Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΗΣ ΓΕΥΜΑ!

Recommended Posts

Με εχει προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι δεν τρώει το απογευματινό της γεύμα. Εχω δοκιμάσει όλες τις κρέμες αλλα τίποτα. Δοκίμασα την φαρίν λακτέ με μπισκοτάκια αλλά και με αυτό τον τρόπο μίζερα! Δοκίμασα να της δώσω τραχανά αλλά ούτε για αστείο. Σε κάποια φάση η παιδίατρος είπε όσο φάει και το υπόλοιπο να το συμπληρώσω με γάλα. Δεν είναι όμως το θέμα να ειναι στα κιλά της (παραδόξως ειμαστε ενταξει) αλλα να τρώει απο όλες τισ διατροφικές ομάδες. Δοκίμασα την λύση - γιαουρτάκια. Έυτυχώς κάπως καλύτερα απο τισ κρέμες αλλα και κει με πολλα "καραγκιοζιλίκια", τραγούδια, χορούς,με το gummybear, με τους jakarta κ.λ!!!

Παρακαλώ σώστε την κατάσταση...ουφ!!

:blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!

Είμαστε και πολύ κοντά ηλικιακά παρατηρώ...

μόνο με το απογευματινό συμβαίνει αυτό;;;

μήπως την ταϊζεις κοντινά από το μεσημεριανό;;;

μόνο αυτό μου έρχεται...

Κατρίνα μου, το μεσημεριανό το τρώει στις 2,30 και το απογευματινο στις 6,30-7,00.

Είχε ξεκινήσει να κάνει νερά κάποια στιγμή και με την φρουτόκρεμα μέχρι που της καθιέρωσα τα μπισκοτακια.

Στο μεσημεριανό πάντα τα πήγαινε καλά. Υπερ του δέοντος μάλιστα.

Εχω φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι να της δίνω απο το μεσημεριανό και το απόγευμα!!

Και εμείς στο 4ωρο περίπου τρώμε και επίσης πολύ μεσημεριανό...

περίεργο όμως, γιατί το απογευματινό, κρέμα οποιαδήποτε συνήθως αρέσει...

πάντως και εμένα που έτσουζαν τα ούλα της και έκανε νερά με την κρέμα, μου είχε προτείνει φαηγητό πάλι...

δεν είναι κακό για άλλους μάλιστα πιο θεμιτό!

Ούτε γιαουρτάκι;;;

βάλε το θέμα σου στα ερωτήματα για τον γιατρό.

katrina έγραψε:

Και εμείς στο 4ωρο περίπου τρώμε και επίσης πολύ μεσημεριανό...

περίεργο όμως, γιατί το απογευματινό, κρέμα οποιαδήποτε συνήθως αρέσει...

πάντως και εμένα που έτσουζαν τα ούλα της και έκανε νερά με την κρέμα, μου είχε προτείνει φαηγητό πάλι...

δεν είναι κακό για άλλους μάλιστα πιο θεμιτό!

Ούτε γιαουρτάκι;;;

βάλε το θέμα σου στα ερωτήματα για τον γιατρό.

Γιαουρτάκι το ψιλοκαταφέρνουμε με πολλα "μασκαραλικια".

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου

Αφού τρώει καλύτερα τα γιαουρτάκια τότε δίνε της γιαουρτάκια ή αν βλέπεις ότι ούτε αυτά τα πολυθέλει μπορείς να της δίνεις και σκέτο γάλα. Αυτά που προσφέρουν οι κρέμες μπορεί να τα πάρει και από άλλες τροφές όπως ψωμί, ζυμαρικά, κουάκερ, οπότε δεν είναι απαραίτητο να φάει κρέμες αν δεν της αρέσουν! Άλλωστε δεν αρέσουν σε όλα τα μωρά όλες οι γεύσεις. Γενικά μη την πιέζεις με τροφές που δε θέλει γιατί θα πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Καλή συνέχεια :)

Καλημερα Μαιρη. Ουτε ο δικος μου τρωει κρεμες,καμια μαρκα κ κανενα ειδος κρεμας, αλλα να σου πω την αληθεια δεν αγχωθηκα ποτε. Του αρεσει το γιαουρτι και του δινω γιαουρτι, καμια φορα και δευτερο αν χρειαστει. Και αφου το ζουζουνι σου τρωει το γιαουρτακι παλι καλα!!! Καλη συνεχεια!!

Εκτος απο γιαουρτι, μπορεις να δοσεις για απογευματινο, βρασμενη κολοκυθα- ο δικος μου δεν τρωει κρεμες, αλλα κατευαζει την κολοκυθα και ειανι και πιο μικρος, οπως επισης και πουρε γλυκοπατατς, με βρασμενο καροτακι, ειναι μουρλια. Επισης εαν σας επιτρεπετε να βαζετε γαλα εβαπορε η φρεσκο μπορεις να της φτιαχνεις κρεμα με σημηγδαλι γινετε πολυ νοστιμο..αλλα πρεπει να βαζεις πολυ λιγη ζαχαρι σε αυτο

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν επιμείνεις , θα καταφέρεις το αντίθετο

αποτέλεσμα...

Και εμένα , 20 μηνών τώρα,μου κάνει νερά ενώ έτρωγε γιαουρτάκι και 2

φορές την εβδομάδα κρεμούλα...

Τώρα τον κυνηγάω αλλα δεν γίνεται τίποτα,νομίζω οτι μάλλον τα βαρέθηκε...

Του δίνω ψωμί με κασεράκι, ή του κάνω αυγό με τυράκι( τελοςπάντων είστε μικροί για αυτές τις τροφές)αλλα μπορείς να της δίνεις από το

μεσημέριανό που αν το θέλει,είναι ιδανικό,καλύτερο και από την κρέμα!

Μη στεναχωριέσαι,θα αλλάξει πάλι,υπομονή...

Δοκίμασε και την γλυκοπατάτα με καρότο που ανέφερε η Cesilia ή την κρεμούλα με το συμιγδάλι...

Καλή επιτυχία!!!!

Χρύσα,πως την κάνεις την κρέμα με το συμιγδάλι??????οεο?

Δοκίμασε να τον ταϊσεις στο νεροχύτη ενώ παίζει

με τα νερά! Η κουζίνα γίνεται λιγο κ...λος αλλά

το αποτέλεμα είναι εκπληκτικό!

Το έκανα με τη μεγάλη μου!

Λοιπον κρεμα σιμηγδαλι, θελεις γαλα και μερικες κουταλιες σιμηγδαλι κατα προτιμηση ψιλο, γινετε πιο γρηγορα, και λιγη ζαχαρη.

Λοιπον βαζεις το γαλα να ζεσταθει καλα, πριν αρχηζει να βραζει βαλε κουταλια κουταλια το σιμιγδαλι, για μισο λητρο γαλα θελεις 2-3 κουταλιες αναλογα με το ποσο πηχτο το θελεις, μολις αρχηζει να πηζει ειναι ετοιμο, το κλατεβαζεις πο τη φωτια, προσθετης ζαχαρι οσο θελεις και το τρως. Θυμαμε παιδι μου το εφτιαχνε ο μπαμπας και τρελαινομουν

Νομίζω πως δεν πρέπει να τον πιέσεις γιατί θα καταφέρεις το εντελώς αντίθετο. Βρες τι του αρέσει και δίνε του αυτό. Το μεσημεριανό είναι πολύ καλή λύση.

Η δικιά μου δεν θέλει να τρώει το πρωί. Πίνει μόνο γάλα οπότε και κάνουμε 2 γεύματα τη μέρα. Δεν ανησυχώ γιατί προσπαθώ σ'αυτά τα δύο να της δίνω τροφές με αξία και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Του δινω το Δελτα Αντβανς, συνηθως αυτο με τα δημητριακα. Μερικες φορες παιρνω κ το σκετο κ του λιωνω λιγη μπανανα αλλα να σου πω του αρεσει πολυυ περισσοτερο αυτο με το αχλαδι κ το βερυκοκο.

Cesilia έγραψε:

Λοιπον κρεμα σιμηγδαλι, θελεις γαλα και μερικες κουταλιες σιμηγδαλι κατα προτιμηση ψιλο, γινετε πιο γρηγορα, και λιγη ζαχαρη.

Λοιπον βαζεις το γαλα να ζεσταθει καλα, πριν αρχηζει να βραζει βαλε κουταλια κουταλια το σιμιγδαλι, για μισο λητρο γαλα θελεις 2-3 κουταλιες αναλογα με το ποσο πηχτο το θελεις, μολις αρχηζει να πηζει ειναι ετοιμο, το κλατεβαζεις πο τη φωτια, προσθετης ζαχαρι οσο θελεις και το τρως. Θυμαμε παιδι μου το εφτιαχνε ο μπαμπας και τρελαινομουν

Α , ρε μάστορα , πόσα ξέρεις, πόσα ξέρεις!!!!Ευχαριστώ πολύ!

sorry κορίτσια, αλλα ήθελα οδηγίες για την κρέμα! ;)

Η δική μου είναι περίπτωση. Από την αρχή δεν της άρεσαν οι κρεμες και ο,τι τρώει με τραγούδια και χορούς. Το υπόλοιπο το πετάμε.

Κοριτσάκια μου ΄δωσατε πολλές και καλές εναλλακτικές λύσεις. Θα δοκιμάσςω οπωσδήποτε στο γιαούρτάκι να της βάλω και μπανάνα. Ωραιες ίδέεσ και ο πουρεσ γλυκοπατάτας και η βρασμένη κολοκύθα!

Θα δοκιμάσω και την απιθανη συνταγή της κρέμας χωρίσ ζαχαρη και ότι πιάσει....... αλλιώς θα την πιάσουν τα παϊδια της!!

Ευχαριστώ πολύ όλεσ σας. Πολλές καλημέρεεεεεεεεεεες

Cesilia έγραψε:

Εκτος απο γιαουρτι, μπορεις να δοσεις για απογευματινο, βρασμενη κολοκυθα- ο δικος μου δεν τρωει κρεμες, αλλα κατευαζει την κολοκυθα και ειανι και πιο μικρος, οπως επισης και πουρε γλυκοπατατς, με βρασμενο καροτακι, ειναι μουρλια. Επισης εαν σας επιτρεπετε να βαζετε γαλα εβαπορε η φρεσκο μπορεις να της φτιαχνεις κρεμα με σημηγδαλι γινετε πολυ νοστιμο..αλλα πρεπει να βαζεις πολυ λιγη ζαχαρι σε αυτο

Νομιζω πως μου ελυσες το προβλημα...

Υποτιθεται πως ο Ιασονας, επρεπε να τρωει βραστο καροτακι με λιγο λαδι-λεμονι αλλα μετα απο αρκετες προσπαθειες δεν τον εχω πεισει... εβαλα και προσθετα στο μπλεντερ... μηλο στον ατμο, αχλαδι ωμο... Καμια επιτυχια! :( Μονο οταν προσθετα γαλα, γινοταν πιο ανεκτη η κατσταση! Τελοσπαντων, εχω δοκιμασει παλιοτερα γλυκοπατατα και μου αρεσε πολυ. Μοιαζει με καστανο?

Νομιζω πως ο μικρος ειναι αρκετα μεγαλος για να δοκιμασει την εκδοχη καροτο - γλυκοπατατα και θα του αρεσει! :)

Ευχαριστω! :)

Αληθεια εσυ, τι ακριβως ποσοτητα απο το καθε ενα βαζεις στο μπλεντερ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...