Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 6ΜΗΝΟΥ ΜΩΡΟΥ

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια.λοιπον εχω πολλες ερωτησεις να σας κανω...γιατι καλοι κ οι παιδιατροι αλλα η ανταλλαγη αποψεων μεταξυ μαμαδων η καλυτερη συνταγη!θελω να σας πω οτι εξαιτιας της βοηθειας σας θηλαζω ακομη.κ ξεκινω

το πρωι δινουμε φρουτα

το μεσημερι σημερα πρωτη μερα εδωσα πατατα κ καροτο τι αλλο μπορω να βαλω?

το απογευμα δινω ρυζαλευρο holle με λιγο αχλαδι.τι αλλο μπορω να δωσω?

επισης η γλουτενη επιτρεπεται τωρα?

εσεις δινεται κρεμες εμποριου?

κουακερ?βρωμη?

κ κατι ακομη εσεις που θηλαζετε κ δουλευετε πως τα καταφερνετε?θηλασμος πρωι μεσημερι βραδυ?

εντωμεταξυ δεν πολυτρελενεται για φαγητο...οσο φαει κ μετα τη θηλαζω..αλλα τι θα γινει οταν αρχισω τη δουλειααν κανει ετσι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις το μεσημερι ξεκινησαμε με καροτο, μετα καροτο πατατα και μετα κολοκυθακι. Μετα απο δυο βδομαδες εβαλα κ κρεας, μοσχαρι κ κοτοπουλο.

Τη γλουτενη καλο ειναι να τη βαλεις αφου κλεισει τον 8ο μηνα και μετα. Κουακερ και βρωμη του δοκιμασα αλλα δεν του αρεσε, ειναι κ το τι προτιμησεις εχει το μωρο... Οπως και ετοιμες κρεμες του δοκιμασα αλλα δεν του αρεσε καμια και να σου πω την αληθεια δε πολυσυγχυστηκα κιολας!!

Γιαουρτι του ειχα ξεκινησει απο τον 8ο μηνα.. τρελαινεται!!!

Εγω ακομα δεν εχω παει στη δουλεια, αλλα φιλες και γνωστες που ηταν σε παρομοια θεση με εσενα, μου ειπαν πως οταν πηγαν στη δουλεια το μωρο μια χαρα προσαρμοστηκε, μπορει να γκρινιαξε λιγο την πρωτη μερα αλλα τρωνε μια χαρα!! Ολα θα γινουν μην ανησυχιες για τιποτα!!!!

Να σου ζησει το μωρακι!

Κοιτα και εμεις ξεκινησαμε με πατατα καροτο σελινο.μετα βαλαμε ζωμο απο το κρεας, μετα το κρεας. Τωρα στη σουπα του βαζω πατατα, καροτο, κολοκυθακι, κρεας, κοτοπουλο η Μοσχαρι, σελινο κολοκυθα και μικρουτσικε φουντιτσες μπροκολο.

Για πογευματινο μπορις να δοσεις βρασμενη κολοκυθα η γλυκοπατατα, αν βρισκες- εδω δεν εχω δοσει κρεμα του εμποριου, για απογευμα αρμεγουμε την μαμα ακομα.

Εγω δουλευω πο το οταν το μωρο μου ηταν 3 μηνων, μεχρι να αρχησει να τρωει στερεςς εβγαζα με θηλαστρο. Τωρα απλα τον θηλαζω πριν φυγω, μεχρι να γυρησω τρωει τα γευματα, μετα ξαναθηλαζω

Μη φανταστεις ουτε ο δικος μου τρελενετε..τρωει περιπου 100 γραμμ φρουτα και αλλο τοσο ισσος λιγο περισσοτερο φαγακι..αλλα αφου θηλαζει ειμαστε ΟΚ

cecilia την κολοκυθα εννοεις τη μεγαλη?κ πως τη βραζεις κ τη δινεις σκετη?γλυκοπατατα ακομη δεν εχω βρει.lena thess το κουακερ το δωσες 6μηνων πως το κανες?χαλια δεν τρωγοταν?

Το κουακερ του το εδωσα 7.5 σχεδον 8 μηνων. Το εβρασα με νερο κ μετα ελιωσα μεσα μπανανα... Μιλαμε οταν του το πλησιασα εκανε μια φατσα αηδιας ξινιλαςκ αρχισε να κανει πρρρρρρπρρρρρρρρρρρ μην τυχον κ του το δωσω!!! χαχαχα πλακα ειχε ομως ο μικρος!!

ναι την μεγαλη, παιρνεις την ψυχα μονο, την κοβεις σε μετρια κομματια μεριδες, την βραζεις, την πολτοποιετς και την τρωει...γλυκοπαταττες εχει στα μεγαλα ΣΜ

( Καρφουρ) και στα μεγαλα μαναβικα, την βραζεις καλυτερα χωρις φλουδα και τηνποτοποιεις.

cecilia καλα χαζες ερωτησεις κανω αλλα δεν εχω ξαναπαρει κολοκυθα...αχ ....χαλια νοικοκυρα ειμαι...αν την κοψεις κ την εχεις στο ψυγειο κομενη δεν χαλαει? :blush:

Εξαρτατε απο το ποσο κερο την εχεις. Μπορεις ομως να την κανεις πουρε, και να τηνβαλεις στην καταψυξη. Εγω αγοραζω , την καθαριζω, την βραζω, την πολτοποιω στο μπλεντερ , τα βαζω σε ειδικα γιαλυνα ταπερ που μπαινουν στην καταψυξη- ειναι τα frigovere και τα εχει σχεδον σε ολα τα ΣΜ.

Αν θελεις να την σερβιρεις , θα το αφησεις να ξεπαγωσει στην συντηρηση, θα το βαλεις σε ενα κατσαρολακι με ελαχιστο νερο να κανει ατμο, και ανακατευοντας ζωηρα να μην σου κολησει την ζεστενεις

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΗ ΣΕΣΙΛΙΑ :kiss: ....ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ...ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΜΑΖΙ Η ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ Η ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΙΛΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ...ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΕΙ..ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΤΟ ΤΡΩΓΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΗΧΤΟΣ Ο ΠΟΥΡΕΣ...ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΡΑΙΩΣΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΔΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΛΑΔΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΕΡ ΜΕΣΑ.....

ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΣΟ ΛΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ...ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ....ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΘΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ Η ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΕ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ?ΜΕΣΗΜΕΡΙ -ΑΠΟΓΕΥΜΑ? :kiss::kiss:

Κοιτα αμα η κολοκυθα ειναι γλυκια, ειναι σουερ. Ο δικος μου το τσακυζει κυριολεκτικα, ειναι το μονο που τρωει καλα. Περαν τουτου, αμα τηςν εχεισ σε κομματια γινετε παααρα πολυ νοστιμηκαι χυτη στον φουρνο- επισης τρελενετε. Εγω καμια φορα αμα ειναι να την βρασω βαζω και λιγο καροτο .

Κατερινα αμα σου βγενει πυχτο, βαλε μεσα λιγο απο το γαλα του- γινετε πολυ ωραιο. Εγω βαζω μητρικο αφου κρυωσει η κολοκυθα, γινετε πολυ ψραιο και κρεμοδες..το λατρεβει!!

οσο για την γλυκοπατατα την κανω επισης με το γαλα..παλη τρελενεται

Συμφωνω τις εναλακτικες που δινουν τα κοριτσια αλλα εινια πολλατα 3 γευματα για μωρο μηνων . Κατα τη γνωμη μουγια κανα μηνα ακομα καλο ειναι να δινεις μονο 2 γευματα .

λαλα μη φανταστεις οτι τρωει κανονικο γευμα.σημερα ας πουμε εφαγε 60γρ φρουτα κ μετα τη θηλασα.ετσι κ το απογευμα τρωει το πολυ 90-100γρ ρυζαλευρο κ μετα τη θηλαζω γιατι γκρινιαζει.ειναι πολυ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...