Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έχετε να προτείνεται κάποια ωραία Χριστ. ταινία?

IreneValadia

Recommended Posts

είχα αναρτήσει και ποστ παλίοτερα με προτεινόμενη ταινία-ντοκιμαντέρ ειδικά για μανούλες αλλα και για όσες θέλουν να γίνουν μανούλες...η ταινία ονομάζεται ''Το πρώτο κλάμα-Le premier cri''!!είναι ενα πολύ καλογυρισμένο ντοκιμαντερ το οποιο πραγματευεται την διαδικασία της γέννας σε διαφορες χώρες του κόσμου.δεν ειναι χριστουγεννιάτικο αλλα είναι συγκλονιστικο.......... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το πολικό express είναι φανταστικό!!!!υπάρχει ακόμα και "ο κατεργάρης των χριστουγέννων" με τον Jim Carey..μια καινούργια σχετικά ταινία που λέγεται "χριστούγεννα στα τέσσερα" με τη ris witherspoon...και για παιδικές ταινίες έχει πάρα πολλές του Disney, φαντάσου οτι έχουν βγάλει και από μία ταινία με κάθε ήρωα..τώρα δεν ξέρω αν τις έχουν όλες σε video club, γιατί εγώ τις κατεβάζω από το internet για την ανηψιά μου και την βαφτηστήρα μου, αλλά και για μένα!!!ελπίζω να βοήθησα λίγο!!!

Η αγαπημενη μου χριστουγεννιατικη ταινια ειναι το "love actually" με τους Hugh Grant, Emma Thomson, Colin Firth και πολλους ακομα γνωστους ηθοποιους...!!!

Επισης το "μονος στο σπιτι" κλασσικη χριστουγεννιατικη και το

"πολικο εξπρες"...!!!

Επιπλεον μπορεις να ψαξεις σε παλιες ταινιες οπως "ο σταχτοπουτος" με τον Jerry Louis η ταινιες που δεν ειναι χριστουγεννιατικες αλλα παιζονται καθε χριστουγεννα οπως "η μελωδια της ευτυχιας" και η "Mary Poppins" με την Julia Andrius...!!!

Μαρίνα ''love actually''!!! :cheer:

συμφωνώ εις τον κύβο!!! ;)

Επίσης εμένα από τα αγαπημένα μου ''Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας''!Και γενικά όλα τα παραμύθια με πριγκίπισσες του χιονιού! :cheer:

katrina έγραψε:

Μαρίνα ''love actually''!!! :cheer:

συμφωνώ εις τον κύβο!!! ;)

Επίσης εμένα από τα αγαπημένα μου ''Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας''!Και γενικά όλα τα παραμύθια με πριγκίπισσες του χιονιού! :cheer:

Φιλενάδες μου katrina και Sweetmammy πως γίνετα πάντα να συμφωνούν τα γούστα μας? :cheer:

Και οι 2 ταινίες είναι η αδυναμία μου!

Ifigeneia έγραψε:

katrina έγραψε:

Φιλενάδες μου katrina και Sweetmammy πως γίνετα πάντα να συμφωνούν τα γούστα μας? :cheer:

Και οι 2 ταινίες είναι η αδυναμία μου![/quote:3drudic6]

Ιφιγένεια!!!!!!!!!!!!!!!!!

:laugh: :cheer::cheer::cheer::kiss:

Ifigeneia έγραψε:

Κατερίναααααααααααα!!!!!!!!!!!!!

Να γράφεις πιο συχνά! :cheer:

Ιφιγένεια μου έχω που και που και Αλεξανδρή αγκαλιά... :woohoo:

οπότε καταλαβαίνεις!!! :woohoo:

Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! :kiss:

Λοιπόν, εμένα αγαπημένη χριστουγενιάτικη ταινία είναι "Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων" με τον Τζιμ Κάρεϊ. Συγγνώμη, όμως, που χαίρομαι όταν ο Γκριντς τους καταστρέφει δώρα και στολίδια! Χα χα!!!

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της "Χριστουγεννιάτικης ιστορίας" του Ντίκενς, από τις κλασικές μέχρι τις πιο σύγχρονες, όπου ο Σκρουτζ είναι γυναίκα επιχειρηματίας, μέχρι και την παραλλλαγή που είχαν κάνει στο "Λατρεμένοι μου γείτονες" πριν 2 χρόνια, χε χε!!!

Το "Love actually" είναι πολύ ωραία ταινία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα, πέρα απ' το ότι διαδραματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων, που δε νομίζω ότι αρκεί.

Το "Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας" είναι επίσης μια απ' τις αγαπημένες μου ταινίες, αλλά επίσης δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα (εκτός αν έχουμε συνδυάσει τα γλυκά με τα Χριστούγεννα).

Επίσης, κυκλοφορούν ένα σωρό γλυκανάλατες αμερικανιές, που αυτοχαρακτηρίζονται "χριστουγεννιάτικες ταινίες" και κινούνται συνήθως σε τρία μοτίβα: 1. Ωραία και τίμια πτωχή νέα, γνωρίζει ωραία και τίμιο, πλούσιο νέο. Ο ένας από τους δύο συνήθως έχει παιδιά και είναι ανύπαντρος γονιός ή χήρος. Υπάρχει πάντοτε και μία κακιά αρραβωνιαστικιά που μισεί τα παιδιά του πλούσιου νέου (αν σ' αυτόν έλαχε ο κινηματογραφικός κλήρος της πατρότητας). Στο τέλος, και αφού τα παιδιά επιθυμούν διακαώς την ένωση των δύο τίμιων και ωραίων νέων, η κακιά αρραβωνιαστικιά εξουδετερώνεται (μέσα στο πνεύμα της "αγάπης"¨των Χριστουγέννων πάντα) και το ζεύγος ζει καλά κι εμείς καλύτερα.

2. Ζεύγος ωραίων νέων ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Ο ένας εκ των δύο μισεί τα Χριστούγεννα και ο άλλος στεναχωριέται και υποφέρει από αυτήν την διάσταση απόψεων και νοοτροπιών. Τελικά, ο ένας από τους δύο (συνήθως αυτός που λατρεύει τα Χριστούγεννα) πέφτει θύμα τροχαίου ή σκοτώνεται γενικώς. Ο άλλος ξαφνικά αρχίζει να συνομιλεί με έναν άγγελο (που συνήθως είναι μαύρος από τη Τζαμάικα, έχει μαλλιά ράστα και καπνίζει) και αφού καταφέρει να κάνει κάποιες καλές πράξεις, και φυσικά να ανακαλύψει το "χαμένο πνεύμα των Χριστουγέννων", το εκλειπόν του ταίρι επανέρχεται στη ζωή και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

3. Ορφανοτροφείο ή σχολείο ή κοινωφελές ίδρυμα ή παιδική χαρά ή αιωνόβιο δέντρο κινδυνεύουν από την καπιταλιστική μανία ενός αδίστακτου επιχειρηματία. Ωραίος νέος ή ωραία νέα, συνήθως με ένα τουλάχιστον παιδί, προσπαθούν να το σώσουν και είτε παντρεύονται τον επιχειρηματία είτε τον συναγωνιστή/συναγωνίστρια που παλεύει για τη σωτηρία του κτιρίου/δέντρου και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Η σχέση όλων αυτών με τα Χριστούγεννα: διαδραματίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων, και φυσικά αρκεί!!!!!

Θα σε συμβούλευα να μη δεις καμία από τις ταινίες των τριών μοτίβων. Μάλιστα, καλό θα ήταν να πληροφορηθείς πότε προβάλλονται, ούτως ώστε να βγάλεις την τηλεόραση από την πρίζα και να απομακρυνθείς σε απόσταση ασφαλείας, καλύτερα μάλιστα να φύγεις από το σπίτι.

Και μονο που μια ταινια διαδραματιζεται την περιοδο των χριστουγεννων θεωρειται χριστουγεννιατικη και σε βαζει στο κλιμα... δεν θεωρω απαραιτητη προυποθεση να υπαρχει Αγιος Βασιλης η καποιο ξωτικο για να θεωρηθει χριστουγεννιατικη...!!! :)

Υπαρχουν πολλες ταινιες, οπως προειπα, οι οποιες δεν εχουν καμια σχεση με τα Χριστουγεννα και ομως τα καναλια τις παιζουν συνηθως τοτε... !!!

Το θεμα ειναι να επιλεξεις καλες ταινιες, με ποιοτητα...!!! Μπορει να ειναι απο μια ποιοτικη κωμωδια μεχρι και ενα παραμυθι...!!!

Υπαρχουν βεβαιως και αυτες οι αμερικανιες, ειτε σε χριστουγεννιατικη εκδοση, ειτε οχι, τις οποιες εγω προσωπικα απαξιωνω...!!!

Κατρινα και Ιφιγενεια, τον Τσαρλι και την σοκολατα του δεν εχω καταφερει να το δω...!!! Ασχετο... αλλα πριν λιγες μερες ειδα μια καλη ταινια εποχης "the Dutches" με την Keira Nightly... βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα...!!! ;)

Την έχω δει την ταινία που λες!

Πολύ καλή .. μη λες πως δεν είμαι ποιοτική … χιχι.

Αλλά μέρες που είναι να μη δούμε κάτι μήπως και μας έρθει η όρεξη να στολίσουμε κανα δέντρο?

Χιχι…

Οι ταινίες με τα ξωτικά και τους Άη Βασίληδες είναι κατ' εμένα οι πιο άσχετες με τα Χριστούγεννα, επειδή αποπροσανατολίζουν τελείως και ταυτίζουν τα Χριστούγεννα με τα δώρα, τα διάφορα στολίδια και φυσικά, "την αγάπη", δηλαδή την προσκόλληση στον εαυτό μας, στην οικογένεια, σε 2-3 κολλητούς μας, το πολύ-πολύ, και στα παιδιά που πεινάνε, αλλά όχι και για τον υπόλοιπο κόσμο, και γενικά μας πείθουν ότι τα Χριστούγεννα συνοψίζονται στο περίφημο "πνεύμα των Χριστουγέννων" το οποίο δεν έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι...

IreneValadia έγραψε:

Την έχω δει την ταινία που λες!

Πολύ καλή .. μη λες πως δεν είμαι ποιοτική … χιχι.

Αλλά μέρες που είναι να μη δούμε κάτι μήπως και μας έρθει η όρεξη να στολίσουμε κανα δέντρο?

Χιχι…

Οταν λεω ποιοτικη εννοω να εχει καλογουστο χιουμορ, θεμα με νοημα, ομορφους και εξυπνους διαλογους και οχι να παιζει με την νοημοσυνη μας...!!! ;)

Ελπιζω να μην το εννοεις στα σοβαρα οτι δεν σε θεωρω ποιοτικη...!!! :)

Θελω να γινω μαμα, θα συμφωνησω με το τελευταιο σου ποστ...!!! Απλα πριν καταλαβα το αντιθετο απο τα γραφομενα σου...!!! :)

θα πω τώρα κάτι αλλά μην με κυνηγάτε όλες μαζί . :)

πολύ μαρεσουν κάτι ιστορίες με την μπαρμπη που βάζει στο αλτερ κάποια πρωινά η βράδια .η μπορεί να μην ειναι ακριβός η μπαρμπη αλλά να η μπρμπη να παίζει την πριγκίπισσα τάδε ,την νεράιδα τάδε ....ο άντρας μου με κοιτάζει κουνώντας το κεφάλι :blush::blink: και εγώ ξέρω ότι μμμμ είμαι πολύ μεγάλη γιαυτεσ τις ταινίες αλλά ρε κορίτσια τώρα τέτοιες μέρες τις θεωρώ πολύ όμορφες και χριστουγεννιάτικες .

χριστουγεννιάτικες θεωρώ ακόμα και τις κλασικές αμερικανικές ταινίες του 80 τις οικογενειακές ,το κοριτσάκι του μπαμπά ,αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά ,τρελό θηριοτροφείο ,στάσου πλάι μου και πολεσ άλλες .

ποτέ δεν μου άρεσαν οι αμερικανικές χαζό κωμωδίες με νευρωτικούς ποτες αγιο βασιλιδεσ .πολυ ορεα ακομα για χριστουγεννα ειναι ο ασπροδοντησ και η αρκουδα .

οι κλασικεσ ταινίες της ντιζνει με τον Μίκη και τον Ντόναλντ ,η φαντασία .τα πάντα κλασικά ολιβερ τουίστ και η χριστουγεννιάτικη ιστορία .ακόμα και ο χαρι ποτερ !!!

ότι διδάσκει και εχει φαντασία ειναι τέλειο για Χριστούγεννα .

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Λοιπόν, εμένα αγαπημένη χριστουγενιάτικη ταινία είναι "Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων" με τον Τζιμ Κάρεϊ. Συγγνώμη, όμως, που χαίρομαι όταν ο Γκριντς τους καταστρέφει δώρα και στολίδια! Χα χα!!!

Θα σε συμβούλευα να μη δεις καμία από τις ταινίες των τριών μοτίβων. Μάλιστα, καλό θα ήταν να πληροφορηθείς πότε προβάλλονται, ούτως ώστε να βγάλεις την τηλεόραση από την πρίζα και να απομακρυνθείς σε απόσταση ασφαλείας, καλύτερα μάλιστα να φύγεις από το σπίτι.

Συμφωνο σε ολα!!!!!!!! :lol::):):)

Πειραζει που και εγω λατρευω τον κατεργαρη!!!!!

Θεωρω οτι ειναι η καλυτερη ταινια της περιοδου!!!

Περαν τουτου εχει βγει το Christmas carol στους κινηματογραφους. Η νεα παραλαγη του σκρουτζ. Συνιστω!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΙΝΙΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ"Η "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΥΖΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ.Θ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ.

savropinguinos έγραψε:

ONE MAGIC CHRISTMAS!!!!!!!!! aFRODITI TIS TAINIES tiw Barbie tis exo dei oles k tis latrevo!!!!!!!!!

Ε ναι βρε κοριτσάκια … αφού όταν είμαστε εμείς μικρές δεν υπήρχαν μπαρμποταινίες … να μη της δούμε τώρα?

ΤΟ Ν Ο Ε L ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑ..!!!!ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ!!! ;) :woohoo:

ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ...ΣΤΑ SEVEN ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΕΙΞΤΕ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΗ :P

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΚΗ!!!Κ ΤΟ HOLIDAY EIΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΟ-ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ)

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗ.. ;)AA..K AN ΤΙΣ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΚΑΝΩ Κ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ :silly:

ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ MERRY XMAS!!!!

• Απαντήσεις

• Και εμείς με την αλλαγή της ώρας δυσκολευτήκαμε και έκανα μετά αυτό με τα φώτα που είπες…και έπιασε αλλά τώρα το ξανά βρήκαμε να σας πω την αλήθεια… πιπίλα παίρνει το μωράκι σου; Σορρυ αν το έχεις ξανά πει αλλά δεν θυμάμαι…μήπως έχει το στήθος για πιπίλα γι αυτό το λέω 
    • Νομίζω ότι όντως είναι και στο παιδί!  Και είναι ακόμα και μικρά για να μπουν σε πρόγραμμα  Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ακούσει ότι ο ύπνος είναι αναπτυξιακό στάδιο και κατακτιεται. Όποτε παίρνω κουράγιο ότι δεν είναι ότι κάνω λάθος ή έχω δύσκολο παιδί αλλά ότι είναι ανώριμο ακόμα σε αυτό τον τομέα 
    • Ψηφίζω ξεκάθαρα μουντό καιρό και ορμόνες!!! Καλέ όλα τέλεια είναι!!! Κάτι πρεπει να πουν και αυτοί οι έρμοι... Εγώ τι να πω που η αντίσταση της αριστερής ε΄ιναι στο 2,590;; Να τα βάψω μαύρα; Και δεν μου δίνουν καν κάποια αγωγ΄η... Μάλλον δεν τους προβληματίζει καν! Ισα ίσα που από όσα μας έγραψες έχεις μια υγιέσταση ψηλή μπουμπού!!! Σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα;; Αν θυμάμαι καλά μέχρι και την 35η γυρνάνε... Βγες μια βολτίτσα, δες μια ωραία ταινιούλα να ανέβει η διάθεση! Κι η στενότερη παρακολούθηση μόνο θετικ΄η είναι!!! 😍
    • Ααα οκ δεν ήξερα πως το λένε ετσι ευχαριστώ ☺️
    • Καλημέρα κορίτσια ! Τι κάνετε ; Εμένα ξύπνια μένει πιο πολύ φτάνει και τις 4 ώρες λόγο της κατάστασης στο σπίτι αλλά εμένα κοιμάται 11 την νύχτα περίπου  Είναι πολύ ζόρικο να σου κοιμάται 2 η ώρα δηλαδή μέσα στο δωμάτιο τον πας πχ 10-11 με σβηστά φώτα ησηχια και κοιμάται 2 ; Ή κοιμάται πιο μπροστά αλλά αν το αφήνεις ξυπνάει θέλει πάνω σου ; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...