Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πληροφορίες για εξωσωματική;;;;;;;;Φοβάμαι!!!!


Recommended Posts

Γειά σας και πάλι... Την Παρασκευή πήγα στο "Αττικό", με είδε κάποιος εξωσωματικός που ονομάζεται Σιριστατίδης,μου τον συνέστησε ο γιατρός μου.Μήπως καμιά γνωρίζει κάτι για αυτόν;Σαν φυσιογνωμία μου φάνηκε συμπαθής.

Μου είπε λοιπόν πως πάμε για εξωσωματική με το μεγάλο πρωτόκολλο που θα ξεκινήσει από την 21 μέρα του επόμενου κύκλου μου και με φουλ θεραπεία...Το έχει κάνει καμιά αυτό;Μου είπε επίσης ότι θα μου δώσει και ηπαρίνες(ουτε ξέρω αν γράφονται έτσι), για να με προστατέψει από θρομβώσεις στην περίιπτωση που είμαι θρομβοφιλική....Θα με σακατέψει ή θα επιβιώσω;;;Παίρνεις βάρος στις εξωσωματικές;;;Πονάς;;;;Εννοώ όταν παίρνεις τα φάρμακα και τα όργανα σου διογκώνονται γιατί αν σωστά κατάλαβα αυτό συμβαίνει....Οι ενέσεις πονάνε;;; Η ωοληψία; Τι θα κάνω δεν ξέρω εγώ βλέπω βελόνα και με ξελυποθυμάνε δυο - τρεις....άλλα θέλω τόσο ένα μωράκι!!!Βοηθήστε με λίγο αν γνωρίζετε... :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα! Απ όσο γνωρίζω, αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία,

απο τα φάρμακα διοκγώνονται οι ωοθήκες με αποτέλεσμα να προκαλείται

ένας μικρός πόνος. Μικρός οχι αφόρητος και ενοχλήτικός.

Η ωοληψία πιθανόν να πονάει αρκετά, αλλά αν σκεφτούμε ότι γίνεται

με σκοπό να δημιουργηθεί μία ή περισσότερες ζωές, είναι μηδαμινός! ;)

Τι κι αν πονέσεις λίγο? Θα φέρεις στο κόσμο παιδί(α)!!!!!

Άλλωστε και ο τοκετός δεν είναι ανώδυνος!

Υπομονή και καλή δύναμη!

Απο καρδιάς σου εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα

με μωράκι(α) στην αγκαλιά σου! :):kiss::kiss::kiss::)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"ευεορε"71 καταρχήν ψυχραιμία! Δες το όλο θέμα σαν μια αγωγή που πρέπει να ακολουθήσεις και μην το μεγαλοποιείς. Κι εγώ μακρύ πρωτόκολλο ακολούθησα και ηπαρίνες πήρα προληπτικά. Δεν πονάνε, απλά καμιά φορά κάνουν μελανιά στο σημείο. Τα όργανά σου κορίτσι μου δε διογκώνονται, απλά οι ωοθήκες παράγουν περισσότερα ωάρια και νιώθεις ελαφρώς φουσκωμένη τις τελευταίες μέρες πριν την ωοληψία. Στην ωοληψία σου κάνουν ελαφριά νάρκωση και δεν καταλαβαίνεις πόνο, ενώ η εμβρυομεταφορά είναι ανώδυνη και είσαι ξύπνια. Γενικά στην εξωσωματική δεν υφίσταται κανένας σωματικός πόνος, αυτό που απαιτείται είναι ψυχική δύναμη. Εκεί δοκιμάζεται καθεμιά μας. Ελπίζω να βοήθησα, καλή αρχή και καλή επιτυχία!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ για τις ευχες... :) Αργυρώ πόσες μέρες είναι δλδ το μεγάλο πρωτόκολλο;Και κάνεις και παραπάνω από μια ένεση τη μέρα; Και παχαίνεις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου "ευεορε"71,

είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα και συγκεκριμένα σήμερα η ψυχολογία μου είναι χάλια...

Καταρχάς, το μακρύ πρωτόκολλο της 21ης μέρας διαρκεί κάπου 20 μέρες. Εγώ ξεκινάω σε καμιά βδομάδα με suprefact. Οι ηπαρίνες δεν ξέρω τι είναι. Δε μου είπαν να πάρω κάτι τέτοιο.

Περαιτέρω προσωπικές εμπειρίες δεν έχω γιατί είμαι ακόμη στην αρχή. Αυτό που ξέρω έιναι ότι ακόμα δεν άρχισα και έχω συνεχώς απότομες μεταπτώσεις στην ψυχολογία μου. Εκεί που γελάω κλαίω. Πού να αρχίσω και τις ορμόνες...

Πάντως από ό,τι έχω ακούσει κ εγώ από άλλες κοπέλες το όλο θέμα είναι 90% ψυχολογικό. Δεν άκουσα να παχαίνει καμία, ούτε και να έχει τραυματιστεί π.χ. στην ωοληψία. Τι να πω, δε μπορεί να έχουν όλες λάθος και να είμαστε εμείς οι έξυπνες.

Σου εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά. Αν έχεις άλλες απορίες ή θες να μιλήσεις στείλε μου π.μ.

Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου, καλωσόρισες και καλή επιτυχία! Εγώ είμαι 35 χρονών έγκυος στο πρώτο παιδί 23η εβδομάδα με εξωσωματική (μία προσπάθεια) και μακρό πρωτόκολλο.

1. Δεν είχα καμία παρενέργεια και κανέναν πόνο απολύτως. Περιόρισα το αλάτι και τα γλυκά και όχι μόνο δεν πήρα κιλά, αλλά τις 15 μέρες της αναμονής που ήμουν σπίτι έχασα και 2 κιλά! Οι ενέσεις διέγερσης και καταστολής δεν με πόνεσαν καθόλου και μάλιστα σιγά σγιά έμαθε και μου τις έκανε ο άντρας μου. Η ηπαρίνη είναι για τη θρομβοφιλία - θα μπορούσες να κάνεις εξέταση να δεις αν έχεις προδιάθεση ή όχι για να ξέρεις αν πρέπει να κάνεις. Πες στο γιατρό να σου πει τι ακριβώς εξέταση να κάνεις γιατί δεν είναι από αυτά που πας μόνη σου και λες "κάντε μου". Εγώ είχα και κάνω μέχρι σήμερα. αν έχει κανείς κινδυνεύει να αποβάλει. Η ωοληψία δεν με πόνεσε καθόλου, ούτε η διέγερση μου προκάλεσε ιδιαίτερο πρήξιμο ούτε καν πονάκια. Το μακρό πρωτόκολλο γενικά είναι πιο ήπια μορφή διέγερσης από το βραχύ - προφανώς το πρόβλημά σας δεν είναι στην ωορρηξία σου αλλά κάπου αλλού.

Είναι μυθοποιημένη η διαδικασία - ούτε πονάει ούτε τίποτα. Το ψυχολογικό είναι το πιο δύσκολο αν είσαι αγχώδης τύπος ή απαισιόδοξη και ένα θέμα είναι σίγουρα και το οικονομικό, αλλά είναι τόσο ιερός λόγος και τόση η χαρά όταν πετύχεις!

Το ψυχολογικό προσπάθησε να το ελέγξεις... Στο λέω εγώ που είχα πεθάνει στο άγχος - ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, δεν κάνω την έξυπνη, όμως υποφέρεις άδικα και μπορεί ακόμη και κακό να κάνεις.... Φαντάσου ότι εγώ αποφάσισα το Πάσχα να κάνω εξωσωματική και αγχώθηκα τόσο με το που το αποφάσισα που ενώ περίμενα να αρχίσω ενέσεις την 21η μέρα όπως εσύ, αδιαθέτησα για πρώτη φορά στη ζωή μου την 19η μέρα του κύκλου και βέβαια αναβληθηκε η προσπάθεια!

Μη σε αγχώνει λοιπόν η διαδικασία! Οι ενέσεις είναι πανεύκολες, κάποιες τις κάνουν στον εαυτό τους, εμένα ο άντρας μου ή η μαμά μου - τελικά ούτε το φαρμακοποιό έχεις ανάγκη όπως νόμιζα εγώ... Και για να το ελαφρύνουμε λίγο το θέμα, εμένα τελικά η πρώτη ένεση έτυχε να πέσει σε σκ που είχαμε πάει στη Μύκονο - Εκει να δεις άγχος αν θα έβρισκα να μου την κάνουν! Πήγαμε απλώς στο κέντρο υγείας και μου την έκαναν.... Και λέω, γούρι η Μύκονος - μήπως πρέπει να πηγαίνουμε κάθε χρόνο να ανάβουμε κεράκι!

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σας κορίτσια!

Η όλη διαδικασία της εξωσωματικής δεν ειναι τί-πο-τα! Και σας το λέω εγώ, η μεγαλύτερη φοβιτσιάρα που υπάρχει!!! Κι εγώ εικοσι ημέρες έκανα πρωτόκολλο. Οι πρώτες περίπου 10 είναι για καταστολή, όπου κάνεις ενεσούλες που χρησιμοποιουνται στο ζάχαρο, της ινσουλίνης, πολύ μικρή βελόνα και είναι υποδόριες, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις το τρύπημα! Και οι υπόλοιπες γίνονται πάλι με μικρές συριγγες (εγω τις έκανα όλες στην κοιλιά)και ίσως νιώσεις κάποια ενόχληση, όχι όμως πονο!

Γεμίζουν οι ωοθηκες με αυγουλάκια (τα παρακολουθεί ο γιατρός με υπέρηχο και με αιμοληψία συνηθως κάθε 2 μέρες)όταν φτάσεις στο ΟΚ κάνεις βράδυ στον πωπω μια ενεση για την πρόκληση και δυο μερες μετά πας για ωοληψία.(την ιδια μέρα δινει σπέρμα και ο άντρας σου). Γινεται μια ελαφριά μέθη, κοιμάσαι δηλαδή και 10 λεπτάκια και σε ξυπνάνε, ντυνεσαι και φεύγεις! Εμένα επειδη με ποναγε λίγο η κοιλιά μου (σαν πονος περιόδου) και μου έδωσαν ένα παυσίπονο και έφυγα. Θα σας δώσουνε και κάτι χάπια να πάρετε για υποστηριξη. Δύο μέρες μετά μαθαίνεις πόσα γινανε εμβρυάκια και πας και στα βάζουνε μέσα στην κοιλίτσα. Σαν να κάνεις εξέταση ΠΑΠ. Και γυρίζεις σπιτάκι σου και περιμένεις... Το μόνο που πρέπει να πάρετε απόφαση ειναι πως για συνολο περιπου ενα μηνα θα μπείτε σε πρόγραμμα. Δεν πονάει, δεν υποφέρεις. Και απο πάχος όχι. Εμένα ειχε πρηστεί μόνο η κοιλιά μου και έννιωθα σαν να έχω ωωρηξία. Αυτό είναι όλο... Ξεκινήστε και μην το σκέφτεστε. Βάλτε το μέσα στην καθημερινότητά σας. Δεν ειναι κάτι που ενοχλεί ή αναστέλλει την καθημερινότητα. Δεν καταλαβαίνεις τιποτα. Η αναμονη μέχρι τη χοριακή ειναι αγχωτική περίοδος.. περνάει όμως. Μην φοβοσαστε! Σας το λέω εγω, η σούπερ φοβιτσιάρα!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνώ με όλα τα κορίτσια. έκανα μακρύ πρωτόκολλο, τις ενέσεις μόνη μου, πρήστηκε το στήθος κ λίγο η κοιλιά μου. Στην ωοληψία με κοιμίσανε . ολη αυτη τη διάρκει ισως λίγο πρήξιμο ή πονάκια υποφερτά στις ωοθήκες. Πραγματικά το ψυχολογικό είναι το πιο δύσκολο, όμως η σκέψη κ μόνο του μωρού σε κάνει να τα υπομένεις όλα. φιλιά πολλά!!!

αν μπείς κ στο ποστ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΠΟΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΑΡΕΟΥΛΑ, Νο3 θα μάθεις πολλά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ είναι πολύτιμες τελικά οι κουβεντούλες μας εδώ,νιώθω ήδη πολύ καλύτερα...Λενίτσα μη φοβάσαι να δεις που θα τα καταφέρουμε παρέα...Θετική σκέψη είναι αυτό...άσε που εσύ θα έχεις ξεμπερδέψει νωρίτερα από μένα και θα μάθουμε τα φοβερά νέα σου...Έγω πανικοβλήθηκα "λίγο" όταν μου έλεγε τις παρενέργειες μου είπε πάντως πως θεωρεί ότι στο μεγάλο πρωτόκολλο είναι αυξημένες οι πιθανότητες.Γιατί δεν μου συνέστησε να κάνω το τεστ της θρομβοφιλίας μόνο θα μου κάνει ηπαρίνες όπως και να έχει;Ποιός ξέρει ίσως για μεγαλύτερη ασφάλεια...θα τον ρωτήσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Να καταθέσω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Οι ενέσεις είναι μόνο η ιδέα. Εγώ που δεν μπορούσα καθόλου τις ενέσεις τα κατάφερα πολύ εύκολα. Τις πρώτες φορές έκανα στο μηρό που γενικά το θεωρώ πολύ ευκολότερο. Μετά έκανα τη μία στο μηρό και την άλλη στην κοιλιά. Τα φάρμακα που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν πονάνε καθόλου. Παίρνεις κιλά τις πρώτες μέρες μέχρι την ωοληψία (1-2 κιλά) τα οποία τα χάνεις αυτομάτως με την ωοληψία και τις επόμενες μέρες. Όλες τις φορές έκανα το βραχύ πρωτόκολο τώρα θα δοκιμάσω το μακρύ. Η ωοληψία δεν είναι τίποτα, ρίχνεις ένα 5λεπτο με 10λεπτό υπνάκο και αμέσως σε ξυπνάνε. Αισθάνεσαι λίγα πονάκια περιόδου που με ένα depon σου περνάνε ή αλλιώς μετά από 1-2 ώρες περνάνε μόνα τους. Δοκίμασα ωοληψία σε φυσικό κύκλο χωρίς μέθη και επίσης δεν είναι τίποτα αισθάνεσαι μόνο την ξαφνική πίεση στο εσωτερικό της κοιλιάς σου. Η εμβρυομεταφορά είναι πιο εύκολη και από το τεστ παπ. Περιμένεις ξαπλωτή για μισή με μία ώρα και μετά πας σπίτι σου. Την πρώτη μέρα μένεις στο κρεβάτι και μετά κανά δυό μέρες χαλαρά στο σπίτι. Και περιμένεις. Η αναμονή είναι το σπαστικό. Ψάχνεις κάθε μέρα για σημάδια είτε εγκυμοσύνης είτε περιόδου. Και ειδικά οι τελευταίες δύο μέρες μέχρι τη χοριακή δεν περνάνε με τίποτα. Το ψυχολογικό όπως είπανε και οι άλλες κοπέλες είναι το πιο δύσκολο. Η απογοήτευση που δεν παλεύεται ειδικά όταν έχεις δεύτερη και μετά τρίτη. Κάθε φορά είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αλλά έχεις περίπου 35% πιθανότητες να τα καταφέρεις από τη πρώτη! Σου εύχομαι να είσαι τυχερή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα :)

τα κορίτσια έχουν δίκιο σε όλα!

και γω πριν ξεκινήσω φοβόμουν λίγο αλλά θα δείς και από μόνη σου ότι δεν είναι τίποτα..τις ενέσεις τις έκανα μόνη μου (να φανταστείς όταν πάω να μου πάρουν αίμα χρειάζομαι μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για να καθήσω :P ),ούτε πόνος ούτε τίποτα!για μένα το θέμα είναι ψυχολογικό...και συγκεκριμένα οι μέρες της αναμονής αλλά και αυτό περνάει....να σκέφτεσαι ότι έτσι θα έρθει το νινί σου και θα δείς όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 years later...
στις On ‎30‎/‎11‎/‎2009 at 0:15 ΜΜ, ο/η Eyeore71 είπε:

Τέλεια συγχαρητήρια όλα καλά να σου πάνε!!!!!Που είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά!!!! :cheer:

καλησπερα διαβασα παραπανω οτι συνεργαστηκες με το αττικο;;πηγαν ολα καλα;γιατι σκεφτομαι και εγω για δημοσιο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αμήν Παναγίτσα μου για όλες μας!! 🙏🙏🙏🙏🙏 Τυχερή είσαι με τη κορτιζόνη.. αν και εγώ την χρειαζομουν λόγο αυτοανοσου, αλλά οι γιατροί συνηθίζουν να τη δίνουν ανεξάρτητα από το αν υπάρχει λόγος ή όχι.. και η π@@τανα μου έχει προκαλέσει μεγάλη κατακράτηση..! Ευτυχώς τώρα τη κόβω και αυτή εντελώς.. είμαι στο μισό χάπι τη μέρα και Κυριακή τελευταία μέρα..! Βλέπεις δεν πρέπει να την κόβεις και απότομα.. πάντως έτσι και εμένα τώρα από την αυχενική, μόνο 1ultro 3φορες την ημέρα για το αιμάτωμα.. άντε να δούμε σε δύο εβδομάδες ότι έχει μειωθεί ή και ελπίζω να έχει απορροφηθεί πλήρως..! 🤞🤞🤞🤞 Μπανάκια ξεκίνησες που έλεγες;! Πήγες; Επόμενο υπέρηχο δεν μας είπες πότε έχεις;;!
    • Δυστυχώς μάλλον οι περισσότεροι άνδρες στο κομμάτι αυτό αντιδρούν το ίδιο..ανδρικός εγωισμός βλέπεις..και το οξύμωρο είναι οτι τελικά υπάρχουν πολλές γυναίκες που στην προσπάθεια απόκτησης παιδιού έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό. Πρέπει να τους δίνουμε τον χώρο και τον χρόνο να επεξεργαστούν τα όποια κολλήματα έχουν και να είμαστε δυνατές για να τους στηρίξουμε κατάλληλα για να το ξεπεράσουν ώστε να προχωρήσουμε στην όποια διαδικασία ορίζει ο εκάστοτε γιατρός. Καταλαβαίνω απολύτα πως νιώθεις γιατί και εμείς έχουμε μεγάλο θέμα με το σπέρμα, έχουμε και μια μικ΄ρη κιρσοκήλη..Βέβαια στην δική μου την περίπτωση είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα γιατί πέρα απο την ηλίκια, που δεν είμαστε μικροί, εγώ έχω πρόωρη γήρανση ωοθηκών, που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.. Οπότε θα σου πω απλά, να έχεις υπομονή και πίστη, ας κάνει τις θεραπείες που πρότεινε ο γιατρός, 3 μήνες δεν είναι κάτι..ίσως σε αυτό το διάστημα να χαλαρώσετε και οι δυο σας που σίγουρα χρειάζεται αυτό και ποτέ δεν ξέρεις..
    • Αυτός λέει λίγα και καλά!! Μου είπε είναι πολύ συχνά αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτό...τώρα από που προέρχονται κ τι σημαινει δε ξέρω...μακάρι να τα ήξερα όλα θα ήθελα να ήξερα την κάθε μου απορία χαχαχα αλλά δυσκολοοο  Αφού είπε αυτό δε νομίζω να είναι κάτι δεν πονάω κάτι ελαφριά πονακια που είναι σαν εγκυμοσυνης μόνο.  Τώρα έβαλα στο φούρνο λαβρακι κ ψήνεται... πρέπει να τρώμε κ ψαράκι τώρα πιο συχνά κάνει καλό!!!
    • Την Τετάρτη έχω ραντεβού! Του έστειλα μνμ! Και μου είπε ότι είναι πολύ συχνά αυτά κ να μην ανησυχω αλλά ξέρετε είναι λες κ αδιαθετω χιχι εύχομαι να μην είναι κάτι κ ο γιατρος αν ήταν κάτι να μου έλεγε πάρε χάπια κ όλα καλά!!!! Είναι ελάχιστο το ροζακι αλλά δε παύει να υπάρχει κ ήθελα να δω αν καμιά είχε παρόμοιο ροζ!
    • Η μαμά μου μεγάλωσε 5 παιδιά μόνη της. Χώρισε τον πατέρα μου (ευτυχώς) κ αυτός όχι απλά δν νοιάστηκε, όχι απλά δν έδωσε ποτέ ούτε 1€ αλλά μας έκανε (ευτυχως)  την χάρη να μην υπάρχει στην ζωή μας. Του κλείσαμε την πόρτα ούτως η άλλως.  οι μικρές μου αδερφές δεν τον θυμούνται (ως προς την συμπεριφορά του) επειδή ήταν πολύ μικρές όταν έφυγε από το σπίτι κ  αυτό είναι καλύτερο από εμάς που έχουμε τις μνήμες.    μπορείς να τα καταφέρεις! Κ αυτό το παιδί θα δεις ότι θα σε εκτιμάει πιο πολύ απ’ οτιδήποτε στον κόσμο όπως εκτιμάω εγώ την μητέρα μου που μετανάστευσε αναγκαστικά για να μας σπουδάσει κ να μας μεγαλώσει όλες όσο κ αν δν ήθελε να φύγει από το σπίτι της.    θα τα καταφέρεις στο λέω με σιγουριά 💪🏽    Προσωπικά έχουμε βρει την ησυχία μας από τότε , η μαμά μου ξανά παντρεύτηκε πολύ αργότερα όταν είχαμε πια ενηλικιωθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα αυτός ο πατέρας ν έχει διεκδικήσει δικαιώματα πάνω μας. Ειλικρινά η διατροφή δεν είναι τίποτα μπροστά στην επιρροή κ στην ζωή που μπορεί να σου δυσκολέψει ένας άνθρωπος μόνο κ μόνο από πείσμα.    ταπεινή μου άποψη ως παιδί τέτοιου γονέα.    σαφως κ υπάρχουν απωθημένα. Σαφώς κ «ζήλευα» παιδιά που είχαν μπαμπά κτλ κτλ αλλά η ψυχική υγεία είναι το πιο σημαντικό από το να έχεις κάποιον ακατάλληλο δίπλα στο παιδί σου. Δν ξέρεις πως θα εξελιχτεί κ εφόσον δεν θέλει καλύτερα να μην πιέζεις τα πράγματα. Η μαμά μας, μας γέμισε κάθε κενό ❤️   στο ξανά λέω και να το θυμάσαι! Θα τα καταφέρεις ❤️ 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...