Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Φεβρουάριος… μήνας καρδιάς, με ψίθυρους αγάπης και αγκαλιάς. Κι από ένα χάδι τρυφερό, μωράκια ανθίζουν σ’ ένα μυστικό.

Featured Replies

Δημοσίευση
στις On 12/3/2026 at 7:53 ΜΜ, ο/η melitiniღ είπε:

και εγώ πραγματικά θαυμάζω τις γυναίκες που τα καταφέρουν.. εγώ για την ώρα τις δείνω γάλα από άντληση. Εσένα δηλαδή στο τέλος έπιασε στήθος απλά επέλεξες να κάνεις μεικτή σίτιση; Εννοείται ότι αν δεν μπορέσω δεν θα σκάσω κι όλας..

Πέρασα τόσα πολλά για να φέρω αυτό το πλάσμα στον κόσμο που αλήθεια δεν ξέρω πόσα κουράγια μπορεί να έχω για να κάνω αποκλειστικό θηλασμό.

Εγώ στο πρώτο μου παιδάκι ήμουν λίγο τυχερή γιατί έπιασε αμέσως και πήγε αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή χωρίς κανένα θέμα

Αλλά στο δεύτερο πήγαν όλα πολύ στραβά το μωρό δεν έπιανε δεν ξυπνούσε λες είχε πέσει σε λήθαργο μετά εγώ κόλλησα κοβιτ μέσα στο μαιευτήριο για 12 μέρες χωριστά με το μωρό, είχε αναλάβει όλη την φροντίδα του μωρού μονος του ο άντρας μου εγώ έβγαζα με θήλαστρο και έδινα συμπλήρωμα ξένο και όταν μπόρεσα να γίνω καλά με έπιασε φριχτός πόνος στο στήθος να μην μπορώ να την βάλω και όταν την έβαζα υπέφερα από τον πόνο αστα περασα 50 μέρες δύσκολα αλλά τελικά κατάφερα να το γυρίσω σε αποκλειστικό θηλασμό μέχρι 13 μηνών που ξανά έμεινα έγκυος

Γενικά ο θηλασμός είναι από τα πιο δύσκολα που θέλουν μεγάλη υπομονή και υποστήριξη κυρίως απο τον σύζυγο αλλά είναι μια ευαίσθητη φάση που δεν θέλει πίεση (εγώ πάλι πίεσα πολύ τον εαυτό μου ) κανονικά δεν θέλει πίεση όσο μπορείς με ηρεμία και όπως σας βγει 😊

• Απαντήσεις 321
  • Εμφανίσεις 27.6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Κορίτσιαααααα είμαι έγκυος❤️❤️❤️❤️141 η χοριακη μου!!!26η μερααα❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

• Κορίτσια μου ολα καλα με τον γιατρό εκανα τον πρώτο υπέρηχο!❤️

• Ειστε ολες υπέροχες και σας ευχαριστώ πολυ όλους αυτούς τους μηνες μετα την αποβολή μου που με ακούσατε ξανα και ξανά οταν απελπιζομουν και μου απαντουσατε! Κάποιες το πιστεύατε οτι θα γίνει πιο πολυ

Posted Images

Δημοσίευση
στις On 14/3/2026 at 10:35 ΠΜ, ο/η Elk είπε:

Εγώ στο πρώτο μου παιδάκι ήμουν λίγο τυχερή γιατί έπιασε αμέσως και πήγε αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή χωρίς κανένα θέμα

Αλλά στο δεύτερο πήγαν όλα πολύ στραβά το μωρό δεν έπιανε δεν ξυπνούσε λες είχε πέσει σε λήθαργο μετά εγώ κόλλησα κοβιτ μέσα στο μαιευτήριο για 12 μέρες χωριστά με το μωρό, είχε αναλάβει όλη την φροντίδα του μωρού μονος του ο άντρας μου εγώ έβγαζα με θήλαστρο και έδινα συμπλήρωμα ξένο και όταν μπόρεσα να γίνω καλά με έπιασε φριχτός πόνος στο στήθος να μην μπορώ να την βάλω και όταν την έβαζα υπέφερα από τον πόνο αστα περασα 50 μέρες δύσκολα αλλά τελικά κατάφερα να το γυρίσω σε αποκλειστικό θηλασμό μέχρι 13 μηνών που ξανά έμεινα έγκυος

Γενικά ο θηλασμός είναι από τα πιο δύσκολα που θέλουν μεγάλη υπομονή και υποστήριξη κυρίως απο τον σύζυγο αλλά είναι μια ευαίσθητη φάση που δεν θέλει πίεση (εγώ πάλι πίεσα πολύ τον εαυτό μου ) κανονικά δεν θέλει πίεση όσο μπορείς με ηρεμία και όπως σας βγει 😊

Το κακό είναι ότι ο σύζυγος δεν βοηθάει όσο θα το ήθελα, συν ότι δεν αφήνει και κανέναν άλλο να βοηθήσει την κατάσταση και εννοώ τη μαμά μου, γιατί νομίζει ότι τα έχουμε όλα υπό έλεγχο. Εγώ εντωμεταξύ κομμάτια ξύπνια μέρα νύχτα με το μωρό και μόνο κάνα 3ωρο αν μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ γύρω στις 22:00 και την κρατήσει λίγο αυτός. Δεν προλαβαίνω ούτε να φάω, ούτε άντληση σωστή να κάνω στο 2ωρο που μου είπε η μαία για να αυξήσω τηβ παραγωγή μου. Αυτή είναι ανήσυχη κάθε φορά που την ταΐζεις.. το ξένο γάλα της φέρνει αέρια, και πονάει η καημενούλα. Από το νοσοκομείο μας είπαν να πάρουμε το frisolac 1, τελικά ο σύζυγος εχθές το άλλαξε και πήραμε τώρα το humana για βρεφική ηλικία. Εγώ θέλω να κάνω αποκλειστικό θηλασμό αλλά όταν με βλέπει να βάζω το μωρό στο στήθος τσατίζεται γιατί πιστεύει ότι έτσι δεν ξέρουμε το μωρό πόσα γραμμάρια τρώει και μπορεί να μένει νηστική, καλύτερα να κάνω άντληση. Χώρια που εγώ το καημένο παλεύω να τη βάλω στο στήθος μπας και πιάσει.. Την Πέμπτη περιμένω μαία στο σπίτι για να μας δείξει 5 πράγματα, και να δούμε αν θα μπορέσω στην τελική να τη θηλάσω.

Δημοσίευση

@melitiniღ Αν το μωράκι σου βρέχει πάνες και χαλαρώνει μετά το θηλασμό, αυτά είναι δείγματα ότι πάει καλά. Αν πάλι νιώθεις ότι καλυτερα είναι να αντλείς κι αυτό γίνεται. Αν πάλι θέλεις να δίνεις και ένα γεύμα humana (κι εγώ αυτό έδινα στην αρχή κάποιες φορές μετά το έκοψα) κι αυτό γίνεται. Νομίζουμε ότι το μωρό δεν χορταινει αλλά στην ουσία το μωρό τον πρώτο καιρό έχει ανάγκη να είναι συνέχεια στο στήθος και όχι μόνο για να φάει. Επίσης το γαστρεντερικό και πεπτικό της είναι φουλ ανώριμα τώρα, εμάς για 2+ μήνες υπέφερε το μωρό από πονακια και ενδεχομένως κρυφή παλινδρόμηση, και νομίζω είχαν ξεκινήσει τη 2η-3η βδομάδα και φυσικά ήταν ανήσυχη. Γενικά θέλει υπομονή και υποστήριξη! Κι εσύ να τρέφεται καλά. Μπορείς να πάρεις και βιταμίνες για να σε βοηθήσουν αν θηλάζεις / αντλείς.

Θα σας πει και ο παιδίατρος που θα ζυγίσει το μωρό και θα το δει πώς πάει

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Το κακό είναι ότι ο σύζυγος δεν βοηθάει όσο θα το ήθελα, συν ότι δεν αφήνει και κανέναν άλλο να βοηθήσει την κατάσταση και εννοώ τη μαμά μου, γιατί νομίζει ότι τα έχουμε όλα υπό έλεγχο. Εγώ εντωμεταξύ κομμάτια ξύπνια μέρα νύχτα με το μωρό και μόνο κάνα 3ωρο αν μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ γύρω στις 22:00 και την κρατήσει λίγο αυτός. Δεν προλαβαίνω ούτε να φάω, ούτε άντληση σωστή να κάνω στο 2ωρο που μου είπε η μαία για να αυξήσω τηβ παραγωγή μου. Αυτή είναι ανήσυχη κάθε φορά που την ταΐζεις.. το ξένο γάλα της φέρνει αέρια, και πονάει η καημενούλα. Από το νοσοκομείο μας είπαν να πάρουμε το frisolac 1, τελικά ο σύζυγος εχθές το άλλαξε και πήραμε τώρα το humana για βρεφική ηλικία. Εγώ θέλω να κάνω αποκλειστικό θηλασμό αλλά όταν με βλέπει να βάζω το μωρό στο στήθος τσατίζεται γιατί πιστεύει ότι έτσι δεν ξέρουμε το μωρό πόσα γραμμάρια τρώει και μπορεί να μένει νηστική, καλύτερα να κάνω άντληση. Χώρια που εγώ το καημένο παλεύω να τη βάλω στο στήθος μπας και πιάσει.. Την Πέμπτη περιμένω μαία στο σπίτι για να μας δείξει 5 πράγματα, και να δούμε αν θα μπορέσω στην τελική να τη θηλάσω.

Η αλήθεια είναι πως αν γενικά δεν έχετε μια κοινή γραμμή με τον σύζυγο στο θέμα κυρίως τους παιδιού θα είναι λίγο δύσκολο…

Και η κουμπάρα μου όταν ήθελε να θηλάσει έφαγε πολύ «πόλεμο» από τον σύζυγο την μάνα της και την πεθεράς της απορώ πως κατάφερε 🤷🏻‍♀️

το μωρό θέλει να περνάει ώρα στο στήθος σου το θηλαστρο δεν μπορεί να αντικαθιστά το μωρό δεν είναι το ίδιο αλλά εσύ να κάνεις αυτό που νιώθεις και αντέχεις.. οι πρώτες μέρες είναι πολύ δύσκολες γιατί είναι η αϋπνία είσαι από χειρουργείο προσπαθείς να θηλάσεις όλα είναι δύσκολα αλλά θα στρώσει σε λίγο καιρό δεν θα είναι συνέχεια έτσι υπομονή..

Δημοσίευση

@Naty_ @Elk κορίτσια θα το παλέψω όπως μπορώ! Αν δεν μπορέσω να την έχω στο στήθος θα κάνω ότι μπορώ να βγάζω και να της δίνω το δικό μου με μπιμπερό. Όπως και να χει να μπορεί το μωρό να πίνει το δικό μου γάλα. Είπαμε, από το σύζυγο δεν περιμένω και πολλά.. αν και έχει γίνει γκεστάπο, δεν αφήνει άνθρωπο να ρθει στο σπίτι, και το χειρότερο είναι τα νεύρα του. Είμαι υποχρεωμένη να ανέχομαι ιδιοτροπίες και εκνευρισμούς λες και εγώ δεν θα μπορούσα άνετα να έχω μια τέτοια συμπεριφορά. Πραγματικά δεν μπορώ να τον καταλάβω.. & δεν ξέρω και πόσο διατεθειμένη θα είμαι και στο μέλλον αν συνεχίσει αυτό το πράγμα να τον καταλάβω. ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ.

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

@Naty_ @Elk κορίτσια θα το παλέψω όπως μπορώ! Αν δεν μπορέσω να την έχω στο στήθος θα κάνω ότι μπορώ να βγάζω και να της δίνω το δικό μου με μπιμπερό. Όπως και να χει να μπορεί το μωρό να πίνει το δικό μου γάλα. Είπαμε, από το σύζυγο δεν περιμένω και πολλά.. αν και έχει γίνει γκεστάπο, δεν αφήνει άνθρωπο να ρθει στο σπίτι, και το χειρότερο είναι τα νεύρα του. Είμαι υποχρεωμένη να ανέχομαι ιδιοτροπίες και εκνευρισμούς λες και εγώ δεν θα μπορούσα άνετα να έχω μια τέτοια συμπεριφορά. Πραγματικά δεν μπορώ να τον καταλάβω.. & δεν ξέρω και πόσο διατεθειμένη θα είμαι και στο μέλλον αν συνεχίσει αυτό το πράγμα να τον καταλάβω. ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ.

Ενταξει ο ερχομος ενος παιδιου αλλαζει πολυ τις ισορροπιες. Τοσα πραγματα που δε γνωριζεις, το αγχος, η κουραση λογικο ειναι να υπαρχουν νευρα. Κι εμεις θυμαμαι πολλες φορες τσακωκομασταν ειδικα οταν εκλαιγε γοερα ο μικρος που αγχωνομασταν και δεν ξεραμε τι πρεπει να κανουμε για να τον βοηθησουμε να ηρεμησει. Ειναι ο πρωτος καιρος, μετα μπαινεις σε ενα προγραμμα και το μωρο επισης και ειναι ολα καλυτερα. Οσο για τον θηλασμο και με αντληση να πινει λιγο γαλατακι δικο σου παλι καλο θα ειναι. Μην τρελαθεις, να κοιταξεις να εισαι κι εσυ καλα.

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσι μου αρχικά να σου ζήσει το μωράκι σου! Γερό και καλότυχο να είναι! Διανύεις μια δύσκολη περίοδο, εγώ και στις δύο λοχειες μου δεν ήμουν καθόλου καλά ψυχολογικά παρόλο που δεν είχα ιδιαίτερα θέματα και έναν σύζυγο υποστηρικτικό. Δεν μπορώ να φανταστώ σε όλο αυτό το χάος να είχα και νεύρα από τον σύζυγό. Θα είχα τρελαθεί. Βαλε τα όρια σου σε παρακαλώ , πέρασες πολλά και σου αξίζει ηρεμία αυτή τη στιγμή που παλεύεις με ένα νεογέννητο.

Πρέπει να ενημερωθεί πως λειτουργεί ο θηλασμός, αλίμονο αν όσες θηλάζουμε αποκλειστικά, ζυγίζουμε τα γραμμάρια που πίνει το μωρό. Σαμποτάρει τον θηλασμό άθελά του, παρόλο που το κάνει με καλή πρόθεση. Το σώμα μας είναι πανέξυπνο, όπως και των μωρων μας. Σου το έχουν γράψει και πιο πάνω, λειτουργεί με ζήτηση και προσφορά. Οσο το μωρό θηλάζει, τόσο θα αυξάνεται το γάλα σου. Προσωπικά, καμία απο τις δύο κόρες μου δεν έκανε μαραθωνίους θηλασμους, δεν τις είχα δηλαδή όλη μέρα στο στήθος. Θήλαζαν (ναι συχνά τις πρώτες μέρες) και ηρεμουσαν και κοιμόντουσαν. Φυσικά στην πρώτη που ήμουν άπειρη είχα άγχος αν τρώει αρκετά, αλλά οι πάνες και η ηρεμία της (συν οι ζυγίζεις που έκανε η παιδίατρος) μου έδειξαν ότι όλα πήγαιναν τέλεια.

Κάνε αυτό που θα σε κάνει ΕΣΈΝΑ ήρεμη και χωρίς να αγχώνεσαι/στεναχωριέσαι. Στην τελική σημασία έχει να απολαύσεις το μωράκι σου που πάλεψες τόσο γι'αυτό 💞

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσι μου στη φάση που είσαι το μόνο που μετράει είναι ΕΣΥ να είσαι καλά και όχι να ασχολείσαι με τα νεύρα του συζύγου σου. Αν είναι δυνατόν είμαστε στην πιο ευάλωτη φάση μας μετά τη γέννα και για πολλούς μήνες ακόμα. Εγώ διανύω τον 4ο μήνα και η κούραση είναι ανυπόφορη κάποιες μέρες. Χρειαζόμαστε υποστήριξη και φροντίδα από όλους τους υπόλοιπους πόσο μάλλον απ' τον σύντροφό μας. Εννοείται αλλάζουν οι ισορροπίες και είμαστε όλοι κουρασμένοι αλλά όχι και να έχει νεύρα ο σύζυγος σε μια τέτοια φάση που βρίσκεσαι. Κάνε ο,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Δημοσίευση
στις On 15/3/2026 at 11:40 ΠΜ, ο/η melitiniღ είπε:

Αχ όταν ανακατεύονται οι άντρες με τα βυζιά μας και με το μωρό που είναι τελείως άσχετοι πολύ με νευριάζει 😡 Φέρε τη μανούλα σου αγάπη μου αν θες βοήθεια και στείλε αυτόν στη δικιά του 🤣🤣🤣

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

@Naty_ Είμαι καλά κορίτσι μου σ' ευχαριστώ που με σκεφτηκες, μπήκα στη 10η εβδομάδα! Δευτέρα έχω υπέρηχο και εφόσον όλα καλά κλείνω αυχενική! Αγωνία μεγάλη μέχρι τη Δευτέρα δε στο κρύβω!

Δημοσίευση

@evaa__ Μπήκα μόνο να δω πως είσαι και πολύ χαίρομαι με όσα διαβάζω.

Κατανοούμε απόλυτα το άγχος σ όλες έτσι ειμασταν. Εύχομαι όλα να κυλήσουν υπέροχα μέχρι τέλους. Ότανέρθει αυτή η στιγμή δε θα το πιστέψεις πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός παρόλοπ τώρα κάθε ώρα φαίνεται αιώνας!

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

@Iris9 Σ' ευχαριστώ πολύ! Προσπαθώ και θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά! Θα σας στείλω και τη Δευτέρα 🙏🙂

Δημοσίευση

Κορίτσια μου καλημέρα!!! Σας ευχαριστώ όλες πολύ για να μνμτα σας και την υποστήριξη σας.!!! Εχθές ήρθε η μαία στο σπίτι για να μας δείξει πως να θηλάζουμε σωστά. Η μικρή αν και πολύ τσαντίλα σαν τον μπαμπά της 😅 με λίγη πίεση έπιασε μια χαρά τη θηλή και θήλαζε. Βέβαια όταν έφυγε η μαία της συμπλήρωσα γάλα στο μπιμπερό γιατί έκλαιγε και δεν είχε χορτάσει.

Σήμερα την ξανά έβαλα στο στήθος το πρωί, πάλι έπιασε η καημενούλα, αλλά όχι για πολύ ώρα.. βαρέθηκε και άρχισε να γκρινιάζει, οπότε της έδωσα μπουκάλι για να μην ξυπνήσω τον σύζυγο.

Το θέμα τώρα είναι να φύγει ο σύζυγος να πάει στη δουλειά.. μετά θα έχω ελευθερία κινήσεων και θα μπορώ να την έχω και να κλαίει χωρίς άγχος. Τώρα ευτυχώς, συνήλθε, ο σύζυγος και βοηθάει.. τουλάχιστον με αφήνει κάποιες ώρες να κοιμηθώ το βράδυ και την αναλαμβάνει αυτός, εγώ σηκώνομαι ξημερώματα και τον αφήνω μετά αυτόν να κοιμάται μέχρι το μεσημέρι. Οπότε δεν θέλω να ζορίζω και τη μικρή με το θηλασμό γιατί αρχίζει μετά και κλαίει και ξεσηκώνει τον τόπο. Γι' αυτό όσο μπορώ θα τη βάζω για αρχή στο στήθος, αν πίνει κάτι από κει, για όσο πίνει και μετά μπουκάλι.. Μόλις έχουμε το μπαμπά στη δουλειά θα την ζορίσω την τσούπρα λίγο πάρα πάνω.

Θα δούμε πως θα πάει αυτό.. γενικά δεν έχω πολύ υποστήριξη πάνω στο θέμα. Ακόμα και γάλα που βγάζω όταν έχω στο ψυγείο ο άντρας μου δεν θέλει να ανακατεύεται με αυτά και να πρέπει να βγάζει σακουλάκια και να ζεσταίνει, θέλει έτοιμη τη σκόνη, ευκολία. πφ!

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα!!! Σας ευχαριστώ όλες πολύ για να μνμτα σας και την υποστήριξη σας.!!! Εχθές ήρθε η μαία στο σπίτι για να μας δείξει πως να θηλάζουμε σωστά. Η μικρή αν και πολύ τσαντίλα σαν τον μπαμπά της 😅 με λίγη πίεση έπιασε μια χαρά τη θηλή και θήλαζε. Βέβαια όταν έφυγε η μαία της συμπλήρωσα γάλα στο μπιμπερό γιατί έκλαιγε και δεν είχε χορτάσει.

Σήμερα την ξανά έβαλα στο στήθος το πρωί, πάλι έπιασε η καημενούλα, αλλά όχι για πολύ ώρα.. βαρέθηκε και άρχισε να γκρινιάζει, οπότε της έδωσα μπουκάλι για να μην ξυπνήσω τον σύζυγο.

Το θέμα τώρα είναι να φύγει ο σύζυγος να πάει στη δουλειά.. μετά θα έχω ελευθερία κινήσεων και θα μπορώ να την έχω και να κλαίει χωρίς άγχος. Τώρα ευτυχώς, συνήλθε, ο σύζυγος και βοηθάει.. τουλάχιστον με αφήνει κάποιες ώρες να κοιμηθώ το βράδυ και την αναλαμβάνει αυτός, εγώ σηκώνομαι ξημερώματα και τον αφήνω μετά αυτόν να κοιμάται μέχρι το μεσημέρι. Οπότε δεν θέλω να ζορίζω και τη μικρή με το θηλασμό γιατί αρχίζει μετά και κλαίει και ξεσηκώνει τον τόπο. Γι' αυτό όσο μπορώ θα τη βάζω για αρχή στο στήθος, αν πίνει κάτι από κει, για όσο πίνει και μετά μπουκάλι.. Μόλις έχουμε το μπαμπά στη δουλειά θα την ζορίσω την τσούπρα λίγο πάρα πάνω.

Θα δούμε πως θα πάει αυτό.. γενικά δεν έχω πολύ υποστήριξη πάνω στο θέμα. Ακόμα και γάλα που βγάζω όταν έχω στο ψυγείο ο άντρας μου δεν θέλει να ανακατεύεται με αυτά και να πρέπει να βγάζει σακουλάκια και να ζεσταίνει, θέλει έτοιμη τη σκόνη, ευκολία. πφ!

Μπράβο βρε κορίτσι! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε τέλεια 😊 Ναι αφού έχει μάθει μπιμπερο ίσως δεν κάνει να κοπεί σε μία μέρα. Νομίζω η τακτική είναι να μειώνεις κάθε μέρα το συμπλήρωμα που δίνεις ώστε να αναγκαστεί να καθίσει περισσότερο στο στήθος. Ρώτα και τη μαία σου να σου πει καλύτερα.

Εντάξει ο σύζυγος απαράδεκτος! Από πότε είναι πιο εύκολο να φτιάξεις φόρμουλα από το έτοιμο γάλα της μαμάς;! Για τη φόρμουλα δεν βράζει νερό και μετά περιμένει να παγώσει;! Πιο γρήγορα ζεσταίνεις το μητρικό. Να μην μιλήσω που είναι κλάσης ανώτερο το μητρικό... Αχ το τηλέφωνο του δώσε μου και θα τον πάρω να τον περιλαβω!

Εσύ συνέχισε έτσι 😊 Και όταν πάει για δουλειά, φέρε και τη μαμά σου 😊

Δημοσίευση
στις On 19/3/2026 at 2:38 ΜΜ, ο/η evaa__ είπε:

@Naty_ Είμαι καλά κορίτσι μου σ' ευχαριστώ που με σκεφτηκες, μπήκα στη 10η εβδομάδα! Δευτέρα έχω υπέρηχο και εφόσον όλα καλά κλείνω αυχενική! Αγωνία μεγάλη μέχρι τη Δευτέρα δε στο κρύβω!

Τέλεια! Με το καλό να πατήσεις κι αυτό το σκαλοπάτι της αυχενικής 😊😊😊

Δημοσίευση
στις On 19/3/2026 at 1:38 ΜΜ, ο/η evaa__ είπε:

Αχ μπηκα να δω τα νεα σου . Συγνώμη που δεν εκμαξ εδω. Αλλα σε σκέφτομαι 🥰 Δευτέρα τι ωρα να ξερω τι ωτα να μπ

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Μπράβο βρε κορίτσι! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε τέλεια 😊 Ναι αφού έχει μάθει μπιμπερο ίσως δεν κάνει να κοπεί σε μία μέρα. Νομίζω η τακτική είναι να μειώνεις κάθε μέρα το συμπλήρωμα που δίνεις ώστε να αναγκαστεί να καθίσει περισσότερο στο στήθος. Ρώτα και τη μαία σου να σου πει καλύτερα.

Εντάξει ο σύζυγος απαράδεκτος! Από πότε είναι πιο εύκολο να φτιάξεις φόρμουλα από το έτοιμο γάλα της μαμάς;! Για τη φόρμουλα δεν βράζει νερό και μετά περιμένει να παγώσει;! Πιο γρήγορα ζεσταίνεις το μητρικό. Να μην μιλήσω που είναι κλάσης ανώτερο το μητρικό... Αχ το τηλέφωνο του δώσε μου και θα τον πάρω να τον περιλαβω!

Εσύ συνέχισε έτσι 😊 Και όταν πάει για δουλειά, φέρε και τη μαμά σου 😊

Το καλό είναι ότι τώρα με βοηθάει τη νύχτα! Κάθετε ευτυχώς αυτός και κοιμάμαι εγώ που δεν αντέχω το ξενύχτι όταν είμαι ξύπνια εννοείται όλη την υπόλοιπη ημέρα. Το θέμα είναι ότι επιστρέφει στη δουλειά από Δευτέρα και θα τα βρω μπαστούνια. Θέλει δεν θέλει θα συνεννοηθώ με τη μαμά μου να έρχετε τα πρωινά τουλάχιστον μέχρι τι μεσημέρι για να μπορώ εγώ λίγο να της αφήνω τη μικρή και να κοιμάμαι. Μέχρι να κάνουμε τη μετακόμιση και να τακτοποιηθούμε στο χωριό, που θα είμαστε ένας πάνω ένας κάτω, οπότε θα υπάρχει πιο ευκολία να αφήνω τη μικρή στη μαμά μου. 😅

Κοίτα όσο για το θηλασμό, εντάξει.. είπαμε.. πρέπει να έχεις συμπαράσταση.. αλλά πάμε παρακάτω.. αν το καταφέρω με τη μικρή καλώς, αν όχι θα παίρνει μπιμπερό και τελείωσε η υπόθεση. Αν μπορώ και έχω γάλα εγώ θα βγάζω το δικό μου και θα της το δίνω. Ακόμα και έτσι για το μωρό κέρδος είναι.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 8 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Αχ μπηκα να δω τα νεα σου . Συγνώμη που δεν εκμαξ εδω. Αλλα σε σκέφτομαι 🥰 Δευτέρα τι ωρα να ξερω τι ωτα να μπ

@Παρασκευαιδου Χαχαχχα 3 παρά έχω γιατρό! Κορίτσια που περάσατε από αυτή τη φάση, πείτε μου λίγο από ποιο σημείο και μετά χαρήκατε την εγκυμοσύνη σας; Μετά τη β επιπέδου; Ειλικρινά όσο και να θέλω να σκεφτώ αισιοδοξα νιώθω ότι μέχρι να ανοίξει η οθόνη και να ακούσω την καρδουλα του θα βάλω τα κλάματα. Θα σας ενημερώσω κορίτσια μακάρι να είναι όλα καλά .

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η evaa__ είπε:

@Παρασκευαιδου Χαχαχχα 3 παρά έχω γιατρό! Κορίτσια που περάσατε από αυτή τη φάση, πείτε μου λίγο από ποιο σημείο και μετά χαρήκατε την εγκυμοσύνη σας; Μετά τη β επιπέδου; Ειλικρινά όσο και να θέλω να σκεφτώ αισιοδοξα νιώθω ότι μέχρι να ανοίξει η οθόνη και να ακούσω την καρδουλα του θα βάλω τα κλάματα. Θα σας ενημερώσω κορίτσια μακάρι να είναι όλα καλά .

Λογικό κορίτσι μου σε καταλαβαίνω. Εγώ οκ ίσως να μην είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ουσιαστικά ηρέμησα όταν γέννησα 😅 βέβαια μετά αρχιζουν αλλά χαχα Αλλά οκ, πάνω κάτω ναι απ' όταν άρχισα να νιώθω το μωρό ήταν καλύτερα τα πράγματα. Μέχρι τότε έλεγα ένα βήμα τη φορά, υπέρηχο - υπέρηχο και θετική σκέψη κάθε μέρα όσο γίνεται. Όλα θα σου πάνε καλά θα δεις 💕

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η evaa__ είπε:

Μετα την αυχενική σε ολες τις εγκυμοσύνες ψιλό χαλάρωσα.

Ποτε μα ποτε ομως ακομα και τωρα που τα εχω εδω δεν ειπα ολσ καλα... 🤐 το άγχος ξεκιναεο απ τις 2 γραμμές.

Κάθε φορα που ελεγα μηπως αυτο μηπως εκείνο εκανα όμορφες σκεψεις μην ξεχνάς ειχα ενα μηχανήμα εγω και άκουγα την καρδούλα του 🤐

Εχει στο shein πολυ φθηνά 10-20€ και με αυτο ηρεμουσα φουλ σκομα και σε προχωρημένη εβδ αν δεν τον ένιωθα έβαζα το μηχανημα κοιμόταν το καμάρι μου.

Προσωπικά το προτείνω καθαρά για να ακους 2 δευτερα την καρδιά να ηρεμεοε και ττελος

Δημοσίευση

@Παρασκευαιδου δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω!!! Το ίδιο ακριβώς έκανα κι εγώ.. το άγχος δεν φεύγει ποτέ @evaa__ απλά μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι. Κι εγώ είχα αυτό το εκπληκτικό μηχανηματάκι που άκουγα την καρδούλα, ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αν δεν έβλεπα πολύ κίνηση κατευθείαν έβαζα το μηχανηματάκι, άκουγα λίγα δεύτερα την καρδούλα της και ηρεμούσα. 🤗

Δημοσίευση
στις On 21/3/2026 at 10:02 ΠΜ, ο/η evaa__ είπε:

Ισχύει οτι πάντα κάτι βρίσκουμε να αγχωνομαστε, όμως στην αυχενική θα πάρεις μια πρώτη ανάσα. Κ στη συνέχεια κάπου 20 βδομάδες που θα αρχίσεις να νιώθεις θα είσαι καλύτερα. Μετα είναι η β επιπέδου, σκαλί σκαλι θα πάνε όλα καλά, να σκέφτεσαι θετικά!

Δημοσίευση

Συμφωνω για το αγχος!! Ηρεμησα οταν γεννησα. Καθε μερα εκανα περιεργες σκεψεις. Ειχα σκεφτει να παρω το μηχανημα αλλα δεν το εκανα καθως ως αγχωδης πιστευα οτι θα ειμαι συνεχεια με αυτο στα χερια χαχα προσπαθουσα να κανω πραγματα να ξεχνιεμαι και σε καθε ραντεβου επαιρνα μια ανασα.

Δημοσίευση

Καλημέρα στην όμορφη παρέα..!!!

Πολύ δεν τον αφήσαμε τον Φεβρουάριο.. θα βγει ο Μάρτης και θεματάκι καινούριο δεν θα ανοίξει.

Ποια θέλει να κάνει την αρχή; Έμεινε κάποια που είναι ακόμη στην προσπάθεια; Ίσως της φέρει γούρι, όπως στην @evaa__ έφερε ο Φεβρουάριος! 🤗🤗🤗

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.