Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Η μικρη μου ειναι 8,5 μηνων και θελω να προσθεσω

στις σουπιτσες της αστρακι ολικης αλεσης και ρυζακι ημιαποφλοιωμενο.

Κανει να τις τα δωσω?Τα δικα σας παιδακια τα εχουν δοκιμασει?

Επισης της δινω,συμφωνα με τις συμβουλες της παιδιατρου,4 με 5 φορες

τη βδομαδα μοσχαρι ποντικι και 2 με 3 κοτοπουλο το οποιο δεν της αρεσει και ιδιαιτερα.Μηπως ειναι πολλες οι φορες που τρωει μοσχαρι?

Κανει 2 γευματα με στερεες τροφες,φρουτα το πρωι και σουπα το μεσημερι και τα υπολοιπα ειναι θηλασμος..πειτε μου τη γνωμη σας

Δημοσίευση

γιατί να μην κάνει? εμείς μόνο ολικής αλέσεως ζυμαρικά τρώμε και ρύζι τελείως απεξέργαστο ή αναποφλοίωτο!!! το καφέ!!

και εγώ έτσι έκανα 2 γεύματα μόνο στερεές και τα υπόλοιπα θηλασμός....τώρα εμένα προσωπικά 5 φορές την εβδομάδα μοσχαράκι μου φαίνονται πολλές!!! μόνο λαχανικά δεν δίνεις καθόλου?

Δημοσίευση

γιατί όχι? βάζεις πολλά λαχανικά -καροτάκι, κολοκυθάκι, σέλινο, πατατούλες κ.λπ. - και έτσι έχει μια μέρα χορτοφαγική!!!!

τώρα που η δικιά μου μεγάλωσε - τρόπος του λέγειν!!! - προσπαθώ να της δίνω την εβδομάδα από όλα .....και όσπρια και μοσχαράκι και κοτόπουλο και ψάρι και μόνο λαχανικά!!

Δημοσίευση

Η αληθεια ειναι οτι χθες που μου ειχε τελειωσει το

βιολογικο μοσχαρι που της βαζω,της εκανα χορτοσουπα και

το αποτελεσμα ηταν να μου τη γυρισει στη μουρη...!!

Δεν της αρεσε καθολου.Θα το ξαναπροσπαθησω παντως..

Κατι αλλο να σε ρωτησω

οταν πολτοποιεις στο μιξερακι το αστρακι ή το ρυζι

σου αφηνει μικρα μικρα κουκουτσακια?

Σε μενα αφηνει και η μικρη με παραμικρο κομματακι που

θα ξεφυγει στην πολτοποιηση αναγουλιαζει και ειναι ετοιμη

να τα βγαλει.Θα δοκιμασω να τα βρασω παραπανω ωστε να λιωσουν.

Δημοσίευση

καλημερα

ειχα ρωτησει την παιδιατρο μας και ειχε πει οχι ακομα ολικης αλεσης, ειναι λιγοτερο ευπεπτα μαλλον τι να πω..

εγω δινω 2 μερες κοτοπουλο,2 μερες μοσχαρι(ή κατσικακι) 1 οσπρια, 1 ψαρι και αλλη μια ή κοτοπουλο ή μοσχαρι..ή σπανακορυζο. θα εδινα ψαρι αλλα ακομα το δοκιμαζουμε μας βγαζει κοκινιλες που και που..

αλλα εγω του το κανω κανονικο φαγητο..δηλ. σημερα εχει κοτοπουλο πρασσοσελινο με καροτο και πατατα. μακαρονια 1 φορα την εβδομαδα και τις υπολοιπες αρακα φασολακια κτλ σε συνδιασμο με τα κρεατα

Δημοσίευση

Argi έγραψε:

γιατί να μην κάνει? εμείς μόνο ολικής αλέσεως ζυμαρικά τρώμε και ρύζι τελείως απεξέργαστο ή αναποφλοίωτο!!! το καφέ!!

και εγώ έτσι έκανα 2 γεύματα μόνο στερεές και τα υπόλοιπα θηλασμός....τώρα εμένα προσωπικά 5 φορές την εβδομάδα μοσχαράκι μου φαίνονται πολλές!!! μόνο λαχανικά δεν δίνεις καθόλου?

argi μου και τις μικρες αναποφλοιωτο δινεις? απ οποτε? απο την αρχη..τωρα που το σκεφτομαι οι κρεμες του εχουν δημητριακα ολικης αλεσης...αρα...

για πες!!!!! :)

Δημοσίευση

Βενετία έχω ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι!!! :laugh:

εγώ στην ηλικία που είναι το παιδί της NtieLa έδινα λίγο ρυζάκι και μακαρονάκι, κυρίως έδινα λαχανικά που προσφέρουν περισσότερες βιταμίνες...δεν έδινα π.χ. κρέας με ρύζι ή μακαρόνι...έδινα κρέας με λαχανικά και έβαζα πολύ λίγο ρυζάκι ή μακαρονάκι...επίσης προτιμούσα τις πατάτες!

πρόσθετα και μαιντανό, άνιθο, βασιλικό, σέλινο για να τους δώσω καλύτερη γεύση επειδή δεν έβαζα αλατάκι!

NtieLa εγώ έχω το μπλεντερ χειρός αυτό που το βάζεις πάνω στα φαγητά και τα κάνεις πουρέ και ποτέ δεν είχα "κουκουτσάκια"!!! όμως δεν δοκιμάζεις το φαγητό πριν της το δώσεις? εννοώ να δεις αν έχει μαγειρευτεί το ρυζάκι ή ό,τι άλλο!

Δημοσίευση

Η μικρη μου ξερει τι γευση μονο απο τα ζυμαρικά ολικης και το αναποφλοιωτο ρυζι . Βεβαια και γω δεν της εδινα συχνα κατω του ετους εδινα μεγαλυτερη σημασια στα λαχανικά .

Κρεας κοκκινο σ΄αυτη την ηλικια καλο ειναι να τρωει και καθε μερα μην σε ανησυχει !

Δημοσίευση

argi μου συγνωμηηηηηη το ξερω βρε μπερδευτηκα!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

εγω οποτε δινω ζυμαρικο με κρεας ειναι σε μικρη ποσοτητα και βαζω παντα καροτο μπροκολο κτλ.

τωρα πηρα και εγω αναποφλειωτο ρυζι να του βαζω αντι ασπρο... :)

θελει ομως πολυ βρασιμο ετσι δεν ειναι?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Φτου φτου φτου κορίτσι μου γλυκό!!! Καλούς διπλασιασμούς! Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη να έχεις με ένα γερό μωρό στην αγκαλιά! Τελικά σου έφερε γούρι που άνοιξες εσύ το θεματάκι!
    • Καλά 37 σιγά το μεγάλη. Μικρή είσαι! Και πιο μεγάλη να μου έλεγες δηλαδή δεν το θεωρώ λόγο να μην πας φυσιολογικά, αλλά 37 να πας καισαρική λόγω ηλικίας; Πού ακούστηκε;😅 Τωρα αν βλέπει κάτι άλλο οκ, αυτός ξέρει. Αν είναι όντως υπέρ του φυσιολογικού και καλός όπως λες, εμπιστέψου τον. Ούτως ή άλλως αυτός θα σε ξεγεννήσει όπως λες. Ξέρεις κάποιοι είναι όντως περίεργοι έτσι δεν εξηγούν πολλά, αλλά ξέρουν τι κάνουν. Επισης μέχρι τότε δε θα έχει περάσει το μικρόβιο;
    • Εννοείται θέλω το Σάββατο το έχω πει από την αρχή της εγκυμοσύνης ! 😁 Και μάλιστα κορίτσι μιλήσαμε σήμερα με το γιατρό αφού δε γέννησα μέχρι τώρα, και μου έκλεισε ήδη ραντεβού για το Σάββατο! 14/02 8 το πρωί πάω στο μαιευτήριο για την πρόκληση!  Τι με πειράζει αν έχει κίνηση; Στο ίδιο δωμάτιο θα γεννάμε; Ούτως ή άλλως το μαιευτήριο πάντα έχει κόσμο. 😅 Οπότε γεννάω το Σάββατο εκτός απροόπτου!! Ευχομαι κι εγώ να σου περάσει το κρύωμα μέχρι την άλλη εβδομάδα γιατί δε μπορώ να φανταστώ τον πόνο αν φτερνιζεσαι μετά την καισαρική.  Τι ωραία που θα κάνεις και φωτογράφιση! 💕 Το σκεφτόμουν κι εγώ ότι δεν έκανα σε καμία εγκυμοσύνη! @Pinacolada για 14/02 τι λέει η αστρολόγος σου;;
    • Κοίτα... ή αυτό ισχύει ή θέλει να κάνει την περίπτωση να φαίνεται δύσκολη ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να με πάει φυσιολογικά, απλά να βγει μετά από πάνω ως ο σούπερ ντούπερ γιατρός που ενώ ήμουν δύσκολη περίπτωση αυτός τα κατάφερε. Δεν ξέρω! ειλικρινά δεν έχω άλλη εξήγηση.. ή... αν όντως είναι τόσο τρελαμένος με τα ποσοστά του στους φυσιολογικούς τοκετούς και δεν θέλει να το χαλάσει, να με πηγαίνει βδομάδα με τη βδομάδα για να δει αν μπορεί στο τέλος να με καταφέρει φυσιολογικά, απλά αν δεν συμβεί αυτό, να έχει το πάτημα να πει ότι εγώ ξέρεις σου τα έλεγα ότι θα πάμε με καισαρική από την αρχή. Αν τύχει κάποια αναποδιά εννοώ.  Με την γυναικολόγο που με παρακολουθεί από την αρχή, δυστυχώς δεν μπορώ να γεννήσω μαζί της γιατί πολύ απλά δεν είναι μαιευτήρας, δεν κάνει γέννες αυτή. Έχει ιδιωτικό ιατρείο, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά αυτό.. Αυχενική διαφάνεια, β επιπέδου και τέτοια και μέχρι εκεί.. δεν συνεργάζεται με κάποιο νοσοκομείο ή κάποια κλινική που να ξεγεννάει κι όλας. Γι' αυτό και αναγκάζεσαι να τρέχεις στα νοσοκομεία σε άλλους γιατρούς. 
    • Άσε με το καλό να ρθει και αυτή η Τρίτη, από βδομάδα δηλαδή που έχουμε πάλι ραντεβού μαζί του και βλέπουμε.. θα δούμε πως θα μας το πάει.. Απλά υπομονή και όπως μας πάει θα το πάμε.! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...