Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

είχα αναρτήσει και ποστ παλίοτερα με προτεινόμενη ταινία-ντοκιμαντέρ ειδικά για μανούλες αλλα και για όσες θέλουν να γίνουν μανούλες...η ταινία ονομάζεται ''Το πρώτο κλάμα-Le premier cri''!!είναι ενα πολύ καλογυρισμένο ντοκιμαντερ το οποιο πραγματευεται την διαδικασία της γέννας σε διαφορες χώρες του κόσμου.δεν ειναι χριστουγεννιάτικο αλλα είναι συγκλονιστικο.......... :)

Δημοσίευση

το πολικό express είναι φανταστικό!!!!υπάρχει ακόμα και "ο κατεργάρης των χριστουγέννων" με τον Jim Carey..μια καινούργια σχετικά ταινία που λέγεται "χριστούγεννα στα τέσσερα" με τη ris witherspoon...και για παιδικές ταινίες έχει πάρα πολλές του Disney, φαντάσου οτι έχουν βγάλει και από μία ταινία με κάθε ήρωα..τώρα δεν ξέρω αν τις έχουν όλες σε video club, γιατί εγώ τις κατεβάζω από το internet για την ανηψιά μου και την βαφτηστήρα μου, αλλά και για μένα!!!ελπίζω να βοήθησα λίγο!!!

Δημοσίευση

Η αγαπημενη μου χριστουγεννιατικη ταινια ειναι το "love actually" με τους Hugh Grant, Emma Thomson, Colin Firth και πολλους ακομα γνωστους ηθοποιους...!!!

Επισης το "μονος στο σπιτι" κλασσικη χριστουγεννιατικη και το

"πολικο εξπρες"...!!!

Επιπλεον μπορεις να ψαξεις σε παλιες ταινιες οπως "ο σταχτοπουτος" με τον Jerry Louis η ταινιες που δεν ειναι χριστουγεννιατικες αλλα παιζονται καθε χριστουγεννα οπως "η μελωδια της ευτυχιας" και η "Mary Poppins" με την Julia Andrius...!!!

Δημοσίευση

Μαρίνα ''love actually''!!! :cheer:

συμφωνώ εις τον κύβο!!! ;)

Επίσης εμένα από τα αγαπημένα μου ''Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας''!Και γενικά όλα τα παραμύθια με πριγκίπισσες του χιονιού! :cheer:

Δημοσίευση

katrina έγραψε:

Μαρίνα ''love actually''!!! :cheer:

συμφωνώ εις τον κύβο!!! ;)

Επίσης εμένα από τα αγαπημένα μου ''Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας''!Και γενικά όλα τα παραμύθια με πριγκίπισσες του χιονιού! :cheer:

Φιλενάδες μου katrina και Sweetmammy πως γίνετα πάντα να συμφωνούν τα γούστα μας? :cheer:

Και οι 2 ταινίες είναι η αδυναμία μου!

Δημοσίευση

Ifigeneia έγραψε:

katrina έγραψε:

Φιλενάδες μου katrina και Sweetmammy πως γίνετα πάντα να συμφωνούν τα γούστα μας? :cheer:

Και οι 2 ταινίες είναι η αδυναμία μου![/quote:3drudic6]

Ιφιγένεια!!!!!!!!!!!!!!!!!

:laugh: :cheer::cheer::cheer::kiss:

Δημοσίευση

Ifigeneia έγραψε:

Κατερίναααααααααααα!!!!!!!!!!!!!

Να γράφεις πιο συχνά! :cheer:

Ιφιγένεια μου έχω που και που και Αλεξανδρή αγκαλιά... :woohoo:

οπότε καταλαβαίνεις!!! :woohoo:

Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! :kiss:

Δημοσίευση

Λοιπόν, εμένα αγαπημένη χριστουγενιάτικη ταινία είναι "Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων" με τον Τζιμ Κάρεϊ. Συγγνώμη, όμως, που χαίρομαι όταν ο Γκριντς τους καταστρέφει δώρα και στολίδια! Χα χα!!!

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της "Χριστουγεννιάτικης ιστορίας" του Ντίκενς, από τις κλασικές μέχρι τις πιο σύγχρονες, όπου ο Σκρουτζ είναι γυναίκα επιχειρηματίας, μέχρι και την παραλλλαγή που είχαν κάνει στο "Λατρεμένοι μου γείτονες" πριν 2 χρόνια, χε χε!!!

Το "Love actually" είναι πολύ ωραία ταινία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα, πέρα απ' το ότι διαδραματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων, που δε νομίζω ότι αρκεί.

Το "Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας" είναι επίσης μια απ' τις αγαπημένες μου ταινίες, αλλά επίσης δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα (εκτός αν έχουμε συνδυάσει τα γλυκά με τα Χριστούγεννα).

Επίσης, κυκλοφορούν ένα σωρό γλυκανάλατες αμερικανιές, που αυτοχαρακτηρίζονται "χριστουγεννιάτικες ταινίες" και κινούνται συνήθως σε τρία μοτίβα: 1. Ωραία και τίμια πτωχή νέα, γνωρίζει ωραία και τίμιο, πλούσιο νέο. Ο ένας από τους δύο συνήθως έχει παιδιά και είναι ανύπαντρος γονιός ή χήρος. Υπάρχει πάντοτε και μία κακιά αρραβωνιαστικιά που μισεί τα παιδιά του πλούσιου νέου (αν σ' αυτόν έλαχε ο κινηματογραφικός κλήρος της πατρότητας). Στο τέλος, και αφού τα παιδιά επιθυμούν διακαώς την ένωση των δύο τίμιων και ωραίων νέων, η κακιά αρραβωνιαστικιά εξουδετερώνεται (μέσα στο πνεύμα της "αγάπης"¨των Χριστουγέννων πάντα) και το ζεύγος ζει καλά κι εμείς καλύτερα.

2. Ζεύγος ωραίων νέων ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Ο ένας εκ των δύο μισεί τα Χριστούγεννα και ο άλλος στεναχωριέται και υποφέρει από αυτήν την διάσταση απόψεων και νοοτροπιών. Τελικά, ο ένας από τους δύο (συνήθως αυτός που λατρεύει τα Χριστούγεννα) πέφτει θύμα τροχαίου ή σκοτώνεται γενικώς. Ο άλλος ξαφνικά αρχίζει να συνομιλεί με έναν άγγελο (που συνήθως είναι μαύρος από τη Τζαμάικα, έχει μαλλιά ράστα και καπνίζει) και αφού καταφέρει να κάνει κάποιες καλές πράξεις, και φυσικά να ανακαλύψει το "χαμένο πνεύμα των Χριστουγέννων", το εκλειπόν του ταίρι επανέρχεται στη ζωή και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

3. Ορφανοτροφείο ή σχολείο ή κοινωφελές ίδρυμα ή παιδική χαρά ή αιωνόβιο δέντρο κινδυνεύουν από την καπιταλιστική μανία ενός αδίστακτου επιχειρηματία. Ωραίος νέος ή ωραία νέα, συνήθως με ένα τουλάχιστον παιδί, προσπαθούν να το σώσουν και είτε παντρεύονται τον επιχειρηματία είτε τον συναγωνιστή/συναγωνίστρια που παλεύει για τη σωτηρία του κτιρίου/δέντρου και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Η σχέση όλων αυτών με τα Χριστούγεννα: διαδραματίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων, και φυσικά αρκεί!!!!!

Θα σε συμβούλευα να μη δεις καμία από τις ταινίες των τριών μοτίβων. Μάλιστα, καλό θα ήταν να πληροφορηθείς πότε προβάλλονται, ούτως ώστε να βγάλεις την τηλεόραση από την πρίζα και να απομακρυνθείς σε απόσταση ασφαλείας, καλύτερα μάλιστα να φύγεις από το σπίτι.

Δημοσίευση

Και μονο που μια ταινια διαδραματιζεται την περιοδο των χριστουγεννων θεωρειται χριστουγεννιατικη και σε βαζει στο κλιμα... δεν θεωρω απαραιτητη προυποθεση να υπαρχει Αγιος Βασιλης η καποιο ξωτικο για να θεωρηθει χριστουγεννιατικη...!!! :)

Υπαρχουν πολλες ταινιες, οπως προειπα, οι οποιες δεν εχουν καμια σχεση με τα Χριστουγεννα και ομως τα καναλια τις παιζουν συνηθως τοτε... !!!

Το θεμα ειναι να επιλεξεις καλες ταινιες, με ποιοτητα...!!! Μπορει να ειναι απο μια ποιοτικη κωμωδια μεχρι και ενα παραμυθι...!!!

Υπαρχουν βεβαιως και αυτες οι αμερικανιες, ειτε σε χριστουγεννιατικη εκδοση, ειτε οχι, τις οποιες εγω προσωπικα απαξιωνω...!!!

Κατρινα και Ιφιγενεια, τον Τσαρλι και την σοκολατα του δεν εχω καταφερει να το δω...!!! Ασχετο... αλλα πριν λιγες μερες ειδα μια καλη ταινια εποχης "the Dutches" με την Keira Nightly... βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα...!!! ;)

Δημοσίευση

Την έχω δει την ταινία που λες!

Πολύ καλή .. μη λες πως δεν είμαι ποιοτική … χιχι.

Αλλά μέρες που είναι να μη δούμε κάτι μήπως και μας έρθει η όρεξη να στολίσουμε κανα δέντρο?

Χιχι…

Δημοσίευση

Οι ταινίες με τα ξωτικά και τους Άη Βασίληδες είναι κατ' εμένα οι πιο άσχετες με τα Χριστούγεννα, επειδή αποπροσανατολίζουν τελείως και ταυτίζουν τα Χριστούγεννα με τα δώρα, τα διάφορα στολίδια και φυσικά, "την αγάπη", δηλαδή την προσκόλληση στον εαυτό μας, στην οικογένεια, σε 2-3 κολλητούς μας, το πολύ-πολύ, και στα παιδιά που πεινάνε, αλλά όχι και για τον υπόλοιπο κόσμο, και γενικά μας πείθουν ότι τα Χριστούγεννα συνοψίζονται στο περίφημο "πνεύμα των Χριστουγέννων" το οποίο δεν έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι...

Δημοσίευση

IreneValadia έγραψε:

Την έχω δει την ταινία που λες!

Πολύ καλή .. μη λες πως δεν είμαι ποιοτική … χιχι.

Αλλά μέρες που είναι να μη δούμε κάτι μήπως και μας έρθει η όρεξη να στολίσουμε κανα δέντρο?

Χιχι…

Οταν λεω ποιοτικη εννοω να εχει καλογουστο χιουμορ, θεμα με νοημα, ομορφους και εξυπνους διαλογους και οχι να παιζει με την νοημοσυνη μας...!!! ;)

Ελπιζω να μην το εννοεις στα σοβαρα οτι δεν σε θεωρω ποιοτικη...!!! :)

Θελω να γινω μαμα, θα συμφωνησω με το τελευταιο σου ποστ...!!! Απλα πριν καταλαβα το αντιθετο απο τα γραφομενα σου...!!! :)

Δημοσίευση

θα πω τώρα κάτι αλλά μην με κυνηγάτε όλες μαζί . :)

πολύ μαρεσουν κάτι ιστορίες με την μπαρμπη που βάζει στο αλτερ κάποια πρωινά η βράδια .η μπορεί να μην ειναι ακριβός η μπαρμπη αλλά να η μπρμπη να παίζει την πριγκίπισσα τάδε ,την νεράιδα τάδε ....ο άντρας μου με κοιτάζει κουνώντας το κεφάλι :blush::blink: και εγώ ξέρω ότι μμμμ είμαι πολύ μεγάλη γιαυτεσ τις ταινίες αλλά ρε κορίτσια τώρα τέτοιες μέρες τις θεωρώ πολύ όμορφες και χριστουγεννιάτικες .

χριστουγεννιάτικες θεωρώ ακόμα και τις κλασικές αμερικανικές ταινίες του 80 τις οικογενειακές ,το κοριτσάκι του μπαμπά ,αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά ,τρελό θηριοτροφείο ,στάσου πλάι μου και πολεσ άλλες .

ποτέ δεν μου άρεσαν οι αμερικανικές χαζό κωμωδίες με νευρωτικούς ποτες αγιο βασιλιδεσ .πολυ ορεα ακομα για χριστουγεννα ειναι ο ασπροδοντησ και η αρκουδα .

οι κλασικεσ ταινίες της ντιζνει με τον Μίκη και τον Ντόναλντ ,η φαντασία .τα πάντα κλασικά ολιβερ τουίστ και η χριστουγεννιάτικη ιστορία .ακόμα και ο χαρι ποτερ !!!

ότι διδάσκει και εχει φαντασία ειναι τέλειο για Χριστούγεννα .

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Λοιπόν, εμένα αγαπημένη χριστουγενιάτικη ταινία είναι "Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων" με τον Τζιμ Κάρεϊ. Συγγνώμη, όμως, που χαίρομαι όταν ο Γκριντς τους καταστρέφει δώρα και στολίδια! Χα χα!!!

Θα σε συμβούλευα να μη δεις καμία από τις ταινίες των τριών μοτίβων. Μάλιστα, καλό θα ήταν να πληροφορηθείς πότε προβάλλονται, ούτως ώστε να βγάλεις την τηλεόραση από την πρίζα και να απομακρυνθείς σε απόσταση ασφαλείας, καλύτερα μάλιστα να φύγεις από το σπίτι.

Συμφωνο σε ολα!!!!!!!! :lol::):):)

Δημοσίευση

Πειραζει που και εγω λατρευω τον κατεργαρη!!!!!

Θεωρω οτι ειναι η καλυτερη ταινια της περιοδου!!!

Περαν τουτου εχει βγει το Christmas carol στους κινηματογραφους. Η νεα παραλαγη του σκρουτζ. Συνιστω!!!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΙΝΙΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ"Η "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΥΖΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ.Θ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ.

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

ONE MAGIC CHRISTMAS!!!!!!!!! aFRODITI TIS TAINIES tiw Barbie tis exo dei oles k tis latrevo!!!!!!!!!

Ε ναι βρε κοριτσάκια … αφού όταν είμαστε εμείς μικρές δεν υπήρχαν μπαρμποταινίες … να μη της δούμε τώρα?

Δημοσίευση

ΤΟ Ν Ο Ε L ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑ..!!!!ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ!!! ;) :woohoo:

ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ...ΣΤΑ SEVEN ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΕΙΞΤΕ ΕΜΠΥΣΤΟΣΥΝΗ :P

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΚΗ!!!Κ ΤΟ HOLIDAY EIΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΟ-ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ)

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗ.. ;)AA..K AN ΤΙΣ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΚΑΝΩ Κ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ :silly:

ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ MERRY XMAS!!!!

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια μου γεια σε όλες σας και καλό μήνα!!! Είχα λείψει πολλούς μήνες απ' την παρέα εδώ μιας και απλά επιβιώναμε με τον μικρό τους τελευταίους μήνες και τώρα κάπως αρχίζω να μπαίνω λίγο σε μια σειρά και να βρίσκω χρόνο για μένα πέρα απ' τον ρόλο μου ως μαμά. Κι αφού ξεκίνησα πρωτα με τις μανουλες που ήμασταν μαζί στην εγκυμοσύνη, αφιέρωσα χρόνο να δω τι κάνουν και τα κορίτσια μου εδώ και έχω πάθει ΣΟΚ με πόσες εγκυμοσύνες έχουμε 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Είμαι πολύ χαρούμενη για όλες τις κοπέλες, απλά έχω συγκινηθεί ένα τσικ παραπάνω με τα κορίτσια που ήμασταν εδώ μαζί από παλιά στον αγώνα, περάσαμε τις δυσκολίες μας μαζί, τις απώλειες μας αλλά και τις χαρές μας.... Κορίτσια μου @Naty_ @marinamanoulitsa @Mantarini @annie! @Rena92 συγχαρητήριαααααααα! Έχω χαρεί τόσο πολύ που διάβασα τις χαρές σας!!  Αλλά και το plot twist - @Παρασκευαιδου  ΖΑΙΡΑ ΜΑΣ ,ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΙ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥ???? Έχω τρελαθεί!!! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻 @Elk κορίτσι μου, τι ευχάριστα είναι αυτά;;; Κορίτσια έχω χαρεί απίστευτα, και στα κορίτσια μου που περιμένουν ακόμα, όπως είχα γράψει κάποτε: όλες μας θα "απφοιτησουμε" απ' αυτή τη ρημαδα την ενότητα, αργά ή γρήγορα.... όσες κοπέλες ήμασταν εδώ, κάποια στιγμή βρεθήκαμε με μωράκια στις αγκαλιές μας... Με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο, όλες θα τα καταφέρουν 💖💖💖 Εμείς είμαστε καλά, ο μικρός μου είναι πλέον 8 μηνών, έχουμε αρχίσει στέρεες αλεσμένα και πρόσφατα κομμάτια δειλά δειλά. Έχει περίπου 1.5 εβδομάδα που αποθηλασα από προσωπική επιλογή, μιας κι έχω επιστέψει στη δουλειά απ' τον Ιούλιο κι ο μικρός θα ξεκινήσει βρεφικό την εβδομάδα που μας έρχεται 🙏🏻 Η ζωή είναι τελείως διαφορετική πλέον, και δε θυμάμαι πια πως ζούσα χωρίς τον γιο μου 🩵 (σε αυτό το θέμα με τη μνήμη παίζει να ευθύνεται κι η αϋπνία για να μαι ειλικρινής 😂😂😂)
    • Καλησπέρα κορίτσια🌸  Εμένα ξεκίνησε να κοιμάται πλάι ή εντελώς μπρούμυτα και φοβάμαι λίγο γιατί εχθές ξύπνησα να την ελέγξω και λέω πάει θα σκάσει το μωρό 😅  @Sotiria_94 εμένα δεν έπιανε πιπίλα στην αρχή, ήθελα πολύ όμως να πιάσει! Είχα πάρει 2-3 μάρκες και έπιανε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση της bibs όμως δυστυχώς δεν είναι ορθοδοντικές και δεν της ξανά έδωσα. Αποφάσισα να δώσω μόνο μια μάρκα και πήρα της Philips μετά από πολύ ψάξιμο.  Της την  πρόσφερα όσο περισσότερο μπορούσα μέσα στην μέρα ακόμα και αν την έφτυνε και σιγά σιγά μέρα με την μέρα την έπιασε και τώρα δεν κοιμάται χωρίς πιπίλα. Όταν κοιμηθεί καλά την φτύνει στον ύπνο της και δεν την ξανά θέλει.    Πιστεύω σιγά σιγά ίσως πιάσει και να μην βάζει το χεράκι🙏🏻    
    • Κορίτσι μου και όποια άλλη ενδιαφέρουσα, είναι τα fidget spinners! Εγώ τα έγραψα σβούρες τώρα στα ελληνικά, δε ξέρω αν είναι η σωστή μετάφραση και σας μπέρδεψα 😂 έχει στο τεμου, έχει και παντού! Ενδεικτικά τώρα βάζω ένα λινκ απ' το τεμου:  https://share.temu.com/73dAOpocOKB
    • Χαχαχα έκλαψα με το σχόλιο για τις βεντούζες στα πιατιακια! Εννοείται κι εμείς του βάζουμε τα κομμάτια ένα ένα κατευθείαν στο τραπεζάκι της καρέκλας του, αλλιώς τα πετάει όλα στο πάτωμα. Άσχετο - σχετικό δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το καρεκλακι φαγητού που πήραμε: έχουμε το lemo της Cybex κι ενώ μας βολεψε πάρα πολύ με το ριλαξ, τώρα σαν καρεκλακι φαγητού αυτό που δε μου άρεσε είναι το τραπεζάκι του! Γιατί δε βεντουζωνει τίποτα εκεί πάνω - όχι ότι δε θα έβγαζε ούτως ή άλλως, αλλά η υφή του δεν ενδείκνυται... Απογοητευτικό για τα τόσα χρήματα που κάνει 🫣  Και μιας και αναφέρομαι σε αγορές - για πείτε κορίτσια τώρα που πέρασε ο καιρός - ποιες αγορές μετανιώσατε ή σας βγήκαν άχρηστες και ποιες ήταν οι καλύτερες;; Εγώ να πω την κάμερα δε τη χρησιμοποιήσαμε σχεδόν καθόλου! Θα την πουλήσω vinted εντός των ημερών 😂 Για τις βιταμίνες που λες κορίτσι έχεις δίκιο! Μου είχε πει κι ο γυναικολόγος μου για το σίδηρο. Τώρα βέβαια το καλοκαίρι να πάω την αλήθεια δεν έπαιρνα καθόλου συστηματικά τις βιταμίνες μου... Πότε τις ξεχνούσα, πότε τις έπαιρνα μία το σίδηρο, μια την πολύ βιταμίνη... Θα κοιτάξω αυτές που ανέφερες, προς το παρόν όταν μου τελείωσαν αυτές του θηλασμού, πήρα ένα πακέτο από εκείνες που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη που δεν έχουν ιώδιο για τις γυναίκες με υποθυρεοειδισμό. Πιστεύω η έλλειψη σιδήρου συνδέεται και με την τριχόπτωση. Γενικά η διατροφή που κάνω δεν είναι καλή, οριακά επιβιώνουμε απ' όταν επιστρέψαμε από Ελλάδα και δε σας κρύβω, ότι ενώ με αγχωνει το γεγονός που θα πάει ο μικρός βρεφικο, απ' την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως έτσι καταφέρουμε να πάρουμε μια ανάσα και να βάλουμε τη ζωή μας λίγο σε μια τάξη ξέρω γω 😂 στο σπίτι των γονιών μου μια χαρά μας τάιζαν οι δικοί μου 🥲 αν μου λείπει ένα πράγμα απ' το να έχουμε την οικογένεια μας κοντά, είναι ακριβώς αυτό. Κάποιος να μαγειρεύει βρε παιδιά, δε παλεύεται αλλιώς 🥲 εν τω μεταξύ, όπου το έχω αναφέρει αυτό με κοιτάνε περίεργα και μου λένε "εγώ τα προλάβαινα όλα" και φορτώνω 😬 τεσπά, άλλη κουβέντα αυτή ! Όσο για την παιδίατρο που λες, κοίτα, απ' την εισαγωγή στις στερεές και μετά, κάπου έχω καταλάβει κι εγώ ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα μελετάμε και μόνοι μας. Καλώς ή κακώς κι οι γιατροί εχουν κι αυτοί τη γνώμη τους σε κάποια θέματα και δεν κατευθύνουν εντελώς αντικειμενικά ή με βάση τις τελευταίες μελέτες. Είμαι κι εγώ πλέον της άποψης "βλέποντας και κάνοντας". Παρατηρούμε τα μωράκια μας και τους δίνουμε τα αντίστοιχα ερεθίσματα σ' ένα ασφαλές πλαίσιο.  Να κλείσω και με το θέμα της περιόδου! Το ακούω αυτό που λες για τη μείωση των νυχτερινών θηλασμων, βγάζει νόημα γιατί μας λέγανε κιόλας ότι τότε παράγεται ωκυτοκινη και ρυθμίζεται κι ο θηλασμός, αν τα θυμάμαι καλά. Μου φαίνεται λες και πέρασαν χρόνια εν τω μεταξύ απ' τα μαθήματα με τη σύμβολο θηλασμού 😂 τεσπά, εγώ κορίτσια, επί τη ευκαιρία να σας πω ότι τελείωσα με το θηλασμό κι επίσημα. Έχει περίπου 1-1.5 εβδομάδα απ' την τελευταία φορά. Οπότε περιμένω να δω τι θα γίνει. Μία μέρα, κι ενώ θήλαζα ακόμα μόνο μια φορά τη μέρα σ' εκείνη τη φαση, συνήθως στις 4-5 το πρωί, είχα κάτι καφέ εκκρίσεις και λίγο ροζ. Περίμενα μήπως έρθει, δεν έγινε τίποτα. Οπότε βλέπουμε. Πάντως το στήθος έμεινε το 1/3, μη σας πω και μικρότερο απ ότι ήταν πριν την εγκυμοσύνη 😂 τι plot twist ήταν αυτό;! Θα σας γράψω και σε κάποια άλλη στιγμή για τον αποθηλασμο σε σχέση με τον ύπνο του μικρού όταν βρω χρόνο.
    • Οι ενέσεις διέγερσης γίνονται παράλληλα με την περίοδο. Δεν την σταματάνε. Δηλαδή ξεκινώντας ενεσεις θα έχεις κανονικά περίοδο μέχρι την 5η-6η μέρα, όπως έχεις.  Αυτά που εμποδίζουν την περίοδο είναι η προγεστερονη και η οιστραδιολη, που παίρνεις μετά την ωοληψια, αν ο γιατρός σε προορίζει για εμβρυομεταφορα απευθειας. Ή και σε επομενο κυκλο. Μέχρι να κάνεις την β χοριακη, 10 μέρες περίπου μετά την ετ και παίρνεις αυτά τα φάρμακα, δεν έρχεται περίοδος, οποίο κι αν είναι το αποτέλεσμα σου.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...