Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η πρώτη τούρτα γενεθλίων - Συνταγές

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου καλησπέρα! Σε περίπου 2 ώρες ο Φοιβάκος κλείνει τους 9 μήνες και έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι τα πρώτα του γενέθλια, που θέλω να είναι αξέχαστα! Και φυσικά, γενέθλια χωρίς τούρτα δεν είναι γενέθλια. Θέλω λοιπόν να επιχειρήσω να φτιάξω την πρώτη του τούρτα μόνη μου και φυσικά να τη διακοσμήσω ανάλογα. Φυσικά, το παιδάκι μου δεν θα είναι σε θέση να φάει γλυκό (ίσως μια κουταλίτσα) αλλά θέλω πολύ να του τη φτιάξω και να είναι από τα χεράκια μου. Όλες οι συνταγές γαι γενέθλιες τούρτες είναι ευπρόσδεκτες!!!

post-5260-13873934773075_thumb.jpg

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 128
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΓΟΥΙΝΙ Κ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ.ΕΚΑΝΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΑΓΗΤΑΚΙΑ,ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙ,Κ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ Κ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΚΡΙΒΟ.

ΠΑΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Κ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ,ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ..

http://glykoapospiti.blogspot.com/searc ... E%B5%CF%82

Εδω εχει καποιες απο αυτες που εχω κανει και εχει και την τουρτα απο τα πρωτα μας γενεθελια φετος. Πρωτη φορα ασχολουμε αλλα νομιζω οτι τα καταφερα σχετικα καλα. Αν θελεις βοηθεια σε κατι πες μου αν μπορω να σε βοηθησω

an εισαι απο θεσσαλονικη θα σου πω αλλα αν εισαι απο αθηνα δε ξερω μπορεις ομως να παραγγειλεις και απο το ιντερνετ και σου ερχονται σε 2-3 μερες επισης εχει και στον μαρινοπουλο χρωματα σε υγρο

τωρα ειδα οτι εισαι απο Θεσσαλονικη ακου γιαννιτσων με αγιων παντων γωνια εχει ενα μαγαζι που λεγετε φυλκας νομιζω ειναι αρκετα μεγαλο θα το δεις εχει τα παντα απο ζαχαροπλαστικη ειναι λιγο ακριβος και αυτες μεσα λιγο γαιδουρες στην εξυπηρετηση αλλα θα βρεις οτι θες εχει και ετοιμη ζαχαροπαστα ;)

http://glykoapospiti.blogspot.com/2009/ ... st_21.html

εγω σε ολες τις τουρτες μου κανω αυτο το παντεσπανι και ειναι τελειο οπως και τη γεμιση γινεται πολυ φουσκωτη η τουρτα

lovie έγραψε:

Με σώνεις!!!!!!!

Να σαι καλά!!!!

Είναι λίγο μακριά μου αλλά θα πάω!!!!!

Χίλια ευχαριστώ!!!

;););)

Γεια σου Χρυσοχέρα!!! :cheer:

Τί θα σχεδιάσεις;;;

Από συνταγές,τώρα δε μου ρχεται καμία,

(είναι και 02:15 το ξημέρωμα!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: )αλλά σου βάζω μία φωτό τούρτας που

βρήκα και θέλω να την κάνω στα πρώτα γενέθλια του

δικού μου γιού!(παρεπιπτόντως κούκλος ο Φοίβος!!!!)

Αυτή είναι:

καλέ κορίτσια τι τέλειες τούρτες είναι αυτές? πω πω ζηλεύω! :blush: μ αρέσει και μένα πολύ η ζαχαροπλαστική αλλά σαν τις τούρτες σου maggy δεν έχω καταφέρει να κάνω. όταν λες ζαχαρόπαστα εννοείς αυτό που είναι σαν γλάσσο από πάνω? :blush:

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες! Αυτή με το νούμερο 1 είναι τέλεια, και φαντάζομαι μπορώ να την κάνω και με βάση μαρέγκα (μμμμμμμμμ..) σαν τούρτα παγωτό. Παρήγγειλα και το πρόσκληση σε πάρτυ της Βέφας (αν και δεν την πάω μία!!!) γιατί από ό,τι φαίνεται θα μου χρειαστεί, όχι μόνο για τούρτες. Φιλιά πολλά!!!

molly έγραψε:

Από συνταγές,τώρα δε μου ρχεται καμία,

(είναι και 02:15 το ξημέρωμα!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: )αλλά σου βάζω μία φωτό τούρτας που

βρήκα και θέλω να την κάνω στα πρώτα γενέθλια του

δικού μου γιού!(παρεπιπτόντως κούκλος ο Φοίβος!!!!)

Αυτή είναι:

3-20100128.jpg

Τέλεια! Βέβαια θα ήταν καλό να είχαμε και τη συνταγή αλλά θα τη βρώ! Σε ευχαριστώ πολύ πολυ molly!!!

Aν θελετε μπορω να σας στειλω το τροπο που κανετε το νουμερο σε τουρτα να και δεν ειναι δυσκολο ;) Εγω Μανταρινι τον Σεπτεμβριο ξεκινησα να κανω τουρτες οχι επαγγελματικα ξερεις για την οικογενεια ειναι πολυ ευκολο αν χρειαστει καμια βοηθεια εδω ειμαι. Η τουρτε μου παντα εχουν την ιδια γεμιση η οποια ειναι τελεια

007.jpg

maggy έγραψε:

Aν θελετε μπορω να σας στειλω το τροπο που κανετε το νουμερο σε τουρτα να και δεν ειναι δυσκολο ;) Εγω Μανταρινι τον Σεπτεμβριο ξεκινησα να κανω τουρτες οχι επαγγελματικα ξερεις για την οικογενεια ειναι πολυ ευκολο αν χρειαστει καμια βοηθεια εδω ειμαι. Η τουρτε μου παντα εχουν την ιδια γεμιση η οποια ειναι τελεια

007.jpg

καλε τι τελεια τουρτα...εχουμε κ τα ιδια πιατα :P:P

κ φω θελω αν την κανω..αλλα χρονοσ μηδεν...

πολλη ωρα θελει?

καλα ο φοιβος πανεμορφος ;)

Καλα κοριτσάκι μου ο Φοίβος είναι ΚΟΥΚΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...ΘΕΟΟΟΟΟΣ!!!!!ΤΙ ΜΑΤΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ...ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ...ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ!!!!!!!!!!

Αχ λέτε να φτιάξω κι εγώ μόνη μου τουρτίτσα για την πριγκίπισσά μου;;;;;Θα τα καταφέρω;;;;;

Αχ πώς περνάει έτσι ο καιρός;;;;;;Μεγάλωσαν τα μαναράκια μας!!!!!

εννοειεται οτι θα τα καταφερετε κοριτσια ρωτηστε και την veni να σας πει δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φαινεται αν ακολουθεις της οδηγιες :)

Ενταξει δεν θα κανουμε και μεγαθηρια. Αν καποιος θελει να χρησιμοποιηση ζαχαροπαστα για καλυτερο αποτελεσμα στο χρωμα ας παρει ετοιμη την ασπρη μπορειτε να την κανετε και μονοι σας

thouli έγραψε:

maggy έγραψε:

καλε τι τελεια τουρτα...εχουμε κ τα ιδια πιατα :P:P

κ φω θελω αν την κανω..αλλα χρονοσ μηδεν...

πολλη ωρα θελει?

καλα ο φοιβος πανεμορφος ;)[/quote:haqkqfw1]

Οχι δεν θελει χρονο καθολου καταρχην θα κανεις το παντεσπανι 2 μερες πριν τα γνεθλεια θα το σιροπιασεις και θα το αφησεις στο ψυγειο να κατσει για να μην τρεχουν ζουμια και δε θα σιροπιασεις πολυ τις αρκες ;) την επομενη θα κανεις την γεμιση μπορεις να παρεις και τα ετοιμα σακουλακια της γιωτης που ειναι τελεια. βαζεις αλλα οχι μεχρι τις ακρες του κεικ γιατι απο τ ο βαρος τη; ζαχαροπαστας θα ξεχυλιζει. μετα στρωνεις την βουτυροκρεμα και απο πανω την ζαχαροπαστα αυτη δουλευετε σαν πλαστελινη αν παρεις ετοιμη αν κανεις εσυ δουλευετε λιγο πιο δυσκολα

εκανα την συνταγη που προτεινω σε ορθογωνιο ταψι και το στολισα με ζαχαροπαστα και τα ζουλιγματα τα εκανα με το δακτυλο ειναι πολυ ευκολη σαν κατασκευη αν θελεις βοηθεια πες μου για να σου δωσω λεπτομερειες

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΜΟΥ!!! ΈΣΚΑΣΕ ΤΟ 1ο ΔΌΝΤΙ! Δεν το πιστεύω!!! Πως είναι δυνατόν τόσο γρήγορα;;; 4,5 μηνών είναι ακόμα!!!
    • Μακάρι να βγουν καθαρες οι εξετασεις κοριτσι μου να μην ταλαιπωρηθεί άλλο η μικρή Ωωω 14 χρόνια ;;; Μπράβο σας κορίτσι μου πάντα ευτυχισμένοι να είστε !!! Όλα τα δεκαρια Μαζεμένα 😂 εύκολη ημερομηνία την θυμάσαι 
    • Ναι είναι δύσκολο όντως! Ευχομαι κ να μην χρειαστεί να το κανεις πραγματικά!! Πολύ εύκολα μπορεί να επιμολυνθει το δείγμα είναι η αλήθεια γι'αυτο ζήτησε κ με κουτάκι τώρα. Αντε να δούμε πως🙄 Ας είναι βέβαια αρνητική η καλλιέργεια ναι χαλάλι ο κόπος που θα κάνουμε! Ευχαριστουμε πολυ πολύ! Παντρεμένοι κλείσαμε 8 χρόνια φέτος, μαζί όμως είμαστε 14. 10/10/10 κάναμε σχέση!!
    • Μερικες φορες βγάζω λίγα υγρά , λέω λες να έρθει ; αλλά μπα τίποτα ακόμα  Στην πρωτη μου ήρθε μέσα Ιανουαρίου στους 4,5 μήνες μετά την γέννα τώρα δεν ξέρω θα φανεί  εγω να πω την αλήθεια θέλω να έρθει θέλω να μπω λίγο σε μια σειρά να κάνω και τις εξετάσεις μου.. (παπ αίματος ) με τις επαφές έτσι και έτσι και εγώ πιστεύω αν έρθει η περίοδος κάπως θα αυξηθεί και η όρεξη 🫣
    • Ωχ να πάρει είναι δύσκολο να συλλέγεις ούρα από μωρό δεν το έχω δοκιμάσει αλλα φαντάζομαι κάτι να μην κάνεις σωστά δεν θέλει πολύ για να μην βγουν σωστά τα αποτελέσματα των εξετασεων ευτυχως δεν σου έκανε πυρετό το εμβόλιο  κάνε μια επανάληψη μήπως και βγουν καθαρές οι εξετάσεις της ποτε δεν ξέρεις  να ζήσετε κορίτσι μου πάντα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι να είστε αγαπημένοι με υγεία να χαίρεστε την οικογένεια σας πόσα χρόνια μετράτε ; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...