Μετάβαση σε περιεχόμενο

Kορίτσια έχω φτάσει στα όριά μου...

Recommended Posts

Franita έγραψε:

pink έγραψε:

[/quote:25lycwos]

Έπρεπε να μιλήσει στον παππού αλλά κορίτσια αν το ξανάκανε αυτό ο παππούς εγώ τη δεύτερη φορά θα το χάριζα και ας θύμωνε. Πιο πολύ για να βάλω μυαλό στον παππού και όχι στο παιδί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και κάτι ακόμα. Νομίζω ότι την παρεξηγήσατε την Αγγελική. Απ'ότι κατάλαβα όταν απευθύνθηκε στην sweetmammy δεν έκανε λόγο να μην μπαίνουν όρια. Απλά είπε ότι τα όρια πρέπει να μπαίνουν χωρίς όμως να χρησιμοποιείται βία. Μην πάμε στο άλλο άκρο. Εννοείται ότι αν το παιδί σου κάνει ακροβατικά θα του το απαγορέψεις. Το θέμα είναι το ΠΩΣ θα το κάνεις αυτό (χωρίς να χειροδικήσεις) όχι τον ΑΝ χρειάζεται παρέμβαση. Φυσικά και θα παρέμβεις.

Πάντως εγώ που δέχτηκα ελάχιστη σωματική βία από τη μαμά μου έγινα πολύ αναίσθητο πλάσμα σε σημείο να της λέω βάρα εσύ και θα δεις που θα κάνω χειρότερα (ακόμα τα θυμάμαι αυτά που της έλεγα 3 ετών!!!!!). Ο πατέρας μου που δεν άπλωσε ποτέ ούτε δαχτυλάκι πάνω μου, στην πρώτη λέξη που έλεγε, κατέβαζα τ'αφτιά και δεν έβγαζα κιχ. Είναι τι επιρροή έχει ο άλλος πάνω σου και πως σου μεταφέρει αυτό που θέλει. Νομίζω ότι το κάθε παιδί έχει το κουμπί του και με αυτήν την αταξία του κάτι θέλει να πει και το εκφράζει έτσι.

tirogaridaki έγραψε:

Ifigeneia έγραψε:

Βρε Ιφιγένεια τι κερδίζεις με αυτό το σχόλιο; Δεν είναι καλυτερα να παραθέσεις την άποψη σου κι ας μην σου αρέσουν κάποια πράγματα που διαβάζεις; :huh:[/quote:2m8thsq5]

Έχω παραθέσει πάνω από 2 φορές την άποψή μου! Είμαι κατά της βίας και της χειροδικίας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν το έχω κάνει, να δώσω 2 φορές ξυλίτσα στον ποπό, στο παμπεράκι δηλαδή της Μαρίας μου. Αποτέλεσμα δεν είχαμε (εννοείται) και δεν το έχω ξανακάνει, ούτε και πρόκειται. Εν ολίγοις αυτά έχω να πω, αυτή είναι η άποψή μου.

Α και κάτι άλλο! Αν είναι κάποιος να χρησιμοποιεί βία για να συνετίσει το παιδί του, ναι, η σφαλιάρα που πονάει πολύ περισσότερο από την ξυλιά στο παμπεράκι, μπορεί να αποδώσει περισσότερο και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα! ΘΑ μάθει το παιδί να ενεργεί με το φόβο του πόνου που του προκαλεί η σφαλιάρα και η βαριά σωματική βία!

Αν υπάρχει τόσο ανεγκέφαλος άνθρωπος που θα ακολουθήσει τη μέθοδο αυτή!

Και για να απαντήσω στη φράση μου αυτή και στο σχόλιο το δικό σου, και για να μην αφήσω ερωτήματα, θα σου πω ότι αυτό κολλούσε στην απάντηση της Αγγελικής, στα συμπεράσματα που έβγαλε για το παρελθόν της Μαρίνας και το μέλλον του Μιχαλάκη, μέσα από ένα ποστ της και μέσα από 3 ξυλιές που έφαγε ο Μιχαλάκης στον ποπό και έλλες 300 που θα φάει μέχρι να μεγαλώσει και στον ειρωνικό τρόπο που βρήκε να τα εκφράσει! :huh:

Η απενοχοποιηση μιας πραξης βιας δεν σε κανει καλυτερο ανθρωπο - γονιο, απλα βολευει στο να μην βγεις απο τη συνηθεια της ανακυκλωσης της βιας που υπαρχει μεσα στις οικογενειες, και παει απο γενια σε γενια. Σε καταλαβαινω... ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να σπασει κανεις την αλυσιδα της βιας...

Μιας και κατάλαβες λοιπόν η φίλη Αγγελική ότι στην οικογένεια της Μαρίνας χρησιμοποιήθηκε βία, την καταλαβαίνεις, κατανοείς το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώσει το παιδί της με τρόπους διαφορετικούς από αυτούς που έχει μάθει! :ohmy:

Και κάτι τελευταίο.. Ρώτα τη Μαρίνα κι εμένα που έχουμε δώσει τις ξυλιές κι επίσης το έχουμε μετανιώσει (και προσωπικά εγώ έχω βρει άλλους τρόπους να ξεδίνει η Μαρία και να μην κάνει αταξίες) πόσες φορές βάλαμε τις φωνές στα παιδιά μας όταν αυτά ήταν 6,5 μηνών...

Και ας το έχουμε μετανιώσει... :huh:

(ναι, κι εγώ απαντάω με ειρωνία... το ξέρω, επίτηδες το κάνω... ;) )

Να συστήσω κι ένα βιβλίο? Γενικά...

Εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται του Νίκου Σιδέρη.

Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

Πες τα βρε Ιφιγενεια... γιατι μερικες εδω μεσα νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και οτι μπορουν να κρινουν τους παντες και τα παντα...!!! Και τωρα που το ανεφερες, οντως αν φωναζεις σε ενα μωρο 6μιση μηνων, οταν παει 1μιση ετους τι θα κανεις; εγω τουλαχιστον μεχρι να αρχισει ο γιος μου να περπαταει και να κανει ζημειες δεν του ειχα φωναξει ποτε... ουτε ειχα θυμωσει μαζι του...!!!

Και κατι αλλο... Παπακι70 δεν την εχουμε παρεξηγησει καθολου την Αγγελικη... εκεινη παρεξηγησε εμας... γραφει παντακαθαρα στο ποστ της οτι "η φωνη γινεται ελαφρια στον ποπο και η ελαφρια γινεται βαρια"... θα στο παραθεσω να το δεις...!!!

aggeliki 30 έγραψε:

Μεσες λυσεις δεν υπαρχουν γιατι η φωνη γινεται ελαφρια στον ποπο και η ελαφρια στον ποπο, ελαφρια σφαλιαρα και παει λεγοντας...

Kάτσε ρε Ιφιγένεια γιατί με μπερδεψες...έχω και IQ ξανθιάς ώρες ώρες..:) Αν κατάλαβα καλά είσαι ενάντια στη βία αν και έχεις δώσεικανα δυο στο παμπερς..ωραία..και προσπαθείς και έχεις βρει διαφορους τρόπους να ξεδίνει η ζουζουνα σου ζωρίς να χρειάζεται να τη μαλώνεις..ωραία..καλά τα κατάλαβα ως εδώ;;; :) Η Αγγελική δε νομίζω ότι είπε κάτι αντιθετο..ίσα ίσα που είπε πως λίγη βία δεν υπάρχει..ή δίνει ξύλο ή δε δίνεις.Πως όρια πρέπει να μπαίνουν στα παιδιά χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση βίας..αλλιώς μαθαίνουν να μην τους λέμε όχι..΄Και από όσα διάβασα η Αγγελική υποστηρίζει πολύ αυτή τη μέθοδο, του να μπαίνουν δηλαδη όρια χωρίς βία και φωνές..που είναι το στραβό;;;; Δεν κατάλαβα...:(βοηθήστε με την ταλαίπωρη να καταλάβω...:)

Ifigeneia έγραψε:

Να συστήσω κι ένα βιβλίο? Γενικά...

Εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται του Νίκου Σιδέρη.

Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

Σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω!!!:) Τι κουβαλάμε από τη δική μας διαπαιδαγώγηση..ένας θεός ξέρει!!!! :P

aggeliki 30 έγραψε:

sweetmammy έγραψε:

Φοβαμαι οτι εχεις παρεξηγησει τα πραγματα... Θα σου απαντουσα νωριτερα, αλλα μετακομιζα σε αλλη πολη και δεν ειχα χρονο...

Θα αναφερθω σε αυτο το θεμα, για τελευταια φορα εδω εκτος και μου ζητηθει η γνωμη για κατι παρομοιο...

Η τριχα - τριχια... δεν ταιριαζει σε θεματα βιας! Είτε θεωρεις τη βια (ελαφρια ή βαρια, σωματικη ή λεκτικη) μεθοδο διαπαιδαγωγησης και πειθαρχιας ή οχι! Μεσες λυσεις δεν υπαρχουν γιατι η φωνη γινεται ελαφρια στον ποπο και η ελαφρια στον ποπο, ελαφρια σφαλιαρα και παει λεγοντας... αναλογα με την κατασταση και τα νευρα... αυτου που χειροδικει!!!

Το εξηγησα αναλυτικα οτι τα ορια στα παιδια ειναι επιβεβλημενα, χωρις ορια σιγουρα ενα παιδι μπορει να γινει και χουλιγκαν...

Μην το μετατρεψουμε ομως αυτο, στο οτι ενα παιδι που δεν τρωει καθολου ξυλο και φωνες γινεται χουλιγκαν!!!

Σε πληροφορω οτι υπαρχουν καταληλες μεθοδοι πειθαρχιας ακομα και για παιδακια 1,5 ετους... που δεν περιλαμβανουν ουτε υστερικες φωνες, ουτε ελαφριες, που μπορει να γινουν και βαριες... Για περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να απευθυνθεις σε ενα ειδικο... παιδαγωγο, παιδοψυχολογο, πεπειραμενη νταντα... κ.τ.λ.

Τελος, δεν ηθελα να γινω σκληρη αλλα αναγκαζομαι απο τον τροπο που απαντας... δεν ειναι καθολου κακο να ανφερομαστε στις γιαγιαδες - μαναδες μας, κακο ειναι να επαναλαμβανουμε τα λαθη τους...

Κι πειδη ρωτας τι παθαμε, σου απαντω για εσενα συγκεκριμενα. Εσυ λοιπον απο τις λιγες ελαφριες που εφαγες τοτε, μπερδευτηκες και θεωρεις οτι η βια και η υποτιμηση της προσωπικοτητας που εχει ως συνεπεια σε ενα παιδι διαχωριζεται σε ελαφρια και βαρια... ακομα εχεις απενοχοποιησει το θεμα της (ελαχιστης) βιας, μεσα σου και ακριβως αυτο αν οχι κατι περισσοτερο, θα κανει και το παιδι σου στο σχολειο στους συμμαθητες του (γελωντας φυσικα) αυριο, και στην οικογενεια του μεθαυριο.

Δεν ειμαι εγω καμια "αγια" που τα γραφω αυτα, εχω βαλει φωνες στο μικρο μου σε ηλικια 6,5 μηνων. Το θεωρω ομως λαθος μου... Και προσπαθω να μην το επαναλανμβανω! Η απενοχοποιηση μιας πραξης βιας δεν σε κανει καλυτερο ανθρωπο - γονιο, απλα βολευει στο να μην βγεις απο τη συνηθεια της ανακυκλωσης της βιας που υπαρχει μεσα στις οικογενειες, και παει απο γενια σε γενια. Σε καταλαβαινω... ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να σπασει κανεις την αλυσιδα της βιας...

Φυσικα δικο σου ειναι το παιδι, εσυ αποφασιζεις πος θα το μεγαλωσεις... αλλα τις συνεπειες των σημερινων δικων σου αποφασεων, θα τις μοιραστειτε... δεν θα τις υποστεις μονη σου!

Λυπαμαι αν σε στενοχωρησα... :kiss:[/quote:17mm2quf]

Τωρα σαφως μονοπολω τη σελιδα... ειναι κριμα ομως μιας και πεσαμε στις κρισεις, τις κριτικες και τα λαικα δικαστηρια, να μην παρατεθει ολο το ποστ.

Η απαντηση που εδωσα, το υφος... ηταν αναλογο, κατα τη γνωμη μου παντα, με το υφος που υπηρχε στο κειμενο που αναφεροταν η απαντηση μου!

Και λεω να μην συνεχισω να απολογουμαι αλλο... :unsure:

ρε κοριτσια ειρηνη ειμην (μπορει να το εγραψα και λαθος χαχα) σταματηστε τα μιση και τον αληλοσπαραγμο, φτανει πια, ολες μανουλες ειμαστε και θελουμε το καλυτερο για τα παιδακια μας!! αντε νερο και αλατι η ψωμι και αλατι; ειναι και αργα και δεν λειτουργει ο εγκεφαλος καλα χαχα, φιλια σε ολες σας!!!!

Καλημέρα σε όλες!

Τώρα κατάλαβα κι εγώ.. Μέσα από τα γραφόμενα της Μαρίνας γύρισες πίσω, στην παιδική δική σου ηλικία, στον τρόπο που σε μεγάλωσαν εσένα οι γονείς σου, στη χρήση βίας που κάνανε οι δικοί σου γονείς, και στα αποτελέσματα που είχανε όλα αυτά στη διαμόρφωση του δικού σου χαρακτήρα. Αλλά δεν τα έγραψες αυτά από την αρχή. Πήρες της Μαρίνα σαν παράδειγμα, στάθηκες στο σημείο που έγραψε ότι έχει φάει και από καμιά από τους γονείς της και δε θεωρεί το βία και μια χαρά άνθρωπος έγινε (αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ.. αλλιώς σιγά μην την έκανα πεθερά της Μαρίας μου :P ) και εξέθεσες τις απόψεις σου με "ιδιαίτερο" τρόπο.

Αλλά αυτά που βίωσες εσύ, μέχρι τώρα απέχουν πολύ από αυτό που έχει κάνει και η Μαρίνα, κι εγώ, και όλες όσες γράψανε εδώ ότι έχουνε δώσει από καμιά στον ποπό, ακόμα και στο πρόσωπο.

Αντέδρασες γιατί έγραψε η φίλη μας να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά και να μην συγκρίνουμε τις ξυλιές στον ποπό με τη βαριά μορφή χρήσης βίας.

Σε αυτό συμφωνώ, το να χτυπάς ένα παιδί με ζώνη, το να του μαυρίζεις και το σώμα και την ψυχή, δε συγκρίνεται με τίποτα με τις 2,3,5 που θα φάει στο πάμπερς. Η αντίρρηση μου είναι εκεί. Αν είναι το ίδιο γιατί οι περισσότερες μανούλες εδώ μέσα δίνουν από καμία στο πάμπερς και δε βγάζουν τις ζώνες από τα παντελόνια? Αρκεί βέβαια αυτό να μην εξελιχθεί σε κάποια χειρότερη μορφή βίας.

Και Φανή για να σου απαντήσω κι εσένα, ναι, καλά κατάλαβες, αν κι έχω κάνει κι εγώ την κουτσουκέλα με το πάμπερς 2 φορές μέχρι τώρα, είμαι κατά της μεθόδου αυτής (επίσης στο δικό μου παιδί δεν πιάνει.. ε δε θα τη σαπίσω και στο ξύλο ούτε και θα τη χτυπήσω στο πρόσωπο για να μάθει.. ), εκείνη την ώρα το έκανα πιο πολύ γιατί φοβήθηκα γιατί η αταξία της δεν ήταν του στυλ "μου έσπαζε το βάζο" αλλά "πήγε να πιάσει το καυτό σίδερο" και αυθόρμητα μου βγήκε η ξυλιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον επόμενο πιο μεγάλο κίνδυνο θα χτυπήσω περισσότερο. Και όπως έχω γράψει, τελικά και με το σίδερο βρήκαμε τη λύση. Όσο σιδέρωνα και δεν της έδινα σημασία, ήθελε να πιάσει το σίδερο και να σιδερώσει κι αυτή. Πλέον μου δίνει τα ασιδέρωτα από τον καναπέ και μετά της τα δίνω σιδερωμένα να τα πάει στο κρεβάτι της.. Τι κι αν μετά πρέπει να τα ξαναδιπλώνω? Ευτυχώς στο Μαράκι πιάνει αυτή η μέθοδος. Σε άλλο μπορεί όχι.

Όπως εξήγησα η άποψη της Αγγελικής είναι σεβαστή, αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι αυτό που έγραψα στο προτελευταίο μου ποστ, δε θα ξαναφερθώ, η Αγγελική κατάλαβε και απάντησε.

marianda καλέ για ποια μίση μιλάς? :P

Κι εσύ Αγγελική για ποια απολογία?

ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Και για να ελαφρύνει κι άλλο το κλίμα:

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΘΕΡΩΝ?

Τσ!τσ!τσ!Λίγο έλειψα και το ερημώσατε το μαγαζάκι!!!!

Για περάστε κι από κει...

Κερνάω λουκουμάδες με αχνιστό ελληνικό καφέ!!!!

Για να τελειωνει αυτο το θεμα δεν θα πω πολλα...!!!

Θα συμφωνησω με την Ιφιγενεια σε ολα...!!! Και θελω να σου πω Αγγελικη πως ειναι λαθος να συγχεεις τα δικα σου βιωματα με τα δικα μου, τα οποια δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους... και γι'αυτο το λογο ειμαι κι'εγω πιο ελλαστικη στο θεμα της ξυλιας στον ποπο...!!!

Επισης θελω να διευκρινισω και κατι αλλο που διαβασα... δεν προτεινα σε καμια μαμα να χτυπησει το παιδι της... απλα πηγα να καθησυχασω τις τυψεις της Ιφιγενειας λεγοντας της οτι μια στον ποπο δεν πειραζει... μια στον ποπο... τελος... οχι παραπανω...!!!

Αυτα... και καλη μερα να εχουμε...!!!

πωπω...Αγγελική τι μου θύμησες..εκεί που είπες κατοικίδια...θυμήθηκα πως μετέφερα κατα πολύ τη βία που ζουσα στη γατούλα μου τότε!! Θυμάμαι χαρακτηριστικά χωρίς λόγο την πήρα στο μπάνιο την έπιασα από το σβέρκο, την ακουμπησα στα πλακάκια πίσω της κι άρχισα να την χτυπάω γιατί λέει ήταν κακή που δε με άκουσε! Θυμάμαι ότι τη χτυπουσα συχνά!! Χριστέ μου...σκηνές που αν έβλεπα σε ένα παιδάκι θα το μισουσα σίγουρα!!!! ήταν στο ίδιο σπίτι που έφαγα εκείνο το αξέχαστο ξύλο που μου μελάνιασε τον ποπο..όχι μακριά μακρίά το ξύλο από τη ζωή μας παιδιά...μακριά!!!!!!!! Υποσχομαι σε σας αλλά κυρίως στον εαυτό μου ότι δε θα ξαναακουμπήσω το Δημητράκη..και δεν είναι υπερβολή...προσωπικά θέλω να το βγάλω από τη ζωή μου τελείως κι εντελώς..ακόμη και τις αθώες ξυλιές στον ποπο εγώ δεν τις θέλω καθόλου! Ας μου δώσει ο Θεός δυναμη να μπορέσω να ανταποκριθω στις δυσκολιες με αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία..η θυμηση αυτής της σκηνής με τη γατούλα μου πόνεσε την ψυχη...πήρα ένα αθώο πλάσμα και το έδειρα..του φέρθηκα τόσο απαίσια χωρίς λόγο...

Επισης ελπίζω να μη συνεχιζεται η διαφωνία μεταξύ σας....όλα μέσα στο παιχνίδι είναι και οι ειρωνείες και οι παρεξηγήσεις..;)

Συγνωμη κοριτσια αλλα δεν ηξερα οτι μιλαμε για ειδικες περιπτωσεις σαν τις δικες σας... αν το ηξερα δεν θα ειχα λαβει μερος στην συζητηση και δεν θα ειχε δημιουργηθει και διαφωνια μας... λυπαμαι πολυ...!!!

Α τώρα τα είδα και αυτά...

Λυπάμαι αλλά θα συμφωνήσω με την Αγγελική σε όλα....!

Εννοείται οτι δεν θα πάθει ψυχολογικά..ή δεν ξερω εγω τι άλλο με μια ξυλιά στον ποπό ΑΛΛΑ αυτό δε σημαινει οτι δε βαριεσαι ας την δώσω..!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΗ ΠΡΑΞΗ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...!

Και εμεις δεν θα παθουμε τιποτα αν λογοφερουμε με τον ανδρα μας και μας δωσει μια...στη μούρη...επειδή τον είπαμε..ας πούμε γελοίο!Ε??????????????????τον βρισαμε ...σιγα τι να εκανε μας την εχωσε!

Δε νομίζω! οι μισες απο εμας...θα χωρίσουμε...!ή κάνω λάθος..!

Ακριβως το ίδιο για μενα είναι να δωσεις μια στο παιδί ..που και πιο πολύ θα πονεσει...και πιο πολύ θα φοβηθεί..!και που στο κάτω κατω ειναι παιδί...! και κάνει λάθη γιατι μαθαινει...!

Αυτο δεν το λέω...ως η τελεια μαμά..! γιατι ΚΑΙ εγω εχω δωσει και στο μπουτι του 1 φορά...και στα χερακια του 2 -3/...ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΩ...!ΚΑΙ ΕΝΩΘΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ...

Ολες το φορές...που προεβη σε αυτη την πραξη πραγματικα...υπηρχε φαινομενικα λογος και θα μπορουσα να χαιδεψω τα αυτια μου ...και να δικαιολογηθω...Ο αγγελος γκρινιαζε για μερες...και ζητουσε μονιμως κατι...χωρις εγω να μπορω καν να κατουρησω...ή γιατι ο μικρος αν και 500 φορες ειχαμε πει οχι το βαζο...το πηρε και τελικα το εσπασε..!

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΜΩς...ζητησα συγνωμη και στο παιδι μου ...και προσπαθησα...να βρω τροπους με τον ευατό μου να μην το ξανα κάνω...!!!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ δουλεια για να μην το ξανακανουμε...! εγω πια.......οταν κι αν με βγαλει απο τα όρια μου(που ειλικρινα ειναι πολλά και πλατιά) ..κάνω τα εξής..::

1. Κάνω εισπνοες σαν την τρελή ναι..και εκπνεω...μεχρι να ηρεμησω...

2. προσπαθω να κλεινω τα αυτιά μου μεταφορικά...

3. Τον κοιταζω και του λεω η μαμά εχει ξεπερασει τα ορια της..το επομενο σταδιο θα ειναι τιμωρία..(2 λεπτα στο δωματιο του)!

4. επειδη καπου σε αυτη τη φαση μου εχουν ερθει κλαμματα απο τα νευρα ναι!!!!!!!!!!...σκυβω και του λέω...σε παρακαλω...και οτι θελω να του πω...

5. ο μικρος απο μονος εχει καταλαβει οτι δεν είμαι καλά..και καθεται σε μια γωνιά ...απολυτως συνειδητοποιημενος οτι ουπς την εκανα την πατάτα!

τις 99 απο τις 100 ετσι γινεται...!

εχω να δωσω μια στον αγγελακο...πάνω απο 4 μηνες..!ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΩΘΩ ΥΠΕΡΟΧΑ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καθισα και σκεφτηκα..και ειπα θελω το παιδι μου να μην θυμαται ουτε 1 οταν μεγαλωσει...!ευχομαι και ελπιζω να ειναι ελαχιστες..!

ακομη και στο γατακι και στο σκυλακι δε δινουμε μια ποσο μαλλον στα παιδιά μας...!

υπαρχουν πολλα αλλα που μπορουμε να κανουμε (στερηση προνομιων κτλ) για να μπουν ορια στα παιδιά...ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ :kiss:

ΞΕΧΑΣΑ για να μην παρεξηγηθω...

αυτο που κάνω εγω δεν ειναι απαραιτητα το σωστό...ειναι απλά αυτο που κάνω εγώ...και τιποτα άλλο...!βασει της δικής μου ιδιοσυγκρασίας...και της προσπαθειας μου να βρω τον καλύτερο τροπο να βαλω ορια στο παιδι μου και κυριως σε ΜΕΝΑ...!

Κάσση μου οπως τα περιγράφεις είναι αυτά που κάνω κι εγώ για να αποφυγω την ξυλιά και το ξέσπασμα. Φωνή η αλήθεια του βάζω, κι αμέσως μετά κατεβάζω τόνους και του εξηγώ..πάντως μου αρέσει πως όταν κάνει ζημιά και το έχει καταλάβει ,κατεβάζει το κεφάλι και κοιτάζει περιμένοντας αμήχανα..γιατί να του φωνάξω και να τον μαλώσω; Εχει καταλάβει την κουτσουκέλα του και περιμένει λυση..και μάλιστα είναι πολύ καλό από μας να του δείχνουμε τη λύση ώστε να μαθαίνεινα δίνει λύσεις και το ίδιο αργότερα σε άσχημες καταστάσεις..τι να κάνουμε ειδικά οι ζημιές είναι αναμενόμενες...κι εμείς καναμε ουκ ολίγες και μας άρεσε να μας λένε δεν πειράζει και να βοηθάνε να το διορθώσουμε..αλλά υπάρχουν και στιγμές που απλώς με δοκιμάζει ή παίζει..και εκεί μπαίνει η <<απειλή>> της τιμωρίας..τι να κάνουμε κάπου πρέπει να πιαστουμε κι εμείς..<:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...