Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι λειτουργεί ήδη η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλοπλακουντικού Αίματος στη Θεσσαλονίκη στο Γ.Ν. Παπανικολάου. Είναι στο ισόγειο της Αιματολογικής - "ΣΤΟΡΓΗ" ( μπαίνοντας στο Παπανικολάου αμέσως αριστερά, το κτίριο είναι ορατό) Το τηλέφωνο είναι 2313307419 και λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00.

Μετά την επίσκεψη μου έχω να σας μεταφέρω:

- η τράπεζα δέχεται δείγμα και από γέννες σε ιδιωτικά μαιευτήρια

- αποθηκεύεται μόνο το αίμα και είναι καθαρά για δωρεά δλδ για δημόσια χρήση. Σε περίπτωση ανάγκης η αναζήτηση γίνεται με βάση τους δείκτες συμβατότητας, αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος δωρητής στο μέλλον δεν θα του δοθεί δικό του μόσχευμα αλλά από τρίτο πρόσωπο

- δεν αποθηκεύονται μεσεγχυματικά κύτταρα ή αλλιώς κομμάτι από τον ομβάλιο λώρο για οικογενειακή χρήση όπως γίνεται στη Δημόσια Τράπεζα της Αθήνας έναντι κόστους (γύρω στα 1000€)

- η Δημόσια Τράπεζα στη Θεσσαλονική δεν συνδέεται με διεθνές δίκτυο ακόμη αλλά αναμένεται να συνδεθεί γιατί υπάρχει ευαισθητοποίηση από τον κόσμο και έχουν ήδη ξεπεράσει τους στόχους τους.

- το δείγμα αίματος περίπου 300 ml που συλλέγεται επαρκεί για μία χρήση και είναι συνήθως μόνο για παιδιά πχ με λευχαιμία( για ενήλικες χρειάζεται περισσότερη ποσότητα)

- όπως και στις ιδιωτικές τράπεζες το δείγμα μπορεί να μην γίνει αποδεκτό

- μαζί με το ΚΙΤ συλλογής μας έδωσαν ενημερωτικό υλικό, ένα έντυπο που θα συμπληρώσει ο μαιευτήρας,ενημερωτικό για τη σωστή περισυλλογή και υπεύθυνη δήλωση ότι όντως το δείγμα το κάνουμε δωρεά και περνάει στην ιδιοκτησία της τράπεζα.

- όπως και στις ιδιωτικές τράπεζες το δείγμα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε 24 ώρες. Στην περίπτωση όμως της Δημόσιας Τράπεζας αν η γέννα γίνει Παρασκευή ή Σάββατο η τράπεζα δεν μπορεί να το δεχτεί.

- Την μεταφορά προς την τράπεζα την αναλαμβάνει κάποιο μέλος της οικογένεια ή courier που αναλαμβάνει την μεταφορά βιολογικού υλικού.

- Ήταν πολύ καλή και εξυπηρετική η κυρία που μας ενημέρωσε στο Παπανικολάου. Επιπλέον κάθε Τετάρτη στις 12:00 γίνεται ενημέρωση προς τους γονείς!

Προσωπικά εμείς αποφασίσαμε να τα δωρίσουμε ! Εγώ είχα να κοιμηθώ 9 μέρες μέχρι να το αποφασίσω! Είχα απευθυνθεί προηγουμένως και σε ιδιωτικές τράπεζες και το marketing τους με είχε πραγματικά επηρεάσει. Στη αρχή ένιωθα ότι δεν θα ήμουν υπεύθυνη γονιός εάν δεν το έκανα κατά αποκλειστικότητα μόνο για το μωρό μας αλλά μέσα μου κάτι δεν μου έκανε κλικ. Συμβουλεύτηκα ένα φίλο μας γιατρό και με πληροφόρησε πολύ καλά. Προτείνω σε όλους πριν αποφασίσουν οτιδήποτε να ενημερωθούν καλά και να πράξουν όπως τους λέει το ένστικτο τους!

ΣΗΜ: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που λειτουργούν τόσες πολλές ιδιωτικές τράπεζες Ομφ. Αίματος( μεσάζοντες κυρίως - τα δείγματα αποθηκεύονται στο εξωτερικό) με συνολικό ετήσιο τζίρο για το έτος 2008 πάνω από 50 εκ €.

http://hcbb.bioacademy.gr/index.php?opt ... 5&Itemid=5

http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_ ... icle_id=59

Δημοσίευση

Εμεις ειχαμε δψρησει τα δικα μας στην Τραπεζα στην Αθηνα- τοτε δεν λειτουργουσε ακομα της Θεσσαλονικης. Αποθηκευσαμε και τα μεσεγχυματικά κύτταρα , αν και μας ειπαν οτι αυτο ειναι σχετικο αν θα ειναι συμβατα με το παιδι κλπ.

Δεν το μετανιωσα καθολου. Το ειδα σαν μια καλη πραξη που θελλω να γυρησει στο παιδι μου και μονο. Γερο να ειναι και να μη τα χρειαστει ποτε

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...