Μετάβαση σε περιεχόμενο

έχουμε θέμα με τα κακά μας!!!βοηθήστε μας!

gergiota

Recommended Posts

καλησπέρα,

έχω μια μπεμπουλίτσα 4 μηνών. το πρόβλημά μας είναι ότι δεν κανουμε συχνά κακά. σήμερα βρισκόμαστε στην 12η μερα χωρίς να κάνουμε. αποκλειστικά θηλάζουμε και η γιατρός που την πάω (παιδογαστρεντερολόγος) μου είπε εφόσον θηλάζετε μην ανησυχείς μέχρι 14-15 μέρες είναι φυσιολογικο. εμένα όμως δεν μου φαίνεται και πολύ νορμάλ αυτό. ξέρει κάποιος κάτι για αυτό? αφήστε δε που έχουμε ακόμα πονάκια!!μέχρι πότε κρατάνε?ευχαριστώ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμ πως να μην εχει πονακια το καυμενο?? :blink: 12 μερες????? Ειναι παρα πολλες. Παρε μια δευτερη γνωμη καλυτερα. Ενα κολπακι για να ενεργηθει ειναι να του βαλεις το θερμομετρο εξω-εξω στην τρυπουλα και να το τριψεις λιγη ωρα. Αποτελεσματικο και ασφαλες! Παντως κανε κατι γιατι θα ποναει το καλο μου μωρε... Εμενα μια πορδιτσα θελει να αφησει και ξεσηκωνει την γειτονια! :P

δεν είναι ότι ζορίζεται να τα κάνει και δεν μπορεί, απλά δεν κανει, όταν της έρθουν τα βγάζει αμέσως, και είναι και υδαρή δεν είναι σαν της κατσίκας. έχω πελαγώσει. σ' ευχαριστώ πάντως!

:ohmy::ohmy::blink: πλακα με κανεις!!!!!!!παρε απο το φαρμακειο βρεφικα υποθετα γλυκερινης να ανακουφιστει το μωρακι η βρεφικο κλεισμα

οταν ειχα αντιμετοπισει παρομοιο προβλημα με το δικομ σου θυμαμαι το κοριτσακι μου και δεν ειχε ορεξη να θηλασει ικανοποιητικα και ολη μερα εκλεγε

στις 5 μερες το πηγα στην παιδιατρο την πρωτη φορα που δεν ηξερα και της καναμε κλισμα

Απο τη στιγμη που δεν δυσφορει και που δεν ειναι σαν της κατσικουλας τοτε δεν υπάρχει προβλημα . Ειναι βεβαια πολλες οι μερες αλλα ακου τον γιατρο σου :)

Εχει ξαναγινει αυτο ? Σε ποσες μερες ενεργειτε συνήθως ?

ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ 12 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΝΑΚΙΑ.ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΗΡΕΜΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ?

βρεφικο κλυσμα κανε στο μωρακι μην το αφηνεις αλλο ειναι παρα πολλες οι μερες, σε μια εκπομπη στο αλτερ στα αποτυπωματα εστι πηγε ενα μωρακι, οι γιατροι λεγαν ολα καλα αλλα μετα απο τοσες μερες το παιδι επαθε μικροβιο στο εντερο απο τα κακα που ειχαν μεινει τοσο καιρο μεσα και επαθε σηψαιμια. 12 μερες ειναι πολυ!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΨΑΧΝΑΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ..Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ!!!!!

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΧΑΜΟΛΗΛΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΥΠΟΘΕΤΑ Η ΚΛΙΣΜΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΛΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΞΕΛΑΦΡΩΣΕ ,ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ 4ΩΡΕΣ!!!!ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ!!

ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΚΛΙΣΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ.ΦΙΛΑΚΙΑ

Μην ακους καμια ! Ακου τον γιατρο σου δεν παθαινει τιποτα το μωράκι σου το μητρικο γαλα αποροφαται ολο δεν παει τιποτα χαμενο !

Υπάρχουν περιπτώσεις μωρων που εκαναν 21 μερες να κανουν κακα .

Εμενα στον δευτερο μηνα εκανε κακα καθε Τετάρτη :laugh: :laugh:

LaLa έγραψε:

Συμφωνω ομως ολοι οι παιδιατροι λενε να μην εχει δυσφορια :huh: Συνηθως

Και μενα η δικία μου είχε θέμα με τα κακα της αλλα ειχα βρει τρόπο και μόλις έτρωγα φασολάκια κατευθειαν τα έκανε. εμενα η παιδίατρος δεν με αφηνε πανω απο 5μερες βάζαμε ή υποθετο ή κλίσμα ή λαδακι με μπατονεττα

Δεν είμαι γιατρός ούτε και έμπειρη μανούλα! Η κόρη μου είναι 4 μηνών και κάτι.... Θα σου πω ότι μου έχει πει η παιδίατρος, μαμάδες και γιαγιάδες....

12 μέρες είναι πάρα πολλές!!! Και εμένα το μπεμπάκι μου κατά καιρούς εμφάνιζε δυσκοιλιότητα... Η γιατρός μου είπε την τρίτη μέρα που δεν έχει κάνει κακάκια να της βάζω βρεφικό υπόθετο γλυκερίνης. Χρειάστηκε να το κάνω κάμποσες φορές.... Τώρα το μπεμπάκι μου εδώ και κανα μήνα κάνει κακάκια τουλάχιστον μία φορά την ημέρα χωρίς βοήθεια!

Οπως και να χει εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα!! :kiss:

Η μπέμπα μας μέχρι να ξεκινήσει στερεές τροφές έκανε κακά της κάθε 5-6 μέρες, ήταν όμως πάντα υδαρή. Τη θήλαζα αποκλειστικά. Μια φορά έφτασε 14 μέρες χωρίς όμως να έχει καμιά δυσφορία. Μας είπε ο γιατρός να της κάνουμε μικροκλύσμα από το φαρμακείο. Της κάναμε κλύσμα και έκανε σχετικά μικρή ποσότητα, οπότε και συμπεράναμε ότι μάλλον δεν ήταν και τόσο χρήσιμο το κλύσμα. Δεν έπαθε βέβαια και τίποτα με το κλύσμα αλλά μάλλον δεν ήταν απαραίτητο.

Από τότε που ξεκίνησε στερεές έως και τώρα που είναι 10,5 μηνών κάνει 1-2 φορές τη μέρα.

ΚΑΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΠΑΡΕ Κ ΜΙΑ 2 ΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑ8ΥΣΗΧΑΣΕΙ (ΡΩΤΑ Κ ΕΔΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ)

12 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ , ΕΜΕΝΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 5 ΜΕΡΑ ΥΠΟ8ΕΤΟ (ΕΒΑΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΕΣΤΡΩΣΕ)

Οταν το μωρο θηλαζει ειναι τελειως φυσιολογικο να μην κανει κακακια καθε μερα!

Οπως ειπε και η Λαλα, υπαρχουν παιδια που καναν και 20 μερες να ενεργηθουν!

Οταν τα κακακια δεν ειναι σφηχτα και δεν δυσανασχετει το μωρο δεν αγχωνομαστε!

Οταν ο οργανισμος κρινει οτι πρεπει να απορροφησει ολλα τα θρεπτικα συστατικα του μητρικου γαλακτος θα το κανει και δεν θα το αποβαλλει!

juliax έγραψε:

LaLa έγραψε:

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ???

Τι σημαινει καλο ??? Ειναι φυσιολογικο ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ !

Το μωρο παρακολουθειτε απο παιδιατρο και εχει παρει τις καταλληλες συμβουλες .

Οι μητέρες που δεν γνωριζουν απο αποκλειστικο θηλασμο καλο ειναι να μην απαντουν σε παρομοια θεματα γιατι προκαλουν συγχιση .

Επισης καλο ειναι ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ το μνμ . Η κοπελα εχει αναφέρει οτι το μωρο δεν διχνει να ζοριζεται και να δυσφορει .

gergiota έγραψε:

αφήστε δε που έχουμε ακόμα πονάκια!!μέχρι πότε κρατάνε?ευχαριστώ!!

Τι εννοει οταν λεει πονακια???????????

Θυμαμαι που οταν ειχαμε παρομοιο προβλημα μου ειχε πει η γιατρος καθε 5 μερες να της κανω κλισμα αν δεν ενεργηθει βεβαια εγω στις 3 η 4 μερες εβαζα αλλα ζοριζοταν αρκετα

Θα συμφωνησω με την λαλα, Μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα και δεν παιρνουν καμια απολυτως στερεα τροφη αυτη η συμπεριφορα ειναι ανεκτη. Απο τι στιγμη που δεν κανει σκληρα κακα αλλα ειναι υδαρη και μαλακα το μωρο δεν εχι δισκοιλιοτητα, Αν ζοριζοτανκαι εκανε σκληρα κακα θα ειχες ενα θεματακι.

Εαν το μωρο θα αρχησει να τρωει οτδηποτε αλλο, πχ κρεμα ρυζαλυερο φρουτα κλπ, πιστευω οτι θα σου συστησει πλεων τοτε να κανεις που και που καποιο μικροκλισμα.

Το ειχαμε συζητησει με την παιδιτρο μας γιατι καποια στιγμη ο μικροε ειχε ενα θεματακι...βεβια τα δικα του κακα ηταν κομματακι σκληρουτσικα...αλλα και παλη δε με αφησε του κανω κλισμα, περιμεναμε και την τετερτη μερα τα εκανε μονο του

παντως αν αποφασισει να μην του κανεις κλισμα η να βαλεις βρεφικα υποθετα και να εμπιστευτεις τον γιατρο σου αυτο που κανω εγω αν δεν εχει μια μερα ενεργηθει ειναι να την αφηνω γυμνουλα να της εχω βαλει ενα υποσεντονο απο κατω και της τριβω με ενα μωρομαντηλο το ποπουδακι 2-3 λεπτα και ενεργηται

όχι φίλη μου δεν έχει ξαναγίνει. το πολύ στις 7 μέρες έκανε. αυτή τη φορά όμως έχει τραβήξει πολύ. και την νύχτα μου ξυπνάει συνέχεια. έχω πελαγώσει!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΛΑΛΑ, ΚΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕΣΙΛΙΑ:

ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ! ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΓΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΤΡΩΕΙ(ΘΗΛΑΖΕΙ ΔΛΔ) ΚΑΝΟΝΙΚΑ! ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΟ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΛΙΓΑ!(ΣΥΝΟΛΟ 12ΜΕΡΕΣ)ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ-ΜΕΧΡΙ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΦΤΑΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΤΡΩΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ!

ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥΛΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΕΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ!

ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ :kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

σας ευχαριστω όλες πάρα πολυ για τις συμβουλές σας, μολις ομως μιλησα με εναν αναπτυξιολογο και μου ειπε ειτε για κλισμα γλυκερίνης ή να παω το μωρο στο νοσοκομείο. εχω πραγματικα πελαγώσει!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...