Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια γεια σας.ηθελα να μαθω αν ξερει καμια πληροφοριες για τα αντισυλλιπτικα επειδη σκεφτομαι να παρω γιατι φοβαμαι δευτερη εγκυμοσυνη το μωρο μου ειναι μολις 4,5 μηνων.ευχαριστω

Δημοσίευση

Μετά την πρώτη γέννα μου πρότεινε η γυναικολόγος μου να πάρω αντισυλληπτικά ή να μου βάλει σπιράλ και αρνήθηκα. Χρησιμοποιούμε την περπατημένη μέθοδο με τα προφυλακτικά κάποιες μέρες του μήνα.

Έκανα χρήση αυτών των χαπιών από τα 18 μέχρι τα 21 και είχαν παρενέργειες. Έβγαλα και ένα ινοαδένωμα στο στήθος αλλά δεν μπορούσαν ούτε να ρίξουν την ευθύνη στα αντισυλληπτικά, ούτε να το αποκλείσουν ότι έπαιξαν ρόλο.

Η επιλογή είναι δική σου. Από τότε που τα έκανα χρήση εγώ έχουν περάσει τουλάχιστον 10+ χρόνια και έχουν βελτιωθεί.

Δημοσίευση

Εχω παρει αντισυλληπτικα χαπια στο παρελθον πολλα χρονια γιατι ειχα το συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων.

Τωρα παιρνω παλι τα Yasmin γιατι βγαζω συνεχεια κυστεις.

Ειμαι υπερ των χαπιων μονο απο ιατρικης αποψεως προληψης ασθενειων και οχι για αντισυλληψη.

Πιστευω οτι οι αλλες μεθοδοι αντισυλληψης ειναι λιγοτερο επωδυνες μια που τα αντισυλληπτικα μου εχουν προκαλεσει αυξηση βαρους και πρηξιματα.

Δημοσίευση

Αν θηλάζεις το θέμα με τα αντισυλληπτικά είναι ότι θα κοπεί σταδιακά το γάλα σου.Αυτή ήταν η απάντηση του γυναικολόγου μου όταν το συζήτησα μαζί του μετά τη γέννα.Αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα πήρα.

Έκανα χρήση αντισυλληπτικών για 4 χρόνια καθαρά ως μέσο αντισύλληψης.Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έχουν βελτιωθεί τόσο που περισσότερο καλό κάνουν παρά θα δημιουργήσουν κάποιο προβλημα, στην Ελλάδα κάνουν χρήση αντισυλληπτικών πολύ μικρό ποσοστό γυναικών και αυτό γιατί δεν έχουν σωστή ενημέρωση.(παλιά τα κατηγορούσαν για εμφάνιση καρκίνου, αλλά τώρα έχει αποδειχθεί ότι προφυλλάσουν απο αυτόν)

Δεν προπαγανδίζω τη χρήση τους, παραθέτω απλώς τα όσα ξέρω.

**Η απάντηση μου είναι να συμβουλευθείς το γιατρό σου και να το συζητήσεις μαζί του! **

Δημοσίευση

Εμένα θα με βρείτε πολύ υπέρ σε αυτό το θέμα, μιας και τώρα που έχω σταματήσει το θηλασμό και πέρασαν σχεδόν 7 μηνές από τη γέννα, τα ξαναξεκίνησα καθαρα για αντισυλληπτικούς λόγους. Παλιότερα έπαιρνα γιατί είχα κάτι κυστούλες και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν κάνεις εξετάσεις και δεις ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα που απαγορεύει τη χρήση τους μπορείς να πάρεις άφοβα.

Μάλιστα αυτή τη φορά, επειδή τα θέλω μόνο για αντισύλληψη, ο γιατρός μου έδωσε τα πιο ελαφρια που υπάρχουν τα "υασμιννελε", τα οποία είναι τα καινούργια yasmin για όσες ξέρουν. Επίσης από το φόβο μου μην πάθω καμμία από τις παρενέργειες (ωσ κλασσική φοβιτσιάρα), έπινα πάρα πολύ νερό! (για να μην πρηστώ) και γυμναζόμουν σχεδόν καθημερινά (γιατι φοβόμουν θρόμβωση). Οπότε φαντάζεστει και τι κορμάρα είχα κάνει!!! :P

Δημοσίευση

Και εγω ειμαι υπερ!

Εγω τα επερνα πιο παλια γιατι ειχα κυστη και για λογους αντισυλλιψη!

Και τωρα μετα τη γεννα τα αρχισα για καθαρα λογους αντισυλλιψης τα προτιμω παρα το σπιραλ για παραδειγμα. Παρα να εχω ενα ξενο σωμα μεσα μου καλυτερα τα χαπια. Αν τα παιρνεις με τη σωστη καθοδηγηση του γιατρου δεν βλεπω κανενα προβλημα!

Δημοσίευση

Κι εγώ τα έπαιρνα για δύο χρόνια και κάτι, για να μειωθεί το αίμα τς περιόδου μου, γιατί επιδείνωνε το πρόβλημα έλλειψης σιδήρου που έχω.

Όλα τα προβλήματα της περιόδου που με βασάνιζαν σχεδόν ολόκληρο το μήνα εξαφανίστηκαν, το αίμα μειώθηκε, ήξερα πότε θα έχω περίοδο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Τώρα που τα σταμάτησα, επανεμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα, και νοσταλγώ τις παλιές καλές μέρες των αντισυλληπτικών... :P

Δημοσίευση

ΕλένηΧ έγραψε:

εγω τα επαιρνα 3 χρονια

και ειναι προτιμοτερο αυτα απο μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνης

αυτο που θα αποτρεπα μια γυναικα να παρει ειναι το χαπι της επομενης μερας

Συμφωνώ απολυτα!!Το χαπι της επομενης μερας ειναι οτι χειροτερο για τον οργανισμο της γυναικας.Τα αντισυλληπτικα ομως οχι.Φυσικά θα πρεπει να προηγηθει εκτεταμένος ελεγχος απο το γυναικολογο.

Δημοσίευση

Οταν γεννησα(πριν 4 μηνες),ειπα στο γιατρο μου να νου γραψει αντισυλληπτικα και μου ειπε οχι,ειναι πολυ κατα κ ετσι τον ακουσα!Βεβαια ξερω κ πολλες κοπελες που παιρνουν και ειναι μια χαρα!Συζητησε το με το γιατρο σου!

Δημοσίευση

εγώ τα έπαιρνα για πολλά χρόνια και δεν είχα καμία σημαντική παρενέργεια εκτός απο λίγο πονοκέφαλο καμιά φορά.Για να τα πάρεις όμως κάνεις εξετάσεις πριν που σου τις γράφει ο γιατρός σου και κάθε έξι μήνες επίσης μια εξέταση που πάλι σου γράφει ο γιατρός σου(τουλάχιστον αυτό συνέβει σε εμένα).Με τα αντισυλληπτικά γλύτωσα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες,απέκτησα σταθερό κύκλο όσο τα έπαιρνα στην περιοδό μου που δεν είχα ποτέ και εξαφανίστηκε και η ακμή που είχα.Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε τα αντισυλληπτικά και γενικά οποιοδήποτε μέτρο προφύλαξης μας εξυπηρετεί απο το να έχουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Δημοσίευση

γεια σου.εγω παντοσ δεν θα επαιρνα αντισυλλιπτικα χαπια για να προλαβω μια δευτερη ανεπιθυμιτη εγκυμοσυνη.πιστευω ο παραδοσιακοσ τροποσ με το προφυλακτικο ειναι ο καλυτεροσ.και εκτοσ αυτου τα χαπια εχουν και παρενεργειες

Δημοσίευση

Στο παρελθον μου τα ειχε δωσει ενας γιατρος για να διαλυθει μια κυστη που ειχα χωρις να κανω εξετασεις...με ειχαν πειραξει λιγο απο οτι θυμαμαι αλλα ντρεπομαι να πω στον γυναικολογο μου οτι σιχαινομαι το προφυλακτικο και δεν καταλαβαινω τιποτε...ειναι σαν να μην κανω σεξ...και εννοειται οτι λογω αυτου εχει ενα μηνα να κανω...και ετσι σκεφτηκα τα αντισυλλιπτικα αλλα νομιζω θα με βρισει ο γυναικολογος μου...και δεν θελω με τιποτα να βαλω σπιραλ...και 2 κοπελες μου ειπαν οτι μετα τη γεννα ειναι πιο ευκολο να κανεις παιδι με την πρωτη...και δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

Δημοσίευση

110183 έγραψε:

ντρεπομαι να πω στον γυναικολογο μου οτι σιχαινομαι το προφυλακτικο και δεν καταλαβαινω τιποτε...ειναι σαν να μην κανω σεξ...

και εγω μια απο τα ιδια αλλα με την διαφορα οτι αν μεινω εγκυος σε δευτερο δεν θα με χαλαγε!!!!βεβαια τωρα μετα τι θα εκανα??θα εβαζα τον συζηγο να τελιωνει εξω και τις επικυνδινες μερες προφυλακτικο αναγκαστικα

Δημοσίευση

110183 έγραψε:

Στο παρελθον μου τα ειχε δωσει ενας γιατρος για να διαλυθει μια κυστη που ειχα χωρις να κανω εξετασεις...με ειχαν πειραξει λιγο απο οτι θυμαμαι αλλα ντρεπομαι να πω στον γυναικολογο μου οτι σιχαινομαι το προφυλακτικο και δεν καταλαβαινω τιποτε...ειναι σαν να μην κανω σεξ...και εννοειται οτι λογω αυτου εχει ενα μηνα να κανω...και ετσι σκεφτηκα τα αντισυλλιπτικα αλλα νομιζω θα με βρισει ο γυναικολογος μου...και δεν θελω με τιποτα να βαλω σπιραλ...και 2 κοπελες μου ειπαν οτι μετα τη γεννα ειναι πιο ευκολο να κανεις παιδι με την πρωτη...και δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

Γιατι να σε βρισει ο γυναικολογος σου? Οι περισσοτεροι ειναι υπερ των αντισυλλιπτικων. Αν θελεις την ταπεινη γνωμη μου παρε γιατι και οι ορμονες μας μετα την γεννα τρελλαινονται.

Δημοσίευση

κοριτσάκια μου και εγώ είμαι υπέρ των αντισυλληπτικών, εγώ που έχω σταθερή σχέση 2,5 χρονια, αντισυλληπτικά παίρνω για να αποφύγω ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, και με τον σύντροφο μου απολαμβάνουμε τον ερωτα χωρίς να αγχωνόμαστε, εγώ που το είχα συζητήσει με τον γυναικολόγο μου, μου είχε πει ότι οι ελληνίδες γυναίκες το θεωρούν taboo να παίρνουν αντισυλληπτικά, και πως πλέον τα αντισυλληπτικά έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ που τις περισσότερες φορες δεν καταλαβαίνεις κάτι, εγώ το μονο που έχω σαν παρενέργεια, είναι συνεχόμενο πρήξιμο στο στήθος (όπως είναι λίγες μέρες πριν μας έρθει η περίοδος) επίσης να σημειώσω ότι μου έχουν ελαττωθεί κατά πολύ οι πόνοι περιόδου που με ταλαιπωρούσαν ( στο νοσοκομείο πήγαινα για παυσίπονη ένεση).

Δημοσίευση

κορίτσια εντελώς τυχαία σήμερα ο αγγελιοφόρος της κυριακής στο ένθετο sunday, παραθέτει το θέμα αντισύλληψη νομίζω πως λέει χρήσιμα πράγματα. :)

θα σας τα έγραφα αλλά είναι 3 σελίδες. πολλά... :silly:

Δημοσίευση

καλησπερα και απο μενα,

το χαπι το επαιρνα για 9 χρονια περιπου,ειχα πολυκυστικες και δεν μπορουσα να κανω διαφορετικα.γενικα μου εκαναν καλο,εφτιαξε ο κυκλος μου,εφυγαν τα σπυρακια που ειχα,τα μαλλια μου εγιναν πιο πλουσια..

και μολις τα εκοψα εμεινα και αμεσωσ εγκυος...

νομιζω οτι αν στα χορηγησει ο γιατρος σου μετα απο ορνομολογικες,αν δεν καπνιζεις,και αν δεν εχεις θεματα με φλεβιτι.ολα θα ειναι καλα!!!

Δημοσίευση

rinoula* έγραψε:

Αν θηλάζεις το θέμα με τα αντισυλληπτικά είναι ότι θα κοπεί σταδιακά το γάλα σου.Αυτή ήταν η απάντηση του γυναικολόγου μου όταν το συζήτησα μαζί του μετά τη γέννα.Αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα πήρα.

Έκανα χρήση αντισυλληπτικών για 4 χρόνια καθαρά ως μέσο αντισύλληψης.Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έχουν βελτιωθεί τόσο που περισσότερο καλό κάνουν παρά θα δημιουργήσουν κάποιο προβλημα, στην Ελλάδα κάνουν χρήση αντισυλληπτικών πολύ μικρό ποσοστό γυναικών και αυτό γιατί δεν έχουν σωστή ενημέρωση.(παλιά τα κατηγορούσαν για εμφάνιση καρκίνου, αλλά τώρα έχει αποδειχθεί ότι προφυλλάσουν απο αυτόν)

Δεν προπαγανδίζω τη χρήση τους, παραθέτω απλώς τα όσα ξέρω.

**Η απάντηση μου είναι να συμβουλευθείς το γιατρό σου και να το συζητήσεις μαζί του! **

Συμφωνω απόλυτα! Εγώ τα έπαιρνα 8 χρόνια και δεν είχα καμία παρενέργεια. Η αλήθεια είναι βέβαια οτι άλλαξα 2-3 διαφορετικά χάπια μέχρι να βρούμε αυτό που "ταιριάζει" σ'εμένα.

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!!!

Δεν έχω πάρει ποτέ αντισυλληπτικά, αν και μου είχε προτείνει ο Γυναικολόγος της μάνας μου, περίπου 15 χρόνια πριν, ποτέ όμως δεν τον άκουσα.

Εάν τώρα χρειαστεί να στρώσουμε τον κύκλο μου, δηλαδή, για λόγους υγείας και μόνον (κι ειδικά αν είναι να μειωθούνε οι πόνοι της περιόδου, που με πεθαίνουνε κάθε φορά!!!) κι όχι ως μέσον αντισύλληψης, σαφώς και θα πάρω.

Ως αντισύλληψη εμπιστεύομαι απολύτως το προφυλακτικό!!!!

Δημοσίευση

'Επαιρνα απο τα 24 μου μέχρι και τα 28 μου που τα σταμάτησα

και έμεινα έγκυος με την 1η προσπάθεια.

Ο λόγος ππυ τα έπερνα ήταν καθαρά ιατρός, αφού είχα πολυκυστικές

ωοθήκες. Σαν μέσο αντισύλληψης εμπιστεύομαι και γω το προφυλακτικό! ;)

Δημοσίευση

Είμαι στο 2ο μήνα που παίρνω τα yasmin και πραγματικα δεν εχω κανενα πρόβλημα. Έχω και γω πολυκιστικές οωθήκες αλλά το πρόβλημα μου δεν ήταν τόοσο σοβαρό για να πάρω χάπι. Εγω ήμουν αυτή που τα ζήτησα απο τη γιατρό μου για αντισυλληπτικούς καθαρά λόγους. Πέρα απο τις γνωστές παρενέργειες του πρώτου μήνα ( αλλαγή διάθεσης, πρίξιμο στήθους, νεύρα)τώρα όλα έχουν επανέλθει στο φυσιολογικά επίπεδα. Στα συνιστώ αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου και μετά απο εξετάσεις.

Πιστεύω να σε βοήθησα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...