Μετάβαση σε περιεχόμενο

POS TA KOIMHZETE KAI TI WRA MPAINOYN SE PROGRAMA?

mara_x

Recommended Posts

stroumf έγραψε:

EMENA ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΝΑ ΧΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ??? ΜΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΓΑ....

Εσυ γιατι δεν κοιμασαι ??? Αστον να χαζευει !

Οταν η μικρη ηταν 15 ημερων λιποθυμουσα απο τη νυστα μπορουσα να κοιμηθω και ορθια . Καποια βράδια την θηλαζα την αφηνα στο κρεβατάκι της να κοιμηθει (ηταν κολητα στο κρεβάτι μας) και δεν κοιμοταν . Κουναγε χερια ποδια , κοιταζε απο δω και απο κει χωρις να κλαιει χωρις να ακουγεται .

Ετσι και γω της ελεγα καληνυχτα , γυριζα πλευρο και κοιμομουν μια χαρά ! Παρα πολλες φορες κοιμηθηκα πριν απο εκεινην και το ιδιο γινόταν και οταν σηκωνομασταν μεσα στη νυχτα για μαμ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mummydi έγραψε:

Μάλλον εγώ ανήκω στις τυχερές της υπόθεσης!!

Κορίτσια μου η Ολίνα μου απο 3 μηνών(κ λίγο πιο πριν βασικά)μου γινε πολύ υπναρού!!Στις 8 αρχίζει η γκρίνια για το μπάνιο,κάνουμε μπάνιο,βάζουμε τις κρεμούλες μας,το αρωματάκι μας,πίνουμε γαλατάκι κ νάάάάνι...Συνήθως την παίρνει ο ύπνος(εννοείται χωρίς κούνημα-δε το αντέχει,θέλει να ξαπλώσει,να ξύσει λίγο το σεντονάκι της κ να κοιμηθεί)στις 9 κ ξυπνάει 9 με 9μιση το πρωί!Καλά αν είμαστε κάπου κ αργήσει να κοιμηθεί δε ΄το συζητώ,καλές 10μισή!Μάλλον είναι στο μωράκι τελικά γιατι να σας πω την αλήθεια δε το πάλεψα κ ιδιαίτερα!

Πού θα πάει,κάποια στιγμή όλα τα μωράκια στρώνουν!Υπομονή....

Μάκιαααααααααααααα!!!

Μακάρι να συνεχίσει κι εσένα σάυτό το στιλ...Γιατί είναι πολύ μικρή και δεν καταλαβαίνει απο φόβο ή οτιδήποτε άλλο... :):):)

Στο λέω απο πείρα απο 6 μηνών και μετά αρχίζει η γκρίνια γιατί έχει τα δοντάκια και φυσικά θέλει την μανούλα δίπλα!!Εκτός και αν έχεις την κούνια στην κρεβατοκάμαρα! Εκεί σίγουρα θα νιώθει μια ασφάλια!

Σου εύχομαι να μην αλλάξει καθόλου! Να είσαι απο τις ευτυχισμένες μανούλες με τον ύπνο!

Φιλιά!

snowgirl έγραψε:

LaLa έγραψε:

Από ποιά ηλικία και μετά ισχύουν αυτά?

Όπως έχω ξαναπεί κοιμάμαι μαζί με την 42 ημερών κόρη μου γιατί δεν κοιμάται με τίποτα στην κούνια της.... Αυτό σημαίνει όμως ότι πάμε για ύπνο αρκετά αργά - μετά τις 11 - άσχετο τι ώρα καταφέρνω να την κοιμήσω...

Μήπως πρέπει από τώρα να την παίρνω και να πηγαίνουμε στο κρεββάτι κατά τις 9 να συνηθίζει?[/quote:3l493nte]

Κατσε γιατι μπερδευτηκα .

Νυσταζει , θελει να κοιμηθει αλλα ξυπναει με το που θα την βαλεις στην κουνια ? Το προβλημα ειναι το που ή οτι γενικα δεν θελει να κοιμαται νωρις ? Μεχρι τις 11 τι κανετε τι κανει το μωρο ?

Καλα ρε κοριτσια πως αντεχετε ? Εγω μεχρι να σαραντησω κοιμομουν μαζι με το μωρο απο τις 9 !

Το πρόβλημα νομίζω είναι η κούνια....

Την παίρνει ο ύπνος πάνω μου είτε θηλάζοντας είτε κάνοντας βόλτες πέρα δώθε στο σαλόνι αλλά όταν τη βάζω στην κούνια ξυπνάει είτε κατά την ...προσγείωση είτε μέσα σε 5 το πολύ 10 λεπτά :S

Σήμερα έχω κάνει από τις 20.30 3 απόπειρες να τη βάλω στην κούνια....

Φαίνεται να νυστάζει πάντως...

Στις αρχες και γω τη θηλαζα , αποκοιμιοταν την εβαζα στην κουνια και ξυπναγε . Ετσι και γω την ξαναθήλαζα και την αφηνα να κοιμηθει στα χερια μου πολυ βαθια μεχρι να την παω για νανι .

Αυτο το εκανα τις πρωτες μερες που δεν ηξερα πως και τι . Μετα δεν θυμαμαι πως εγινε αλλα αφου ειδα οτι δεν λειτουργει , την θηλαζα και την αφηνα στην κουνια ψιλονανουρισμενη αλλα οχι τελειως κοιμησμένη (σταματησε να κοιμαται στο στηθος απο πολυ νωρις). Την χαιδευα , εβαλα το μομπιλ με μουσικουλα και σιγα σιγα ηρεμουσε και κοιμοταν .

Φυσικα θελει χρονο και ηρεμια η καθε αλλαγη . Μπορει τη μια μερα να μην τα καταφέρεις αλλα την επομενη θα ειναι καλυτερα τα πράγματα .

Εμενα εχει το καλο που απο πολυ μικρη καταλαβαινε τη διαφορα ημερισιος και βραδινος υπνος . Δεν ακολουθησα ρουτινα υπνου γιατι δεν της χρειαζόταν αλλα να ξερεις οτι γενικα συνισταται . Μια συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τον υπνο που μπορει να περιεχει μπανιο , μασαζ , συγκεκριμένη μουσική κλπ .

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ.ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΗΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΟΛΑ ΑΡΧΗΣΑΝ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ!ΕΓΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!!

mara_x έγραψε:

Mi mou les tetia 15JUNE! Einai 6.5 mhnon kai ton teleutaio mina arxise na mou kani nera... Genika apo tin ora pou ton genisa itan isixos xipnouse mono gia thilasmo (2 me baria 3 fores tin nixta) kai imoun eftixismeni ton ebala sto domatio tou apo 3 monon gia mathi ipotithete na kimate monos kai tora tis teleytes 20 meres allaxe...

Apo to telefteo mas embolio pou itan kai h proti fora poy ekane pireto kai ton xaidologousa.. To pira kai sto krebati mou gia 2 bradia na elegxo ton pireto tou... kai mou kakomathe o magkas! Einai dinaton???

Δεν σου κακομαθε...

Κατα την γνωμη μου ειναι στη σωστη ηλικια οπως τα περιγραφεις, για να ξυπναει τη νυχτα και να θελει τη μαμα του... Αυτο που συμβαινει ειναι πολυ κουραστικο και σε καταλαβαινω απολυτα, αλλα ειναι και σημαδι οτι το μωρο αναπτυσσεται σωστα συνολικα και οχι μονο στο σωμα αλλα και ψυχικα... Για να μην σε ζαλιζω προκειται απλα για ενα αναπτυξιακο σταδιο, που ξαφνικα βλεπουν τον κοσμο απο αλλη οπτικη και δημιουργουνται διαφορες ανασφαλειες για το αν η μαμα ή και ο μπαμπας καμια φορα ειναι εκει... (υπαρχουν ενω δεν φαινονται???). Ξεκιναει γυρω στους 6 μηνες και περναει συνηθως μεχρι τους 8 - 8,5. Καμια φορα μπορει να κρατησει και μεχρι και τους 12 μηνες... αναλογα με την ασφαλη / ανασφαλη ιδιοσυγκρασια του μωρου!

Το να σταματανε σιγα - σιγα τα νυχτερινα γευματα συνηθως οι παιδιατροι το λενε στους 8 μηνες γι αυτο το λογο, και για τον ιδιο λογο δεχονται τα μωρα στους δημοτικους βρεφονηπιακους απο αυτη την ηλικια και μετα...

Αν το βρω θα βαλω ενα βιντεακι απο τη συνεντευξη ενος επιστημονα που θεωρω οτι τα λεει πολυ απλα και επεξηγηματικα γι αυτο και αλλα θεματα που ισως σε ενδιαφερουν!

Ξεχασα να σου γραψω οτι εδω κι ενα μηνα... απο 7 μηνων περιπου ειμαστε κι μεις στην ιδια φαση, ενω φυσικα πριν δεν υπηρχε κανενα προβλημα με τον υπνο. Και τωρα, στην ωρα του κοιμαται συνηθως (γυρω στις 9.30-10.00), κανουμε και κατι νυχτερια μεχρι τις 2... σπανια αλλα το προβλημα ειναι οτι ξυπναει τουλαιστον 3-4 φορες κατα τη διαρκεια της νυχτας για αγγαλιες και νανουρισματα... οπως τα περιγραφεις κι εσυ περιπου...

Ολα αυτα δε, συμπεφτουν με τη φαση της οδοντοφυιας, για δευτερο γυρο, οποτε καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι να διακρινει κανεις ποτε ειναι πονος απο τα νεα δοντακια και ποτε ειναι η φαση "που ειστε - παρτε με αγγαλια κ.τ.λ..."

Το βιντεακι που σου ελεγα...

http://www.antifono.gr/portal/index.php ... CF%82-2009

Εμ δεν μας το πες απο την αρχη Μαρα μου οτι εισαι πανεξυπνη και εκανες ενα επισης πανεξυπνο μωρο που σε εκμεταλευεται .

Νομιζαμε και μεις οτι ειναι της ηλικιας και σπαμε το κεφαλι μας να βοηθησουμε . Αφου τις εχεις τις απαντησεις γιατι ανοιγεις θεμα ???

LaLa έγραψε:

Εμ δεν μας το πες απο την αρχη Μαρα μου οτι εισαι πανεξυπνη και εκανες ενα επισης πανεξυπνο μωρο που σε εκμεταλευεται .

Νομιζαμε και μεις οτι ειναι της ηλικιας και σπαμε το κεφαλι μας να βοηθησουμε . Αφου τις εχεις τις απαντησεις γιατι ανοιγεις θεμα ???

Lala κανεις λάθος.. ανοιξα το θέμα για να ακούσω και άλλες απόψεις να δω τι γίνεται.Ούτε με αποκάλεσα πανέξυπνη .. ούτε ό,τι έχω το έξυπνο μωρό. Σε πολλά απ΄αυτά που προαναφέρθηκα μιλάω γενικά απ ΄αυτά που ακούω , διαβάζω κτλ. Δεν εναποθέτω την δική μου περίπτωση και μόνο..

aggeliki 30 έγραψε:

Ξεχασα να σου γραψω οτι εδω κι ενα μηνα... απο 7 μηνων περιπου ειμαστε κι μεις στην ιδια φαση, ενω φυσικα πριν δεν υπηρχε κανενα προβλημα με τον υπνο. Και τωρα, στην ωρα του κοιμαται συνηθως (γυρω στις 9.30-10.00), κανουμε και κατι νυχτερια μεχρι τις 2... σπανια αλλα το προβλημα ειναι οτι ξυπναει τουλαιστον 3-4 φορες κατα τη διαρκεια της νυχτας για αγγαλιες και νανουρισματα... οπως τα περιγραφεις κι εσυ περιπου...

Ολα αυτα δε, συμπεφτουν με τη φαση της οδοντοφυιας, για δευτερο γυρο, οποτε καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι να διακρινει κανεις ποτε ειναι πονος απο τα νεα δοντακια και ποτε ειναι η φαση "που ειστε - παρτε με αγγαλια κ.τ.λ..."

Το βιντεακι που σου ελεγα...

http://www.antifono.gr/portal/index.php ... CF%82-2009

Αγγελικη30 , εγώ δεν είπα ότι δεν μπορείς να διακρίνεις τον πόνο των δοντιών απο την αναζήτηση της αγκαλιάς..

Απλά όλα αυτά μπορεί και να συνπέσουν.. Τα δοντάκια δεν έχουν συγκεκριμένη ηλικία που βγαίνουν , αλλά τελικά απ΄όσα έχω διαβάσει και απ΄ ότι έχει προυπωθεί φαίνεται πως τα παιδάκια απο τον 6ο μήνα και μετά αρχίζουν να νιώθουν την απώλεια του γονιού τους το βράδυ...

Χρειάζονται την ζεστασιά - αγκαλιά - υπομονή... :):) χαδάκια παραπάνω απο πριν. Και τον πόνο τον καταλαβαίνεις αφού πάρεις αγκαλιά το παιδί και δεις ότι δεν ηρεμεί... αρα πονάει ή πεινάει...κτλ. ;)

Εξαρτάται και το παιδί βέβαια έτσι;;

Α! Ευχαριστώ για το video πολύ χρήσιμο!

Να΄ σαι καλά φιλάκια!

Athena έγραψε:

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ.ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΗΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΟΛΑ ΑΡΧΗΣΑΝ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ!ΕΓΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!!

Κι εγώ το ίδιο κάνω φυσικά, κάθε μέρα είναι και μια καινούρια μέρα με καινούριες συμπεριφορές απο το μωράκι μας...

Ας τους δώσουμε τον χρόνο και την αγάπη που τους χρειάζεται..

Θέλουν υπομονή και αγάπη..για να μεγαλώσουν Ολες εκεί καταλείγουμε. :):):)

Φιλιά!!

egw pantws apo mwro den ton kounisa oute mia fora...ton ebaza panta mono tou stin kounia gia na ton parei o ipnos.....den ton pira pote sto krebbati mou.....den kathisa pote mazi tou sto dwmatio gia na koimithei.............etsi emathe apo mikros....kai apo 8 minwn sxedon to programma tou einai to eksis.....ksipnaei stis 9...peripou....koimatai 2 kai me 4.30-5.00.....kai ksanakoimatai stis 10.00...................oti kai na ginei omws eite exw kosmo eite oxi o mikros 10.00 paei mesa stin kounia tou...an exw kosmo merikes fores ksesikwnetai alla egw poli apla paw ton ksaplwnw sinexeia sinexeia sinexeia kai kapou ekei stis 3-4 fores koimatai:)

twra gia pio mwro opws einai to diko sou...den nomizw pws exei brei ton rithmo tou min agxwnesai....kai mena otan itan mwro kapou ekei koimotane 11 me 11.30 oxi pio arga alla ksipnouse stin nixta gia gala to opoio den me peiraze...tou edina kai ksanakoimotane

mara_x έγραψε:

Silia26 έγραψε:

Εχω δώσει την εντϋπωση ότι δεν ξενυχτάω με το παιδί μου όταν κλαίει , ή ότι το αφείνω να κλαίει αβοήθητο στο κρεβάτι του ή μου φαίνεται απο τα λεγόμενά σου;

Φυσικά και είμαι πάντα δίπλα του!Και ακολουθώ το μητρικό μου ένστικτο απο την πρώτη στιγμή γι΄αυτό και δεν εφάρμωσα τα λεγόμενα του γιατρού μου άλλωστε!Αλλά τελικά στο mammyland δεν υπάρχει μανούλα που να εφάρμωσε κάποια τακτική με τον ύπνο; Εκεί αποσκοπούσε το Θέμα μου και όχι σε όλα αυτά που λές , φυσικά τα θεωρώ δεδομένα !!!!!!!!

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΝΕΣ :angry: (όπως αυτές που περιγράφεις) σίγουρα ΔΕΝ είμαι ΜΙΑ απο αυτές!

Anyway , όλες βρίσκουμε το κουμπάκι τους... :) γιατί όλα τα μωρούλια έχουν και μια αδυναμία ... εγώ σχεδόν το βρήκα! :)

Σημερα είναι έτσι και αύριο είναι αλλιώς! Εχθές π.χ. το παιδί ήτα μια χαρά μου ξύπνησε μόνο 1 φορά !!![/quote:31rnry6y]

εεεεε???? Τι λες???? Εγώ δε έκρινα καθόλου εσένα!!! Μίλησα μόνο για τον τρόπο που αντιμετωπίζω ΕΓΩ αυτά που μου είπε ο παιδίατρος και προσπάθησα να σας εξηγήσω την άποψή μου!!!! Λυπάμαι που παρεξηγήθηκα!Ζητώ συγνώμη.....

mara_x και όλα αυτά τα έγραψα γιατί προσπαθούσα να εξηγήσω την "τακτική" που εφαρμόζω με τον ύπνο....Ελεύθερο πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού μου!!! Αυτό δεν ήταν το θέμα μας????

Από τα λεγόμενα μου δεν φαίνεται ότι είμαι εναντίον στο "πρόγραμμα"???? :dry::dry::dry:

mara_x έγραψε:

Gia sas koritsia, edo kai kero exo auto to thema me to moro mou...

Den kimate noris!Prospatho na ton kimiso kai thelei na pexei!Simera gia paradeigma kimithike prin 10'(12:10)!!! Den tin palebo allo den xero ti na kano gia na mpei se programma ypnou.. xtipame kati 1:30 to bradi kai to proi xipname (mazi) kata tis 10:30!

Xano oli tin mera mou kai episis teleftea xano kai ton ypno mou ta bradia giati olo to bradi (sinithos 3-4 fores/nixta) me xipnai giati thelei ntantema...Na ton paro agkalia (dil. na ton bgalo apo tin koynia tou) kai na ton xaidologiso mexri na ton xanapari o ypnos o bathis parakalo!!Ean den ton sikoso apo thn koynia (pragma pou tolmisa na kano 1 fora)xesikonei ton kosmo!(To pedi exei poli ginati den stamata to klama...)kai apofasisa oti se auton den pernaei o tsampoukas...theli me to kalo mono..

Ean ton afiso piso stin kounia prin kala-kala kimithi tote xipnai kai kleei pali mexri na ton xanaparo...(perastika mou...!!!!)

Eseis ti kanete me to thema?

Καλησπέρα και από εμένα, που ο δικός μου ο μπέμπης είναι σχεδόν συνομήλικος με τον δικό σου (γεν. 21/7/09).

Δεν θέλω να σου πώ ότι έχεις κάνει κάτι λάθος ή κάτι δεν κάνεις, άλλωστε όπως κι εσύ με το πρωτο παιδί ακολουθούμε περισσότερο το ένστικτό μας σαν μάνες και όπου μας βγάλει.

Όμως θα σου καταθέσω την εμπειρία μου στα αντίστοιχα του δικού μου παιδιού σε σχέση με τα δικά σου προκειμένου να σε βοηθήσω.

Ο δικός μου βγήκε από το δωμάτιό μας όπου κοιμότανε στο λίκνο του, λίγο πριν κλείσει τον 6ο μήνα. Αυτό έγινε γιατί αφενός δεν χωρούσε στο λίκνο του πιά και αφετέρου η παιδίατρος μας είχε συμβουλεύσει ότι το παιδί πρέπει να μένει στο δωμάτιο των γονιών του μέχρι τον 6ο μήνα και αυτό γιατί μέχρι τον 6ο μήνα, το παιδί αισθάνεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τη μητέρα του... Επομένως, μας είχε πεί ο προωρος αποχωρισμός από τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να αποβεί "τραυματικός" με συνέπεια το παιδί ακόμη και μετά τον 6ο μήνα που θα έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ξεχωριστή οντότητα να έχει ανασφάλεια και να μην μπορεί να κοιμηθεί μόνο του τη νύχτα στο δωμάτιό του με τίποτα.

Μήπως λοιπόν το ότι το παιδί ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνει ότι έχει ανασφάλεια από τον πρόωρο αποχωρισμό από το δωμάτιο των γονιών του;;;

Ο δικός μου αν τον αφήσω το πρωί να κοιμάται μπορεί και εμενα να ξυπνήσει κατά τις 10 και αργότερα (και ας κοιμάται πριν τις 12 τη νύχτα), αλλά αυτό θα του μετέθετε όλο το πρόγραμμα του φαγητού του για αργότερα και συνεπώς θα μας έπαιρνε η νύχτα.

Μήπως δηλαδή εσύ να τον ξυπνάς κατά τις 8 το πρωί, να του δίνεις το γαλατάκι του και μετά το παιδί ας ξανακοιμαται. Ο δικός μου τουλάχιστον έτσι κάνει και μετά ξυπνάει κατά τις 11 και είναι έτοιμος για παιχνίδι και μετά για φρουτόκρεμα.

Έπειτα όταν λές ότι το παιδάκι ξυπνάει 3 φορές τη νύχτα, μήπως πεινάει;;;μήπως ξυπνάει για να φάει το καημένο γιατί το γάλα σου δεν το χορταίνει το βράδυ αρκετά;;

Σου το λέω γιατί κι εγώ κατά τη διάρκεια του θηλασμού (για 3 μήνες μόνο) γιατί χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση, αναγκάστηκα περίπου στον 3ο μήνα να του δίνω το βράδυ συμπλήρωμα με ξένο γάλα γιατί το δικό μου τη νύχτα δεν τον χόρταινε. Δεν είναι κακό και ο σκοπός είναι να χορταίνει το παιδί για να αναπτύσεται. Μήπως δηλαδη και πάντα σε συννενόηση με τον παιδίατρό σου να του δώσεις λίγο ξένο γάλα;;

Τέλος, όσον αφορά τον τσαμπουκά που λες ότι δεν έπιασε στον μπέμπη σου, είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί πιστεύω ότι το μωράκι σου δεν σου τα κάνει αυτά επίτηδες γιατί θέλει να σε κουράσει και να σε εκνευρίσει, ούτε γιατί είναι κακομαθημένο, αλλά γιατί για κάποιο λόγο κατι θέλει από εσένα. Τώρα αν αυτό είναι αγκαλιές και χάδια γιατί φοβάται μόνο του ή φαγητό γιατί πεινάει, αυτό ό,τι και να σου πούμε εμείς ή ο παιδίατρος του παιδιού στην τελική ΕΣΥ καλή μου ξέρεις καλύτερα, γιατί είσαι ο μόνος άνθρωπος πάνω στη Γη που ξέρει το παιδί σου καλύτερα από όλους.

Σου εύχομαι απλα να περνάτε μια φάση και σύντομα να βρείτε πιό καλούς ρυθμους κσι οι δύο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...