Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ?

Recommended Posts

• Απαντήσεις 155
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε φυσικα κ δε θα του ερχοταν να κλαψει, δεν αντιπροσωπευει για αυτον κατι η ελληνικη σημαια! Ειδικα σε τοσο μικρες ηλικιες, ειναι λιγα τα παιδια κ τα ελληνοπουλα που συγκινουνται οπως εσυ!

Το θεμα μπαζει απο παντου, ηδη απο την απαρχαιωμενη νομοθεσια που ειναι βασισμενη στις καταστασεις που επικρατουσαν στην Ελλαδα χροοοοοοοοοοοοοοοοοοοονια πριν!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

rebbeka έγραψε:

απο το νατοικο στρατηγειο της σμυρνης!!!!!!φυσηκα!!!!και οι γαμπροι μου που ειναι στο πολεμικο ναυτικο και ειναι συνεχως στα συνορα τα ιδια εχουν να πουν(οι οποιοι λατρευουν τον αντρα μου),εδω μιλαμε για τον απλο κοσμο,ανοιχτε λιγο τα ματια σας κοιταξτε πιο μακρια μην βλεπετε μονο την κακη πλευρα.

Argi έγραψε:

rebbeka έγραψε:

απο το νατοικο στρατηγειο της σμυρνης!!!!!!φυσηκα!!!!και οι γαμπροι μου που ειναι στο πολεμικο ναυτικο και ειναι συνεχως στα συνορα τα ιδια εχουν να πουν(οι οποιοι λατρευουν τον αντρα μου),εδω μιλαμε για τον απλο κοσμο,ανοιχτε λιγο τα ματια σας κοιταξτε πιο μακρια μην βλεπετε μονο την κακη πλευρα.

δηλαδή οι στρατιωτικοί δεν είναι απλοί άνθρωποι? πρέπει να πάω να δω τον φούρναρη ή τον μπακάλι της γειτονιάς?!!!

και μένω σε μια χώρα που υπάρχουν τουλάχιστον 5εκ. από αυτούς τους "απλούς" όπως λες!!!

DeniM έγραψε:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ... ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ, ΦΥΛΗΣ, ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ.Α.

ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ!

SYMFWNW APOLYTA ME THN DeniM!

ZW 9 XRONIA STHN GERMANIA KAI DEN EXW BIWSEI POUTHENA TON RATSISMO

AN KAI EDW POU TA LEME EXW KATALAVEI PWS OI GERMANOI EINAI KRIFORATSISTES! ANTITHETOS STHN ELLADA EIDA NA YPARXEI POLY RATSISMOS KAI DEN MOU ARESEI KATHOLOU!

AYTHN THN STIGMH VRISKOMAI STO NOSOKOMEIO KAI H GIATROS POU ME PARAKOLOUTHEI EINAI APO THN AFRIKH!!!! PRWTH FORA EVLEPA GIATRO APO THN AFRIKH!!! TI EPREPE NA KANW DILADI? NA ARNHTHW NA ME XEIROURGISEI-EKSETASEI??? E POTE!!

ΌΧΙ!!!

Είμαι υπέρμαχος της αποδοχής του αλλιώτικου, του άλλου, του διαφορετικού, του ανοιχτού στα πάντα!!!

Μισώ το δογματικό και το κλειστό!!!

Ιδιαίτερα όταν ανφερόμαστε σε ανθρώπους...!!!ιδιαίτερα σε ομάδες αποδυναμωμένες!!!

Συμφωνώ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ Denim!!!

Δυστυχώς υπάρχει ρατσισμός...φανερότατα πρώτα στο γυναικείο φύλο!!!

Εγώ όμως ερωτώ:δεν υπάρχει ρατσισμός για έναν φονιά;;;

Καλημέρα και από μένα....

Εγώ πάλι είμαι ρατσίστρια με τους "ομοφυλόφιλους" που προκαλούν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η σεξουαλική τους ζωή είναι φυσιολογική... Με αυτούς που δεν προκαλούν δεν έχω πρόβλημα...

Είμαι ρατσίστρια με όλους όσους παρανομούν και δεν σέβονται τα δικαιώματα του διπλανού τους

Με ενοχλεί που σε λίγο στην Ελλάδα οι Ελληνες θα είναι μειονότητα!

Με ενοχλεί ο ρατσισμός που υπάρχει ανάμεσα στο ανδρικό και στο γυναικείο φύλλο...

Με ενοχλεί που στα σχολεία ο καλύτερος μαθητής σηκώνει τη σημαία και όχι τα Ελληνόπουλα...

Η Σημαία είναι εθνικό σύμβολο και ΟΧΙ σχολικό έπαθλο ή σχολικό βραβείο...

Τελικά από ότι βλέπω με ενοχλούν πολλά....

Silia26 έγραψε:

Εγώ πάλι είμαι ρατσίστρια με τους "ομοφυλόφιλους" που προκαλούν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η σεξουαλική τους ζωή είναι φυσιολογική... Με αυτούς που δεν προκαλούν δεν έχω πρόβλημα...

Είμαι ρατσίστρια με όλους όσους παρανομούν και δεν σέβονται τα δικαιώματα του διπλανού τους

Με ενοχλεί ο ρατσισμός που υπάρχει ανάμεσα στο ανδρικό και στο γυναικείο φύλλο...

Με ενοχλεί που στα σχολεία ο καλύτερος μαθητής σηκώνει τη σημαία και όχι τα Ελληνόπουλα...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ!!!

*ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.. :blush:

Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Μεγάλωσα έτσι που το διαφορετικό να το σέβομαι χωρίς όμως να το ασπάζομαι κι όλας.

Το να δω ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων θα μου προκαλέσει απέχθεια όσο και ένα ετερόφυλο αν προκαλεί στη μέση του δρόμου.Εχω έναν γνωστό ομοφυλόφιλο από τη δουλειά.Ο άνθρωπος δεν μου έχει δόσει δικαιώματα πουθενά αξιοπρεπέστατος, σοβαρός, εντάξει στη δουλειά του.Και να σας πω την αλήθεια τον προτειμώ σε σχέση με κάτι παντρεμένους και<<πολύ άντρες>> που το βραδυ ψαχνονται.......

Πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι μόδα της εποχής, θα περάσει....

Για τη σημαιά μας τώρα τι να πω...ότι Εληνες αναρχικοί είναι αυτοί που την καίνε.Δεν πιστεύω η χαρά ενός παιδιού αλλης εθνικότητας να σηκώσει τη σημαία, συγκρίνεται με τον δικό μας <<πατριοτισμό>>.

Οσο αναφορά τους ξένους, έχω θείους-ες μετανάστες στην Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, πήγαν για κάτι καλύτερο,για μια κλύτερη ζωή.Εχουν φάει πολύ ρατσισμό και ας είναι και οικογενειαρχες...Αρα πραγματα που δεν θέλω να κάνουν στους δικούς μου δεν τα κάνω σε άλλους...

Τέλος, είμαι από τις γυναίκες που προσπαθούν για μωρό...για εμένα όλα τα παιδικά ματια ανεξαρτήτου εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, προβλήματος υγείας έχουν κάτι κοινό ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κρίνω τους ανθρώπους με βάση την ψυχή τους και όχι τη διαφορετικότητά τους.

Αυτή είναι η άποψή μου και ελπίζω να μη με κάνει λιγότερο Ελληνίδα...

Γι'αυτο ακριβως μου αρεσεις!!!!

Να σου πω χαρακτηριστικα οτι ξερω περιπτωσεις οπου πραγματικα αμορφωτοι μηλανε σε εξαιρετικα μορφωμενους ανθρωπους λες και ειναι τιποτα παιδακια του δημοτικου ασχετα..μονο και μονο επειδη ειναι ξενοι.

Αυτο το Εγω ειμαι ο Ελληνας και ειναι ο καλυτερος ο εξυπνοτερος ειμαι και ο πρωτος!!!! Ποιος εισε ο Πανοραμιξ που φτιαχνεις μον μαγικο ζωμο....

χιχιχιχι.

Ειναι αυτο το "οταν εμεις χτιζαμε τον παρθενωνα.......το γεγονος οτι εχουμε να χτυσουμε εναν παρθενονα πανω απο 2000 χρονια...παραδειγμα ετσι..δεν μας λεει τιποτα. Εχουμε ενα παρελθον και το αναμασαμε συνεχεια χωρις να κανουμε τιποτα για να αποδειξουμε οτι ειμαστε αξιοι Ελληνες απογονοι εκεινων.

είδατε χθες στις ειδήσεις τι είπε μια τούρκικη εκπομπή ?

" οι έλληνες περηφανεύονται για τον αρχαίο πολιτισμό τους και ότι ήταν κάποτε αλλά τώρα δεν ξέρουν ούτε σωστά ελληνικά ούτε ιστορία ,οι πινακίδες τους δρόμους ειναι γεμάτες ορθογραφικά λάθη και ότι διδασκόμαστε αρχαία ελληνικά μόνο στο λύκειο και πάλι δεν μαθαίνουμε τίποτα "

με απλά λόγια ότι μου έμεινε.

στην αρχή θύμωσα πολύ με το θράσος αλλά με προβλημάτισε πολύ και το σκέφτηκα πολύ και είδα ότι η αλήθεια πονάει ....ειναι αλήθεια περηφανευόμαστε για κάτι που δεν είμαστε πια και δεν αξιωνόμαστε να μάθουμε την γλώσσα των προγονών μας που μας κάνει τόσο περιφανούς αλλά ούτε την ιστορία μας .

το παίζουμε περιφανοι έλληνες αλλά περισσότερα για τον πολιτισμό μας ξέρουν οι ξένοι .

Αφροδιτυ σχετικα με αυτο που ειπες...οι Τουρκοιπροωθουν περισσοτερο την Αγια Σοφια, τα αρχαια της Εφεσσου το Μαυσολειο της Αλικαρνασσου απο οτι εμεις το νεο μουσειο Ακροπολης.

Ειναι γεγονος οτι δεν ξερουμε να αξιοποιησουμε τον πλουτο της χωρας μας πουθενα.

Σε διαβεβαιονω οτι εχω ταξιδεχει πολυ στην ηπειρωτικη Ελλαδα και εχω οργανωσει ταξιδια αλλων στο εξωτερικο...δεν εχουμε τιποτα να ζηλεψουμε..ακομα και τα κρασια μας ειναι πολυ καλης ποιοτητας και γευσης...δεν ξερουμε να αξιοποιησουμε αυτο που εχουμε...και κλαιγομαστε..και μας φταινε οι αλλοι.

Αφροδίτη όποιος νομίζει οτι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ιδανικοι ή οτι στην εποχή τους δεν υπήρχαν μιζαδόροι, ρουφιάνοι, αγραμματοι και άλλα λοιπά που προσάπτουν στους νεοέλληνες πλανάται οικτρά.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει αρχαία κείμενα που έχουν διασωθεί και αναφέρουν τέτοιες μαρτυρίες.

Δε συμφωνώ οτι οι νεολληνες είναι έτσι όπως τους περιγράφουν. Υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι.

Άνθρωποι του πνεύματος και άλλοι που γουστάρουν να ξεστραβώνονται και διαβαζουν π.χ. και λίγη γραμματική (βλ. Τριανταφυλλίδη χεχε :) ) γιατί τους ενδιαφέρει να γίνονται καλύτεροι και να γνωρίζουν.

Ας κοιτάμε λοιπόν ο καθένας την καμπούρα του και πώς μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι ως μονάδες, γατί οι μονάδες απαρτίζουν την κοινωνία.

Και μη μου αρχίσετε τώρα για το κράτος και την ελλειπή παιδεία. Για μένα αυτά είναι διακαιολογίες! Όποιος θέλει μπορεί και όποιος ψάχνει βρίσκει.

Κατρίνα μου γράφω και εγω λοιπόν! ;)

Κάπου αναφέρθηκε οτι αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους δεν είναι ρατσισμός, αλλά ξενοφοβία. Συμφωνώ.

Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Αποψή μου είναι οτι δε μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζανι.

Η αλήθεια είναι οτι οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε κόμπλεξ ανωτερότητας. Ξεχνάμε οτι είμαστε λαός μεταναστών και δεν ανεχόμαστε πλεον μετανάστες να προοδεύουν και να κατέχουν.

Γενικά, για να πάρω θέση, το αν κάποιος με ενοχλεί ή όχι έχει να κάνει με το ποιός είναι και όχι με το τί είναι.

Όσον αφορά στο θέμα που έθιξες με το ρατσισμό στο δολοφόνο, δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τί εννοείς.

Θεωρώ όμως οτι ρατσισμός απέναντι σε έα δολοφόνο δε μπορεί να υπάρξει. Μάλλον αποστροφή.

Δεν υπάρχει φυλή, ράτσα δολοφόνων, κακοποιών κλπ. Δε γεννιέται κανείς με το γονίδιο αυτό. Όταν ένας ανθρωπός λειτουργεί παραβατικά εις βάρος άλλων η κοινωνία τον απορρίπτει. Μάλλον για να προστατευτεί και στη συνέχεια να τιμωρήσει. Είναι κάτι σαν ένστικτο επιβίωσης. Κατ' εμέ παντα. :blush:

:):):kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

DeniM έγραψε:

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ (;;;) ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... (ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΟΥ)

Εάν διασχίσετε

> > ΠΑΡΑΝΟΜΑ

> > ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας

> > Κορέας, .

> > . .

> > τρώτε

> > 12 χρόνια σκληρής εργασίας.

> >

> >

> >

> > Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > του Ιράν, .

> > . . .

> > . . .

> > κρατείστε

> > επ'αόριστον.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > του

> > Αφγανισταν,

> > .

> > . . .

> >

> > τρως

> > σφαιρα.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Σαουδικής Αραβίας, .

> > θα

> > πρέπει να φυλακιστείτε.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > των ΗΠΑ, . . . .

> > . . . ΘΑ υποστείτε

> > ξυλοδαρμό από την τοπική

> > αστυνομία.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Κίνας, . .

> > . . . . .

> > ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ

> > ακουστείτε ποτέ ξανά.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Βενεζουέλας, .

> > . . .

> > ΘΑ

> > περαστείτε

> > για κατάσκοπος και θα

> > σφραγιστείτε σε κάνα

> > κελί.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Κούβας, .

> > . . . . .

> > θα

> > σαπίσετε

> > σε πολιτική φυλακή.

> >

> >

> >

> >

> >

> > Εάν διασχίσετε παράνομα τα

> > ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ,

> > .

> > . . . . .

> > ΠΑΙΡΝΕΤΕ:

> >

> >

> >

> >

> > - Μια θέση

> > εργασίας,

> >

> > - Μια άδεια οδήγησης,

> >

> > - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,

> >

> > - Πρόνοια,

> >

> > - κουπόνια συσσιτίου,

> >

> > - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,

> >

> > - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο

> > για να αγοράσετε

> > ένα σπίτι,

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,

> >

> > - Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές

> > και σε πολλές

> > περιπτώσεις ...

> >

> > - Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> > - ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

> > ΔΩΡΟ Η

> > ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

> >

>

>

>

>

ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΕΙΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! :lol::lol::lol: ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙς ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ... :blink:

Δεν είμαι ούτε υπέρ των λαθρομεταναστών, ούτε και υπέρ του ανοίγματος των συνόρων. Αλλά από όλες αυτές τις βαρβαρότητες που περιγράφονται παραπάνω, προτιμώ χίλιες φορές αυτά που αναφέρονται για την Ελλάδα.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να καταφερόμαστε ενάντια στους μετανάστες από τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Αύριο (και με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δε μου φαίνεται καθόλου απίθανο), μπορεί να είναι οι Έλληνες αυτοί που θα χρειαστεί να (ξανα)μεταναστεύσουν. Μπορεί να είναι κάποια από εσάς. Οπότε, στη χώρα που θα πάτε, όταν σας αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση, μίσος, όταν σας λένε κατάμουτρα να πάτε από εκεί που ήρθατε, να πάτε πίσω στη χώρα σας να καθαρίσει ο τόπος, μη διαμαρτυρηθείτε, μη στεναχωρεθείτε καν. Θα πρέπει να τους δώσετε δίκιο...

Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δε θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα, είναι ο χρυσός κανόνας.

Silia26 έγραψε:

Και μενα με ενοχλουν ολα τα παραπανω..και προπαντως το θρασσος που εχουν περισοτερο οι αλλοδαποι..

Ομως δεν τους βαζω και ολους στο ιδιο καζανι,υπαρχουν και αλλοδαποι που ξεχωριζουν πολυ..

Οσο για τη σημαια ναι με ενοχλει αλλα οταν κανενας Ελληνας γονιος δεν επιβαλλει στο παιδι του να παει στην παρελαση παρα παει δικαιολογητικο μαιμου για να μην παρελασει και οταν το ιδιο το σχολειο δεν επιββαλει καμια σοβαρη τιμωρια αποβολη μειωση βαθμου κλπ

ειναι λογικο τη σημαια να τη σηκωσει και αλλοδαπος μαθητης εφοσον εμεις οι ιδιοι του την δινουμε απο μονοι μας..αρα εμας δεν ενδιαφερει ..

Παλια γιατι δεν συνεβαινε αυτο??Γιατι οι δικοι μας γονεις οταν ηταν μαθητες ειχαν τον απολυτο σεβασμο σε ολα αυτα και στο σχολειο??Τωρα πανε στο σχολειο λες και πανε για καφε..σεβασμος μηδεν δηλ..και γνωμη μου παντα φταινε και οι γονεις και οι καθηγητες.

Μετα ναι με ενοχλει που εχουν αποκτησει πολλα παραπανω δικαιωματα και πλεονεκτηματα στη χωρα μας οι αλλοδαποι αλλα και παλι εμεις φταιμε..εμεις τους δωσαμε και στεγη και δουλεια και το δικαιωμα αυτο!!

Αρα εφοσον δεν κανουμε τιποτα γι αυτοκαι συνεχιζουμε να τους τα δινουμε ολα απλοχερα εκεινοι πολυ απλα καλα κανουν και τα εκμεταλευονται ολα προς οφελος τους..

Εχω αδικο ρε κοριτσια??

να πω οτι καταρχας διαφωνω με τις παρελασεις, τις θεορω καταλοιπα της χουντας...δεν ξερω αν θα στειλω το παιδ μου να κανει παρελαση

Οσο για τοθεμα με τη σημαια, θεορω οτι ηταν ντροπη για ολα τα Ελληνοπουλα στο σχολειο που ενας ξενος ηταν ο καλυτερος μαθητης. και ντροπη και για τους γονεις τους που αντι να στρωσουν τα βλασταρια τους να ξεστραβωθουνκαι να διαβασουν αντι να ξημεροβραδιαζονται στις κεφετεριες και να γκομενιαζουν απο το δημοτικο....αντιδρουσαν κι'ολας. Αν ηταν τι παιδι μου σε υατο το σχολειο θα ντρεπομουν που καποιος ξενος ξαρει καλυτερα Ελληνικα και Ιστορια απο το παιδι μου.

κα μαλιστα ευτο εγινε 2 συνεχομενς χρονιες...δηλαδη δεν βαλαν μυαλο..που να τους χτυπησει στο φιλοτημο.

Συμφωνώ κι εγώ. Οι παρελάσεις είναι έκφραση ενός μιλιταριστικού και ολοκληρωτικού τρόπου ζωής, και αρμόζουν απόλυτα στο στρατό, όχι όμως και στα σχολεία, εκτός κι αν θεωρούμε ότι τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα είναι στρατιωτικές ακαδημίες...

Άρχισα να παρελαύνω με το σχολείο στα 13 μου και συνέχισα μέχρι τα 17, δηλαδή τη γ' λυκείου. Ήμουν σημαιοφόρος στη γ' γυμνασίου, κι εγώ έτρεμα από συγκίνηση, κ.λπ., και νόμιζα ότι η παρέλαση είναι έκφραση της αγάπης μου για την πατρίδα μου. Φτάνοντας στο λύκειο και μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα το άτοπο του πράγματος. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι απόδοσης τιμής σε ανθρώπους που σκοτώθηκαν για την ελευθερία από τις μαθητικές παρελάσεις, στις οποίες, οι μαθητές δεν έχουν ιδέα για ποιο λόγο παρελαύνουν.

Cesilia και Θέλων να γίνω μαμά! συμφωνώ απόλυτα! Ειδικά οι παρελάσεις μαθητών και σαν εικόνα μόνο μου προκαλούν γέλιο. Παραπέμπουν σε κάτι τελείως απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο. Θυμάμαι ότι το σχολείο μου, που ήταν ιδιωτικό, έδινε τεράστια σημασία σ΄αυτές. Μας έδιναν χίλιες οδηγίες για το πως θα σταθούμε, πότε ακριβώς θα στρίψουμε το κεφάλι στους επισήμους και γενικά μου προκαλούσαν μεγάλο άγχος και απέχθει-α(άλλωστε ήμουν μόλις Τριτη Δημοτκικού όταν με ανάγκασαν να πρωτοπαρελάσω). Επί-σης όλοι ξέρουμε ότι οι μαθητές που παρελάζουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο είναι εκείνοι που θέλουν ν ΄αποφύγουν το μάθημα. Ας καταργηθεί επιτέλους αυτός ο θεσμός όπως και τα θρησκευτικά. Ας προχωρήσουμε λίγο, ας δώσουμε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα ουσίας. Έλεος μ΄αυτή την προσκόλληση στο παρελθόν, του οποίου η χρηστικότητα είναι να παίρνουμε στοιχεία και να τα χρησιμοποιούμε με τέτοιο τρόπο που θα μας πάνε μπρο-στα. Ας πάψει η αγκίστρωση σ΄αυτό και το ένδοξο παρελθόν μας, που οι περισσότεροι το αναμασούν σαν καραμέλα αλλά ελάχιστα το γνωρίζουν.

Καλημέρα Κορίτσια,

Μετάνάστης μια λέξη που είναι πολύ γνωστή σε μένα. Είμαι απο την Αμερική, οι δική μου ήταν μετανάστες και δεν είχαν ξυλοδαρμούς.

Πιστεύω οτι όλη η άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζήσουν μια καλήτερη ζωή.

Εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου εάν υπήρχαν και ξένα παιδιά στην τάξη του παιδιού, θα το θεωρούσα επιμορφωτικό, διότι θα μποούσε να μάθει πως είναι και οι άλλες κουτούρες εκτώς τη Ελληνικλη.

Για φανταστείτε τόσους Ελληνες που έφυγαν για μία καλήτερη ζωή , δεν τους έδιωξε καμία χώρα.

Το μόνο που πιστέυω είναι " όταν είσαι στη Ρώμγ να κάνεις αυτό που κάνουν οι Ρωμαίοι."

:)

Φαντάσου τι ωραίο που θα ήτανε σε μια τάξη με διαφόρων εθνικοτήτων παιδιά να μαθαίναμε για τον πολιτισμό τους, την ιστορία τους, ακόμη και για την κουζίνα τους, τις συνήθειες τους. Θα μας βοηθούσε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους από οπτική πλευρά, θα βλέπαμε πέρα απ' την ταμπέλα: ξένος-μετανάστης. Όλοι έχουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους κια πράγματι αξίζιε όταν τους έχεις τόσο κοντά σου, να τα γνωρίσεις όλ αυτά. Απ' το να κάνεις τα σαχλοθρησκευτκά το προτιμώ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...