Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ημουν χαρούμενη

Recommended Posts

@ngel έγραψε:

Σκοπός μου δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν αλλά δεν μπορώ να μην απαντάω σε ορισμένα πράγματα γιατί θα δυσαρεστήσω

κάποιους.

Φυσικά και εχω διαβάσει όλες τις δημοσιεύσεις απο την αρχή και μετά

υπέβαλα την δική μου .

tirogaridaki έγραψε:

Το παραπάνω απόσπασμα που εγώ βλέπω δημοσιευμένο δηλώνει και προσωπικές πεποιθήσεις οσον αφορά το θέμα, απο τη στιγμή που λεει "δεν μου ακούγεται και λάθος ...." .

και ναι εχω διαβάσει και την αποψή σου οτι είσαι κατά αυτου του

πράγματος αλλά απο την άλλη φάσκεις και αντιφάσκεις ,ναι μεν είμαι κάτα αλλά "δεν μου ακούγεται και λάθος" μπορεί εσύ να εννοούσες κάτι άλλο αλλά εγω που το διαβάζω, αυτο καταλαβαίνω ,και να σου πω κιόλας

απόρησα που εσύ έγραψες κάτι τέτοιο.

Καποια πράγματα είτε τα δέχεσαι είτε οχι δεν υπάρχει μέση όδος.

Απο τη στιγμή που δεν θα έκανες ποτέ ενα πράγμα δεν σου περνάει ούτε σαν σκέψη απο το μυαλό ,να το αναφέρεις και να το ψιλοαποδέχεσαι για

τους άλλους ,και επίσης πολλά παιδιά δεν έχουν αναγνωριστεί και έχουν ζήσει την απόρριψη απο τον πατέρα τους και όμως προχώρησαν στη ζωή τους και δεν θα αναφερθώ στους επώνυμους που λεει κάποια κοπέλα

παραπάνω ,αλλά σε απλούς ανθρώπους οι οποίοι εχουν προσπαθήσει αν μη

τι άλλο να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο στα δικά τους παιδιά και έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν φτιάξει τη ζωή τους όπως τη θέλουν και χρωστούν ευγνωμοσύνη σε αυτή την ηρωίδα μάνα που πήρε πάνω της όλο

το βάρος της ανατροφής ενός παιδιού .

Σε αυτό που απαντώ εγω είναι στη άποψη τη δική σου που την έχεις γράψει στο τέλος και είναι στο πρώτο ενικό οι φράσεις που έχεις γράψει και οχι στις δυο υποθέσεις που έχεις βάλει πιο νωρίς,για ξαναδιάβασε το λίγο πάλι.

Και πιστεύω οτι αρκετά κορίτσια το διάβασαν αλλά δεν είχαν το χρόνο να απαντήσουν αλλά απ οτι διάβασα και πιο πάνω και άλλα κορίτσια

βρίσκουν κάποια πράγματα λάθος απο αυτά που έγραψες .

Επίσης επαναλαμβάνω οτι σκοπός μου δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση

με κανέναν ,απλά πρέπει ο καθένας να προσέχει τι γράφει και να το ξαναδιαβάζει πρίν το δημοσιεύσει όταν πρόκειται για τόσο σοβάρα θέματα .[/quote:2qs0iwyw]

Kοιταξε, εννοείται πως ο σκοπός μας δεν είναι να τσακωθουμε και σου το έδειξά άλλωστε και με τον τρόπο που απάντησα. Άλλά και άποψη μου να ήταν ότι η έκτρωση στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να ήταν ιδανική , δεν ενοχλώ κανέναν παρά τα ίδια μου τα παιδιά που ίσως κάποια στιγμή νιώσω ότι είναι ανεπιθυμητα , δηλαδή δε θα λογοδοτήσω σε κανέναν αν η άποψή μου είναι αυτή..από τη στιγμή που κάτι παραμένει νομιμο. ΌΜΩΣ..δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά ενννουσα οτι δεν θαμου φαινόταν και περίεργο να το έκανε πράξη μια κοπέλα προκειμένου να ξεφύγει και δεν θα την κατέκρινα κιολας..αφου έμλεξε που έμπλεξε τα μπουτια της έτσι..λογικό είναι να έβρισκε και μια τέτοια λύση στο προβλημά της..ίσως και απο κάποιους , σίγουρα όχι από τις περισσότερες στο μάμμυλαν όπως άλλωστε και σε μένα , να ήταν επίσης αποδεχτή μια έκτρωση. Αυτό λέω. Επίσης δε με ενοχλεί το ότι πολλες κοπέλες δε συμφωνουν μαζί μου..δεν είναι σκοπός μου να βρω σύμφωνους με μένα ανθρώπους, αλλά να πω τη γνώμη μου και την οποία υποστηρίζω συμφωνα με τις δικές μου πεποιθήσεις . Και μάκάρι να ακουγονται πολλές εναλλακτικές ώστε να μπορεί κάποιος να διαλέξει αυτή που του ταιριάζει καλύτερα σαν λυση..στην συγκεκριμένη περιπτωση όμως..λίγες ειναι οι εναλλακτικές που πρέπει να διαλέξει η συγκεκριμένη κοπέλα η οποία ας μην ξεχνάμε δεν μας ζήτησε καν τη γνώμη μας..η φίλη της τη ζήτησε. Οπότε εμείς ότι λέμε είναι πιο πολύ..<<κουβέντα να γίνεται>> χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι απόψεις μας δεν στηρίζονται πάνω σε λογικά και σωστά σκεπτόμενες βάσεις , ο καθένας πάντα με τις δικές του πεποιθήσεις. Και το τόνισα πάρα πολλές φορές..για μένα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος...όλα έιναι υποκειμενικά..εκείνη θα διαλέξει τι είναι αυτό που την κάνει να νιώσει καλύτερα, να νιώσει ότι δίνει λύσει στο πρόβλημά της, ακόμη κι αν αυτό λέγεται έκτρωση..΄(λέμε τώρα, κάτι που ειπώθηκε μόνο από μένα ως λύση (όχι όμως ως προτεινόμενη)που τόσες άλλες γυναίκες έχουν δώσει..δηλαδή μια πραγματικότητα και μονο)..φιλικά :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

AngelMama έγραψε:

liberty81 έγραψε:

Αν πραγματικά μία μάνα έχει αποφασίσει να μεγαλώσει όπως πρέπει

το παιδί της βρίσκει τη δύναμη και τα κάνει όλα.

Άνετα θα μπορούσα να είχα πέσει σε κατάθλιψη, να τα είχα βάψει μαύρα, να να να....

Δεν είχα τα περιθώρια να το κάνω... είπα...

αποφάσισες να φέρεις ένα παιδί στο κόσμο και θα κάνεις αυτό που πρέπει!

Δεν με πήρε από κάτω. Ζούσα και ζω την υπέρτατη ευτυχία με αυτό το παιδί και ευχαρσιτώ κάθε μέρα το Θεό που τον γέννησα.

Δεν θα το άλλαζα με τίποτα και φυσικά δεν έχω μετανοιώσει για τίποτα.

Βέβαια με τη γέννηση του παιδιού μου δεν αποσκοπούσα κάπου...

δεν κράτησα δηλαδή το παιδί για να με παντρευτεί. Για εμένα είχαν

τελειώσει όλα πριν ακόμα κλείσω τον 1ο μήνα της εγκυμοσύνης.

Ήταν μια συνειδητότατη απόφαση!

Αν ενοχλεί κάποιους ότι δεν είναι αναγνωρισμένος, αυτό είναι

δικό τους πρόβλημα και λυπάμαι πολύ που ακούω από νέες κοπέλες τέτοια λόγια. Το παιδί μου έχει το επίθετο μου και όνομα πατρός το όνομα του πατέρα μου (ο οποίος δεν είναι στη ζωή) και είμαστε πολύ περήφανοι γαι αυτό γαιτί είμαι σίγουρη πως αν ζούσε θα τον είχε σα παιδί του.

Αν θεωρούν κάποιοι πως το δικό μου το παιδί θα είναι παραβατικό επειδή θα μεγαλώνει χωρίς πατέρα, ας σκεφτούμε λίγο πόσα παιδάκια που έχουν και τους δύο γονείς έχουν κάνει πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουν. Τουλάχιστον το παιδί μου μεγαλώνει σε ένα σπίτι χωρίς καβγάδες, με τη μαμά, τη γιαγιά και τους δύο θείους με απόλυτη αφοσίωση και αγάπη από όλους!

Με όλα αυτά θέλω να πω πως τίποτα δεν είναι απόλυτο και

τίποτα δεν είναι ίδιο με το άλλο.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική!

Αυτά... πάω να την πέσω!

Σας φιλώ![/quote:14gpeqsr]

Αντζελ μάμα αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί έτσι ένα παιδί μονο και μονο επειδή δεν έχει μπαμπα..όμως δυστυχως είναι πιο εαυλωτο σε πολλους ανθρώπους που δε θα κολλήσουν να του προσάψουν ενα σωρό επίθετα και παρατσουκλια...κι αν μπορεί μια μητέρα να το αποφυγει είναι καλύτερα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άξια συγχαρητηρίων όταν αναλαμβάνει να είναι μανα και πατέρας μαζί..πιστεύω όμως και διορθώστε με αν κάνω λάθος, πως αν μπορεί μια μαμά να το αποφύγει είναι ακόμη καλύτερα..που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για την καλύτερη ένδειξη ωριμης μητέρας που ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει..αλλά το ακριβώς αντίθετο.,.αν λοιπόν η ιδια δεν μπορεί να σώσει ηθικά τον εαυτό της..πως θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να το βοηθησει να ορθοποδήσει σε μια κοινωνία που πληγώνει;

κοριτσια παραπηραμε φορα νομοιζω.τι θα πει να το κρατηση κριφω και μποριε να ευτηχηση? πιστευω στον θεο και αφου δεν θελω μα με κρινουν δεν κρινω.απλα λεω οτι ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο η αλειθεια θα φανεροθη οπως και να εχει ,για υτο κατα δικη μου γνωμη ειναι να το πει μονη της στον αντρα της παρα να το μαθη απο αλλου.γιατι εδω που τα λεμε χωρης παρεξηγησης μον κρυφω δεν εμεινε,καθωμαστε ολες μας και το ζηζταμε χωρης βεβαια ονοματα αλλα ποτε δεν ξερεις τι γηνεται.τελως παντων.απο την στηγμη που πειρε την αποφαση να κερατοση το στεφανη της να παρει την αποφαση να το πει στον αντρα της,και μπορει που ξερουμε ειμεις να την συνχωρεση κιολα.που για εμενα μακαρι να το πει η ιδια και να την συνχωρεση ο αντρας της.και ολλα οκ :)

ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΑΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΣ...

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ... ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΑ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ Ή ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ 99% ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗΣ ΤΕΘΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΛΛΗΜΑ... ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ!!! (ΤΙ ΤΡΟΠΟ? Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ...)

ΕΣΥ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΦΙΛΗ... ΑΛΛΙΩΣ, ΑΣΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΗΔΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!

Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα.. Με το Μαράκι στο σπίτι και με τη δουλειά στο γραφείο δεν μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο!

Στέκομαι στο τελευταίο ποστ της AngelMama...

Σίγουρα δεν θα είναι το καλύτερο για το παιδί μου να μεγαλώνει χωρίς πατέρα (... αλλά δεν θέλω να το λέω αυτό, γιατί κάποτε μπορέι να βρεθεί κάποιος που να αγαπήσει και εμένα και το παιδί μου),

αλλά έτσι είναι η ζωή.

Είναι σκληρή.. και θα μάθει από μικρό να την αντιμετωπίζει.

Θα σταθώ σε αυτό και εύχομαι κοπέλα μου να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος και να σταθεί πλάι στο παιδί σου σαν αληθινός πατέρας.. Ναι, δεν είναι ουτοπικό αυτό που γράφω, υπάρχει αυτή η περίπτωση, ένας άντρας να αγαπήσει εσένα τόσο μα τόσο πολύ που θα αγαπήσει μαζί με σένα και το παιδί σου!

Και η μόνη σκληρή πλευρά της ζωής που θα γνωρίσει το αγγελούδι σου, να είναι αυτή, ότι μεγαλώνει χωρίς πατέρα, ή μάλλον, χωρίς τον βιολογικό του πατέρα.

κοριτσια θα ήθελα να γράψω και εγώ την αποψη μου για το θέμα αν και εδώ κολλάει η παροιμία(δυο γαϊδαροι μαλώνανε σε ξένω αχυρώνα ).Τεσπα.

Βασικά πιστεύω ότι η φίλη τησ liberty είναι ψιλοσυνειδητοποιημένη για το τι θέλει να κάνει.Ολεσ οι κινήσεισ τησ αυτό υποδεικνύουν.(εμεινε εγκυοσ με τον πρωην αρα οι προφυλάξεισ ήταν ανεπαρκεισ),Ενώ με το σύζυγο έπερνε προφυλάξεισ και γι αυτο είναι σίγουρη για το ποιοσ είναι πατέρασ του παιδιού.Οταν θεώρησε οτι πέτυχε εγκυμοσύνη πήγε και με τον άνδρα τησ ελέυθερα για να είναι καλυμένη και με αυτόν.Αρα θέλει επανασύνδεση με τον πρώην οπότε και την επιδίωξε , πιθανόν γιατί είναι ερωτευμένη-κολλημένη με αυτόν, αλλα ταυτόχρονα εξασφάλισε στην παρούσα φάση και τη σταθερότητα του νόμιμου συζύγου.Που σημαίνει ότι αν δεν τησ καθίσει η επανασύνδεση με τον πρωην θα μείνει στη σιγουριά και την ασφάλεια του νυν ( κρατώντασ αυτό το τεράστιο μυστικό).Οπότε δεν νομιζω ότι θα επηρρεαστεί ουτε από τη γνώμη τησ φίλησ τησ απλά ίσωσ ήθελε να το βγάλει από μέσα τησ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ένα τέτοιο μυστικό κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί και θα πληγώσει- προδώσει και το παιδί και τον συζυγό τησ.

Το βασικό είναι αν το έχει πει στον πρωην..Αν ισχύει αυτό τοτε πιστεεύω οτι σίγουρα θα αποκαλυφθει κάποια στιγμη.Οπότε με τισ κινήσεισ τησ το μόνο που θα καταφέρει είναι να τα χάσει όλα με μια μικρή καθυστέρηση.Και λυπάμαι το σύζυγό τησ γιατί στην ουσία αυτό που πάει να κάνει είναι να τον εξαπατήσει κυρίωσ οικονομικά.

Αντζελ μαμα καλά έκανες και τα έβγαλες όπως λες..αλλά και εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι..ουδέποτε και ήλπιζα ότι θα φαινόταν και από τα λόγια μου αλλά μάλλον δεν..δεν πρόσέβαλα μια μητέρα για τις επιλογές που κάνει ως προς το να μεγαώσει το παιδί της. Κυρίως γιατί ξέρω πως δεν υπάρχει το απόλυτο . Σε καμία κουβέντα που έχω πει δεν είμαι απολυτη. Ουτε υποστηρίζω ακράδαντα ότι το παιδι πρέπει σώνει και καλά να αείναι αναγνωρισμένο , ουτε τη γνώμη μου την ίδια ..νομίζω πως δεν ήρθα σε αντπαράθεση με καμία κοπέλα για το τι συμβουλεύει η καθε μια..άλλωστε απόψεις είναι αυτές. Απλώς θεώρησα σωστό από τη στιγμή που έκανε αυτή την χαζομάρα και δεν πρόκειται για ώριμο άτομο και ο άντρας της δε δείχνει να είναι και κανένας σατράπης, μάλλον κάποιος καλοκάγαθος αν και εικασίες κάνω μονο, να μείνει εκεί που είναι ώστε να <<αποφύγει>> κάποια άλλη λύση(σου απαντώ κιόλας σε αυτό που με ρώτησες) που δε θα ωφελήσει και τόσο το παιδί..θέλω να πω πως ένα παιδί , αν ΄ρωτάς ποιο είναι το καλό του πιστεύω μια οικογένεια..και ο μογονεικός ρόλος δεν είναι ο ιδανικός..όχι ότι ειναι κατακριτέος!!αλλά για ενα παιδί είναι το καλύτερο δωρο που μπορέι να έχει στη ζωή..'ετσι πιστεύω εγώ..(χωρίς να υποτιμώ το ρόλο το δικό σου ή καθε άλλης μάνας που μεγαλώνει το παιδί της μονη της!τέτοιες γυναίκες είναι ηρωίδες..) όμως ..σου φαίνεται από τις πράξεις της η γυναίκα αυτή έτοιμη να γίνει ηρωίδα;; Όχι..μάλλον ανωριμη..και σαν ανώριμη που είναι και όχι και τόσο διατεθειμένη να φερθεί και στην πορεία ώριμα (ναι...πολύ πιθανο και το παιδί να καταλήξει στη γιαγια ή σε ίδρυμα...εδώ έκανε αλλα κι άλλα σε αυτό θα κολλήσει;; μην γελιόματε!) θεωρησα και θεωρώ οτι καλύτερη λύση είναι ναι να πει ψέμα και να κάτσει εκέι που είναι να κάνει οικογένεια με τον άντρα που έχει παντρευτεί και να βάλει μυαλό για να ειναι και μικρό το κακό! ΚΑι ναι αν θέλει..το μυστικό μπορεί να κρατηθεί μυστικό!! Πιστεύω ότι ξεκαθάρισα πολλά κομμάτια που έδειχναν μια λαθεμένη εικόνα για την άποψή μου. Και τα συγχαρητήρια δεν τα είπα έτσι..για να τα πω..όταν τα λέω τα λέω και τα εννοώ για ΄κάθε μάνα που παλεύει να μεγαλώσει το παιδί της ή τα παιδιά της με όλη της την ψυχη..

Σισσιω΄...εκτός από όλα αυτά βάζουμε και τη φαντασία μας!!Και η φαντασία..μπορεί να φτιάξει του κόσμου τα ιδανικά σενάρια..η ζωή είναι πιο απλή, πιο ρηχή , πιο προσγειωμένη...κάποια πράγματα δεν είναι μονο μαυρο ή άσπρο..μπορεί να είναι και μπεζ, ροζ..πορτοκαλί...ότι θέλει ο καθένας μας βάζει και κάνει στη ζωή του...και δε θα δώσει λόγο σε κανέναν..

Τυρογαριδάκι μου, ακόμα και οι μονογονεϊκές οικογένειες,

οικογένειες λέγονται.

Νομίζω ότι το ξεκαθάρισα πιο πάνω ότι σαφώς

το ιδανικό είναι να υπάρχουν και οι δύο γονείς, αλλά σε κάποιες

περιπτώσεις δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Όσο για το τι θα κάνει η εν λόγω κοπέλα αυτό δεν το ξέρω.

Ας λύσει μόνη της το πρόβλημά της.

Εγώ είπα την άποψή μου για το θέμα της αναγνώρισης και του ιδρύματος.

Η κάθε ιστορία είναι διαφορετική.

Οι λόγοι που καθορίζουν αυτές τις καταστάσεις είναι διαφορετικοί...

Και κάτι ακόμα... μην έχουμε στο μυαλό μας

μονογονεϊκες οικογένειες τύπου "παρατράγουδα".

Διάφορα ευτράπελα έχουν συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Οικογένειες με πολύ καλό μορφωτικό, πνευματικό και οικονομικό

επίπεδο.

AngelMama έγραψε:

sweetmammy μου, αν σου είναι εύκολο, μπορείς να μου πεις

τι σημαίνει "μη ιδανικό" περιβάλλον;;;

γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς..

Να σου εξηγησω...!!!

Ενα παιδι ερχομενο στον κοσμο απο μια μανα η οποια ενω ηταν παντρεμενη πηγε με αλλον, και εμεινε εγκυος, ειτε αποφασισει να πει την αληθεια στον αντρα της ειτε του το κρυψει (πραγμα που το θεωρω το λιγοτερο απαραδεκτο) θα μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον χωρις ηθικα διδαγματα... τι θα εχει να λεει αυτο το παιδι για την μανα του αργοτερα...;;;

Δεν αναφερομουν στην περιπτωση να το μεγαλωσει μονη της... !!!

Αν παντως ο αντρας της την παρατησει θα εχει χιλια δικια, και κινδυνευει να την παρατησει και ο εραστης της, σε περιπτωση που θεωρησει την εγκυμοσυνη ανεπιθυμητη...!!! Που το θεωρω επισης απαραδεκτο... αλλα συμβαινει...!!!

kalispera kai apo mena!!

den exo diavasei ola ta post..alla genika osa kai na diavasa..emeina anaudi!polu duskoli fasi vre paidi mou....!genika exo mathei stin zoi mou na min katigorv kai na min krino kai enas logos parapano tora pou etoimazomai na gino mama..!apla einai ligo periergo olo auto..giati ok..oles edo mesa eixame proin..pos na to kanoume..den fytrosame..eixame kai parelthon kai vlakeies kaname kai ena soro,otan omos apofasizeis na pantreuteis,ipotithetai oti exeis afisei piso sou to parelthon sou kai koitas to spiti sou kai ton andra sou,ola ta alla ta afineis piso.sigoyra exoume anaminiseis kai pragmata pou exoume na thimomaste..ala mexri ekei..!

tora ena paidi ti ftaiei..kai poso mallon otan einai agenito!!trelainomai stin idea...den xero re paidi mou..emeis oi anthropoi..eimaste perierga plasmata...den xero ti na po..ti kanoume..ti skeftomaste...xero mia paromoia istoria..kai telika to kratise kryfo...ayti i kopela etsi kai kanei tetoio pragma..peite mou ti zoi tha zei...!oso kai anaisthiti na einai...i timoria tis tha einai oi tipseis kai i idia i zoi...

ti na po..

na tin fotisei o theos...

AngelMama έγραψε:

Τυρογαριδάκι μου, ακόμα και οι μονογονεϊκές οικογένειες,

οικογένειες λέγονται.

Νομίζω ότι το ξεκαθάρισα πιο πάνω ότι σαφώς

το ιδανικό είναι να υπάρχουν και οι δύο γονείς, αλλά σε κάποιες

περιπτώσεις δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Όσο για το τι θα κάνει η εν λόγω κοπέλα αυτό δεν το ξέρω.

Ας λύσει μόνη της το πρόβλημά της.

Εγώ είπα την άποψή μου για το θέμα της αναγνώρισης και του ιδρύματος.

Η κάθε ιστορία είναι διαφορετική.

Οι λόγοι που καθορίζουν αυτές τις καταστάσεις είναι διαφορετικοί...

Και κάτι ακόμα... μην έχουμε στο μυαλό μας

μονογονεϊκες οικογένειες τύπου "παρατράγουδα".

Διάφορα ευτράπελα έχουν συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Οικογένειες με πολύ καλό μορφωτικό, πνευματικό και οικονομικό

επίπεδο.

΄

Μα εγώ δεν είπ κάτι τέτοιο..συγγνώμη αλλά νομίζω πως επειδή είσαι σε αυτή τη φάση ότι δηλαδή μεγαλώνεις μονη το παιδάκι σου , το παίρνεις λίγο προσωπικά το θέμα. Αν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτο σου δε θα πρέπει να σε ενοχλουν και να σου κάθονται στραβά τα όσα λέγονται περι μονογονεικών οικογενειών..κακώς παίρνεις στραβά τα λεγόμενά μου..δε θα πρεπε γιατί δεν έχω σκοπο να κρίνω ένα τέτοιο θέμα. Απλώς επειδή μπορεί να αποφύγει κάτι τέτοιο γιατί να μην το κάνει;Ειδικά αν ο άντρας της είναι αξιολογος συντροφος...και επειδή όπως λες κι εσύ κάθε περίπτωση είναι διαφορετικοί και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και πολλά παιδιά έχουν βρεθεί να τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες, πολλα παιδιά έχουν βρεθεί να μεγαλώνουν σε ιδρύματα ή να χαρακτηρίζονται ως νόθα απο κακόβουλους ακόμη και απο το συγγενικό περιβάλλον ..κι εκεί είναι το κρίμα το μεγάλο!!και ένα σωρο άλλα παραδείγματα (κακοποιησης από τον γκόμενο κτλ κτλ κλτ )γιατί να μην το αποφύγει όλο αυτό; Κι επειδή θα μπορουσε κάλλιστα αυτή η κοπέλα έτσι όπως δέιχνει να μην έχει ηθικους φραγμους , ίσως το να δημιουργήσει μόνη της μονογονεική οικογένεια να μην είναι και η καλυτερη ιδέα ..ουτε και το καλυτερο περιβάλλον να μεγαλώσει ένα παιδί...δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ιδανικοι να πάρουν πάνω τους έναν διπλό ρόλο μαμά κ μπαμπα!

Συγγνώμη κορίτσια αλλά επειδή εγώ ήδη κατέθεσα τις απόψεις μου δε θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα!!:) Καλή συνέχεια.

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Κ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΄΄ΜΑΜΑΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΕ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Κ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ

ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ....''

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ,ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΠΙΑ...

Κ ΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Κ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΟ,Κ ΩΡΕΣ

ΩΡΕΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΟΝΙΟ ΠΑΡΑ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Κ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ!!!

Κ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ Κ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ

ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΘΙΚΕΣ(ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ

Κ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ)

Κ ΤΟ ΟΤΙ ΚΕΡΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Κ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Κ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΑΛΜΑ!!!!!

Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝΕ ΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ

ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ Κ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ Κ

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!

Κοριτσια καλησπερα.Θελω να σας δειξω μια αλλη πλευρα-οχι αυτην της ηθικης αλλα αφου εχει κανει ερωτικη σχεση εκτος γαμου χωρις προφυλαξη φανταστητε να εχει κολλησει τπτ στον αντρα της.Δυστυχως ο κοσμος μας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος κ ζουμε στην εποχη του aids κ της εξαρσης των αφροδισιων τι ανευθυνοτητα ειναι αυτη!Τι να πω δλδ πηγε πρωτα ελευθερα με ναρκομανη κ μετα με τον αντρα της?Συγγνωμη αλλα αν ημουν αντρας της οχι να την συγχωρουσα αλλα δεν ξερω μεχρι που θα εφτανα.Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να τη συγχωρεσει.Στην περιπτωση που δεν το πει σκεφτειτε μετα απο 20-25 χρονια να ερωτευτει το παιδι της ετεροθαλη αδερφο,-η του ή να χρειστει αιμα κ να μην μπορει να δώσει ο πατερας?Καλα θα μου πειτε........ μονο στις ταινιες αλλα δεν ξερεις καμια φορα τι μερα σου ξημερωνει.Ουφ!Πολυ δυσκολη περιπτωση!Τι συμβουλη να δώσεις?Ας την φωτισει ο θεος!

Διάβασα όλα τα ποστ, αλλά όχι και με μεγαλη προσοχή (δε με αφήνει να συγκεντρωθω ο πόνος απ' το σπασμένο χέρι).

Κατ' αρχην δεν μπορω να καταλάβω πώς η συζήτηση πήγε στις μονογονεϊκές οικογένειες. Εδώ δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για μια παντρεμενη που έμεινε εγκυος από άλλον και όμως φροντισε να πείσει το σύζυγο ότι είναι δικό του. Άρα, οι μονογονεϊκές οικογένειες πού κολλάνε;

Αυτό που έχω να πω είναι το εξής: μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις. Όσο 'ηθικές' κι αν νομίζουμε ότι είμαστε, δεν ξέρουμε πώς θα μας τα φέρει η ζωή και τι επιλογες μπορεί να κανουμε στο μελλον...

Το θέμα είναι ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο σοβαρο από την εξωσυζυγική σχέση. Πραγματικά δε νομίζω αυτό το παιδί να ευχαριστήσει αύριο τη μάνα του για τις επιλογές της. Σε έναν ιδανικό κόσμο ναι, όχι, όμως και στον δικό μας...

Κάποια στιγμή αυτό θα μαθευτεί (η κοπέλα προφανώς δεν κρατα το στόμα της κλειστό, κάποια εξέταση μπορεί να γίνει) και τότε ποια η δική της θέση, ποια του άντρα της και ποια του παιδιού; Δύσκολα πράγματα...

Ελευθερία, αυτή πώς σου το είπε; Ως κάτι που τη βαραίνει, που την αγχώνει, που την τυραννά ή έτσε απλά;

tirogaridaki έγραψε:

AngelMama έγραψε:

΄

Μα εγώ δεν είπ κάτι τέτοιο..συγγνώμη αλλά νομίζω πως επειδή είσαι σε αυτή τη φάση ότι δηλαδή μεγαλώνεις μονη το παιδάκι σου , το παίρνεις λίγο προσωπικά το θέμα. Αν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτο σου δε θα πρέπει να σε ενοχλουν και να σου κάθονται στραβά τα όσα λέγονται περι μονογονεικών οικογενειών..κακώς παίρνεις στραβά τα λεγόμενά μου..δε θα πρεπε γιατί δεν έχω σκοπο να κρίνω ένα τέτοιο θέμα. Απλώς επειδή μπορεί να αποφύγει κάτι τέτοιο γιατί να μην το κάνει;Ειδικά αν ο άντρας της είναι αξιολογος συντροφος...και επειδή όπως λες κι εσύ κάθε περίπτωση είναι διαφορετικοί και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και πολλά παιδιά έχουν βρεθεί να τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες, πολλα παιδιά έχουν βρεθεί να μεγαλώνουν σε ιδρύματα ή να χαρακτηρίζονται ως νόθα απο κακόβουλους ακόμη και απο το συγγενικό περιβάλλον ..κι εκεί είναι το κρίμα το μεγάλο!!και ένα σωρο άλλα παραδείγματα (κακοποιησης από τον γκόμενο κτλ κτλ κλτ )γιατί να μην το αποφύγει όλο αυτό; Κι επειδή θα μπορουσε κάλλιστα αυτή η κοπέλα έτσι όπως δέιχνει να μην έχει ηθικους φραγμους , ίσως το να δημιουργήσει μόνη της μονογονεική οικογένεια να μην είναι και η καλυτερη ιδέα ..ουτε και το καλυτερο περιβάλλον να μεγαλώσει ένα παιδί...δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ιδανικοι να πάρουν πάνω τους έναν διπλό ρόλο μαμά κ μπαμπα!

Συγγνώμη κορίτσια αλλά επειδή εγώ ήδη κατέθεσα τις απόψεις μου δε θα συνεχίσω άλλο την κουβέντα!!:) Καλή συνέχεια.[/quote:2dgx732m]

Τη τελευταία παράγραφο από την απάντηση μου δεν την έγραψα

για εσένα. Μία παρατήρηση έκανα γενικά. Δεν πήρα τίποτα προσωπικά.

Μάλλον παρεξήγησες.... Μάλλον δε διάβασες τι έγραψα πιο πάνω...

Δεν ενοχλήθηκα. Συζήτηση κάνουμε.

Το ότι έχω διαφορετική άποψη δε σημαίνει ότι ενοχλήθηκα...

Και δόξα το Θεό, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου!

yiotaki!!!! έγραψε:

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Κ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΄΄ΜΑΜΑΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΕ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Κ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ

ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ....''

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ,ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΠΙΑ...

Κ ΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Κ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΟ,Κ ΩΡΕΣ

ΩΡΕΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΟΝΙΟ ΠΑΡΑ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Κ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ!!!

Κ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ Κ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ

ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΘΙΚΕΣ(ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ

Κ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ)

Κ ΤΟ ΟΤΙ ΚΕΡΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Κ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Κ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΑΛΜΑ!!!!!

Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝΕ ΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ

ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ Κ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ Κ

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!

Αναφερεσαι σε δικο μου post...!!!

Δεν θυμαμαι να ανεφερα πουθενα την ευκολη λυση... !!!

Νομιζω παντως πως εισαι εκτος θεματος... το θεμα μας ειναι ηθικο και οχι κοινωνικο... δεν εχει να κανει με το ηθος η αποκρυψη αυτου του γεγονοτος που αναφερει η κοπελα; ηθικολογουμε χωρις λογο; προσπαθουμε να κρινουμε για να περασει η ωρα μας; το ηθος ειναι πολυ σημαντικος παραγωντας στην ανατροφη των παιδιων μας... και μακαρι ολοι να μπορεσουμε να τους το μεταδωσουμε...!!!

ζορικα πραγματα...

διαβασα μονο την πρωτη σελιδα

δεν ξερω τι να συμβουλεψω σε τετοια περιπτωση..καταρχην με ποιον αντρα θελει να ειναι??? :blink: γιατι πηγε με τον πρωην της???γιατι προφανως κατι δεν παει καλα στην σχεση της..οποτε ας χωρισει και ας μην φορτωσει ενα παιδι αλλουνου ατον αντρα της!!

δε θελω να κρινω,ουτε εσυ να μην την κρινεις,ανθρωποι ειμαστε,αλλα πιστευω οτι ο γαμος της πλεον εχει ληξει απο τη στιγμη που πηγε με αλλον

για να μην πω οτι μαλλον ποτε δεν ηταν αληθινος

δεν θα πω τη γνώμη μου ..γιατι θα γραφω 10 ωρες πάλι...

Θα αφηγηθώ όμως μια ιστορία με το ίδιο θέμα...

Γνωστή μας...παντρεμένη με ενα πολύ καλό παιδί ...εκείνη πεταχτούλα εκεινος κολλημένος πάνω της...ασχολείται με την τεχνη ...και είναι λίγο μποεμ τυπισσα..γενικά και λίγο φιλελευθερη σε όλα...Ο αντρας της το ξέρει.... :P

Κατα καιρους εχει περιπετειουλες...εξωσυζυγικες..τωρα γιατι το κάνει ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ..οπως και αβυσσος η ψυχη του αντρα της που το ξερει αλλα δεν αντιδρά...ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ..

Η κοπέλα σχεδον 35 (6 χρονια σε γαμο) αλλα δεν θέλει παιδιά..αλλα και να θελησει λόγω γυναικολογικού προβλήματος θα δυσκολευτεί...

Πριν 1 χρονο μενει εγκυος...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ...ειναι απο κάποιον που εγινε 1 φορά κοινως ΞΕΠΕΤΑ...

Δεν το πιστευει οτι εμεινε...μιας και γνωριζε οτι δυσκολα μενει...ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ..και κα΄νει αυτο που δεν θελω καν να γραψω..

Αφου τελειώνει...ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ....κατάληξη..Ο αντρας της της λεέι ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ εφοσον ηταν απο καποιον που δε της ελεγε τιποτα...Γνωριζοντας το γυναικολογικο προβλημα της και μαλλον και εκεινος ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ αλλα δεν το ξερουμε οι απ εξω...θεωρησε οτι ο Θεός κάτι ηξερε που της το έστειλε...εστω και με αυτο τον τρόπο...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ χωρισαν για λιγο οχι γιατι το παιδι ηταν αλλου αλλα γιατι εκανε οτι εκανε ΧΩΡΙΣ να το συζητησει μαζί του ...ΕΝΩ εκεινος θα ηθελε να το κρατησει...

Ειναι ξανα μαζί θα προσπαθησουν για παιδί (αν και εκεινος ειναι καπου στα 42) ΑΛΛΑ συνεχιζει και λεει οτι μπορει να μην ερθει ποτε τωρα...!πια!

ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ?????????

Δυσκολες καταστασεις αλλα οπως στρωνει κανεις κοιμαται.....

Το ξερω ανθρωποι ειμαστε και λαθη κανουμε(αν και δεν ξερω αν θεωρει η συγκεκριμενη κοπελα οτι ειναι λαθος μπορει αυτη να ητανε και η πραγματικη της επιθυμια μια ζωη ευτυχισμενη με τον πρωην)αλλα πραγματικα αυτες οι καταστασεις ειναι αρρωστημενες και ο πρωην εχει λογο που ειναι πρωην.Ενα ατομο διατηρει επαφες με παλια σχεση οταν δεν εχει προλαβει να πενθησει για το τελος αυτης της σχεσης.Θεωρει οτι ακομα κατι τους συνδεει.Αρα ο νεος δεσμος ητανε το γιατρικο για την παλια σχεση.Σκεφτειται οτι για να ερθουνε σε επαφη προηγηθηκανε τηλεφωνα επικοινωνιες κλπ.Μια κοροιδια δηλαδη συνεχομενη σε βαρος του συζηγου.Με αποκορυφωμα την εγκυμοσυνη.Ναι ειναι ευλογια τα παιδια ο θεος ξερει ποσο το πιστευω αυτο αλλα δυστηχως θα εχει μια ανευθυνη μανα η οποια δεν σκεφτεται οτι εκτος απο εγκυμοσυνη πιθανη μπορει να κολλησει διαφορα -οπως προανεφερε η αννιτα- ο κακομοιρης συζηγος...Κερατας και δαρμενος...και αν του το πλασαρει για δικο του?Ακομη χειροτερα.... Δεν ηθικολογω....απλα 1+1=2 σε αυτες τις περιπτωσεις.Αυτη δεν ειναι ευτυχισμενη και παρασυρει και αλλους στην δυστηχια της.Τι φταινε οι αλλοι?και φυσικα το παιδι γιατι μεχρι να ξεκαθαρισουν ολα θα αντιλαμβανεται το εντονο κλιμα.Εκτος αν τα τιναξει ολα στον αερα και το μεγαλωσει μονη.Απο την αρχη χωρις υστεριες διεκδικησεις κλπ.Αν καταφερει να διατηρησει ισσοροπημενο περιβαλλον τοτε οκ.Λαθη γινονται και δεν εννοω το μωρο αλλα την ατυχη στιγμη που βρεθηκανε.Μας λειπουν πολλα δεδομενα δεν ξερουμε τι και πως,εμενα δεν μου αρεσουνε αυτα και ειμαι ηθικη οσο δεν παει σ'αυτα τα θεματα και αυτο θελω σαν αρχη να το μεταφερω και στα παιδια μου.Δεν αντιλεγω μπορει και ο συζηγος να την εσπρωξε στην απιστια ξερω και γω?Με καποια απαραδεκτη συμπεριφορα.Τι να πω?Θες να απιστησεις ομως?ΠΑΡΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ!!!!!!Ελεος.... :angry:

Aννα Μαρια τωρα διαβασα τις απαντησεις..η φίλη μου είναι χαμενη στο διαστημα..δεν την βλεπω να εχει αποφασισει τιποτα...κολλημενη στον πρωην..

Κορίτσια δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις λόγω Αννούλας.

Στην θέση της θα κρατούσα το μωρό με όποια προβλήματα.Θα το έλεγε στον νόμιμο σύζυγο μου γιατί δεν συμφωνώ με το να ζει ένας άνθρωπος στην άγνοια.

Δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ο άνθρωπος...Μπορεί να την στηρίξει και να δεχτεί το παιδί σαν δικό του(αν μεγαλώσει μαζί του,ουσιαστικά δικό του θα'ναι).

Απο την άλλη οι προθέσεις του πρώην στυντρόφου-νυν εραστή.Για να έχει ακόμα επαφές μαζί του η κοπέλα,σημαίνει οτι δεν τον ξεπέρασε,οτι την γεμίζει περισσότερο απο τον σύζυγο της.

Για εμένα το λάθος είναι που παντρεύτηκε εφ'όσων δεν είχε ξεπεράσει τον προηγούμενο χωρισμό.

Μην την κρίνετε τόσο σκληρά.Έκανε λαθη όπως έχουμε κάνει όλοι!Η κοπέλα χρειάζεται στήριξη και όχι κατάκριση.Ελευθερία μου,νομίζω το θέμα της πατρότητας του παιδιού εσένα δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει.Αγαπάς τη φίλη σου για τον χαρακτηρα που έχει,την αποδέχεσαι με τα όποια λάθη ή ανωριμότητες έχει κάνει.Άρα το ίδιο-ή και πειρσσότερο-αγαπάς το παιδί της :)

Η ιστορία είναι περίπλοκη...Πιστεύω οτι θα ήταν σωστό να μιλήσει και στους δυο,αλλά σε καμία περίπτωση να μην κάνει έκτρωση!!!

Αν βρει θετικό τον βιολογικό πατέρα του παιδιού και αρνητικό τον σύζυγο,ας κάνει μια προσπάθεια επανασύνδεσης.

Δεν ξέρω ,μπορεί πολλές να μην συμφωνείτε μαζί μου,αλλά θεωρώ πως το παιδί είναι πάνω απο τον γάμο

Εύχομαι να της πάνε όλα καλά!

liberty81 έγραψε:

Aννα Μαρια τωρα διαβασα τις απαντησεις..η φίλη μου είναι χαμενη στο διαστημα..δεν την βλεπω να εχει αποφασισει τιποτα...κολλημενη στον πρωην..

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ? ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ? ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ??? ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΗ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...