Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τη βοήθεια σας πάλι- πέρι θηλασμού

Recommended Posts

καλο θα ειναι να συλλεγεις μικρα γευματα .... γυρω στα 100-120 μλ

οταν ξεπαγωσεις γαλα και δεν το πιει το μωρο ολο μπορεις να το δωσεις απο 1-3 ωρες, φυσικα το διατηρεις σε παρομοια θερμοκραια με αυτη που ειναι.

πχ δεν το βαζει ςξανα στην καταψυξη!

πως αποψυχεις?

απο το προηγουμενο βαρδυ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα γαλατάκια μας τα έχει στο σπίτι της η κυρία που μου τον προσέχει (ξαδέρφη της πεθεράς μου).

Τα ξεπαγώνει πριν τον ταϊσει, σε μπεν μαρί.

Πρέπει να το βγάζω από την προηγούμενη;

Η παιδίατρος μου είπε οτι αν περισσεύει γάλα, να μην το πετάμε.

Να το ξαναζεσταίνουμε σε χλιαρό μπεν μαρί.

Το είπα στην κυρία, και φοβάται να μη χαλάσει...

Η αλήθεια είναι οτι στο θέμα θηλασμού, δεν την πολυεμπιστεύομαι την παιδίατρο μας...

Θα βοηθούσε ο θερμαντήρας;

Δενξέρω αν το λέω σωστά... αυτό που βάζουν τα μπιμπερό...

Μπορείς να αποθηκεύεις μικρότερες ποσότητες των 30 50 γρ. γιατι είναι κρίμα να πετάς το γαλατάκι.

Επίσης καλύτερα είναι να το αποψύχεις απ' το βράδυ στο ψυγείο.

Αν περισσεύει γάλα νομίζω μπορείς να το δώσεις μόνο στο επόμενο γεύμα.

Συμφωνω με την Αμαντα. Μετα το χουνερι...μαζευα μικρες ποσοτητες.ειχα ΠΧ 3 μπιμπερο με 100 μπ και αλλα 3 με 50...αν δεν του εφτανε η μαμα μου ζεστενε και ενα μικρο...φαντασου...θηλαζα και ειχα περισσοτερα μπουκαλια για αποστειρωση και απο κοριτσια που δεν θηλαζουν...χιχιχι.

Ακομα και τωρα ετσι κανω...του εχω πλεων μικρα των 50 για μετα απο καθε γευμα...δεν πινει βεβαια μετα απο καθε γευμα και τα ενονω το βραφυ...να τον ταησει ο μπαμπας για να κανω κανενα μπανιο η καψερη...

Νανούκα έγραψε:

Τα γαλατάκια μας τα έχει στο σπίτι της η κυρία που μου τον προσέχει (ξαδέρφη της πεθεράς μου).

Τα ξεπαγώνει πριν τον ταϊσει, σε μπεν μαρί.

Πρέπει να το βγάζω από την προηγούμενη;

Η παιδίατρος μου είπε οτι αν περισσεύει γάλα, να μην το πετάμε.

Να το ξαναζεσταίνουμε σε χλιαρό μπεν μαρί.

Το είπα στην κυρία, και φοβάται να μη χαλάσει...

Η αλήθεια είναι οτι στο θέμα θηλασμού, δεν την πολυεμπιστεύομαι την παιδίατρο μας...

Θα βοηθούσε ο θερμαντήρας;

Δενξέρω αν το λέω σωστά... αυτό που βάζουν τα μπιμπερό...

στο γαλα ισχυει οτι και στα κατεψυγμενα τροφιμα ,υποθετω δεν ξεπαγωνεις το κοτοπουλο με ζεστο νερο οταν ααπο το βραδυ ξερεις οτι θα το μαγειρεψει την επομενη, οποτε καλο θα ειναι να το βγαζεις απο την προηγουμενη στο ψυγειο, αλλωστε για να ξεπαγωσει τελειως χρειαζεται πανω απο 12 ωρες(στην συντηρηση) και καλο θα ειναι να μην το βαζεις απο την καταψυξη σε μπεν μαρι να ερχεται σε μια μεση θερμοκρασια!!

εγω το βγαζω απο την προηγουμενη και το πρωι πριν φυγω το βγαζω και εξω απο ο ψυγειο,

δεν σου λεω οτι δεν εχει πιει γαλα το οποιο μολις ειχε βγει απο την κατψυξη και ζεσταθηκε, αλλα αυτο οταν δεν υπολογιζα οτι θα χρειαστει γαλα....πχ οταν ημουν νυχτα και ηταν με τον μπαμπα!

ειναι πολυ καλυτερο το μπεν μαρι, δεν υπαρχει λογος να αγοραζεις περιτα πραγματα!

Συμφωνω...και εμαν ο θερμαντηρας δε με βοθησε και πολυ. Η μαμα του το ζεστενε σε ενα μπρικι στο οποιο εβαζε ζεστο νερο, το οποιο με τα απο λιγο αλλαζε με εξισου ζεστο- προσεχε οχι καυτο η μολις βρασμενο, ζεστο νερο, νομιζω οτι το μητρικο γαλα δεν κανει να βρασει. Δεν ξερω κιόλας αλλα καπου ειχα διαβασει οτι δεν κανει και μου εμεινε

Κορίτσια είμαι απίστευτα εκνευρισμένη!!!

Η γυναίκα που μου κρατάει το μωρό κατέστεψε την τράπεζα μου...

Στις αρχές που την ρωτούσα μου έλεγε οτι πίνει 140- 150.

Επομένως εγώ έβγαζα 300 την ημέρα.

Σήμερα που πήγα να τον πάρω, μου είπε οτι δεν έχει άλλο γαλατάκι :angry:

Όταν τή ρώτησα πώς έγινε αυτό μου τα μάσαγε...

Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη :(

Τη μια μου έλεγε οτι πίνει 200, την άλλη 140, την άλλη οτι δε θυμότανε...

Έχω απίστευτα νεύρα!!!

Γιατί μου έλεγε ψέματα;

Τώρα τι κάνουμε;

&δε μου έφτανε αυτό...

Σήμερα έβγαλα 2 σακουλάκια από 150 και το 1 άνοιξε...

Πολύ φοβάμαι οτι θα αναγκαστούμε να του δώσουμε ξένο.

Τι γίνεται σ' αυτήν την περίπτωση;

νανουκα αμα τραβας με το θηλαστρο την ωρα που ταυτοχρονα θηλαζεις ποσο βγαζεις?πρεπει οπωσδηποτε να αντλεις στη δουλεια σου κ οταν εισαι σπιτι σταδιακα μεσα στην ημερα,δε νομιζω οτι με 2 μονο αντλησεις τη μερα θα μαζεψεις το γαλατακι που χρειαζεται..ελπιζω οι αλλες κοπελες να σου πουν κατι καλυτερο..κ μια φορα παντως τη μερα να δωσει η κυρια ανθουλα ξενο γαλα δεν χαλασε ο κοσμος...μην στενοχωριεσαι θα ξαναφτιαξεις την τραπεζα...να μην αγχωνεσαι μονο..

Καταρχην νομιζω πρεπει να θεσεις ορια με την κυρια που κρατα το μωρο . Σημερα ψεμα με το γαλα αυριο με τι ?? Μαθε με σιγουρια ποσο πινει το μωρο !

Τωρα οσο για την τραπεζα θα ζοριστεις λιγες μερες να κανεις και μια αντληση το βραδυ ή το πρωι .Δεν χαλασε ο κοσμος αν κανεις 3 ή 4 αντλησεις για λιγες μερες .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
    • Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!!  Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 
    • Αχχ και εγώ χάθηκα.. τώρα προσπαθώ να κάνω catch up..😅 Αυτό έψαχνα και εγώ τώρα το σχόλιο για το θηλαστρο.. καλό είναι κορίτσια μου @MarMar90 & @Θέτις Κ. να αποφεύγεται στην αρχή το θηλαστρο και τουλάχιστον για τους πρώτους 2 μήνες περίπου μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός.. οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε το θηλαστρο με αποτέλεσμα από φόβο και μόνο ότι το γάλα μας δεν φτάνει για να καλύψει τη πείνα του μωρού, να προκαλούμε υπερπαραγωγή που το στομαχακι του μωρού δεν μπορεί να ακολουθήσει.. πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα μαστιτιδες και να οδηγεί τις γυναίκες στη διακοπή του θηλασμού.. Για αρχή τουλάχιστον και εφόσον επιθυμείτε πραγματικά να θηλασετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε όσο πιο συχνά γίνεται το μωράκι στο στήθος να θηλάσει! Όσο περισσότερο μπαίνει το μωράκι στο στήθος τόσο αυξάνεται η παραγωγή γάλακτος και συγκεκριμένα η παραγωγή θα ακολουθήσει το στομαχακι του μωρού.. ούτε εγώ θα πάρω θηλαστρο παρά πολύ αργότερα για να δημιουργήσω τράπεζα γάλακτος.. όλα στη θεωρία ως τώρα βέβαια αλλά θα έχω και τη σύμβουλο θηλασμού παραμασχαλα για να τα καταφέρουμε.!! 💪💪
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...