Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

kai bebaia fegarenia mou xwris germanika den ginetai tipota se oles tis xwres etsi einai opou k na eisai prepei na milas tin glwssa tous!

Loipwn egw otan irtha doulepsa se mia kouzina gia liga leuta asximi douleia alla apo to tipota...yparxei enas nomos stin germania pou leei oti esto k gia liga eurw na exeis doulepsei dikaiouse na matheis germanika k sou plirwnei to kratos parapanw apo ta misa prepei na pas sto Rathaus egw peira to xarti mou apo tin douleia douleua gia 150 eurw ton mina k piga sto dimarxeio prepei bebaia na einai kapoios mazi sou pou milaei kala tin glwssa ekei stin ypiresia pou dilwnontai oi ksenoi kaneis ta xartia sou k sou egrinoun poly eukola ta Deutschkurs perimeneis liges meres gia tin egrisi k meta pas se kapoio sxoleio pou sigoura kati tha yparxei analogo k ekei egw piga sto volkshochschule k grafesai!to Kurs stoixize gia 5 mines gyrw sta 1300 eurw egw plirwsa 500 me doseis bebaia dialeksa ta entatika mathimata einai ligo pio akriba k pio dyskola alla megala koritsia eimaste mporoume na diabasoume!teleiwsa edwsa eksetaseis aristeusa kiolas k meta apofasisa me dika mou leuta na kanw akoma ena kurs gia na proxwrisw perissotero auto to plirwsa moni mou.Loipwn edwsa 500 twra omws exw to dikaiwma na paw akoma mia ebdomada na mathw tous nomous k tin istoria tis germanias k an kanw k auto tha mou steiloun ta misa leuta pisw diladi me 250 eurw ematha germanika den einai katholou asxima!!psaksto yparxoun tetoia alla den sta leei kaneis prepei na ta breis monos sou!an se endiaferei rwta me na sou pw k alles leptomeroies!!!oti exoun oi germanoi egw san eurwpaia politis pantws ta ekmetaleuomai!a!!apo tin Arbeitsamt min perimeneis tipota emena den me boithisan katholou!!

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

kai bebaia fegarenia mou xwris germanika den ginetai tipota se oles tis xwres etsi einai opou k na eisai prepei na milas tin glwssa tous!

Loipwn egw otan irtha doulepsa se mia kouzina gia liga leuta asximi douleia alla apo to tipota...yparxei enas nomos stin germania pou leei oti esto k gia liga eurw na exeis doulepsei dikaiouse na matheis germanika k sou plirwnei to kratos parapanw apo ta misa prepei na pas sto Rathaus egw peira to xarti mou apo tin douleia douleua gia 150 eurw ton mina k piga sto dimarxeio prepei bebaia na einai kapoios mazi sou pou milaei kala tin glwssa ekei stin ypiresia pou dilwnontai oi ksenoi kaneis ta xartia sou k sou egrinoun poly eukola ta Deutschkurs perimeneis liges meres gia tin egrisi k meta pas se kapoio sxoleio pou sigoura kati tha yparxei analogo k ekei egw piga sto volkshochschule k grafesai!to Kurs stoixize gia 5 mines gyrw sta 1300 eurw egw plirwsa 500 me doseis bebaia dialeksa ta entatika mathimata einai ligo pio akriba k pio dyskola alla megala koritsia eimaste mporoume na diabasoume!teleiwsa edwsa eksetaseis aristeusa kiolas k meta apofasisa me dika mou leuta na kanw akoma ena kurs gia na proxwrisw perissotero auto to plirwsa moni mou.Loipwn edwsa 500 twra omws exw to dikaiwma na paw akoma mia ebdomada na mathw tous nomous k tin istoria tis germanias k an kanw k auto tha mou steiloun ta misa leuta pisw diladi me 250 eurw ematha germanika den einai katholou asxima!!psaksto yparxoun tetoia alla den sta leei kaneis prepei na ta breis monos sou!an se endiaferei rwta me na sou pw k alles leptomeroies!!!oti exoun oi germanoi egw san eurwpaia politis pantws ta ekmetaleuomai!a!!apo tin Arbeitsamt min perimeneis tipota emena den me boithisan katholou!!

Δημοσίευση

Μπράβο σου Κατερίνα και εγώ πήγα στο Volkshochschule, τελείωσα το 1ο semester αλλά δεν έδωσα εξετάσεις γιατί ήμουν έγκυος και ετοιμόγενη επομένως το σταμάτησα....βέβαια έχω τα βιβλία και τις σημειώσεις μου και λέω να ξανα αρχίσω το διάβασμα!!!!

Δημοσίευση

ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ARBEITSAMT ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΤΗΣΑ..ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ?ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΑΜΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΜΠΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΡΑΒΙΚΑ. ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΖΩΝΑΡΙΑ, TOO SIMPLE..ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΞΕΡΑΝ ΦΑΡΣΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ?

ΣΥΓΝΩΜΗ ARGI ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΤΕ?ΕΛΛΑΔΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?

ΑΠΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟ?

Δημοσίευση

katerinaki84 έγραψε:

egw den kserw an to exw ksanapei douleua se mia douleia dyo mines mono k emeina egios k apo tote kathomai k pernw kanonika ta leutakia mou!

Μου το εξηγεις λιγο αυτο ? Μαλλον αφορα μια φιλη μου . Που δουλευες ? Για ποιο λογο μπορεσες να σταματησει και να πληρωνεσαι ?

Δημοσίευση

Fegarenia k bebaia exoun allaksei oi kairoi tote xreiazontousan metanastes gia na anaptyxthei i xwra twra den xreiazontai allous yparxei koresmos.stin ellada den nomizw na eksypiretoun stis dimosies ypiresies sta aglika.kai egw otan prwtoeirtha eixa tin idia gnwmi me esena akribws giati synantisa ta idia problimata!posous ebrisa se dimosies ypiresies pou den mou milagan aglika...to dubai twra anaptysete k douleuei me tourismo ekei prepei na ksereis aglika. oso gia ton antra sou to ratsistiko einai apo tin meria tis elladas.

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

κοριτσια κανονιστε εσεις συναντηση στη Γερμανια κ θα ερθουμε κ εμεις απο Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!!

χαχα...Γιώτα είναι πιο εύκολο να ρθούμε εμείς θεσ/νίκη παρά να συναντηθούμε εμείς εδώ και να έρθετε εσείς!!!! :S :silly:

Δημοσίευση

καλημέρα από Βόννη......Κατερίνα εμένα μου άρεσαν τα χιόνια, την βροχή δεν μπορώ και σήμερα βρέχει!!!!

πρέπει να καλύψω το καρότσι, να πάρω ομπρέλα κλπ.....αυτά δεν τα μπορώ!!!!! μάλλον είμαι σε λάθος χώρα!!! :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια! Τι κάνετε? Καλή Χρονιά! :)

Όντως χαθήκαμε (εγώ σίγουρα). Πήγαμε Ελλάδα για τις γιορτές και όταν γυρίσαμε αρρωστήσαμε κιόλας.... Το χιόνι το βρήκα καλό για τις πρωτες 2-3 μερες, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες άρχισα να μην το αντέχω.... Βασικά προτιμώ τη βροχή...

Ελπίζω να τα λέμε συχνότερα τώρα που περασαν οι γιορτές. :)

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

koritsia kalispera, emena distixos mou xalase to laptop, kai eixa eggihsh mono 1 xrono tora prospatho me to germaniko..piga sto vollschule graftika, ekana kai ena test pou apantisa ta 30 apo ta 67 sosta kai me evale na ksekiniso sto class 3, oses kopeles to ekanan mporoun na me voithisoun apo poio tmima ksekinisan?ego katalavaino germanika alla den milao exo ena vivlio apo ellada pou me voithise arketa kai ligo apo internet,hilfe!!!!!

Δημοσίευση

fegarenia mou egw protimisa na to kanw apo tin arxi k ekana to schnellkurse diladi to grigoro itan 5 mines k mathaineis ta basika apo ta panta legetai grundstufe theorw kalytera na kaneis auto giati mpainoun swstes baseis k proxwraei grigora meta piga gia treis mine sto mittelstufe k ematha na grafw kalytera k ektheseis auta einai ta basika meta yparxei k ena allo alla einai gia anthrwpous pou theloun na spoudasoun se panepistimio diladi den xreiazetai bebaia thelei k poly diabasma k synexei eksaskisi!!elpizw na boithisa sou exw steilei k proswpiko mynima akri me ta xartia brikes gia na pareis xrimatodotisi???

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια!

Τι κάνετε? Εμεις εδώ έχουμε κουραστεί αρκετα... Κάναμε ενα εμβόλιο προχθές και το ίδιο απόγευμα ανέβασε πυρετό. Για 1 ολόκληρο 24 ο μπέμπης μου είχε πυρετο, αλλά επειδή ο λαιμός του ήταν κόκκινος και ήταν και η μύτη βουλωμένη δεν ξέραμε τι έφταιγε.... Τέλος καλό όλα καλά.

Βάσικά έχω μια ερώτηση.... Αυτοκίνητο δεν έχουμε και κάποιες φορές, λόγω καιρικών συνθηκών (ή όταν είναι άρρωστος ο μπεμπές) καλούμε ταξί. Σχεδόν πάντα υπάρχει πρόβλημα που δεν έχουμε καθισματάκι αυτοκινήτου.... Ο μπέμπης μας είναι 13 μηνών και όλοι οι ταξιτζίδες ναι μεν μας παίρνουν, αλλα με δυσκολία.... Το θέμα ειναι ότι όταν πάμε κάπου δεν μπορώ να κουβαλάω και ένα κάθισμα αυτοκινήτου (ειναι ταιράστιο), γι'αυτο δεν έχω πάρει. Εχει καμοία σας παρόμοιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ,

Θάλεια

Δημοσίευση

Θάλεια, όταν καλείς ταξί θα ζητάς να έχει και κάθισμα για παιδιά από 9 μηνών. Και εγώ όταν χρειάζομαι ταξί πάντα το αναφέρω. Αλλιώς σου το παίζουν δύσκολοι και έχουν το δικαίωμα να μη σε πάρουν.

Δημοσίευση

Thalia edw prepei na ta zitas auta k yparxoun diaforwn idwn taxi pou kanoun polles eksipiretiseis etsi k alliws me rantebou erxontai opote an tous to peis einai ypoxrewmenoi na exoun. Apagoreutai kiolas austira apo ton nomo na yparxei paidi xwris kareklaki.pelatisa eisai den tous plirwneis k liga opote na tous les na exoun!katalabainw omws ti talaipwria einai xwris amaksi!

Δημοσίευση

Γεια σας,

τι κάνετε? Εγώ δεν αντέχω αλλό αυτόν το καιρό... Πολύ χιόνι. Όλο μέσα είμαστε. Πριν από την Γερμανία σπουδάζαμε Αμερική (Michigan) και λέγαμε ότι δεν θέλουμε να ξαναδούμε χιόνι στη ζωή μας. Τον πρώτο χρόνο εδώ ήταν πολύ καλά, χιόνισε 2-3 φορές, ίσα που το έστρωσε. Την δεύτερη χρονιά, γέννησα κοντά στα Χριστούγεννα, λόγω του μπέμπη και επειδή είχε κρύο και εμεις δεν αγοράσαμε αυτοκίνητο γιατί δεν ξέρουμε για πόσο θα είμαστε εδώ, ήμουν κλεισμένη μέσα. Φέτος δεν αντέχω άλλο. Όλη μέρα πάμε από σαλόνι σε κουζίνα, από κουζίνα σε υπνοδωμάτια κλπ. Έχω βαρεθεί να βλέπω τους 4 τοίχους... Σήμερα είπα δεν πάει άλλο θα βγούμε με το καρότσι, έστω και με -2. Ε, μετά από 5 λεπτά είχα παγώσει, είχε και αεράκι και το κρύο γινόταν πιο διαπεραστικό. Ο μπέμπης δεν ένοιωθε κρυο μέσα στο καρότσι με κουβέρτες και το αδιάβροχο ντύμα από πάνω, αλλα ε΄μένα μου κόπηκε η όρεξη για βόλτα μέσα στο κρύο που βλέπεις έναν άνθρωπο στο πεντάλεπτο.

Και από την άλλη βρε κορίτσια ΄μοναξιά.... Δεν έχω μάθει να είμαι μέσα, ούτε να μην έχω κύκλο. Τώρα κάνω παρέα με την παρέα του άντρα μου απότο ινστιτούτο που δουλέυει,αλλα δεν είναι αρκετο. Αντε να δω κόσμο και να μιλήσω το πολύ 1 φορά την εβδομάδα, μέσα στο σαββατοκύριακο. Για να επικοινωνώ με φίλους τηλεφωνικώς δεν είναι εύκολο, γιατί ο μικρός θέλει συνέχεια παρέα, όποτε με δει στο τηλέφωνο γκρινιάζει, όλο κάτι θέλει. Ούτε στο μάμιλαντ μπορώ να γράφω συχνά, θέλει παρέα ο μπεμπές μου. Πολλές φορές μπορεί να διαβάσω κάτι στα πεταχτά και ενώ θέλω να μην έχω τον χρόνο να απαντήσω. Είναι και το ότι δουλεύει πολλές ώρες ο άντρας μου. Πλάκα πλάκα είναι από τις λίγες φορές που έχω γράψει τόσο μεγάλο μύνημα. :)

Το κλείνω λίγο απότομα γιατί έχει χάσει την υπομονή του ο μπεμπές μου και δεν μπορεί να με περιμένει άλλο....

Φιλάκια

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Θαλεια δεν κανεις καμια δραστηριοτητα με τον μικρο ? Υπάρχουν τοσα πολλα να κανεις απο παιδικο κολυμπι μεχρι να γραφτεις σε καποιο γκρουπ να παιζουν τα μωράκια .

Lala δυστυχώς δεν κάνω τίποτα ακόμα. Το πρόβλημα είναι ότι και εγώ και ο άντρας μου δεν μιλάμε γερμανικά. Στην δουλέιά που είναι ο άντρας μου επειδή είναι άνθρωποι από όλο το κόσμο μιλούν αγγλικά. Εγώ είχα αρχίσει να μαθαίνω με πολύ αργο ρυθμό. Τελικά αποφασίσαμε ότι επειδή είναι δύσκολο το να ψάχνουμε δουλειές και ταυτόχρονα να μαθαίνουμε Γερμανικά, καλυτερα να κάνουμε το πρώτο. Μάλλον σε αγγλόφωνη χώρα θα εγκατασταθούμε τελικά, αλλιώς Ελλαδα.

Για αυτό τον λόγο δεν αισθάνομαι άνετα να γραφτώ σε παιδικό κολύμπι. Όχι ότι δεν το έχω σκεφτεί, και ούτε το αποκλείω, αν δω ότι συνεχίζουμε να περνάμε δύσκολα, θα γραφτώ και ό,τι καταλαβαίνω.

:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κοριτσάκι μου με το καλό αύριο όλα! Έναν εύκολο τοκετό με έναν πόνο θα σου ευχηθώ!θα περιμένουμε νέα!🩵
    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...