Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ.

Recommended Posts

Να ναι καλα η Αννα Πατσουρου γιατι χαρη στα βιβλια της θηλαζουν τοσες γυναικες !

Αυτη και η Αγλαια Παπαδήμα (χωρις να θελω να μειωσω την προσφορα ολων των αλλων ) εχουν βοηθήσει τα μεγιστα ωστε να διαδοθει ο θηλασμος στην Ελλάδα και να βρουν λυσεις στα προβληματ τους πολλες μητέρες !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το τυποσα το αρθρο...και ειδικα σε ενα σημειο που λεει για το ποιες μητερες θηλαζουν( μορφωση κλπ) και θα το δοσω σημερα σε μια καρακαξα στο γραφειο η οποια καποτε με προσβαλε πολυ.

Γυρησα στη δουλεια οταν το μωρο μου ηταν 3 μηνων, και αφου αντλουσα και στο γραφειο ολοι ξερανε οτι θηλαζω ακομα. Κανενας ποτε δεν σχολιασε με οποιονδηποτε τροπο, ουτε το θηλαστρο ουτε το ισοθερμηκο τσαντακι στο ψυγειο, αντιθετα φροντιζαν ολοι να βαζουν τα πραγματα τους μακρια απο τα δικα μου.

Η Κυρια- ο θεος να την κανει κυρια...μου λεει ..καλα ακομα θηλαζεις...μορφωμενη κοπελα..δεν εχεις λευτα να αγορασεις ενα κουτι γαλα...παιδια ενιωσα απαισια...ημουν χαλια για μια ευδομαδα, γιατι ενιωσα απιστευτη προσβολη με αυτο το πραγμα...Δηλαση κανω κατι προτωγονο..Τελος παντων...

Cesilia έγραψε:

Το τυποσα το αρθρο...και ειδικα σε ενα σημειο που λεει για το ποιες μητερες θηλαζουν( μορφωση κλπ) και θα το δοσω σημερα σε μια καρακαξα στο γραφειο η οποια καποτε με προσβαλε πολυ.

Γυρησα στη δουλεια οταν το μωρο μου ηταν 3 μηνων, και αφου αντλουσα και στο γραφειο ολοι ξερανε οτι θηλαζω ακομα. Κανενας ποτε δεν σχολιασε με οποιονδηποτε τροπο, ουτε το θηλαστρο ουτε το ισοθερμηκο τσαντακι στο ψυγειο, αντιθετα φροντιζαν ολοι να βαζουν τα πραγματα τους μακρια απο τα δικα μου.

Η Κυρια- ο θεος να την κανει κυρια...μου λεει ..καλα ακομα θηλαζεις...μορφωμενη κοπελα..δεν εχεις λευτα να αγορασεις ενα κουτι γαλα...παιδια ενιωσα απαισια...ημουν χαλια για μια ευδομαδα, γιατι ενιωσα απιστευτη προσβολη με αυτο το πραγμα...Δηλαση κανω κατι προτωγονο..Τελος παντων...

Πλακα κανεις!!!!ΕΛΕΟΣ!!!Δε τη σκυλοβρισες??Αυτη κ καλα ειναι μορφωμενη??Τοσα ξερει τοσα λεει....

Κοιτα..συγχηστηκα τοσο πολυ που μου κοπηκε η μιλια...γιατι πριν εκτος απο τις συνηθες κοτσανες που ακουγα και που επουδενι ηταν προσβλητικες, δεν ενιωσα ποτε καπως επειδη θηλαζα. ΠΟτε και κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν σχολιασε το τι κανω, ουτ εμε στραβοκοιταξε ουτε τιποτα, ακομα και στο ΣΜ καποια στιγμη που χρειαστηκε να κατσω σε ενα καναπε, δεν ενιωσα ασχημα γιατι οσοι περνουσαν δε μου εδιναν καμια σημασια.

Αλλα αυτο ηταν απλα..τι να πω...η αληθει ειανι οτι ντραπηκα..μετα βεβαια το ξεπερασα..τοσα ξερει η ασχετη τοσα λεει.Αν αυτη ειναι γαηδουρα και στερει απο το παιδι της το γαλα για εναν τετοιο πραγματικα ηληθιο λογο...τι να πω.

Σεβομαι οποιονδηποτε λογο διακοπης θηλασμου απο μια μητερα..αλλα αυτο ηταν...ανικουστο!!

Τελικά υπάρχουν πολύ τετοιοι άνθρωποι...εμενα μια φίλη μου γεννησε πριν απο 25 μερες και ειπε στο γιατρο της με το που γεννησει να της δωσει χαπι για να κοπει το γαλα επειδη δεν ηθελε να θηλασει....ο λογος??? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!! Το αποτελεσμα??? το παιδι εχει προβληματα με το εντερακι του απο το γαλα και ηδη εχει κανει μια εισαγωγη σε πανεπηστημιακο νοσοκομειο για 2 μερες επειδη εβγαζε αιμα απο τα κακακια του. Ο παιδιατρος της ειπε οτι ειναι ΚΑΘΑΡΑ απο το γαλα και οτι αν θήλαζε εστω και λιγο δεν θα ειχε πρόβλημα ο μπεμπούλης της.

Και ενα αλλο παραδειγμα ... μια φιλη μου ειναι εγκυος στο 2ο μηνα και κανονιζει εκδρομη για τον Απρήλιο για Τουρκία και με ρωτησε αν θα παμε και εμεις με τον αντρα μου και της ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παω γιατι 1ον μπορει και να μην εχω σαραντησει και γιατι θα θηλάζω (εαν μπορεσω...που το θελω σαν τρελη)και της φανηκε περιεργο που θα βάλω τον θηλασμο πάνω απο την εκδρομή στη Κωνσταντινούπολη!!!!! Το καημενο το μωρακι που εχει στη κοιλιτσα το λυπάμε απο τώρα...

Συγνώμη που σας ζάλισα ...φιλάκια πολλά και καλη σας μέρα!!!

Καλα επεσα απο τα συννεφα!Υπαρχουν τετοιες γυναικες?Ακου εκει!

Εγω δυστηχως δεν θηλαζω τον μπεμπη μου και ειναι κατι που με πληγωσε παρα πολυ!Ευτυχως πηρε λιγο στην αρχη με θηλαστρο αλλα εγω ηθελα τουλαχιστον 1 χρονο να τον θηλασω!Τωρα με τα παλιογαλατα εχει παλινδρομηση του πεφτουνε βαρια και ταλαιπωρειται η αγαπη μου.Εγω απο την στεναχωρια μου που δεν επιανε το παιδι στηθος επαθα καταθλιψη και ολο εκλαιγα!Το επομενο οταν με το καλο ερθει θα το θηλασω παση θυσια αλλα παντα θα νιωθω ασχημα που δεν θηλασα τον μπεμπουλη μου!

maraki_1978 έγραψε:

Καλα επεσα απο τα συννεφα!Υπαρχουν τετοιες γυναικες?Ακου εκει!

Εγω δυστηχως δεν θηλαζω τον μπεμπη μου και ειναι κατι που με πληγωσε παρα πολυ!Ευτυχως πηρε λιγο στην αρχη με θηλαστρο αλλα εγω ηθελα τουλαχιστον 1 χρονο να τον θηλασω!Τωρα με τα παλιογαλατα εχει παλινδρομηση του πεφτουνε βαρια και ταλαιπωρειται η αγαπη μου.Εγω απο την στεναχωρια μου που δεν επιανε το παιδι στηθος επαθα καταθλιψη και ολο εκλαιγα!Το επομενο οταν με το καλο ερθει θα το θηλασω παση θυσια αλλα παντα θα νιωθω ασχημα που δεν θηλασα τον μπεμπουλη μου!

Συγνωμη που ρωταω , αλλα κατι τετοια με στεναχωρουν παρα πολυ και με αγχωνουν , γιατι δεν μπορεσες να το θηλάσεις ενω ηθελες τόσο πολύ?

Θελω και εγω να το θηλάσω το ζουζουνάκι μου και πραγματικα πολλες φορες φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω...μηπως για καποιο λόγο αναγκαστω να το κόψω.

Στασα μου μερικες φορες υπαρχουν προβληματα στον ιυλασμο- οχι ανυπερβλητα κατα την γνωμη μου. Μια γυναικα που θηλαζει χρειαζετε υποστηρηξη και απο το περιβαλλον της αλλα και απο σωστους επαγγελματιες σχετικους με το αντικειμενο. Η Μαρια χρειαζοταν τις συμβουλες μιας μαιας...και υποθετω οτι δεν τις ειχε. Μη δισταζεις να ζητησεις συμβουλες, ειτε απο εδω στο μαμη, η Λαλα και η Pebi θα σε βοηθησουν ευχαριστως. Αλλα μπες και στο www.thilamos.gr

Επισης οι κυριες του Συνδεσμου θηλασμου θα σε βοηθησουν πολυ. Τα τηλεφωνα τους ειναι 210-6003249, 210-6747330, 210-6033287 & 0296-63222.

Αν θελεις να μιλησεις με μια αντιπροσωπο- εχω τηλεφωνα αν θες στειλε μου πμ να σου τα στειλω.

Η παρε το βιβλιο που λεει το αρθρο της κας Πατσουρου, δευτερος τομος ειδικα αναφερετε σε προβληματικες περιπτωσεις.

Cesilia έγραψε:

Στασα μου μερικες φορες υπαρχουν προβληματα στον ιυλασμο- οχι ανυπερβλητα κατα την γνωμη μου. Μια γυναικα που θηλαζει χρειαζετε υποστηρηξη και απο το περιβαλλον της αλλα και απο σωστους επαγγελματιες σχετικους με το αντικειμενο. Η Μαρια χρειαζοταν τις συμβουλες μιας μαιας...και υποθετω οτι δεν τις ειχε. Μη δισταζεις να ζητησεις συμβουλες, ειτε απο εδω στο μαμη, η Λαλα και η Pebi θα σε βοηθησουν ευχαριστως. Αλλα μπες και στο www.thilamos.gr

Επισης οι κυριες του Συνδεσμου θηλασμου θα σε βοηθησουν πολυ. Τα τηλεφωνα τους ειναι 210-6003249, 210-6747330, 210-6033287 & 0296-63222.

Αν θελεις να μιλησεις με μια αντιπροσωπο- εχω τηλεφωνα αν θες στειλε μου πμ να σου τα στειλω.

Η παρε το βιβλιο που λεει το αρθρο της κας Πατσουρου, δευτερος τομος ειδικα αναφερετε σε προβληματικες περιπτωσεις.

Σε ευχαριστω παρα πολύ...το βιβλιο σιγουρα θα το παρω και οταν με το καλο θα ξεκινησω και τα μαθηματα ανωδυνου θα το συζητησω αναλυτικα με την μαια....ειναι κατι που το θελω παρα πολυ και πιο πολυ για αυτο αγχωνομαι...γιατι οταν θελεις κατι τοσο πολυ καμια φορα γυρναει μπουμερανγκ...μακαρι να ειναι τυχερο το ζουζουνακι μου και να θηλασω πολυ καιρο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενημέρωση για το θηλασμό.

Ούτε καν από τις παιδιάτρους!

Εγώ ήμουν τυχερή γιατί η γυναικολόγος μου φρόντισε να με ενημερώσει... είχα παρακολουθήσει κι ένα σεμινάριο...

Βέβαια, βοήθησαν πάρα πολύ και τα κορίτσια του μάμμυ και συνεχίζουν να βοηθούν!

Την τελευταία φορά που πήγα στην παιδίατρο, με γέμισε με τύψεις και με ενοχές, λέγοντας μου οτι δεν προσπαθώ αρκετά και σύντομα θα μου κοπεί το γάλα.

Αυτό είχε σαν αποτελεσμα να στενοχωρηθώ και να το μεταφέρω και στο μωρό μου!

Λυσσαξανε στο μαιευτηριο οτι εχω μικρες θηλες και οτι δεν προκειται να πιασει το μαωρο με τιποτα.Πραγματι ο μικρουλης δεν ηθελε με τιποτα στηθος.Εμαθε στην ευκολη λυση του μπιμπερο.Ητανε λιγο τεμπελακος οπως ειπε και ο γυνακολογος μου :P .Τεσπα.Ετσι μου προτεινανε οι μαιες το θηλαστρο της Medela για να αντλω γαλα.Τιποτα γαλα πουθενα!Ουτε σταγονα!Να εχω τουμπανιασει και τιποτα.Τελικα κατα την εβδομη μερα και αφου εγω για ορμονικους λογους καθαρα αλλα φυσικα και απο την επιθυμια μου να θηλασω το μωρο μου παθαινω μια ωραιοτατη καταθλιψαρα με πολυ κλαμα!Δεν ειχα αρνητικες σκεψεις κλπ ουτε ειχα πρβλημα με την φροντιδα του μωρου ισα ισα ημουνα πολυ συνεπης σε ολα μου απλα οταν εβγαζα με το θηλαστρο ισα ισα 20-30 μλ στεναχωριομουν και φανταζομαι ορμονικα δεν ητανε και οτι καλυτερο.Τελικα μειωθηκε τοσο πολυ σαν να μην υπηρχε ποτε.Μετα ανακαλυψα οτι οι μαιες που θα επρεπε να ειναι σουπερ ειδικες στο θεμα μου προτεινανε λαθος θηλαστρο.Ητανε για μαμαδες που εχουνε εδραιωσει γαλουχια και οτι εγω χρειαζομουν νοσοκομειακο θηλαστρο και να κανω αντλησεις ανα 2 ωρο τουλαχιστον.Που να βρω κουραγιο?Δεν εχω και βοηθεια με το μωρο παει ο θηλαμος.Το θεμα ειναι οτι πριν απο 1 μηνα εβαλα τον μπεμπη απο περιργεια στο στηθος να δω αν θα πιασει και οχι μονο επιασε αλλα θηλαζε για καμποση ωρα!!!!! :woohoo: Τρελαθηκα.Εγω ομως δεν ειχα σταγονα γαλα και φυσικα μετα απο ωρα βαρεθηκε και το αφησε!Δεν θα ξεχασω την αισθηση αυτη ποτε!Συγκινηθηκα παρα πολυ!Τον εβαλα στο στηθος γιατι συζητουσα με μια φιλη για το θεμα μου και μου λεει ποσο γεννηθηκε ο μπεμπης?Της λεω 2780 λογω προωρων συσπασεων μολις μπηκα στον 9ο!Γι'αυτο μου λεει δεν ειχε δυναμη στα σαγονακια του!και τελικα ειχε δικιο!τωρα που μεγαλωσε και τον εβαλα ρουφαγε σαν τρελουτσικο το μικρουλι μου!

Αυτη ειναι η ιστορια μου.Μην πανικοβαλλεσαι stasa_mich δεν συμβαινει σε ολες τις μαμαδες αυτο μην ανυσηχεις ολα καλα θα πανε!Θα ερθει με το καλο το μωρακι σου και θα το θηλασεις και ολα θα γινουν οπως θελεις εσυ!Αλλωστε εχεις και μας εδω!Καλη λευτερια να εχεις με ενα πονο!!!!!!!!!!!!!!! :P

Η απάντηση σε τέτοιου είδους καρακάξες είναι "Δεν έχω λεφτά τι να κάνω? Άσε που προτιμώ να τα μαζεύω και να πάρω κανα πουλοβεράκι τώρα στις εκπτώσεις" χαχαα... Το χιούμορ νομίζω ότι είναι αφοπλιστικό σε κάθε περίπτωση. GOODMORNING :woohoo:

Εγω θηλασα μονο 40 μερες δυστυχως... :(

Σιγουρα θα ζητησω βοηθεια για το δευτερο μωρακι μου οταν με το καλο ερθει.

Θα ανοιξω και θεμα στο μαμμυ "ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ" :)

Μαρακι και εμενα τετοιες βλακιε ςμου λεγανε...η παιδιατρος μου ομως και ο γυναικολογος μου βαλανε χερι. Ο Μικρος επινε συμπληρωμα δυο με τρεις ευδομαδες περιπου γιατι και λογω των ψευτοθηλων δεν επιανε καλα. Μετα με βοηθησαν πολυ τα κοριτσια εδω στο μαμυ, και οι συμβουλοι θηλασμου, πηρα μια τηλεφωνο, ηρθε, μου εδειξε καποια πραγματα, πεταξαμε τις θηλες, μου εδειξε εναν τροπο να το κανω, αυτοι με μαθανε και το ξαπλωτο θηλασμο, γιατι ειχα κανει καισαρικη και πονουσα.

Απλα θελει ενημερωση...και δυστιχως κανενας δε μας τη δινει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...