Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποθηλάζοντας με αγάπη !

Recommended Posts

mariagl έγραψε:

κοιτα είναι γεγονός ότι χωρίς το γάλα ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να καταφέρει να καταναλώνει καθημερινά τροφές που να του παρεχουν τα 1000mg ασβεστίου που χρειάζεται. τώρα αν εσύ είσαι σίγουρη ότι το καταφέρνεις με την μικρή χωρίς γάλα μπράβο σου και καλά κάνεις. Μην λες όμως ότι δεν χρειαζόμαστε όλοι μας το γάλα ΄ή τουλάχιστον διευκρίνιζε αυτά που λες γιατί διαβάζουν τόσες νέες μαμάδες οι οποίες επηρεάζονται. Και δεν είναι ευκολο στην εργαζόμενη μητέρα να κάθεται με το σταγονόμετρο να υπολογίζει πόσο ασβέστιο περιέχουν οι τροφές που μαγειρέυει. Δε ξέρω αν φαίνομαι κακοπροαίρετη ειλικρινά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου...

Δεν φαινεσαι κακοπροαιρετη αλλα εχουμε αλλαξει τελειως τη θεματολογια του θρεντ . Αν θελεις το συζηταμε εκτενεστερα αλλα σε ενα νεο θεμα γιατι εδω μπερδευομαστε .

Δεν ειναι καθολου δυσκολο ο ανθρωπος να φαει αλλες τροφες και να παρει ασβεστιο . Ολοι αυτοι οι ανθρωποι που εχουν δυσανεξια στην λακτοζη εχουν ελλειψει ασβεστιου ?

ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΓΑΛΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΕΙ !

Τι ακριβως θελεις να σου διευκρινισω ?

Ριξτε μια ματια και εδω http://www.bionews.gr/bionews/037/gala.htm

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια...

Νομίζω πως αισθάνομαι καλύτερα! Τελικά ...θα το ταίσω το μωρό μου, χαχαχαχα!

LaLa μου με το καλό να γίνει η μετάβαση στο νέο σας στάδιο !

Να μας γράψεις όλη σου την εμπειρία έπειτα , όταν αποθηλάσετε, θα βοηθήσει και εμάς!

ΥΓ: πολύ χρήσιμα τα link σου , όπως πάντα, ευχαριστούμε!

Καλησπερα. Σημερα ειχα μια συζητηση με τον παιδιατρο για τον βραδυνο υπνο. Μου ειπε οτι σιγουρα δεν ξυπναει απο πεινα αλλα για επιβεβαιωση. Μου προτεινε να του δινω λιγο απο το γαλα μου σε μπιμπερο κατα την διαρκεια της νυχτας για λιγες μερες ωσπου να καταλαβει οτι δεν εχει στηθος την νυχτα. Να του δινω το γαλα με πολλες αγκαλιτσες και χαδακια ωστε να μην εστανθει απορριψη. Δεν ξερω τι να κανω. απο την μια θελω να ξεκουραστω και σκεφτομαι μηπως αυτο το κολπακι πιασει. Απο την αλλη στεναχωριεμαι να θελει το παιδι μου στοργη κι εγω να του αρνουμαι... Τι να κανω?? lala βοηθεια!!!

πογαλακτισμός: Από το γάλα στις κρέμες και στις άλλες στερεές τροφές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιανουαρίου 2010

Πηγή: art of life & health

Αποστολή με email Αποστολή με email Εκτύπωση Εκτύπωση Μέγεθος κειμένου Μέγεθος κειμένου Σμίκρυνση Μεγέθυνση Μοιραστείτε το Μοιραστείτε τοΜοιραστείτε το

Προβολή

Ο απογαλακτισμός του μωρού είναι μια απαραίτητη διαδικασία που ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 4 - 6 μηνών, υπό την καθοδήγηση του παιδιάτρου. Παρότι δεν γίνεται με απολύτως συγκεκριμένο τρόπο, υπάρχουν κάποιες οδηγίες απλές στην εφαρμογή τους, που τον κάνουν πιο εύκολο και για τους γονείς και για το μωρό.

Είναι γνωστό ότι η ιδανική διατροφή του μωρού, τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του, είναι το μητρικό γάλα. Όταν το βρέφος πλησιάσει τον 4ο – 6ο μήνα της ζωής του, ανεξαρτήτως αν αυτό θηλάζει ή σιτίζεται με ξένο γάλα, θα πρέπει να προστεθούν στο διαιτολόγιό του και άλλες τροφές με στερεά πλέον σύσταση. Η διαδικασία αυτή αποτελεί τον απογαλακτισμό.

Ο απογαλακτισμός εξυπηρετεί τις ακόλουθες ανάγκες:

* Την κάλυψη των αυξημένων σε αυτή την ηλικία θερμιδικών του αναγκών που θα εξασφαλίσουν τη φυσιολογική ανάπτυξή του.

* Την απόκτηση εμπειρίας τροφών με ποικιλία στη σύσταση, στη γεύση και στο άρωμα.

* Την προώθηση της λειτουργίας της μάσησης και της κατάποσης. Τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα να πάρουν στερεές τροφές από την ηλικία των 4 - 6 μηνών. Πριν από αυτή την ηλικία τα μωρά δεν διαθέτουν τον απαραίτητο έλεγχο και το συντονισμό της γλώσσας και των μυών του στόματος, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μάσηση και την κατάποση. Στην ηλικία αυτή αντί να καταπίνουν το κουταλάκι με τις τροφές το απομακρύνουν με τη γλώσσα τους έξω από το στόμα. Το συγκεκριμένο αντανακλαστικό 'προώθησης της γλώσσας' εξαφανίζεται περίπου στους 4 μήνες.

Η διαδικασία

Το βρέφος είναι έτοιμο να δεχτεί στερεές τροφές όταν μπορεί να καθίσει με κάποια βοήθεια και να κρατήσει σε ικανοποιητικό βαθμό όρθιο το κεφάλι του, να έχει παρέλθει το αντανακλαστικό της προώθησης της γλώσσας και να δείχνει προθυμία να δοκιμάσει νέες τροφές (στρέφει το κεφαλάκι του προς το κουταλάκι και ανοίγει το στόμα του). Οι στερεές τροφές μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε γεύμα γάλακτος. Η δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος (ομιλία, απαλή μουσική) θα βοηθήσει στην επιτυχία των πρώτων προσπαθειών σίτισής του.

Η χορήγηση της στερεάς τροφής πρέπει να γίνεται πάντα με κουταλάκι και όχι με το μπιμπερό, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της πνιγμονής ή της υπερσίτισής του. Η αρχή της σίτισης θα πρέπει να γίνει με πολύ μικρή ποσότητα στερεάς τροφής (1/2 - 1 κουταλάκια του γλυκού). Την πρώτη μέρα αρκεί να του χορηγηθούν μόνο 1 - 2 κουταλάκια. Η ποσότητα αυτή μπορεί να αυξάνει προοδευτικά κατά 1 - 2 κουτάκια του γλυκού κάθε μέρα. Η ποσότητα της χορηγούμενης τροφής πρέπει να είναι 120 γραμμάρια περίπου. Ο καλύτερος όμως δείκτης είναι η όρεξή του.

Η προσθήκη μιας νέας τροφής δεν πρέπει να γίνεται νωρίτερα από 1 - 2 εβδομάδες, γιατί θεωρείται ότι θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου για να διαπιστωθεί αν η προηγούμενη τροφή έγινε ανεκτή από το βρέφος και δεν του προκάλεσε καμία αλλεργική αντίδραση (ανησυχία, έμετο, διάρροια, εξάνθημα). Το βρέφος στην αρχή μπορεί να εμφανίζεται 'μπερδεμένο', να συνοφρυώνει το προσωπάκι του, να στριφογυρίζει την τροφή μέσα στο στόμα του ή ακόμη και να τη φτύνει. Όλα αυτά αποτελούν φυσιολογικές αντιδράσεις, εφόσον αυτός ο τρόπος σίτισης αποτελεί για το μωρό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ένας καλός τρόπος για να το βοηθήσετε να δεχτεί από την αρχή καλύτερα τις στερεές τροφές είναι να του δώσετε στην αρχή λίγο γάλα από το στήθος ή από το μπιμπερό. Ακολουθεί η χορήγηση μιας πολύ μικρής ποσότητας στερεάς τροφής (1/2 κουταλάκι του γλυκού) και στο τέλος ολοκλήρωση του γεύματος με όσο γάλα θέλει. Στην αρχή οι στερεές τροφές θα πρέπει να δίνονται ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο του μητρικού ή του ξένου γάλακτος. Η τακτική αυτή θα αποτρέψει την εκδήλωση από το βρέφος εκνευρισμού εξαιτίας της πείνας του. Στην περίπτωση που και αυτή η πρακτική αποτύχει, μπορεί να αναβληθεί η χορήγηση στερεάς τροφής για 1 - 2 εβδομάδες.

Η μετάβαση στις στερεές τροφές αποτελεί μια σταδιακή διαδικασία η οποία διαφέρει από βρέφος σε βρέφος. Ειδικά στα πρόωρα η μετάβαση ενδέχεται να είναι βραδεία και δύσκολη.

Τι και πότε

Οι σημερινές βρεφικές κρέμες είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο και ιχνοστοιχεία. Η πρώτη στερεά τροφή που μπορεί να προσφερθεί σε ένα βρέφος 4 - 8 μηνών είναι η κρέμα από ρυζάλευρο η οποία είναι εμπλουτισμένη με σίδηρο, δεν περιέχει γλουτένη και σπανίως ευθύνεται για αλλεργικές αντιδράσεις.

Το ρυζάλευρο μπορεί να αναμιχθεί με μητρικό ή ξένο γάλα και να γίνει όσο παχύρρευστο επιθυμούμε ανάλογα με τη δυνατότητα αποδοχής του από το βρέφος. Ακολουθεί η σταδιακή προσθήκη κρεμών από φρούτα καθώς και λαχανικά, κρέας, κρόκος αβγού, πουλερικά, ψάρια, μακαρόνια, τυρί, γιαούρτι αλλά και όσπρια. Οι κρέμες με μίγματα δημητριακών ή σιτάλευρο χορηγούνται τελευταίες μετά τον 8ο μήνα γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Η υγιεινή διατροφή στηρίζεται στην ποικιλία των τροφών. Η χορήγηση νερού είναι απαραίτητη στα βρέφη όταν ξεκινήσουν τις στερεές τροφές και ιδίως τους θερινούς μήνες. Οι φρουτοχυμοί πρέπει να χορηγούνται όχι νωρίτερα από την ηλικία των 6 - 8 μηνών με φλιτζανάκι σε ημερήσια ποσότητα έως 120 - 180 ml. Τα παραπάνω εξασφαλίζουν την αποφυγή της τερηδόνας του μπιμπερού, πιθανές διαρροϊκές κενώσεις αλλά και βοηθούν την όρεξή του για άλλες σημαντικές τροφές.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται μέχρι την ηλικία του έτους είναι το ασπράδι του αβγού, το αγελαδινό γάλα και το μέλι (αλλαντίαση). Τα γλυκά επιδόρπια πρέπει να χορηγούνται σε μικρές ποσότητες ως αντικατάστατα και όχι ως συμπληρώματα κάποιου γεύματος. Συμπερασματικά δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες αναφορικά τόσο με το χρόνο εισαγωγής των στερεών τροφών όσο και με το είδος αλλά και τη σειρά χορήγησής τους. Ο παιδίατρος είναι ο αρμόδιος να καθοδηγήσει τους γονείς στον τρόπο απογαλακτισμού του βρέφους. Παρ’ όλα αυτά στον πίνακα που ακολουθεί δίνονται ορισμένες κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν στο είδος και στο χρόνο εισαγωγής των διάφορων στερεών τροφών στο βρέφος.

4 - 8 μηνών Κρέμα ρυζάλευρου εμπλουτισμένη με σίδηρο.

6 - 8 μηνών Φρούτα, άλλα δημητριακά, λαχανικά και φρουτοχυμοί.

7 - 10 μηνών Πολτοποιημένα φρούτα (μπανάνα, μήλα, αχλάδια), λαχανικά, σφικτός κρόκος αβγού (βράσιμο αβγού 6 - 7 λεπτά), ψιλοκομμένο κρέας ή κοτόπουλο.

9 - 12 μηνών Συνδυασμοί από μαλακές τροφές, όπως είναι τα μακαρόνια, το τυρί, το γιαούρτι, τα φασόλια.

Μετά το χρόνο Αγελαδινό γάλα.

Πηγές: Γιώργος Χατζηγεωργίου, Παιδίατρος, επιστημονικός συνεργάτης Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ.

Ποιά είναι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Φεβρουαρίου 2008

Αποστολή με email Αποστολή με email Εκτύπωση Εκτύπωση Μέγεθος κειμένου Μέγεθος κειμένου Σμίκρυνση Μεγέθυνση Μοιραστείτε το Μοιραστείτε τοΜοιραστείτε το

Προβολή

Γράφει η Θεοδώρα Μάλλη, μαία-σύμβουλος θηλασμού IBCLC.

Συχνά ακούει κανείς αόριστα, ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για το μωρό, σπάνια όμως ακούει κανείς ποια ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματά του. Επίσης, από πολλούς ακούγεται η άποψη, ότι βέβαια, είναι καλός ο θηλασμός, αλλά και το τροποποιημένο γάλα αγελάδας, που κυκλοφορεί στο εμπόριο, είναι τόσο καλά επεξεργασμένο που είναι σχεδόν όπως το μητρικό! Προχωρώντας λοιπόν, θα αναφερθούμε στη σύνθεση του μητρικού γάλακτος, που από μόνη της εξηγεί πολλά από τα πλεονεκτήματά του.

Νερό

Το μεγαλύτερο μέρος του μητρικού γάλακτος αποτελείται από νερό, γι’ αυτό ακόμα και στις πιο ζεστές ημέρες δεν υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης για το μωρό, εφόσον η μητέρα πίνει αρκετά υγρά. Έτσι ακόμα και το καλοκαίρι το γάλα σας αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σας και δεν χρειάζονται συμπληρώματα όπως τσάι ή νερό.

Τα κυριότερα συστατικά του γάλακτος είναι, όπως και στη διατροφή των ενηλίκων, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη.

Πρωτεΐνες

Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, η σχέση και η σύσταση των οποίων είναι ιδανική για το ανώριμο ακόμα πεπτικό σύστημα του μωρού σας. Έτσι, οι πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος απορροφώνται εξολοκλήρου από το έντερο του μωρού, ενώ αυτές του ξένου όχι. Ένα μεγάλο μέρος τους, αποβάλλεται άπεπτο με τα κόπρανα. Δεν είναι τυχαίο ότι, τα μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, έχουν μαλακές, σχεδόν υδαρείς κενώσεις, ενώ αυτά που τρέφονται με ξένο γάλα, έχουν σφιχτά κόπρανα και υποφέρουν πιο συχνά από κωλικούς.

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα, τα μωρά που θηλάζουν να χρειάζονται μικρότερες ποσότητες γάλακτος για να πάρουν βάρος, από ότι αυτά που δεν θηλάζουν, μιας και μπορούν να απορροφήσουν στο μέγιστο τις πρωτεΐνες και τα άλλα συστατικά του.

Μέσω της ειδικής σύνθεσης των πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος, τα νεφρά και το συκώτι του μωρού σας δεν επιβαρύνονται στη λειτουργία τους.

Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε νουκλεοτίδια, τα οποία έχουν ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα. Τα νουκλεοτίδια ενισχύουν το αμυντικό σύστημα του μωρού σας και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του και κυρίως στην ανάπτυξη του εντέρου. Τα νουκλεοτίδια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα μωρά πού έχουν έρθει πρόωρα στον κόσμο.

Στις πρωτεΐνες του γάλακτος ανήκουν και όλα τα αντισώματα, που περνούν από τη μητέρα στο μωρό και το προστατεύουν από μολύνσεις. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό είδος πρωτεϊνών είναι τα ένζυμα, που παίζουν βασικό ρόλο σε πολλές αντιδράσεις κατά την πέψη του γάλακτος, έτσι ώστε τα συστατικά του να μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Τα αντισώματα και τα ένζυμα είναι ουσίες πολύπλοκες, που δεν μπορούν να κατασκευαστούν από τη βιομηχανία, είναι δηλαδή αναντικατάστατες!

Υδατάνθρακες

Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε λακτόζη, που είναι μετά τo λίπος η κυριότερη πηγή ενέργειας για το μωρό. Σε αντίθεση, το γάλα της αγελάδας είναι φτωχό σε λακτόζη, σε σχέση με το ανθρώπινο, πράγμα που 'διορθώνεται' από τη βιομηχανία με την προσθήκη ζάχαρης. Ακόμα, το μητρικό γάλα περιέχει το ένζυμο λακτάση, που βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης στο έντερο του μωρού και κάνει το μητρικό γάλα ακόμα πιο εύπεπτο.

Το μητρικό γάλα περιέχει όμως και ένα άλλο είδος υδατανθράκων, τον παράγοντα Bifidus. Αυτοί οι υδατάνθρακες, ευνοούν την ανάπτυξη των γαλακτοβακίλων στο έντερο του μωρού. Οι γαλακτοβάκιλοι είναι ένα είδος 'καλών' βακτηριδίων, που προστατεύουν το έντερο από την ανάπτυξη άλλων βλαβερών βακτηριδίων, που προκαλούν κωλικούς και γαστρεντερίτιδες. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία ενός όξινου περιβάλλοντος, που είναι εχθρικό για την ανάπτυξη των βλαβερών μικροβίων. Τα μωρά που δεν θηλάζουν έχουν αλκαλικό ή ουδέτερο περιβάλλον στο έντερό τους που, με την πρώτη ευκαιρία, ευνοεί την ανάπτυξη των βλαβερών μικροβίων.

Λίπη

Αποτελούν την κυριότερη πηγή ενέργειας για το μωρό και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την καλή λειτουργία της όρασης. Τα λίπη του μητρικού γάλακτος είναι μακρά πολυακόρεστα λίπη, έχουν δηλαδή τέτοια σύνθεση, που τα κάνει πιο εύπεπτα από αυτά του αγελαδινού γάλακτος. Το ένζυμο λιπάση βοηθά στη διάσπασή τους και δεν περιέχεται στο τροποποιημένο γάλα αγελάδας.

Εκτός από αυτό, τα μακρά πολυακόρεστα λίπη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, που σε αυτή την περίοδο μεγαλώνουν με ραγδαίους ρυθμούς και χρειάζονται πολλή ενέργεια. Έτσι, ο θηλασμός, όπως αποδεικνύεται από πολλές έρευνες, έχει μακροχρόνια επίδραση στη δυνατότητα μάθησης και στην ευφυΐα του παιδιού!

Το ποσοστό των λιπών στο μητρικό γάλα διαφέρει, όχι μόνο από μητέρα σε μητέρα, αλλά ακόμα και στην ίδια γυναίκα, είναι διαφορετικό από ώρα σε ώρα. Για παράδειγμα, κατά τις πρωινές ώρες, το μητρικό γάλα είναι πλουσιότερο σε λίπος, από ότι κατά τις βραδινές. Επίσης, στην αρχή του θηλασμού, το γάλα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και περιέχει λιγότερο λίπος, ενώ προς το τέλος του γεύματος είναι πολύ πλούσιο σε λίπος!

Το μητρικό γάλα είναι ζωντανό

Εκτός από τα παραπάνω, το μητρικό γάλα περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλλά και ζωντανά κύτταρα. Μια σταγόνα γάλακτος περιέχει 4.000 ζωντανά κύτταρα με διαφορετικές λειτουργίες, όπως η καταστροφή βακτηριδίων και η μεταφορά σημαντικών, για την άμυνα του οργανισμού, αντισωμάτων!

Εκτός από τα παραπάνω, το μητρικό γάλα περιέχει πολλές ορμόνες. Οι προστανγλανδίνες για παράδειγμα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη. Εκτός από τις ορμόνες, στο μητρικό γάλα περιέχονται και παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού. Οι ίδιοι παράγοντες φαίνεται να ασκούν και προστατευτική επίδραση στο στήθος.

Το ξένο γάλα μπορεί να είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να μοιάζει με το μητρικό στα βασικά συστατικά του, δεν μπορεί όμως ποτέ να περιέχει όλα τα ζωντανά συστατικά του μητρικού γάλακτος, που παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και την πνευματική και σωματική ανάπτυξη του μωρού σας.

Καλημέρα!

Σήμερα η μικρή μου ήπιε από το στήθος μου κ μετά που της έδωσα το ποτηράκι ήπιε κ από εκεί φρέσκο γάλα!

Τελικά Λάλα είχες δίκιο, ήθελε αγάπη, στοργή και υπομονή ο αποθηλασμός...

Βέβαια, δεν ξέρω αν θα το ξανακάνει, αλλά εγώ θα είμαι εκεί για εκείνην κ θα της δίνω και από το στήθος μου...όσο έχω (αν και από ότι βλέπω έχει λιγοστέψει το γάλα).

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Καλημέρα κοριτσια.

Εδώ και κάποιες μέρες θηλάζω μόνο το πρωί αλλα το στήθος τούμπανο.

Τι πρέπει να κάνω;;

1)Να θηλάζω μέρα παρά μέρα και σταδιάκα να αραιώνω;;

2)Να βγάζω με το χέρι;;;

3)Να το αφήσω στην ησυχία του και αν δω οτι με ενοχλει πολύ τότε να θηλαζώ;;;

Μερικές φορές το νοιώθω σα να με φαγουρίζει η θηλή. Είναι φυσιολογικό ε;

Ifigeneia ολα αυτα που εκανες επικολληση σε τι βοηθάνε ?

Κοριτσια επειδη ηδη ειναι 14 σελιδες και ήδη εχουμε πολλα "ασχετα" μεσα καλυτερα αν εχετε να παραθεσετε κατι απο αντιγραφη να επικολάτε μονο το λινκ .

Τρις τι να σου πω ... Εγω δεν θα το εκανα και λες μονη σου για ποιους λογους . Επιβεβαιωση ισον μαμα και στηθος ! Επισης σ΄αυτη την ηλικια υπάρχουν αλματα , δοντια και δεν συνισταται βραδινος αποθηλασμος .

Πραγματικα δεν μπορω να πω κατι η αποφαση ειναι δικη σου . Εχω ακουσει ιστοριες που τα μωρα ξυπναγαν μετα και ζητουσαν μπουκάλι ή που δεν πετυχε και συνέχισαν τα ξυπνηματα . Καθε μωρο ομως ειναι διαφορετικο ...

Παναγιωτα θελεις συντομα να σταματησεις και αυτο το γευμα ? Εαν ναι , τοτε θα μειωσεις για αρχη την ωρα του θηλασμου και σταδιακα θα θηλαζεις μερα παρα μερα ή μια φορα στις 3 μερες μεχρι να σταματήσει τελειως το μωρο .

Αν οχι , τοτε οταν νιωθεις ενοχληση βγαζεις λιγο με το χερι . Αν βαλεις το μωρο στο στηθος θα αυξησεις και αλλο τν παραγωγή κατι που δεν θελεις .

Παντως με ενα γευμα δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα-κινδυνος για σενα , σε μερικες μερες θα ρυθμιστει και αλλο η παραγωγή .

Ας γραψω τωρα καποια πραγματα για νυχτερινο αποθηλασμο . Το χα ψαξει αρκετά αλλα σας λεω οτι τελικα δεν δοκιμασα να τα εφαρμοσω . Η μικρη μου μετα τους 15 μηνες αρχισε να κοιμαται λιιιγο καλυτερα (ξυπνουσε μονο 4-5 φορες το βραδυ απο 15) οποτε το αφησα .

Πολλοι λενε οτι αυτες οι μεθοδοι μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο 6 μηνων εγω με τιποτα δεν θα το εκανα σε μωρο κατω του χρονου . Να πως επισης πως για το δικο μου μωρο και για μενα η πιο δυσκολη φαση ηταν εκει κοντα στο χρονο που περνουσε και φαση προσκολληλης και πραγματικά τωρα που το βλεπω πιο ηρεμα καταλαβαινω πως θα την ζοριζα και θα με ζοριζα χωρις αποτελεσμα !

Για τα μωρα που ξυπνουν με προγραμμα ισως ειναι λιγο πιο ευκολα τα πραγματα . Αν πχ το μωρο ξυπναει στις 12 και μετα στις 2 και μετα στις 4 κλπ αυτο που κανουμε ειναι να κοψουμε σταδιακα ενα ενα ολα τα γευματα. Μοιαζει δηλ με τον ημερισιο αποθηλασμο μονο που τη νυχτα δεν προσθέτουμε τροφή ή γαλα ή χυμο παρα μονο αν χρειαστει νεράκι .

Οταν ξυπνησει το μωρο στις 12 , το παιρνουμε αγκαλια και του λεμε ψιθυριστα να κοιμηθει και ειμαστε μαζι του . Το χαιδευουμε ,το νανουριζουμε και το ηρεμουμε . Αν κοιμηθει ετσι εχει καλως (τις πρωτες φορες αποκλειεται) . Αν ομως δεν ηρεμει και δεν κοιμηθει θα μεινουμε ξυπνιες μαζι με το μωρο μεχρι το επομενο γευμα δηλ στις 2 . Τοτε το ταιζουμε και το βαζουμε για υπνο .

Υποτιθεται οτι το μωρο μετα απο λιγο καιρο σταματα να ξυπνα στις 12 και ξυπνα στις 2 οποτε μετα ξεκιναμε να κανουμε το ιδιο με το γευμα των 2 ωσπου να ξημερώσει .

Αν το μωρο δεν εχει συγκεκριμενη ωρα που ξυπναει (η δικια μου μερικες μερες ξυπναγε σαν ρολοι και μερικες ανα τεταρτο) τοτε οριζουμε ενα διαστημα χωρις θηλασμο δηλ αν το μωρο κοιμαται στις 9 λεμε οτι μεχρι τις 12 δεν θα θηλασει και σταματάμε τα γευματα που ηταν ενδιαμεσα . Αν κοιμαται σερι μεχρι τις 12 και ξυπναει μετα συνεχεια τοτε κοβουμε τα γευματα απο τις 12 μεχρι τις 3 σε πρωτη φαση . Ακολουθουμε την ιδια τακτικη με παραπάνω .

Κοριτσια διαβαζω διαβαζω...να δω τι θα κανω οτανθα ερθει η ωρα μου. προς το παρον δεν το σκαυτομαι...αποστηθιζω ομως συμβουλες.

Επισης σχετικα με το ασβεστιο...100 γραμμ παρμεζανα ειναι υπεραρκετα για να καλυψουν το ημερισιο οριο, ας μην ερχομαστε ξανα σε αυτο. Δεν πινω γαλα πολυ, δεν τροω γιαουρτι μπλιαξ το συχαινομαι.

λαλα μου πολυ χρισημες οι συμβουλες , ελπιζω να συνεργαστει ο μικρος οταν ερθει η ωρα...ειδικα ομως για τον νυχτερινο το αμφιβαλλω

Εγω θα ηθελα να αποθηλασει την νυχτα..η εστω να ξυπναει το πολυ δυο-τρεις φορες..αλλα ο μικρος ειναι αδυνατον να κοιμηθει χωρις στηθος. Θελει πχ ή να πιπιληζει η να κοιμαται αγκαλια με το στηθος...καμια συμβουλη για το πως θα το καταφερω.

Χτες πχ εφαγε γαλα απο το μπημπερο- δικο μου γαλα, και δεν κοιμοταν με τιποτα ηταν ισυχος στην αγκαλια του αντρα μου πρου προσπαοθουσε να τον κοιμησει..αλλα δεν εκελινε τα ματια του. Με το που τον ξαπλωσα στο κρεβατι και του εδοσα στηθος, αμεσως εκλεισε τα ματια

Καλημέρα,.. να γράψω και εγώ πώς αποθήλασα ή αποθηλάζω!!! (πριν με βομβαρδίσουν τα πιτσιρίκια!! :cheer: )

πριν γεννήσω και όταν γέννησα αποφάσισα να θηλάσω 6 μήνες, όταν όμως ήρθε και ο 6ος μήνας, αντιλήφθηκα ότι δεν απόλαυσα την μικρή και τον θηλασμό της καθόλου έτσι αποφάσισα να συνεχίσω μέχρι και τον χρόνο...ήρθε ο χρόνος και δεν μπόρεσα να σταματήσω...όταν ησήγαγα τις στερές τροφές (μετά τον 6ο) ο θηλασμός παρέμεινε το κύριο γεύμα, μετά τον χρόνο θήλαζα -την ημέρα- 3 φορές (πρωί-μεσημέρι-βράδυ) και το βράδυ κάθε φορά που ξυπνούσε και ήταν αρκετές οι φορές!!!

σε ηλικία 15 μηνών σταμάτησα τον μεσημεριανό θηλασμό και συνέχισα με τους υπόλοιπους και τώρα 17 μηνών μόνο πρωί και βράδυ, όταν ξυπνά το βράδυ έπαψα να της προσφέρω το στήθος και της δίνω νεράκι και ξανακοιμάται (αρχικά στην αγκαλιά μου και μετά στην κούνια της)......

σκέφτομαι να της σταματήσω τον πρωινό θηλασμό γιατί βλέπω ότι δεν το ζητά (αν και μένα μου αρέσει!!) δεν ξέρω όμως τι γάλα να της δώσω!!!!

ο βραδυνός θηλασμός μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί και οι 2 χαλαρώνουμε!!!

Η ίδια ποτέ δεν μου σήκωσε την μπλούζα (όπως διαβάζω από κάποιες φίλες εδώ) ή ποτε δεν μου έδειξε ότι την πείραξε που δεν θηλάζει τόσο συχνά πια.

Αγκαλιές? είμαστε συνέχεια αγκαλιά, όλη μέρα (εκτός και παίζουμε), δεν της λείπει...καμμιά φορά έρχεται στην αγκαλιά μου για 3 δεύτερα και φεύγει!!!

Τρώει? πολύ, ίσως για αυτό δεν θέλει να θηλάσει την ημέρα!!! δεν ξέρω...πάντως το δέχθηκε πολύ ομαλά!!!

Ευτυχισμένη μαμά? ναι γιατί πρόσφερα στο αγγελούδι μου ό,τι καλύτερο μπορούσα και για μεγάλο διάστημα κάτι που δεν έκανα στον γιο μου (λόγω άγνοιας επαναγαλακτισμού) και τον θήλασα μόνο 5,5 μήνες!

αχ καλα τα λεσ ρε αργυρουλα αλλα εγω αν του δωσω νερο βραδιατικα θα μου το φερει στο κεφαλι...ισωσ ειμαστε σε ακαταλληλη στιγμη για αποθηλαμσο.. :dry::dry:

LaLa έγραψε:

Επισης οι Ελληνες θα πρεπει να μαθουν να βγαζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το παιδι τους βολτα . Να τα βλεπει ο ηλιος τα παιδάκια και οχι να τα πηγαινουμε σε μπουντρουμια παιδοτοπους . Ξεφυγα ...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στην πόλη που ζω κάνει κρύο -και ενώ οι άνθρωποι θα έπρεπε

να είναι συνηθισμένοι με αυτό- βγάζουν τα παιδιά τους

έξω σπανιότατα!

Βγάζουμε καθημερινά τα παιδιά μας έξω, μαζί με άλλες 2

φίλες μου(καμμια απο τις 3 μας δεν κατάγεται απο την πόλη που

ζούμε)και όλοι μας λένε "δεν κ^λ^νεται πουθενά εσείς.."

Όχι φυσικά πουθενά, βγαίνουμε ακόμη και με χιόνι και παγωνιά

μόνο η βροχή μας δυσκολεύει λίγο.

Θεωρώ οτι είναι το καλύτερο πράγμα για τα μικρά μας!

Η μια απο τις 2 φίλες μου κατάγεται απο Αγγλία, εκεί

οι γιατροί συμβούλευσαν την μητέρα της να βγάλει το παιδί

έξω απο 2 ημερών,(τους διώχνουν απο το νοσοκομείο αμέσως)

μόνο την ομίχλη να προσέξει (και ήταν το 1984!!)

Για να καταλάβουμε πόσο διαφορετική νοοτροπία υπάρχει ακόμα και σήμερα!!

Σήμερα το πρωί η μικρή μου ήπιε 300ml advance χωρίς να την θηλάσω... Τελικά τα κατάφερα και μπορώ να πω σε καλό χρονικό διάστημα! Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να την θηλάσω μέχρι τώρα που είναι 12 μηνών κ μίας εβδομάδας, της έδωσα το σωστό γάλα για τον οργανισμό της...

Cesilia έγραψε:

Εγω θα ηθελα να αποθηλασει την νυχτα..η εστω να ξυπναει το πολυ δυο-τρεις φορες..αλλα ο μικρος ειναι αδυνατον να κοιμηθει χωρις στηθος. Θελει πχ ή να πιπιληζει η να κοιμαται αγκαλια με το στηθος...καμια συμβουλη για το πως θα το καταφερω.

Χτες πχ εφαγε γαλα απο το μπημπερο- δικο μου γαλα, και δεν κοιμοταν με τιποτα ηταν ισυχος στην αγκαλια του αντρα μου πρου προσπαοθουσε να τον κοιμησει..αλλα δεν εκελινε τα ματια του. Με το που τον ξαπλωσα στο κρεβατι και του εδοσα στηθος, αμεσως εκλεισε τα ματια

Γιατι του δινετε μπουκαλι το βραδυ ? Γιατι τον κοιμιζει ο αντρας σου ?

Εχεις σκεφτει οτι μπορει να του λειπεις και γιαυτο να ξυπναει το βραδυ ?

Δεν μπορω να ξερω τι συμβαινει στην περιπτωση σας αλλα γενικα τα μωρα οταν η μητέρα επιστρεφει στη δουλεια ξυπνουν πιο συχνα τη νυχτα γιατι θελουν να την χαρουν οσο πιο πολυ μπορουν !

Aphroditi έγραψε:

Σήμερα το πρωί η μικρή μου ήπιε 300ml advance χωρίς να την θηλάσω... Τελικά τα κατάφερα και μπορώ να πω σε καλό χρονικό διάστημα! Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να την θηλάσω μέχρι τώρα που είναι 12 μηνών κ μίας εβδομάδας, της έδωσα το σωστό γάλα για τον οργανισμό της...

Μολις χαλάρωσες , χαλαρωσε και το μικρο σου ! Η πιεση ποτε δεν φερνει αποτελεσματα :)

Δεν του δινουμε παντα. Μονο οταν εχω κατι να κανω. Χτες ας πουμε ειχα να σουλουποθω γιατι σημερα εχω γυναικολογο για τεστ ΠΑΠ και μαστογραφια, να μαγειρεψω το φαγακη του καθως και το δικο μας, να βαλλω πλυντηριο τα ρουχα του να τα απλοσω κλπ κλπ και δεν τα προλαβαινω, γιατι μεχρι να ερθει ο συζηγος παιζουμε μαζι.

Αυτο το λεει και η μαμα μου οτι του λειπω και γι'αυτο θελει να κοιμαται μαζι μας και κυριως αγκαλια μου, να με ακουμπαει και να μυριζει

Αλλα δενπρολαβαινω τι να κανω..δεν εχω και την απαιτηση να ειναι το σπιτι στην εντλεια αλλα λογω δικων τους αλλεργιων του αναπνευστικου θελει ξεσκονησμα και αφουγγαρισμα μερα παρα μερα..και εδω και αρκετους μηνες δεν εχω γυναικα..κλαψ.

Παντως δεν θελλω να αποθηλασει εντελως..τουλαχιστον οχι ακομα. Θα ηθελα ομως να ξυπναει λιγοτερο το βραδυ

LaLa έγραψε:

Cesilia έγραψε:

Γιατι του δινετε μπουκαλι το βραδυ ? Γιατι τον κοιμιζει ο αντρας σου ?

Εχεις σκεφτει οτι μπορει να του λειπεις και γιαυτο να ξυπναει το βραδυ ?

Δεν μπορω να ξερω τι συμβαινει στην περιπτωση σας αλλα γενικα τα μωρα οταν η μητέρα επιστρεφει στη δουλεια ξυπνουν πιο συχνα τη νυχτα γιατι θελουν να την χαρουν οσο πιο πολυ μπορουν ![/quote:3juz5kk3]

ετσι γινετε σε μασ λαλα κ το ξερεις...

αχχχχχ

αλλα κ γω που τον κοιμιζω..παλι ξυπναει συχνα πυκνα ... :side:

Και εγώ το ίδιο θα ήθελα. Χτες τη θήλασα 5 φορές τη νύχτα. Αφήστε που όταν ξυπνάει πατάει μια τσιρίδα και ένα κλάμα... άλλο πράγμα. Μόνο όταν θέλει γάλα κάνει έτσι.

Έχετε προσπαθήσει να τα κοιμήσετε χωρίς να τα θηλάσετε?

Εμένα η μικρή ξύπναγε (και ακόμα το κάνει κάποια βράδυα) και ποτέ δεν την θήλασα, απλά την κοίμιζα. Τώρα κάνω το κακό που την κοιμίζω μαζί μας στι κρεββάτι μας, και χτες μου ξύπνησε στις μία (κοιμήθηκε στις δέκα παρά), την κοίμισα δίπλα μου, μετά από 2 ώρες την πήγα στην κούνια της κ μου ξαναξύπνησε μετά από μία ώρα με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε μαζί το πρωί στο κρεββάτι μου...

Ο άνδρας μου έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι κ η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα... :)

ναι αφροδιτη εχω προσπαθησει αλλα ματαια,...

ξερω αν το κανω συστηματικα θα πιασει καποια στιγμη...

αλλα δε αντεχω αλλο κλαμα...οποτε πεεφτω στη ευκολη λυση :huh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μου έκαναν τομή και στα δύο παιδιά. Το δεύτερο με τραυμάτισε κι εσωτερικά επειδή έβγαινε το κεφάλι του στραβά... Οπότε χρειάστηκαν ράμματα έτσι κι αλλιώς 🥲 Έχω διαβάσει ότι τομή γίνεται σε συγκροτημένο σημείο αν το περίνεο δεν είναι μαλακό να ανοίξει αρκετά, και το κάνουν εκείνοι σε ένα σημείο ώστε να είναι ελεγχόμενο. Να μη σε σκίσει το παιδί κάπου επικίνδυνα όπως βγαίνει...  Όσο πιο μεγάλο παιδί, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να σου κάνουν. Και στη μάνα μου είχε γίνει τέτοια τιμή όταν γέννησε τον αδερφό μου 3500γρ, που ήταν η δεύτερη γέννα της πριν 30ποσα χρόνια.  Εγώ το μασαζακι το είχα προσπαθήσει μια φορά, αλλά δεν το κατάφερα, γιατί έλεγε στο βίντεο που είχα δει ότι έπρεπε να πονάς! 😅
    • Έλα βρε κοριτσάκι μου.... Συγκινήθηκα..... Ψυχουλιτσα μου το μωράκι!!!!! 😍😍😍😍😍😍  Να τον χαίρεστε θεέ μου υγιέστατο πάντα στη ζωή του!!! 💙💙💙💙 Ειλικρινά βρε κοριτσάκι μου... Αγκαλιάζει η ψυχή μου... Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ που μοιραστηκες μαζί μας τη μωρουδιλα του αγοριού σου!! ❤️❤️❤️❤️
    • Σήμερα είμαι 15+6. Πάντα βάση υπερήχου.
    • Από συμπτώματα δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο,λίγα πονακια αραιά και που στην κοιλια, αλλά έχει αρχίσει και η μέση και με πονάει. Έχω κάνει κοιλίτσα που τέτοια κοιλια είχα στον 5ο στο γιο μου. Επίσης και εμενα οι κοιλια μου όλο μελανιές είναι από τις ενεσεις και πλέον έχει αρχίσει σε πολλά σημεία με την ένεση και ματωνει. Με τραβάει και το δέρμα και με τρώει,πήρα σήμερα bio Oil σε gel να αρχίσω να βάζω για ενυδάτωση.Δεν με νοιάζει να κάνω ραγαδες αλλά να μην με τρώει τόσο που τραβαει το δέρμα.
    • Εγώ δεν είχα κάνει ραντεβού. Ήξερα δύο καλές παιδιάτρους από την κουμπάρα μου, αλλά έλεγα ότι θα ασχοληθώ αφότου γεννήσω. Οπότε κι εγώ την πρώτη παιδίατρο που είχαμε, την γνώρισα στην αίθουσα τοκετού. Ήταν η νεογνολογος του πρώτου παιδιού, οπότε πήγαμε με αυτήν. Τώρα πάλι, τον δεύτερο νεογνολογο/παιδίατρο πάλι εδώ στο μαιευτήριο τον γνώρισα. Ήμασταν τυχεροί εμείς γιατί και οι δύο ήταν πολύ καλοί. Η πρώτη ήταν πολύ καλή σε θέματα θηλασμού κι αυτός είναι πολύ καλός σε θέματα εντατικολογιας. Μας έκατσε καλά! 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...