Μετάβαση σε περιεχόμενο

ειστε υπερ των αντισυλλιπτικών χαπιων?

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας.ηθελα να μαθω αν ξερει καμια πληροφοριες για τα αντισυλλιπτικα επειδη σκεφτομαι να παρω γιατι φοβαμαι δευτερη εγκυμοσυνη το μωρο μου ειναι μολις 4,5 μηνων.ευχαριστω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μετά την πρώτη γέννα μου πρότεινε η γυναικολόγος μου να πάρω αντισυλληπτικά ή να μου βάλει σπιράλ και αρνήθηκα. Χρησιμοποιούμε την περπατημένη μέθοδο με τα προφυλακτικά κάποιες μέρες του μήνα.

Έκανα χρήση αυτών των χαπιών από τα 18 μέχρι τα 21 και είχαν παρενέργειες. Έβγαλα και ένα ινοαδένωμα στο στήθος αλλά δεν μπορούσαν ούτε να ρίξουν την ευθύνη στα αντισυλληπτικά, ούτε να το αποκλείσουν ότι έπαιξαν ρόλο.

Η επιλογή είναι δική σου. Από τότε που τα έκανα χρήση εγώ έχουν περάσει τουλάχιστον 10+ χρόνια και έχουν βελτιωθεί.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ 100% ΤΟΙΣ 100% ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΕΚΤΟς ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΣΟΦΑΚΙ06 έγραψε:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ 100% ΤΟΙΣ 100% ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΕΚΤΟς ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

συμφωνώ

Εχω παρει αντισυλληπτικα χαπια στο παρελθον πολλα χρονια γιατι ειχα το συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων.

Τωρα παιρνω παλι τα Yasmin γιατι βγαζω συνεχεια κυστεις.

Ειμαι υπερ των χαπιων μονο απο ιατρικης αποψεως προληψης ασθενειων και οχι για αντισυλληψη.

Πιστευω οτι οι αλλες μεθοδοι αντισυλληψης ειναι λιγοτερο επωδυνες μια που τα αντισυλληπτικα μου εχουν προκαλεσει αυξηση βαρους και πρηξιματα.

Αν θηλάζεις το θέμα με τα αντισυλληπτικά είναι ότι θα κοπεί σταδιακά το γάλα σου.Αυτή ήταν η απάντηση του γυναικολόγου μου όταν το συζήτησα μαζί του μετά τη γέννα.Αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα πήρα.

Έκανα χρήση αντισυλληπτικών για 4 χρόνια καθαρά ως μέσο αντισύλληψης.Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έχουν βελτιωθεί τόσο που περισσότερο καλό κάνουν παρά θα δημιουργήσουν κάποιο προβλημα, στην Ελλάδα κάνουν χρήση αντισυλληπτικών πολύ μικρό ποσοστό γυναικών και αυτό γιατί δεν έχουν σωστή ενημέρωση.(παλιά τα κατηγορούσαν για εμφάνιση καρκίνου, αλλά τώρα έχει αποδειχθεί ότι προφυλλάσουν απο αυτόν)

Δεν προπαγανδίζω τη χρήση τους, παραθέτω απλώς τα όσα ξέρω.

**Η απάντηση μου είναι να συμβουλευθείς το γιατρό σου και να το συζητήσεις μαζί του! **

Εμένα θα με βρείτε πολύ υπέρ σε αυτό το θέμα, μιας και τώρα που έχω σταματήσει το θηλασμό και πέρασαν σχεδόν 7 μηνές από τη γέννα, τα ξαναξεκίνησα καθαρα για αντισυλληπτικούς λόγους. Παλιότερα έπαιρνα γιατί είχα κάτι κυστούλες και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν κάνεις εξετάσεις και δεις ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα που απαγορεύει τη χρήση τους μπορείς να πάρεις άφοβα.

Μάλιστα αυτή τη φορά, επειδή τα θέλω μόνο για αντισύλληψη, ο γιατρός μου έδωσε τα πιο ελαφρια που υπάρχουν τα "υασμιννελε", τα οποία είναι τα καινούργια yasmin για όσες ξέρουν. Επίσης από το φόβο μου μην πάθω καμμία από τις παρενέργειες (ωσ κλασσική φοβιτσιάρα), έπινα πάρα πολύ νερό! (για να μην πρηστώ) και γυμναζόμουν σχεδόν καθημερινά (γιατι φοβόμουν θρόμβωση). Οπότε φαντάζεστει και τι κορμάρα είχα κάνει!!! :P

εγω τα επαιρνα 3 χρονια

και ειναι προτιμοτερο αυτα απο μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνης

αυτο που θα αποτρεπα μια γυναικα να παρει ειναι το χαπι της επομενης μερας

Και εγω ειμαι υπερ!

Εγω τα επερνα πιο παλια γιατι ειχα κυστη και για λογους αντισυλλιψη!

Και τωρα μετα τη γεννα τα αρχισα για καθαρα λογους αντισυλλιψης τα προτιμω παρα το σπιραλ για παραδειγμα. Παρα να εχω ενα ξενο σωμα μεσα μου καλυτερα τα χαπια. Αν τα παιρνεις με τη σωστη καθοδηγηση του γιατρου δεν βλεπω κανενα προβλημα!

Κι εγώ τα έπαιρνα για δύο χρόνια και κάτι, για να μειωθεί το αίμα τς περιόδου μου, γιατί επιδείνωνε το πρόβλημα έλλειψης σιδήρου που έχω.

Όλα τα προβλήματα της περιόδου που με βασάνιζαν σχεδόν ολόκληρο το μήνα εξαφανίστηκαν, το αίμα μειώθηκε, ήξερα πότε θα έχω περίοδο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Τώρα που τα σταμάτησα, επανεμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα, και νοσταλγώ τις παλιές καλές μέρες των αντισυλληπτικών... :P

ΕλένηΧ έγραψε:

εγω τα επαιρνα 3 χρονια

και ειναι προτιμοτερο αυτα απο μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνης

αυτο που θα αποτρεπα μια γυναικα να παρει ειναι το χαπι της επομενης μερας

Συμφωνώ απολυτα!!Το χαπι της επομενης μερας ειναι οτι χειροτερο για τον οργανισμο της γυναικας.Τα αντισυλληπτικα ομως οχι.Φυσικά θα πρεπει να προηγηθει εκτεταμένος ελεγχος απο το γυναικολογο.

Οταν γεννησα(πριν 4 μηνες),ειπα στο γιατρο μου να νου γραψει αντισυλληπτικα και μου ειπε οχι,ειναι πολυ κατα κ ετσι τον ακουσα!Βεβαια ξερω κ πολλες κοπελες που παιρνουν και ειναι μια χαρα!Συζητησε το με το γιατρο σου!

εγώ τα έπαιρνα για πολλά χρόνια και δεν είχα καμία σημαντική παρενέργεια εκτός απο λίγο πονοκέφαλο καμιά φορά.Για να τα πάρεις όμως κάνεις εξετάσεις πριν που σου τις γράφει ο γιατρός σου και κάθε έξι μήνες επίσης μια εξέταση που πάλι σου γράφει ο γιατρός σου(τουλάχιστον αυτό συνέβει σε εμένα).Με τα αντισυλληπτικά γλύτωσα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες,απέκτησα σταθερό κύκλο όσο τα έπαιρνα στην περιοδό μου που δεν είχα ποτέ και εξαφανίστηκε και η ακμή που είχα.Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε τα αντισυλληπτικά και γενικά οποιοδήποτε μέτρο προφύλαξης μας εξυπηρετεί απο το να έχουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

γεια σου.εγω παντοσ δεν θα επαιρνα αντισυλλιπτικα χαπια για να προλαβω μια δευτερη ανεπιθυμιτη εγκυμοσυνη.πιστευω ο παραδοσιακοσ τροποσ με το προφυλακτικο ειναι ο καλυτεροσ.και εκτοσ αυτου τα χαπια εχουν και παρενεργειες

Στο παρελθον μου τα ειχε δωσει ενας γιατρος για να διαλυθει μια κυστη που ειχα χωρις να κανω εξετασεις...με ειχαν πειραξει λιγο απο οτι θυμαμαι αλλα ντρεπομαι να πω στον γυναικολογο μου οτι σιχαινομαι το προφυλακτικο και δεν καταλαβαινω τιποτε...ειναι σαν να μην κανω σεξ...και εννοειται οτι λογω αυτου εχει ενα μηνα να κανω...και ετσι σκεφτηκα τα αντισυλλιπτικα αλλα νομιζω θα με βρισει ο γυναικολογος μου...και δεν θελω με τιποτα να βαλω σπιραλ...και 2 κοπελες μου ειπαν οτι μετα τη γεννα ειναι πιο ευκολο να κανεις παιδι με την πρωτη...και δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

110183 έγραψε:

ντρεπομαι να πω στον γυναικολογο μου οτι σιχαινομαι το προφυλακτικο και δεν καταλαβαινω τιποτε...ειναι σαν να μην κανω σεξ...

και εγω μια απο τα ιδια αλλα με την διαφορα οτι αν μεινω εγκυος σε δευτερο δεν θα με χαλαγε!!!!βεβαια τωρα μετα τι θα εκανα??θα εβαζα τον συζηγο να τελιωνει εξω και τις επικυνδινες μερες προφυλακτικο αναγκαστικα

110183 έγραψε:

Στο παρελθον μου τα ειχε δωσει ενας γιατρος για να διαλυθει μια κυστη που ειχα χωρις να κανω εξετασεις...με ειχαν πειραξει λιγο απο οτι θυμαμαι αλλα ντρεπομαι να πω στον γυναικολογο μου οτι σιχαινομαι το προφυλακτικο και δεν καταλαβαινω τιποτε...ειναι σαν να μην κανω σεξ...και εννοειται οτι λογω αυτου εχει ενα μηνα να κανω...και ετσι σκεφτηκα τα αντισυλλιπτικα αλλα νομιζω θα με βρισει ο γυναικολογος μου...και δεν θελω με τιποτα να βαλω σπιραλ...και 2 κοπελες μου ειπαν οτι μετα τη γεννα ειναι πιο ευκολο να κανεις παιδι με την πρωτη...και δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

Γιατι να σε βρισει ο γυναικολογος σου? Οι περισσοτεροι ειναι υπερ των αντισυλλιπτικων. Αν θελεις την ταπεινη γνωμη μου παρε γιατι και οι ορμονες μας μετα την γεννα τρελλαινονται.

θεωρω οτι τα αντισυλληπτικα χαπια ειναι η καλυτερη μεθοδος αντισυλληψης για ενα ζευγαρι....

ρωτα το γιατρο σου,κανε τις εξετασεις σου και παρτα....

κοριτσάκια μου και εγώ είμαι υπέρ των αντισυλληπτικών, εγώ που έχω σταθερή σχέση 2,5 χρονια, αντισυλληπτικά παίρνω για να αποφύγω ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, και με τον σύντροφο μου απολαμβάνουμε τον ερωτα χωρίς να αγχωνόμαστε, εγώ που το είχα συζητήσει με τον γυναικολόγο μου, μου είχε πει ότι οι ελληνίδες γυναίκες το θεωρούν taboo να παίρνουν αντισυλληπτικά, και πως πλέον τα αντισυλληπτικά έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ που τις περισσότερες φορες δεν καταλαβαίνεις κάτι, εγώ το μονο που έχω σαν παρενέργεια, είναι συνεχόμενο πρήξιμο στο στήθος (όπως είναι λίγες μέρες πριν μας έρθει η περίοδος) επίσης να σημειώσω ότι μου έχουν ελαττωθεί κατά πολύ οι πόνοι περιόδου που με ταλαιπωρούσαν ( στο νοσοκομείο πήγαινα για παυσίπονη ένεση).

κορίτσια εντελώς τυχαία σήμερα ο αγγελιοφόρος της κυριακής στο ένθετο sunday, παραθέτει το θέμα αντισύλληψη νομίζω πως λέει χρήσιμα πράγματα. :)

θα σας τα έγραφα αλλά είναι 3 σελίδες. πολλά... :silly:

καλησπερα και απο μενα,

το χαπι το επαιρνα για 9 χρονια περιπου,ειχα πολυκυστικες και δεν μπορουσα να κανω διαφορετικα.γενικα μου εκαναν καλο,εφτιαξε ο κυκλος μου,εφυγαν τα σπυρακια που ειχα,τα μαλλια μου εγιναν πιο πλουσια..

και μολις τα εκοψα εμεινα και αμεσωσ εγκυος...

νομιζω οτι αν στα χορηγησει ο γιατρος σου μετα απο ορνομολογικες,αν δεν καπνιζεις,και αν δεν εχεις θεματα με φλεβιτι.ολα θα ειναι καλα!!!

rinoula* έγραψε:

Αν θηλάζεις το θέμα με τα αντισυλληπτικά είναι ότι θα κοπεί σταδιακά το γάλα σου.Αυτή ήταν η απάντηση του γυναικολόγου μου όταν το συζήτησα μαζί του μετά τη γέννα.Αυτός ήταν ο λόγος που δεν τα πήρα.

Έκανα χρήση αντισυλληπτικών για 4 χρόνια καθαρά ως μέσο αντισύλληψης.Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έχουν βελτιωθεί τόσο που περισσότερο καλό κάνουν παρά θα δημιουργήσουν κάποιο προβλημα, στην Ελλάδα κάνουν χρήση αντισυλληπτικών πολύ μικρό ποσοστό γυναικών και αυτό γιατί δεν έχουν σωστή ενημέρωση.(παλιά τα κατηγορούσαν για εμφάνιση καρκίνου, αλλά τώρα έχει αποδειχθεί ότι προφυλλάσουν απο αυτόν)

Δεν προπαγανδίζω τη χρήση τους, παραθέτω απλώς τα όσα ξέρω.

**Η απάντηση μου είναι να συμβουλευθείς το γιατρό σου και να το συζητήσεις μαζί του! **

Συμφωνω απόλυτα! Εγώ τα έπαιρνα 8 χρόνια και δεν είχα καμία παρενέργεια. Η αλήθεια είναι βέβαια οτι άλλαξα 2-3 διαφορετικά χάπια μέχρι να βρούμε αυτό που "ταιριάζει" σ'εμένα.

Καλημέρα κορίτσια!!!

Δεν έχω πάρει ποτέ αντισυλληπτικά, αν και μου είχε προτείνει ο Γυναικολόγος της μάνας μου, περίπου 15 χρόνια πριν, ποτέ όμως δεν τον άκουσα.

Εάν τώρα χρειαστεί να στρώσουμε τον κύκλο μου, δηλαδή, για λόγους υγείας και μόνον (κι ειδικά αν είναι να μειωθούνε οι πόνοι της περιόδου, που με πεθαίνουνε κάθε φορά!!!) κι όχι ως μέσον αντισύλληψης, σαφώς και θα πάρω.

Ως αντισύλληψη εμπιστεύομαι απολύτως το προφυλακτικό!!!!

'Επαιρνα απο τα 24 μου μέχρι και τα 28 μου που τα σταμάτησα

και έμεινα έγκυος με την 1η προσπάθεια.

Ο λόγος ππυ τα έπερνα ήταν καθαρά ιατρός, αφού είχα πολυκυστικές

ωοθήκες. Σαν μέσο αντισύλληψης εμπιστεύομαι και γω το προφυλακτικό! ;)

Είμαι στο 2ο μήνα που παίρνω τα yasmin και πραγματικα δεν εχω κανενα πρόβλημα. Έχω και γω πολυκιστικές οωθήκες αλλά το πρόβλημα μου δεν ήταν τόοσο σοβαρό για να πάρω χάπι. Εγω ήμουν αυτή που τα ζήτησα απο τη γιατρό μου για αντισυλληπτικούς καθαρά λόγους. Πέρα απο τις γνωστές παρενέργειες του πρώτου μήνα ( αλλαγή διάθεσης, πρίξιμο στήθους, νεύρα)τώρα όλα έχουν επανέλθει στο φυσιολογικά επίπεδα. Στα συνιστώ αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου και μετά απο εξετάσεις.

Πιστεύω να σε βοήθησα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
    • Πω βρε κορίτσι μου έχετε πολλά κλάματα είναι η αλήθεια μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία για όλους σας  Ίσως σου πει να συνεχίσεις το σιρόπι ή μπορεί να σου δώσει και τίποτα άλλο για να τον βοηθάει σίγουρα θα περάσει αυτό απλά θέλει υπομονή και την σωστή αγωγή  γενικά η παλινδρόμηση είναι συχνό το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες που έχουν τέτοια θέματα  όταν μιλήσεις με γιατρό πες μας τι σου είπε 
    • Καλημέρα κορίτσια !  το θέμα δουλειά είναι λίγο μπερδεμένα για εμάς τις γυναίκες γιατί ξέρω πως και να είσαι όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί και να μην έχεις βοήθεια δεν ειναι εύκολο.. εγώ η βοήθεια που έχω είναι μικρή πάει ανάλογα με το πρόγραμμα της πεθεράς μου αν δεν δουλεύει εκείνη τη μέρα  Μικρές διαφορές έχουν τα γραμμάρια που πήραν τα μωράκια μας και όλοι οι γιατροί είπε πως είναι εντάξει άσχετα που εμείς θέλαν πάρα πάνω 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...