε οι πακιστανοι.....

Συγνωμη ρε συ Αργυρω...αλλα και οι Ελληνες που ειναι εξω εχουν ρημαξει τα αντιστοιχα κρατη...τι θα κανουμε..ανταλλαγη....

Αν μεσα στην Ελλαδα ειναι 10 εκκατομυρια Ελληνες αλλοι τοσοι ειναι και εξω..και μια χαρα παιρνουν τα Ευρωπουλακια τοω Γερμανων Ολλανδων Αμερικανων Αυστραλων και τα στελνουν στην Ελλαδα.

Να τοςυ δοσυμε τους δικους μας Αλβανους, Ρωσσους Πακιστανους και να παρουμε πισω τους Ελληνες μας.

Ξερεις ποσοι Ελληνες παιρνου επιδοματα χωρις να εργαζονται...και οχι αυτα τα καημενα 400 ευρω...

Ξερεις ποσα σπιτια εχουν χτυστει με ελληνικο μοσχθο και Αυστραλιανα δολλαρια...

χαιρομαι που η σεσιλια υπερασπιζεται το δικιο της...με το δικο της τροπο..και συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λεει..γιατι φανταζομαι τα εχει φαει με το κουταλι..

αλλα μη ξεχνατε το ιδιο το κρατος μας εχει κανει να σκεφτομαστε ετσι..αν ειχαμε δουλεια ολοι,σωστη παιδεια,σωστουσ νομουσ και ειμασταν οι περισσοτεροι απο εμας αυχαριστημενοι θα νομιζετε οτι θα συζητουσαμε τωρα;;;απλα η ελλαδα παει κατα διαολου,και καπου πρεπει να ξεσπασουμε..για ολα φταινε οι αλλοι..οχι εμεισ παντως..

ειμαστε και λιγο γκρινιαρηδες, ειμαστε λιγο επιφανειακοι..και λιγο επιπολαιοι..αλλα ειμαστε και φιλοξενοι,και ανοιχτοκαρδοι..

δεν μπορω να πω αν ειμαι ρασιστρια, γιατι πιστευω οτι σε ολουσ τους λαους υπαρχουν και σαπιοι..και στους ελληνες και στουσ ξενους..

ΣΩΣΩ αυτό είναι αλήθεια που λες ότι δηλαδή αν το κράτος είχε προνοήσει για μας ίσως να είχαμε και διαφορετική στάση, ειδικά τώρα που στην Ελλάδα τίθεται θέμα επιβιώσης πλέον θα αγριέψουν πολύ τα πράγματα, αισθάνομαι....

Σωσω δεν υπαρασπιζομαι τους ξενους και τους ματαναστες. Καποιους τους λοιπαμαι, καποιους τουσ συμπονω,αλλα δεν μπορω τον επιλεκτικο ρατσισμο.

Δεν μπορουμε να παταμε κι'αλλο αυτον που ειναι ηδη στον πατο. Ουτε να γκρινιαζουμε απο τι μια οτι δεν εχουμε δουλιες και απο την αλλαη να μην καταδεχομαστε να δουλεψουμε στο χωραφη,η σαν καθαρηστριες. Γιατι γκρινιαζουμε που δεν εχουμε δουλιες ενω ολοι οι τεχνητες πλεων ειναι αλλοδαποι, γιατι αυτοι πρεπει να τασηουν τα παιδια τους...δεν ειναι υπερανω......

Απο την εμεπιρια της δουλεια μου θα σου πω οτι σε Αγγελια για οικονομικο διευθυντη απαντανε παιδακια που μολις εχουν τελειωσει το πανεπηστιμιο....και οταν τους προτεινεις θεση απλου υπαλληλου στο οικονομικο τμημα, τσινανε και δεν θελλουν. Δεν το θεορουν ανταξιο τον προσοντων τους...προτιμουν να γκρινιαζουν οτι δεν εχουν δουλεια

Cesilia ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Γιατί σε πολλές οικογένειες υπάρχει από πίσω η βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς. Αλλά μην νομίζεις δεν είναι μακριά ο καιρός που οι επιχορηγήσεις από γονείς θα κοπούν γιατί ούτε αυτοί θα έχουν.

Είπες κάτι που με εξοργίζει φοβερά! Εδώ στη δουλειά τα μισά κορίτσια ζούνε με το σπίτι τους και ποτέ δεν τους φτάνουν τα λεφτά παρόλο που πληρωνόμαστε καλά. Αυτό είναι μεγάλη αχαριστία, τρομερή είδικά για μένα που τα ακούω και έχω να συντηρίσω με τα ίδια χρήματα 2 αυτοκίνητα, ενοίκιο, παιδί και άντρα(δεν δουλεύει τώρα)και είμαι και έγκυος.

Να σου οω και μια περιπτωση που εμενα με τσατησε φοβερα.

Ειχαμε προσφατα μια θεση για βοηθο οικονομικου διευθυνη...δενηθελε ουτε τρομερη προυπηρεσια ουτε τρομερα προσοντα ειχε ομως αρκετη δουλεια αλλα τα λευτα ηταν πολυ καλα...ηρθε μια κοπελια...και μετα την συνεντευξη μαςε ειπε οτι θα το σκευτει και θα μας πει αν ενδιοαφερετε για την θεση....

Οταν εφηγε ο οικονομικος μου ειπε οτι αμα παρει τηλεφωνο να την πω ορι πηραμε ατομο- αν και δεν ειχαμε παρει γιατι του την εδοσε ο τροπος της.

Και ηταν μικρη ανυπαντρη κοπελιτσα...

Τελικα την δοσαμε σε ενα αλλο παιδι που δουλευει μαζη μας τωρα..και που μια χαρα τσεπονει τα λευτουδακια του

ΣΩΣΩ έγραψε:

χαιρομαι που η σεσιλια υπερασπιζεται το δικιο της...με το δικο της τροπο..και συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λεει..γιατι φανταζομαι τα εχει φαει με το κουταλι..

αλλα μη ξεχνατε το ιδιο το κρατος μας εχει κανει να σκεφτομαστε ετσι..αν ειχαμε δουλεια ολοι,σωστη παιδεια,σωστουσ νομουσ και ειμασταν οι περισσοτεροι απο εμας αυχαριστημενοι θα νομιζετε οτι θα συζητουσαμε τωρα;;;απλα η ελλαδα παει κατα διαολου,και καπου πρεπει να ξεσπασουμε..για ολα φταινε οι αλλοι..οχι εμεισ παντως..

ειμαστε και λιγο γκρινιαρηδες, ειμαστε λιγο επιφανειακοι..και λιγο επιπολαιοι..αλλα ειμαστε και φιλοξενοι,και ανοιχτοκαρδοι..

δεν μπορω να πω αν ειμαι ρασιστρια, γιατι πιστευω οτι σε ολουσ τους λαους υπαρχουν και σαπιοι..και στους ελληνες και στουσ ξενους..

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ;)

Cesilia πάλι καλά που σκέφτηκε έτσι ο προϊστάμενος σας. Θα την δω αυτή την κόπελα σε λίγα χρό-νια που θα εύχεται να είχε πάρει τη δουλειά που της προσφέρθηκε. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και τέτοιοι στην Ελλάδα για να μπορούν να βρίσκουν δουλειά και οι άνθρωποι που πραγματικά την εκτιμούν.

Αμάν ρε κορίτσια, μια ώρα έγραφα και με πέταξε έξω....

Έγραφα για το μάθημα των θρησκευτικών. Κατ' αρχήν να πούμε ότι ο όρος είναι παρμένος από τη γερμανική εκπαίδευση και είναι φορτισμένος αρνητικά, οπότε αν κάτι πρέπει να αλλάξει, σίγουρα είναι η ονομασία του μαθήματος.

Έπειτα, πρέπει να τονιστεί ότι ο πραγματικός χαρακτήρας του μαθήματος δεν είναι ομολογιακός. Δηλαδή δεν είναι ούτε προσηλυτισμός, ούτε αντιγραφή του κατηχητικού. Οι μαθητές δεν καλούνται μέσα από το μάθημα να γίνουν χριστιανοί, παρ' όλο που συχνά αυτή η εντύπωση δημιουργείται, αλλά να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντα και κομμάτι του πολιτισμού μας όπως τον γνωρίζουμε σήμερα (είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι), και σε δεύτερο βαθμό, να γνωρίσουν άλλες χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκείες. Όπως ακριβώς διδάσκονται ελληνική γλώσσα και κάποια ξένη γλώσσα, ελληνική λογοτεχνία και παγκόσμια λογοτεχνία, ελληνική ιστορία και παγκόσμια ιστορία.

Γι' αυτό δεν πρέπει ούτε να καταργηθούν τα θρησκευτικά, ούτε και να υπάρχει δικαίωμα απαλλαγής (που υπάρχει), γιατί έτσι θα έπρεπε να υπάρχει δικαίωμα απαλλαγής και για την ελληνική γλώσσα και για την ελληνική ιστορία και για την ελληνική λογοτεχνία.

Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και κυρίως, η νοοτροπία των διδασκόντων.

Αναφορικά με τα θρησκευτικά συμφωνώ ότι πρέπει ν΄αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας. Είναι πλέον και παρωχημένος και όλη αυτή η υμνολογία στον χριστιανισμό καταντάει αστεία. Ας γίνει μια πολύπλευρη αναφορά σ΄όλες τις θρησκείες και ας αποφασίσει ο καθένας τι τον εκφράζει και τι όλη.

μαρινιω: σχετικά με τους Αλβανούς που κάνουν παιδιά, πίστεψε με επειδή ο άντρας είναι από Αλβανία σε πληροφορώ ότι τα μεγαλώνουν τα παιδιά τους με λιγότερες απαιτήσεις και δεν έχω την εντύπωση ότι κάνουν περισσότερα, απ' τα δυο σόγια του άντρα μου κανείς δεν έχει πάνω από 2.

Όσο για τις δουλειές ξέρεις πολύ καλά ποιες δουλειές κάνουν αλλά επειδή υπάρχουν και πολλοί που κάνουν τις ίδιες δουλειές με Έλληνες, επιλογή του εργοδότη είναι ποιους θα προσλάβει στη δουλειά του.

Δική μου άποψη για το οι ξένοι μας πέρνουν της δουλειές.

Εχω ένα ρητό για αυτό. Ο καλύτερος και ποιο ανάξιος θα πάρει την δουλειά είτε ειναι Αλβανός ,ειτε ειναι Αγγλος ειτε ειναι Ελλήνας.

Επίσης εαν στο σχολείο ο Αλβανός είναι ο άριστος μαθητής/τρια της τάξης , ΝΑΙ να σηκώσει την Σημαια την Ελληνική !!!!

Με αυτό το ρητό μεγάλωσα στο εξωτερικό ( Αμερική) !!

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Αμάν ρε κορίτσια, μια ώρα έγραφα και με πέταξε έξω....

Έγραφα για το μάθημα των θρησκευτικών. Κατ' αρχήν να πούμε ότι ο όρος είναι παρμένος από τη γερμανική εκπαίδευση και είναι φορτισμένος αρνητικά, οπότε αν κάτι πρέπει να αλλάξει, σίγουρα είναι η ονομασία του μαθήματος.

Έπειτα, πρέπει να τονιστεί ότι ο πραγματικός χαρακτήρας του μαθήματος δεν είναι ομολογιακός. Δηλαδή δεν είναι ούτε προσηλυτισμός, ούτε αντιγραφή του κατηχητικού. Οι μαθητές δεν καλούνται μέσα από το μάθημα να γίνουν χριστιανοί, παρ' όλο που συχνά αυτή η εντύπωση δημιουργείται, αλλά να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντα και κομμάτι του πολιτισμού μας όπως τον γνωρίζουμε σήμερα (είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι), και σε δεύτερο βαθμό, να γνωρίσουν άλλες χριστιανικές ομολογίες και άλλες θρησκείες. Όπως ακριβώς διδάσκονται ελληνική γλώσσα και κάποια ξένη γλώσσα, ελληνική λογοτεχνία και παγκόσμια λογοτεχνία, ελληνική ιστορία και παγκόσμια ιστορία.

Γι' αυτό δεν πρέπει ούτε να καταργηθούν τα θρησκευτικά, ούτε και να υπάρχει δικαίωμα απαλλαγής (που υπάρχει), γιατί έτσι θα έπρεπε να υπάρχει δικαίωμα απαλλαγής και για την ελληνική γλώσσα και για την ελληνική ιστορία και για την ελληνική λογοτεχνία.

Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και κυρίως, η νοοτροπία των διδασκόντων.

'Αννα Μαρία με κάλυψες απόλυτα!

http://molonlabe.blog.com/δειτε αυτο .Η ελλαδα ανηκει στους ελληνες και μονο σε αυτους εχουμε αρκετα προβληματα και προσπαθουν να μας χτυπησουν απο παντου .Εχουμε την οικονομικη κατατσταση που σε λιγο καιρο τα παιδια μας δνε α εχουν να φανε αλλα οι αλβανοι και οι υπολοιποι αλλοδαποι μια χαρα θα ειναι στη χωρα τους επειδη ολα αυτα τα χρονια καποιοι απο αυτυς μαζεψαν χρηματα ναι ισως νομιμα αλλα εις βαρος ποιανου ; αν αγαπουσαν εστω λιγο αυτη τη χωρα θα βοηθαγαν .

Αναφερθηκαμε αι στο θεμα της θρησκειας εμανα δνε με απασχολει σε τη πιστευει ο καθενας αν ειναι Μουσουλμανος η καθολικος η Χριστιανος ομως το παιδι μου κανει τη προσευχη του τον παω εκκλησια και του μιλαω για το Χριστό .Δεν μπορει ελληνοπουλο να ξερει τα παντα για το π[οδοσφαιρο και να μην γνωριζει ποιος εγραψε τον εθνικο μα υμνο!Σε ερωτημα που εγεινε απο δημοσιογαφο καποιος ειπε οτι τον εγραψε ο καποδιστριας ενας αλλος οΠαλαμας και η Τριτη ειπε ο γαυρος:ποιος της ειπε η δημοσιογραφος ; καποιος που το ονομ του ηταν απο Ψαρι !το θεωρω απαραδεκτο το παιδι μου που παι νηπιο να μην παει στην εκκλσια με το σχολειο δηλαδηεμεις που π[ηγαμε τη παθαμε και αν υποθει οτι μεσα σ εμια ταξη εχειπαιδακια απο αλλες θρησκεις εκεινη την ημερα ας δικαιολογηυν να μην οαε σχολειο .Τωρα σο γιαις παρελασεις δυστυχως εμεις οι ιδιοι δνε δινουμε τ σωτη ερμηνεια της παρελασης , το θεμα δνε ειναι να μη το στειλω γιατι μου θυμιζει χουντα εμενα προσωπικα με ενοχλει οταν βλεπω τα 14-151 κοριτσακια να παρελαζου νομιζοντα ςοτι ειναι πασαρελλα βαμενε ςμε μινι και μετα σου λεει παρελασε για τη πατριδα .Με ενοχλει που καψανε την σημαια με ενοχλει που εειγινειοτι σχεδιο θελεις καικανειγια ποιαδηποτε χρηση με ενοχλει να ακουω ανθρωπους που ονομαζονται ελληνες να συμπαραστεκονται σε αυτα τα αποβρασματα που σκοτωνουν κλεβουν βιαζουν .Τ αλαξαν λα η ιστορια στα βιβλια δεν εει καμια σχεση με την πραγματικοτητα τα αλλαξαν ολα θελουν να μας εξαφανισου απο το χαρτη .

στην αγγλια θα ψηφιστει νονος ο οποιος αν δηλωσεις οτι εισαι Χριστιανος εχει το κρταο το δικαιωνα να σου παιρνει το παιδι 1θα ξαναεπιστρεψω

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...