Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια

είμαι εντελώς φρικαρισμένη και ο λόγος είναι η διάγνωση για υδρονέφρωση στον υπέρηχο β' επιπέδου. Χθες επισκεφθήκαμε παιδονεφρολόγο ο οποίος έδωσε βαρύτητα στον άλλο νεφρό, λέγοντας πως μας ενδιαφέρει να λειτουργεί εκείνος σωστά.Αυτό που είπε για το νεφρό που έχει πρόβλημα είναι πως μόλις γεννηθεί το μωρό θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε (ίσως εγχείρηση) όμως μέχρι τότε ίσως είναι αργά και ο νεφρός δεν λειτουργεί. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει να σώσουμε -αν γίνεται- και τον άλλο νεφρό. Ή τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε. Μιλάμε για το νεφρό του μωρού μας. Δεν μπορώ να δεχθώ πως θα έχει μόνο έναν. Από την άλλη, ο γυναικολόγος μας είπε πως στην Αγγλία υπάρχει τρόπος να επέμβουμε προγεννετικά. Στην Ελλάδα δεν γίνονται τέτοιες επεμβάσεις. Γνωρίζει κάποιος σχετικά με αυτές τις εγχειρήσεις στο εξωτερικό. Θέλω να το ψάξουμε περισσότερο. Δεν αντέχω απλά να κάθομαι και να περιμένω.

Αν υπάρχει έστω και μια μικρή ελπίδα να σώσουμε το νεφρό του μωρού θέλω να το ψάξω.

Δημοσίευση

ollie μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω με πληροφορίες, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου δώσω κουράγιο, αν αυτό είναι εφικτό. Ακολούθησε τις συμβουλές του γυναικολόγου σου και πήγαινε στην Αγγλία!

Ελπίδα υπάρχει σίγουρα.

Ελπίζω γρήγορα να μας πεις ευχάριστα νέα!

Κουράγιο

Δημοσίευση

ollie μου δεν μπορώ να σε βοηθήσω με πληροφορίες, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου δώσω κουράγιο, αν αυτό είναι εφικτό. Ακολούθησε τις συμβουλές του γυναικολόγου σου και πήγαινε στην Αγγλία!

Ελπίδα υπάρχει σίγουρα.

Κουράγιο

Δημοσίευση

Ελπίδα υπάρχει σίγουρα.

Κουράγιο

Δημοσίευση

Ollie υπαρχει ενας κυπριος γιατρος κορυφη στο είδος του που χειρουργει εμβρυα.Τον είδα στο ΡΙΚ να χειρουργει τρίδυμα μέσα στην κοιλια.Θέωρήτε κορυφη στο είδος του.Λεγεται Dr.Νικολαίδης και χειρουργει στο King's College Hospital of London στην Αγγλία.Ελπίζω να βοηθησω κ να πανε ολα καλα.Πολλα φιλια!

Δημοσίευση

Ollie υπαρχει ενας κυπριος γιατρος κορυφη στο είδος του που χειρουργει εμβρυα.Τον είδα στο ΡΙΚ να χειρουργει τρίδυμα μέσα στην κοιλια.Θέωρήτε κορυφη στο είδος του.Λεγεται Dr.Νικολαίδης και χειρουργει στο King's College Hospital of London στην Αγγλία.Ελπίζω να βοηθησω κ να πανε ολα καλα.Πολλα φιλια!

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Αννίτα & Julie σας ευχαριστώ

Αννίτα και ο γυναικολόγος μου γι' αυτόν μας έχει πει. Θα επικοινωνήσω μαζί του για να ακούσω την γνώμη του. Τι να πω, ελπίζω όλα να πάνε καλά. Θα σας πω μόλις έχω νεότερα.

Julie είναι σημαντικά τα καλά σου λόγια

Γειά σας και σας ευχαριστώ

Δημοσίευση

Αννίτα και ο γυναικολόγος μου γι' αυτόν μας έχει πει. Θα επικοινωνήσω μαζί του για να ακούσω την γνώμη του. Τι να πω, ελπίζω όλα να πάνε καλά. Θα σας πω μόλις έχω νεότερα.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ MAMMYLAND, Η ΤΟΝΙΑ, ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ.ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ. ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ.

Δημοσίευση

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ.ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ. ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ.

Δημοσίευση

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

Αγαπητή Ollie

Η υδρονέφρωση είναι πολύ συχνή προγεννητική διάγνωση και αρκετές φορές δεν επιβεβαιώνεται στη γέννηση. Μεγάλη σημασία έχει η μέτρηση της εγκάρσιας διαμέτρου της νεφρικής πυέλου με το υπερηχογράφημα και ο αποκλεισμός της παλινδρόμησης με κυστεογραφία. Ανάλογη με τα ευρήματα αυτά είναι και η αντιμετώπιση που διακρίνεται σε απλή παρακολούθηση, περαιτέρω εξετάσεις όπως νεφρόγραμμα Mag3, και χειρουργική διόρθωση.

Είναι αλήθεια ότι η εμβρυική χειρουργική κάνει προόδους στο εξωτερικό σε αντίθεση με εδώ, όμως ασχολούνται με σοβαρές παθήσεις όπως η μυελομηνιγγοκήλη, η συγγενής διαφραγματοκήλη, η κυστική αδενωματώδης δυσπλασία των πνευμόνων,το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα και η αποφρακτική ουροπάθεια του κατώτερου ουροποιητικού.

Δημοσίευση

Αγαπητή Ollie

Η υδρονέφρωση είναι πολύ συχνή προγεννητική διάγνωση και αρκετές φορές δεν επιβεβαιώνεται στη γέννηση. Μεγάλη σημασία έχει η μέτρηση της εγκάρσιας διαμέτρου της νεφρικής πυέλου με το υπερηχογράφημα και ο αποκλεισμός της παλινδρόμησης με κυστεογραφία. Ανάλογη με τα ευρήματα αυτά είναι και η αντιμετώπιση που διακρίνεται σε απλή παρακολούθηση, περαιτέρω εξετάσεις όπως νεφρόγραμμα Mag3, και χειρουργική διόρθωση.

Είναι αλήθεια ότι η εμβρυική χειρουργική κάνει προόδους στο εξωτερικό σε αντίθεση με εδώ, όμως ασχολούνται με σοβαρές παθήσεις όπως η μυελομηνιγγοκήλη, η συγγενής διαφραγματοκήλη, η κυστική αδενωματώδης δυσπλασία των πνευμόνων,το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα και η αποφρακτική ουροπάθεια του κατώτερου ουροποιητικού.

Δημοσίευση

Αγαπητή Ollie

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...