Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κρισεις αγχους?

Recommended Posts

Καλημέρα :) (τα χαμογελα με μαραναν :dry: )

τον τελευταίο καιρό με πιανει το βράδυ δύσπνοια,συνήθως αφού εχω ξαπλώσει και με έχει πάρει ο ύπνος,ξυπνάω με δύσπνοια..μου παιρνει καμια ώρα να συνέλθω. Στην πρώτη εγκυμοσύνη μόνο μια φορά με είχε πιάσει,στον 9ο μήνα αλλά εκεί είχα το φόβο της πρώτης φοράς. Τώρα ενώ συνέβαινε κάθε 2-3 μέρες έχει αρχίσει και γίνεται τακτικά πια,κάθε βράδυ. Την πρώτη φορά ξύπνησα τον άντρα μου αλλά αυτός στον ύπνο του δεν κατάλαβε τι του λεγα και πηγε να μου φέρει το σπρέι otrivin :huh: ,οπότε απο τότε απλώς δεν ξυπνάω κανέναν και κάθομαι μόνη μου στην κουζίνα μέχρι να συνέλθω..

Γιατί με πιάνουν αυτές οι δύσπνοιες? έχετε παρόμοια εμπειρία?

σκέφτομαι μόνο μην με πιάνουν και όταν γενήσω...θα μαι και μόνη τις περισσότερες ώρες στο μαιευτήριο (έχω και αυτή την έννοια) και αναρωτιέμαι τι θα κάνω??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω δεν εχω αυλη ομως! και οι σκεψεις που κανω δεν ειναι και οι πιο θετικες..ασε τα νευρα...το κακο ειναι οτι δεν βλεπω κ κανενα φιλο μου. φανταζομαι ειναι το αγχος της γενας.

πιπιτσαζουζουνα να μιλησω κ στο γυναικολογο,μηπως εχει καμια συμβουλη.

bebadomana μην ανησυχείς το πάθαινα και εγώ μέχρι τις αρχές του 8ου μήνα και ο γιατρός μου είχε πει ότι συμβαίνει όταν το μωρό είνα ψηλά και πιέζει τους πνεύμονες και βέβαια και σε συνδυασμό με το άγχος που έχουμε δεν θέλει και πολύ.Εγώ όταν το πάθαινα το βράδυ(γιατί τότε μου συνέβαινε συνήθως)έβαζα άλλο ένα μαξιλάρι για να είμαι λίγο πιο ψηλά και μετά απο λίγο μου πέρναγε.Μην ανησυχείς κοπέλα μου και μην αγχώνεσαι το άγχος δεν βοηθά καθόλου ούτε το μωράκι σου! ;)

κοριτσια δεν ηξερα οτι το παθαινουμε πολλες αυτο,και νομιζα οτι με επιασε το ψυχολογικο μου. Το ειχα παθει πριν πολλα χρονια,εδινα εξετασεις τοτε και φοβηθηκα μην επανηλθε το ιδιο. Φρικη ηταν τοτε γι αυτο δεν θελω να το ξαναζησω! παντως συνεχιζει ακαθεκτο,και σημερα,σηκωθηκα στις 6 με δυσπνοια..τωρα περασε.

Συζητησε το και με τον γιατρο σου ποτε δεν ξερεις.

Ξερω οτι πολλες φορες η θεση του μωρου στην μητρα ειναι τετοια που δυσκολευει την αναπνοη...Εχει παρει θεση το μωρακι σου?

καλημέρα!

δεν εχω εμπερια κρισης πανικου ή αγχους σε περιοδο εγκυμοσυνης,αλλα σε ασχετη φαση στην ζωη μου παθαινα κρισεις πανικου για ενα διαστημα τριων μηνων κι ηταν πολυ φρικτο..τρεμουλες,δυσπνοια,ταχυπαλμιες...κι η πλακα ηταν πραγματικα οτι συνεβαινε καθε μερα,περιπου την ιδια ωρα το βραδυ που ημουν χαλαρη...προσπαθησε να χαλαρωνεις,να βαζεις μουσικη,οσο γινεται ευχαριστες σκεψεις..εχεις καθε λογο να σκεφτεσαι τα πιο ευχαριστα πραγματα αλλωστε!!

εγω θυμαμαι οτι εκεινες τις στιγμες προτιμουσα να το περναω μονη μου γιατι εκνευριζομουν περισσοτερο αν καποιος μου ελεγε να χαλαρωσω κλπ...

μη φοβασαι!!ολα θα πανε καλα!!οπως ηρθε ξαφνικα,ετσι θα φυγει το ατιμο αυτο συναισθημα!

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΔΙΑΝΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΜΗΝΑ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΠΑΘΑΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ! ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ!!! ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ. ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΟΥ ΚΡΑΝΙΟ, Η ΜΙΣΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΑ ΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΜΙΑ ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΛΕΩ ΠΑΕΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!!!! ΞΥΠΝΗΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ 20ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΤΟ ΑΦΗΣΑ.... ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΑΡΧΙΣΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΜΕ ΟΛΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΧΑΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΠΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΗ, ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!!!!!!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΗ.ΕΙΜΑΙ 6ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΕΡΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥΔΙΑΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΕΤΡΕΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΟΤΙ ΕΣΒΗΝΑ.ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ.ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΩΣ.ΕΚΑΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΧΩΣ ΤΟ ΠΛΑΚΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ.ΗΡΕΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΕΥΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΖΟΥΝ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. :kiss:

εγω παλι δεν εχω ξεπερασει τις κρισεις πανικου δεν ειμαι οπως ημουνα αλλα δεν της εχω ξεπερασει

με επιασαν οταν εχασα το μωρακι μου

μετα εμεινα εγκυος με κρισεις πανικου,ταχυκαρδια,σβησιμο,λιποθιμιες,σφιξιματα,δυσπνοιες μεγαλωνω το παιδι μου με κρισεις πανικου αφου κλαει και ανεβαζω πιεση και τωρα ειμαι παλι εγκυος με μωρο 9 μηνων και με κρισεις πανικου

τι ψυχολογους,τι ψυχιατρους τιποτα εαν δεν βοηθησω τον ευατο μου εγω δεν γινεται τιποτα

και το δυσκολοτερο μενω μονη μου βραδυα ο αντρας μου δουλευει με μωρο εγκυος και με αυτες τις κρισεις που δεν περνανε με τιποτα

Oπως βλεπεις bebadomama ειμαστε πολλες! ναι κι εγω μια απ'τα ιδια! :silly:

Το τι ξενυχτι εριχνα τους τελευταιους μηνες της εγκυμοσυνης απο τα ιδια συμπτωματα δε λεγεται! :S βρικολακας ειχα καταντησει! :silly:

Οποτε τωρα που ξερεις οτι αυτο συμβαινει κατα κορον χαλαρωσε και οταν καποιες νυχτες σε πιανει βαζε μουσικουλα χαλαρη,ενα βιβλιο,ενα dvd, γενικα κοιτα να απολαμβανεις οσο μπορεις εκεινες τις μεταμεσονυχτιες στιγμες απολυτης ησυχιας... ;)

αυτες οι ορμονες κοριτσια θα μας τσακισουν!!χθες που με επιασε παλι,εμεινα ψυχραιμη και οπως πηγα να σηκωθω απο το κρεβατι...επεσαν οι ταβλες του κρεβατιου και προσγειωθηκα ωραιοτατα στο πατωμα :laugh: :laugh: ευτυχως δεν ειχα κανενα πονο στην κοιλια,αλλα κοριτσια ξεσκιστηκα στο γελιο!γελιο κ δυσπνοια μαζι,νεα εμπειρια!

Αννιώ έγραψε:

Συζητησε το και με τον γιατρο σου ποτε δεν ξερεις.

Ξερω οτι πολλες φορες η θεση του μωρου στην μητρα ειναι τετοια που δυσκολευει την αναπνοη...Εχει παρει θεση το μωρακι σου?

ενα μηνα πριν που εκανα υπερηχο ηταν ακομα αρκετα ψηλα,αυτη τη βδομαδα εχω παλι εξετασεις ,ελπιζω να κατεβηκε λιγο :dry: αλλα και ο γιος μου ενω ειχε γυρισει αναποδα απο τον 7ο ,ηταν αρκετα ψηλα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• μα τι όμορφα νέα..❤️ ξαφνικά αλλάζει ολη μας η ζωή 😍 να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις τον αντρακο σου💙💙
    • μου βγήκε γκρινιάρης εμένα...τι να τον κάνω;😂 λιγη υπομονή ακόμα και ελπίζω να στρώσει... θα σας πω μόλις μιλήσω ναι❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...