Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΧΑΜΗΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ-ΣΤΙΓΜΑ ΜΕΣΟΓ. ΑΝΑΙΜΙΑΣ

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις υποψηφιες μανουλιτσες. Πρωτα απ' ολα ευχομαι σε ολον τον κοσμο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, να εχουμε ολοι την υγεια μας, εμεις οι εγκυουλες με το καλο να κρατησουμε τα μωρακια μας στην αγκαλια μας και ολες οι γυναικες του κοσμου να καταφερνουν να φερνουν στον κοσμο πολλα γερα μωρακια.

Λοιπον.... Ειμαι στην 17 εβδομαδα και δοξα τω Θεο ολα πανε καλα. Σημερα εκανα γενικη αιματος, ουρων, εξεταση σιδηρου και φερριτινης. Ολα πολυ καλα εκτος απο τον αιματοκριτη που ειναι 29.8. Εχω το στιγμα μεσογειακης αναιμιας οποτε το αποτελεσμα ηταν λιγο-πολυ αναμενομενο. Απλα επειδη εχω το στιγμα δεν μπορω να παρω σιδηρο... Ουτων ή αλλως δεν χρειαζεται γιατι ο σιδηρος μου ειναι 120 και η φερριτινη 102. Παιρνω μονο filicine και ασβεστιο. Μου συνεστησε ο γιατρος καποια συμπληρωματα NEO-DICALETS λεγονται, τα οποια θε ξεκινησω την Πεμπτη.

Υπαρχει καμια απο εσας που αντιμετωπισε ή αντιμετωπιζει κατι παρομοιο? Βοηθησε καποια ειδικη διατροφη στο να ανεβει ο αιματοκριτης????? Απο την αρχη της εγκυμοσυνης υπεφερα απο εμετους πολλους, θα ελεγα οτι οτι ετρωγα και επινα το εβγαζα, με αποτελεσμα να χασω 4 κιλα. Ευτυχως εδω και 10 μερες τα συμπτωματα αρχισαν να υποχωρουν και εχω αρχισει να τρωω και να μην τα βγαζω ολα. Ισως και αυτη η πτωση οφειλεται στο οτι ο οργανισμος μου δεν επαιρνε σχεδον τιποτα απο τροφες.

Περιμενω νεα σας. Σας φιλω ολες γλυκα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχώς δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εγώ παρόλο που παίρνω συμπληρώματα σιδήρου και ο σίδηρος κι η φερριτίνη είναι πολύ καλά, ο αιματοκρίτης μου συνεχώς πέφτει. Απλά μου είπε η γιατρός μου να τρώω τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, πχ σπανάκι και μαρούλι, το ακτινίδιο, το μοσχάρι και πρόσφατα διάβασα ότι το βρασμένο αβγό είναι πλούσιο σε σίδηρο. Εγώ αυτό το μήνα ξεκίνησα αυτή τη διατροφή, οπότε τα αποτελέσματα θα τα δω τέλος του μήνα.

Με το καλό και καλή λεφτεριά!

Πασχαλιτσάκι,καλησπέρα και με το καλό να έρθει η στιγμή που θα πάρεις αγκαλιά το μωράκι σου .

Λοιπόν οσον αφορά την ερώτησή σου ,εχω μια φίλη η οποία είναι στην 27η

εβδ. και αυτή εχει το στίγμα καθώς και ο σύζυγός της και γι αυτό κατέφυγαν στην εξωσωματκή ,κατά τους πρώτους μήνες και εβδομάδες και

αυτή υπέφερε όπως και εσυ απο εμετούς και συν του οτι ο αιματοκρίτης

της έφτασε 22 παρακαλω, η κοπέλα έκανε μετάγγιση ,όμως απο την αρχή ο γιατρός της της είχε δώσει και σίδηρο και φυλλικό οξυ,

καθόλου δεν σταμάτησε να παίρνει σίδηρο ,έβαλε δυο μονάδες αίμα και

ο αιματοκρίτης της ανέβηκε στο 29 ,αυτή τη στιγμη απ οτι μου έχει

πει εχει 27 αιματοκρίτη βέβαια ορισμένες φορές αισθάνεται εξάντληση.

Είσαι ακόμα στην αρχή και το παιδί τραβάει πολύ αίμα απο εσένα αργότερα πιστεύω θα καταφέρεις και εσυ να το σταθεροποιήσεις λίγο

Τώρα για να σου είπε ο γιατρός σου οτι δεν χρειάζεται να παίρνεις σίδηρο κάτι θα ξέρει παραπάνω .

Στη διατροφή βοηθάει πολύ το κόκκινο κρέας,σπανάκι ,φακές .

Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου !!!

καλησπερα κοριτσακι και καλη λευτερια.απο οτι καταλαβα εχεις στιγμα.δεν μπορεις να κανεισ κατι γ αυτο οσο και καλα να φας οτι συμπληρωμα και να παρεις ειναι απο την φυση μας λογω του στιγματος να πεφτουν τα παντα.εγω εχω τρια παιδακια και στα τρεις εγκυμοσυνες μου εκανα μεταγγιση αιματος και παλι ο αιματοκριτης δεν ανεβαινε μονο λιγο αιμοσφαιρινη.φαντασου ειχε φτασει 21.5 αιματοκριτης και αιμοσφαιρινη 6.5.βεβαια εγω εχω μαθει με τετοιες τιμες και δεν ειχα προβλημα μονο λιγη ατονια.προσπαθησε να τρως καλα και να τσεκαρεις συνεχεια τον αιματοκριτη σου και να μιλασ με τον γιατρο σου.ελπιζω να μην φτασεις στο δικο μου σημειο .καλη εγκυμοσηνη να εχεις

καλησπέρα και απο μένα και με το καλό το μωράκι σου!!

και γω έχω το στίγμα,στην διαρκεια της εγκυμοσύνης μου δεν χρειάστηκε να κάνω μετάγγιση όπως ειδα στις παραπάνω απαντήσεις..έπαιρνα φιλισίν και έτρωγα κόκκινο κρέας αρκετο..ο αιματοκρίτης ειχε φτάσει μέχρι 29 αν θυμάμαι καλα..

Καλησπερα γλυκομανουλιτσες μου. Σας ευχαριστω πολυ ολες σας για τις απαντησεις σας. Θα προσπαθησω να τρωω αυτα που μου ειπατε οτι βοηθανε και θα παρω το συμπληρωμα που μου υποδειξε ο γιατρος και ιδωμεν.... Ελπιζω στην επομενη μετρηση να εχει ανεβει ο αιματοκριτης.

Για μενα δεν με πολυνοιαζει. Την Παναγια παρακαλαω να φυλαει το μωρακι μου, να το βοηθαει να μεγαλωνει στην κοιλιτσα μου και με το καλο να το κρατησω στην αγκαλια μου και το ιδιο ευχομαι για ολες σας.

Α! Χθες που μιλησα με μια ξαδερφουλα μου που γεννησε πριν απο 2 μηνες μου ειπε οτι βοηθαει πολυ ο χυμος ροδι. Θα τον δοκιμασω και αυτον, δεν εχω να χασω τιποτα.

Φιλακια σε ολες σας

kai egw epairna sidhro kai felicine katholh thn diarkeia ths egkumosunhs mou kai exw kai egw stigma mesogeiakhs anaimeias. me ta sumplhrwmata pantws eixa stathera se olh thn egkumosunh peripou aimatokrith 28...

auto pou eipes oti epeidh exeis to stigma den kanei na pareis sumplhrwma sidhrou prwth fora to akouw

ΚΟΥΚΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ. Ο ΑΙΜΑΤΟΚΤΙΤΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΗΜΟΥΝ ΣΤΝ 17η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ 32 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΣΙΔΗΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΟ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ.

Εγώ είμαι στην 21 εβδομάδα της εγκυμοσύνης και έχω το στίγμα. Εχω γύρω στο 27, 28 αλλά έχει πάει και 25 :( Ο γιατρός βασικά κοιτάει την αιμοσφαιρίνη. Το όριο για μετάγγιση είναι 8.5 και εγώ την τελευταία φορά είχα 8.2. Μου είπε να ξανακάνω μια γενική αίματος σε 15 μέρες και αν δεν ανέβει, θα κάνω μετάγγιση. Και δεν θέλω καθόλου να πάρω ξένο αίμα.. :(:( Εννοείται ότι παίρνω 2 filicine και ένα σίδηρο. Ο σίδηρός μου είναι πολύ καλός επειδή στην αρχή έπαιρνα 2. Πάντως με πιάνει υπνηλία πολύ και νυστάζω..

Οπως ειπα και στην αρχη ο αιματοκριτης μου ειναι 29.8 και η αιμοσφαιρινη 9.5. Ο σιδηρος (χωρις να εχω παρει καθολου) ειναι 120 και η φερριτινη 102. Ισως γι αυτο να μην μου δινει σιδηρο, αλλα απ' οτι θυμαμαι μου ειχε πει οτι εμεις που εχουμε το στιγμα δεν κανει να παρουμε σιδηρο, γιατι ουτως η αλλως τον εχουμε ανεβασμενο και αντι να μας κανει καλο το συμπληρωμα θα μας κανει κακο. Τι να πω..... Ο καθε γιατρος εχει την αποψη του.

Εσεις που ενω εχετε το στιγμα παιρνετε και σιδηρο, ποσος ηταν πριν ξεκινησετε το συμπληρωμα? Μηπως ηταν χαμηλος και γι' αυτο και σας εδωσε ο γιατρος σας?

Εμένα είχε πέσει πολύ ο σίδηρός μου στην αρχή της εγκυμοσύνης, ήταν μόλι 16! Και με 2 χαπάκια σιδήρου πήγε στο 125! Και η φεριτίνη επίσης είναι πολύ καλή. Δεν μου είπε ότι επειδή έχω το στίγμα δεν κάνει να παίρνω σίδηρο... :dry:

hello_kitty έγραψε:

Εμένα είχε πέσει πολύ ο σίδηρός μου στην αρχή της εγκυμοσύνης, ήταν μόλι 16! Και με 2 χαπάκια σιδήρου πήγε στο 125! Και η φεριτίνη επίσης είναι πολύ καλή. Δεν μου είπε ότι επειδή έχω το στίγμα δεν κάνει να παίρνω σίδηρο... :dry:

Μπορει εσενα γλυκουλιτσα μου να σου εδωσε γιατι ηταν ηδη χαμηλος και επρεπε να ανεβει σε ικανοποιητικα επιπεδα, ενω εγω ξεκινησα την εγκυμοσυνη με σιδηρο υψηλο.....

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=5&faqID=4737&la=1

Εδω διαβασα το εξης :

"Δεν συνιστάται η χορήγηση σιδήρου σε άτομα με μεσογειακή αναιμία καθώς έχουν περίσσεια σιδήρου. Το μόνο που μπορείτε να πάρετε- εάν χρειάζεται- είναι το φυλλικό οξύ. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι δεν θεωρείσθε ασθενής, επειδή έχετε το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας."

Προφανως τα συμπληρωματα τα δινουν οι γιατροι στις εγκυουλες που εχουν χαμηλο σιδηρο και πρεπει να τον ανεβασουν για να ειναι καλα αυτες και τα μωρακια τους, ενω ο δικος μου επειδη ηταν απο την αρχη σε καλα επιπεδα δεν μου δινει γιατι θεωρει οτι ειναι περιττος

Aλλο όμως να έχει κάποιος μεσογειακή αναιμία και άλλο το στίγμα. Είναι τελείως διαφορετικά..Με τη μεσογειακή αναιμία κάνεις κάθ μήνα μετάγγιση. Ενώ με το στίγμα έχεις πάντα χαμηλό αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνη.

Το ξέρω ότι μου έδωσε σίδηρο επειδή ήταν πολύ χαμηλός..ευτυχώς τώρα ισρρόπησε!

ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΚΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΙΤΙΝΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ.

Καλησπέρα! Εχω και εγώ στίγμα, είμαι στη 18η εβδομάδα και παίρνω από την αρχή της εγκυμοσύνης σίδηρο. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα εξετάσεις και είχα 29 αιματοκρίτη. Στη διατροφή πέρα από το μοσχάρι, σπανάκι, φακές και μπρόκολο πάρα πολύ σίδηρο έχει και το κρέας στρουθοκάμηλου! Εγώ δεν έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται αν και μου έχουν πει ότι μοιάζει σαν κοτόπουλο... αλλά θεώρησα καλό να μοιραστώ την πληροφορία αυτή μαζί σας!

• 13 years later...
στις On 5/1/2010 at 11:49 ΜΜ, ο/η juliana είπε:

καλησπέρα και απο μένα και με το καλό το μωράκι σου!!

και γω έχω το στίγμα,στην διαρκεια της εγκυμοσύνης μου δεν χρειάστηκε να κάνω μετάγγιση όπως ειδα στις παραπάνω απαντήσεις..έπαιρνα φιλισίν και έτρωγα κόκκινο κρέας αρκετο..ο αιματοκρίτης ειχε φτάσει μέχρι 29 αν θυμάμαι καλα..

Καλημέρα!!να ρωτήσω κάτι?πως μπορούμε να ξέρουμε αν έχουμε στίγμα?ο ένας από τους 2 ανάμεσα στο ζευγάρι πρέπει να κοιταχτει?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...