Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα..

Η μικρή μας κόρη είναι 9 μηνών . πήγαμε χτες στο γιατρό και είναι 7600. Παίρνει βάρος αργά αργά. Από τον προηγούμενο μήνα πήρε 300 γραμμάρια. Τον Οκτώβριο πέρασε και μια ωτίτιδα που μας πήγε λίγο πίσω. Το χρυσό μου τρώει καλά και είναι και ήρεμη κοιμάται όλη τη νύχτα και ευδιάθετη πάντα. Απλώς είναι λίγο αδυνατούλα. Εμείς τη λέμε τσίχλα!

Τον άλλο μήνα που θα πάμε καλό είναι να είναι 8 κιλά. Αν όχι θα κάνουμε προληπτικά εξετάσεις αίματος. Η μεγάλη μου κόρη στην ηλικία της ήταν 9500 κιλά!! Κορίτσια τα δικά σας τα μωρά πόσο είναι???

Δημοσίευση

Καλημέρα MariaIoanna!

Σαν εμπειρη μανούλα θα ξέρεις οτι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα παιδάκια μεταξύ τους. Καθένα έχει τη δική του ανάπτυξη.

Ωστόσο αν ανησυχείς, γιατί δε ρωτάς τον παιδιατρό σας;

Η δική μου κορούλα 12 μηνών ήταν 8900. Τα βιβλιάρια υγείας που δίνουν στα μαιευτήρια, λένε οτι το κατώτατο φυσιολογικό όριο βάρος σε αυτή την ηλικία είναι τα 9000.

Ο άντρας μου είχε ανησυχήσει πάρα πολύ και μονίμως έπρηζε τον παιδίατρο με το βάρος της μικρης, ο οποίος παιδίατρος έβρισκε το βάρος της μικρής μια χαρά.

"Και τι θες;" του είπε "να δίνεις τώρα λεφτά να την παχύνεις και αύριο μεθαύριο να δίνεις λεφτά για να την αδυνατίζεις;" χαριτολογώντας :)

Εφόσον το παιδάκι σου τρώει καλά, είναι ήρεμο και ευδιάθετο γιατί ανησυχείς τόσο;

Αντε να δεις που στην επόμενη μέτρηση θα την δεις και πιο παχια! :)

Δημοσίευση

Sissio μου σε ευχαριστώ!

Κι εμάς ο παιδίατρος δεν ανησυχεί. Απλώς τις εξετάσεις που έτσι κι αλλιώς θα κάναμε στο 12ο μήνα ας τις κάνουμε λίγο πιο νωρίς.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτά θα έλεγα κι εγώ σε όποια μανούλα είχε το δικό μου θέμα.. αλλά δεν ξέρω γιατι με αγχώνει τόσο. Χαζομάρα μου το ξέρω. Εμάς η μαμά μου (εμένα και την αδερφή μου) από μωρά μας έχει δώσει ένα σωρό βιταμίνες να ανοίξει η όρεξη γιατί πάντα είμαστε πιο κάτω από τα φυσιολογικά όρια!! χαχαχα

Αχ την καταλαβαίνω τη μανούλα και το μπαμπούλη μας που μέχρι και τώρα μας λένε "Φάε Φάε!! αχ γιατί δεν τρώτεεεε???"

Δημοσίευση

αχχχ τι λες τωρα για κιλα!!!!!!

ο γιος μου ειναι 17 μηνων και ειναι 9800!!!!!! παιρνει καθε μηνα 300-500γρ το πολυ και το λιγοτερο που εχει παρει ειναι 150 πριν 3 μηνες

δεν ανησυχουμε γιατι ειναι απολυτα φυσιολογικο και καθολου παθολογικο μιας και πρεπει να παιρνει μεχρι 1 κιλο τον μηνα.

εσεις την λετε τσιχλα...εμεις που του του φοραμε ρουχα για 12 μηνων παιδι και του ειναι μεγαλα??????

μην κανεις το λαθος να συγκρινεις δεν ειναι κανενα παιδι το ιδιο με το αλλο.αυτο το εκανα κι εγω οταν εβλεπα αλλα παιδακια στρουμπουλα στρουμπουλα και ελεγα ο δικος μου ποτε θα παρει????

δεν παιρνει ομως ειναι το σκαρι του που λεμε τετοιο παιρνει λιγο λιγο και με το ζορι παραπανω δεν γινεται οποτε το δεχτηκα.

εφοσον καθε μηνα στον ελεγχο μας ειναι καλα τρωει ολο του το φαγητο,πινει 500lm γαλα την ημερα ειμαι ησυχη.τωρα του καναμε και το τσεκαπ(γενικες αιματος και ουρων)και ηταν ολα ΤΕΛΕΙΑ!!!

Δημοσίευση

Ισως γι' αυτό. Εμένα και την αδερφή μου ποτέ δε μας πίεσε για φαγητό η μαμά μου και ακόμα και τώρα όταν ακούει για βιταμίνες εκνευρίζεται. Είναι και θέμα βιωμάτων. Τώρα που το αναφέρεις, θυμήθηκα οτι η πεθερά μου ακόμα και τώρα που ο μεγαλύτερος γιος της είναι 35 χρόνων, μόνη της έννοια είναι αν έχει φάει, τον βρίσκει συνέχεια αδύνατο, τον μπουκώνει και στο τέλος τσακώνονται. Χα χα (σ.σ. είναι εργένης).

Γι' αυτό και ο άντρας μου τρελαινόταν όταν έβλεπε οτι η μικρή ήταν αδύνατη και έσκαγε. Και ακόμα είναι αδύνατη. Είναι 17 μηνών και είναι και δεν είναι 10 κιλά.

Δημοσίευση

Εμενα τα κιλα της κορης μου τα ξερεις!

Να μην ανχωνεσαι!

Καθε μηνα περνει 350 γραμ.

Δεν με ανυσηχει καθολου το βαρος!

Εμενα με ανυσηχει το οτι υψος και περιμετρο κεφαλης δεν πηρε καθολου! :(

Δημοσίευση

ειναι αναλογα στο παιδι εμενα ο μικρο σ ειναι 6 μηνων και ειναι περιπου 7500 κιλα αλλα εγω οταν ημουνα μωρο ημουνα 7600 12 μηνων και μια χαρα ημουν απλα ηταν το σκαρη μου τετοιο και δεν επαιρνα ευκολα βαρος οπωσ και τωρα

Δημοσίευση

Καλησπερα, τα παιδια μας οπως τα γραφεις εχουν τις ιδιες διαστασεις.Εγω θα του κανω εξεταση αιματος τον αλλο μηνα, προληπτικη ετησια οπως και στον μεγαλο ασχετο με τα κιλα.Εμενα να φανταστεις σε αυτη την ηλικια τρωει περισσοτερο απ οτι ετρωγε ο Θανος..και ομως ειναι μικροτερος.

Μην ανησυχεις, οι γιατροι πλεον δεν θελουν χοντρα μωρα!

Εγω ξερεις που το αποδιδω?Στο οτι ο μικρος ειναι πιο δραστηριος γιατι βλεπει τον θανο και ειναι συνεχεια στα ποδια του.Ενω τοτε ο θανος επαιζε μονος του αλλα οχι τοσο πολυ γιατι βαριοταν.

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

Μόλις γυρίσμαε από τον παιδίατρο και είμαι πολύ χαρούμενηηηη!!

Από 23/12 η Φαίδρα μας πήρε 250 γραμμάρια!! Γιούπιιιιι

Πάει παρα πολύ καλα και μάλιστα ο παιδίατρος μου την είπε που ανησυχώ τόσο πολύ για τα κιλα΄της γιατί το μωρό μου είναι μια χαρούλα!

Και του είπα ότι εδω και 2-3 μέρες δεν τρώει τι φρουτόκρεμα. Και με ρωτάει Τι κάνεις??? Και λέω της πατάω το στόμα και την μπουκώνω. Και μου είπε να μην την ξαναπατήσω γιατί θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. θα βλέπει κουτάλι και θα κλαίει. Αφού τρώει τα υπόλοιπα ε μπορεί να την βαρέθηκε. Της δίνω όμως μπανανίτσα στο χεράκι και τη γλύφει και χαίρεται!! Όλα καλά λοιπόν!! Μας έφυγε τελείως και το υγρό από τα αυτάκι και όπου να ΄ναι σκάνε μύτη και τα δυο μπροστινά μας δοντάκια!! χιχι!! Είμαστε 7850γρ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...