Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Καισαρική με Επισκληρίδιο ή Γενική Αναισθησία;

Featured Replies

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά και αγχώνομαι…

Περιμένω διδυμάκια και θα γεννήσω με καισαρική. Δεν παίρνω αντιπηκτικές ενέσεις. Ο γιατρός μου μου προτείνει να κάνω επισκληρίδιο, λέγοντάς μου ότι αν δεν την κάνω θα πονάω πολύ μετά το χειρουργείο. Δηλαδή, με ενεημέρωσε ότι ακόμα κι αν κάνω γενική αναισθησία, θα χρειαστεί και επισκληρίδιο μετά για τον πόνο, κάτι που με αγχώνει ακόμα περισσότερο.

Όμως εγώ φοβάμαι πάρα πολύ την επισκληρίδιο… γενικά η όλη διαδικασία, είναι κάτι που με τρομάζει και νιώθω ότι δεν θα ήθελα να πειραχτεί η σπονδυλική μου στήλη . Για αυτό το λόγο και σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή της γενικής αναισθησίας.

Οι εμπειρίες που έχω ακούσει από άλλες γυναίκες σχετικά με την επισκληρίδιο είναι πραγματικά τρομακτικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχει τύχει να μην της πιάσει η επισκληρίδιος και να νοίωσουν όλο το χειρουργείο. Άλλες αναφέρουν ότι δεν ένοιωσαν τίποτα αλλά απο τότε υποφέρουν με πόνους στην μέση τους λόγο αυτού.

Θα ήθελα να ρωτήσω:

👉 Υπάρχει κάποια μανούλα που έκανε καισαρική με γενική αναισθησία; χωρίς επισκληρίδιο ώστε να μας πει την εμπειρία της;
👉 Πόσο έντονος ήταν ο πόνος μετά; Ήταν διαχειρίσιμος;

Αν υπάρχουν άτομα με νοσηλευτική ή ιατρική ειδικότητα εδώ (αναισθησιολόγοι/γιατροί, νοσηλευτές, μαίες), θα εκτιμούσα πολύ μια καθοδήγηση σχετικά με το τι ισχύει πραγματικά.

Νιώθω πολύ μπερδεμένη ανάμεσα σε αυτά που μου λέει ο γιατρός και σε αυτά που ακούω από άλλες γυναίκες…

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 🙏

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.