Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ?

Recommended Posts

Γενικά ρατσίστρια δε θα έλεγα ότι είμαι..ίσα ίσα που χαίρομαι όταν έχω αλλοδαπο παιδάκι στην τάξη..όμως..σαν άνθρωπος κι εγώ έχω τις αντιπάθειές μου...δε μου αρέχουν οι Κινεζοι...καθόλου...θα ήθελα να φύγουν απο τη χώραμας..βρίσκονται ΠΑΝΤΟΥ μα ΠΑΝΤΟΥ ...έχουν ανοιξει σε όλη την Ελλάδα τα μαγαζάκια τους και ενίοτε μαγαζάρες!!! ζουνε όλοι μαζι σε ένα σπίτι μαζεύοντας λεφτά και φτιάχνουν σπιταρώνες μετά..δουλεύουν όλη μέρα για τον εαυτό τους και τη χώρα τους και παράλληλα είναι πληγή για την οικονομίαμας..χωρίς να θέλω να παινέψω τους δικους μας φοροδιαφυγάδες!!(καλά το είπα;;;) Βέβαια όλα αυτά με τις εξαιρέσειςτους...δεν είναι όλοι οι Κινέζοι έτσι αλλά δυστυχώς τους παίρνει ημπάλα...και δεν τους συμπαθώ...Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα φερθώ σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους με ευγένια και σεβασμό..μπορεί να ανηκουν σε μια φυλή που δε γουστάρω αλλά έχουν δικαίωμα στην ισότητα σαν άνθρωποι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 155
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ όλοι μας είμαστε ρατσιστές σε κάποια πράγματα απλά έχου-με περιορίσει τον όρο ρατσιστής όταν αναφερόμαστε σε ειδικές κατηγορίες ανθρώπων ό-πως ξένους, ομοφυλοφίλους, ναρκομανείς κλπ.

Απ' τις απαντήσεις είδα ότι ο όρος ρατσισμός επικεντρώθηκε στους ξένους. Ο άντρας μου είναι Αλβανός (βορειωηπειρώτης συγκεκριμένα, αλλά αν δεν σας κάνει επιλέξτε το Αλβά-νός)και βρίσκεται στην Ελλάδα 19 χρόνια. Δεν έχει δηλαδή τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους, εφόσον έχει και τις ίδιες υποχρεώσεις? Μιλάει άπταιστα τα ελληνικά, έχει σπου-δάσει εδώ και δεν έχω νιώσει, έγω τουλάχιστον αυτά τα 15 χρόνια που είμαστε μαζί, ότι υπάρχουν κοινωνικοπολιτισμικές διαφορές. Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση με την τρο-μερή της παραπληροφόρηση αλλά και η έλλειψη διάθεσης των ανθρώπων να δούνε τα πράγματα διαφορετικά συνεχίζουν να τονώνουν τις ρατσιστικές τους διαθέσεις και να πα-ραμένουμε στη βάση μας μία χώρα συντηρητική που αρνείται να απαλλαγεί απ΄τις εθνικι-στικές τις τάσεις.

Θα συμφωνήσω ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και δεν εξαντλείται, όπως και το γεγονός ότι οι απόψεις όσων είναι ρατσιστές έχουν κι αυτές τη βάση τους και την επιχειρηματολογία τους.

Όσο για το πως θα μου φαινόταν αν το παιδί μου έφερνε έναν ξένο, σίγουρα σε μένα δεν θα έκανε καμία εντύπωση αλλά μπορώ να σας πω πως αντέδρασαν οι γονείς μου όταν στα 23 μου τους ανακοίνωσα αυτή τη σχέση. Εξελίχθηκαν σκηνές παράνοιας στο σπίτι, ακρό-τητες και γενικά πέρασε πολύς καιρός μέχρι να το δεχθούν, αν και ακόμη τώρα, μετά από τόσα χρόνια η μαμά μου, μέσα της ενοχλείται.

καλημερα σε ολες !!! αρτεμη εχω κουμπαρα αλαβανεζα ( ετσι την λεω για να γελαμε !!) δεν συγκρινεται η κουμπαρουλα μου και δεν μετανοιωνω αν και οοοοοοοολοι μου ελεγαν μα θα δσωσεις το παιδι σε αλαβανεζα;;;;;; τα θεωρω μ@@@@@@@ ες ολοι ανθρωποι ειμαστε !! και ο βερτης ΕΙΝΑΙ αλβανος ας γεννηθηκε στην ολανδια κλπ !!! σιγουρα πραγματα !!οπως και η μαρια σολωμου ειναι τσιγγανα και η ειρηνη μερκουρη και οκουρκουλης και πολλοι αλλοι !!

σχετικά με το ερώτημα αν θα "έδινα" το παιδί μου σε πακιστανό/ή...

Το λάθος ξεκινάει από το ρήμα. Είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε έτσι (δίνω το παιδί μου) τη σημερινή εποχή, στις ηλικίες που είμαστε εμείς εδώ που δεν απέχουμε πολύ από την φάση που είχαμε διάφορους "γκόμενους" που δεν ενέκριναν οι γονείς μας επειδή είχαν μαλλιά, σκουλαρίκια, ή δεν "διάβαζαν" ή ήταν άλλου "επιπέδου" κλπ; Γιατί ο ρατσισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την καταγωγή αλλά και με πολλές ΄΄αλλες διαφορές... Εγώ προσωπικά δε σκοπεύω να "δώσω" το παιδί μου σε κανέναν. Εύχομαι να βρει κάποιον με τον οποίο να τους συνδέσει αμοιβαία αγάπη, εκτίμηση, σεβασμός και κοινοί στόχοι και όλα αυτά να έχουν διάρκεια. Εάν αυτό συμβεί με αλλοδαπό εγώ πάλι ευτυχισμένη θα είναι. Αν πάλι πάρει έλληνα διδάκτωρα αρχαίας ελληνικής φιλολογίας με πατρικό στην Πλάκα, καταθέσεις κλπ και ο ένας κοιτάζει στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση,καθόλου δε θα με παρηγορήσουν τα προαναφερθέντα ... προσόντα.

Οσο για το θέμα ότι μας πήραν δουλειές, είναι μύθος. Μεγάλος μύθος. Και αποδεικνύεται κάθε φορά που κάποιος θέλει να βρει κάποιον για να του κάνει ένα μερεμέτι ή κάποια για να περιποιείται έναν κατάκοιτο, ή babysitter ή οικιακή βοηθό. Ειδικά για να κρατάει παιδί, όλοι δε θα προτιμούσαμε ελληνίδα, τουλάχιστον για το θέμα της γλώσσας; και όσοι δεν συμπαθείτε τους αλλοδαπούς, ή δεν σας αρέσει η επαφή με ξένη κουλτούρα και για όλους αυτούς τους λόγους; Και λοιπόν; Βρίσκει κανείς έλληνα - ελληνίδα γι'αυτές τις δουλειές; Πολύ δύσκολα... Νομίζω ότι αν σου πει κάποιος ότι η νταντά του παιδιού του είναι ελληνίδα η αντίδραση θα είναι "άντε, σοβαρά μιλάς; κ... φαρδηηηηηη!!!"

Και επειδή στο περιβάλλον μου το φιλικό και οικογενειακό υπάρχουν και νταντάδες, και γυναίκες που προσέχουν ηλικιωμένους και οικοδόμοι από την αλλοδαπή, σας πληροφορώ ότι καθόλου "φτηνά" εργατικά χέρια δεν είναι. Πληρώνονται πολύ καλά και έχουν το ΙΚΑ τους. Τώρα αν από αυτά που βγάζουν δεν "τρώνε" τίποτα γιατί είναι πιο ολιγαρκείς από εμα΄ς και αν στη χώρα τους που τα στέλνουν έχουν αυτά μεγαλύτερη αξία, αυτό δεν είναι κατακριτέο και το "πληρώνουν" με το να είναι μετανάστες σε μια ξένη χώρα και μακριά από την οικογενειά τους, συχνά ακόμα και μανάδες από τα παιδιά τους.

Τώρα,το ότι εδώ και 20 χρόνια καμιά κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το θέμα της υποδοχής μεταναστών με σοβαρότητα, αυτό είναι γεγονός και είναι θλιβερό, και δε φταίνε οι μετανάστες γι'αυτό. Αλλά εδώ δεν μπορούν να αποφασίσουν τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις και μας έχουν ζαλίσει και συζητάνε θέματα σοβαρότητα σα να συζητάμε εμείς χαζοχαρούμενα αν το πάμπερς είναι καλύτερο από το babylino.....

Οσο για τους πολύτεκνους - προφανώς λόγω υπογεννητικότητας ο δυτικός κόσμος προσπαθεί να δώσει κίνητρα για τις γεννήσεις, από την άλλη όμως εννοείται ότι καθένας μας πρέπει να είναι ρεαλιστής και υπεύθυνος. Συμφωνώ λοιπόν με την άποψη που διάβασα ότι αν κάποιος είναι κάνει 4-5 παιδιά γνωρίζοντας ότι τα εισοδήματά του είναι ανεπαρκή και μετά παραπονιέται ότι δε τα βγάζει πέρα, το λάθος το έχει κάνει ο ίδιος και δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να τον συντηρεί το κράτος, και ειδικά το δικό μας κράτος στην κατάσταση που είναι....Να τον βοηθήσει, ναι, αλλά υπάρχουν όρια που έιναι όρια που τίθενται από την ίδια την πραγματικότητα.

τέλος πάντων, ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι όσο και αν διαφέρει από εμάς ένας ασιάτης ή ΄΄ενας .... μασάι, ήρθε στον κοσμο ακριβώς όπως κι εμείς, είναι απλά ένας άνθρωπος με άλλο χρώμα, γλώσσα, θρησκεία και αν έρθει στη χώρα μας πρέπει να είναι σεβαστός ως άνθρωπος - αλλά βεβαίως και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του όπως κι εμείς.

Οσο για το με ποιον θα πολεμούσε αν γινόταν πόλεμος, λογικό είναι, και οι έλληνες της Γερμανίας, της Αυστραλίας κλπ προφανώς αν γίνει πόλεμος με εμάς θα πολεμήσουν... Μόνο οι ... ποδοσφαιριστές δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες!!!

Peace!

Οπως υποσχέθηκα...επανήλθα! Οχι ότι κοιμηθήκατε και ξυπνήσατε με την έννοια πότε θα γράψω αλλά λέμε τώρα...

Εχω σκεφτεί ότι αν μου φέρει το παιδί μου αλλοδαπό για σύντροφο θα τον/την δεχθώ με ανοιχτή αγκαλιά! Το μόνο πρόβλημα που θα χω σε ημεδαπό ή αλλοδαπό θα ναι να μην επιλέξει βιαστικά γιατί ο καημός μου και η ανησυχία μου θα ναι να ταιριάζουν βαθιά για να μην πληγωθούν...

Αν γίνει ομοφυλόφιλος/η πάλι θα τον/την αγαπώ γιατί θα ναι το παιδί μου...και το παιδί μου θέλω να ναι πάντα στη ζωή μου και δεν θα αντέξω να το χάσω...θέλω να ναι ευτυχισμένο!

Είμαι παιδί μεταναστών - και οι δικοί μου βρέθηκαν λόγω φτώχειας στην Αυστραλία - και προβληματίζομαι με όλα αυτά...Βρέθηκαν σε μία ξένη χώρα όμως που: 1. είχε ανάγκη από χέρια για δουλειά, 2. γνώριζε από πριν ποιοι είναι, που μένουν, για ποιο λόγο ήρθαν και γενικά είχε αυστηρούς ελέγχους...

Στην Ελλάδα γίνονται όλα ανεξέλεγκτα...χωρίς μέτρο...με αποτέλεσμα όλοι να ενοχλούμαστε...Η λύση στο πρόβλημα είναι ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ και πάλι ΠΑΙΔΕΙΑ!

Ναι θα χω πρόβλημα αν στην τάξη του παιδιού μου υπάρχουν 25 στα 30 παιδιά που δεν μιλούν καλά ελληνικά και γι αυτό η τάξη πάει πίσω...

Ναι θα χω πρόβλημα αν σε γιορτή σχολείου που οι μαμάδες έκαναν τα μεζεδάκια τους για να χαρούν τα παιδιά, κάποιος δοκιμάζει κάτι και το αφήνει μισοδαγκωμένο στο πιάτο που θα φάνε τα παιδιά μου...(πραγματική ιστορία)...

Ναι θα χω πρόβλημα αν δεν τηρούνται από τους ανθρώπους οι κανόνες προσωπικής υγιεινής...

Ναι θα χω πρόβλημα αν διαπιστώσω ότι κάποιος είναι έρμαιο της θρησκείας του (καθολικός ή μουσουλμάνος κ.λ.π.)...

Τώρα για το αν είμαι ή όχι ρατσίστρια...και που...τα συμπεράσματα δικά σας...

:kiss::kiss::kiss:

Συγνωμη τωρα δηλαδη ειστε ρατσιστιριες με Αλβανους κινεζους, μαυρους τσιγγανους και δεν συμμαζευετε και δεν ειστε ρατσιστριες με Αγγλους γαλλους γερμανους;;;;;;

Εσενα ΠΧ Βανια αν σου ελεγε Αγγλιδα να ναοιξει κομμωτηριο να μας να δουλεψεις θα δεχοσουν..δεν θα σου φαινοταν θρασος;;;;;

Που μας θεωρουν παρακατιανους τεμπεληδες;;;;;

Βρε Αργυρω, οταν οι Ελληνες ηταν Μεταναστες στην Γερμανια και στην Αμερικη στελναν τα λευτα τους στην "βρωμοχωρα" τους ηταν καλα...η αυτο ειναι αλλο πραγμα.

Οταν δεν μας θελανε και μας πετπυσαν στην Θαλασασα αυτο εινα αλη φαση...μαλλον δεν εχετε κανενα στην οικογεννια σας μεταναστη γι'αυτο μηλας ετσι.

ξερεις τι ειναι να εισαι σε ενα σχολειο μοναδικο μελαχρινο παιδακι και να μην σε χωνευει κανεις επειδη εισαι Ελλινηδα.

Ξερεςις τι ειναι οι γονεις σου να μην μπορουν να βρουν δουλεια μονο και μονο επειδη εχουν Ελληνικες ταυτοτητες και διαβατηρια, οι παππουδες σου να πρεπει να κρυβουν τις ταυτοτητες ου γραφουν "Βασιλειον της Ελλαδος" στα υπογεια και να θαβουν τα διαβατηρια τους.

ξερεις πως ειναι να γυρηζεις στην πατριδα σου και ξαβνικα απο βρωμοελληνιδα να γινεσαι Ρωσοποντια- οταν στην οικογεννια μας δεν υπαρχει ουτε σταγονα αιματος Ρωσικο.

Οι Ελληνες ηταν και ειναι μεταναστες μηπως το ξεχνατε αυτο!!!!

Δεν ειπα να τους συμπαθειτε, δεν ειναι αναγκη να τους αγαπησετε και να τους κανετε παρεα...αναλογιστειτε ομως ποιος μαζευει τις νοστιμες φραουλιτσες που τρωτε με τοση απολαυση, που μενους αυτοι οι ανθρωποι, τι τρωνε.

Αναλογιστειτε επισης γιατι στην οικοδομηκαι στα χωραφια δεν δουλευει κανενας Ελληνας , πηπως γιατι αντι να σουπαδει το παιδι του γεοπωνο και να εκμεταλευτει την γη που εχει τον κανει αλλον εναν δηκιγοτο η γιατρο- ειναι ειδις προς εξαφανιση στην Ελλαδα.

Και οι Ελληνες κανουν εγκληματα, και τις δυο φορες που με ληστεψαν ηταν Ελληνες.

Και στο σπιτι μου μπηκαν Ελληνες, και τα λαστηχα στο αμαξι μου τριπησαν Ελληνες- γειτονες στην Πολυκατοικια της μαμας μου...γιατι βλεπεις εμεις οι "Ρωσοποντιοι" δουλευοντας μεσα σε 10 χρονια αγορασαμε διαμερισμα...και μετα αυτοκινητο...τολμησαν να σπουδασουν τα παιδια τους αντι να τα κανουν χαμαληδες..και μενουμε στην υπεροχη πολυκατοικια τους , τοοτι ο πατερας μου ως οδηγος φορτηγου οργωνε την Ελλαδα για 120 χιλιαρικα και η μαμα μου καθαρηζε σπιτια και παραλληλα προσπαθουσε να κατοχυρωσει τα πτυχια τους. Το οτι εγω και ο αδελφος μου ειχαμε απο μια φορμα η οποια το βραδυ πλενοταν για να ξαναφορεθει την επομενη στο σχολειο, το οτι υπηρχαν στιγμες που δεν ειχαμε να φαμε δεν ενιαζε κανεναν..και εμενα στο σπιτι του παππου μου...αυτος ο οποιος επρεπει να κρυβει το οτι ειναι Ελληνας και εχει σπιτι στην Ελλαδα, ενα σπιτι τοτε ηδη 50 ετων.

και παι σαν Ελληνιδα παροτι ειμαι θα πτοριμισω χιλια χροναι να παρει ο γιος μου μια Τουρκαλα παρα μια Αγγλιδα γαλλιδα γερρμανιδα πολιτισμενη που θεωρει το Εθνος μας παρακατιανο

Βανια μου η Zara ανοικει σε ισπανικη πολυεθνικη... οπως επισης το h&m σε σουηδικη, το mothercare σε βρετανικη κτλ. Κι'εμεις ολοι φυσικα ψωνιζουμε απο αυτα...!!!

Denim νομιζω πως εισαι λιγο υπερβολικη... αν ηταν ετσι οσοι ειχαν ερωτικη απογοητευση θα επρεπε να το ριξουν στα ναρκωτικα... ολος ο κοσμος δλδ... τελικα δεν απαντησες στην ερωτηση μου; οταν ειμαστε εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεμε...!!!

Οντως το θεμα ειναι πολυδιαστατο και αν αρχισουμε τωρα να το αναλυουμε θα μας παρει πολυ χρονο, που δεν τον διαθετουμε... !

Εγω παντως δεν πιστευω πως ειναι θεμα πολιτικης... και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις μ'αυτο... το τι αποψεις εχουμε ειναι θεμα νοοτροπιας...!!!

υ.γ. Επισης οι αποψεις μου και οι αποφασεις μου στεκονται παντα πανω σε επιχειρηματα, και δεν αερολογω οταν εκφραζω μια αποψη, αν εννοεις κατι τετοιο... δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να επεκταθω απο την στιγμη που αποχωρεις... το ιδιο θα κανω κι'εγω...!!!

Θελω να τονισω μονο ενα πραγμα: οποτε εχει βρεθει στον δρομο μου καποιος αλλοδαπος τον εχω σεβαστει και θα συνεχισω να το κανω οσο ζω και εχω αξιοπρεπεια και τροπους...!!! :)

Εμενα δε θα με πειραζε να παντρευοταν η κορη μου εναν Πακιστανο,Αλβανο,Κινεζο κτλ αρκει να ηταν Χριστιανος!!! ;):P

Δεν εχω προβλημα με τους αλλοθρησκους, απλα νομιζω πως ειναι δυσκολα τα πραγματα σε μια οικογενεια, η μαμα (χριστιανη) να μην μπορει να στρωση το γιορτινο τραπεζι των Χριστουγεννων η να γορταζει μονη της την Ανασταση κτλ :dry::dry:

Μπραβο σε οσες οικογενειες καταφερνουν και ζουν αρμονικα ετσι, εγω δε θα μπορουσα!!!

Σεβομαι τις θρησκιες των αλλων, οπως θελω να σεβονται και οι αλλοι τη δικη μου, αλλα ειμαι χριστιανη και παντρευτηκα χριστιανο, αν ημουν μουσουλμανα θα παντρευομουν μουσουλμανο....... :kiss::kiss:

Δεν μου αρέσουν κάποιοι λαοί για τους δικούς μου λόγους!!

όσον αφορά τους μετανάστες σε κάθε χώρα, θα πρέπει οι ίδιοι να δέχονται τους νόμους και την κουλτούρα της χώρας που μένουν και όχι να επιβάλλουν την δική τους κουλτούρα σε αυτή την χώρα, π.χ. οι ξένοι που βρίσκονται στην Ελλάδα να μαθαίνουν την γλώσσα, την ιστορία και να εντάσσονται στην Ελληνική κοινωνία και όχι να απαιτούν να διδάσκεται η δική τους γλώσσα στα σχολεία αντί της Ελληνικής!!!!

(π.χ. αν οι Αλβανοί είναι πιο πολλοί να διδάσκονται αλβανικά αντί ελληνικά κ.ο.κ) το παράδειγμα είναι τελείως τυχαίο

και ναι στη χώρα μου θα ήθελα μετανάστες οι οποίοι έρχονται από πιο αναπτυγμένες χώρες από την δική μου έτσι ώστε εμείς οι ίδιοι να βελτιωνόμαστε, να πηγαίνουμε μπροστά και όχι πίσω!!!

όπως ακριβώς συμβαίνει και στο σχολείο σε μια τάξη όπου υπάρχουν καλοί μαθητές το επίπεδο είναι ανεβασμένο σε μια άλλη που είναι κακοί μαθητές το επίπεδο χαμηλό!!!

ValentinaGiannis έγραψε:

Εαν δεν μ ενοχλησουν δεν θα ενοχλησω.........αλλα θεωρω αδικο εναν ανθρωπο αλλοεθνη να μπαινει στο δημοσιο και συγκεκριμενα στο ΕΣΥ που ειδα προχτες που πηγα επειγοντως στο νοσοκομειο και οι δικοι μας να ψωμολυσσανε.....

επειδή είμαστε στη ΕΕ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες -που ανήκουν στην ΕΕ- δικαιούνται εργασία σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.....

Καλημέρα κορίτσια .

Δεν χρειάζεται να αψιμαχείτε για τις αποψεις σας δεκτές όλες είναι .

Διάβασα τα περισσότερα μηνύματα και με βάλανε σε σκέψεις .

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι σε κάποιο βαθμό είμαι ρατσίστρια , μετά από την ανάγνωση των μηνυμάτων ,και ευχαριστώ όλες γιαυτο ,κατάλαβα ότι δεν είμαι .

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι είμαι ρατσίστρια με τους τούρκους και τους Αλβανούς .

Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι .δεν με πειράζουν μεμονωμένα οι άνθρωποι δεν έχω κάτι να χωρίσω από μεμονωμένους ανθρώπους που ζούνε δίπλα μου η πιο δίπλα μου ειρηνικά και είναι οικογενειάρχες η προσπαθούνε να μαζέψουν κάποια λεφτά για τις οικογένειες τους και να στέλνουν στην πατρίδα τους εμβάσματα για να ζούνε αξιοπρεπώς οι δικοί τους .ίσα ίσα που τους συμπονώ όλους αυτούς που δεν είχανε την τύχη να ζήσουν σε ειρήνη ,να μην ζούνε μέσα στην φτώχια και στην εξαθλίωση και να ξενιτευτούνε για να μπορέσουν να επιβιώσουν αφήνοντας πίσω τους γονείς ,αδέρφια ,παιδία .

Φυσικά με ενοχλεί η εγκληματικότητα της χώρας μου που εχει αυξηθεί παρά πολύ από την είσοδο κακοποιών στοιχείων αλλά δεν βάζω σε ένα σάκο όλους τους επειδή υπάρχουν κάποιοι κακοί και εγκιματιες .

Μπορεί να έχω μια απέχθεια για την Τουρκία αλλά δεν έχω με τους μεμονωμένους ανθρώπους που δεν συμμερίζονται την πολιτική της χώρας τους και δεν είναι φανατικοί .

Πάντα σεβόμουνα τις ιδιαιτερότητες και την θρησκεία της κάθε χώρας και φυλής .

Και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αφού αυτοί κάνουν αυτό η δεν μας επιτρέπουν κείνο να κάνουμε και εμείς το ίδιο .

Είναι πολύ εύκολο όταν κάτι σε ενοχλήσει προσωπικά να τα βάλεις με τους ξένους ,αν δεν βρίσκεις δουλεία ,αν σε κλέψουν αν αγοράζουν σπίτια και εσύ δεν μπορείς αν αν

Είναι πολύ εύκολο να πεις «να πάνε στην χώρα τους να μας αδειάσουν την γωνία»

Είναι πολύ εύκολο να το κανείς αυτό γιατί δεν χιάζετε να σκεφτείς απλά βγάζεις μίσος .

Αλλά αν κάτσεις να σκεφτείς θα δεις ότι δεν φταίει η τάδε που σπούδασε και κατάφερε να δουλέψει και να βγάλει λεφτά με αποτέλεσμα να ζει καλύτερα από εσένα .

Δεν φταίει η τάδε που κάνει ότι δουλεία δεν καταδέχεται πια ο έλληνας και μπορεί και ανατρέφει 3-4 παιδία και στέλνει και στην χώρα της .

Δεν φταίει η τάδε που μπορεί να κάνει πράγματα σε μια αλί χώρα ενώ εμείς στην χώρα μας δεν τα κάνουμε .δουλεύει και τα καταφέρνει και πολες φορες πιο σκληρά από εμάς και σε δουλείες που δεν πάμε εμείς εδώ και παρά πολλά χρόνια .

Η γειτονία μου εχει πολλούς πακιστανούς ,έχουν ακόμα και μαγαζιά ,να σας πω την αλήθεια τους συμπαθώ πολύ .είναι πολύ καλά παιδιά ΚΥΡΙΟΙ πάντα μου λένε καλημέρα και ρωτάνε για το μωρό ,όταν είμαι φορτωμένη προσφέρονται να με βοηθήσουν ,είναι μες στο χαμόγελο .φυσικά και τους φέρομε από την αρχή πολύ φιλικά και ισότιμα .υπάρχουν και άνθρωποι από την πολυκατοικία μου που δεν τα πάνε καλά και τους ενοχλούνε και τους βρίζουν ,είναι φυσικό σε αυτούς να μην είναι και αυτοί καλοί και να απαντάνε .αν τους κάνω εγώ κάποια μικρή παρατήρηση θα με σεβαστούνε αμέσως και θα συμμορφωθούνε (κάτι για τον κάδο των σκουπιδιών) αλλά με τους άλλους τσινάνε .

Μάλιστα το καλοκαίρι που κανένας δεν κατέβαινε στον κήπο να ποτίσει πήγαιναν αυτοί και πότιζαν τα δέντρα μας για να μην ξεραθούνε .κανένας από αυτούς που ζούνε δω δεν αξιωνόταν να κατεβεί 5 λεπτά να φροντίσει τον κήπο όχι πολλά να κάνει αλλά να μην ξεραθεί κατέβαινα εγώ με το μωρό πάνω μου και οι πακιστανοί!!!

Σήμερα κατάλαβα ότι δεν είμαι ρατσίστρια χάρη σε σας που γράψατε όλα αυτά .

Κατάλαβα ότι αυτό που με ενοχλεί είναι απρόσωπο και προσωπικά οι άνθρωποι που δεν με πειράζουν και ζούνε ειρηνικά δίπλα μου ότι θρησκεία κι διαφορετικότητα και να έχουν είναι πολύ συμπαθείς .

Απρόσωπα μπορεί μέσα μου να υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα και αρνητικά αισθήματα για κάποιους λαούς αλλά αυτό υπάρχει για την γενική εικόνα που εχει πολες πολιτικές διαστάσεις .

Στην ερώτηση αν μου φέρει ο γιος μου κάποια «ξένη» θα ευχηθώ μόνο να μην είναι φανατική και να είναι καλός και πολιτισμένος χαρακτήρας .πάνω απολα να αγαπάει τον γιο μου και να τον σέβεται όπως θα μάθω να σέβεται και αυτός την διαφορετικότητα .

Πιστεύω ότι ένας βασικός λόγος που μας ενοχλεί(με διάφορους τρόπους) η παρουσία του μετανά-στη στη χώρα μας είναι γιατί δεν αντέχουμε να τους βλέπουμε να προχωράνε όπως είπε και η Cesilia. Ναι υπήρχε ζήλια όταν μάθανε ότι ο άντρας μου έχει πτυχίο πολυτεχνείου, ναι ενοχλεί να τους βλέπουν να προοδεύουν ίσως επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να το κάνουν.Ο άριστος Αλβανος μαθητής που σηκώνει την σημαία γίνεται αντικείμενο προς συζήτηση από γονείς που ίσως θα ήθε-λαν τα παιδιά τους, που τους παρέχουν τόσα μέσα, να βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση.

Επίσης πιστεύω ότι έχουμε την ανάγκη να δημιουργούμε εσωτερικούς εχθρούς γιατί πραγματικά αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Σαφώς επίσης όποιος δεν έχει συναναστραφεί με ξένους δεν έχει αντικειμενική άποψη γι΄αυτούς απλώς κρίνει από αποσπασματικά γεγονότα που γνωρίζει ή υποπίπτουν στην αντίληψή του.

Να κανω και μια παρατηρηση σχετικα με τους πολυτεκνους και ειναι περα για περα πραγματικο γιατι συνεβει στο γραφειο μας.

Πριμ μερικα χρονια ειχαμε μια πολυσ πουδαγμενη κοπελα που εργαζοταν για μας νε μεταπτυχιακα σπουδες κλπ, πολυ συμπαθητικη και με πολλα αξιολογα προσοντα και καλη επαγγελματιας.

Διοριστικε στο Νομικο συμβουλιο του κρατους ειτε καρδιτσα ειτε γρεβενα...δεν θυμαμαι τωρα εχει περασει καιρος, καποια στιγμη στη μπλογκ της εβριζε μαι κοπελα με τρια παιδια που ειχανε ακριβως τα ιδια προσοντα- ηταν και συμφοιτητριες στο μεταπτυχιακο- οτι αυτη διοριστηκε Θεσσαλονικη μονο και μονο επειδη ειχε τρια παιδια.

Και Ρωτω εγω τωρα, τι ειναι δικαιο, ποια δησκολευτικε περισσοτερο, μια ανυοανρτη κοπελα χωρις παιδια που σπουδαζε και διασκεδαζε εκαντε τα ταξιδακαι της, η μια κοπελα που εκανε οσα και η προηγουμενη αλλα ειχε και οικογγεννια, σπιτι με συζηγο και παιδια.

Cesilia γενικά υπάρχει η αίσθηση στους ανθρώπους ότι αδικούνται απ' τους γύρω. Υπάρχει αυτή η κόντρα μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων αλλά πραγματικά δεν βγάζεις άκρη. Εδώ δεν υπάρχει σεβασμός μέσα στο ίδιο το γραφείο μου προς εμένα και τη συνάδελφο που είμαστε έγκυες και βλέπουν τις κοιλιές μας και τα προβλήματά μας και θα υπάρχει για μία άγνωστη που έχει τρια παιδιά. Κάνε κι εσύ τρια παιδιά, μεγάλωσε τα και μετά έλα να μιλήσουμε θα της έλεγα εγώ.

ήθελα να συμπληρώσω και το εξής: όσον αφορά στην απόκτηση της υπηκοότητας....ίσως θα έπρεπε -μιλάω για πολίτες που δεν είναι μέλη της ΕΕ - οι ενδιαφερόμενοι να δίνουν εξετάσεις πριν αποκτήσουν την υπηκοότητα της εκάστοτε χώρας, δλδ να εξετάζονται στην ιστορία της, πολιτική, οικονομική κ.λπ., στην γλώσσα και αν επιτύχουν ας παίρνουν την υπηκοότητα που επιθυμούν!!! νομίζω ότι πιο δίκαιο......

αλλά δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει ρατσισμός προς τις πολύτεκνες οικογένειες?? :ohmy:

είμαστε μια χώρα γερόντων θα πρέπει να δίνονται κάποια κίνητρα ώστε οι οικογένειες να κάνουν περισσότερα παιδιά......αυτά γιατί η μικρή έχει διαλύσει το σπίτι!!!!

Λοιπόν κορίτσια εγώ είμαι ΑΛΒΑΝΙΔΑ και δεν ντρέπομαι νε το πω. Έχω έρθει από 10 χρονών και δούλευα από τα 11 μου, 12 ώρες την ήμερα για 1000 δρχ.

Για κάτι καλύτερο ήρθαμε εδο.

Και ευτυχώς τα έχω καταφέρει με την ιδρώτα μου να αποκτήσω ότι θέλω.

Όλοι άνθρωποι είναι και εχουμε_εχουν και αυτή ψυχή.

Αυτά.

Αργη απο μια κοπελα- καθαροαιμη ρωσσιδα- που δουλευει στο γραφειο μας, για να παρει υπηκοοτητα εδοσε εξετασεις και μαλιστα ηταν υποχρεωτικο να παρακολουθησει μαηθηματα Ελληνικων- αν και η συγκεκριμενη ηξερε καλυτερα Ελληνικα απο παρα πολλους Ελληνες που ξερω συμπεριλαμβανομενου εμενα την ιδια

αχ ρε κοριτσια οσο και να θελω δεν μπορω να μην διαβαζω τα μυνηματα σας σε αυτο το θεμα.

θελω να σας μεταφερω καποιες εικονες,εικονες που αν δεν τις δειτε με τα ματια σας δεν θα τις πιστεψετε ποτε γιατι ετσι εχουμε μεγαλωσει.

θα μιλησω για την τουρκια αυτο που ζω εδω και 2 περιπου χρονια.

σε οποιον και να πω εδω οτι ειμαι ελληνιδα μονο χαλι δεν μου στρωνει να περασω....

το ποσο μετανοιωμενοι και θλιμενοι νιωθουν αυτοι οι ανθρωποι για τα γεγονοντα που συνεβησαν τους διωγμους κτλ και μιλαω για τον απλο λαο....

το ποσο προσεχουν τις εκκλησιες μας,για το οτι φιλανε του παπα το χερι οταν τον δουν στο δρομο,γιατι ναι κυκλοφορουν κανονικα στο δρομο με τα ρασα,κανουν λειτουργειες στις εκκλησιες μας εδω κανονικα....

ποσο μας σεβονται ποσο φιλοτιμοι και ευγενικοι ειναι....

μονο καλα λογια εχω να πω μονο καλα που πριν τα δω δεν υπηρχε περιπτωση να τα πιστεψω

ολοι θελουν να μαθουν την γλωσσα μας και ολοι αγαπουν την ελλαδα,δεν εχω γνωρισει ουτε εναν με αντιθετη γνωμη για την χωρα μας.

ειμαι περηφανη που ο αντρας μου ειναι ενας τουρκος,σπουδαγμενος φιλοτιμος ενας αγγελος που μ εχει σαν βασσιλισα κατι που κανενας ελληνας δεν το εκανε μεχρι τωρα στην ζωη μου να με ανεβασει τοσο ψηλα....

αυτα σαν φορος τιμης για τους αλλοδαπους που το μονο που θελουν ειναι να ζησουν ειρηνικα,για τους αλλους τους κακους και φανατικους ας τους κανει ακρη και ας τους κρινει ο θεος, οχι εγω................

rebbeka επιτέλους ας μεταφέρει κάποιος και εικόνες απ' την Τουρκία που σίγουρα μας εί-ναι άγνωστες, ας ενημερωθούμε και ας, μου επιτραπεί η εκφράση, ας ξεστραβωθούμε, μας κάνει καλό!

Και κάτι ακόμη που σκέφτηκα τώρα: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΩ-ΘΕΙ ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙ-ΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

rebbeka επιτέλους ας μεταφέρει κάποιος και εικόνες απ' την Τουρκία που σίγουρα μας εί-ναι άγνωστες, ας ενημερωθούμε και ας, μου επιτραπεί η εκφράση, ας ξεστραβωθούμε, μας κάνει καλό!

Και κάτι ακόμη που σκέφτηκα τώρα: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΩ-ΘΕΙ ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙ-ΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ

shmfono apolita .

τέλος είμαστε πολύ τυχεροί που η γενιά μας δεν αναγκάστηκε να μεταναστεύσει .πολύ λίγοι μετανάστευσαν στην γενιά μας και δεν ξέρουμε τι θα πει ξενιτιά και να διαλύεται μια οικογένεια σε όλες τις πλευρές του πλανήτη .

ο πατέρας μου όλα του τα αδέρφια ήταν στην Αφρική και στην Αμερική ,γύρισαν μετά από πολλά χρόνια ,ακόμα πονάει γιαυτο το ξεριζωμό που βίωσε .

ο αδερφός μου 7 χρόνια Ολλανδία ,πάντα νιώθε ξένος ακόμα και αν ήταν πιο σπουδαγμένος πάνω στην δουλεία του και πιο άξιος δεν του δίνανε αύξηση για να μην εξοργιστούνε οι ολλανδοί συνάδερφοι .γύρισε στην Ελλάδα με τα μισά λεφτά γιατί τον πονούσε .

όσο για τους πολύτεκνους ,δεν γνώριζα ότι υπάρχει μερίδα ανθρώπων που νιώθει έτσι για αυτούς ….ίσα ίσα πρέπει να δίνονται κίνητρα και βοήθεια γιατί εχουμε το προβλημα την υπογεννητικότητας .αυτοί συμβάλουν στην πατρίδα όσο μπορούνε και η πατρίδα πρέπει να τους βοηθήσει .

δεν έχω κάποιο λόγο να τους υποστηρίζω ούτε πολύτεκνη θέλω να γίνω ούτε από πολύτεκνη οικογένεια είμαι ….αλλά το σωστό να λέγετε .μακάρι να υπήρχε πιο μεγάλη βοήθεια για να αποφάσιζε πιο πολλοίς κόσμος να κάνει περισσότερα παιδία .

Σχετικά με την Ολλανδία θα ήθελα να πω το εξής: ο φίλος της αδελφής μου που έχει διδα-κτορικό και Αλβανός και ζούνε στην Ολλανδία, διδάσκει ως λέκτορας στο Παν/μιο, ενώ εδώ ο ξένος με τα αντίστοιχα προσόντα πρέπει να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες δου-λειές, δεν επιτρέπεται να διδάξει. Μας αρέσει που οι δικοί μας στο εξωτερικό προοδεύουν αλλά εδώ δεν δίνουμε τέτοιες δυνατότητες σε ξένους.

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

εφυγα απο την χωρα μου εδω γιαυτους ειμαι αλοδαπη ετσι δεν ειναι???δηλαδη πως θα ενιωθα αν μου φεροντουσαν ρατσιστικα?

μονο ξενη δεν νιωθω εδω με εχουν βαλει στην οικογενεια τους και δεν θα χρειαστει να αποδειξω σε κανεναν την αξια μου εδω γιατι οι ιδιοι μου δινουν αξια!!!αυτοι ειναι οι τουρκοι

αντε σας περιμενω καντε ενα ταξιδι δεν ειμαστε μακρια καντε το να δειτε με τα ματακια σας!!!

και κατι αλλο μα γιατι ειναι αλλοδαποι οι τουρκοι?οι αλβανοι?οι πακεστανοι?γιατι ειμαστε ρατσιστες με αυτους και οχι με αλλες αλοδαπες φυλες που εχουν εγκατασταθει στην πατριδα μας????

τι?επειδη ειναι φτωχοι?βρωμικοι?καθαριζουν τις σκαλες?ζητιανευουν??ε τοτε ειμαστε ρατσιστες κοινωνικης ταξης και οχι αλλοδαπων!!!!

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ θα απαντησω αρνητικα!!!!!!!!!!ναι σε αλβανο ναι σε τουρκο ναι σε ρωσο ναι σε αφρικανο οχι ομως σε πακιστανο!!!!!!!!!!!!!!!!!

γιατι ειμαι προκατελημενη????ισως γιατι οταν ειχα ερθει πριν 5 χρονια να δωω τους θειους μου στην αθηνα ενας ειχε προσπαθησει να μου πλασαρει ναρκωτικα δεν ξερω απο τοτε τους αντιπαθησα μου εμεινε η προκαταληψη :S

δεν ξερω αν μου φερει πακιστανο θα λιποθυμησω!!! :side:

Παντως με τους περισοτερους δεν εχω προβλημα ειχα κανει καποτε σχρση με αλβανο μια ξαδερφη μου εχει παντρευτει εναν δεν βρισκω κατι να τους προσαψω εργατικοι ειναι πιανουν τα χερια τους φτηνοι ε δεν τους λες και φτηνους αλλα δουλευουν σαν τα σκυλια και αργια δεν ξερπυν τι ειναι δεν υπαρχει τετοια λεξη στο λεξικο τους

Παντως ελπιζω να μου φερει εναν αντρα που θα την εχει κορωνα στο κεφαλι του θα την λατρευει θα της δινει τα παντα και ειναι ερωτευμενοι μαζι για ολη την υπολοιπη ζωη τους χωρις τσακωμους και θα γινεται θυτσια γ :P ια εκεινη ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ????ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ :silly:

και κομματια να γινει εστω και σε πακιστανο θα το καταπιω και αυτο το πικρο ποτηρι

ετσιθ ειναι η μανα lol

ναι δεν είπα ότι αυτό ειναι πανάκια στην Ολλανδία .

υπάρχει και εκεί ρατσισμός αλλά δίνονται και ευκαιρίες .

πάντα ειναι που θα πέσεις σε τι ανθρώπους σε τι καταστάσεις .

οι ολλανδοί όπως ξέρω από τον αδερφό μου ειναι πολύ ρατσιστές με κάποιους άλλους ,δεν ονοματίζω για να μην στιγματίσω, αλλά τους έλληνες τους δέχονται περισσότερο κάποιοι από αυτούς δεν τους δέχονται .

το ότι μπορεί το κράτος να δίνει ευκαιρίες δεν πάει να πει ότι όλοι οι ολλανδοί δεν ειναι ρατσιστές .απλά έχουν ένα κράτος αξιοκρατικό .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...