Μετάβαση σε περιεχόμενο

αυχενικη διαφανεια

iwanna81

Recommended Posts

ανησυχω για τα αποτελεσματα της αυχενικης διαφανειας+παρ-A.

το ποσοστό που μου εδωσαν ειναι 1:2500

το θεωρω μικρο.τι λετε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 1,3 Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ....ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠ-Α ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΥΣΗΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΜΩΓΙΟ ΜΟΥ!!

ΕΣΕΝΑ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ??

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠ-Α .... :cheer::cheer:

1 ΠΡΟΣ 14262 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΚΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ!! :woohoo: :woohoo:

η αυχενικη διαφανεια ηταν 2 .

γενικα κατι δεν μου παει καλα,οσες ξερω μιλανε για ποσοστα της ταξης του 1:10.000+...

βασει αυτου, το 1:2.500 με αγχωνει πολυ...

ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα.μου εξηγησε πως αν ηταν το ποσοστο μεγαλυτερο απο 1:1000 τοτε θα καναμε αμνιοκεντηση,απο τη στιγμη που ειναι μικροτερο δεν κανουμε τιποτα.

ειμαι χαλια...

το ποσοστό 1/2500 είναι πολύ καλό. Το όριο που βάζουν συνήθως για αμνιοπαρακέντηση είναι 1/350. Η αμνιοπαρακέντηση έχει μάξιμουμ ποσοστό αποβολής 1/100 γι' αυτό δεν τη συνιστούν σε όλες τις γυναίκες - αν ήταν σαν το υπέρηχο προφανώς θα την έκαναν και οι 20άρες με ποσοστό 1/50000 - Ακόμη όμως και τα ποσοστά 1/10000 πάλι έχουν 1 μέσα τους.

Είναι τελείως προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με το τι σε τρομάζει πιο πολύ εσένα (και τον μπαμπά βέβαια). Υπάρχουν γυναίκες που δεν πάει με τίποτα το μυαλό τους στο κακό - υπάρχουν άλλες που δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ από την ανησυχία. σε ποια κατηγορία ανήκεις εσύ;

Επισης, εκτός από την αμνιοπαρακέντηση που γίνεται μετά την 17η εβδομάδα υπάρχει και η τροφοβλάστη που γίνεται τον καιρό της αυχενικής - αν κάποιος δεν αντέχει την αγωνία και την αναμονή.

Υπάρχει και η λογική, αφού το ποσοστό σου είναι καλό να περιμένεις την β΄ επιπέδου, να την κάνεις την 21η εβδομάδα το αργότερο και μόνο αν δείξει κάτι ανησυχητικό να προχωρήσεις σε αμνιοπαρακέντηση.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί πέρασα αυτό το δίλημμα πρόσφατα. Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει στην απόφασή σου. Πρέπει να ακουλουθήσεις το δικό σου ένστικτο και τη δική σου λογική, καθώς και του άντρα σου. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι στατιστικά η πιθανότητα που σου βγήκε θεωρείται πολύ μικρή για κάτι κακό. Και μην ακούς αυτά που λένε - προφανώς, αυτοί που τους έρχονται όλα εύκολα το διατυμπανίζουν και καμαρώνουν, ενώ όσοι έχουν φόβους δεν μιλάνε τόσο - γι'αυτό ακούς συνέχεια τα ... γαμάτα ποσοστά.

Ιωάννα, αν το 81 είναι το έτος γέννησής σου νομίζω ότι δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Επικίνδυνη ηλικία θεωρείται πάνω από τα 35. Εγώ δεν έχω μάθει ακόμη το ποσοστό που έδειξαν οι εξετάσεις. Μου φτάνει που μου είπε η γιατρός μου ότι όλα είναι καλά (και είμαι κοντά στα 35).

Συζήτησέ το με τον γιατρό σου και δες αν μπορείς να κάνεις κάτι για να ησυχάσεις.

Ιωάννα μου μην ανησυχείς τόσο πολύ, αν κάτι δεν πήγαινε καλά με το ποσοστό σου ο πρώτος που θα στόλεγε ήταν ο γιατρός σου. Ηρέμησε κοριτσάκι μου και μη βάζεις το κακό με το μυαλό σου, μη ξεχνάς ότι το παιδάκι σου νιώθει ό,τι νιώθεις..Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και με το καλό με το μωράκι σου αγκαλιά.

ΛΙΖΑ έγραψε:

το ποσοστό 1/2500 είναι πολύ καλό. Το όριο που βάζουν συνήθως για αμνιοπαρακέντηση είναι 1/350.

συμφωνω απολυτα! οπως σου ειπα, ανησυχητικο ειναι οταν τα ψηφια ειναι 3... και ακομη και εκει παιζει ρολο ο αριθμος...πχ 1/800 ή 1/100.... εχουν τεραστια διαφορα!

το δικο σου ειναι μια χαρα!

σας ευχαριστω ολες σας μεσα απο την καρδια μου για τις απαντησεις σας και για να σας πω την αληθεια, αν μου ελεγαν απλα το ποσοστο ουτε καν θα το σκεφτομουν, ομως το συνεκρινα με των φιλεναδων μου που ξεπερνα το 1:10000 και ειπα "κατι στραβο συμβαινει σε μενα..."

• 2 weeks later...

Πηγαίνεω κι εγώ ΑΥΡΙΟ για αυχενική και PAP A :S .Εχω πολύ αγωνία.Η ηλικία μου είναι 35 ακριβώς(θα τα κλείσω μεθαύριο!).

Ξέρει καμία να μας πεί τα αποδεκτά αποτελέσματα στην αυχενική και το PAP A ?Δηλαδή σε ποιές τιμές "γλυτώνουμε" την παράταση της αγωνίας με αμνιοπαρακέντηση ή τροφοβλαστη?

Μαρινα σ ευχαριστω πολύ!έχω πολύ αγωνια για αυριο.Θέλω να πάνε όλα καλά και να το πουμε σε ολους(ακομα ουτε οι γονεις μας δεν το ξερουν!)και να το νιώσω επιτέλπυς!!

Μαρινα σ ευχαριστω πολύ!έχω πολύ αγωνια για αυριο.Θέλω να πάνε όλα καλά και να το πουμε σε ολους(ακομα ουτε οι γονεις μας δεν το ξερουν!)και να το νιώσω επιτέλπους!!

Καλησπέρα κορίτσια!Ολα καλά τελικά (δεν τα έδειξα στον γιατρό μου αλλά φαίνονται ΟΚ) :) !

Αυχενικη 1,2mm

Τρισωμία 21: 1/5357 (από PAP A 1/5357)

Τρισωμία 18: 1/3881 (από PAP A 1/12480)

Τρισωμία 13: 1/3245 ( από PAP A 1/23168)

κρανίο ,πόδια,χέρια,....ρινικό οστό απεικονίζονται.

Μήκος εμβρίου 54,4mm στις 12 εβδομάδες+1 ημ.

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι στο PAPP A πο γράφει:

Βιοχημική μελέτη στο μητρικό αίμα

Ελεύθερη β-hCG: 61,28 IU/I ισοδύναμο με 1,288 ΜοΜ

PAPP-A : 2,629 IU/I ισοδύναμο με 1,040 ΜοΜ

Ξέρει καμία να μου πει τι είναι??

μπράβο madrid05 πολύ καλά τα νέα σου!!!Δε ξέρω δυστυχώς για αυτά τα ποσά αλλά γιατί να το σκέφτεσαι κιόλας αν ήταν κάτι ο γιατρός θα στόλεγε..Ρένα και εδώ στην Κύπρο μάζι μας τα δίνουν.. :cheer: madrid05 δε σας είπε τίποτα και για το φύλο?

rena79 πήρα τα αποτελέσματα του PAP A την ίδια ημέρα μετά απο 2-3 ώρες.

marina ακόμα δεν έχω πάει στον γιατρό μου γι αυτό και έχω απορίες.Ο γιατρός που έκανε την αυχενική μου είπε οτι ήταν οτι ήταν πολύ καλή, αλλά για το PAP A δεν μου είπαν κάτι.Τα ποσοστά είναι ακόμα καλύτερα αλλά μπερδευτικα με αυτό που γράφει για το PAP A.Δεν μας είπε τίποτα για το φύλο του μωρού.Φαντάζομαι οτι ή δεν έβλεπε κάτι ή δεν ήταν σίγουρος για να το πει!

Σ ευχαριστώ πολύ marina.Είναι πιο καλή από οτι περίμενα.Μένει μόνο να την δει μεθαύριο και ο γυναικολόγος μου για να το επικυρώσει.Φαντάζομαι οτι με τα αποτελέσματα και παρόλη την οριακή ηλικία(είμαι 35) θα γλυτώσω την αμνιοπαρακέντηση.

iwanna81 έγραψε:

γενικα κατι δεν μου παει καλα,οσες ξερω μιλανε για ποσοστα της ταξης του 1:10.000+...

ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα.μου εξηγησε πως αν ηταν το ποσοστο μεγαλυτερο απο 1:1000 τοτε θα καναμε αμνιοκεντηση,απο τη στιγμη που ειναι μικροτερο δεν κανο

υμε τιποτα.

ειμαι χαλια...

Ιωάννα μου δε διάβασα όλα τα post αλλα εδώ και μόνο σταμάτησα για να σε ανακουφίσω όσο γινεται....

Η περίπτωση της αυχενικής είναι ο προσωπικος μου γολγοθάς. 3,2 ή 3,7 (το πρώτο στο κέντρο που έκανα την εξέταση, το δευτερο στη γιατρό μου) ήταν η εκτίμηση, ρινικό υποπλαστικο ή ανύπαρκτο, ποσοστο 1/6. Ναι καλά διαβάζεις....

Σκέψου μαζι με το pap A το ποσοστό "έπεσε" στο 1/26.... Δηλαδή .... ένα πράγμα μπορω να πω.... ο μήνας που μεσολάβησε ως την αμνιοπαρακέντηση ήταν η κόλασή μου... Ευτυχώς,ο μπεμπούλης είναι τελικά καλά και πρώτα ο Θεός, θα τον δω το Μάρτιο.

Μην αγχώνεσαι καθόλου και μη στεναχωριέσαι γιατι το μωρακι το νιώθει αυτό... Αχ, εγω η χαζή μόνο έκλαιγα... Θέλω τόσο να γυρίσω το χρόνο πίσω και να περάσω μόνο θετική ενέργεια στο μπεμπάκο μου....

iwanna81 έγραψε:

ο γιατρος δεν μου ειπε τιποτα.μου εξηγησε πως αν ηταν το ποσοστο μεγαλυτερο απο 1:1000 τοτε θα καναμε αμνιοκεντηση,απο τη στιγμη που ειναι μικροτερο δεν κανο

υμε τιποτα.

ειμαι χαλια...

Ιωάννα μου δε διάβασα όλα τα post αλλα εδώ και μόνο σταμάτησα για να σε ανακουφίσω όσο γινεται....

Η περίπτωση της αυχενικής είναι ο προσωπικος μου γολγοθάς. 3,2 ή 3,7 (το πρώτο στο κέντρο που έκανα την εξέταση, το δευτερο στη γιατρό μου) ήταν η εκτίμηση, ρινικό υποπλαστικο ή ανύπαρκτο, ποσοστο 1/6. Ναι καλά διαβάζεις....

Σκέψου μαζι με το pap A το ποσοστό "έπεσε" στο 1/26.... Δηλαδή .... ένα πράγμα μπορω να πω.... ο μήνας που μεσολάβησε ως την αμνιοπαρακέντηση ήταν η κόλασή μου... Ευτυχώς,ο μπεμπούλης είναι τελικά καλά και πρώτα ο Θεός, θα τον δω το Μάρτιο.

Μην αγχώνεσαι καθόλου και μη στεναχωριέσαι γιατι το μωρακι το νιώθει αυτό... Αχ, εγω η χαζή μόνο έκλαιγα... Θέλω τόσο να γυρίσω το χρόνο πίσω και να περάσω μόνο θετική ενέργεια στο μπεμπάκο μου....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Είμαι και εγώ υπέρ των νέων γιατρών.. εν προκειμένω όμως είναι θέμα νοοτροπίας/κουλτούρας.. στην Ελλάδα σχεδόν το 70% καταλήγει με κ.τ χωρίς να συμπεριλάβουμε ποσοστά άλλων ιατρικών παρεμβάσεων.. δεν είναι τυχαίο.. Ο γιατρός εντωμεταξυ είναι 32-33.. τώρα τελειώνει την ειδικότητα και φεύγει Αγγλία αρχές '25 για ειδίκευση εμβρυομητρικου δίπλα στο Κύπρο Νικολαιδη.. φοιτητή ιατρικής μου μένει μόνο να δοκιμάσω..🤣🤣🤣 Όντως μαργαριτάρι ακούσαμε.. αλλά δεν είναι ώρα ακόμα.. ας γεννησουμε με το καλό και θα σας τα πω όλα!! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και είναι μαζί μου..! Sorry δεν προσπαθώ να σας το παίξω μυστήρια και έτσι..😅 απλά δεν έχω αντοχές να συνεχίζω να υπερασπίζομαι και να εξηγώ τις επιλογές μου.. Όχι όχι.. τη παρασκευή ο γιατρός..!! Άσχετα με τις αρτηρίες... Στο δεύτερο Doppler και στον αγγειολογο που πήγαμε μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα.. πιθανόν το μωράκι πίεζε τις αρτηρίες την ώρα της μέτρησης και αν δεν τις ξαναμετρησε ο εμβρυομητρικος τη πρώτη φορά (όντως μια φορά πήρε μέτρηση, είχε πολύ κόσμο) να έδειξε ψευδώς αυξημένες αντιστάσεις.. ο δε αγγειολογος εκνευρίστηκε κιόλας γιατί λέει πάνε αγχωνουν τις γυναίκες ενώ δεν είναι κάν η ειδικότητα των εμβρυομητρικων να μετράνε τις αρτηρίες και τις αντιστάσεις!! Δεν είναι πήρα μια μέτρηση τυχαία και αυτό είναι.. Αλλά δεν στέλνουν τις γυναίκες σε αγγειολογους ώστε να γίνει αξιόπιστα και η μέτρηση.. Τεσπα όχι καλά είμαι τώρα! Έχω κάνει τα πλάνα μου και τις επιλογές μου... απλά κουρασμένη ψυχολογικά νοιωθω από το στρες όλης της εβδομάδας.. να σκεφτείς αν δεν ήμουν σε κάποιο ραντεβού, σχεδόν όλη μέρα ήμουν στα τηλέφωνα και έκοβα βόλτες πάνω κάτω στο σαλόνι.. τα πόδια μου πόνεσαν από το τόσο περπάτημα!! 😂 Εντωμεταξυ έχετε πιάσει και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης βρε κορίτσια μου... P.S Έτσι για το κερασάκι στη τούρτα.. ο σύζυγος λίγο νωρίτερα βγήκε θετικός στο covid!! 😱 Έτσι για να κλείσει όμορφα αυτή η υπέροχη εβδομάδα..!! 😅 Ευτυχώς έκανα δύο τέστ διαφορετικών εταιρειών και είμαι αρνητική.. Τώρα καραντίνα και από απόσταση.. πφφφφ..
    • Ουφφ όλα καλά με εξετάσεις girls νομιζω 🙏🏼 Μικρόβια τίποτα, κατακερματισμός πολύ καλά 10%. Άρα στη δική μου περίπτωση μπορεί τελικά να ήταν όλα τυχαία τι να πω.  Ο,τι προλαβαίνω από αυτόν τον μήνα 😂 ωορρηξία ή έγινε χθες η σήμερα 
    • χαχαχαχ αστα να παν... χαρά στο κουράγιο μου δε λες τίποτα...   καλά σίγουρα θα θέλω αργότερα...προς το παρόν όμως ούτε να το σκέφτομαι 😂
    • εσυ ίσως η μεγαλύτερη και εγώ η μικρότερη μάλλον 😍 καλά ναι δεν είναι τραγικό αλλά υπέθεσα ότι θα κάτσει για λίγο στον μπαμπά του 🤷
    • Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...