Μετάβαση σε περιεχόμενο

εξεταση β΄ επιπεδου.ναι η οχι;;;;


debbie871

Recommended Posts

κοριτσια υπαρχει καμια που να μην εκανε τον τρισδιαστατο υπεριχο;;;;;

εγω ειμαι στις μερες που πρεπει να τον κανω αλλα δεν θα τον κανω καθολου.θελω να μου πειτε τι ακριβος κανει ο γιατρος ειναι απλα ενας υπεριχος εμενα μου ειπε ο γιατρος και σε τραβανε βιντεο το μορακι σου λεει,αλλα τον ρωτισαμε αν ειναι υποχρεωτικο και μας ειπε οτι δεν ειναι οποτε επιδη εχουμε οικονομικο προβλιμα αυτον τον καιρο δεν θα την κανουμε καθολου.

Αν υπαρχουν κοπελες που δεν τιν εκαναν αυτην εξετση ας μου το πουν;;

Οσες κοπελες τον εκαναν ας μου πουν μερικα πραγματα.... :):):):)

post-11611-1387393477368_thumb.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Ντεπυ.

Αυτος ο υπερηχος δεν ειναι καταρχας στανταρ τρισδιαστατος.

Εξαρταται απο το μηχανημα του συγκεκριμενου γιατρου.

Σε αυτον τον υπερηχο κανουν ελεγχο στα οργανα του μωρου αν αιματωνεται καλα απο τον πλακουντα και γενικως εναν ελεγχο στο μωρο.

Καλο ειναι να το κανεις.

Αν εισαι στο ικα μπορεις να το γραψεις στο γυναικολογο και να πληρωσεις μονο μια συμμετοχη.

Γνωμη μου και συμβουλη μου ειναι να το κανεις,αν τωρα ειναι το οικονομικο σας τοσο χαλια ειναι δικαιωμα σας να κανετε οτι πιστευετε καλυτερο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρος σου , συγνωμη κιολας , αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ . Η εξεταση Β επιπέδου δεν ειναι "ενα τρισδιαστατο βιντεο με το μωράκι" αλλα μια πολλη χρησιμη και "υποχρωτική" εξεταση !

Ακομα και οι μητέρες που εχουν μια πιο "φυσική" σταση προς την εγκυμοσυνη και τον τοκετο κανουν αυτον τον υπέρηχο .

Οι μηνιαιοι υπέρηχοι που κανει ο γιατρος σου δεν ειναι υποχρωτικοι και κατα τη δικη μου γνωμη ειναι και αχρηστοι . Η εξέταση ομως της Β΄επιπεδου δειχνει αναλυτικά το μωρο , τα οργανα του και πολλες χρησιμες πληροφορίες για την σωστή αναπτυξη του εμβρυου που ο απλος υπέρηχος δεν μπορει να δειξει .

Για μενα καλυτερα να μην επισκεφτεις ξανα το γιατρο σου μεχρι να γεννησεις παρα να μην κανεις αυτη την εξεταση . Ειλικρινα ζητα δανεικα , μην παρεις τιποτα στο μωρο , αλλα κανε αυτη την εξέταση !

Συγνωμη αν σε αγχωσα αλλα νομιζω πρεπει να αλλαξεις γνωμη .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Debbie ,πραγματικά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο άνθρωπος,όπως λέει κι η LaLa από πάνω!!!Δεν είναι 3D η εξέταση απαραιτήτως,κι ούτε πας για χαβαλέ για να δεις το μωρό.Είναι η πιο χρήσιμη εξέταση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προσπάθησε να την κάνεις,αν δεν μπορείς λόγω οικονομικών,ζήτησε βοήθεια έστω από εμάς.ΜΗΝ αφήσεις σε καμιά περίπτωση εκτεθειμένο το παιδί σου.Μην σου πω να αλλάξεις και γιατρό...Μα είναι δυνατόν;

Άκουσα ότι από το 2010 θα καταργηθεί η αυχενική διαφάνεια,στην οποία όμως ο γιατρός μετράει το εύρος μιας πτυχής στον αυχένα του εμβρύου και υπολογίζει τις πιθανότητες για σύνδρομο Down.Πιθανότητες όμως,δεν έχει διαγνωστικό χαρακτήρα όπως η β' επιπέδου που βλέπει και ξεψαχνίζει το μωράκι!

Ότι χρειαστείς,εδώ είμαστε.Για μένα,μην επαναπαυτείς στα λόγια του γιατρού σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα κορίτσια έχουν απόλυτο δίκαιο. Αυτή είναι η πιο σημαντική εξέταση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα σύμφωνήσω απόλυτα με τη Lala, ούτε έχει κανένα μεγάλο κόστος, δεν νομίζω ότι κοστίζει πάνω από 70ευρώ. Εμένα στη β΄επιπέδου διαγνώστικε πρόβλημα και με έβαλε να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Ο γιατρός σου είναι όντως απαράδεκτος και κατά τη γνώμη μου πρέπει να τον αλλάξεις. Τι είναι αυτά που σου λέει? Μια αναγκαία εξέταση τη αφήνει στη δική σου επιλογή? Δεν είναι κάτι extra αυτή η εξέτασή, είναι επιβεβλημένη, κι εγώ τηνκάνω σ΄ένα μήνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλα πλακα κανεις????Σου ειπε τετοιο πραγμα??

Μηπως δε καταλαβες καλα????????????Αυτο μου φαινεται πιο πιθανο!

Ειναι η πλεον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ εξεταση της εγκυμοσυνης που πρεπει να κανει μια εγκυος!!Αυτη περιμενουν ολοι για να δουν αν το μωρακι πηγαινει καλα!!!

Κ ενταξει δε νομιζω οτι το κοστος ειναι τοσο μεγαλο,εγω που την εκανα σε ιδιωτη γιατρο πληρωσα 120 ευρω αν θυμαμαι καλα!Στερηθειτε κατι αλλο αλλα καν'τε την εξεταση!Επιβαλλεται!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eγώ την έκανα στο Μητέρα τον Οκτώβρη,και το κόστος ήταν 105 €.Πρέπει να γίνει στις 20-22 εβδομάδες.Επί 1,5 ώρα ο γιατρός έβλεπε το παιδί,από τα νύχια μέχρι την καρδούλα της.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επισης η εξεταση αυτη πρεπει να γινει σε συγκεκριμενη χρονικη περιοδο της εγκυμοσυνης,δε πρεπει να περασει αυτο το χρονικο περιθωριο που πρεπει να γινει!Ξανα σκεψου το...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα κορίτσια την έκαναν σε ιδιώτη, εγώ που την έκανα στο νοσοκομείο δεν πλήρωσα πάνω από 70ευρώ και μπορεί να λέω και πολλά. Επίσης μπορΕΊ να γραφτεί και στο βιβλιάριο σου. Ρώτα το γιατρό σου ή καλύτερα σου είπα άλλαξέ τον.έχω τη εντύπωση ότι αυτός ο γιατρός σας δουλεύει. Μήπως σου ζήτησε ήδη λεφτά γι αυτή την εξέταση?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ γνωρίζω κοπέλα που δεν την έκανε γιατί την θεώρησε περιττή. Έλεγε ότι το παιδί της το έδωσε ο Θεός και θα το κρατήσει ότι και να έχει. Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η άποψή μου όμως ειναι η εξής. Κι εγώ είπα ότι ο Θεός μου το έδωσε και θα το κρατήσω κι εγώ όπως κι αν μου το δώσει, όμως την Β΄επιπέδου την έκανα γιατί ο γιατρός μπορεί να δει αν υπάρχει κάτι και να διορθωθεί ακόμη πριν γεννηθεί! Η επιστήμη έχει εξελιχθεί και υπάρχουν μέθοδοι που επεμβαίνουν πριν τη γέννα ακόμη. Δεν θα ήθελα να το στερήσω αυτό από το παιδάκι μου.

Για μένα η Β΄επιπέδου ήταν μια μοναδική εμπειρία και μια σιγουριά ότι όλα πάνε καλά! Δόξα στον Θεό.

Τώρα εσύ θα αποφασίσεις. Είναι προσωπικό θέμα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

debby κοριτσι μου θα σου πω κατι που οι ποιο πολλες πρωτομανουλες απο εδω δεν το γνωριζουν νομιζουμε ολες μας οτι ολα ειναι υπεροχα.....Η β-επιπεδου επιβαλλεται να γινεται κοριτσι μου διοτι κοιτανε την ανατομια του παιδιου εαν ειναι αρτιμελες και υγιες πολλες φορες η εγκυμοσυνη σταματαει στην β-επιπεδου ετσι σταματησε και σ εμενα στο πρωτο μου παιδακι χωρις λογω και αιτια απλα ενα τυχαιο γεγονος...θα σου ελεγα λοιπον εαν ειναι προβλημα το οικονομικο που ειναι σε ολους μας αυτο να την κανεις σε δημοσιο πληρωνεις μονο 35 ευρω νομιζω λλα επρεπε να ειχε κλεισει ραντρβου

λοιπον μην κανεις κατι για το οποιο θα ειναι εις βαρος στο μωρακι σου

ειμαι και παλι εγκυος και σ ενα μηνα περιμενω να κανω με αγωνια την β-επιπεδου γιατι θελω να κρατησω ενα υγιες μωρακι στην αγκαλια μου ελπιζω να καταλαβες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε κάθε εξέταση όταν είναι προσεκτική και σωστή καλό κάνει και κακό δεν κάνει. Επίσης πάρα πολύ λίγοι γιατροί έχουν εξοπλισμό για 3D υπέρηχογράφημα, τα περισσότερα μηχανήματα είναι δισδιάστατα με συνδιασμό λογισμικού για να καταγράφονται οι μετρήσεις. Τι κάνει λοιπόν τον Β' επιπέδου τόσο σημαντικό: γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στο έμβρυο και πάρα πολλές μετρήσεις ( κεφαλικές, οφθαλμοκογχικές,μετρήσεις αυχένα, ρινικές, καρδιακές,μετρήσεις μηριαίου οστού, μετρήσεις αγγείων, καρδιακής ανατομίας και πολλά άλλα ) Η Β' επιπέδου είναι απαραίτητη γιατί γίνεται συνδυασμός των μετρήσεων και έτσι ο γιατρός επιβεβαιώνει τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.Η σωστή ανάπτυξη του εμβρύου κανονικά γίνεται σε κάθε εξέταση με υπέρηχο κάθε μήνα που επισκεπτόμαστε τον γιατρό.

Εγώ προσωπικά έκανα τον Β' επιπέδου σε προχωρημένη ημερομηνία ( ήμουν ήδη 25 εβδομάδων κανονικά γίνεται στην 22η εβδομάδα) γιατί ήθελα εγώ, ο γιατρός μου όντως είχε πει ότι δεν ήταν απαραίτητος γιατί όλες οι ενδείξεις και μετρήσεις που έκανε ο ίδιος κάθε μήνα ήταν καλές(σημ: ο γιατρός μου κάνει άπειρες μετρήσεις κάθε φορά που τον επισκέπτομαι).Πλήρωσα 150€ στη Θεσσαλονίκη ( σε εμβρυοδιαγνωστικό ιατρείο στην Μητροπόλεως) και μετά από απόδοση της δαπάνης έχοντας παραπεμπτικό από γιατρό του ΙΚΑ μου πληρώθηκε από το ΙΚΑ σήμερα το αμύθητο ποσό των 8,28€ από τα 150€ σύμφωνα με την κρατική διατίμηση ( έλεος ε....) φυσικά έκανα ένσταση και ας ελπίσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα έτος!!!!

Πρόταση μου είναι να την κάνεις την εξέταση.

thena : λαμβάνοντας το παραπεμπτικό από τον γιατρό του ΙΚΑ πήγα κατευθείαν στην υγειονομική υπηρεσία για να μου προτείνουν κατάλογο με συνεργαζόμενα εξεταστήρια.Εκεί μου είπαν ότι στο ΙΚΑ ( Βότση - Καλαμαριάς) δεν συνεργάζονται με κανέναν και με παρέπεμψαν σε όποιον ιδιώτη προτείνει ο γιατρός. Στην εξέταση της ένστασης θα αναφερθώ σε αυτό το γεγονός. Το ξέρω ότι μάλλον δεν θα λάβω τίποτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΑ ΠΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΕ ΑΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΟΛΑ ΚΑΘΕΣΑΙ 20-30 ΛΕΠΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ . ΑΝ ΘΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΩΙ ΜΕ 8,30 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ

Theo_Dominic ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΥΚΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ Κ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ ΕΞΕΤΑΣΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΙΝΗ Κ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΕΞΩ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωσησω και εγω με οοοολες τις κοπελες!!!! Η Β-Επιπεδου ειναι οντως η πιο σημαντικη εξεταση γιατι ο γιατρος βλεπει αν αναπτυσεται σωστα το εμβρυο αν εχει μεγαλωσει αρκετα για την ηλικια που εχει, αν η καρδουλα του δουλευει σωστα, μετραει χερια, ποδια, δαχτυλακια, γενικως τα παντα!! Μαλλον ο γιατρος θα σου ειπε οτι δεν χρειαζεται να γινει 3D και οχι οτι δεν πρεπει να κανεις Β-Επιπεδου. Και εγω που το εκανα στο ΕΛΕΝΑ πληρωσα καπου 50 ευρω αν θυμαμαι καλα παντως πανω απο 70 δεν πληρωσα σιγουρα και αν εχεις και ΙΚΑ θα παρεις και καποια χρηματα πισω αν εχεις ΟΑΕΕ ομως οπως εγω δεν σου καλυπτει Β-Επιπεδου. Παντως κανε την γιατι αν εχει καποιο προβλημα το μωρο ειναι κριμα και εσεις να βασανιζεστε αργοτερα και το ιδιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω την έκανα στο ΜΗΤΕΡΑ με 105€..Ειναι εξέταση που βλέπουν αναλυτικά κάθε όργανο του μωρου!!!Ειναι πάρα μα πάρα πολυ σημαντικη και απορω που ο γιατρός σου είχε αντίθετη άποψη!!!Δεν νομίζω οτι πρέπει να το ρισκάρεις...

φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια φενετε δεν σας εξηγησα καλα ο γιατρος μου ειπε οτι καλα ειναι να την κανω,και να την κανω,αλλα οταν τον ρωτησαμε αν ειναι υποχρεοτικη ειπε οτι δεν ειναι και ξερω και αλλες κοπελες που δεν την εκαναν,και εξαλου και να την κανω στο τελος και να μου πει ο γιατρος ειναι παιδι με προβλημα δεν το ριχνω με Τ Ι Π Ο Τ Α,ας κοψουν ολοι το λεμο τους εγω δωλοφωνος δεν γινωμε και να ριξω παιδι.ειμαι κατα οτι προβλημα και να εχει.το θεμα δεν ειναι οτι δεν ειναι καλος ο γιατρος μια χαρα ειναι,απλα ειναι τι θα κανουμε εμεις στο τελος,εχω στρατιοτικη ασφαλια ο αντρας μου ειναι μονιμος στο στρατο δεν ξερω τι δικαιοματα εχω απο αυτην την ασφαλεια πανω σε αυτο το θεμα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Debbie μπορεις να την κανεισ και σε δημοσιο νοσοκομειο, με παραπαμτικο γιατρου ΙΚΑ και να πληρωσεις μονο 8 ευρω.

Επισης οσα και να πληρωσεις μετα τα παιρνεις πισω απο το ΙΚΑ.

Εγω χρειαστηκα δυο υπερυχους τετοιους. Ο ενας ηταν κανονικα στην ωρα του κλπ, και ο δευτερος οταν εφτασα 38 ευδομαδων. Ο δευτερος μας εδειξε ποσο πολυ τυληγμενος ηταν ο γιος μου με τον Λωρο και με καποιες αλλες ενδειξεςι , dopler κλπ, ο γιατρος μετα απο μερικες μερες με εβαλε για καισαρικη γιατι αν ξεκινουσε ο τοκετος δυσκολα την εβγαζε καθαρη το Μωρο.

Σου συνηστω να την κανεις . Να πας ΑΜΕΣΑ σε γιατρο του ΙΚΑ να σου δοσει παραπεμτικο, και να την κανεις. Για την υγεια του παιδιου σου και μονο. Οπως σου ειπαν και τα κοριτσια αν ξερεις εκ των προτερων καποια πραγματα διορθωνονται αμεσα, στην γεννα κλπ. Μην το ρισκαρεισ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

debbie871 έγραψε:

κοριτσια φενετε δεν σας εξηγησα καλα ο γιατρος μου ειπε οτι καλα ειναι να την κανω,και να την κανω,αλλα οταν τον ρωτησαμε αν ειναι υποχρεοτικη ειπε οτι δεν ειναι και ξερω και αλλες κοπελες που δεν την εκαναν,και εξαλου και να την κανω στο τελος και να μου πει ο γιατρος ειναι παιδι με προβλημα δεν το ριχνω με Τ Ι Π Ο Τ Α,ας κοψουν ολοι το λεμο τους εγω δωλοφωνος δεν γινωμε και να ριξω παιδι.ειμαι κατα οτι προβλημα και να εχει.το θεμα δεν ειναι οτι δεν ειναι καλος ο γιατρος μια χαρα ειναι,απλα ειναι τι θα κανουμε εμεις στο τελος,εχω στρατιοτικη ασφαλια ο αντρας μου ειναι μονιμος στο στρατο δεν ξερω τι δικαιοματα εχω απο αυτην την ασφαλεια πανω σε αυτο το θεμα.... dev149pr___-20100201-3.png

Tην εξέταση ΔΕΝ την κάνουμε για να δολοφονήσουμε τα μωρά μας (Ημαρτόν Θεέ μου!!!) αλλά για να προλάβουμε τυχόν επιπλοκές π.χ. όπως την περιτύλιξη με τον λώρο , που σου είπαν και οι κοπέλες, κάποια φαρμακευτική αγωγή, ξεκούραση, πρόκληση τοκετού ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο ...και τότε θα δεις πως δεν είχε καμία σημασία ο λαιμός(!) των άλλων αλλά ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΟΥ!!!

θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τις απαντήσεις των κοριτσιών... Στο 2010 ζούμε , μπορούμε να προβλέψουμε και να αποφύγουμε πολλά δυσάρεστα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα συμφωνησω κι εγω φυσικα με οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολα τα κοριτσια και σημειωνω καποιες απαντησεις των κοριτσιων...ιδιαιτερα...!!!

καλε τα ειπατε ολα!

marilou έγραψε:

την Β΄επιπέδου την έκανα γιατί ο γιατρός μπορεί να δει αν υπάρχει κάτι και να διορθωθεί ακόμη πριν γεννηθεί! Η επιστήμη έχει εξελιχθεί και υπάρχουν μέθοδοι που επεμβαίνουν πριν τη γέννα ακόμη. Δεν θα ήθελα να το στερήσω αυτό από το παιδάκι μου.

Elenitsa_2 έγραψε:

Συγγνώμη, αλλά θα το πω όπως ακριβώς μου βγαίνει...

τι λέει ρε ο άνθρωπος?

μήπως πρέπει ν αλλάξεις γιατρό?

ολ'αυτα που σου γραφουμε τωρα, επρεπε ο γιατρος σου να στα ειχε εξηγησει...αναλυτικοτατα...κι ας εχει προβλημα το μωρακι.....

marimari έγραψε:

Tην εξέταση ΔΕΝ την κάνουμε για να δολοφονήσουμε τα μωρά μας (Ημαρτόν Θεέ μου!!!) αλλά για να προλάβουμε τυχόν επιπλοκές π.χ. όπως την περιτύλιξη με τον λώρο , που σου είπαν και οι κοπέλες, κάποια φαρμακευτική αγωγή, ξεκούραση, πρόκληση τοκετού ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο ...και τότε θα δεις πως δεν είχε καμία σημασία ο λαιμός(!) των άλλων αλλά ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΟΥ!!!

θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τις απαντήσεις των κοριτσιών... Στο 2010 ζούμε , μπορούμε να προβλέψουμε και να αποφύγουμε πολλά δυσάρεστα...

debbie871 έγραψε:

κοριτσια φενετε δεν σας εξηγησα καλα ο γιατρος μου ειπε οτι καλα ειναι να την κανω,και να την κανω,αλλα οταν τον ρωτησαμε αν ειναι υποχρεοτικη ειπε οτι δεν ειναι ...

αν το παρεις ετσι, ουτε οι επισκεψεις ειναι υποχρεωτικες, αλλα ουτε και η αυχενικη....τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο!

πιστευω δεν ειναι τα χρηματα το προβλημα, 100 ευρω ειναι... οσο οικονομικο προβλημα κι αν εχεις- που οι κοπελες εδω σου ειπαν διαφορες λυσεις...-

marimari έγραψε:

θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τις απαντήσεις των κοριτσιών....

στο κατω-κατω, αν δεν μπορεις να καταλαβεις αυτα που σου λεμε...τι να σου πω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφώνώ απόλυτα με την Haroullini! Μάλλον δεν έχεις διάθεση αν πάρεις στα σοβαρά τις απαντήσεις όλων των κοριτσιών που έχουν ένα κοινο: ό,τι η εξέταση είναι απαραίτητη. Μάλλον έχεις πάρει τις αποφάσεις σου και με συγχωρείς που θα στο πω σ΄αυτό ίσως να παίζει κάποιο ρόλο και το νεαρόν της ηλικίας σου, διακρίνω μια επιπολαιότητα σ΄αυτά που γράφεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φοβάμαι οτι θα συμφωνήσω με την ΑΡΤΕΜΗ. Το να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι μία πολύ σοβαρή απόφαση και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωίζουμε.Κάποια πράγματα που η επιστήμη μας προσφέρει ώς όπλα οφείλουμε να τα χρησιμοποιούμε για να προλάβουμε καταστάσεις και να προστατέψουμε το μωρό και τον εαυτό μας.Είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε οτι περνάει απο το χέρι μας και είναι ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη απένατι στο παιδί μας.

(παρεπιπτόντως φαντάζομαι οτι λογω επαγγέλματος του συζύγου σου έχεις καλή ασφάλεια -καλύτερη από το ΙΚΑ μας-εκμεταλλεύσου το!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζούμε πλέον στο 2010!!!Η επιστήμη έχει προχωρήσει πλέον τόσο πολύ που πρέπει κάποια στιγμή να ΜΑΘΟΥΜΕ να την χρησιμοποιούμε προς οφελός μας.Εννοείται οτι πρέπει να κάνεις την εξέταση!!Θα δεις και θα βεβαιωθείς οτι το μωράκι σου εξελίσσεται ομαλά και δεν υπάρχει πρόβλημα.Δεν κάνεις την εξέταση για να ρίξεις το παιδί.Αυτό είναι δική σου απόφαση και θα τη λάβεις αν υπάρχει πρόβλημα(σε αυτή την περίπτωση θα ταλαιπωρηθείς και εσύ και το παιδί για μια ολόκληρη ζωή)Είσαι και σε πλεονεκτική θέση λόγω ασφάλειας.Τι να πουν και τα ζευγαρια που είναι στο ΙΚΑ το οποίο είναι άστα να πάνε....Τρέχοντας να πας να την κάνεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ντεππη μαλλον το νεαρο τησ ηλικια σου σε κανει να μην διαβαζεις αυτα που λεμε σωστα!!!!Δολοφονος ειναι αυτο που σκοτωνει μια ψυχη οταν ειναι υγιει Δολοφονος δεν ειναι μια μανα που κυοφορει ενα παιδι με προβληματα Δολοφονος δεν ειναι μια μανα που παλευει γι αυτο και κανει τα παντα για να τις πουν οι γιατροι οτι εχουν κανει λαθος Δολοφονος ομως ειναι εκεινη που ενω εχει ολες τις συνχρονες εξετασεις στα ποδια της της αρνειται γιατι ενας μα.....γιατρος τις ειπε οτι καλο ειναι να την κανεις.......και για λογω χρηματων.... για να παμε στα μπουζουκια εκει δεν τα σκεφτομαστε τα λεφτα.........

Μην λες οτι θα κραταγες κατι που δεν θα ειχε μελλον και εγω και αλλες κοπελες ετσι λεγαμε εμεις θα το κρατησουμε δυστυχως ομωσ γιατι να φερω ενα παιδι στον κοσμο που θα το ταλαιπωρω και θα του κανω τις μοιριες ενχειρησης τι ειναι πειραματοζωο στα χερια τον γιατρων οχι δεν μετανοιωνω για οτι εγινε γιατι δολοφονος για μενα δεν ηταν το χαρτι που υπεγραψα δολοφονος για μενα ηταν η φυση που ενω και εγω και ο αντρας μου ειμασταν υγιεις μας εδωσε μια εγκυμοσυνη που δεν θα εφτανε μεχρι τελος ΜΑΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ "ΕΓΩ"ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Απαντήσεις

    • Μια χαρά κι εγώ! Καούρες έχω μόνο πολλές μέρα νύχτα, ότι και να φάω! Ααααχ τι τέλεια που θα κάνετε gender reveal! Έλεγα κι εγώ να κάνω αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ να μην μάθω, μετά έλεγα να το κάνω για τους άλλους και να ξέρω εγώ, αλλά και πάλι δεν κρατήθηκα και το είπα 😂 Εγώ τη νιώθω κανονικά πια, αλλά είναι και 2η και το αναγνώρισα πιο εύκολα κι επίσης έχω οπίσθιο πλακούντα, και η διαφορά με την πρώτη που είχα πρόσθιο είναι πραγματικά τεράστια! Να μην έχεις κανένα άγχος, όλα καλά είναι! Τα δύσκολα πέρασαν! Κορίτσι μου έχεις γιατρό στο Έλενα ή κάνω λάθος? Νομίζω είχα δει κάπου το Χες γράψει!
    • Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για αυτήν την κατάληξη... Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό ... Σου εύχομαι ότι καλύτερο κ πάνω από όλα υγεία 🙏
    • περι πιπιλας που αναφέρεται εγω σωθηκα με την πιπίλα! στην αρχή έλεγα δεν την θελω με τίποτα και δεν πρόκειται να του δώσω... δοκιμάστε να τα βάλετε όταν κλαίνε οχι στα καλα του καθουμενου..μηπως την πιάσουν πιο εύκολα! εμενα την Philips Avent μου πήρε... ενώ στην αρχή ειχα δοκιμάσει μια της nuk ειχε μεγαλύτερη θηλή και δεν την έπαιρνε με τίποτα... αυτή εχει πολύ μικρή θηλή και του άρεσε φαίνεται!
    • Καλημέρα κορίτσια, χαθηκα λίγο...αυτες τις μέρες ο μικρός εκλαιγε ασταμάτητα...απο το εμβόλιο...και δεν ειχα χρόνο να γράψω... πυρετό δεν κάναμε...αλλα τον πονουσε το ποδαρακι του τον καημένο και έκλαιγε 😔  ελπίζω σήμερα να είναι καλύτερα... κορίτσια εσας τα παιδάκια σας το στηρίζουν το κεφαλάκι; εμενα όχι ακόμα 😔 εσεις βλεπω είστε πολύ μπροστα... εμένα δεν κάνει ουτε κίνηση για να πιάσει πράγματα κτλ ..στο γυμναστήριο δεν τον έχω βαλει ακόμα...
    • Κορίτσι μου, πέρασα και εγώ κάτι παρόμοιο. Τα baby blues που κρατάνε 2 βδομάδες. Ήμουν τυχερή που είχα δει μια γνωστή influencer που είχε μιλήσει γι αυτό και έτσι το αναγνώρισα και κατάλαβα πως δεν είναι επιλόχειος. Γενικά επιρρεπής στην κατάθλιψη, με χρόνια ψυχοθεραπεία για να έρθω στα ίσα μου. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ εμένα, είναι να επαναφέρω την ρουτίνα μου προ μωρού. Παράδειγμα τις πρώτες 2 βδομάδες, ακολουθούσα το πρόγραμμα του μωρού, αλλάζοντας εντελώς το δικό μου (λογικό). Κοιμόμουν ακανόνιστα και ειδικά μετά το απόγευμα ερχόταν το σύννεφο. Όταν άρχισα να κοιμίζω το μωρό και να καθόμαστε το βράδυ με τον άντρα μου για φαγητό και σειρά, όπως κάναμε παλιά, επανήλθα σταδιακά. Έστω μισή ώρα έβλεπα και μετά κοιμόμουν, αλλά με έκανε να νιώσω πως είμαι ακόμη εδώ και δεν έχω εξαλειφθεί σαν παρουσία. Δεν ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι παρόμοιο, δεδομένου πως έχεις κ άλλα παιδάκια, αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσει να επαναφέρεις με κάποιον τρόπο το εγώ σου και έτσι θα δεις καθαρά. Στέλνω μεγάλη αγκαλιά και είμαστε εδώ ❤️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...