Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια θελω να μου πειτε κατι που σκεφτηκα!

Τωρα,αυτην την εποχη βρισκουμε αφθονο το σπανακι!

Τι θα γινει αργοτερα που δεν θα υπαρχει?

Θα περνουμε καταψυγμενο?

Γινετε να παρω και να το καταψυξω?

Μπορει να γινει και με αλλα λαχανικα και φρουτα?

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Γινετε να παρω και να το καταψυξω?

Μπορει να γινει και με αλλα λαχανικα και φρουτα?

Ακριβώς... :) Στην κατάψυξη...

Σαφώς...Φασολάκια για παράδειγμα... :);)

Φρούτα δεν καταψύχω...δε γνωρίζω τί παίζει με αυτά...

Δημοσίευση

Για φρούτα δεν το έχω σκεφτεί ποτέ.

Τα λαχανικά όμως μπορείς να τα καταψύξεις κανονικα.

Εγώ βάζω στην κατάψυξη:

φασολάκια

σπανάκι και διάφορα άλλα χόρτα

πράσα

αρακά

μπάμιες

κουνουπίδι

μπρόκολο

κολοκυθάκι και κολοκύθα

πιπιριές

και βάζω και ντοματοπολτό σε σακουλάκια για την μικρή

αλλιώς μπορείς να το βράσεις και να το αποθηκεύσεις σε βάζα αλλά εκεί βάζω και λίγο λάδι και αλάτι.

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

πολτος ντοματας?

Αν εννοεις απο φρεσκες ντοματες δε χρειαζεται καταψυξη!

Τριψτες ή στο μουλτι.

Βαλτες να βρασουν για 5-10 λεπτα κ βαλε το χυμο σε αποστειρωμενα βαζα(βρασμενα για 10 λεπτα!).Ριξε αν θες μεσα λιγο αλατι.Κλεισε καλα και αποθηκευσε για μηνες σε ντουλαπι!

Ντοματα εχω ακουσει να βαζουν σε καταψυξη καθαρισμενες για γεμιστα!

Φασολακια,σπανακι οπως ειπατε!

Επισης πιπεριες-καροτα-σελινοροζα μπορεις!

Πορτοκαλι...Εχεις τοσο μεγαλη καταψυξη ωστε να αξιζει να στρογγυλοκαθεται :P ο χυμος???

Κ νομιζω πως δε θα ειναι ιδιος με φρεσκο!

Το λεμονι ειναι αλλο γτ ειναι μικρες ποσοτητες κ δεν το καταψυχουμε για να το δωσουμε στα παιδια μας!Απλα βαζουμε λιγο στο φαγητο ή στο ποτο!

Δημοσίευση

ρε κορίτσια πολύ προκομμένες είσαστε ....εγώ τίποτα δεν αποθηκεύω :(

μήπως είμαι ντίπ ανοικοκύρευτη?????

μονο μαϊντανό ,σέλινο ,σπανάκι και άνηθο έχω αποθηκευμένο :(

και για να αποθηκεύσεις τόσα πράγματα θέλεις έναν καταψύκτη να αγοράσεις !!!!

Δημοσίευση

Φασολάκια, μπάμιες, αρακά και πιπεριες τα καταψύχεις όπως είναι, απλά τα καθαρίζεις πρώτα(φασολάκια και μπάμιες).

Το σπανάκι όμως, όπως και άλλα χόρτα, το καταψύχεις αφού το ζεματίσεις.

Και αυτό για να είναι άμεσα προς χρήση όταν το χρειαστείς, χωρίς να χρειαστεί κάποιες φορές να το ξεπαγώσεις(π.χ στο σπανακόρυζο).Επίσης έτσι δεν πιάνει χώρο!

Μπορείς επίσης να καταψύξεις πράσα, πιπεριές φλωρίνης (ψημένες), μελιτζάνες για σαλάτα(ψημένες),μαιντανο και άνιθο σε μικρά πακετάκια έτοιμα για το φαγητό,και πολλά άλλα!

Για σάλτσες τώρα θα σου πρότεινα την μέθοδο που ανέφεραν και άλλες φίλες,σε βάζα στο ντουλάπι.Είναι πιο νόστιμη η σάλτσα,αφού έχει ήδη βράσει μια φορά προκειμένου να διατηρηθεί,μπορείς να παίξεις φτιάχνοντας διαφορετικές(πχ με σκόρδο ή με κρεμμύδι),και τέλος δεν δεσμεύεις την καταψυξη με κάτι που μπορεί να είναι στο ντουλάπι!

Εύχομαι να βοήθησα..!

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Τριμενη ντοματα εννοω!

Τωρα θα μου πειτε ντοματες βρισκουμε ολλο τον χρονο!

Να ρωτησω κατι και μην πειροβολισετε! :P

Πουμαρο, δεν κανει? :blush:

Ελενη μου εννοεις...να βαλεις το πουμαρο στην καταψυξη ή να βαλεις πουμαρο στο φαγητο των παιδιων??? :laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

Anastacia έγραψε:

καντινου έγραψε:

Ελενη μου εννοεις...να βαλεις το πουμαρο στην καταψυξη ή να βαλεις πουμαρο στο φαγητο των παιδιων??? :laugh: :laugh: :laugh:[/quote:3h8aqd0q] :laugh: :laugh: :laugh: Στο φαγητο των παιδιων! :blush:

Καταψυγμενα μπαρμπασταθης, οχι, ε?

Δημοσίευση

"αναστακια" έγραψε:

καντινου έγραψε:

Ελενη μου εννοεις...να βαλεις το πουμαρο στην καταψυξη ή να βαλεις πουμαρο στο φαγητο των παιδιων??? :laugh: :laugh: :laugh:[/quote:3e24jhii]

βρε αναστασία η εσύ είσαι ξανθιά η η ελένη ..."πουμαρο" έχει όλο τον χρόνο στα ράφια των μαγαζιών....το ίδιο φρέσκο όλο τον χρόνο :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

Κανει, δηλαδη?

Δεν βλαπτει αν βαλω στο φαγητο της?

γόνα, ευχαριστω για τις πληροφορειες!

Βιολογικα κατεψυγμενα φασολακια της εχω δωσει και μπορω να πω οτι ηταν τελεια!!!

Μιλαω για τα συμβατηκα!

Δημοσίευση

Επειδή στη Γεωπονική διδάχτηκα το μάθημα "Συντήρηση και επεξεργασία τροφίμων" σας λέω ότι, το ζεμάτισμα προηγείται της κατάψυξης σε όλα τα είδη λαχανικών. Σκοπός του είναι να αδρανοποιήσει τα φυσικά ένζυμα των προϊόντων που θέλουμε να καταψύξουμε και να καταστρέψει τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ιφιγενεια και η δική μου μαμά το ίδιο κάνει!

Πέρυσι έφτιαξε 210 κιλά ντομάτα. (έδωσε κ σε μένα κ στη νύφη μου)

Σαν φρέσκια είναι! τέλεια!

Δημοσίευση

bell έγραψε:

Επειδή στη Γεωπονική διδάχτηκα το μάθημα "Συντήρηση και επεξεργασία τροφίμων" σας λέω ότι, το ζεμάτισμα προηγείται της κατάψυξης σε όλα τα είδη λαχανικών. Σκοπός του είναι να αδρανοποιήσει τα φυσικά ένζυμα των προϊόντων που θέλουμε να καταψύξουμε. Και να κατασστρέψει τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Μπέλλα έγραψες πάλι!!! Ευχαριστούμε για την πληροφορία!

Εγώ μία φορά ζεμάτισα τα φασολάκια για να μειωθεί ο όγκος τους! :P

Δεν είναι λόγος κι αυτός? :woohoo:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά κ να κρατήσεις ένα υγιές μωράκι στην αγκαλίτσα σου! Να μην έχεις άγχος όλα θα πάνε καλά 
    • Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ είχα μια παλινδρομη πριν 5 χρόνια περίπου και από τότε δεν έχω ξανά μείνει έγκυος! Τώρα προσπαθώ ξανά με υπέρηχο για ωορρηξία κτλ ! Απλά ήταν να πάρω κ ορμόνες για να βοηθήσω τα ωοαρρια αλλά λόγω ότι είχα μια περιπέτεια και εμφάνισαν σιδηροπενικη αναιμία δεν το έκανα !  Τώρα είμαι σε φάση που κ εγώ ψάχνω συμπτώματα μήπως και.... 1/6 τελευταία περίοδο 10/6 έκανα υπέρηχο κ μου είπε η γιατρός ότι μάλλον έχω κάνει ωορρηξία και να μετρήσω 15 μέρες να δω αν έρθω περίοδο!  25 λοιπόν είδα πόνους κ λέω θα έρθει έβαλα σερβιετα αλλά τίποτα είχα ροζ κ λίγο καφέ μόνο στο σκούπισμα, 26 τα ίδια αλλά αραια κ που 27 σχεδόν τίποτα και τώρα μόνο όταν πηγαίνω τουαλέτα για .... Και σφιχτό λίγο ίσως βγάλω αλλιώς τίποτα! Δεν ξέρω τι γίνεται! Εχθές έκανα χοριακη αρνητική...αλλά έχω μια ελπίδα μήπως ακόμα δεν έχει ανέβει η ορμόνη να ανιχνευθεί!! Πφφφφ είμαι όλο άγχος αλλά αυτή την φορά πιστεύω ότι ο άγιος που έχω ταξει το μωράκι μου θα κάνει το θαύμα του ! 
    • @Diwni @Zelda ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας πραγματικα!Θα μιλησω με την εμβρυολογο την Δευτερα για τροφοβλαστη.  
    • Καλησπέρα εύχομαι όλα να πάνε καλά κ να κρατήσεις το / τα μωράκια σου στην αγκαλίτσα σου!!  Για ποιο λόγο κάνεις τις ενέσεις; 
    • @elena_1990 τωρα είναι 45 ημερων τ μωρο μου. Στη Θεσσαλονίκη την έκανα εγώ. Σε εμβρυολογο π μ εκανε κ την αυχενικη. Η νιπτ αν βγει παθολογική θα πρέπει να περιμένεις μετα να κάνεις αμνιο γτ κ η τροφοβλαστη γινεται σε συγκεκριμένες βδομαδες. Αντεχεις να ζεις με τ αγχος μεχρι τότε? Δ ρώτησα για μέθη, δ μ εκαναν καν τοπική αναισθησία. Η διαδικασία ειναι πολυ πιο απλη απο ότι την περιγράφουν. Μια πιεση νιωθεις μονο κ ίσως ηπια πονακια περίοδου για ουτε μισο λεπτο. Μ λέει φευγεις κανοκικα προσέχεις βάρη κ βαριές δουλειες για 2 μερες. Δ χρειάζεται να είσαι ξαπλα. Κ τώρα μ.λεει φευγεις κάνεις κ μια βόλτα χαλαρα αν θέλεις. Γτ ειχαμε τ αυτοκίνητο σε πάρκινγκ κ λεγαμε να πάρουμε ταξι. Εγω βέβαια επειδή ήμουν χεσμενη γυρισαμε σπίτι κ εκείνη τη μέρα την έβγαλα στο κρεβάτι. Την επόμενη σπιτι χαλαρα. Την παρεπομενη ολα κανονικα. Η νιπτ για μενα θα έπρεπε να γινεται σε γυναίκες απο 35 πχ κ πάνω μαζί με την αυχενικη (προεταιτικα πάντα) για να εχεις κ συντομα αποτέλεσματα. Αν η αυχενικη δ βγει καλή εστω κ οριακα σε παραπεμπουν σε τροφοβλαστη η αμνιο. Για μενα την κάνεις κ ξενοιάζεις. Η διαφορά στην τιμή δ ειναι μεγαλη. Αν ειναι να τ δώσεις καλύτερα να εχεις αξιοπιστία 100%.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...