Μετάβαση σε περιεχόμενο

Tαξιδι με 6 μηνων μωρο

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια!

Σκεφτομαστε κατα το Μάη να παμε ενα ταξιδακι στη Φλωρεντια και εννοειται θα παρουμε μαζι και το μικρο που τοτε θα ειναι 6 μηνων.

Προβληματιζομαι λιγο για το αεροπλανο, αν θα ειναι οκ η πτηση με το μωρο.

Εχετε αναλογη εμπειρια απο ταξιδι με βρεφος; Πως βρισκετε την ιδεα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς έχουμε ταξιδέψει αρκετές φορές με το αεροπλάνο και δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.Καλό είναι κατά την προσγείωση και απογείωση να θηλάζεις το μωράκι σου.Αν ρωτήσεις τον/την παιδίατρο σου θα σου δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες! ;)

Να σου ζήσει το νινάκι σου κοριτσάκι!!

Δε ξέρω απο προσωπική εμπειρία ν σου πω γιατι εμείς προς το παρών έχουμε ταξιδέψει μόνο οδικώς...Επειδή όμως τυχαίνει να είμαι παλιά υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας,μπορώ να σε ενημερώσω οτι το μωράκι σου δ θα χει θέση,θα το χεις αγκαλίτσα,οπότε φαντάζομαι εσύ θα νιώθεις ασφάλεια κ μόνο που θα είναι στα χέρια σου..

Κ ύστερα ως μαμά βρέφους 6 μηνών μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι τα μωράκια σ αυτή την ηλικία είναι πολύ βολικά κ εύκολα κ προσαρμόζονται παντού!Το θέμα είναι όόόλα τα πραγματαου πρέπει κουβαλήσεις-απο καρότσια,ρούχα κ πετσέτες μέχρι φαγητά,φρούτα κ αποστειρωτές!!Αν πιστεύεις οτι μπορείς να ανταπεξέλθεις ως προς το κουβάλημα,κάντο άφοβα!Πιστεύω θ ναι όμορφη εμπειρία!!

Φιλάκια πολλά πολλά(κ στο νινί σου!)

καλησπέρα Aurore,

βρισκομαι στην ίδια θέση ΄μ'εσένα και μάλιστα ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε καλύτερα να το αποφύγω, και να περιμένω να χρονίσει. Επειδή όμως δεν μπορώ να περιμένω γιατί λατρευω τα ταξίδια θα την πάρω μαζί μου την μπέμπα. Δηλαδή τόσοι τουρίστες που παίρνουν τα μωρά παιδια μαζί τους αυτά τι παθαίνουν? Μένω στα Χανιά και κάθε καλοκαίρι γίνεται χαμός από οικογένειες με μικρά παιδιά και μωρα. Εγώ λέω να πάς, εξάλλου η Φλωρεντία είναι μια ώρα ταξίδι. Να πας και καλά να περάσεις!!

Καλησπέρα Aurore

Εμείς ταξιδέψαμε με αεροπλάνο όταν το μωρό ήταν 4 μηνών. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το μωρό κατά τη διάρκεια της πτήσης κοιμόταν, η αεροσυνοδός σου δίνει μία ειδική ζώνη και σου δένει το μωρό πάνω σου και καλό είναι κατά την απογείωση και προσγείωση να έχει το μωρό πιπίλα ( σαν να μασάμε εμείς τσίχλα, δηλαδή) για να μην βουλώσουν τα αυτάκια τους. Αυτό μου το είχε πει ο παιδίατρος. Κατα τα άλλα σε προσέχουν πολύ και δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ απλά ως σχολαστική είχα πάρει μαζί μου πανάκια dettol και είχα περάσει τα χερούλια από την θέση μου και την ζώνη του μωρού επειδή έπιανε με τα χεράκια του.

Να σου ζήσει το μωράκι σου και να περάσετε καλά!!!

Because during the landing, the ears usually hurt and it's less painfull if the baby swallows ;) .

sophie. έγραψε:

can I ask something?why it's good to breastfeeding her baby at take off and landing?I haven't heαrd this before..
;)

Mummydi επειδηβ θηλαζω, μαλλον δε θα εχουμε αρχισει τις στερεες πιστευω. Θα ειμαστε 5,5 μηνων. Θα ρωτησω και το γιατρο για το ποτε αρχιζουν οι στερεες.

Ευχαριστω γιαω τις απαντησεις! :)

sophie. έγραψε:

can I ask something?why it's good to breastfeeding her baby at take off and landing?I haven't heαrd this before..

Sophie εμένα μου πρότεινε ο παιδίατρος τον θηλασμό κατά την απογείωση και την προσγείωση.Η πίεση που ασκείται κατά την απογείωση και την προσγείωση μπορεί να προκαλέσει πόνο στα αυτάκια του μωρού,οπότε είναι αναγκαίο να το θηλάζουμε :)

Επίσης,τα αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται απο την πρώτη εβδομάδας ζωής του μωρού! :kiss:

Καλησπέρα και από εμενα ....Μην αγχώνεσαι καθόλου για το αν θα ταξιδέψεις με το μωρό σου.

Εμενα ο γιος μου όταν ταξίδεψα 1 φορα ήταν 2 μηνών και το ταξίδι διέρκησε 3.30 ώρες περίπου...τώρα πάει στον όγδοο και έχω έρθει Ελλάδα 3 φορες μέχρι στιγμής και δεν είχα κανένα πρόβλημα...

Το βασικό είναι κατά τη διάρκεια τις προσγείωσης και απογείωσης να θηλάζει για να μην βουλώνουν τα αυτάκια του και πονάνε !!!

Εγώ φυσικά είχα πάρει και την γνώμη του γιατρού που τον παρακολουθούσε ο οποιος μας είπε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!! Πράγμα που σου συνιστώ να κανεις και εσύ !!

Καλο βραδυ φιλάκια....

αχ αυγη τι καλα...

θα πατε ταξιδακι...με το καλο..

εγω πηγα κρητη μια οταν ηταν σχεδον 6 μηνων κ μια οταν ηταν 9 μηνωνν

δε καθοταν καλα..

δε ηξερε τι ηθελε..

οχι την ωρα τησ πτησησ..γενικα..με το που μπηκαμα επρεπε ολη τη ωρα να κανουμε το καραγκιοζη...

το ΄΄κλειδι ΄΄το εχει μαζι σου..θηλαζε..εμενα μονο εκει ηρεμουσε...

θα με θυμηθεισ.. ;);););)

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια!

Μαρθα, δεν ειναι σιγουρο βεβαια, αλλα ειναι ευκαιρια τωρα που θηλαζω και δε θα χρειαστει να κουβαλαω συμπραγκαλα για φαγητο. Ειπα μονο μια βαλιτσα θα παρουμε και το καροτσι.

sophie. έγραψε:

oh yes..i have take aeroplane with my daughter many times ala tis edina pipila..

have a nice travel..

I did the same thing... i gave him a pacifier at take off and landing... it's the same thing if you don't breastfeed your baby...!!!

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑ :woohoo:?????????Θα με παρετε μαζι σας :P:P ?????????

PLEASEEEEE!!!!!!Θα ειμαι ησυχη!!!Promise!!! :silly: :silly:

Αχ σας ζηλευω!!Με την καλη εννοια!Θελω σαν τρελλη να παω Φλωρεντια!!

Να πατε κ να περασετε υπεροχα ευχομαι!!

Δυστυχως δε μπορω να βοηθησω γιατι δεν εχω ακομα εμπειρια απο ταξιδι με το μωρο αλλα πραγματικα ευχομαι να περασετε καταπληκτικα κ ολα να σας ερθουν βολικοτατα!!!!!

:kiss::kiss::kiss::kiss:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ 48 ΗΜΕΡΩΝ Κ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ.ΚΟΙΜΟΤΑΝ....ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ Κ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ!!!ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...